|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#57631 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Witajcie, obiecałam wczoraj wstawić zdjęcia, więc oto są:
1,2 z wczoraj, po wyschnięciu, przed ogarnięciem wierzchu lokówką (puchu trochę widać, zniknął po utrwaleniu żelem) 3,4,5 z dzisiaj, po wstaniu, nic z nimi nie robiłam, i tak siedzę w domu Jej, tak patrze na wasze włosy w codzienniku i... ja tez takie ładne chcę ![]() własnie, powiecie mi może, czy żel Graffiti z Bielendy ten z odzywką jest zgodny z cg? w analizie nic nie pisze... Edytowane przez aleksandra987x Czas edycji: 2012-02-23 o 11:30 |
|
|
|
#57632 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
śliczne masz kręciołki
|
|
|
|
|
#57633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem czemu na niego burczysz, jak dla mnie git majonez jest. Ze stylizatorami jest taki problem, że nie wiadomo, czy zastosowany polimer domyje się byle czym Ale i tak raz za czasu mocniej oczyszczamy włosy, więc bez stresu
|
|
#57634 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
postanowiłam do Was dołączyć za sprawą Ag Rafki, która w wątku hennowym odesłała mnie na Wasz wątek po odkryciu, że mam falowane włosy Co prawda długo się wstrzymywałam, bo nie byłam pewna czy chcę być CG, ale chyba się zdecydowałam głownie dlatego, bo moje włosy po odstawieniu silikonów robią się coraz bardziej falowane i postanowiłam przestać z tym walczyć. Wcześniej nie chciałam być CG bo nie wyobrażałam sobie odmawiania czesania na sucho Kosmetyków zgodnych z CG używam już od jakiegoś czasu, bo na początku jak jeszcze nie kojarzyłam nazw składników potrzebowałam szybko spisu kosmetyków bez silikonów i Wasz blog okazał się idealnyMuszę tylko znaleźć gdzieś dobry ręcznik do włosów - tzn. niekoniecznie ręcznik, ale coś co służyłoby mi do osuszania. Może polecicie coś konkretnego? Myślałam o ręczniku z mikrofibry, ale nie wiem gdzie mogłabym go kupić stacjonarnie- wszędzie są tylko ręczniki frote. Jakby ktoś był ciekawy jak wyglądają moje włosy to są dodane na moim profilu
Edytowane przez Ariada Czas edycji: 2012-02-23 o 12:16 |
|
|
|
#57635 |
|
Strażnik Wizażu
|
Ha! Kojarzę Twoje włoski
witaj...Polecamy pieluszkę albo koszulkę bawełnianą (stary t-shirt się sprawdzi idealnie)
|
|
|
|
#57636 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie wyczytałam w pigułce o koszulce i mimo, że czytałam ją już wcześniej to nie zwróciłam na to uwagi
w takim razie na początek użyję starego t-shirta - podbiorę jakiś TŻtowi |
|
|
|
#57637 | |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
Mam ambitny plan zapuszczać moje kudły do takiej długości, coby można je było przełożyć przez ramię tak na jedna stronę, czyli mniej więcej tak do linii biustu gdzieś... (oczywiscie zanim mnie szlak nie trafi i ich nie zetnę )Zapytam się was jeszcze o wpływ szamponetek z Mariona na włosy. Z tego co wiem, to nie niszczą tak jak farba. Przy nawilżaniu intensywnym użycie takiej raz na miesiąc bardzo szkodzi? (mieszanka cała miedź+ pół blondu) |
|
|
|
|
#57638 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli dobrze pamiętam to Czarna Orchidea tak robi i to, co dwa tygodnie, a włosy ma nieziemskie, więc raczej te szamponetki zbytnio nie niszczą
|
|
|
|
#57639 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na codzien (tak w realu) tez rzadko slysze komplementy na temat wlosow, moze jedynie na temat ich dlugosci Choc ostatnio gadalam z narzeczonym na skypie i przyszly moj tesc akurat wszedl do pokoju, przywital sie i zapytal co zrobilam z wlosami, ze sie tak kreca TŻ mowi, ze zawsze sie przeciez krecily, a teść ze "ale nie az tak" (swoja droga nieprawda, bo pare lat temu duzo mocniej sie krecily ;p ale potem faktycznie mniej, wraz ze wzrostem dlugosci)Cytat:
niestety od pol roku nie ma jej juz z nami ![]() W ogole uwielbiam owczarki, cudowne psy ![]() A co do wloskow to nie martw sie, jeszcze urosna ![]() Cytat:
Tak jak DMka pisala T-shirt sprawdzi sie idealnie, a jakbys chciala recznik z mikrofibry, to zdaje sie, ze mozna dostac w sklepach sportowych typu intersport Super ze zdecydowalas sie na CG! Tylko uwaga, to wciaga ![]() ![]() Ja jestem po popoludniu i nocy z olejem lnianym, wczesniej byl miodek z woda Teraz mam w planach pocwiczyc i upichcic nowa porcje zelu lnianego, a pozniej przystapic do mycia ![]() Chyba zrobie tak: M-Timotei Organic rozowy kubeczkowo O-Alverde kwiat cytryny&morelka + all-in-one + mocznik pod czepek na godzine P-L-cysteinowa z aloesem bs-Naturia mak i bawelna S- zel lniany i na koncowki moje maselko z TBS ![]() Bardzo jestem ciekawa co z tego wyjdzie. Przetestuje duzo nowych rzeczy (olejowanie z uzyciem miski, Alverde od razu z polproduktami, plukanka), ale mam duuzo czasu i szkoda by bylo tego nie wykorzystac.
|
|
|
#57640 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I CP też mam, przedwczoraj kupiłam tylko boję się brać razem z Belissą, wiesiołkiem i chromem... A ja Jantara mam w małym spryskiwaczu - kupiłam psikaną wodę utlenioną (o taką http://www. doz.pl/apteka/p3867-Woda_utleniona_atomizer_3 _50_g) za 2zł, wylałam, umyłam i wlałam odżywkę. Sprawdza się świetnie, bo to małe i poręcznie, łatwo wsunąć między włosy ![]() Cytat:
Ja mam podobne włosy i z wierchu też szału nie ma, ale idzie się do tego przyzwyczaić. A póki co nawilżaj je intensywnie Miałam wczoraj umyć łeb, ale mi się nie chciało więc się intensywnie naemolientowałam I patrzcie jakiego dziwaka znalazłam w umywalce pośród reszty włosów, które wypadły (zapewniam że to z głowy, długi ok 20cm)
|
|
|
#57641 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Haha, widocznie przyszły teść na wciąż sprawne oko, skoro dostrzega zmiany w Twoich włosach. Niby mówi się, że facet nie zauważy nowej fryzury czy coś, a moja znajoma pracuje jako policjantka, na codzień praktycznie się nie maluje. Raz zaszalała na weselu i nie zmyła do końca makijażu z oczu, weszła na komisariat, a tam od razu posypały się komplementy, że się pomalowała i inaczej wygląda. Albo raz założyła elegancką bluzkę, zamiast zwykłego t-shirta i miała koło siebie wianuszek mundurowych. Cytat:
Aaa, mój kot nazywa się Isia. A piesek niestety zdechł 3 lata temu, bardzo to przeżyłam, płakałam przez 3 dni. Też kocham owczarki, od dziecka miałam bzika na ich punkcie, przez 2 lata zbierałam pieniądze, żeby w końcu kupić sobie wymarzonego pieska. Strasznie mi Jej brakuje, ogólnie brakuje mi zwierząt bardzo, bo mieszkam z host rodziną, która nie ma nawet rybki. A co do włosów - masz rację. Zmobilizowałam się, poszukałam na zagranicznym forum informacji odnośnie kosmetyków zgodnych z CG i poszłam do Bootsa (mam nadzieję, że dobrze wyszukałam kosmetyków). Wydałam niecałe £20, ale były promocje na odżywki Naked i L'Oreal. Mój aresnał na zdjęciu poniżej. Zaczynam w końcu walkę o nawilżone włosy...
