|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
Jedyny plus tej diety to to, że mi się schudło trochę (choć to był skutek uboczny, bo tak pilnie nie potrzebowałam) i teraz też niewiele przybieram ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Ok. Dzięki!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2553 |
|
Konto usunięte
|
No ja chyba za tydzień, bo właśnie w przyszłym tygodniu zacznie się 25.
Dzisiaj wizyta, to zapytam. Ale odkąd Dawido odzywa się regularnie, nie obawiam się już tak bardzo i na luzie podchodzę Dzisiaj rano miał czkawkę, ale to dobrze, że mnie obudził, bo miałam koszmarny sen, tak a propos relaksu sennego :P
|
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wstręt do mleka i jego przetworów... Od samego początku ciąży... ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Idę się ubrać i walę do sklepu... Oby tylko wszystkie produkty były... Ciacho będę robić.
|
|
|
|
|
#2555 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj rano po tygodniu weszłam na wagę i się zdziwiłam bo mam 1 kg mniej i nie wiem czy to dobrze czy źle. Ze względu na podwyższony cukier ograniczyłam do minimum słodycze i po 19-tej staram się już nic nie jeść, czasami zjem jabłko lub banana.
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Dzisiaj zaczynam 31 tc |
|
|
|
#2556 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki piekne macie brzuszki jak moj mąż wroci tak samo wstawie fotki żaluje tylko ze nie robiłam ich tak regularnie jak wy mamtylko z poczatku ciazy i z sylwestra
|
#2557 | |
|
La Moderatoiure
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2558 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32485920]Tak, na USG wyszło 4 kg i dlatego była cesarka
Ale chyba idealnie w terminie się urodził [/QUOTE]Chyba nie był to jedyny powód,5kg wtedy są wskazania na cc-ja urodziłam 4,4 i nikt mi nawet cc nie proponował. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi gin od leczenia niepłodności zalecił zrobić te testy na nietolarncję, że to podobno może mieć wpływ. No to zrobiłam, w ciążę zaszłam (choć nie sądzę, żeby dieta mi w tym jakoś strasznie pomogła) i więcej nie chcę słyszeć o żadnych dietach i nietolerancjach Już sobie w brodę pluję i wkurzam się na te testy, bo żyłam z tym 30 lat i nic wielce mi się nie działo, a teraz mam taką ochotę na kefir albo twaróg, a tu d..a zbita No dobra, wyżaliłam się
|
|
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2561 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chcesz to napiszę Ci krok po kroku co i jak ![]() Cytat:
![]() U nas na szczęście będzie i wanna i prysznic. Tylko prysznic bez brodzika, więc wanna nas uratuje ![]() A jak już ugotujecie, to i ja bym zjadła. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Te są do 27.02 włącznie http://www.rossnet.pl/4poryroku.aspx/kupony A tutaj ceny http://www.rossnet.pl/4poryroku.aspx Cytat:
Cytat:
http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_str...k_24092010.pdf
|
|
|
#2562 |
|
Rozeznanie
|
No ja już wymyta, wymalowana i zwarta i gotowa na wyprawę. Dzisiaj idę do koleżanki i jej 5-miesięcznej córy. zrobiłam już nawet naleśniki. A co taka ze mnie pani domu.
Wy tak o kluchach na parze, a ja wczoraj jak byłam w sklepie po zakupy to mi ślina pociekła na truskawkę homogenizowaną. Oczywiście nie było, ale znalazłam coś lepszego truskawka z porzeczką. Pycha. Dzisiaj też sobie kupię - roztopię i zrobię koktajl mleczny.
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak najbardziej da się usiąść, tylko trochę jak w kociołku będzie
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2566 | ||
|
La Moderatoiure
|
Cytat:
Nie lubię diet, nigdy nie stosowałam, wolę zrzucać kg ćwiczeniami. Ale jak mus to mus, coś tam odstawię a resztę będę miała w nosie. Ja też się wkurzam, bo świetnie się czuję w ciąży a tu mi jakaś nietolerancja spokój duszy zakłóca ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie odpisali? |
|
|
|
|
#2568 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no no to Ty niezła jesteś powodzenia w spaniuCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no właśnie o tym pisałam wyżej - że gorzej dla kobiety w ciązy jest przeżywać taki stres i szok, za cenę rzucenia palenia...bo to też negatywnie odbija się na dziecku |
|||||
|
|
|
#2569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ciekawostka: mam koleżankę, która po pierwszej ciąży (dziecko jest już w zerówce) nabawiła sie - nie wiem dlaczego - jakichś kłopotów z nerkami, nie intensywnych, ale coś tam czasem dokuczało. I według zaleceń lekarza prowadzącego ciążę teraz w drugiej ciąży (na naszym wątkowym etapie jest teraz) pija sobie kilka piwek w tygodniu, czasem jedno, czasem dwa pod rząd. Trochę przez palce na to patrzę, ciekawa jestem, czy na pewno nic nie może się stać dziecku. |
|
|
|
|
#2570 |
|
Rozeznanie
|
Może pija bezalkoholowe. Jest takie bawaria chyba się nazywa.
