Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-23, 13:46   #2791
mloda1989
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

wow ale taka skulona tam jestes ze jedynie raczki chude widac
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 13:47   #2792
Izumi
Wtajemniczenie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
a my dostaliśmy sie do przedszkola od poniedziału zaczynamy od godzinki dwóch dziennie a potem na całe 5 godzin od 1 marca bedzie zostawać grupa fajna, bo tylko 6 dzieciaczków przedszkole nastawione na naukę języka, i zabawy sportowe cieszę się strasznie, a Jula dzisiaj jak wstała pyta
"to już? dzisiaj do pseckolka idziemy?
Kochana.....
A powiedz mi jakie tam mają wymogi? Bo moja kuz nie mogła dać małej dopóki nie skończyła 2,5 roku i nie załatwiała się na nocnik.
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 13:59   #2793
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

witam jak zwykle po długiej nieobecnosci
ale widze ze duzo dziewczyn odezwało sie w ostatnich dniach chyba biedna POP nas wszystkie sciągneła ja zagladam co chwile i patrze czy są jakies wiesci

POP 3majcie sie mocno, kruszynka jest cudna duzo zdrówka i siły dla was

czytam was na bierzaco ale jak zwykle ciezko mi sie wbic, ale ostatnio był temat odrzucania smoków zmotywowałyscie mnie i postanowiłam spróbowac
nastawiłam sie na kuklu dniowy horror i .... jestesmy bez smoka i bez horroru
jestem w szoku jak moje dziecko zapomniałao o smoczku
zawołał ze 2 razy tzn wspomniał ze chce mimi - smoczek ja udałam wariata i mieniłam temat po 2dniach juz byłam pewna ze koniec za zawsze ze smokami wiec wszystkie wrzuciałm do pieca
alez jestem dumna z mojego dziecka
takze dzieki dziewczyny

co do sikania to nadal pampersy ale zamierzam na wiosne sie ostro za to zabrac

a jesli chodzi o gadanie to dołączam do bao megi i młodej
od kilki miesiecy prawie to samo mama tata baba dziadzia fibi tak nie i reszta po swojemu czyli jakies 2 jego słówka to okreslenie wszystkiego
ale za to mój alpinista wspina sie wszedzie jak kaskader skacze po łózku z fotela na fotel przez pół mieszkania potrafi przeciągnac wielkie krzesło jak chce jakies drzwi otworzyc i pięknie tanczy jak tylko usłyszy muzyke
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

I jak się cieszę, że więcej chłopaków to niemowy. \
i ja tez sie ciesze

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 14:08   #2794
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Byłyśmy na spacerze. Nagle przestało wiać. Wyszłyśmy i złapał nas deszcz żab z nieba . Zośka ucieszona jak nie wiem co, woda leje się z nieba a pod nogami woda chlupie w wielkich kałużach. Mokre wróciłyśmy obie. Mam nadzieję ze gnom mi się nie rozchoruje

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
izazula ja tez tak mialam ze wszedzie zagrozenie widzialam,tz morde darl ze na nic nie bede malej pozwalala itd.
Wyluzowalam,na bank nie tak jak on ale wyluzowalam dosc sporo.
Ja już też wyluzowałam ale i tak są rzeczy i "zabawki" które mnie przerażają typu worki, nienadmuchane balony albo pęknięte i wiele innych. Ostatnio przeważają baterie wszelkiej maści. Poczytałam trochę co taka bateria połknięta może zrobić

Młoda - dać Dawidkowi aprat i niech robi

Madzia - i jeszcze jeden inzynier

a u nas niestety wzorzec zaczynania dnia jest ....hm...wczesny ostatnio:
młode budzi się np o3-4 na siku (na ogól robi), próbuje wymusić mleko baję i cały zestaw, nie udaje jej się, dostaje ignora, drze japę trochę, idzie spać. I wstaje ok...5.30 już na dobre Wczoraj był bonus, bo bez podbudki na sikanie . Także mam długie dni ostatnio [/QUOTE]

Oj... dość wczesnie zaczyna dzień .
Zosia ma ostatnio zmiany 12/12, bez dziennej drzemki nad czym mocno ubolewam ale są tego plusy

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
aaa znowu dzisiaj zrobił do pampersa,tylko ie rozumie czemu jak juz woła to mama nadal mu pieluchę zakłada
dzisiaj nad ranem tez wołał mama siii
Nie dawać pieluchy w domu. Strzelać do mamy z gumy
Stary 2012-02-23, 14:08   #2795
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Noooo... nadrobiłam... padam na twarz...

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Asiulek myślałam ze wyższa jesteś a mi się szczupła laski podobają w szpilkach hehe a ile chudzielcu wazysz? Wpadaj wpadaj tylko nie w ciążę hehe
Ważę jakieś 54kg więc przy wzroście 172- sobie wyobraź

madziwnia- pięknie córa liczy
Moja też już ładnie potrafi do 10 ale przeważnie pomija 2 i 7. Wcześniej jeszcze 9 ale teraz juz nie. Także i tak nieźle
Lind dziś słyszała mała zajawkę więc może potwierdzić

Ice- współczuje przeżyć z Lenusią. mam nadzieję, że wreszcie dojdą do tego co jej jest i zaczną coś z tym robić. Życzę dużo siły!!

darusia- znaleziony aparat??

My po odwiedzinach Lind i Michasia. Wercia zacałowała go na maksa. Łazila za nim jak ogon... biedny Michaś... adoratorka mu się trafiła. A Michaś niezbyt zainteresowany amorami
Poza tym dziś wyjątkowo ładnie się bawili. Kilka nerwów było ale poza tym na prawdę było spokojnie

Dla potwierdzenia fotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05217.jpg (67,7 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05220.jpg (67,4 KB, 46 załadowań)

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 14:13   #2796
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
znalazłam na all to ta http://allegro.pl/hulajnoga-trojkolo...119007366.html

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

pewnie,że nie mój tez nie gada
E...no super . Fajny jest ten spory rozstaw kółek przednich
Stary 2012-02-23, 14:16   #2797
ASIULEK_23
Zakorzenienie

evi- wiesz, ze na mnie zawsze możesz liczyć w kwestii budzenia się a więc i tym razem... moja też potrafi obudzic sie przed 6 i już ganiać na dobre na szczęście przewaznie jest to jednak 6.15-6.30 ale i takie pory się zdarzaja. A był już czas, że do 8 potrafiła

No ale niestety, potrafi spać 3 godziny w dzień. raczej juz jej nie budzę bo potem jest marudna. A potem i tak spi krótko a nawet krócej. ostatnio spała godzinę w dzień a kolejny zaczęła o 6 więc nie widze powodu by ją wybudzać. jak chce to niech spi.
W góle zauważylam, że jak nie śpi w dzień (ze 3 razy się zdarzylo) albo spi krótko to noce sa gorsze...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-02-23, 14:20   #2798
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

mloda to jedyne mozliwe zdjecie jakie mam robione przez tz bo on sie w ogole do zdjec nie nadaje,po prostu NIE UMIE ich zrobic ,jeszcze nie zrobil zadnego z ktorego bylabym zadowolona!ani jednego!
jak stoi tak cyka i co tam ,ze moglby powiedziec obroc sie troche czy cos...absolutnie,ma aprat cyk i juz.

P.S Nadal cykadła nie znalazlam,jakas masakra!!!!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 14:22   #2799
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
My po odwiedzinach Lind i Michasia. Wercia zacałowała go na maksa. Łazila za nim jak ogon... biedny Michaś... adoratorka mu się trafiła. A Michaś niezbyt zainteresowany amorami
Poza tym dziś wyjątkowo ładnie się bawili. Kilka nerwów było ale poza tym na prawdę było spokojnie

Dla potwierdzenia fotki
Pieknie
Mam tylko nadzieję że zupełnie same dzieciaki nie wybudowały tej budowli
Stary 2012-02-23, 14:29   #2800
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
a u nas niestety wzorzec zaczynania dnia jest ....hm...wczesny ostatnio:
młode budzi się np o3-4 na siku (na ogól robi), próbuje wymusić mleko baję i cały zestaw, nie udaje jej się, dostaje ignora, drze japę trochę, idzie spać. I wstaje ok...5.30 już na dobre Wczoraj był bonus, bo bez podbudki na sikanie . Także mam długie dni ostatnio
hm, ja bym padła po tygodniu
Jedna taka nocka na pare mc mi starczy
Całą noc co chwila chciał siku normalnie z 5x wołał i zawsze sporo robił, a on nic nie pije przed snem, w dzień w sumie też niewiele pijący, już myślałam że ma pęcherz chory czy coś, ale w dzień normalnie się zachowuje, był na siusianiu od 7 rano tylko 3 x.Może jak jabłko przed snem zjadł tak na niego moczopędnie zadziałało, i przez to spać nie mógł.
Współczuję tego wstawania, no ale coś za coś pewnie wtedy myśli co by cały dzień gadać
Cytat:
aaa znowu dzisiaj zrobił do pampersa,tylko ie rozumie czemu jak juz woła to mama nadal mu pieluchę zakłada
dzisiaj nad ranem tez wołał mama siii
a to niedobra
Jak już woła to niech mu pieluchy nie zakłada, bo dziecko głupieje. Koleżanka tak ponad rok oduczała, bo w domu bez pieluchy, babcie z pieluchami, sklep w pieluchachi dziecko już samo nie wie czy wołać czy sikać.Pochowaj pieluchy żeby nie miała co założyći powiedz że zapomniałas kupić, a ona ma nie kupować bo nie wie jakie
Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
czytam was na bierzaco ale jak zwykle ciezko mi sie wbic, ale ostatnio był temat odrzucania smoków zmotywowałyscie mnie i postanowiłam spróbowac
zawołał ze 2 razy tzn wspomniał ze chce mimi - smoczek ja udałam wariata i mieniłam temat po 2dniach juz byłam pewna ze koniec za zawsze ze smokami wiec wszystkie wrzuciałm do pieca
takze dzieki dziewczyny

ale za to mój alpinista wspina sie wszedzie jak kaskader skacze po łózku z fotela na fotel przez pół mieszkania potrafi przeciągnac wielkie krzesło jak chce jakies drzwi otworzyc i pięknie tanczy jak tylko usłyszy muzyke
za wyrzucenie smoków
Mój dzisiaj po amerykance wlazł na parapet i sobie okno otworzył, dobrze że za oknem u nich w pokoju jest balkon Dzisiaj tz wróci z pracy to ma mi wszystkie klamki z okien wykręcić, i pochować. Tylko będę miała jedną dyżurna gdzieś w niedostępnym miejscu
Cytat:
Dla potwierdzenia fotki
Ale ładnie się bawią razem

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

P0P ja wasze zdrówkolepiej się czujesz? kiedy wychodzisz.
I jak z małą pewnie pełno problemów i zmartwień.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 14:30   #2801
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Pieknie
Mam tylko nadzieję że zupełnie same dzieciaki nie wybudowały tej budowli
Heh... nie, nie... to dzieło "nianiusi" a maluchy tylko "poprawiały"

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-02-23, 14:37   #2802
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Mój dzisiaj po amerykance wlazł na parapet i sobie okno otworzył, dobrze że za oknem u nich w pokoju jest balkon Dzisiaj tz wróci z pracy to ma mi wszystkie klamki z okien wykręcić, i pochować. Tylko będę miała jedną dyżurna gdzieś w niedostępnym miejscu

.
Któregoś dnia pokazywali takie zabezpieczenia na okna dla dzieci żeby nie mogły otworzyć na oścież
Stary 2012-02-23, 14:43   #2803
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Któregoś dnia pokazywali takie zabezpieczenia na okna dla dzieci żeby nie mogły otworzyć na oścież
my przetestowaliśmy na poprzednim dziecku że najlepiej klamki wykrecić, i w razie potrzeby masz jedną i sobie nią możesz wszystkie okna uchylać otwierać.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 14:48   #2804
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
my przetestowaliśmy na poprzednim dziecku że najlepiej klamki wykrecić, i w razie potrzeby masz jedną i sobie nią możesz wszystkie okna uchylać otwierać.
Sprawdzone najlepsze.
Nie macie takiej blokady do zrobienia lufcika u góry okna. Były kiedyś takie montowane na drewnianych oknach
Stary 2012-02-23, 15:14   #2805
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
To napiszę, co moje dziecko umie (bo piszę, że tylko gadać nie umie).
Umie na YT włączać sobie filmy, śrubokrętem rozkręcać zabawki (kocham to), demontować każdy sprzęt w domu, biegać po parapetach , w podstawowym zakresie obsługiwać kilka pogramów na komputerze, sprzęt rtv i agd i oczywiście najważniejsze robić mamie kawę - to słodkie jest, bo sypie mniej wiecej dwie łyżeczki kawy, łyżeczkę cukru i włącza czajnik. Później chce nalewać, ale mu nie pozwalam, więc tylko leci po mleko i mleka nalewa.
jaaaaaaaaaaa.. tez chcę!!! Moja nie włączy filmu nic nie rozkręci i nic nie obsługuje...
wiec wnioskuje po megi wpisie .. że moje dziecko" to jakieś opóźnione/"... OCZYWIŚCIE TO ŻART,.. ale sama widzisz.. jedne potrafia to inne tamto/!!!
Cytat:
Kochane jesteście

I jak się cieszę, że więcej chłopaków to niemowy. \

Tylko te nasze laseczki podnoszą poziom... liczą, znają języki obce... ech...
jak juz pisałam u nas mało który chłopczyk w tym wikeu mówi.. juz tak jest i tyle.. chłopcy duzo póxniej z dojrzewaniem i rozwijaniem.. za to manualnie sa lepsi...

taaaa angielski.. mam zamiar częściej użytkowac.. ale pojedyncze słowa...

A tomek ja nauczył podczas kąpieli.. że jak leci nowy hit JEJ.. to pyta Michaine kto to spiewa a ona odpowiada "MADONA"

Cytat:

takze dzieki dziewczyny
ZA SMOKA.. JA TEZ DZIEKI DZIEWCZYNOM Z MINUTY NA MINUTE ZDECYDOWAŁAM ŻE KONIEC I koniec.. a teraz nawet nie pamieta ..

I nie wazne że po długiej przerwie .. ważne że sie odzywasz... a może jakas foteczka

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 15:22   #2806
sara 85
Zakorzenienie

Darusia nie żartuj że nie znalazłaś aparatu?

Madzia kurde mi nawet na myśl nie przyszło ze Zosia może okno otworzyć. Musze kupić jakieś zabezpieczenia.

Zosia też telefony ma rozpracowane, potrafi wysłać 20 smsów na raz

Megi- Igorek niezły

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Gusinek wrzuć fotki

Wercia z Michasiem jak się fajnie bawią słodziaki

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Pop napisz co u Was? jak się czujesz? jak Nataszka?

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 15:35   #2807
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
bo to o pociagach tu masz godzine ogladania hehe http://www.youtube.com/watch?v=AQ5W70KYPCY
Właśnie wczoraj to przerobiliśmy
Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Stacyjkowo - http://www.youtube.com/watch?v=m9my6SCbQME
Michał przez ten opening to nie mówi "pociąg", tylko "pociąg CIUCH CIUCH" ;].
Ja mogę polecić I to nie jest typowo dla chłopców tylko
Mój MIsiek tylko też "ciuchcia ciuch ciuch..."

Cytat:
To napiszę, co moje dziecko umie (bo piszę, że tylko gadać nie umie).
Umie na YT włączać sobie filmy, śrubokrętem rozkręcać zabawki (kocham to), demontować każdy sprzęt w domu, biegać po parapetach , w podstawowym zakresie obsługiwać kilka pogramów na komputerze, sprzęt rtv i agd i oczywiście najważniejsze robić mamie kawę - to słodkie jest, bo sypie mniej wiecej dwie łyżeczki kawy, łyżeczkę cukru i włącza czajnik. Później chce nalewać, ale mu nie pozwalam, więc tylko leci po mleko i mleka nalewa.
Ale masz super z tą kawką... Ja od tego mam tz
A Michał może coś tam zaczyna gadać ale na bank nie włączy nic na kompie ani tym bardziej śrubki nie wykręci...

Asiulek dzięki za kawkę, wyobraź sobie że mój paskudek wgl nie zasnął. Właśnie tz go z łóżeczka wyjął bo zaczął wyć, wcześniej sobie gadał ale nie spał... Masakra Znów będzie miał cały wieczór reaktorek w dupce...

Wercia liczy

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 15:46   #2808
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Nie ma za co
A moja śpi od 13 do teraz... raz się przebudziła ale zaraz padła i śpi dalej... widziałaś jaka była padnięta

A Michaś nie "zaczyna coś tam gadać" tylko ładnie już mówi!!

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2012-02-23 o 15:47
Stary 2012-02-23, 15:56   #2809
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

no wlasnie nie zartuje, nie znalazlam ani lumixa ani olympusa!;/
tz mowi zebym poczekala przetrzasnie caly dom w sobote ,ale ja chyba tylko tapet i parkietow nie oderwalam
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 15:59   #2810
Izumi
Wtajemniczenie

Laseczki, ja jeszcze tak na szybko.
Moja mama 3.3 obchodzi 50 urodziny.
Przygotowałam takie coś (załącznik) no i nie wiem, która wersja lepsza. Nie chce żeby to były jakieś "poważne" życzenia. Myślałam, żeby to zrobić jako dyplom grawerowany ... a może lepiej na ładnym papierze wydrukowac i dać w antyramę???
... I w ogóle .... CO NA PREZENT
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 50 urodziny.jpg (126,4 KB, 51 załadowań)
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 16:21   #2811
libra777
Zakorzenienie

Witam
Tylkooliwka dal Danielka ,też radzę nie zakładać w ogóle wozic rzecyz na przebranie w razie W lu kupić majtki treningowe na wyjazdy inaczej dziecko się myli
My od kąd zdjeliśmy to nie zakładamy nawet na wyjazdy wożę ubranka ale jeszcze nie były potrzebne na szczęście
Madzia bardzo dobrze niech nie myśli że zrobić zakupy to jakaś frajd i to jeszcze z dziećmi ,mordęga
Drcron też bardzo dobrze nie będzie się wymądrzał później ,ja tez jak swojego zostawię z dzieckiem i później przyjeżdżam to się czepiam czemu pranie nie wstawione a gdzie obiad
Gusinek witaj
Megi Twój to człowiek czyny a nie tam będzie język po próżnicy strzępił
Mój też z tych uwielbia śrubokręty ,piły ,młotki ,ma swój zestaw w garażu ,zabawkowych nei chce muszą być prawdziwe.
No i tez nie gada ,tylko po swojemu pojedyncze slowa
PoP jak się czujecie dzisiaj?
Darusia na pewno diabeł ogonem przykrył na tym zdjęciu to nic za bardzo nie widać

A u nas szwy zdjęte ,pojechaliśmy do tego prywatnego chirurga , nie wziął nic poza wizytę tż ,chwilka i po sprawie Miko nawet nie pisnął

Izumi 1 z lewej

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2012-02-23 o 16:23
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 16:25   #2812
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
h

za wyrzucenie smoków

Ale ładnie się bawią razem

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

ń.
dziekujemy, co do smoka to głównie Ty mnie natchnełas ze Erwi spokojniejszy nie jeczy itp bo mój egzemplasz włąsnie jęcząco-marudząco-wiszący na nodze jest
i tez musze cos na okna kupic albo tz odkreci klamki bo ostatnio mały wlazł prawie na parapet po swoim stoliczku tym grającym

jakiejs radykalnej zmiany nie zauwazyłam po odrzuceniu smoka ale napweno rzadziej sie budzi w nocy, dzis np od 19:50 do 5:30 spał bez pobudki tz tylko go poprawił ok 24 i spał ładnie tylko ciut krótko

zazwyczaj budzi sie w nocy 1, 2 razy ale tak na moment trzeba okryc lub poprawic i spi dalej do 5:30 w porywach do 6:30
ale juz sie nie budzi z powodu wypadnięcia smoka bo go nie ma

Cytat:
Heh... nie, nie... to dzieło "nianiusi" a maluchy tylko "poprawiały"
śliczne szkraby

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
jaa

\
ZA SMOKA.. JA TEZ DZIEKI DZIEWCZYNOM Z MINUTY NA MINUTE ZDECYDOWAŁAM ŻE KONIEC I koniec.. a teraz nawet nie pamieta ..

I nie wazne że po długiej przerwie .. ważne że sie odzywasz... a może jakas foteczka
mój tez nie pamieta juz
a Michasi liczenie masakra jestem pod wrazeniem

Izumi masz piękne włosy a Michaś boskie foty widac ze przeszcesliwe dziecko

no to wklejam mojego łobuza

Stary 2012-02-23, 16:29   #2813
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

cos mi sie nie załadowało moze teraz,
ze smokiem to swieta najbardziej aktualne to z szopą na głowie z wczoraj tz chce juz obciąć włosy ale mi sie podoba słodziak w takich wiec jeszcze z tydzien lub dwa i zetniemy

izumi
obydwa fajowe ale bardziej mi sie podoba ten 18 lat i 32 doswiadczenia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0132.jpg (32,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0151.jpg (53,0 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0312.jpg (57,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0496.jpg (37,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0532.jpg (44,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0662.jpg (45,1 KB, 34 załadowań)

Edytowane przez gusinek
Czas edycji: 2012-02-23 o 16:33
Stary 2012-02-23, 16:48   #2814
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Przygotowałam takie coś (załącznik) no i nie wiem, która wersja lepsza. Nie chce żeby to były jakieś "poważne" życzenia. Myślałam, żeby to zrobić jako dyplom grawerowany ... a może lepiej na ładnym papierze wydrukowac i dać w antyramę???
Świetne sa oba ale bardziej mi się ten pierwszy z 18 podoba

Gusinek ale on jest przystojny te oczka

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 17:45   #2815
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Jak dla mnie ten z lewej. lepiej wydrukować na ładnym papierze i w antyramę albo inną ramę.
Jak już 18-ka jest na certyfikacje to moze zrobić taki kolaż (nie pamiętam jak to się pisze) ze zdjęć, taki przekrój zdjęć mamy przez te kilkanaście lat życia i doświadczenia .

Cytat:
cos mi sie nie załadowało moze teraz,
ze smokiem to swieta najbardziej aktualne to z szopą na głowie z wczoraj tz chce juz obciąć włosy ale mi sie podoba słodziak w takich wiec jeszcze z tydzien lub dwa i zetniemy

izumi obydwa fajowe ale bardziej mi sie podoba ten 18 lat i 32 doswiadczenia
Ale przystojniak
Stary 2012-02-23, 18:10   #2816
sara 85
Zakorzenienie

Izumi mi się to pierwszy dyplom podoba

Gusinek ale przystojniak

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 18:52   #2817
mloda1989
Zakorzenienie

tez za 1 jestem:P
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:23   #2818
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

dziekuje w imieniu Bartusia
mój łobuziak juz chwile śpi i dzis przed spaniem jak zwylke wychodzimy z łazienki idziemy do kuchni kuchni sie napic i zawsze było piciu i mimi (smoczek) i on mi dzis po prawie 2óch tygodniach mówi do mnie w kuchni mimi no szok z tym moim dzieckiem za bardzo go wychwaliłam
ale to było ot takie powiedzenie bez zalu czy płaczu i zasnął w 5 min

Stary 2012-02-23, 20:26   #2819
monka23
Zakorzenienie

Gusinek no synka to masz jak laleczka cudny . My tez bez smoka i gladko poszlo.

Cytat:

Ważę jakieś 54kg więc przy wzroście 172- sobie wyobraź

Dla potwierdzenia fotki
Asuilek a ty kiedy sie dwojeczki dorobilas? hehe zartuje ,swietnie sie bawia, swietne dzieciaczki .

Mi sie wydaje ze nie malo z ta waga to zalezy jak sie czujesz? a wystaja ci dosc mocno kosci ? Moze sproboj zaczac cwiczyc na mase i po treningu pic koktajl proteinowy, tylko musisz cwiczyc, najlepiej jakies krotkie intensywe workouty a nie aeroby. Moge ci pokazac zdjecie przed i po gdzie dziewczyna zgrobla troszke ale cialo miala super bo wyrobila sobie lekka rzezbe , w posladkach nabrala , zaokraglila je super . Jak bedziesz wykonywac trening silowy plus koktajl to zwiekszy ci sie objetosc ciala .

Izumi mi 1 tez sie podoba, ale 2 tez fajne , daj dwa . Zapisalam sobie bo swietne wierszyki

Lindsley jak bedziesz miec jakis fajny link ze stacyjkowem to ja poprosze . Najlepej wlasnie takie godzinne
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:43   #2820
ASIULEK_23
Zakorzenienie

monka- nie czuje się dobrze. Kości mam wystające WSZĘDZIE!! I do tego jeszcze dłuuuugaśne ręce- masakra. ja się na siłownie nie nadaję. Mój tata i brat chodzą juz jakieś 15 lat i mnie nie dali rady wciągnąc więc już mnie nic nie wciągnie. tata mi tez proponował różne "eliksiry" do picia ale jakoś nie wierzę, że ja przytyję przy tym ile jem powinnam wyglądać jak słonica w ciąży.
Kiedys chodziłam przez 3 lata na silownię, 4 razy w tygodniu ale ćwiczylam bardziej na mój krzywy kręgosłup. Ładne miałam wtedy ciałko mimo, że chude. Chodzilam bo "musiałam" ale strasznie mnie to męczylo. Szczególnie jak raz w tygodniu mialam całą godzinę cwiczeń na brzuch- nienawidzę!! To nie dla mnie. aczynałam tez kilka razy tak dla siebie ale konczyło się na dwóch, trzech wypadach i koniec. Także- siłka nie dla mnie

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości