Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1925 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-24, 12:22   #57721
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Czy Alterra pasuje czy nie - nie wiem własnie, największy problem w tym, że ja nie wiem co mi pasuje a co nie

Już kilka razy go oglądałam... Chyba następnym razem nie skończy się na oglądaniu
Spotkamy się...obejrzę, pomacam Twoje włoski, wypytam trochę i powiem co trzeba zrobić

Drogi nie jest, więc jak coś to portfel nie będzie płakał (a ja chętnie ten żelik przygarnę )

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:24   #57722
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
zaraz, bo ja tu widze dwa różne pytania:
- myjesz szamponem i nakładasz maskę zamiast odżywki - to jest ok, jeśli Ci służy,
- odzywka przed maską - czyli co? Do omo? Czy może nakładasz odżywkę, myjesz szamponem całość i teraz maska?
Nie rozumiem
tak to jest jak moje mysli wyprzedzaja slowa

chodzi mi o to ze myje wlosy metoda omo, czyli:
o-isana babassu lub olej, m-babyderam, o-alterra lub garnier
a kiedy chce zastosowac maske, nie nakladam juz odzywki typu alterra/garnier tylko zamiast tego maske.
Czy dobrze robie? Czy powinnam nalozyc odzywke, splukac ja (zeby zakonczyc omo) a pozniej jeszcze maske? Czy ta odzywka przed maska jest zbedna ?

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Miska moze mieszkamy w tym samym miescie bo u mnie tez niczego nie dostaniesz

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:29   #57723
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Spuszenie, spiórkowanie, wysuszenie, kruchość włosów, problem z rozczesaniem.
Jeśli nałożysz samą, zniechęcisz się. Z ta odzywką jak z silikonem - nie wiesz, jak stosować, możesz sobie krzywdę zrobić

Jeśli włosy nadal się puszą, a wiem, że na to narzekasz, to możesz na tę chwilę jeszcze skupić się głównie na olejach.
Proteiny stosujemy częściej latem - słońce, duża wilgotność. Zimą - suche powietrze - raczej ograniczamy proteiny.
Przemyśl pielęgnację, ustal, kiedy ostatnio stosowałaś proteiny (mam na myśli wyłącznie hydrolizowany jedwab i hydrolizowana keratynę).
Co powoduje stosowanie protein? Regenerację. Ponieważ to podstawowy budulec ciała i włosa, uciec od protein się nie da. Trzeba je uzupełniać.
OK, bardzo dziękuję za wyjasnienia Ogrom Twojej wiedzy mnie powala... Az mi głupio normalnie zadawać pytania, bo to wydaje się być oczywiste pewnie dla Ciebie...
Ale do rzeczy - odpuszczam Artiste, bo puch to ostatnia rzecz, o której marzę. Wczoraj wymieszałam ja z Garnierem jako ds - i to był jedyny raz (z tego, co kojarzę oczywiście) - no i na tą chwilę chyba ostatni. Przynajmniej do wiosny, tak?
czyli olej, oleje i jeszcze raz oleje? A ds odzywki i maski. Postaram się być grzeczna. i cierpliwa... (z tym gorzej niestety)
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:29   #57724
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość

Miska moze mieszkamy w tym samym miescie bo u mnie tez niczego nie dostaniesz
chyba tak

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:42   #57725
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Czyli będę dalej używac olejków. Czy Alterra pasuje czy nie - nie wiem własnie, największy problem w tym, że ja nie wiem co mi pasuje a co nie
W takim razie przerzucę się na oliwę z rycyną przed myciem a ds (mam Isanę Bobassu, Garniera AK i Alterrę morelę i Artiste) dodawać trochę oleju? A może robić maski po myciu? Np. olej przed, póxniej mycie BD a jako ds maska z którejś z odżywek plus np. żółtko, olej, miód? jak myślicie? Jak trzeba, to ja dam radę wszystko zrobić, nie wiem tylko czy czasem nie przesadzę... Nie wiem szczerze mówiąc na czym się skupić - nawilżanie czy proteiny czy jeszcze inne trudne słowa Olejować będę cały czas, nie dam się!

Już kilka razy go oglądałam... Chyba następnym razem nie skończy się na oglądaniu
Taką maskę żółtko, miód , olej bałabym się dać po myciu, z obawy,że może się nie spłukać dobrze.
Spróbowałabym raz w tygodniu nałożyc ja przed myciem, po czym umyć np. BD (kubeczkowo i glównie skalp, reszte pianą lub lekką odżywką-robię tak i nei mam problemów z niedomyciem). Potem odżywkę d/s (jeśli nie boisz sie obciążenia, mozesz do niej kapnąć oleju).
A przed kolejnym myciem nalożyć olej lub mieszankę olejów.
Trzecie mycie możesz spróbować sama lekką odżywką i nałożyc po już tylko odżywke d/s.
Oczywiscie za każdym razem nakładam też b/s i zel.
To akurat mój system-czy u Ciebie sie sprawdzi-musisz kombinować.

Na ten żel mrożący mam ochotę juz od czasu, gdy go Chatul reklamowała, ale jeszcze sie nie natknęłąm (może dlatego,ze rzadko ostatnio bywam w sklepach)

Blizęj wiosny i lata olej w d/s zastapić proteinami (moja ulubiona keratynka-stosuję ja znów od dwóch myc i skrecik lepszy).

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2012-02-24 o 12:44
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:49   #57726
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
A moje wlasnie srednio swieze mi sie wydaja... Jak np. stoimy z siostra przed lustrem i obie mamy swiezo umyte i juz suche, to jej wygladaja normalnie, a moje w porownaniu z nimi jakbym ich wcale nie umyla
Może powinnaś na początek utworzyć własną definicję normalności?
Jakie konkretnie to są włosy? I jakie sa konkretnie Twoje, że ich tak nie postrzegasz?
Może to nie wina metody kubeczkowej, ale całych komponowanych zestawów?
A może to czas kryzysu?
Cytat:
Ajaj, czyli namieszalam - napisalam, ze keratyne moze Diamond Queen stosowac Wybaczcie. A ja sama jak zaczynalam to dowalalam keratyne z pantenolem do wielu rzeczy i dziwilam sie, ze dalej sa suche
To teraz będziesz na pewno pamiętać
Cytat:
Napisane przez iga9 Pokaż wiadomość
[B]Czy dobrze kojarzą, że NMF, keratyna to do przechowywania w lodówce?

Cytat:
Mam jeszcze do was kolejne pytanie:
Jak pielęgnować baby hair? Mam sporo - chcę, aby urosły i się nie ukruszyły. Ale muszę uważać co nakładam na skalp, mam dużą tendencję do przetłuszczania. Co doradzacie?
Babyhair to najzdrowsze włosy. Liczy się głównie to, co jesz. Na nie to samo, co na całe włosy i nie wysuszać.
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Eloe dziękuję
melduj, co ukręciłaś
Cytat:
Skończę opakowanie CP i przerwa :/ Organizm oczyszcza mi się w niefajny sposób (bolesne syfy w dziwnych miejscach :/) i nie nadążam z goleniem :sciana:
No własnie... Czyżby CP czy podejrzewasz coś innego?

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
tak, już nawet nałożyłam, nie mogłam się powstrzymać [/quoet]
Cytat:
a jest jakaś farna zgodna z cg?
Nie Ale to standard pryz analizach, nawet tych króciótkich
[quoet]Po tej Delii jest tak: włosy delikatnie nabrały koloru ( chodziło mi o to, żeby siwe troszkę sobie podłapały, bo mam pare siwych włosów wśród kręciołków ) ale zmiana praktycznie niewidoczna, bo ja mam ciemny brąz naturalnie, włosy baaardzo błyszczą, są miękkie, skręciły się jak szalone, zobaczymy co będzie po następnym myciu
Ciekawe, czy tak własnie reagujesz na amodimethicone W Delii jest dość wysoko.
Cytat:
Czyli będę dalej używac olejków. Czy Alterra pasuje czy nie - nie wiem własnie, największy problem w tym, że ja nie wiem co mi pasuje a co nie
I stosują Alterrę możesz się nie dowiedzieć. W końcu to jest mieszanka.
Cytat:
W takim razie przerzucę się na oliwę z rycyną przed myciem
I fajnie.
Cytat:
a ds (mam Isanę Bobassu, Garniera AK i Alterrę morelę i Artiste) dodawać trochę oleju?
Możesz, ale uważaj, by nie przedobrzyć. To wszystko - prócz Ariste - ciężkie odzywki.
Cytat:
A może robić maski po myciu? Np. olej przed, póxniej mycie BD a jako ds maska z którejś z odżywek plus np. żółtko, olej, miód?
Plus czy albo? Bo jednocześnie absolutnie nie.
Wszystko tutaj zależy od kompozycji - jeśli olej lub maska olej+żółtko+miód (warto dodać cytrynę) to po szamponie daj już tylko odżywkę na max 15 minut. Nic nie dokapuj.
A jeśli nie dajesz maski lub oleju przed myciem, to dokap olej do odżywki.
Sprawa może się tez komplikować w zależności od zastosowanego oleju...

