|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
Ale mogę sobie chcieć...
|
|
|
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
Ale ja będę miała byczka. Mam taką nadzieję Chyba, ze rozsypię sie przed 20 kwietnia to będzie baran.
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam termin na początku czerwca, ale mam wrażenie, że Maja będzie majowa
. Jak tak mówicie o niespodziankach z płcią, to muszę mojego M pocieszyć, że jeszcze istnieje szansa, że doczeka się przedłużyciela rodu (Marcela). Chociaż ja już się nakręciłam na sukieneczki i inne słodkie ciuszki |
|
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam Wam napisać
M. jak ją zobaczył to oszalał...myślałam że będzie marudził, że po co, że za szybko dziewczęce ciuszki kupuję (to jest pierwsza dziewczęca rzecz) ale tu zaskoczenie: chodził wczoraj taki rozanielony, co jakiś czas oglądał sukieneczkę i stwierdził, że się doczekać nie może, że się cieszy i że w końcu to się takie coraz bardziej "namacalne" staje, że dziecko się pojawi a jak przynosiłam do domu bodziaki i pajace to nic nie mówił |
|
|
|
#2916 |
|
Zadomowienie
|
Ja za krążek zapłaciłam 300zł.
Jestem u lekarza, oczywiście jest poślizg. Tak sie stresuje, że dzidzia mi po całym brzuchu skacze!!! |
|
|
|
#2917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A moja dzidzia też będzie bliźniakiem, no chyba że będzie wcześniakiem, ale mam nadzieję, że NIE.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#2918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak będzie bliźniak, to co zrobię? Będę kochała jak swoje Mieszanka wybuchowa będzie w domu i tyle- meksyk _agata, powiedz w pracy, że się źle czujesz i uciekaj do domu. |
|
|
|
|
#2919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
MonikoFaustyno zrobię sobie też takie mega kakao, a co tam. Tyle że bez śmietany.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-02-24 o 13:35 |
|
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
też szukałam ... i nie ma
|
#2921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mogę wyjść, nie mam problemu. Tylko robota sama się nie zrobi.
|
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
_Agata proszę - http://dziendobry.tvn.pl/video/testu...osts,5422.html
|
|
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2924 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z 1 mój R z 3...jakby tak 2 się urodziło to byłoby zabawnie, ale mam termin między 28 kwietnia a 2 maja, więc raczej nic z tego![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję że zaćmienie minęło dlaczego popłakałaś się oglądając ubranka? no = ten kto wymyśli że robota sama się zrobi, będzie mulitmiliarderem
|
|||
|
|
|
#2925 |
|
Rozeznanie
|
ja tam nie wierze w te znaki zodiaku, nie ma zasady
|
|
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wierzę w astrologię, bo mój ojciec jest też bykiem i jakoś (na szczęście) nie jesteśmy do siebie podobni. Dziś się popłakałam, jak mamie gadałam przez telefon o tej pracy. Hormony mi nawalają. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-02-24 o 13:55 |
|
|
|
|
#2927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dziękuję, obejrzę.Cytat:
|
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
może i było, pewnie ten sam materiał
bo podobno nic ciekawego nie wniósł... ja też przeszukałam dzisiejsze i nigdzie nic takiego nie widziałam
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się wzięłam za przesadzanie roślinek... Może jutro albo w niedzielę wyciągnę małża po doniczki do LM.
Musi się chłopina zrehabilitować... |
|
|
|
#2930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tż kupuje mi całe zgrzewki ale muszę go zawsze gonić, bo zapomina albo mu się nie chce. Tak samo wodę mineralną muszę mieć zawsze w zapasie, i on zawsze mówi że piję jak smok, że to jest niemożliwe, jak często on tę wodę kupuje Pyszne te kakao, jest szansa że się uzależnię
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#2931 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie wspomnę o marcu Cytat:
Cytat:
ja biorę tardyferon z kwasem foliowym Cytat:
czy jest ryzyko??!! nie wiem nawet po co pytasz jasne że TAK!!! Cytat:
mnie się ostatnio u fryzjera jak byłam właściciel pytał jaki będzie znak zodiaku a ja zdziwienie
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
my jak słyszymy troje albo 4 to się dziwimy, a przeciez kobiety kiedyś rodziły minimum po czworo dzieci bo czas niepewny, bo jeszcze nie było takich lekarzy - i co najważniejsze bo rodzina wielodzietna to cud, a nie kara za grzechy
|
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra...to ja tez się przyznam...wzruszyłam się, ale tylko troszeczkę jadąc dzisiaj autobusem do pracy... bo tak sobie pomyślałam, że córka mogłaby mieć drugie imię po mnie... |
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
Pocieszę Cię że ten test nic ciekawego nie pokazał, 3 babki ze swoimi dziećmi wyjachały na spacer każda innym wózkiem, sprawdzały jak się prowadzi, wchodziły z tymi wózkami na kilka schodków (test ciężkości) i w sumie tyle. Ta co prowadziła tutka mówiła że fajnie się prowadzi i nie jest ciężki. Był jeszcze test oceny wyglądu, zaczepiali przechodniów i pytali który z tych 3 wózków się podoba najbardziej.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#2935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jestem blizniak i nie sadze ze mam okropny charakter Moj maz tez blizniak i jesli dzidzia urodzi sie w terminie tez bedzie zodiakalnym blizniakiem ![]() Hej A nas dzisiaj zasypalo Mezul ma wolne ale wstal ze mna rano. Odsniezyl i wlaczyl mi wczesniej auto zebym miala cieplo jak bede jechala do pracy I jak tu nie kochac
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym nie chciałam miesiąc po terminie rodzić.
o nie. coś mam dzisiaj ciężki dzień. oczywiście pełno planów, z których nic nie wynikło :P |
|
|
|
#2937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też nie mam drugiego imienia i dobrze mi z tym ![]() Byłam na spacerze z psem...3 minuty, bo mi się słabo zrobiło Teraz leżę i opycham się jakimiś frykasami. I ze sprzątania nici, a na obiad będzie pizza, albo zapiekanki na telefon
|
|
|
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2940 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Nieee
Kto tu ostatnio mówił, że wątek umiera ![]() Mogę się pochwalić, że zakończyłam dziś moje przeróżne zaległe załatwienia urzędowo-zakupowo-przychodniowe i masę takich różnych pierdółek, które odkładałam na czas "jak już będę na zwolnieniu". Miałam taką listą i ciągle rosła, choć czasem z niej coś wykreślałam, a dziś wykreśliłam ostatnie punkty ![]() Cytat:
![]() Ja dziś łaziłam tylko 3 godzinki zamiast 7 i na szczęście nic mnie już nie boli ![]() Cytat:
Wiesz już, że u Ciebie robią cc też przy drugiej ciąży przy ułożeniu pośladkowym? Chyba zapytam o to na sr ![]() rinco, claudik, a propos... Zapisałyście się już? W nd ma dyżur ta kobieta, która zaczyna zajęcia 13.03 i u niej trzeba się telefonicznie zapisać ![]() Cytat:
Gdzie zamawiasz komodę? Pokażesz? ![]() Cytat:
Cytat:
No, dobra zaraz pomierzę się i ubrania... ![]() Wzrostu mam 170 cm. Cytat:
- in my humble opinion, czyli moim skromnym zdaniemCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niskie PLT to mało płytek krwi. W ciąży z Maksem miałam najmniej 67 (norma najczęściej od 130-140...), mogłam rodzić normalnie, choć dużo krwi straciłam. Powyżej 100 zupełnie nic się nie dzieje. Jak spadnie dużo bardziej, to może dostaniesz skierowanie do hematologa, żeby bardziej szczegółowe badania zrobić... Dzień, w którym agata tak mówi, trzeba gdzieś zapisać
|
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

Tylko to nie koncert życzeń 
Ale mogę sobie chcieć... 

A moja dzidzia też będzie bliźniakiem, no chyba że będzie wcześniakiem, ale mam nadzieję, że NIE.

ale muszę go zawsze gonić, bo zapomina albo mu się nie chce. Tak samo wodę mineralną muszę mieć zawsze w zapasie, i on zawsze mówi że piję jak smok, że to jest niemożliwe, jak często on tę wodę kupuje
nie wspomnę o marcu
Kto tu ostatnio mówił, że wątek umiera
No, dobra zaraz pomierzę się i ubrania...