Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-25, 07:57   #1711
Naataaszkaa
Raczkowanie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cześć Wam

Nie wiem co się znowu dzieje.. ale od kilku już nocy Hania budzi się z płaczem koło 2-3.. dostaje jeść i niby śpi.. a w momencie jak tylko położę się do łóżka zaczyna się wiercić, aby po kilkunastu minutach włączyć wielką syrenę.. muszę ją zabrać do siebie dopiero po jakiejś godzinie zaśnie.. i o 6:30 jest pobudka.. a ja powoli przestaję kontaktować.. tak się chciałam pożalić..

Ale się też i pochwalę
Hania jak się kąpie to wywala jedną nogę poza wanienkę.. i kiedyś udałam, że jej jem tą stopę.. i się cieszyła.. i na drugi dzień Hania w kąpieli stopę wywala (a że ja akurat szykowałam jej piżamkę i się na nią nie patrzyłam) to ta od razu się na mnie patrzy takim wzrokiem "no mamo! czemu nie jesz mi stopy?".. i dopiero jak znowu udałam, że ją gryzę to się ucieszyła i uspokoiła kumata babka mi się robi

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zapomniałam się pochwalić/pożalić U nas dziś od 11 nie ma ciepłej wody. Znowu Teraz też nie ma! WIsi od wczoraj karteczka na bloku, że od 27.02 do 2.03. nie będzie w godz. 9-14.00. Ale dziś I jeszcze nie włączyli Zabiłabym kogoś z administracji, jakby mi w ręce wpadł
Na kąpiel Tymcia w garnkach gotowałam i kąpaliśmy go w dziecięcej wanience w związku z tym. A on już jej nie pamięta i się wystraszył na początku trochę
Ale przeboje macie z tą wodą.. przechlapane nie mieć ciepłej wody cały dzień..

A Tymciowi może znowu ząbki dokuczają?

No i za lodówkę

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

-Johny jest uzebiony!!!! jeden zabek się nieśmiało przebił, choć nie do końca się spodziewałam
- w związku z powyższym ma w zwyczaju się budzić kilka razy w nocy
- w związku z powyższym moja obecność o tej kosmicznej porze.

Idziemy na mleczko i podrzemać bo królewna już ledwo żywa.. no, ale jeśli się wstaje z kurami to tak jest
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 09:27   #1712
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Szymon, Hania, Igor

witam sobotnio

ja sobie jem sniadanko, i nadrabiam, Nati juz nakarmiłam kaszką łyżeczką, Oliwka od wczoraj u moich rodziców ( baaardzo lubi tak być), a TŻ jeszcze spi, więc komp na chwilkę mam dla siebie
u nas noc tak sobie, Nati budziła się i wierciła, zwalam na zęby,już cos tam pod palcem czuje, choć nie widać nic, ale... i Nati nie daje zobaczyć, tak,że jak usnie może ja się zdrzemnę, ale znając zycie, wezmę się za pporzadki

Telik gratuluja zabków

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Cześć Wam

Nie wiem co się znowu dzieje.. ale od kilku już nocy Hania budzi się z płaczem koło 2-3.. dostaje jeść i niby śpi.. a w momencie jak tylko położę się do łóżka zaczyna się wiercić, aby po kilkunastu minutach włączyć wielką syrenę.. muszę ją zabrać do siebie dopiero po jakiejś godzinie zaśnie.. i o 6:30 jest pobudka.. a ja powoli przestaję kontaktować.. tak się chciałam pożalić..

Ale się też i pochwalę
Hania jak się kąpie to wywala jedną nogę poza wanienkę.. i kiedyś udałam, że jej jem tą stopę.. i się cieszyła.. i na drugi dzień Hania w kąpieli stopę wywala (a że ja akurat szykowałam jej piżamkę i się na nią nie patrzyłam) to ta od razu się na mnie patrzy takim wzrokiem "no mamo! czemu nie jesz mi stopy?".. i dopiero jak znowu udałam, że ją gryzę to się ucieszyła i uspokoiła kumata babka mi się robi

to tez masz nieciekawie, a z nogą tez tak robimy, i bardzo sie cieszy Nati, lubi tez zabawy jak się chowam i nagle wychodzę np. zza fotela i mówię " a kuku", ach smieje się ,ale tych zabaw jest dużo