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 13:03   #57727
paulownia
Zakorzenienie

Schne i pisze raporcik.
Oleje i kozieradke trzymalam trzy godziny. Nasionka tym razem potraktowalam nieco inaczej - mniej wody, lyzka nasion, podgotowalam troche i przecedzilam. Jak zel lniany. Po ostudzeniu wyszla rzadka, slisko-tlusta ciecz ktora zastosowalam jak wcierke.
Calosc zmylam szamponem, bo czula, ze odzywka nie ruszy oliwy w oliwek. I zalozylam jeszcze na 20 minut NatuVive z jojoba i odrobina masla mango. Plukanie, Joasia, zel lniany. Siedze i sie bojam ze z czyms przesadzilam i wyjda mi tluste straki.
Myslalam nad zakupami na przyszlosc i stwierdzilam, ze sprobuje znow Ziaji odzywke z rycyna. Ma parafine i silikon - pamietam, ale dawala mi w przeszlosci piekne efekty, Dwa lata temu najladniesze loki mialam po niej plus miod i olej tamanu. I tak nie jestem ortodoksyjna CG wiec co mi szkodzi.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 13:09   #57728
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Spotkamy się...obejrzę, pomacam Twoje włoski, wypytam trochę i powiem co trzeba zrobić

Drogi nie jest, więc jak coś to portfel nie będzie płakał (a ja chętnie ten żelik przygarnę )
Ok, trzymam Cię za słowo! Aż się boję normalnie spotkać, powaznie. Bo wstyd pokazac te moje kudełki... Przy tych Twoich miodzio!

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Taką maskę żółtko, miód , olej bałabym się dać po myciu, z obawy,że może się nie spłukać dobrze.
Spróbowałabym raz w tygodniu nałożyc ja przed myciem, po czym umyć np. BD (kubeczkowo i glównie skalp, reszte pianą lub lekką odżywką-robię tak i nei mam problemów z niedomyciem). Potem odżywkę d/s (jeśli nie boisz sie obciążenia, mozesz do niej kapnąć oleju).
A przed kolejnym myciem nalożyć olej lub mieszankę olejów.
Trzecie mycie możesz spróbować sama lekką odżywką i nałożyc po już tylko odżywke d/s.
Oczywiscie za każdym razem nakładam też b/s i zel.
To akurat mój system-czy u Ciebie sie sprawdzi-musisz kombinować.

Na ten żel mrożący mam ochotę juz od czasu, gdy go Chatul reklamowała, ale jeszcze sie nie natknęłąm (może dlatego,ze rzadko ostatnio bywam w sklepach)

Blizęj wiosny i lata olej w d/s zastapić proteinami (moja ulubiona keratynka-stosuję ja znów od dwóch myc i skrecik lepszy).
dzięki za rady

Cytat:

I stosują Alterrę możesz się nie dowiedzieć. W końcu to jest mieszanka.
I fajnie.
Możesz, ale uważaj, by nie przedobrzyć. To wszystko - prócz Ariste - ciężkie odzywki.
Plus czy albo? Bo jednocześnie absolutnie nie.
Wszystko tutaj zależy od kompozycji - jeśli olej lub maska olej+żółtko+miód (warto dodać cytrynę) to po szamponie daj już tylko odżywkę na max 15 minut. Nic nie dokapuj.
Dokładnie tak pomyślałam o tej Alerce... chyba za szybko się na nią rzuciłam, ale promocja była
Ok, czyli nowy plan:
- olejowanie oliwką lub oliwka+rycyna
- mycie BD lub Pottersem (jak rycyna to raczej BD)
- ds na maks. 15 min. czysta odżywka bez protein (zapominam chwilowo o Artiste)
A raz w tygodniu zamiast oleju nałożę maskę "domową" czyli żółtko, rycyna, miód, cytryna plus odzywka (jakbyście jeszcze ew. doradziły która, to będe wdzięczna - poza Garnierem i Aterrą mam Artiste, pottersa i isanę Bobassu, no i na dniach ma się pojawić Bingo, ale choinka ich wie kiedy).
i nie trzymac za długo tej ds! Musze sobie zapisac na lustrze, bo ja często trzymam spokojnie po pół godziny)...
Oczywiście płukanka cytrynowa z częstotliwością 2 na 3 mycia a 1 na 3 mycia lniana.
BS Joaśka i żelik lniany.
No i oby pomogło.
Buźka dla Was
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 13:28   #57729
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
melduj, co ukręciłaś
Zamiast glukozyda (bo ni mam) będzie Betaina C. albo rosołek z mydlnicy, jeszcze nie wiem
Wiadomo że się pochwalę
Wy mnie zawsze wspieracie
Cytat:
No własnie... Czyżby CP czy podejrzewasz coś innego?
CP. Dziewoje pisały że się oczyszczają a ja się zawsze oczyszczam we wredny sposób ;] Przy pokrzywie rok temu zagryzłam zęby i 2-3 tyg apokalipsy się nie uspokoiło więc nie będę ryzykować powtórki z rozrywki Chociaż poprawa paznokci... Hm. Decyzja będzie trudna :P (póki sezon kryjących rajstop to mniej trudna :P )

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 13:28   #57730
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Ok, trzymam Cię za słowo! Aż się boję normalnie spotkać, powaznie. Bo wstyd pokazac te moje kudełki... Przy tych Twoich miodzio!

dzięki za rady

Dokładnie tak pomyślałam o tej Alerce... chyba za szybko się na nią rzuciłam, ale promocja była
Ok, czyli nowy plan:
A raz w tygodniu zamiast oleju nałożę maskę "domową" czyli żółtko, rycyna, miód, cytryna plus odzywka (jakbyście jeszcze ew. doradziły która, to będe wdzięczna - poza Garnierem i Aterrą mam Artiste, pottersa i isanę Bobassu, no i na dniach ma się pojawić Bingo, ale choinka ich wie kiedy).
i nie trzymac za długo tej ds! Musze sobie zapisac na lustrze, bo ja często trzymam spokojnie po pół godziny)...
Oczywiście płukanka cytrynowa z częstotliwością 2 na 3 mycia a 1 na 3 mycia lniana.
BS Joaśka i żelik lniany.
No i oby pomogło.
Buźka dla Was
Ja zółtko -rycyna-miód-cytryna dodaję do maski Gloria. Z Twoich to Isana babassu wydaje sie najlżejsza, ale nie mam pewnosci. Garniera szkoda mi by było przed myciem-uwielbiam jej zapach-dlatego stosuje wyłącznie po myciu jako d/s, bo zapach utrzymuje sie nawet na drugi dzień.
Stary 2012-02-24, 13:39   #57731
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko w ten sposob stosujesz ta plukanke, tak? I jakie efekty u Ciebie? Ja dalam lawendowy i teraz wlosy na maxa pachna mi jakby mydlem Ale nie czuc juz jajca
Tylko w taki Włosy nie narzekają, wręcz niesamowicie zadowolone są
Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Dasz sobie rade skomplikowana to jest fizyka nuklearna.
Mój brat by się nie zgodził - dochtór fizyki jądrowej

Wiecie co - olejowanie dobrze mi robi na uspokojenie
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 13:57   #57732
Eloe77

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
chodzi mi o to ze myje wlosy metoda omo, czyli:
o-isana babassu lub olej, m-babyderam, o-alterra lub garnier
a kiedy chce zastosowac maske, nie nakladam juz odzywki typu alterra/garnier tylko zamiast tego maske
Maskę sklepową, tak?
Jeśli nie obciąża Ci w efekcie włosów, jak najbardziej możesz tak robić. Możesz też nałożyć na początku maskę, potem szampon, potem Isanę.
I ta zamiana ma sens, gdy to nie jest maska sklepowa, ale ta domowa mieszanina. W odwrotnej kolejności raczej nie przejdzie
Cytat:
Czy dobrze robie? Czy powinnam nalozyc odzywke, splukac ja (zeby zakonczyc omo) a pozniej jeszcze maske? Czy ta odzywka przed maska jest zbedna ?
Jeśli nie nakładasz odżywki przed szamponem to nie myjesz wtedy omo. I już
A to, co napisałam jako dodatek do słów AgRafki powyżej

Cytat:
OK, bardzo dziękuję za wyjasnienia Ogrom Twojej wiedzy mnie powala... Az mi głupio normalnie zadawać pytania, bo to wydaje się być oczywiste pewnie dla Ciebie...
Coś Ty... przecież jesteśmy tu po to, by sobie pomagać! Pytać trzeba. Szukać rozwiązań tez trzeba.
A pomagać innym to przyjemność
Cytat:
Ale do rzeczy - odpuszczam Artiste, bo puch to ostatnia rzecz, o której marzę. Wczoraj wymieszałam ja z Garnierem jako ds - i to był jedyny raz (z tego, co kojarzę oczywiście) - no i na tą chwilę chyba ostatni. Przynajmniej do wiosny, tak?
Na tę chwilę tak. Niech włosy odzyskają wilgoć i osłonę przed ucieczką wody.
Poza tym warto sprawdzać proporcje Artiste do odżywki. Zacząć od 1:1 i zmniejszać. U mnie wychodzi chyba 1:4.
Cytat:
czyli olej, oleje i jeszcze raz oleje? A ds odzywki i maski. Postaram się być grzeczna. i cierpliwa... (z tym gorzej niestety)
Wszystko Póki jeszcze można

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Schne i pisze raporcik.
Oleje i kozieradke trzymalam trzy godziny. Nasionka tym razem potraktowalam nieco inaczej - mniej wody, lyzka nasion, podgotowalam troche i przecedzilam. Jak zel lniany. Po ostudzeniu wyszla rzadka, slisko-tlusta ciecz ktora zastosowalam jak wcierke
Ciekawe, czy nadałaby się jako żel.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-02-24, 13:59   #57733
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Mój brat by się nie zgodził - dochtór fizyki jądrowej
Skomplikowana to jest geotechnika (gejotechnika :E)
Cytat:
Mi bindowanie Macie coś na zbyciu?

Nie mogę się na moje włosy naPACZEć Takie są absolutnie nieproste i do wyczochrania No kosmos - na plus to aż miękkość. Tak to puch, odstawacze, bez skrętu tylko pogięte że hej
Wiosna hyhy :P

Stary 2012-02-24, 14:03   #57734
Rabarba
Raczkowanie

Dziewczyny, nie wiem czy ktoś oprócz mnie i Kascyska jest z Krakowa, ale polecam tą stronkę:

http://drogerix.pl/pl/searchquery/joanna/2/full/3

Mają Joannę za 3,29, kosmetyki Farmony- w tym Jantar za 8,99
Znalazłam ich w trakcie poszukiwań żelu mrożącego
Stary 2012-02-24, 14:09   #57735
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Hej!

Wcięło mnie na dwa dni, ale jestem z powrotem. I widzę pierwsze efekty (choć nie wiem, czy to nie tylko i wyłącznie dzięki dużej wilgotności za oknem )

Pojawił się pierwszy loczek po lewej stronie (choć chyba słabo go widać na zdjęciu)

A zrobiłam taki zestaw:
O - Isana z Babassu
M - szampon z Yves Rocher pokrzywowy do w. przetłuszczających się
O - maska Biowax do włosów wypadających na ok. 30 min

na skalp wcierka z wody brzozowej
b/s kapka Isany
ugniatanie w koszulkę

Jeszcze muszę tylko pozbyć się puszenia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 24.02.2012 mycie (1)a.jpg (118,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 24.02.2012 mycie (3)a.jpg (142,4 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 24.02.2012 mycie (2)a.jpg (90,0 KB, 41 załadowań)
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 14:14   #57736
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Bardzo pozytywnie
Jeśli masz za oknem to co ja to puchem się nie przejmuj Poza tym nie jest duży, raczej odstawacze niż puch

Kolejna świeżynka mnie przegania skrętem :/ Mam najprostsze włosy na zakręconym ;(

Stary 2012-02-24, 14:26   #57737
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość

A fotki gdzie?
Wstydzę się pokazać
Cytat:
Hej!

Wcięło mnie na dwa dni, ale jestem z powrotem. I widzę pierwsze efekty (choć nie wiem, czy to nie tylko i wyłącznie dzięki dużej wilgotności za oknem )

Pojawił się pierwszy loczek po lewej stronie (choć chyba słabo go widać na zdjęciu)

A zrobiłam taki zestaw:
O - Isana z Babassu

b/s kapka Isany
ugniatanie w koszulkę

Naprawdę masz moje włosy Tylko o wiele zdrowsze
Cytat:
Bardzo pozytywnie
Jeśli masz za oknem to co ja to puchem się nie przejmuj Poza tym nie jest duży, raczej odstawacze niż puch

Kolejna świeżynka mnie przegania skrętem :/ Mam najprostsze włosy na zakręconym ;(
Posuń się na podium też mam ostatnio proste :P
Stary 2012-02-24, 14:38   #57738
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
takiego pierdzielnika nikt nie ma

ide swoje myć łodżyweczką

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 14:39   #57739
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
Bardzo pozytywnie

Nie przejmuj się, ja sama siebie nie mogę dogonić. Znalazłam parę zdjęć z moich "kręconych czasów" - wtedy to miałam loki Miałam wtedy 15-16 lat. Mam nadzieję, że uda mi się osiągnąć taki efekt, jak włosy podrosną, odpowiednio je podetnę (bo połowa sukcesu z tamtego czasu to właśnie cięcie) i nie zrezygnuję z CG. Chciałabym uzyskać taki efekt, jak na drugim zdjęciu

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Wstydzę się pokazać

Cieszę się. To zasługa mojej mamy, która całe życie odradzała mi prostowanie, farbowanie i tym podobne zabiegi.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2071a.jpg (89,5 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06818a.jpg (83,5 KB, 67 załadowań)

Edytowane przez invissible
Czas edycji: 2012-02-24 o 14:41
Stary 2012-02-24, 14:40   #57740
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Hej!

A zrobiłam taki zestaw:
O - Isana z Babassu

b/s kapka Isany
ugniatanie w koszulkę

No,świetnie!!! I coraz bardziej przypominają Eiri , trochę też Ajrisz.
Cytat:
Wstydzę się pokazać

Nie wstydać i nie kłócić!
PS. Kochom Was normalnie!

Moja reanimacja dzisiejsza w codzienniku, Zwazywszys,ze mnie wczoraj zmoczyło i wytargało na wietrze, nie jest źle.
Stary 2012-02-24, 14:44   #57741
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:

Cytat:

to i dla mnie zróbcie miejsce :P ale za bardzo Was lubię by tu nie wchodzić

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 14:46   #57742
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przejmuj się, ja sama siebie nie mogę dogonić. Znalazłam parę zdjęć z moich "kręconych czasów" - wtedy to miałam loki Miałam wtedy 15-16 lat. Mam nadzieję, że uda mi się osiągnąć taki efekt, jak włosy podrosną, odpowiednio je podetnę (bo połowa sukcesu z tamtego czasu to właśnie cięcie) i nie zrezygnuję z CG. Chciałabym uzyskać taki efekt, jak na drugim zdjęciu
Obśliniłam się

Stary 2012-02-24, 14:51   #57743
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
Obśliniłam się
Wiem, głupia byłam, że się nad nimi głębiej nie zastanowiłam, tylko ciachnęłam na boba i zapominałam o lokach Ale tak to jest, jak ma się naście lat. Mam nadzieję, że uda mi się do tego wrócić.
Stary 2012-02-24, 14:55   #57744
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
szkoda tego olejku. Śmierdzącego jaja nic nie przebije.
Robiłam płukanki wg. przepisów ZSK, zwiększając proporcje do 100 ml.
Kiedyś zrobiłam jeszcze więcej i zostawiłam na później - zepsuła się. Wyrzuciłam razem z opakowaniem. Chyba nie muszę pisać dlaczego
Psikadeł nie robiłam, ale dodawałam do odzywek i to był najmniej śmierdzący sposób jak u Paulowni
Zrobilam tak samo, 100ml, wersje nr 3 z ZSK Ale tak sobie mysle, ze 50ml tez by dalo rade jakby sie postarac, bo duzo tej plukanki wylalam.
Szybko Ci sie zepsula?

Cytat:
Obecnie mam we wcierce i daje po nozdrzach póki się nie ulotni. Jednak każdorazowe zmoczenie, większa wilgoć przywraca mi ten zapach
Tez tak zrobie Bodajze na BU w receptariuszu wczoraj natknelam sie na jakis "zestaw wzmacniajacy wlosy" czy cos takiego z L-cysteina, do stosowania jako wcierka.

Cytat:
A jaki szampon stosujesz?
Próbowałaś kiedyś po prostu umyć raz, zrobić wszystko jak zwykle i zobaczyć, jak zachowają się włosy? Bo może to po prostu tkwi w Tobie przyzwyczajeniach?
Aktualnie Timotei Organic rozowy, ale probowalam 2 mycia temu z BD i jest to samo. Mam "kubeczek" okolo 100ml, moze ciut wiecej. Nalewam tam porcje szamponu taka jak uzywalam do zwyklego mycia (niekubeczkowego), zalewam ciepla woda taka spod prysznica, potem dodatkowo energicznie wstrzasam. Wylewam na glowe (tak na 3-4 razy), zaczynam masowac i szampon zaczyna sie troche pienic, ale ta pianka momentalnie znika, nie ma mowy zeby nia pozniej umyc wlosy na dlugosci czy cos... Masz jakis pomysl co moge robic zle?

Cytat:
Może powinnaś na początek utworzyć własną definicję normalności?
Jakie konkretnie to są włosy? I jakie sa konkretnie Twoje, że ich tak nie postrzegasz?
"Normalne" - swiezo wygladajace po umyciu
Moje - po umyciu wygladaja... hmm... nieumyte to za mocno powiedziane, ale niezbyt swiezo.

Cytat:
Może to nie wina metody kubeczkowej, ale całych komponowanych zestawów?
A może to czas kryzysu?
Nie wydaje mi sie zeby to byl kryzys, bo ogolnie jestem z wlosow zadowolona (chyba najbardziej odkad zaczelam cg). Zestawy tez chyba sa ok - chociazby ostatnio: olej lniany, zmyty szamponem, na to alterra od ucha w dol, polozona na chwile, nie pod czepek, i juz. Stanelam przed lustrem, a zwlaszcza gorna czesc wlosow wydawala mi sie moze nie tyle tlusta czy nieumyta, ale jakas taka niewyjsciowa i mniej swieza niz siostry (ktora stosuje standardowa "pielegnacje"). Nie jest to kwestia zbyt krotkiego czy zbyt pobieznego mycia, bo ostatnio baardzo duzo uwagi poswiecam myciu. Wiec chyba musze cos zle robic z ta metoda kubeczkowa. Nie wyobrazam sobie jak Wy np. zmywacie olej przeciagajac tylko piana po dlugosci Albo nie trzecie w ogole wlosow... Ja nawet nie mam wystarczajacej piany

Cytat:
Niechcacy odpowiedzialas na moje pytanie czy raczej rozwazania sprzed wielu stron

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Tylko w taki Włosy nie narzekają, wręcz niesamowicie zadowolone są
Mi tez!

Dolaczam fotki wlosow po plukance cysteinowej jakby ktoras z Was miala ochote zobaczyc efekty. Sa bardzo miekkie, zyskaly wiekszy blask i mocniej pofalowaly, a nawet gdzieniegdzie sie skrecily w luzne loki (zwlaszcza pod spodem-tam w takie "rureczki") Juz nie czuc tego diabelskiego smrodku.
Na zdjeciach sa nieodgniecione po zelu lnianym (ktory widze ze nierowno nalozylam )

edit: Ag Rafka, sa NIESAMOWICIE blyszczace!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120224_012508.jpg (50,8 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120224_012449.jpg (52,6 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120224_012351.jpg (45,5 KB, 78 załadowań)

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...

Edytowane przez claudiiin
Czas edycji: 2012-02-24 o 14:58
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 14:59   #57745
Eloe77

Cytat:
Nic się jej nie stanie, jak miesiąc postoi nieużywana. Raptem kurz osiądzie
Cytat:
Ok, czyli nowy plan:
Możesz na zmianę dać każdą.
Cytat:
Możesz tyle trzymać, gdy nie dajesz maski lub oleju przed myciem.
Cytat:
No i oby pomogło.

Cytat:
Zamiast glukozyda (bo ni mam) będzie Betaina C. albo rosołek z mydlnicy, jeszcze nie wiem
Wiadomo że się pochwalę
Betaine kok? Nie bojasz się?
Cytat:
CP. Dziewoje pisały że się oczyszczają a ja się zawsze oczyszczam we wredny sposób ;]
Właśnie ja tez podejrzewam CP, ale już po problemach. Zostały tylko brudne... plamy

Cytat:
Skomplikowana to jest geotechnika (gejotechnika :E)
A ja sądziłam, ze językoznawstwo ogólne

Cytat:
O tak! Jest naprawdę dobrze!
Loczek nie jest słabo widoczny Nie musiałam ubierać okularów

Cytat:
Znalazłam parę zdjęć z moich "kręconych czasów" - wtedy to miałam loki Miałam wtedy 15-16 lat. Mam nadzieję, że uda mi się osiągnąć taki efekt, jak włosy podrosną, odpowiednio je podetnę (bo połowa sukcesu z tamtego czasu to właśnie cięcie) i nie zrezygnuję z CG. Chciałabym uzyskać taki efekt, jak na drugim zdjęciu
to jest możliwe, skoro moje kręcą się lepiej niż za najlepszych czasów - byłam wtedy w tym samym wieku, co Ty na zdjeciach.

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2012-02-24 o 15:04
Stary 2012-02-24, 15:05   #57746
natalcia250
sentimental animal

Cytat:

Dolaczam fotki wlosow po plukance cysteinowej jakby ktoras z Was miala ochote zobaczyc efekty. Sa bardzo miekkie, zyskaly wiekszy blask i mocniej pofalowaly, a nawet gdzieniegdzie sie skrecily w luzne loki (zwlaszcza pod spodem-tam w takie "rureczki") Juz nie czuc tego diabelskiego smrodku.
Na zdjeciach sa nieodgniecione po zelu lnianym (ktory widze ze nierowno nalozylam )
Jeju, jakie długiee : love:
czemu ja nie mam długich włosów

idę do Rossmanna po olejek z Alterry granat i awokado ktoś stosował? czytałam KWC, ale tam są też opinie prostowłosych, a mi zależy na opinii zakręconych

wcierałam wczoraj lotion Seboradin Niger i poszłam potem do pokoju, za jakieś 15 min. wszedł mój tato i wyczuł zapach lotionu w pokoju (!) całe szczęście do rana się wywietrzył

wiem, piszę trochę niegramatycznie, ale przez ostatni tydzień śpię po 2-3 godziny na dobę, ostra alergia na pylącą teraz leszczynę i olchę, kaszel nie do zniesienia
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 15:06   #57747
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Betaine kok? Nie bojasz się?
Od raza nie umrę. Najwyżej rodzina dostanie mydło bo i tak trzeba ją zużyć A następnym zamówieniem mazidłowym wezmę glukozyda
A swoją drogą mam kilka super hiper łagodnych jeśli chodzi o detergenty szamponów i przy drugim czy trzecim podejściu robią kuku bo są ziołowe! Podobne kuku robi mi AA z SLS a bez ziół (oczywiscie limitka )

Stary 2012-02-24, 15:06   #57748
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Dolaczam fotki wlosow po plukance cysteinowej jakby ktoras z Was miala ochote zobaczyc efekty.
Jaka objętość one nie są cieniowane? Ale śliczne naprawdę...

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 15:07   #57749
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
wiem, piszę trochę niegramatycznie, ale przez ostatni tydzień śpię po 2-3 godziny na dobę, ostra alergia na pylącą teraz leszczynę i olchę, kaszel nie do zniesienia
Łomatko bidoku...
Mnie też to czeka, kwestia dni

Stary 2012-02-24, 15:17   #57750
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
Mi tez!

MOJE ŻYCIE NIE MA JUŻ SENSU
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości