Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-22, 12:47   #1381
adrji
Raczkowanie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a z nowych rzeczy mamy drugiego ząbka który wyszedł sobie cichaczem nie wiadomo kiedy bez slinienia się i bez płaczu

w zasadzie Julka wcale się nie slini
za ząbka dzielnie zniosla
i dla Juli za miesięcznice

dla Hani Blanki i rodzyneczka Tymka również

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Poza tym gratuluję wszystkich nowych umiejętności maluchów, nowych ząbków, nowo rozpoczętych miesięcy
I mocno trzymam kciuki we wszelakich potrzebnych sprawach!!!

A u nas po siedmiu wspólnych miesiącach:
-Natan wstaje
-Natan raczkuje i czworakuje
-Natan mówi w sobie tylko zrozumiałym języku (bardzo intensywnie ćwiczy samogłoski i nawoływania typu "ej")
-Natan kula się po całej podłodze, tapczanie i wszelkiej możliwej powierzchni jeśli tylko znudzi mu się chodzenie na czterech
-Natan uwielbia żłobek!!! (śmieje się jak tylko zobaczy ciocie i dzieci)
-mama uczy się chodzić z szeroko otwartymi oczami stwarzając pozory że pracuje a nie śpi
-tata choruje i nie może przez to w nocy pomagać mamie (czytajcie: chory facet jest gorszy od nieprzesypiającego nocy niemowlaka!!!)
No i na razie to by chyba było na tyle...
Brawa dla synka za umiejętności

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
z tym sie zgodze, ale czy uwazacie ze szwagierka powinna go zabierac i izolowac go od Marysi? Mieszkamy w jednym domu, za poltorej tyg Marysia bedzie z tesciowa i sila rzeczy beda sie widywac
mi sie wydaje, że wręcz powinno jej zalezeć na jak największym jego kontakcie z Marysią!
tymbardziej jak piszesz że juz jest troche wycofany strachliwy,
przecież dzieci najlepiej rozwijają się w kontakcie z innymi dziecmi rodzenstwem szybko lapią od nich zabawy umiejętności,
kurcze szkoda że mają takie dziwne podejście taka mala róznica wieku pomiędzy nimi naprawde mogliby się fajnie bawić,
a on to od mlodszej Marysi mógłby się niejednego nauczyć

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A myślałąm, że tylko ja nie chcę spać z własnym dzieckiem? U nas podobnie -spał sam w łóżeczku i nagle nie chciał - był wielki płacz dopóki go nie wzięłam do nas. Teraz już trochę lepiej i większość nocy spi u siebie. Może to taki przejściowy okres?
jak czytam o waszym spaniu to tak jakbym czytała o sobie
u nas też od małego super ze spaniem,
od pierwszych dni jego lóżeczko to jego królestwo a teraz w nocy 'parzy'
ale moze to faktycznie taki okres ten wiek oby

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A z lodówką to mnie zaskoczyłaś Czekałam na Twoją opinię w tej kwestii i głowę bym sobie dała uciąć, że będziesz na nofrostem. Ale widać jeszcze za mało się znamy
Kurczę, naprawdę mam brać bez tego? Dziewczyny, jesteście jedynymi w całym necie, które są na nie

U nas pół roczku jutro wybija i też za kilka dni Tymuś dostanie pierwsze żarełko
Z tego co piszą, to do roku i tak mleko matki ma być podstawowym pokarmem a jedzenie innych rzeczy może być tylko zabawą.

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------
kurcze to ja chyba jako jedyna stane w obronie nofrosty
jestem zdziwiona, aż tak radykalnymi opiniami
my szukalismy dlugo lodówki po ślubie
i zdecydowaliśmy się na tą
i uwielbiam nieoddam
chociaż przyznam szczerze że nie słyszalam przed zakupem że są tyle głośniejsze może wtedy zdecydowalabym się na inną
ale jak dla nas wcale ta nie jest głośna- może to tez jeddnak zależy od firmy?
edit już doczytalam że kupilaś
i doczytałam ze wodaqua też nie odradza
ale tez smiesznie Brumek bo widze że natrafilyśmy na jakies całkiem inne fora
ja z wywiadu przeprowadzonego wyczytalam że konikami lg i samsunga są lodówki
mam samsunga moj brat też juz długo długo
w dodatku ma świetne wnętrze
i w tej szufladzie warzyw nie wysusza
a sery wędline jak nie mam lenia to i tak staram się zazwyczaj przekładac do pojemnikow na zywność
bo te wedliny obecne to w czymkolwiek nie poleżą robią się po kilku dniach niezjadliwe
i wstyd się przyznac dopiero ta rozmowa przypomniala mi że lodówke przydaloby się czasami umyć
no ale myśle że to pewnie nie ma aż takiej róznicy i bedziesz zadowlona ze swojej i super firmy i każda nowej generacji lodowka spisuje się git

a inny temat
Brumek a w jakich książkach piszą że jedzenie po poł roku też jeszcze nie za bardzo,
pytam na przyszłość chętnie poczytam
dlaczego ty się temu tak opierasz?

