|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
nieee...no jak tu byc na biezaco
szalone ja nie wiem jak Wy to robicie.ja dopiero usiadłam, bo byli teściowie,potem szybko kąpianie młodego, prasowanie, wstawiłam zupkę na jutro (bo mam bratanicę), umyłam podłogę w kuchni... mam pytanie dot.wózka spacerowego: jakie posiadacie/lub jakie macie zamiar kupować? lepiej parasolka zajmujaca mało miejsca w bagażniku czy "większa" spacerówka, typu Baby Design Sprint/Walker (przykładowo)?tak,tak..za leży do czego ma służyć póki co posiadam Jedo i jestem b.zadowolona ale mysłałam żeby na wiosnę przesiąść sie do czegoś lżejszego, szczególnie kliedy chcemy gdzieś jechać (bo zajmuje duuuużo miejsca w bagażniku). dodam że chcemy drugie dziecko..i to jakoś w najbliższym czasie Cytat:
a pochwal sie jakie cudeńka masz jeszcze z FP? bo Fifcio też uwielbia ich zabawki aaa, i czeka na niego krzesełko uczydełko po bratankuCytat:
ale też mi sie podoba,ale chyba tż'ta nie przekonam do niego2. brawa! ![]() piekne wymiary! ![]() cos mi sie kojarzy ze Ty lecisz na Majorkę...? przepraszam że pytam- bo na pewno pisałaś wcześniej-ale powiedz mi jeszcze raz w jakim terminie i z jakiego biura bo my też tak po cihchu planujemy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() chyba nie zacytowało wszystkiego.. |
|||||
|
|
|
#1592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#1593 |
|
Zadomowienie
|
agadus tak na szybko dwa linki:
z tego ayura fajne maski sa, ja mam takie to samodzielnego przygotowania, zyli takie papki: http://www.ayurherbals.com/bodyCare.htm tutaj sa kosmetyki dabur: http://www.dabur.com/products-person...re-hair%20care ale tego jeszcze wiecej jest, poszperam jeszcze i wrzuce. Woda rozana na pewno, do tego talk do ciala zapachowy, kajale (do oczu cos ala kredka tylkomozniejsze), mydła tylko laurowego nie widziałam.
|
|
#1594 |
|
Wtajemniczenie
|
o Kajool widze Cię
, podaj ten link![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- edit. wyprzedziłaś mnie ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- powiedz mi cenowo jak to mniej więcej? jeszcze |
|
|
|
#1595 | |
|
Zadomowienie
|
Brawa dla dzisiejszych solenizantow!!!
: roza:![]() Brumek, Kajool, Natka, Mamad1, rysiki, JustPi, iustyna, marzenka, Naataaszkaa - dziekuje aaa dowiedzialam sie dzisiaj, ze Klara w zlobku mowi o mnie MOJA KOBITA (zamiast mama )Cytat:
![]() ![]() klask i:dzisiaj poogladalam zdjecia i co? okazalo sie, ze ja sie podniecam osiagnieciami Blanki typu poczatki pelzania, a moja Klarusia Bambalusia sama w lozeczku stala juz majac 5,5 miesiaca! Mamad1 - genialna ksiazka! to tlumaczy dlaczego cale moje pokolenie jest "butelkowe"! Moja mama miala tyle mleka, ze przez miesiac pobytu z nami (mna i bratem blizniakiem) w szpitalu odciagala pokarm jeszcze dla trzeciego wczesniaka i co? po powrocie do normy dostalismy od razu magiczna w owczesnych czasach BUTLE... bez sensu... |
|
|
|
|
#1596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam jedo i znam temat miejsca w aucie, właśnie dlatego kupiłam własnie walkera jak dla mnie jedt lepszy niż parasolka bo jednaj więcej miejsca ma maluch (oglądałam chyba z 10 róznych w hurtowni). Plus dla walkera to to ,że ma ściągane wszystkie kółka i wtedy zajmuje mało miejsca. Ogólnie jestem zadowolona z walkera , super się prowadzi, mały siedzi wygodnie Wiadomo komfortu jedo nie ma bo inne koła i amortyzacja ale jak dla mnie ok |
|
|
|
|
#1597 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawo Domuś ![]() Dzieci zaczynają na iść jak burza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Csiiii ![]() Cytat:
![]() 2. Co jeszcze, hmm... tan laptop, grające kluczyki, taki inny zestaw kluczy i pędzli dla młodszych dzieci, telefon komórkowy, śpiewający alfabet ślimak, wieża z klocków, konik morski, jakaś grzechotka. Tyle z pamięci
|
|
#1598 |
|
Raczkowanie
|
Kajool
Carmela Natka brawa za świetne wyczyny dzieciaczków ![]() tyle tu dzisiaj dobrych wiadomosci to i ja mogę mojego wariatuńcia pochwalić troszke? ![]() -zaczął chodzić przy kanapie najbardziej mobilizujące są pilot laptop i skarpetki mam wrażenie że dla możliwości pożucia skarpetek moje dziecko zrobi wszystko ![]() -w weekend nauczył się siadać ![]() do tej pory na rzecz stania ominął całkiem ten etap uwielbiam widok jak sobie gdzieś czworakuje coś mu się umyśli i hop siup na tyłeczek i rozkminia
|
|
|
|
#1599 |
|
Zadomowienie
|
agadus cenowo to zabij nie pamietam. dopiero jak tz podlaczy sie do netu, bede cos wiedziala wiecej. wiem tylko, ze kosmetyki dabur sa najdrozsze. aaa i nie wiem jak z tolerancja zapachowa ale np. amla mimo, ze najlepsza to strasznie smierdzi.
|
|
#1600 | ||
|
Zakorzenienie
|
jestem i ja
Przepraszam Was że ostatnio tak z doskoku wpadam i niewiele napisze ale jakoś nie mam weny. w ciągu dnia prawie nie odpalam komputera, wieczorem jak przeczytam to juz nie chce mi się za dużo pisać.. Jedynie co czasee poplotkuje sobie z dziewczynami na fejsie Cytat:
Jak się przyjrzysz na moje zdjęcia to na pewno go zobaczysz.. Pan chirurg mi go najpierw uciął a potem wypalił Mówił że to dosyć trudne miejsce było, bo zaledwie parę mm nad górną wargą ale super sobie poradził.Teraz mam właśnie dużego , ciemnego strupa nad ustami, ale już ładnie zasechł i nie moge się doczekac jak odpadnie. Doktor mówił że nie powinno być śladu, koloryt skóry powinien się wyrównać. Jak się wygoi to wkleję Wam foty.. Cytat:
to już się nie dziwię czemu wiele dziewczyn słyszy takie cenne rady od swoich mam, teściowych itd ![]() aa zapomniałabym Szymek,Krzyś,Kornela i Malwinka sto lat! -Xlandera XA gondola+spacerówka - w tej teraz jeździ Lila -spacerówka Emmaljuga Scooter - czasem jeździ w niej Filip, jak jest zimno i nie chce mu się łazić - jest duża i świetnie się prowadzi, zjechała już z nami wiele km, żadne dołki jej niestraszne. Planuję niedługo sprzedać komplet xlandera i do tego przesadzić Lilkę -parasolka Cybex Callisto- generalnie bardzo fajna parasolka, laski na moim drugim watku są z niej zadowolone. ale my kupiliśmy w ub. roku i użyliśmy go dosłownie kilka razy Filip jest mało wózkowy- w sensie parasolkowy, jak w lato gdzieś jechaliśmy to tż brał go na barana lub szedł na nóżkach... Zastanawiam się czy go nie sprzedać , ale może jeszcze zostawię dla Lilki Tylko my nie mieszkamy w mieście więc wiosną, latem w ogóle nie używamy wózka..dzieciaki hasają na podwórku
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-02-23 o 22:51 |
||
|
|
|
#1601 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam dzisiaj z koleżanką oglądać wózki, bo ona też dla córki szuka i przymierzała się do walkera i pani jej odradzała, bo strasznie dużo reklamacji jest na niego, do tego głośna i niewygodna. Odradzała też te z podwójną rączką. Najlepeij jak pojdziesz do sklepu i poprzymierzasz Fifiego. 2. Kosmita, ale to dodaje mu uroku 3. Cytat:
Musisz mnie z nią poznać! Widziałaś może, otwarli kawiarnie koło rynku dla mam z dziećmi 2. Skubana ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Brumku więc mówisz, że Tymkowi podoba się ten laptopik? Bo moja mama właśnie chciała Domkowi coś takiego kupić a ja jej to cały czas z głowy wybijam, twierdząc że jeszcze mały. Teraz dopiero widzę, że to nie taki laptop jaki sobie wyobrażałam Cytat:
dla Twojego wariatuncia ![]() Zanetko moja przyjaciółka już sobie wycieła chyba z 15 pieprzyków, bo ją denerwowały. Jeśli Ci przeszkadza to przejdź się do lekarza i zapytaj ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Mi się jeszcze spodobała ta spacerówka http://allegro.pl/baby-jogger-wozek-...113502583.html super się składa, ale cena też piękna |
|||
|
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taki akurat dla 6-10 miesięczniaka. A może potem też podczas nauki literek i słówek, i po polsku i po angielsku.
|
|
#1603 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziubek dzięki że opisałaś jedzonko
od jutra spróbuje wprowadzić czyli to coś na zasadzie 'zatankowania do pełna' mleczkiem przed spaniem ![]() sprzedaj jeszcze swoje prawa autorskie na kaszke to cię będe po stopach całować bo u nas kaszki tez niet jeść nie chce ![]() Cytat:
czy że mogł byc niebezpieczny lekarz namawiał? bo ja się wybieram iść ale mega się boje ![]() robilaś zabieg prywatnie mozesz coś polecić czy panstwowo? Cytat:
![]() a co do szczeniaczka to moj synuś sam się zachowuje troche jak piesek smiejemy się ostatnio że mamy w pakiecie w domu takiego małego pieska co aportuje ![]() czy wasze dzieciaczki któreś też tak ma??? mój wszystko sobie przenosi w buzi ciężko to opisać śmieszne robiłam mu caly dzień zdjęcia z to nowymi przedmiotami
|
||
|
|
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Dziubek spacerówke kupiłaś w Boćku czy Viki? |
|
|
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
Nie.
Sprawdziłam
|
#1606 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pewnie wiesz czy bratanek zadowolony? robiłam wywiad o zabawki fp i szczeniaczka dziewczyny polecały a podoba mi się tez to krzesełko oglądałam sobie dziś w sklepie ![]() tylko nie wiem czy funkcjonalne hm acha! a co do zabawek- to ja chcialam polecic takiego zwyklego bączka ok 8zł ![]() byliśmy u znajomych Jaś się bardzo bawił kupiliśmy do domku i na prawde jak na zabawke ![]() tylko taki zwykly bo te 'nowoczesne' to bączków nie przypominają
|
|
|
|
|
#1607 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Szymka, Krzysia, Kornelii i Malwinki (DaKaro, a ty gdzie?)!
Cytat:
Teraz mam płaskie znamię z bliznę wokół, a lekarz stwierdził że musiałby to wyciąć. Ja się nie zgodziłam i tak mam to do tej pory. ![]() Cytat:
, więc u Was faktycznie niezła promocja. Cytat:
![]() Cytat:
Może to faktycznie 3-dniówka? Jeśli w ciągu dnia wysoka temperatura by się utrzymywała, to poszłabym do lekarza.Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. Wow, ale zdolniacha. ![]() Cytat:
2. No nieźle, 5,5 miesiąca. ![]() Cytat:
, z podkreślonego się nieźle uśmiałam.Czegoś mi chyba nie zacytowało, ale padam na ryjek ze zmęczenia i nie pamiętam. Dobranoc MOJE KOBITY. |
|||||||||
|
|
|
#1608 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i brawo za wstawanie - mistrz maluszek Cytat:
meszsares - boski tekst "moja kobita" - chciałabym to usłyszeć z ust takiego malucha a wiecie co ja ostatnio sobie kupiłam???? ???? no???? ciązową koszulkę i ponczo podeszły mi okazyjnie........no upadła baba na łeb, by już do drugiej ciązy się szykować w tym momencie to za wcześnie jeszcze, ale jeszcze w tym roku starania zaczniemy
|
|
#1609 |
|
Rozeznanie
|
Znów wczoraj padłam przed odpisaniem :/
|
|
|
|
#1610 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry, witam w towarzystwie Adasia i kubka kawy
Cytat:
ja się niezupełnie w temacie wypowiem, bo mamy Jedo i na razie nie myśleliśmy o kupnie innego, ale - kuzynka ma taki - co o nim sądzicie? Jej córa go uwielbia (kierownicę ), a i mnie się troszkę zaczyna podobać jak zobaczyłam na żywo Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1611 | ||
|
Zadomowienie
|
spóźnione, ale serdeczne sto lat maluchy!!!!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja żyję i Emil też. tylko tyle na głowie. szukanie mieszkania. i w sumie chyba wczoraj coś znalazłam. więc trzymajcie kciuki żeby się udało. i w dodatku tesciowie przyjechali. koch ani ludzie, tylko ja nie przepadam za byciem gospodynią i nadskakiwaniem 2 dorosłym ludziom, kiedy mam mnóstwo roboty z małym smykiem.i tak wieczorami ja przygotowuję obiady i rano śniadania. i weź tu się dopasuj pomiędzy kąpiel Emila a dogotowujące się ziemniaki ![]() Jak cos robie dla siebie i T. to nie ma problemu bo nawet jak zostawię w połowie to nikt nie ma pretensji. A oni nawet nie zaproponowali, że coś ugotują.Są gośćmi, ale mała pomoc byłaby wskazana. Teściu jest ok bo załaduje zmywarkę i rozładuje, ale pani teściowa nie. to taki maly mankament mojej teściowej .i oczywiście stresują Emila na każdym kroku, aż mi go szkoda.zdjęcia z fleszami, jak się bawi sam pięknie na macie, to dwie obce głowy pochylają się nad nim i rzucają mu wszystkie możliwe zabawki leżące obok. te które graja lub piszczą są natychmiast wprawiane w ruch jednocześnie. do tego dochodzą ich głosy i łąskotki. a dziecko leży na ziemi i patrzy na nich jak na wariatów i na mnie z pretensją, że nic nie robię. ale wczoraj jak zaczał płakać to już poddenerwowanym tonem im powiedziałam, że za dużo stymulacji dla takiego malucha. No i KOCHAM EMILA za to , że u tesciowej na rękach od razu podnosi syrenę ![]() ![]() ![]() jeszcze 4 dni i pojadą . następna wizyta w maju
|
||
|
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Mu już od 5 na nogach i na spanie się nie zapowiada...wrrr
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1613 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry. Dominik ma 37,4. Całą noc po tym ibumie nie było gorączki Szykuję się do pracy. Kinga, Zuzka (Cookie gdzieś ) za miesięcznice
|
|
#1614 | |||
|
Zakorzenienie
|
zależy. Czasami 2x30min.
Wczoraj rano 40 minut, po południu 1,5 h. Cytat:
Cytat:
KOCHAM JĄ Cytat:
![]() ![]() Jacieee jak Domek po nocy? Agni rzeczywiście mości hrabina mogłaby coś ruszyć ręką w kuchni ![]() Natka dl Domka. Wasze dzieciaki tyyyle umieją.![]() Wpadłam na szybko, zaraz jadę. Trzymajcie kciuki żeby mi facet zaliczył i dał wpis, bo jadę na Jana ![]() Ale najpierw muszę zejśc do teściowej z zapytaniem czy zostanie godz z Sarą do czasu powrotu tż . Źle mi z tym.
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Igoś rześki z rana
godz 5. 30...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1616 |
|
Raczkowanie
|
najlepszy zestaw
![]() Marina my od 6... jak nigdy:P narazie dla smacznego snu 0:0 nie mogę wystawić jeszcze obiektywnej opinii bo zrobiłam poł na pół bałam się, że nie przejdzie przez smoczek ale przejdzie rety a może tak się nasycił że miał juz wcześniej z rana tyle energii ![]() i pierwszy raz widze Rogiego i... pięknie siedzi! ![]() na tym drugim zdjęciu wygląda jakby usmiech nie zchodził mu z buźki od rana do wieczora!
|
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
adrji dzięki
![]() A no to dalej czekam na ocenę tego mleczka. Własnie się obudził mi teraz dzieć bo dospał chwilę.
|
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się chyba nigdy nie przekonam do FP
w ogóle nie lubie zabawe grająco-śpiewająco-pierdząco-świecących. Zresztą A. i tak ma zabawki w poważaniu i te zajmują ją na góra 15 minut. ![]() Ulubione zabawy Agaty w K. |
|
|
|
#1619 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinga, Zuza
![]() witam się porannie idę Was nadrobic |
|
|
|
#1620 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Hej ho..
Dzisiaj czuję sie dokładnie tak - Noc - koszmar.. przed 7 całkowity koniec spania.. do tego kwękanie, płacz, piszczenie.. godzina w łóżeczku, godzina ze mną.. i tak w kółko niemal całą noc.. Jednak wczorajsze podwójne dotlenienie nie pomogło.. Teraz dama drzemie a ja siorbie kawę i nie mam siły ruszyć się z krzesła ![]() Cytat:
za bioderka i za samodzielne wstawanie.. ale się rozwijają pięknie dzieciaczkiCytat:
Cytat:
ale ona to jedzie jak stary traktor podziwiam tatę, że daje radę z nią2. Mam z lektorem.. dzisiaj będę oglądać ![]() Wiem, ale nie mogę się powstrzymać.. to jest dopiero głupota - wiedząc, że się boisz na maksa i tak oglądasz a potem pół nocy pod kołdrą zakryta cała, pot się leje ale nogi nie wystawię bo mnie demon za nią wyciągnie z łóżka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Marinaaaa ale Ci przystojniak rośnie |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

)
szalone
ja nie wiem jak Wy to robicie.ja dopiero usiadłam, bo byli teściowie,potem szybko kąpianie młodego, prasowanie, wstawiłam zupkę na jutro (bo mam bratanicę), umyłam podłogę w kuchni... 
Mamy chyba 8 tej firmy a wszystkie od mojej mamy na różne miesięcznice, Święta itp 
ale też mi sie podoba,ale chyba tż'ta nie przekonam do niego
bo my też tak po cihchu planujemy
):
ale ona się tam mieści jeszcze, naprawdę, uwierzcie mi 
)
klask i:

)

Teraz mam płaskie znamię z bliznę wokół, a lekarz stwierdził że musiałby to wyciąć. Ja się nie zgodziłam i tak mam to do tej pory.
Może to faktycznie 3-dniówka? Jeśli w ciągu dnia wysoka temperatura by się utrzymywała, to poszłabym do lekarza.