|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
No pewnie ja mam wannę, ale ze względu na czas najczęściej myję synka pod prysznicem - dokładnie tak to wygląda - namydlam i polewam wodą
|
|
#2522 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Aha, powiedzcie mi proszę, w jakim programie robicie te połączenia kilku zdjęć do jednego jpegu? Pewnie to nietrudne, skoro tyle z Was to robi
ale jakoś nie miałam nigdy takiej potrzeby, to nie wiem jak...
|
|
|
|
#2523 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2524 |
|
Zadomowienie
|
Szmaagdowykotku, cxy tsh 1,74 jest ok, a ft4 0,9???
Kurcze Crp wyszlo mi 10,8 a max jest 10 do tego morfologia PLT wyszlo mi obnizone 111 chyba a min jest 130 |
|
|
|
#2525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i co i Olaf kąpie się w brodziku płytkim nalewam mu wody i robie pianę (mam bardzo płytki brodzik) czasem dla odmiany jedziemy spać do teściowej ( 2 razy w roku) i tam jest wanna to nie chce wychodzic
|
|
#2526 |
|
Zadomowienie
|
SzmaragdowyKotek a jak ta huśtawka Ci chodzi, czy jak się buja to nie słychać takiego pykania?
Nie wiem, dla mnie ten odgłos nie jest normalny dlatego to odesłaliśmy za pierwszym razem, no ale jak przysłali chodzacą identycznie to chyba ona jest tak beznadziejnie zrobiona. Wczoraj wyniosłam ją na strych, bo tu nie ma miejsca. Jak będzie mi to przeszkadzać później to ją sprzedam. Poza tym ma 5 szybkości, gdzie 4 i 5 są moim zdaniem zdecydowanie za szybkie i przy nich stukanie jest największe. Tata oglądał, rozebrał ten mechanizm i stwierdził, że to jest z plastiku wszystku zrobione i z biegiem czasu, używania, będzie jeszcze gorzej słychać, bo ten plastik będzie się wyrabiał. Dla mnie to trochę niepoważne jak na huśtawkę za 250zł. |
|
|
|
#2527 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[QUOTE=kapukat;32482854] Cytat:
Cytat:
Co do tych kołysanek to poszukałam sobie na yt. I chciałam się nauczyć coś, ale zaczęłam słuchać kołysanki dla okruszka w wykonaniu krajewskiego i normalnie siedzę i ryczę zamiast się uczyć.
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() trzymajcie kciuki dzisiaj za nas, żebym nie usnęła na biurku tak jak wczoraj...spałam 30 minut i nikt się nie zorientował ![]() co do kąpania dziecka w brodziku - średnio wyobrażam sobie takiego 3latka wsadzić pod prysznic i umyć mu głowę, dlatego u nas dzisiaj będzie montowany głęboki brodzik - taki kompromis między ultra małą łazienką i brakiem miejsca na wannę akurat wpasowaliśmy go przy wnęce, więc w środku jest o 30 cm więcej niż jest przewidziane ![]() kołysanki... ahhh... na razie przypomniałam sobie trochę tekstu: aaaa kotki dwa, "był sobie król" i "z popielnika na Wojtusia" - M. każe sobie śpiewać jak zasypia ostatnio nawet we 2 śpiewaliśmy w łóżku :P
Edytowane przez _Maya_ Czas edycji: 2012-02-23 o 08:44 |
|
|
|
#2529 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
juz ponad rok a ma 2,5 roku myje głowę elegancko :P
|
|
#2531 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2532 |
|
Wtajemniczenie
|
wezcie zupe ugotujcie za mnie :P
|
#2533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nic może kiedyś będę miała i to i to ![]() Olaf - ale ładne imię Cytat:
|
||
|
|
|
#2534 |
|
Rozeznanie
|
Wiesz znam jeszcze wiele określeń animalistycznych - typu chomik, kocur itd. , itd.
|
#2535 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do używek przed zrobieniem testu - ja się jesienią jakoś nienajlepiej prowadziłam - fajek nigdy nie paliłam, ale zdarzało mi się piwko, nawet kilka dni przed testem dwa myślałam, że zwariuję jak się dowiedziałam, zaczęłam rozpamiętywać i sobie to wyrzucać :/W temacie zaś parzaków / pampuchów / bucht / kuciapek ( ), znalazłam przepis, który mi się podoba i który spróbuję dziś zrealizować. Nie podoba mi się zalanie pampuchów masłem jak na zdjęciu, ale to już kwestia gustu ![]() przepis jest tutaj: klik tylko ja nie będę nadziewać, z przepisu zrobię same bułeczki, a na wierzch zasunę polewy - czekoladową oraz mus owocowy, do wyboru. Podobny przepis jest tu. ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2536 |
|
Konto usunięte
|
No nie wiem... Ja wprawdzie tego problemu akurat nigdy nie miałam, ale jak widzę, są tu dziewczyny, które paliły i z miejsca potrafiły przestać, więc jak widać - można.
|
|
|
|
#2537 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie moja mama je robi tylko jej wychodzą tak samo jak ciasto drożdżowe ja kiedyś robiłam bułeczki drożdżowe ale d.... nie wyszły mi, dlatego zawsze z wielka radością czekam aż mama jej zrobi ![]() A robi jej tak jak z tego drugiego linka co wkleiłaś ![]() a mnie dziś wzięło na galaretkę z owocami ![]() _Agata mam prośbę bo kiedyś wklejałaś linka z rabatami z Rossmanna, przeszukałam całą stronę, znalazłam inne rabaty ale na te produkty dla dzieci to nie znalazłam.... Byłabym wdzięczna za linka ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa8iikqsmw65rm.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110813580120.html Edytowane przez GaTTa Czas edycji: 2012-02-23 o 09:08 |
|
|
|
|
#2538 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz z mężem też zamierzamy wychować małego poróżnika, bo sami uwielbiamy się szwędać, więc niech się dziecko przyzwyczaja od małego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja ogólnie mam bardzo cienkie i delikatne włosy, dlatego boję się trochę tych normalnych farb, ale takie naturalne chętnie bym spróbowała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana!
![]() Ja mam koleżankę, która paliła, w ciąży nie mogła przestać... Próbowała, ale nie mogła i to nie to, że nie chciała... Jak nie zapaliła chodziła rozdygotana, nerwowa, tak, że albo krzyczała, albo płakała... Jak mówiła lekarzowi, że ma problem to wzruszał ramionami (i tu mi się chce śmiać z tych reklam typu "by rzucić palenie udaj się po pomoc do swojego lekarza i farmaceuty")... Jak zapaliła, miała straszne wyrzuty sumienia, potwornie się bała, ale nie mogła nad tym zapanować... Pamiętam ile stresu przez to miała. Dzięki Bogu mała urodziła się zdrowa, ma już 3 latka i wszystko dobrze. Choć wiem, że skutki mogą wyjść po kilku latach nawet. Koszmar to był....---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Ale jest tak, że podobno niektóre kobiety odrzuca od palenia, inne same potrafią zrezygnować, inne nie chcą a jeszcze inne mimo, że chcą to nie mogą. Straszny nałóg i szkodliwy. |
|
|
|
#2540 |
|
La Moderatoiure
|
Hej
![]() Ja polecam "Mini mini kołysanki" ![]() Ja właśnie czekam na rzeczy z allegro (akcesoria dziecięce i higieniczne od tego użytkownika co pisałyście rajrodzica?). Kupiliśmy też łóżeczko (w Entliczku-Pętliczku, firmy Gluck), co mnie strasznie cieszy A wczoraj szalałyśmy z babcią w galerii i jeszcze trochę rzeczy dla młodej udało się nam kupić na przecenach (w 5-10-15, Smyku). No i książeczki, młoda ma już swoją osobną półkę na książki kocham czytać, więc nie ma wyjścia, będę ją zarażać bakcylem ![]() A z gorszych wieści to, mam nietolerancję glukozy (nie cukrzycę). Ale muszę być pod kontrolą poradni diabetologicznej. (Glukoza 75g po obciążeniu mi wyszła 9.0 a powinna 7.8. Na czczo mam cukier w normie.). Jak ja nienawidzę chodzić po lekarzach
|
|
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
my śpiewamy "ah śpij kochanie" - taki mały rytuał mamy, dziennie przed snem, mąż się tuli do brzucha i gada i śpiewa
wyczytaliśmy, że dziecko zapamiętuje teraz i potem się będzie uspokajać słysząc tą samą piosenkę co w brzuchu. dodatkowo słuchamy takiej relaksującej muzyki do snu, ale nie zawsze, przy żywszej muzyce malina kopie ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32485920]Tak, na USG wyszło 4 kg i dlatego była cesarka Ale chyba idealnie w terminie się urodził [/QUOTE]trochę nie chce mi się w to wierzyć, że to był powód cc Gratulacje dla koleżanki dzięki. też mam takie odczucie, że brzuchol jak na ten etap nie za duży. koleżanka która urodziła w styczniu taki brzuch miała w 5 miesiącu |
|
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
Jak lezałam w szpitalu, to były 2 dziewczyny, które chodziły palić. Nawet wieczorem pytały sie położnych czy gdzies mogą wyjsc, jedna je wyśmiała i wygoniła do łożka, a inna na drugi dzien dała klucze na wyjscie na balkon. NIe musze mowic jakie były zadowolone. Ich dziecko, zdrowie, nie oceniam.
|
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Też muszę glukozę zrobić... Chyba za tygodnie pójdę... W którym tygodniu ciąży robiłyście?
|
|
|
|
#2544 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Cytat:
No i dużo muzyki słucham, nie mam czegoś konkretnego, czego słucham cały czas, jakoś nie mogę się zdecydować Ale generalnie dużo jazzu (dużo Możdżera, spokojniejszy Miles Davies, Coltrane, Chet Baker, Sonny Rollins), wszystkie płyty Siesty, fado, bossa nova...itd klasyki też trochę, głównie ChopinaA kiełki też jemy - jak tylko kończą się pomidory dobre, przerzucamy się na kieły. Uwielbiam z lucerny, ze słonecznieka, fasoli mung. Ale tylko rzeżucha kojarzy mi się tak wiosennie ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32483176]Budyniek budyniek, znalazłem go w lodówce ).[/QUOTE] hihihi Cytat:
![]() I też tak myślę, że można się zorganizować. Chociaż dużo też zależy od dziecka, czy chce współpracować ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32485117]Ja kupiłam Laktomag, kosztował 10 zł za 50 kapsułek, ale są tańsze na pewno.[/QUOTE] TEn laktomag ma maskarycznie wielkie tablety - miałam straszne problemy z połykaniem. Teraz biorę chelamag b6, ten się podobno najlepiej wchłania A co do pampuchów - też uwielbiam, u nas się je z takim sosem mięsnym raczej, nigdy na słodko
|
||
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
Tacca ja w 24 tc, w szpitalu mi zrobili obciążanie 75 g.
|
|
|
|
#2546 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tez jestem zdecydowana i wiem ze tego chce, trudno, pojdziemy na wynajem, pol swiata zyje na wynajmie wiec co stoi na przeszkodzie... ehh ciezkie te zycie ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- 24-25? |
||||
|
|
|
#2547 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() co do golenia nóg to tylko do gina golę bo nie mam co golić Cytat:
|
|
#2548 |
|
Wtajemniczenie
|
extra bryka
![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- obejrzalam sobie wszystkie Wasze zdjecia na mailu ![]() wszystkie jestescie sliczne i brzuszki macie tez bardzo urocze ![]() tez bym cos wrzucila, ale mi wszystkie baterie padly i nie mam jak zrobic zdjec ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- w DDTVN robia owsianke z czekolada ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
#2549 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale one nic nie dały, tzn. w czasie ich stosowania owszem, mniej palił, ale potem wszystko wróciło... Cytat:
![]() A u nas buchty na słodko, z masłem i cukrem
|
||
|
|
|
#2550 | |
|
La Moderatoiure
|
Cytat:
_________ Pampuchy tylko na słodko z koktajlem owocowym |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

jak dziecko będzie już na tyle duże że samo będzie stać to pod prysznic - namydlić i polać wodą.... oczywiście nie bedzie brał prysznica jak ja, ale na pewno damy sobie radę - ja też mam prysznic

W pt zaczynam 30 tc (każde zdj robiłam sobie tak w weekend na początku kolejnego tc), a ostatnie robiłam i pokazywałam Wam w 25 tc. W ten weekend muszę w końcu zrobić
Z profilu widać fajnie przeskok między 13 a 17 tc, taka druga gula jakby wyżej wyrasta 

Koszmar to był....![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)