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
||
|
|
|
#57642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
|
#57643 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
ale krótsze, nie dałam im dorosnąć |
|
|
|
|
#57644 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jajka też ma od kury I własny ogród, gdzie hoduje dynię, cukinię, truskawki, maliny, bakłażany... ech, niektórzy mają dobrze ![]() A ja mam za to McDonalda pod nosem ![]() Cytat:
Moja połówka nie do końca toleruje paprykę, więc unikam potraw z tym warzywem. Cytat:
Cytat:
Rycyna, my love solo nałożyłam tylko raz, uznałam, że konsystencja wymaga rozcieńczenia i od tej pory używam tylko mieszanek. Moja ulubiona mieszanka to rycyna plus kokos KTC, a odkąd kokos się skończył mieszam ze wszystkim Wczoraj mieszałam z Vatiką kokosową, lnianym i oliwą. Lubię też rycynę z samą oliwą. Rycyna rulezzzzz ![]() Trzecie mycie bez stylizatorów Za to z serwatką pod olejami Włosy bez puchu, bez przyklapu i wyglądają, jakby ktoś im loki rozczesał (wysoki sądzie przysięgam, że ich nie czesałam! nawet nie wiem, gdzie jest grzebień)
|
|
#57645 |
|
Raczkowanie
|
ja właśnie wróciłam, nawet był jakiś alarm p/pożarowy i 3 wozy strażackie przyjechały ratować Bonarkę
![]() Dziewczyny, w przypływie głupiego impulsu kupiłam sobie cosik takiego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...oryzujacy.html Teraz przeczytałam opinie i się boję
|
#57646 | |
|
Przyczajenie
|
Eiri,
Dzięki Mam nadzieję, że kiedyś tak piękne jak Wasze ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
A, no i dzisiaj zrobiłam żel lniany, już po raz drugi, ale wyszedł mi dużo gęstszy i trochę jakby skleił włosy, musiałam go rozcieńczyć wodą
pielęgnacja od 1.01.2012 cel: systematyczność --> zdrowe, lśniące loki --- energia, siła, działanie, pozytywne myślenie --- Edytowane przez diamond queen Czas edycji: 2012-02-23 o 15:57 |
|
|
|
|
#57647 |
|
sentimental animal
|
wczorajsze i dzisiejsze kłaki wkleiłam do codziennika
chyba dobrze im zrobiło to podcięcie
|
#57648 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Maskę na pewno wypróbuję, tylko muszę kupić rycynę i sprawdzić gdzieś proporcje składników. I obczaję ten gloss, bo jeszcze o tym nie słyszałam
|
|
#57649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
#57650 |
|
sentimental animal
|
![]() wczoraj pierwszy raz użyłam maski Bingo i efekt bardzo fajny
|
#57651 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przepraszam, ze bez cytowania ale z ostatnich dwóch stron widziałam piękne loczki
yoanka85 ale bliziutko mnie mieszkasz ![]() No i przegrałam dziś w czasie konwersacji o silikonach Na końcu kazałam Mu Ją pozdrowić -,- ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- natalcia włoski super Takie rasowe
|
#57652 |
|
Raczkowanie
|
Natalcia, bardzo fajnie po fryzjerze, mi się baaaardzo podoba
![]()
|
#57653 |
|
Zakorzenienie
|
Noooo, dużo zdrowiej wyglądają po podcięciu
|
|
#57654 |
|
Zadomowienie
|
Piękne włoski widziałam na ostatnich trzech stronach
Zmiany wspaniałe ![]() Ja wczoraj wieczorem tylko umyłam włoski odżywką i zrobiłam płukankę lnianą... zero stylizatorów i odżywek-było późno i nie miałam sił na nic... ![]() Wykorzystałam mamę żeby z wilgotnych włosów zaplotła mi tzw. francuza, dobierańca od czubka głowy, bo dzisiaj wiedziałam, że będę musiała mieć długo związane włoski, więc loki nie wytrzymają... ![]() Zrobiły się oczywiście fale na całej głowie (dawniej, przez jakiś czas prawie codziennie robiłam warkocze na noc ).Miałam zrobić zdjęcie, ale rano nie miałam czasu, a jak przyszłam do domu po walce z deszczem i wiatrem to już nie było co pokazywać ![]() Nie ręcznikowałam ich również wczoraj. Wilgotne włosy kręciły się od połowy długości, jednak było bardzo napuszone. Następnym razem też nie będę ręcznikowała. ale użyje odżywki i żelu, mam nadzieję, że będą chociaż trochę takie jak chce żeby były.
|
|
#57655 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A teściu faktycznie spostrzegawczy, tym bardziej ze mam lipna kamerke w laptopie ![]() Z ta kolezanka to tez niezle, niby takie nic, a wystarczy zeby przykuc oko ![]() Cytat:
Teraz zostaly mi 2 koty, ale choc sa kochane to jednak nie to samo Najgorsze ze rodzice nie chca slyszec o kupnie psa... Cytat:
U nas tez niby jakies 2 szampony bez silikonow wprowadzili/maja wprowadzicCytat:
Mozesz zerknac do receptariusza, tam jest troche przepisow (od siebie odradzam maseczke z bananem, nie daje sie splukac, Ty tez mozesz miec problem, bo masz geste i dlugie wlosy)Cytat:
|
|
|
#57656 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak myślicie tą "hennę" Delii nałożyć na odżywkę, czy prosto na włosy?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...oryzujacy.html
|
#57657 |
|
Przyczajenie
|
Mam kręcone włoski ( takie praiw po ramiona). Aby ładnie rano wyglądać musze je moczyć i suszyć. Macie pomysł na jakąś fryzurkę z loczków na codzień ?
)
|
|
|
|
#57658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#57659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bardzo ładnie jest
|
|
#57660 |
|
Wtajemniczenie
|
no to sie wciagnęłam
wczoraj pół dnia ogladałam codzieniki i dzienniki i rozpływałam się nad Waszymi włoskami![]() kupiłam dziś, Joaśke żółtą swoja drogą za całe 4 zł nie wiedziałam że to takie tanie garniera avocado karite i zel isany pomarańczowo-czarny i do niego mam pytanie moge go stosować z powodzeniem w dużych ilościach, chodzi mi o to czy muszę go czyms mocniejszym zmywać? coś mi sie nie chce narazie lnianego robić, boje sie ze mi zaraz cos nie wyjdzie zawsze tak mam jak mam cos robic pierwszy razwczoraj popełniłam grzech ciężki i przed hennowaniem umyłam włosy head shouldersem bo nie doczytałam że wystarczy dodać sody do BD zeby dobrze oczyścic włosy
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.

Ale i tak raz za czasu mocniej oczyszczamy włosy, więc bez stresu

Co prawda długo się wstrzymywałam, bo nie byłam pewna czy chcę być CG, ale chyba się zdecydowałam 

ZUMBA
(wysoki sądzie przysięgam, że ich nie czesałam! nawet nie wiem, gdzie jest grzebień)

A, no i dzisiaj zrobiłam żel lniany, już po raz drugi, ale wyszedł mi dużo gęstszy i trochę jakby skleił włosy, musiałam go rozcieńczyć wodą
Takie rasowe
wczoraj pół dnia ogladałam codzieniki i dzienniki i rozpływałam się nad Waszymi włoskami