a własnie mialam wam to opisać
byłam ciekawa twojej opinii
w sobote rozmawialam ze znajoma
mają synka strasznego niejadka
stwierdzone przez pediatrów, ze przez zbyt długie w pierwszym roku podstawowo karmienie piersią
przez pierwszy rok jadl przede wszystkim z piersi
drugi rok to serki i produkty konsystencji mlecznej
oczywiscie mimo prób wprowadzania wszystkiego
teraz poszedł do przedszkola i cięzko rozszerzeniem jedzonka
myślę sobie, że może taki jego urok i i tak byłby niejadkiem
ale z drugiej strony moze coś w tym jest

nie wiem to jest moje zdanie
ale mi się wydaje,
że jedzenie w pierwszym roku to nie jest tylko jako zabawa
przecież niektore 10miesięczniaki to juz chodzą
niektore roczniaki to skaczą biegaja
na pewno potrzebują innych skladników energii nie?
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 12:54   #1382
adrji
Raczkowanie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
zrobiło się cieplej i chyba w końcu wypadałoby się przesiąść do spacerówki, bo ostatnio to Hanię już bardziej "upycham" w gondolce w sumie nie sądziłam, że tak długo będziemy się wozić w głębokim wózku. Ktoś jeszcze używa gondolki?
dzisiaj na spacerze choć na chodnikach zima
poczułam powiew wiosny i spacerówke w powietrzu
od marca się chyba wkońcu przesiądziemy
bo mój synek to w gondoli juz jak na wymiar

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Mamy drugiego ząbka
A górne jedynki się czają bo widać je przez dziąsło
ząbek!!

i nasze chlopaki to mogą sobie chyba żółwika przybić
bo mój tez akurat waży 8 kg

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
po kciuki przychodzę, dzisiaj mamy szczepienie
Stary 2012-02-22, 12:55   #1383
rysiki
Raczkowanie

Cytat:
Mamy drugiego ząbka

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Moje dziecko ustawia się do raczkowania,
ale tylko się buja.
Obserwuje czy ktoś na nią patrzy
i jak jej powiem Emi zrób "huśu huśu"
to Emi ustawia się do raczkowania i buja pupcią
ale do przodu nie ma zamiaru iść

Mojemu Asikowi jeszcze daleko do takich umiejętności. Narazie potrafi"
-śmiac się na głos
-sama się karmi (tzn. kładę ją na łóżku i daje butle do rączek, ona wklada sobie do buźki i je, jak słysze, że już koniec, zabieram jej butle)
- wkłada nóżki do buzi
- lezac na plecach stara się podnosic do siadu
Ale niepokoi mnie to, że bardzo mało gaworzy. A mówie do niej tak często jak to tylko możliwe, TZ czyta jej bajki codziennie, nie wiem, jak mam ją jeszcze stymulowac, żeby wkońcu się rozgadała
Stary 2012-02-22, 13:03   #1384
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
mi sie wydaje, że wręcz powinno jej zalezeć na jak największym jego kontakcie z Marysią!
tymbardziej jak piszesz że juz jest troche wycofany strachliwy,
przecież dzieci najlepiej rozwijają się w kontakcie z innymi dziecmi rodzenstwem szybko lapią od nich zabawy umiejętności,
kurcze szkoda że mają takie dziwne podejście taka mala róznica wieku pomiędzy nimi naprawde mogliby się fajnie bawić,
a on to od mlodszej Marysi mógłby się niejednego nauczyć

stwierdzone przez pediatrów, ze przez zbyt długie w pierwszym roku podstawowo karmienie piersią

nie wiem to jest moje zdanie
ale mi się wydaje,
że jedzenie w pierwszym roku to nie jest tylko jako zabawa
przecież niektore 10miesięczniaki to juz chodzą
niektore roczniaki to skaczą biegaja
na pewno potrzebują innych skladników energii nie?
powinno im zalezec, ale oni sa innioni we wszystkim maja problem
a co do niejadka - pierwsze slysze o czyms takim
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 13:12   #1385
adrji
Raczkowanie

Cytat:
a co do niejadka - pierwsze slysze o czyms takim
no ja też, dlatego napisałam że może taka jego natura
tak sobie myśle i tak by był
a może jednak prawie tylko pierś przez pierwszy rok miała jednak jakiś wpływ

wydaje mi się że jak i ze wszystkim i w karmieniu trzeba znaleźć złoty środek
Stary 2012-02-22, 13:16   #1386
Marina1
Zakorzenienie

eve Tez mam bratową ze strony męża ( czyli żonę jego brata ), za którą nie przepadam. No nie wiem, nie lubimy się jakoś tak bez powodu Ale nie wprost, tak to rozmawiamy itp. ale wieje w naszych relacjach chłód i nie utrzymujemy jako tako kontaktu.
Oni mają syna 3 miesiące starszego niż nasz syn. Tamten rozchichrany, raczkuje, skacze, nikogo się nie boi... a mój Igorek siedzi tylko ze mną w mieszkaniu, nie widzi dużo osób itp. W starciu z tamtym dzieckiem płacze, boi się. A mi wcale, a to wcale nie zależy na kontakcie jego z kuzynem. Szczerze, to w du.pce to mam daleko, czy płacze przy nim czy nie. A i też go biorę zaraz na ręce jak wyje przy tamtym. Po co ma mi płakać ?
To tak z innej perspektywy
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 13:41   #1387
adrji
Raczkowanie

dalej z pamieci

zaneta jestem pod wrażeniem umiejętności twojej córci
na prawde należą się jej
ja chcialabym żeby mój robił juz 'papa'
uczę go ale on niechce kombinować
a przybijanie piątki to u nas już wogole czarna magia

telik super, ze jestes espanol
a uczysz się tak z przyjemności dlugo już?
planujecie może jakieś wakacje hiszpańskie co bys mogła potrenować porozmawiać z przystojnymi kelnerami?

marzena prezentacja wozka ze słodką zawartością
coraz bardziej zachęca mnie do przejściu na spacerówke
Stary 2012-02-22, 13:57   #1388
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Mój synek dziś kończy pół roczku Ciese się jakby to niewiadomo jaka rocznica była Rano odśpiewaliśmy mu chóralnie sto lat

Blaneczko - sto lat także dla Ciebie

Cytat:
1. dziś Adaś wstał, po gorączce śladu nie ma w ciągu nocy potrafiło o całe 2 stopnie spaść....

2. a nie wiesz że wizaz najlepiej doradza?

3. Jadę zaraz z Adasiem na pobranie krwi, odbiorę przy okazji wyniki badania moczu. Mam mu do zabiegu zrobić grupę krwi i morfologię, ale to drugie na razie sobie odpuszczę bo tuż po gorączce nie ma sensu...
1. O, to super
2. Wiem
3. To kciuki żeby nie bolało Też chciałam znać gr krwi, ale nam także lekarka powiedziała, że tak wcześnie się tego nie robi. Ci jest o tyle dziwne, że przecież niektórym już w szpitalu robią

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Blanka, Tymek za pół roczku .

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

Julia, Hania, Blanka, Tymek : roza:

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego dla Tymka,Julki, Hani,Blanki, ,!!!!![/

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
- sto lat dla wczorajszych (Sara) i dzisiejszych (Tymek, Julia, Haneczka i Blaneczka) świętujących

U nas w rodzinie kłopoty, wujek na operację, kuzynka zdradzona przez męża na emigracji, do tego stopnia, że zdrajca został ojcem , moja siostra mieszkająca na stancji ze sowim chłopakiem i 2 kolegami będzie miała nowego lokatora w postaci owczarka - jej chłopak zakupił bez konsultacji z nią, czyli w tyłku ma jej zdanie... Mam o czym myśleć ostatnio i o co się martwić...
Dziękuję
I współczuję problemów rodzinnych. Faktycznie jakaś czarna seria. Dobrze że u Was ok

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
masz jak moj maz - nie zasnie jak w pokoju chocby jedna dioda sie pali! a ja zasypiam przy wlaczonym swietle... za to jego nie budza dzwieki a mnie tak
To Ty z kolei jak mój mąż Może małą wymianka

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Wczoraj też rozmawiałam z szefową o moim powrocie do pracy....nie będzie lekko - u nas jest kwstia rehabilitacji Karolci. Co poniedziałek muszę z nią być, dwie godzinki we Wro. Chciałam wybadać czy mogłabym wrócić o pracy na 7/8 etatu, żeby poniedziałek mieć poprostu wolny, ale się dowiedziałam, że u nas w firmie raczej źle patrzą na takie ułamki etatów
Głowa mi pęka od tej logistyki

To prawda że matki są najlepszymi logistami na świecie

Cytat:
czy zimno i opryszczka to to samo? bo aptekara zakazala kategorycznie uzywania tribioticu przy opryszczce. mi tribiotic dobrze na zwykle krosty dziala.
To nie to samo, choć wiele osób o tym nie wiem i myli te pojęcia. U nas zimno mówi się na zajady, czyli wynik pewnych niedoborów w organizmie, a opryszczka to wirus.