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 09:35   #1713
karolinee1983
Zadomowienie

Hej my też już na nogach, dokładnie od 6.30. Mała w nocy spała niespokojnie, budziła się wiele razy... Też się zastanawiam, czy nie zwalić na zęby

Cytat:

-Johny jest uzebiony!!!! jeden zabek się nieśmiało przebił, choć nie do końca się spodziewałam
Gratuluję

Cytat:
Dziewczyny, zapomniałam się pochwalić/pożalić U nas dziś od 11 nie ma ciepłej wody. Znowu Teraz też nie ma! WIsi od wczoraj karteczka na bloku, że od 27.02 do 2.03. nie będzie w godz. 9-14.00. Ale dziś I jeszcze nie włączyli Zabiłabym kogoś z administracji, jakby mi w ręce wpadł
Na kąpiel Tymcia w garnkach gotowałam i kąpaliśmy go w dziecięcej wanience w związku z tym. A on już jej nie pamięta i się wystraszył na początku trochę

A i jeszcze do pełni szczęścia - Tymuś dziś nie zjadł prawie nic

I lodówka przyszła Ale nawet jej umyć nie mogę, no bo jak w lodowatej wodzie
Oj biedna Ty egzystowanie bez wody musi być straszne... I szkoda Tymka... Strasznie muszą mu te zęby dokuczać

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Szymon, Hania, Igor
Podłączam się tradycyjnie Wszystkiego najlepszego dzieciaczki!

Naataszkaaa -
oglądałam wczoraj wieczorem paranormal activity 3. Sama... chodziła wtedy zmywarka w kuchni i wydawała dziwne odgłosy, Maja milion razy budziła się bez powodu... nastrój był, nie powiem...

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 09:57   #1714
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Oliweczka kto zostaje z Julką jak wracasz o pracy?

Wróciłam. Dzień na wariackich papierach i nerwowy. Facet mi zaliczył ten egz, ale nie obyło się bez nerwów.
Mąż bo pracuje na zmiany, na zmianę z tesciową, bo też pracuje na zmiany
Gratulacje zdanego egzaminu-ile Ci jeszcze zostało studiów?
Cytat:

Co za ludzie z ta wodą!!!Na bank będziesz miała nadpłatę-jedyny plus
A co to za bunty Tymusia?
Fajnie, że juz masz wymarzoną(?) lodówkę
Cytat:
Hejo

Hot news:

- w związku z powyższym ma w zwyczaju się budzić kilka razy w nocy
- w związku z powyższym moja obecność o tej kosmicznej porze.

Jak ocuce się rano kawa to napisze coś wiecej

za ząbka
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Oliweczka - no jak u mnie Emil wyskoczy z TATA jako pierwsze słowo to się chyba obrażę
Nie przejmuj sie-czytałam gdzieś, że dzieciom łatwiej jest wymówic tata niż mama, stąd to PRZEJĘZYCZENIE Julki
A tata wniebowzięty oczywiście
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
egzaminu (Patik), pierwszych słów (Julka).... Chyba tyle...
My mamy turne po rodzinie, trzeba popocieszać niektórych
Zosia ok, chociaż wczoraj na teścia i wujka się zbiesiła i był ryk - boi się ich głosów, bo maja takie wyjątkowo tubalne, aż mi było ich szkoda, bo się starali, a gwiazda i tak była na nie
Miłego weekendu

Dzieci podobno lubią takie dźwięczne głosy-moją ciocię Julka uwielbia, która w przedszkolu przepracowała pewnie z 20 lat i wyrobiła sobie głosik.

Moje dziecko jeszcze śpi ale noc zaliczam do ciężkich-obudziła się o 1 na mleko, połozyłam o 1:20, potem pobudka gdzieś o 4:30-nie dawałm mleka tylko przytuliłam i dałam smoka-zapomniałam jej odłożyc i razem z nią usnęłam-obudziłam sie jak mąż wstawał do pracy o 5-odłożyłam ale się obudziła-dałam mleko i tak odkładałam chyba ze 2 razy az w końcu na dobre usnęła o 6:30 no to zdałam relację z nocnych wojaży Julki

Czekam na teścia bo miał przyjśc po psa
Widziałyście w biedronce ten fotelik samochodowy?