|
#2571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój gin mówił mi kiedyś, że lampka wina po 1 trymestrze nie powinna zaszkodzić. Opowiadał, że kiedyś podawano na patologii ciąży czysty alkohol dożylnie, żeby powstrzymywać skurcze m. in., podobno na oddziale śmierdziało alkoholem straszliwie. Teraz już się tych metod nie stosuje. Czy nie szkodzi rzeczywiście... Tego chyba nikt nie wie... Ja bym się nie odważyła... ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Oczywiście mówił o lampce wina okazjonalnie... Nie o piciu codziennym czy w dużych ilościach. |
||
|
|
|
#2572 |
|
Rozeznanie
|
mamuski ale pedzicie! czytam was cichaczem w pracy ale niestety nie moge sie odnosic do kazdego posta choc bardzo bym chciala bo poruszacie duzo ciekawych tematow.
dla mnie fajki w ciazy to przesada ale bedac tutaj oswoilam sie z takim widokiem, malo ktora irlandka rzuca tylko dlatego ze jest w ciazy wiec my Polki i tak mozemy byc z siebie dumne. tez mnie wzielo na jablka, nie wiedzialam skad ta zachcianka bo nigdy za nimi nie przepadalam. dziwne.. a jeszcze dziewniejsze jest to ze nie jestem sama ![]() Agata - prosze o haslo na maila. wielka szkoda ze wcielo poprzednia korespondencje no i twoja oczywiscie tez! mialam nadzieje ze kiedys nadrobie 'zaleglosci' jak juz bede mogla sie zalogowac. no trudno, wrzucajcie fotki, ja tez swoje wysle choc ost zrobilam chyba kilka m-cy temu. przynajmniej sie zmobilizuje wreszcie
|
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Z jabłkami mam tak samo... Jadłam w dzieciństwie, potem w ogóle, odkąd jestem w ciąży mogę się nimi zajadać...
|
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie! Dziewczyny co sądzicie o piciu piwa "bezalkoholowego" Napisałam "" bo wiadomo, że takie piwo ma jakieś procenty... znikome ale są (niektórzy twierdzą, że kefir ma tyle samo)
No i tak się zastanawiam czy w napadzie chcicy mogłabym pozwolić sobie na jedno takie piwo - wczoraj aż mną telepnęło jak usłyszałam w sklepie, ze ktoś idzie na piwko ze znajomymi- w życiu takiego czegoś nie miałam. Później nie mogłam przestac myśleć o piwie przez cały wieczór. |
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
no to dołączam do klubu jabkożerców
tonami mogłabym jeść jabłka, zawsze je lubiłam ale teraz jak nie ma ich w domu to nerwa dostaję
|
|
|
|
#2576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i sama je zjem
|
||
|
|
|
#2577 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
ok wyszlam ze spzitala
dalej nie wiem czmeu mam wysokie cisnienie ale ok :P ...mam kiepski dostep do neta, bo wczoraj woglole, dzis z przerwami ... cos ten moj bezprzewodowy sie nie spisuje;/ musze ogarnac mieszkanie i meza, w wolnej chwili popisze cos z Wami Agata poprosze nowe haslo do maila bo chcialam sie przed chwilka zalogowac i pisze, ze zmienione milego dnia!
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast tęskno mi za czerwonym wytrawnym winkiem.. 29.03 Rocznica ślubu, może sobie pozwolę na lampeczkę, ale nie jestem przekonana..
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Jedyny plus tej diety to to, że mi się schudło trochę (choć to był skutek uboczny, bo tak pilnie nie potrzebowałam) i teraz też niewiele przybieram

Koszmar to był....