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego Julia, Hania,Blanka, Tymek

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a z nowych rzeczy mamy drugiego ząbka który wyszedł sobie cichaczem nie wiadomo kiedy bez slinienia się i bez płaczu
Brawo
Stary 2012-02-22, 13:59   #1389
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
no ja też, dlatego napisałam że może taka jego natura
tak sobie myśle i tak by był
a może jednak prawie tylko pierś przez pierwszy rok miała jednak jakiś wpływ

wydaje mi się że jak i ze wszystkim i w karmieniu trzeba znaleźć złoty środek
byc moze. nei ma ksiazkowych dzieci

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
eve Tez mam bratową ze strony męża ( czyli żonę jego brata ), za którą nie przepadam. No nie wiem, nie lubimy się jakoś tak bez powodu Ale nie wprost, tak to rozmawiamy itp. ale wieje w naszych relacjach chłód i nie utrzymujemy jako tako kontaktu.
Oni mają syna 3 miesiące starszego niż nasz syn. Tamten rozchichrany, raczkuje, skacze, nikogo się nie boi... a mój Igorek siedzi tylko ze mną w mieszkaniu, nie widzi dużo osób itp. W starciu z tamtym dzieckiem płacze, boi się. A mi wcale, a to wcale nie zależy na kontakcie jego z kuzynem. Szczerze, to w du.pce to mam daleko, czy płacze przy nim czy nie. A i też go biorę zaraz na ręce jak wyje przy tamtym. Po co ma mi płakać ?
To tak z innej perspektywy
wiesz co my tez raczej ze soba gadamy itp. Ale chodzilo tylko o to, ze ona wpadla wsciekla na nas wszystkich, w pospiechu zaczela go ubierac i zabrala. Nie bylo jej przy calej akcji, nie widziala, tylko wpadla bo uslyszala jego placz. Ja wiem ze sa dzieci ktore sie boja i wogole, ale nie uwazam ze jej izolowanie jest dobre, tym bardziej ze mamy wspolny dom i podworko, wiec sila rzeczy dzieci beda sie na nim bawic. Wy nie mieszkacie razem. to taka inna perspektywa
Stary 2012-02-22, 14:02   #1390
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Agata jest chyba chora. Rano wstała 38,5 temperatura, wodnisty katar, załzawione oczy. Do pediatry oczywiście nie ma numerków, no i nie wiem, czy leciec do pediatry zeby mnie przyjęła bez numerka, czy wstrzymać się do jutra.
Nie wiem w ogóle co robić, to nasz pierwszy katar
Ojej

Cytat:
A u nas po siedmiu wspólnych miesiącach:
-Natan wstaje
-Natan raczkuje i czworakuje
-Natan mówi w sobie tylko zrozumiałym języku (bardzo intensywnie ćwiczy samogłoski i nawoływania typu "ej")
-Natan kula się po całej podłodze, tapczanie i wszelkiej możliwej powierzchni jeśli tylko znudzi mu się chodzenie na czterech
-Natan uwielbia żłobek!!! (śmieje się jak tylko zobaczy ciocie i dzieci)
-mama uczy się chodzić z szeroko otwartymi oczami stwarzając pozory że pracuje a nie śpi
-tata choruje i nie może przez to w nocy pomagać mamie (czytajcie: chory facet jest gorszy od nieprzesypiającego nocy niemowlaka!!!)
No i na razie to by chyba było na tyle...
Natan to super hero Pięknie się rozwija

Cytat:
podpinam sie pod zyczonka

W pon przyszla tesciowa z malym siostry TZ ma 10 miesiecy, a moja bawila sie na kocyku. Jak go zobaczyla zaczela sie cieszyc pelna geba i piszczec z radosci a on co - w bekkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozniej sie uspokoil i nie chcial do niej podejsc, moja sie silila, smiala, gaworzyla do niego, a on u tesciowej na kolanach. I pozniej znowu zaczela sie smiac, a ten znowu w placz a pozniej w histerie. no i co - przyleciala szwagierka, ubrala dzieciaka i wyszla. a wczoraj od tesciowej sie dowiedzialam, ze nie pozwolila jej pilnowac ich obojga na razMoje dziecko jest czseto wsrod innych maluchow, bo mam duzo znajomych co maja dzieci, non stop ktos u nas jest albo my wychodzimy. tamten z tatusiem nie.do.je.bem tylko siedzi.
zazyczenia

A co do dzieci, to nie wiem czy to dziwne czy nie Bo nasłuchałam się o tym lęku separacyjnym, który występuje w pewnym okresie rozwoju i może to to. I wtedy może faktycznie lepiej zabrać dziecia i uspokoić, zamiast stresować. Ale jeśli to nie to tylko taki sposób wychowania to szwagierka jest zwyczajnie głupia

Cytat:
brumek mam nadzieje ze TZ juz zrozumial o co mi kamann. A mam pytanie - wiem ze pewnie juz byl gdzies ten przepis podawany - prosze dajcie przepis na sernik ktory wstawilasuwielbiam wszelkiego rodzaju sernikiz gory dziekuje
Ten
http://www.kwestiasmaku.com/desery/s...i/przepis.html

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Bry Kuny

podpinam się!! najlepszego!!!!!
Bry
Dziękujemy
Kciuki za basen piątkowy
A jaki dziś humrek masz, droga koleżanko ?

Cytat:
Dołączam się do życzeń!

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
Julka, Hania, Blanka, Tymek
Stary 2012-02-22, 14:09   #1391
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co my tez raczej ze soba gadamy itp. Ale chodzilo tylko o to, ze ona wpadla wsciekla na nas wszystkich, w pospiechu zaczela go ubierac i zabrala. Nie bylo jej przy calej akcji, nie widziala, tylko wpadla bo uslyszala jego placz. Ja wiem ze sa dzieci ktore sie boja i wogole, ale nie uwazam ze jej izolowanie jest dobre, tym bardziej ze mamy wspolny dom i podworko, wiec sila rzeczy dzieci beda sie na nim bawic. Wy nie mieszkacie razem. to taka inna perspektywa
Rozumie Cię!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-02-22, 14:17   #1392
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ja jestem po dwuletnim studium kosmetycznym i jestem technikiem usług kosmetycznych - niestety nie było mi dane pracować w zawodzie, bo egzamin zawodowy zdawałam w 13 tygodniu ciąży Miałam tylko praktyki w gabinecie kosmetycznym i mniej więcej wiem jak to wszystko wygląda
A chcesz kiedyś wrócić do zawodu?

Kciuki za powrót do zdrowia mamy i męża

Cytat:
ale ze mnie gapa
Julcia, Blanka, Tymcio wszystkiego najlepszego

Cytat:
Mamy drugiego ząbka

Cytat:

tak na chwilkę wpadam, bo ciągle w biegu jestem

Cytat:

i dla Tymcia, Julki, Blanki i Hani buzioooole!!!!!

Cytat:
zrobiło się cieplej i chyba w końcu wypadałoby się przesiąść do spacerówki, bo ostatnio to Hanię już bardziej "upycham" w gondolce w sumie nie sądziłam, że tak długo będziemy się wozić w głębokim wózku. Ktoś jeszcze używa gondolki?
Ja

Cytat:
dla Hani Blanki i rodzyneczka Tymka również

Cytat:
kurcze to ja chyba jako jedyna stane w obronie nofrosty
jestem zdziwiona, aż tak radykalnymi opiniami
my szukalismy dlugo lodówki po ślubie
i zdecydowaliśmy się na tą
i uwielbiam nieoddam

ale tez smiesznie Brumek bo widze że natrafilyśmy na jakies całkiem inne fora
ja z wywiadu przeprowadzonego wyczytalam że konikami lg i samsunga są lodówki
Ja wiem że Samsung i Lg są najładniejsze, ale najlepsze to bym nie powiedziałą Wystraczy spytać się sprzedawcy w sklepie czy mechanika od lodówek

Cytat:
a inny temat
Brumek a w jakich książkach piszą że jedzenie po poł roku też jeszcze nie za bardzo,
pytam na przyszłość chętnie poczytam
dlaczego ty się temu tak opierasz?
Nie opieram się wcale Tylko mi się nie spieszy bez potrzeby. Jakie książki? Np. pierwszy rok z życia dziecka. Ale bardziej wywiadów z lekarzami na tym portalu, w sekcji video.
I nie chodzi o to że nie jest ważne i żeby go unikać, ale że nie musi służyć do zaspokajania potrzeb dziecka w takim stopniu jak mleko mamy. Co innego u dzieci na butli, tu może ono już zastąpić powoli większość mlecznych posiłków.
A teoria jest do tego taka, że do 6 miesiąca układ pokarmowy dziecka jest naprawdę za mało dojrzały do jedzenia tych wszystkich pyszności.

Cytat:
Pierwszy raz słyszę o takiej teorii i - bez obrazy - za grosz w nią nie wierzę Pediatra pediatrze tez nie równy. niestety mało który pediatra w przychodni ma pojęcie o laktacji i karmieniu. Oni czerpią swoją wiedzę chyba z ulotek producentów słoiczków
Juz w szpitalach widać "wiedzę" co poniektórych, jak każą dokarmiać zdrowe dzieci, żeby lepiej spały, szybciej wychodziły ze szpitala
Stary 2012-02-22, 14:20   #1393
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Rozumie Cię!
przeciez nie bede zabraniac Marysi chodzic na podworko, bo maly sie jej boi
Stary 2012-02-22, 14:23   #1394
alibany
Rozeznanie

Cześć

Przede wszystkim buziaki dla dzisiejszych solenizantów!

Tymek, Blanka, Hania, Julka

za ząbki dla Adasia i Julki! ( Beatko moja Ala też się nie ślini a nie powiem, że czekałam na ten objaw ząbkowania, bo zdaje się, że najczęściej temu towarzyszy, a jednak niekoniecznie )

dla Emi i Natana za nowe umiejętności!

Ścio jak Agata? Udało Ci się dostać do lekarza?

Kajool a jak Szymek? Lepiej? Dzisiaj też zostałaś z nim w domu? (nie wiem czy pisałaś)

Nie wiem czy coś ejszcze miałam pisać

Właśnie się dowiedziałam, że tż wraca dzisiaj a nie w sobotę. Cieszę się bo jutro mam małe święto i spędzimy ten dzień razem w trójeczkę

Także zmykam, korzystając, że mała śpi, doprowadzę się do porządku
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 14:25   #1395
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:

1. musiałam dwa razy przeczytać i załapałam, w małopolskim ludzie używają "ty bucu" jako określenie dość obraźliwe

2. po takiej przerwie to coś mi sie wydaje że na nos będzie najmniej patrzył
1.
2. Pewnie masz racje, nie bede sie przejmowac

Cytat:
weź to szybko posmaruj czymś, bo sie może roznieść, ...ale na nosie???? mi tez sie zdarza "zimno", ale nie miałam juz kilka lat
Smarowałam juz, w szpitalu jak po porodzie lezalam to mi dali i jezcze mi troche zostalo. Juz zaczyna sie strupek robic

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego dla Tymka,Julki, Hani,Blanki, ,!!!!![/
Podpinam sie pod zyczonka WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DZIECIACZKI

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
1. za nowego ząbka u Wiki!
2. Stronczek, na skwarki maść propolisowa, ale jak tylko poczujesz że Cię swędzi - na pewno poznajesz zawczasu to swędzenie - u mnie od wielu lat dział jak trzeba Ja brałam kiedyś na to tabletki jakieś, ale i tak dalej wychodzi - to się ma we krwi i już...
1. Dziekujemy
2.

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

Dziekujemy

Cytat:
czy zimno i opryszczka to to samo? bo aptekara zakazala kategorycznie uzywania tribioticu przy opryszczce. mi tribiotic dobrze na zwykle krosty dziala.
to samo

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
jeżeli wirus to właśnie - inaczej opryszczka, a wirus to Herpes simplex I. Niestety mnie też to czasem dopada - a najgorzej to chyba było po porodzie. Ja polecam Heviran czy jakiś inny preparat Acicloviru w postaci tabletek - niestety są na receptę - ja biorę doustnie i jak tylko zaczynam czuć, że coś się zaczyna robić - to z tabletki robię maść i jeszcze smaruje to miejsce. I albo się nic nie pojawia albo jest bardzo malutka i szybko znika.

Cytat:

Poza tym gratuluję wszystkich nowych umiejętności maluchów, nowych ząbków, nowo rozpoczętych miesięcy
Dziekujemy i dla zdolnego Natana

Cytat:
Witajcie.

kochana Wiki
Dziekujemy

iii dzien dobry...lece dalej nadrabiac
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 14:26   #1396
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
ząbek!!

i nasze chlopaki to mogą sobie chyba żółwika przybić
bo mój tez akurat waży 8 kg
dzięki

Kolina
Cytat:
3. To kciuki żeby nie bolało Też chciałam znać gr krwi, ale nam także lekarka powiedziała, że tak wcześnie się tego nie robi. Ci jest o tyle dziwne, że przecież niektórym już w szpitalu robią

No, my musimy oznaczyć żeby było do zabiegu....
nie bolało już pisałam przedtem że dziecię zamiast płakać to sie śmiało do pani która pobierała

Pediatra mi oddzwoniła, stwierdziła żeby powtórzyć jeszcze badanie bo wyniki "ani złe ani dobre", jak się powtórzą to może oznaczać zakażenie dróg moczowych.....
właśnie polowałam na dziecko żeby zechciało nasiusiać w końcu wzięłam do łazienki, odkręciłam wodę, zapatrzył się i się udało

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 14:34   #1397
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
dla Wiki za ząbka!
A dopatrzyłaś się w końcu tej kreski wcześniej?
dziekujemy
Nie dopatrzylam sie i do tej pory nie widze, czuje pod palcem ostra krawedz. zeby ala mi dobrze zajrzec to moze bym i cos ujrzala ale ona od razu usta zaciska i

Cytat:

Ale może angielska telewizja jakoś potrafi te pieniądze wykorzystać?
Nie mam pojecia, ale sciagalnosc maja imponujaca

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Bry Kuny

my też tylko mówimy "barany, barany, buc"
:
dziekujemy
moga byc i barany

Cytat:
[COLOR=DarkGreen]Mamy drugiego ząbka
Stary 2012-02-22, 14:34   #1398
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
To Ty z kolei jak mój mąż Może małą wymianka
tyle że dorzucam artura na tydzień

dzis odebralam wyniki morfologii ws przydatnosci do pracy (mam jednak prace we krwii a nie w d.pie jak to w kawale było) i jestem przydatna

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-02-22 o 14:39
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 14:47   #1399
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

Pediatra mi oddzwoniła, stwierdziła żeby powtórzyć jeszcze badanie bo wyniki "ani złe ani dobre", jak się powtórzą to może oznaczać zakażenie dróg moczowych.....
właśnie polowałam na dziecko żeby zechciało nasiusiać w końcu wzięłam do łazienki, odkręciłam wodę, zapatrzył się i się udało
Pokonany przez ciurkającą wodą

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Tymek, Blanka, Hania, Julka
Właśnie się dowiedziałam, że tż wraca dzisiaj a nie w sobotę. Cieszę się bo jutro mam małe święto i spędzimy ten dzień razem w trójeczkę

A jakie to święto?

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Podpinam sie pod zyczonka WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DZIECIACZKI

Cytat:
dzis odebralam wyniki morfologii ws przydatnosci do pracy (mam jednak prace we krwii a nie w d.pie jak to w kawale było) i jestem przydatna
Cieszę się bardzo, ale brzmi strasznie - PRZYDATNA do pracy
Stary 2012-02-22, 14:51   #1400
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Adrji fajna smerfetka z Ciebie
Stary 2012-02-22, 14:51   #1401
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się bardzo, ale brzmi strasznie - PRZYDATNA do pracy
ogólnie to jtestem niezbędna i niezastąpiona ale tego nie chcieli mi wypisać

Stary 2012-02-22, 14:54   #1402
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
ogólnie to jtestem niezbędna i niezastąpiona ale tego nie chcieli mi wypisać
i skromna na dodatek zapomnialas napisac
Stary 2012-02-22, 14:56   #1403
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
i skromna na dodatek zapomnialas napisac
ależ to się samo przez się rozumie

Stary 2012-02-22, 15:12   #1404
alibany
Rozeznanie

Cytat:

A jakie to święto?
Urodziny które jednak spędzimy same z Alą....
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 15:34   #1405
Marina1
Zakorzenienie

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i dla Tymcia, Julki, Blanki i Hani buzi
Stary 2012-02-22, 15:51   #1406
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Idziemy na 17 do lekarza. Agata ma dobry humorek, gorączka spadła, ale katar i załzawione oczka są.

Ja się zgadzam z Brumkiem. Do roku to jedzenie jest głównie dodatkiem do posiłków mlecznych. Ale długie karmienie tylko piersią nie jest też zbyt zdrowe. Dziecko powinno zjadać inne posiłki, aby jego układ pokarmowy powoli się do nich przyzwyczajał. A po drugie jedzenie pokarmów stałych (nie papek) ma zbawienny wpływ na rozwój mięśni odpowiedzialnych za mowe.

Ostatnio natrafiłam na taki artykuł odnośnie słoikowego żarcia http://dziecisawazne.pl/odwiedzamy-fabryke-gerbera/

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 16:02   #1407
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Ja wiem że Samsung i Lg są najładniejsze, ale najlepsze to bym nie powiedziałą Wystraczy spytać się sprzedawcy w sklepie czy mechanika od lodówek

Nie opieram się wcale Tylko mi się nie spieszy bez potrzeby. Jakie książki? Np. pierwszy rok z życia dziecka. Ale bardziej wywiadów z lekarzami na tym portalu, w sekcji video.
I nie chodzi o to że nie jest ważne i żeby go unikać, ale że nie musi służyć do zaspokajania potrzeb dziecka w takim stopniu jak mleko mamy. Co innego u dzieci na butli, tu może ono już zastąpić powoli większość mlecznych posiłków.
A teoria jest do tego taka, że do 6 miesiąca układ pokarmowy dziecka jest naprawdę za mało dojrzały do jedzenia tych wszystkich pyszności.

Pierwszy raz słyszę o takiej teorii i - bez obrazy - za grosz w nią nie wierzę Pediatra pediatrze tez nie równy. niestety mało który pediatra w przychodni ma pojęcie o laktacji i karmieniu. Oni czerpią swoją wiedzę chyba z ulotek producentów słoiczków
Juz w szpitalach widać "wiedzę" co poniektórych, jak każą dokarmiać zdrowe dzieci, żeby lepiej spały, szybciej wychodziły ze szpitala
sprzedawcy to troche jak pediatrzy ze słoiczkami
poszperalam troche i samsung w rankingach zdecydowanie pnie sie w gore i bosh i to już troche z wyzszej pólki własnie liebheer
mój brat ma 6 lat ja dopiero rok nic sie nigdy nie dzialo
zresztą jak ma się 5 lat gwarancji to czlowiek spokojniejszy

przewetowalam 'pierwszy rok'
podoba mi się tam określenie, nie że jedzenie jest zabawą
a zdobywaniem doświadczenia

co do historii
to oni byli u kilku pediatrów w warszawie
i niechodziło tu o dokarmianie czy sloiczki ani nic z laktacją
tylko że wlasnie może za mało zdobywania doswiadczenia z jedzeniem
do ukończenia roczku i tuż po
tak chcialam opisac jako ciekawostke
kazdy boryka sie z jakimis tam swoimi doswiadczeniami
nie ma reguły

Cytat:

dziekujemy
moga byc i barany

u mnie tez baran baran buc
to taka rymowanka dziecięca jest coś jak kosi kosi..
o tu są fajne

http://pl.wikiquote.org/wiki/Rymowanki_dzieci%C4%99ce

o rety najbardziej mnie rozbroiło -
było sobie trzech japońców...
Stary 2012-02-22, 16:12   #1408
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
A wiesz, że nas taka sam sytuacja z tym rozszerzaniem diety? Marchewki to jeszcze trochę zje, ale na jabłko się krzywi, jakbym go otruć chciała. Próbowałam już innej firmy, marchewki z jabłkiem, jabłka z innymi owocami, nawet banana - też nie je. Pół malutkiego słoiczka obiadku jakoś zje, po czym domaga się cyca, bo jest głodny
Dzisiaj znowu było jabłuszko - znowu krzywienie się, mina typu - zaraz się porzygam i oczywiście "mamo czemu mi to robisz?" Nie jest łatwo ale w końcu się przekona. A ja się zastanawiam czy to smak jej nie odpowiada czy konsystencja... a na pewno sposób podania ( nie z UU)

Cytat:
My się jeszcze wozimy w gondolce - i też Helenkę bardziej upycham - bo się ona mieści w niej na styk. Również muszę już pomyśleć o przeprowadzce Heleny do spacerówki.
A tak w ogóle to własnie wróciłyśmy ze spaceru - wyszło słoneczko - i od razu w parku wysyp wózków

Cytat:
a o to by za horror?? bo chyba nie doczytałam
Paranormal Activity 1 i 2
Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
2. Dziękuję poprosimy gadającą Helenkę pokazać a skarpetki z grzechotką ostatnio robią furorę

3. Ja to już się boję tą 3 oglądać.. 2 mnie przeraziła nie spałam pół nocy
Jak się nam uda wybrać do kina to zapewne usłyszysz gadanie mojej - w kinie lubi sobie trochę pogadać
Jak obejrzę 3 to Ci powiem czy straszniejsza od 2 czy nie i można obejrzeć

Cytat:
Wczoraj odwiedziła nas moja koleżanka ze studiów, w 7 miesiącu ciąży. Jakoś mi się tak tęskno za brzuszkiem zrobiło.... Jak mi nie minie to poważnie będę musiała się zabrać za przekonywanie tż, że kolejne dziecko to dobry pomysł
A ja tęsknie za włosami jakie miałam w ciąży - gęste, lśniące - niewypadające, nieprzetłuszczające się...eh...

Cytat:
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 16:13   #1409
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy drugiego ząbka
a co nie tak z moczem? które parametry nie spełniaja norm?

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

U mnie to samo... Mama po operacji, mąż przyjmuje jeszcze leki na korzonki, brat zerwał z narzeczoną po 5 latach - w tym roku miał być ślub itp. Eh...
wiadomo, nikt nie ma różowo..Problemy i zmartwienia to chyba nieodłączny element życia
A mogę zapytać czego się rozpadło "wesele"?
Smutne to, ale dla brata za odawżną decyzję. Szczęście najważniejsze.

Cytat:

Alibany
nagła zmiana planów męża? nie wraca wcześniej?

Adrij piękny avatar, Muszę pomyśleć na wymianie mojego konia

Była u mnie koleżanka. Saritę ciągle trzeba było nosić bo marudziła. Na zmianę ją zabawiałyśmy i nosiły.
Teraz jesteśmy same, dziecka nie ma..sama się bawi..
Zauważyłam że jak ktoś u nas jest to zawsze się tak zachowuje. Jeden wielki marud.
Nie wiem od czego to zależy. Zna tą koleżankę bardzo dobrze, lubi ją i na bank nie strach.
Spała od 5.45 pół godziny.
Odpoczęłabym trochę

Od 6 marca drugi sezon Przepisu na życie, właśnie zwiastun widziałam
Stary 2012-02-22, 16:15   #1410
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
pytam meza czy moge sobie jeansy kupic http://inventorspot.com/articles/sup...ng_bikin_12675 a on mi na to że jak go puszcze do muzeum dinozaurów http://gadzetomania.pl/2012/02/21/mu...na-gluta-1/top

Cytat:
Ktoś jeszcze używa gondolki?
My Ale chyba w weekend przesiądziemy się już do spacerówki

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ostatnio natrafiłam na taki artykuł odnośnie słoikowego żarcia http://dziecisawazne.pl/odwiedzamy-fabryke-gerbera/
Świetny artykuł!

Julia, Blanka, Tymek - sto lat!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości