|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
My wrocilismy od lekarza. Wszystko ok, mała rośnie, aż ja sama to zauważyłam, że sie wieksza zrobiła , hehe
Witaminki przepis, a malutka teraz spokojnie sobie spi.Widziałam, że piszecie o koszmarach i o głupich snach. Ja kilka dni temu zasnelam z mała w jedynym łozku, a obok mnie spał TŻ. Nagle sie obudziłam cała przerażona , sprawdziłam czy Lila oddycha i zaczęłam szukać jakiegos drugiego dziecka obok TŻta. Nie wiem co mi odbiło, obudziłam TZta i pytałam gdzie to dziecko jest drugie, kilka minut mi zajęło zanim zajarzyłam, że mam tylko jedno dziecko. Innej nocy obudziłam się i nagle nie wiedziałam gdzie jestem i tez długo myślałam zanim sobie przypomniałam, bo ciagle miałam wrazenie, ze w szpitalu jestem. Nie wiem czy to z niewyspania czy przewrazliwiona sie stałam. |
|
|
|
#4022 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cześć laseczki
![]() czasm uda mi się coś mądrego napisać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
smaruj oliwką i wyczesuj!!!!!!! Co do kąpieli- jeśli jest w pokoju dość ciepło to nie zmarznie maluch. Przykryj malca ręcznikiem i szybko smaruj oliwką te miejsca odkryte, potem zakryj żeby było brzdącowi ciepło i dalej smaruj, pampers, body, pajac i już. Mi to też długo zajmuje- tak rączkami trzącha i usteczkami... nakrywam ją ręczniczkiem a czasem nie ![]() Cytat:
|
|
#4023 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wietrzenie pupki na bank. Za każdą zmianą pieluszki możesz maleństwo wkładać do ciepłej wody pupcią jedynie i troszkę umyć. Do tego na pewno mąka ziemnaczana pomoże, ale trzeba pamiętać o tym, żeby cienką warstwę dać i dobrze ją tam wsmarować, żeby nie było "wałeczków" Powodzenia życzę ![]() Zmiana pieluchy od razu po każdym siusianiu konieczna. My już to przerobiliśmy i super pomogło, a sudocremu to już na pupkę takiego maluszka nie dam, bo jest g..wniany moim zdaniem. Cytat:
![]() Możesz też ustawić kilka opcji ssania. Mam z Canpolu, kosztował mnie coś koło 250zł. Ogólnie jestem zadowolona, bo pomógł mi przeżyć nawał pokarmu i dzięki niemu mogę karmić Krzysia piersią
|
|
#4024 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
faktycznie wszyscy mówią, że porody są ok, ale opieka po słaba, no co zrobić, jak mus to mus. Cytat:
A Ty masz sporo czasu do terminu, więc spokojnie, z doświadczenia powiem Ci, że lepiej nie odliczać, bo ta data taka magiczna nie jest jak widać ![]() Cytat:
chyba się przeniosę na wątek mamuś marcowych! ciekawe co Tobie dziś powiedzą, bo u mnie bez zmian i tydzień mogę spokojnie chodzić a potem do szpitala. Cytat:
ja czuję tylko czasem jakieś bóle w dole brzucha, ale głównie w nocy się budzę i jak się okrecę albo wstane siku to pzrechodzi więc to żadne skurcze...Cytat:
Cytat:
a tak człowiek wybudzony ze snu o jakiejś dzikiej porze i myśli co ze sobą zrobić, bo za nic spać nie może...ja już nawet wstaję, robie śniadanie mężowi, zjem z nim, wyprawię do pracy i potem jak się położę to udaje mi się dospać chociaż ze 2h bo inaczej bym jak zombi chodziła chyba ![]() głowa do góry, widocznie tak musi być, chyba jakiś trening przed noworodkiem? ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4025 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oprocz tetr ktore mam na przewijaku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby oby Cytat:
Cytat:
Cytat:
moj za to mial problem z zasnieciem od 22.30 chyba do 1 albo dluzej ale jak zasnal to spal do 6 a potem po karmieniu do po 8 wiec nie najgorzej byle do pt ![]() ![]()
|
|
|
#4026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() widzisz moja regularnie tak ma i dzisiaj nawet nie była najgorsza nocka, bo przeważnie śpi od 18-19 do 21-22 i potem do rana juz nic a nic. bywa, że zasypia o 7-8 rano a raz miałam rekord ze dawała czadu do 10! ![]() nie wiem jak ją przestawić a taki nocny tryb życia jest trochę męczący jednak ;/ |
|
|
|
|
#4027 |
|
Rozeznanie
|
Agacia _cz nam na odparzenia pomógł bepanten i witrzenia pupci plus rezygnacja z chusteczek i mycie pupy przegotowana woda
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
My juz w domku.
![]() nadrobię jak będe mogła usiąść na tyłku ![]() zdj małej w klubie:p |
|
|
|
#4029 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję za odpowiedzi w sprawie odparzenia dupci na razie stosujemy linomag i wietrzenie coś tam pomaga ale od jutra chyba przechodzę na mąkę
mi pokarm zanikł w ciągu 2 dni -odciągałam tylko raz dziennie do uczucia ulgi no i mnie również męczą koszmary senne najpierw śnił mi się brutalny gwałt na mnie (to pewnie wina strasznego bólu jaki dalej odczuwam), a dziś wydawało mi się że wziełam małą do łóżka i zaczęłam przerzucać pościel w jej poszukiwaniu -ta oczywiście smacznie spała w koszyczku ;/
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
A my juz po pierwszym spacerku dziś
ale x-lander mnie troche zirytował
|
|
|
|
#4031 |
|
Rozeznanie
|
Ma ktoś ten laktator?
Warto go kupić ? http://allegro.pl/laktator-elektrycz...094673013.html
|
#4032 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a mlekiem juz tryskam na prawo i lewo Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#4033 |
|
BAN stały
|
Ja pitole nie wiem jak dlugo tak pociagne. Zasypiam ha stojaco. I Kilka kaw dziennie i napoj energetyczny to moja dieta. Zasypiam majac malego na rekach i siedzac na kanapie
. Ja wiem ze tz musi pracowac i sie stara mi pomoc ale on by nawet jednej takiej nocy nie przezyl z jego cierpliwoscia jak ja mam na codzien, i nie wie co ja przezywam. Mysli ze to normalne ze jestem zmeczona. Ja chce polozyc sie do lozka i spac bite kilka godzin bez obawy ze mlody sie obudzil. Mam dosc![]() Czubasek ale Hania ma fajne pucki |
|
|
|
#4034 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() za pierwszy tydzien Emilki. Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzieciątko 6 tygodni wczoraj skończyło
![]() Na reszcie skończył mi się połóg Musimy z nią w końcu iść na spacer, bo przez te mrozy, to tylko werandowanie, a odkąd się cieplej zrobiło, to mi się tak "poplątał" czas w ciągu dnia, że nie mam kiedy (w najodpowiedniejszym czasie śpi albo ona albo synek i dla pierwszego krótkiego spaceru nie za bardzo mi się chce któreś budzić...) a wieczorem to mi się wydaje za późno na spacery... Zreszta nozna przyjac ze bylismy na spacerze idac dp lekarze - na rece ja wzielam ) Jutro ją wystawię na balkon a pojutrze chyba pójdziemy gdzieś już (masakrycznie mi się nie chce w te wszystkie ciepłe ciuchy ubierać siebie, jej i synka...) kiedy w końcu będzie wiosna??? szczególnie że Ola jakby wyrasta z rożka...ciuszki wlasciwie tylko 62, choc 60cm nie ma - mierzylam... ma chyba dlugie nogi, bo szczegolnie spiochy i pajace musza byc ciut wieksze - mniejsze body dopoki nie pieluszkowalam pasowalo...---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
Spróbuj nie dać spać wieczorem - trochę budź noś albo co - niby codziennie sie powinno budzic o 15min wczesniej... ale my jak synka przestawialismy, to zawsze od razu wiecej, bo przeciez i tak z budzikiem nie wstawal... a corcia w sumie mi pasuje tak jak spi, mimo ze pozno zasypia... ale zauwazylam ze jak z nia sie poloze, to po karmieniu zasnie nawet szybciej, moze tak sprobuj a jak sie przyzwyczai to juz normalnie kladz - np. w lozeczku (My na razie spimy z mała wiec klade ja jak sama ide spac i juz...) a odnośnie odparzen to mi polozna przy nieznikajacym odparzeniu polecila probowac po kolei: inny krem (stosowałam wietrzeni+sudkrem) bo skoro jeden nie pomaga to moze inny pomoze jak nie pomoze posmarowac gencjana na wodzie raz (skoro mam w domku zebuy czego innego nie kupowac) wykapac w roztworze kalia - to musialabym kupic, dlatego najpierw poleciła tę gencjanę, ale jak ktoś nie ma, to lepiej od razu kalię - po tym sie reszta ciala przesusza, wiec chyba mowila cos o smarowaniu oliwka po kapieli... jak wszystko nie zadziala to tormentiolem posmarowac... u nas zadzialala zmiana kremu - przy pierwszym odparzeniu pomogl sudokrem po 1 dniu, przy drugim 2 dni nie dawal rady za to pomogllinoderm plus z pantenolem (dostałam próbkę od położnej) ale chyba kupię, bo jak wieczorem posmarowałam, to mimo że mała w nocy zrobiła kupę i spała z nią do rana (nie zauważyłam, bo też spałam razem z nią) to rano przepisowa pupcia niemowlaka się zrobiła... Maść jest taka podobna do linomagu, tylko położna mówiła żeby coś z pantenolem właśnie dać...
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2012-02-22 o 16:22 |
|
|
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
hej
byliśmy dzisiaj na wizycie u pani od laktacji. Mała nie ma już żółtaczki.....i przybiera w niewiarygodnym tempie na wadze w piątek wychodząc ze szpitala ważyła 2860g, a dziś 3120g A ja się tak bałam, że się nie najada
|
|
|
|
#4037 |
|
Rozeznanie
|
czesc kochane
Czubasek i Pearl gratuluje!!!! ![]() doczekałyście sie w koncu ![]() nie odpisuje, bo nie mam dzis sil... moja Lenka od tygodnia zaczela "normalniec" i juz nie placze. Odstawilam kropelki bobotic a delicol daje 1 raz dziennie. Tydzien temu bylysmy na szczepieniu. Mala strasznie plakala, ale na szczescie mamy to juz za soba Jednak mam straszny problem ze soba. Od porodu dzis minelo 7 tyg a ja nadal krwawie tydzien temu od wtorku chyba przez 3 dni nic juz nie lecialo a pozniej znowu. Polozna na pierwszym spotkaniu mowila, zeby nie stresowac sie, bo moze byc taka mini miesiaczka. Wszystko bylo by ok gdyby to byl normalny okres. W niedziele w nocy mialam pierwszy krwotok- tak musze go nazwac, bo normalnie lalo sie ze mnie o wiele bardziej niz zwykle. Dzis wogole przezylam chwile grozy. W poludnie bylam sama, bo tz pojechal w trase, wrocilam z miasta i czuje nagle silny bol lewego jajnika, a za chwile jak leci cos ze mnie. Polecialam do lazienki a tam doslownie jak z kranu wylecialo. Co mnie wystaraszylo to to, ze to byla prawdziwa krew taka jak np. z nosa. Po chwili zrobilo mi sie tak slabo, ze musialam polozyc sie na ziemi bo prawie zemdlalam. Ja lezalam w lazience na podlodze, a moja mala w nosidelku w kuchni. Tak bardzo sie balam, ze cos mi sie stanie, a ona tam sama zostala. Chcialam juz wzywac karetke, ale polezalam tak pare minut i juz jest lepiej. Wizyte u lekarza mam dopiero w pon, ale jesli cos bedzie sie dzialo to jutro ide. Juz naczytalam sie, ze to moze oznaczac, ze lozysko przy porodzie nie zostalo w pelni wydalone. w sumie mialam problem z jego urodzenie ale ponoc bylo ok. dziewczyny czy slyszalyscie cos o takim przypadku jak ja?
|
#4038 |
|
Wtajemniczenie
|
Magda nie słyszałam o czymś takim jeszcze, ale bądz dobrej myśli. Masz umówioną wizytę u lekarza, to dobrze, miejmy nadzieje, ze to nic złego.
|
|
|
|
#4039 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdrówka dla maleństwa życzymy ![]() Cytat:
chciałam zapisać Krzynia na nfz, ale pierwszy wolny termin to 21 maja
|
|
#4040 | |||||||
|
Zadomowienie
|
my już po szczepieniu, wzielismy hexa i rota (na szczęście nie wypluł nam
)nawet ok, trochę zapłakał przy wkłuciu a płyn z rota mu smakował i nie znalazł się na mnie czy na ścianie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4041 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
A ja dzisiaj cały dzień straciłam, bo 2 razy jeździłam na IP A zaczęło się wieczorem od nasilających się bolesnych skurczy. Położyłam się spać, ale zasnąć nie szło. Od 1-ej zwracałam uwagę na częstotliwość i ok 3-ej zaczęły się robić co 5-8 min. Nospę wzięłam o 4-ej, ale dalej skurcze co 5-6 min. No to budzę małża i do szpitala. Na ktg rzeczywiście wyszły skurcze co 5 min, ale szyjka 1cm i zamknięta. W zaleceniu - następne ktg za 6 godz. W domu udało mi się złapać prawie 2 godzinki snu i z powrotem na IP. Tym razem zeszło oczywiście dłużej, ale porodu brak a skurcze raptem całe dwa... Na 17-tą udało się wrócić do domu, ale jutro rano powtórka z rozrywki, chyba że coś się ruszy w nocy. To się człowiek wymęczy tym czekaniem - zamiast sobie odpoczywać, to ciągam się codziennie w tę i nazad, a od siedzenia w poczekalni to mam już prawie nagniotki w wiadomym miejscu |
|
|
|
#4042 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
My bylismy na tym szczepieniu i Marcel tylko raz zapłakał przy wkłuciu a potem luzik dzielny chłopak![]() Waży już 4880g . Dziś skończył miesiąc a po urodzeniu ważył 3460g. Pucek się robi .A ja nie przestałam jeszcze dobrze krwawić po porodzie, plamiłam do wczoraj a dziś dostałam okres . Siwy dym Maruda syczy więc wiłego wieczoru, kąpania i usypiania maluchów , a dla dwupaków skurczyków ![]()
|
|
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
MissZuzia zasadniczo nic wielkiego, poprostu chyba musze sie nauczyc wozek prowadzić
Bo troche małą potarmosiło na wertepach i naszych cudownych chodnikachNo i jak zablokowałam przednie kółka to lepiej mi sie jechało ![]() A ja mam pytanie do mam, które niebawem planują chrzciny. Jak planujecie ubrac swoje pociechy? Bo ja nie mam pojecia. Całe te ubranka na chrzest mi sie jakies kosmiczne wydają
|
|
|
|
#4044 | ||
|
Zakorzenienie
|
magda1804 oj bym szybciej do gina się wybrała
a co na to tż?? Cytat:
![]() Cytat:
tak z ciekawości pytałam
|
|
#4045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my chrzcimy w lany poniedziałek i licze że będzie ciepło i kombinezon nie będzie potrzebny bo podoba mi się taki zestaw http://www.zaczarowane-sny.pl/ ten po prawej pierwszy Maurycy słodki jest tez Gniewko
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie jak to jest z tym pępkiem. odpadł nam, i tam w srodku jest taka kuleczka rózowa, czy ja musze to caly czas octaniseptem pryskac? Juz nie ma tej wydzielinki takiej
![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
Ale śliczne ale ceny ja patrzyłam na allegro i mnie nic nie urzekło ![]() My chrzcimy 18 marca, wiec mysle ze jakies okrycie musi byc, chociaz licze ze bedzie juz troche wiosennie
|
|
|
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze się goi u Ciebie jak różowa kuleczka
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie zastanawiałam się przy okazji oczyszczania pępuszka Małej, kto mnie o to pytał ![]() Nie, jeszcze nie odpadł. Jak długo ten kikut się trzyma? Emilka miała podobno pępowinkę tak cienką jak sznureczek (pielęgniarki mi mówiły), ale to nie ma wpływu na gojenie się... |
|
|
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Mała była kąpana o 19, potem butla, zasnęła, obudziła się o 20.30 i jest niespokojna, płacze, stęka
przecież ss zadziałał i się wkurzam no Cytat:
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
U nas pepek odpadl po 6 dniach.macie jakis sposob aby male nie miało. Odstajacych uszkow?? Mojemu sie jedno podwija nie chce zeby mial odstajace
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

Witaminki przepis, a malutka teraz spokojnie sobie spi.

smaruj oliwką i wyczesuj!!!!!!! 

bo przecież jeśli wszystko będzie ok to normalnie 2 tygodnie jeszcze można przenosić... czyli to by wychodziły okolice 6 marca 

musi być 60 

. Ja wiem ze tz musi pracowac i sie stara mi pomoc ale on by nawet jednej takiej nocy nie przezyl z jego cierpliwoscia jak ja mam na codzien, i nie wie co ja przezywam. Mysli ze to normalne ze jestem zmeczona. Ja chce polozyc sie do lozka i spac bite kilka godzin bez obawy ze mlody sie obudzil. Mam dosc
dzielny chłopak