Wczoraj odebrał P. moje wyniki krwi i pierwszy raz w życiu mam idealna morfo bez żadnych plusów, czy minusów, ale HGB ledwo, bo 12,2. TSh też pięknie spadło z 11 na 6-ale i tak jeszcze brakuje, za to żelazo w normie(nigdy nie miałam badanego).

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 10:20   #1715
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Wczoraj odebrał P. moje wyniki krwi i pierwszy raz w życiu mam idealna morfo bez żadnych plusów, czy minusów, ale HGB ledwo, bo 12,2. TSh też pięknie spadło z 11 na 6-ale i tak jeszcze brakuje, za to żelazo w normie(nigdy nie miałam badanego).
za wyniki, ja idę 5 na badania a 6 z wynikami

Telik dla kolejnego uzbro... yyyy uzębionego maluszka

Brumek a ja Cię podziwiam za spokój i opanowanie Ja bym już była w tej administracji i powiedziałabym co myslę (ze względu na małe dziecko w domu )

Witam sobotnio, miłego dnia kobietki.

Szymon, Hania , Igor sto lat solenizantom
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 10:34   #1716
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Ja też dzisiaj oglądałam DDTVN- przegięli z tymi wózkami. I jeszcze ten tekst Ibiszowej, żeby rodzina złożyła się na taki wózek za 4000 zł, a nie na bodziaki.
Tak to u nas musiała by sie złożyć calutka rodzina bliższa i dalsza moja i Tza i wszyscy nasi znajomi i jeszcze wszyscy sąsiedzi
Cytat:
Po prostu brak słów
Tymeczku słoneczko jedz , ciocia prosi
Cytat:

Czytam że dzieci dużo młodsze od Krystka już mają zęby a on niet

Witam

Tradycyjne buziaki dla mam pracujących Aania Crazy Kajool Jaciee Rysiki Sygine Pieleszka Monia Telik
No i ogromne brawa dla naszych dzielnych żłobkowiczów Kingi i Nataniela

Chwale sie Krystek zaczyna raczkować na razie kroczek dwa i pac ale zawsze coś . Choć i tak jesteśmy w ciemnym lesie jak czytam o Natkowym Domku

A teraz z pamięci więc bedzie ciężko

Marina Adrji ja też kupiłam Bebiko smaczny sen i Krystek nie chce go pic z butelki bo to taka drobna kaszka a jak kaszka to tylko łyzeczką
Agni spóźnione sto lat
Piwnooka wiesz jak poradzic sobie z chrapiącym Tż ? Wysłać go na noc do pracy ja mam spokój
Kalinka chyba Ty pytałaś o spacerówke ? My mamy parasolke x landera bo można poskładać do bagaznika
Ok więcej nie pamietam ...

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

No i oczywiście Hania Szymon Igordzieciaki sto lat

Dziubek jaki fajny awatarek
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 10:40   #1717
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
O, kolejna zakochana w kosmicie.
Może warto byłoby zamówić wózek w Polsce u sprzedawcy, który zgodziłby się na wysyłkę za granicę?
Wiesz co zastanawiałam się nad tym i myślę, że napewno jakiś sprzedawca by się zgodził, ale boję się, że wózek np. przyjdzie z jakąś wadą, uszkodzony i wtedy kolejny koszt doszedłby żeby odsyłać no i też ciężko tak na odległość z gwarancją... :/

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Madziulka_17 - wiesz, czemu kosmetyczka kojarzy się z właśnie makijażem i tipsami? Bo coraz więcej salonów tylko na tym skupia swoją uwagę.. kończą szkoły dziewczyny, które nie mają pojęcia o kosmetyce ale właśnie kleją te tipsiory (swoją drogą jakim cudem one zdają?:/), zakładają salony i potem idziesz i spotykasz lalę.. weź się takiej zapytaj co to jest kwas hialuronowy to zrobi wielkie oczy.. oczywiście nie chcę nikogo urazić i uogólniać, ale niestety taka jest rzeczywistość
Zgadzam się
U mnie pierwszy semestr zaczynało 140 osób, do egzaminu zawodowego po 2 latach przystąpiło 10 dziewczyn i wszystkie zdałyśmy
Część dziewczyn odpadła już po pierwszych zjazdach, bo przychodziły na pracownię kosmetyczną z długimi tipsami i myślały, że tak będą robiły masaż twarzy Wykładowca powiedział wprost, że albo zdejmują tipsy albo nie będą wpuszczane na pracownie - obraziły się i same zrezygnowały Uważam, że takie osoby powinny iść na kurs stylizacji paznokci, a nie do szkoły kosmetycznej.
Rodzinka A. jak dowiedziała się, że poszłam do szkoły kosmetycznej to zaraz pytali, że już umiem robić paznokcie metodą żel / akryl Powiedziałam, że nie, że nawet nie ma tego w programie nauczania, że ew. mogę zrobić manicure

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Sara dostała dzisiaj pierwszy raz coś do gryzienia z gryzaka. I pobawiła się rączką, a zawartość w siateczce ją nie interesuje.
Szymon robi identycznie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Dziękuję Ale ja jestem zakręcona na punkcie karmienia UU, więc trochę przesadzam
Gdybym zostałą matką 30lat temu i tak pilnie studiowała książki na temat karmienia UU i stosowała się do zaleceń, to... nie karmiłabym w ogóle. Oto, co między innymi znalazłąm w książce na temat macierzyństwa z roku 1986:
“ŻYWIENIE DZIECI OD PIERWSZEGO TYGODNIA ŻYCIA
*Karmienie piersią
Technika karmienia piersią jest bardzo prosta. Przede wszystkim karmić trzeba koniecznie na przemian raz jedną, to znów drugą piersią. Nigdy nie dawać z drugiej piersi, gdy wydaje się, iż dziecko za mało wyssało z pierwszej. Jeśli tak jest w istocie, dziecko musi byc dokarmione. Podawanie obu piersi przy jednym karmieniu zagraża:
a) przekarmieniem dziecka i
b) szybkim zanikiemczynności gruczołów mlecznych.
Matka dobrze słyszy, jak dziecko przełyka pokarm. Pozostawienie goprzy piersi z brodawką w buzi, którą to brodawkę trzyma ono tylko dla zabawy, prowadzi do szkodliwego namięknięcia jej naskórka, a przez to do uszkodzeń mogących się zmienić nawet w stan ropny. (...)
Noworodka przystawiamy dopiersi po raz pierwszy w 12-24 godzin po urodzeniu, podając mu przez ten czas bardzo lekko osłodzoną, przegotowaną wodę lub rumianek, najlepiej łyżeczką, w ilości około 20g na jedną porcję (4 łyżeczki),w przerwach 3-godzinnych. Noworodki silne, donoszone, należy karmić piersią 6 razy na dobę, w odstępach 3,5-godzinnych, z sześciogodzinną przerwą nocną. Każde karmienie trwa od 15 do 20 minut, przy czym należy pamiętać, że noworodek wysysa najwięcej pokarmu w ciągu pierwszych pięciu minut. Dzieci niedonoszone lub słabe karmi się niekiedy częściej, ale o tym powinien zadecydować lekarz.”

Jest dużo jeszcze, dziś śmiesznych, rad na temat karmienia i rozszerzania diety. Jęsli znajdę chwilę, to jeszcze przepiszę Wam (Niestety nie umiem obsługiwać skanera)
O matko...

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
DOMINIK PRZED CHWILKĄ WSTAŁ SAM W ŁÓŻECZKU!!!
Teraz cały czas to robi, bo mu się spodobało, a jaki przy tym śmiech!

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Igoś rześki z rana godz 5. 30...
A jaki słodki

Cytat:

K
inga,
Zuza
Dołączam się do życzeń - spóźnione, ale szczere

Cytat:
Ja dzisiaj na spacerze mijałam Panią pchającą wózek (gondolę), na którym ustawiona była wieża z grubaśnego koca, a na to folia przeciw deszczowa (która ledwo obejmowała wózek przez nadmiar koca)- dodam, że nie padało nic, a nic. A na termometrze 11 stopni, więc nawet nie chcę myśleć jak ona w mrozy z dzieckiem wychodziła.
A Anglii standardowo noszą folię na wózkach - czy słońce, czy deszcz

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Szymon, Hania , Igor sto lat solenizantom
Dziękujemy
I dołączam się do życzeń dla Hani i Igora

Dzień dobry

edit.: Mój naj, naj, najukochańszy syn kończy dzisiaj 7 miesięcy.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2012-02-25 o 10:43
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 10:41   #1718
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Dziewczyny, zapomniałam się pochwalić/pożalić U nas dziś od 11 nie ma ciepłej wody. Znowu Teraz też nie ma!

Brumeczku kochany
bidulu, przyjedz do mnie mam ciepłą wodę
biedny Tymek, ale obiecuje ze niedługo apetyt wróci ipewnie nadrobi zaległości jedzeniowe
jak wyglada lodówka?

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Johnego. Moja Wiki tez od godziny nie śpi i ja razem z nią. Mam ochotę ja wystawić na balkon Wrrrr
wiec łączę sie w bólu
Jacieee jak się czuje Dominik
Poznanianki ja chce z wami do kina
Agni trzymam kciuki za nowe mieszkanie
i naaaaajlepsze zyczenia, przepraszam że spóźnione
Adrii Jaś wspaniały
Rogi uwielbiam Cie ranny ptaszku
Stronczek,Agni 82, Ania, jacieee, wodaqua, nataszka, karoline, Agades, oliweczka,dziubasek, vaniliovadziękujemy za gratulacja dle zębatego Jasia
Dziubku cudny awatar, a w ogóle diet kujesz jeszcze coś
Nataszka a może żeby, u nas tez niespokojny sen

Szymek,
Hania,
Igor
buziaki ”urodzinowe”
Vaniliova buziak za buziak

wczoraj mieliśmy zabiegany dzień
ale tak pozytywnie
wiec nie było nawet minutki aby coś napisac
a stęskniłam się mocno za wami

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-02-25 o 11:31
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 10:43   #1719
pieleszka
Wtajemniczenie

Vaniliova i dla Ciebie kobieto pracująca

cześć dziewczyny
no to powiedzmy, że jestem na bieżąco - nadrobiłam wczorajszy i dzisiejszy dzień.
i z tego co pamietam:
Telik dla Jasia za ząbka
Brumku no co oni z tą wodą??
a Tymkowi powiedz, że ciocia prosi żeby ładnie jadł!!!
karolinee sama to bym nigdy horroru nie obejrzała, bo ja z tych bojących...także podziwiam...

no i więcej mi się zapomniało

mój mąż właśnie się zbiera - bierze Hanię i jedzie do teściów, a ja się zaraz muszę wziąć za sprzątanie bo popołudniu znajomi przychodzą na kawkę i plotki
hanka się nam obudziła o 6 cała w skowronkach i gadała, śpiewała, fikała na brzuch, mamę zaczepiała, tatę zaczepiała, ale że się nie daliśmy wciągnąć w zabawę to po 40 minutach ładnie sobie zasnęła i wstaliśmy o 9 no taki początek weekendu to mi się podoba

a w ogóle to Hania kończy dzisiaj 7 miesięcy i z tej okazji postanowiła sobie sama usiąść. podciągnęła się za rączki od leżaczka i tak sobie na siedząco wcinała kaszkę
dziękujemy ciociom wizazowym za życzonka

i najlepszego dla Szymka i Igora

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 10:51   #1720
dziubek79
Zakorzenienie

Telik, Vaniliowa dziękuję za uznanie avatarka to efekt wczorajszej sesji

Telik no i w sumie dietkuję, jem to co sb zaleca ale nie zawsze niestety uda mi się zjeść odpowiednią ilość dań i przekąsek i pewnie z tego powodu waga stoi w miejscu zaczęłam na rowerku w domu jeździć bo na basen jakoś nie po drodze , może coś się ruszy dziekuję ,że pytasz a po Twoich opisach domniemam ,że u Ciebie z dietą nie po drodze ?? i wcale się nie dziwię, z takim wyglądem grzechem by było się ograniczać w jedzeniu pyszności
Stary 2012-02-25, 11:10   #1721
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
ten przyrząd gimnastyczny muzyczny myslałam, że nic z tego nie będzie,
Jaś dostał za późno na pół roku więc wcale przy nim juz nie uleżał, etap siedzenia ominął no i na rzecz stania teraz i powiem szczerze
JEST TERAZ SZAŁ!!!
stoi przy tym dlugo bawi się wszystkie przyciski są jego
jak widac na zdjęciu ciężko mu się oderwać od zabawy na rzecz innej
a powiem Ci że i jak przychodzi 4letnia siostrzenica to też się tym bawi więc jeszcze ma on szanse u naszych dzieci długo
Mojej kupilam na Mikolaja, miala 4 miesiace, wiec chwile lezala pod tym i troszke sie bawila, teraz nie siedzi jeszcze tylko sie przewraca wiec jej nie kladne pod tym, zeby nie stukala glowa o tojak zacznie wstawac to jej dam, bedzie miala zajecie A ile twój Jas ma, ze tak ladnie stoi?przepraszam jesli pisalas, ale nie mam zbytnio czasu tak dokladnie nadrabiac

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ania - ze mnie a nie matka, zapomnialam o miesiecznicy mojej corki... podwójna wogole to cale 30 sekund zastanawialam sie ktore dziecko na wątku to kinga... poza moja oczywiscie

Witam,
wczoraj bylismy na lyzwach, jako tako mi szlo, nie jezdzilam od 3 lat a wczesniej tez mega lyzwiarka nie bylam.Za to Marys obudzila sie o 22 i nie usnela do 1 -nie plakala, ale rzucala sie nie mogla usnac, jak dalam Ibum to usnelo biedactwo
Wczoraj szwagierka znowu mi podniosla cisnienie o Marysie - nie bede pisac dokladnie o co kamann, bo zaraz wiekszosc sie zezlosci, ale wyszlo na to, ze moje dziecko jest okropneBo niestety nie moze sie glosno smiac.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

dziubek piekny avek
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 11:19   #1722
agadus
Wtajemniczenie

Telik to nie ja miałam urodziny tylko Agni
ale i tak dziekuję za życzenia, będą na maj

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

dziubek ładny avatarek

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

jeszcze dodam,że siedzę z mieszanka olejków na wlosach, jeszcze ze 2h i spłuczę, a zapach

Stary 2012-02-25, 12:23   #1723
brumek
Zakorzenienie

Witam

Na razie nie nadrabiam, nie odpisuję i w ogóle jestem niegrzeczna, bo tylko chciałam powiedzieć, że za chwilę moje dorosłe dziecko dostanie swój pierwszy posiłek

Prosimy o kciuki, żeby ładnie "wchodziło"
Stary 2012-02-25, 12:27   #1724
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Agadus przepraszam i dziękuję
Dziubkuwaga pewnie w końcu ruszy
u mnie nie jest tak różowo jak by sie wydawało bo potakim szybkim schudnięciu nie mam wogóle tyłka tylko 2 naleśniki a na brzuchu spore sadełko i śmiesznie wyglądam w takiej kompilacji

po raz pierwszy w zyciu moi mężczyźni poszli smai na spacerek

coś mi się stało z nogą
a dokładnie ze stopą nie mogę stanąć normalnie bo tak mnie boli i kuśtykam
za daleko bym nie zaszła na spacerku
a tak chociać coś posprzątam... na jednej nodze

brumku

podejrzewam co czujesz
podekscytowanie a jednocześnie Twój biust jest zazdrosny o papkę o wdzięcznym kolorze
ech niestety dzieci nam dorośleją

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-02-25 o 12:30
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 12:35   #1725
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dziewczyny może wiecie- czy w tym roku przysługuje tacierzyński w wymiarze 2 tygodni, jeżeli dziecko urodziło się w 2011r.?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-02-25, 12:36   #1726
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Szymon, Hania, Igor
To i ja standardowo sie podpinam pod zyczonka.

Cytat:
Witam

Na razie nie nadrabiam, nie odpisuję i w ogóle jestem niegrzeczna, bo tylko chciałam powiedzieć, że za chwilę moje dorosłe dziecko dostanie swój pierwszy posiłek

Czekam na relacje, moze byc tez fotorelacja

I wita sie z Wami dzis zombiii. Moja dama jak sie obudzila o 1 tak postanowila isc dalej spac 0 2.55 nie wiem co jej sie stalo. Chyba drugi zabek jej bedzie wychodzil bo przy pierwszym tez gorzej jej sie spalo. w sumie dziwna troche sprawa, bo nie plakala tylko lezala sobie w lozeczku i gadala, wygladala jakby juz byla wyspana.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 12:39   #1727
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
pisac dokladnie o co kamann,[I][U] bo zaraz wiekszosc sie zezlosci
dlaczego? pisz

Hania, Szymon, Igor-najlepszego!!!

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-02-25 o 12:40
Stary 2012-02-25, 12:59   #1728
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Dziewczyny może wiecie- czy w tym roku przysługuje tacierzyński w wymiarze 2 tygodni, jeżeli dziecko urodziło się w 2011r.?
tak, 2 tygodnie sie należy
masz rok od urodzenia dziecka na wykorzystanie
Stary 2012-02-25, 13:08   #1729
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Cytat:
Agadus przepraszam i dziękuję
Dziubkuwaga pewnie w końcu ruszy
u mnie nie jest tak różowo jak by sie wydawało bo potakim szybkim schudnięciu nie mam wogóle tyłka tylko 2 naleśniki a na brzuchu spore sadełko i śmiesznie wyglądam w takiej kompilacji
jakoś nie wierzę
a z nogą to nieciekawie , może naciągnęłaś jakiś mięsień??

Cytat:
tak wiemy mąż ma już zaplanowany termin kiedy go bierze specjalnie nie brał w zeszłym roku
Stary 2012-02-25, 13:18   #1730
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
tak, 2 tygodnie sie należy
masz rok od urodzenia dziecka na wykorzystanie
na 100%? nie ma to wpływu, że dziecko jest urodzone w 2011r.? Jest gdieś to zawarte w kodeksie?

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:

tak wiemy mąż ma już zaplanowany termin kiedy go bierze specjalnie nie brał w zeszłym roku
ja też nie wierzę o tyłku telika

no wlaśnie mój też specjalnie nie brał go w tamtym roku, a teraz w pracy mu powiedzieli, że napewno tydzień, a drugi to jeszcze się okarze, dlatego szukam, gdzie to jest zapisane w kodeksie, ale nie mogę znaleźc odpowiedniego.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-02-25, 13:39   #1731
editka2022
Rozeznanie

witam sie u nas goraczka minela,ale mala dalej marudna jakas
wszystkim wczorajszym i dzisiejszym solenizantom wszystkiego najlepszego!!!!!!
Jasiu za zabek klaski:chyba juz tylko moja panna bezzebna na forum........
zapomniaalm napisac Kornela wazy rowne 7kg
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:53   #1732
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
na 100%? nie ma to wpływu, że dziecko jest urodzone w 2011r.? Jest gdieś to zawarte w kodeksie?[COLOR="Silver"]
stron z info na ten temat jest dużo, np ta :
http://gogojewicz.blox.pl/2011/01/ur...ierzynski.html
Stary 2012-02-25, 13:58   #1733
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
stron z info na ten temat jest dużo, np ta :
http://gogojewicz.blox.pl/2011/01/ur...ierzynski.html
ale nie ma tam jasno napisane, że 2 tyg. przysługuje nawet jak się dziecko urodziło w 2011r. chyba że się to wnioskuje samo przez się

Nie no napewno przysługuje, niech mu spróbują nie dac!!!

Śliczny masz podpis Dziubku.

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-02-25 o 14:12
Stary 2012-02-25, 14:13   #1734
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:

Stary 2012-02-25, 14:15   #1735
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Ale CISZA!!! Akurat mam czas, a tu mało kto pisze

Wieje niesamowicie, to nie idziemy na spacer, aby wieczorem skoczymy do sklepu jak P. wróci z pracy.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-02-25, 14:44   #1736
agadus
Wtajemniczenie

nie wierze, jestem sama, gdzie wszystkie poszły??

Stary 2012-02-25, 14:52   #1737
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
nie wierze, jestem sama, gdzie wszystkie poszły??
ja ciągle wiszę

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-02-25, 14:56   #1738
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

puk puk
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 14:57   #1739
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
tak

ja tam ide spac. kinga co chwile sie w nocy wybudzala kaszlem... nie wiem czy do poniedzialku wydobrzeje...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-02-25 o 14:59
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 14:59   #1740
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
puk puk
hej....juz po szpitalu?
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości