Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-24, 05:49   #2791
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

hej. Byłam wczoraj u gina no i tak z lepszych wiadomosci mam L4 do 20.03.2012 więc mam czas nauczyć swojego 2latka samodzielnego zasypiania

z tych gorszych Mała leży pośladkowo a to 27 tydz. w sumie ma czas ale nie bardzo mial ją lekarz jak zmierzyć

no i będzie CÓRKA czyli będę mieć parkę w domu

KISM proszę o zmianę płci z chłopca na dziewczynkę

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 07:24   #2792
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
hej. Byłam wczoraj u gina no i tak z lepszych wiadomosci mam L4 do 20.03.2012 więc mam czas nauczyć swojego 2latka samodzielnego zasypiania

z tych gorszych Mała leży pośladkowo a to 27 tydz. w sumie ma czas ale nie bardzo mial ją lekarz jak zmierzyć

AAAA serdecznie Ci gratuluję i w ogóle robię to pierwsza
Mój młody też leży posladkowo-niestety i chyba narazie się nie przekręcił,niby mają czas ale ja sie martwie że on tak już zostanie.Pewnie jak już się przekręci to bedzie wielki i ciężko będzie mi go urodzić-więc powoli nastawiam się psychicznie na cc.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 07:42   #2793
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Podobno rożek wymagają w szpitalu
U nas właśnie wymagają. Ja się nie nastawiam, że będę dziecko w tym trzymała, ale mam zamiar używać go do karmienia, bo bez rożka bedę się czuła o wiele mniej pewnie.

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Najgorzej ze szpitala wspominam 1 dzien, bo nie wiedziałam co i jak i niestety jedzenie, ale TZ przynosił mi wieczorkiem termos z ciepła herbatką i kanapeczki na kolacje Bo w szpitalu to o 17 była, wiec ja juz do godz. 20 zgłodniałam 2 razy
No podobno tak się zdarza, u mnie w szpitalu na jedzenie nie mogłam narzekać, przynosili mi z domu jedzenie, ale praktycznie zabierali wszystko spowrotem, brałam tylko owoce, jogurty, soki. Raz na obiad nawet był schabowy wielki, że nie zjadłam całego.
Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Wiesz, ja nie pamiętam dokładnie, czy ona była całkowicie bezgłośna, chyba tak delikatnie pykała, ale naprawdę nie pamiętam, bo to było parę lat temu. Wiesz, dla mnie po tych wszystkich mękach z refluksami i wyciem dziecka to wszytsko jedno było - ważne, ze siedział sobie zadowolony i mu się podobało i nie płakał a te prędkości, to też wydawało mi się, że za szybko, ale potem, jak dziecko rośnie i jest coraz cięższe, to huśtawka praktycznie nie ruszy nawet z miejsca przy najniżeszej prędkości musisz dać na wyższą, zeby w ogóle zaczęła się huśtać i wtedy chodzi o wieeeele wolniej - wszystko zależy własnie od ciężaru dzieci
no może i racja, pewnie potem nie będę na to zwracać uwagi.

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Można, naprawdę można bez najmniejszego problemu Każde dziecko ma fazę, że nie chce myć głowy - nam wtedy bardzo pomógł basen, bo synek to wodny stwór, ale są i inne sposoby. Teraz i dużo wcześniej przy myciu głowy zawsze krzyczy do mnie: "Mama, zrób: raz, dwa, trzy, chlup", ja zawsze mówię raz dwa trzy i na chlup on sam chce, żeby mu polewać buzię z prysznica I zawsze przy myciu główki musi być obowiązkowo ileśtam razy raz, dwa, trzy, chlup, bo inaczej mycie się nie liczy
udany jest

Pandzia, gratulacje! Jak to się stało, ze Twoje dziecię zmieniło płeć?

W ogóle jak czytałam o nerkach odnośnie tego zastoju co ja mam to też kilka razy natknęłam się na informację, ze dziewczyny piły piwo zeby pozbyć się kamieni czy piasku. Nie wiem czy to ich pomysły, czy lekarz zalecił, ale w takich przypadkach często wybiera się lepsze zło a uwierzcie, że ja do tej pory gorszego bólu nie przeżyłam jak ból nerki.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 08:03   #2794
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
musze sie do czegos przyznac.....

zaczelam (z nudow) ogladac produkcje tvn-u: "ukryta prawda" troche to odmozdzajace ale co tam... zaraz dalesze dzieje klanu Lubiczow

czekam na meza i mnie nosi
ja to też oglądam.
i trudne sprawy

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
A w rożku dziecko śpi tak? Wygodne to dla niego?
chyba zależy od dziecka. moja bratanica od samego początku w rożku spać nie chciała.

Perse będzie dobrze. Zrobią Ci badania, poobserwują i puszczą do domu

Pandzia moja jak byłam u lekarza w 25t3d u lekarza, też była pośladkowo ułożona. Lekarz powiedział, że dopiero w 30 którymś tyg będziemy się tym martwić. Gratulacje córki

a co do morfologii to u mnie na stronie szpitala jest informacja:
Cytat:
Oddział w pełnej obsadzie personelu pracuje od godziny 7.00 do 14.35. Poza tymi godzinami pracują tylko 3 lekarze dyżurni oraz pełna obsada położnych na wszystkich oddziałach. Dlatego też z powodów organizacyjnych do przyjęć planowych prosimy zgłaszać się na czczo - (bez śniadania ani kawy/herbaty), w godzinach wczesno-porannych najlepiej między godziną 7.00 - 8.00 (dzięki temu będzie możliwe wykonanie od razu badania krwi i moczu, bez konieczności oczekiwania do następnego dnia rano

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 08:16   #2795
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Widzę, że w Realu od dzisiaj jest ciekawa oferta artykułów dla dzieci. M.im. sporo ubranek dla maluchów, myślę że warto się wybrać jeśli któraś potrzebuje się zaopatrzyć https://docs.google.com/viewer?url=h...9_Lifstyle.pdf

byłam w realu wczoraj i po tych ubrankach z gazetki słuch zaginął a byłam o godz 12

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Jakaś jednak reguła jest, spotykam się z nią regularnie na porodówce. Nie mówię,że tak MUSI być,ale często się zdarza i jeśli widzimy że pacjentka ma mniejsze wymiary miednicy to warto wypytac jak jest w rodzinie u mamy babci czy siostry.Zawsze pytam się pacjentek jak przeprowadzam wywiad przed porodem jak wyglądały porody innych kobiet w najbliższej rodzinie. Zazwyczaj scenariusz pasuje do jednej z nich Może napiszę kiedyś o tym pracę...

Perse nie stresuj się na zapas, dziewczyny już Cię uspokajały, zagrożenie rzedwczesnym porodem piszą zawsze jak się coś dzieje - czy t twardnienia,czy skurcze, czy szyjka. i te liczny z tyłu to pewnie był kod "choroby"- czyli taka identyfikacja z czym leżysz. Trzymam kciuki,napewno wszystko się ułoży!

Tak,ja pisałam,nie wiem czy to o mnie mowa Wyobraźcie sobie lekko ciepły czerwiec- ktoś was ubiera w śpiochy i opatula dodatkowo kołdrą z rzepem.. przyjemne? No i te rożki są takie ciasne,dziecko nie może się ruszać.. lepszy jest lekki i przepuszczający powietrze kocyk
http://www.nichd.nih.gov/news/releas...r_image1_1.jpg - to maleństwo przykryte kocykiem - tak powinno spać niemowlę!
wiesz bratowej mama bez problemu urodziła 11-ścioro dzieci sn a bratowa okazało się że ma brzuch za mały, dziecko się nie obróciło i skończyło się na cc

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32510271]Dziękuję wszystkim Wam za wsparcie, naprawdę

Jak tylko wyjdę ze szpitala, dam znać co i jak.
Tymczasem idę spać (no, jeszcze odcinek Californication:P).
Dobranoc i do przyszłego tygodnia [/QUOTE]

trzymam kciuki że będzie wszystko ok

Cytat:

pandzia ty się zdecyduje co rodzisz

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
AAAA serdecznie Ci gratuluję i w ogóle robię to pierwsza
Mój młody też leży posladkowo-niestety i chyba narazie się nie przekręcił,niby mają czas ale ja sie martwie że on tak już zostanie.Pewnie jak już się przekręci to bedzie wielki i ciężko będzie mi go urodzić-więc powoli nastawiam się psychicznie na cc.

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
ja to też oglądam.
i trudne sprawy

chyba zależy od dziecka. moja bratanica od samego początku w rożku spać nie chciała.

Perse będzie dobrze. Zrobią Ci badania, poobserwują i puszczą do domu

Pandzia moja jak byłam u lekarza w 25t3d u lekarza, też była pośladkowo ułożona. Lekarz powiedział, że dopiero w 30 którymś tyg będziemy się tym martwić. Gratulacje córki

a co do morfologii to u mnie na stronie szpitala jest informacja:
mi gin pow że do 34t może się obrócić
mi będzie jedynie szkoda jak się nie obróci i TŻ nie będzie przy porodzie

ja dziś kończę 31t jak to leci

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 08:21   #2796
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

no wlasnie nie wiem jak to sie stalo że z chłopca zrobiła się dziewuszka

Stary 2012-02-24, 08:29   #2797
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
siusiak odpadł

a kiedy lekarz stwierdził, że syn będzie. może źle widział?

Malinka

Haniusia
Stary 2012-02-24, 08:44   #2798
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
siusiak odpadł

a kiedy lekarz stwierdził, że syn będzie. może źle widział?
w 17 tyg później w 21 powiedział że dziewuszka na 90% ale czekałam aż na 100% będzie dziewczynka

Stary 2012-02-24, 09:01   #2799
8ewus8
Zadomowienie

Ja tak z innej beczki, kupowała któraś może te spodnie?
http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-je...114102957.html
Stary 2012-02-24, 09:24   #2800
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
w 17 tyg później w 21 powiedział że dziewuszka na 90% ale czekałam aż na 100% będzie dziewczynka
któraś z dziewczyn wrzucała zdjęcie, jak wygląda chłopa i dziewczyna do 20 tyg także lekarz się dobrze nie przyjrzał.

ja mam nadzieję, że mojej córeczce nie urosną jajka :P

Malinka

Haniusia
Stary 2012-02-24, 09:26   #2801
kism
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Wczoraj szalałyście z postami, to dziś już wolę być od rana na bieżąco

Cytat:
Gratuluję! Tym razem już lekarz nie będzie zmieniał decyzji?

Cytat:
anulka, mam podobne obawy, ale raczej nie o cc, a o poród pośladkowy.... Ja zawsze czytałam, że u pierworódek ułożenie pośladkowe jest wskazaniem do cc, czyli wieloródkom pozwala się rodzić sn pośladkowo... Podejrzewam, że jeszcze jak by do tego doszła dużo waga naszych chłopaków to może by rozważali cc Dlatego z coraz większym napięciem czekam na wtorkowe usg i wiadomość jak mały leży i jaki jest duży, czy znowu wyprzedza wiek ciąży...
Generalnie, nie martw się, Kochana, spokojnie jeszcze nasze chłopaki mają czas, żeby się obrócić!

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Ja tak z innej beczki, kupowała któraś może te spodnie?
http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-je...114102957.html
Kupowałam od nich sztruksy, są rewelacyjne! Ale jak już kiedyś pisałam, akurat idealnie trafiłam z romiarem, a to przy rurkach istotne, więc to powiększa moje zadowolenie no ale ogólnie są dobrej jakości, itd, wszystko w porządku było

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Perse już pewnie na oddziale
Trzymaj się tam, Kochana!
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 09:42   #2802
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:

super!!! gratulacje!!!

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Sterntaler ma rewelacyjne rzeczy, ale IMO 200-300 złotych za śpiworek czy 40-50 za body, to przesada.
Agata blagam wytlumacz mi co to jest te IMO?!?!

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Pospałam, obejrzeliśmy film...

My rożek mieliśmy w komplecie z łóżeczkiem. Drugiego chyba nie będę kupować.
ostatnio w auchanie widzialam fajne rozki - zwykle i z podsciolka kokosowa. Nie potrafilam sie zdecydowac wiec nie wzielam
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 09:42   #2803
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

Agata blagam wytlumacz mi co to jest te IMO?!?!
nie jestem Agatą ale Ci wytłumaczę
IMO = in my opinion =moja opinia

Malinka

Haniusia
Stary 2012-02-24, 09:43   #2804
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
byłam w realu wczoraj i po tych ubrankach z gazetki słuch zaginął a byłam o godz 12
a ja bylam dzis, doslownie przed chwila wrocilam i tez nic ciekawego nie bylo

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
aaaa dzieki
Stary 2012-02-24, 09:44   #2805
niunia32
Zakorzenienie

muszę się zabrać za sprzątanie. a che mi się jak nie wiem co

Malinka

Haniusia
Stary 2012-02-24, 09:50   #2806
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję córeczki!
Cytat:
Kto wie!
Cytat:
To mam nadzieję, że jak w 22 tygodniu dowiedziałam się, że u mnie chłopak, to już tak zostanie...

Mam dziś ciężki dzień... Nie mogłam zwlec się z łóżka, jakaś ociężała się czuję... A pewnie kurier przybędzie z kwiatuchami... Oby przyjechał zanim mąż wróci...

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
muszę się zabrać za sprzątanie. a che mi się jak nie wiem co
Też powinnam i jakoś nie mogę...
Stary 2012-02-24, 09:50   #2807
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
anulka, mam podobne obawy, ale raczej nie o cc, a o poród pośladkowy.... Ja zawsze czytałam, że u pierworódek ułożenie pośladkowe jest wskazaniem do cc, czyli wieloródkom pozwala się rodzić sn pośladkowo... Podejrzewam, że jeszcze jak by do tego doszła dużo waga naszych chłopaków to może by rozważali cc Dlatego z coraz większym napięciem czekam na wtorkowe usg i wiadomość jak mały leży i jaki jest duży, czy znowu wyprzedza wiek ciąży...
Generalnie, nie martw się, Kochana, spokojnie jeszcze nasze chłopaki mają czas, żeby się obrócić!
Generalnie myśle,że co ma być to będzieOstatnio jak byłam u gina siedziała taka babeczka koło 50-tki i ona mówiła że urodziła dwoje dzieci pośladkowo Przy drugim porodzie były komplikacje,tzn przy główce dziecko się zaklinowało ale jakoś urodziła zdrowę dziecię.Lecz ja myśle że nawet jak się nie przekręci to będe za cesarką,nie mam zamiaru się martwić czy będzie dobrze,czy dziecko się nie zakilnuję itp. Choć samo cc mnie przeraża bo to przecież operacja,ja już jedną miałam jak miałam lat 14 na kolano ale tu w grę wchodziło tylko moje zdrowie a teraz odpowiadam i za tego potworka co noszę w brzuszku.

Z racji tego że aplikuję sobie dwa razy dziennie luteinę zauważyłam że moja mała robi się coraz ciaśniejsza i jakby krótsza?Nie wiem co o tym myśleć?

I znowu będe bez M-nie widzieliśmy się już dwa tyg,zaraz będzie leciał trzeci,tęskno mi za nim

Filip przyszedł wczoraj z podbitym okiem z przedszkola-przewrócił się(tak mi powiedział) a on na miejscu nie usiedzi nawet minuty.Znajądz jego zdolności do obijania się na każdym kroku pewnie tak było.Jak był mały miał zszywany język pod narkozą bo tak się przewrócił że zębami przegryzł język na pół

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 09:54   #2808
moniczka1302
Wtajemniczenie

a ja dzis zaliczylam lekarza, coraz slabiej sie czuje, kaszel mnie meczy, gardlo czerwone i ogolne oslabienie.
poleze sobie w lozeczku

oby malutkiej nic nie bylo
mialam wczoraj zamawiac komode dla corci ale nie wyszlo wiec nadrobie dzis. Chce juz poprac wszystkie rzeczy i miec poukladane.
No i nadal nie mamy lozeczka ani wozka
ale za to mam kombinezon na nastepna zime dla malej

aaa wogole to moze pojawilo sie male swiatelko w tunelu - byc moze nasza znajoma wynajmie nam pietro domu ale by bylo fajnie tylko nie wiem, czy nie bedzie im przeszkadzac taki maluszek, ktory lubi czesto poplakac sobie. Pogadamy z nia i bedziemy myslec - tam sa fajne okolice na spacerki z dzidzia, otoczenie domow jednorodzinnych, no i co za tym idzie, bezpiecznie ale bym sie cieszyla!!!!!!!!

za chwile w DDTVN beda testowac wozki dla dzieci!!!!!!

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:

I znowu będe bez M-nie widzieliśmy się już dwa tyg,zaraz będzie leciał trzeci,tęskno mi za nim
jak mojego meza nie ma 3 dni to juz wariuje
Stary 2012-02-24, 09:54   #2809
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Ja tak na szybko chcę tylko powiadomić, że za chwilkę na DDTVN będzie test trzech wózków w różnych cenach od1000 do 5000 zł.

Jeśli któraś już o tym pisała, to przepraszam

edit. już widzę, że np. moniczka, post nad moim, już o tym napisała.

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-02-24 o 09:56
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 09:55   #2810
8ewus8
Zadomowienie

kism dzęki. Własnie nie wiem jak z rozmiarem, bo wg podanych w tabelce to ja powinnam S zamówić a raczej normalnie noszę M lub L.
Widze, ze te spodnie mają wszystkie taką samą długość wewnątrz nogawki 85 cm, ile masz wzrostu, ze na Ciebie są dobre?
znając życie testowanie wózków w DDTVN będzie trwało 3minuty i zero konkretów.

Edytowane przez 8ewus8
Czas edycji: 2012-02-24 o 09:57
Stary 2012-02-24, 09:55   #2811
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Ja tak na szybko chcę tylko powiadomić, że za chwilkę na DDTVN będzie test trzech wózków w różnych cenach od1000 do 5000 zł.

Jeśli któraś już o tym pisała, to przepraszam
wlasnie o tym pisalam
Stary 2012-02-24, 10:01   #2812
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
a ja bylam dzis, doslownie przed chwila wrocilam i tez nic ciekawego nie bylo

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

aaaa dzieki

nie ty pierwsza to stwierdziłaś

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
kism dzęki. Własnie nie wiem jak z rozmiarem, bo wg podanych w tabelce to ja powinnam S zamówić a raczej normalnie noszę M lub L.
Widze, ze te spodnie mają wszystkie taką samą długość wewnątrz nogawki 85 cm, ile masz wzrostu, ze na Ciebie są dobre?
znając życie testowanie wózków w DDTVN będzie trwało 3minuty i zero konkretów.
jak zawsze zero konkretów

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:04   #2813
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
Ew. "moim zdaniem"

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:07   #2814
Tacca
Zakorzenienie

To dobrze, że nie włączałam TV...
Strasznie szaro jest i depresyjnie...

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Mi mąż specjalnie gazetkę z reala przyniósł, ale pewnie już nie ma po co jechać... Choć powinnam duże zakupy zrobić... Płyn do płukania mi się kończy i inne takie.
Stary 2012-02-24, 10:09   #2815
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki
Ew. "moim zdaniem"
serio, nurtowalo mnie to dlugo i nie potrafilam na taki banal wpasc
Stary 2012-02-24, 10:10   #2816
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Kupowałam od nich sztruksy, są rewelacyjne! Ale jak już kiedyś pisałam, akurat idealnie trafiłam z romiarem, a to przy rurkach istotne, więc to powiększa moje zadowolenie no ale ogólnie są dobrej jakości, itd, wszystko w porządku było
Napiszesz ile masz w biodrach i odwód uda?
I jak się mają te podane wymiary do rzeczywistych? W którym miejscu oni mierzą ten odwód uda? Ile od kroku?
Wg obwodu bioder powinnam S zamówić, ale udo mi się nie zmieści.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
serio, nurtowalo mnie to dlugo i nie potrafilam na taki banal wpasc

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:12   #2817
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napiszesz ile masz w biodrach i odwód uda?
I jak się mają te podane wymiary do rzeczywistych? W którym miejscu oni mierzą ten odwód uda? Ile od kroku?
Wg obwodu bioder powinnam S zamówić, ale udo mi się nie zmieści.
No właśnie ja mam ten sam dylemat. Kupienie S-ki wydaje mi się przesadą
Stary 2012-02-24, 10:14   #2818
Dasti80
Zakorzenienie

Dzień dobry

Mój mały w 28 tc był już ułożony główką w dół, spytałam się gina czy jeszcze się obróci bo jakoś za wcześnie mi się wydawało na takie ułożenie, gin powiedział że raczej nie bo głowa jest największa i najcięższa.

W DDTVN testowali wózek który jest typem Agaty tutek grander, dosyć dobrą ocenę dostał

Cytat:

Super że będzie parka gratulacje

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-02-24 o 10:21
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:14   #2819
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:

ciaza sprawia u mnie totalne przytępienie
Stary 2012-02-24, 10:22   #2820
8ewus8
Zadomowienie

Mój już w zeszłym tygodniu czyli w 22 tygodniu był ułożony główką w dół. Mam nadzieję, ze już zostanie w tej pozycji. Z tego co czytałam w moich książkach to raczej jak już się tak ułoży to zostaje do końca ciąży. Ciekawe czy mu tak wygodnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości