|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
przedwczoraj jeszcze nie umiała ustawić się do raczkowania, wczoraj już pupcię podnosiła i coś kombinowała, dzisiaj sama ustawia się do raczkowania i buja i buja i buja, przewróci się na brzuszek to nie leży plackiem tylko układa się jak raczek:P Nagraj pełzającego Johnego Ja mojej damy nie umiem nagrać ostanio, bo co wyciągnę aparat to ona go chce i nic nie robi... tylk "aaaaa ,a, a aa" i wyciąga ręce do aparatu. |
|
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Brumku rozpuszczam jej na łyżce z wodą i robi sie taka papka.
|
|
|
|
#1443 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy za wszystkie ząbkowe gratulacje
Chyba nic więcej nie napiszę, bo głowa mi pęka. Już 4 tabletki wzięłam
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma co generalizować.Wiem o jakim słoiczku mówisz i mojemu dziecku smakował on baaardzo. ![]() Ja tam nie widzę nic złego w gotowych produktach. Uważam, że to co mi smakuje nie jest dla dziecka, i nie mam oporów przed podaniem ,,śmierdzącej" łyżeczki dziecku.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#1445 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Wszystkiego co najlepsze dla dzisiejszych solenizantów Tymek, Blanka, Hania, Julka ![]() Cytat:
ja byłam jak chodziłam do pracy, to była lektura obowiązkowa przy kawie ![]() no i brawa za zębola ![]() Cytat:
Cytat:
już mi się czytać nie chce tej wiązanki na Twoją rodzinę..![]() Cytat:
Połowy mi nie zacytowało, reszty nie pamiętam ech..
|
|
#1446 |
|
Raczkowanie
|
mam zapytanie:
czy ktoraś z Was a raczej pociech ma szczeniaczka uczniaczka fp?czy polecacie czy warto kupić? dzieci się tym dużo bawią? chcę sprzedać pare rzeczy na all (lezaczek lamaze itp) i chcialabym kupić coś Jasiowi adekwatne teraz do wieku ![]() a może możecie polecic jakąś zabawke na teraz albo tuż tuż a gadająca pilka fp? i bardzo spodobalo mi sie krzeselko uczydełko to tak pewnie w granicach roczku ma któraś z mam doświadczenia fajne to??
|
|
|
|
#1447 |
|
Zadomowienie
|
W imieniu BLANUSI dziekuje wszystkim Ciociom za zyczenia!
Naszym solenizantom przesylamy wielkie buziaki tak tak Tymciu juz nam pol roczku minelo.. ![]() moja Gwiazda z dnia na dzien jest bardziej kumata: - smieje sie na glos - gada nasladujac nasze tony glosu praktycznie caly czas - reaguje na slowa TATA i KLARA - patrzy w ich strone jak ja pytam gdzie sa (slowa MAMA nie jarzy )- turla sie po calym pokoju - przesuwa sie, choc doopki jeszcze wysoko nie podnosi - nie daje sie spokojnie przewijac, bo hyca od razu na brzuch - caly czas chce stac na wlasnych nozkach, jak chce ja posadzic to prostuje nogi i za nic nie daje sie przekonac do ponownego siadu. itp itd same to przerabialyscie ![]() ja dzisiaj cierpie, bo mnie jakas jelitowka dorwala. Gdyby nie mama to bym sobie rady z maluchami nie dala, bo nie umialam rano wstac z lozka alibany - sto lat! |
|
|
|
#1448 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Już kupiony ziemniak z dynią ![]() Cytat:
![]() A marcheweczka jednak mu podeszła, tak? ![]() Cytat:
Bo my lubimy z solą, doprawione, intensywniejsze w smaku, a ich kubki smakowe są jeszcze "nieskażone" takimi doświadczeniami i mdły (dla nas) smak słoiczkowych potraw wcale im nie przeszkadza. Najlepiej widać po tym, ile dzieci wsuwa te dania, aż im się uszy trzęsą. A dzieci nie z tych co zjadają, żeby zrobić mamie przyjemność. Jakby im nie pasowało, to by nawet nie tknęły ![]() Oczywiście chwała mamom, które same gotują, ale chodzi mi o to że za smaczność/niesmaczność z naszego punktu widzenia nie można słoiczków dyskwalifikować. Cytat:
Czyli za tydzień trzymamy kciuki? ![]() Aha, czyli to te same granulki. To fajnie, bo są pyszne ![]() Cytat:
Cytat:
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-02-22 o 22:01 |
|||||
|
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bry wieczór podczytuję i jestem kochane ale w krzakach na razie mi lepiej no i na razie mnie zakrywają więc luz przepraszam ,że się nie odniosę to postów ... dla solenizantów słodkie buziaki i sto lat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szymuś od półtorej tygodnia nie je w nocy mleczka |
|
|
|
|
#1450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jelitówki współczuję A u nas całe popołudnie goście siedzieli. Do Tymcia na (pół)urodziny przyjechali Dostał masę ciuszków, w tym kilka bodziaków dla kibica, na Euro jak znalazł . I laptopa Fisher Price,. Genialna zabawka, mówię Wam! Myślałam, że za dorosła dla niego, ale nie mógł sie od niej oderwać. Wciskał guziki, wytrzeszczał oczy, piszczał do niej Jednak przyznaję tej firmie, że robi udane zabawki. Początkowo podchodziłam do niej niechętnie (czemu? nie mam pojęcia ), ale dostał kilka różnych rzeczy od nich i każda to strzała w 10-tkę. Ku mojemu zaskoczeniu, bo nigdy bym nie obstawiała, że mu przypadną do gustu, bo inne wyobrażenie miałam o tym, co mu się spodoba, a co nie. Ale dzieć mi dobitnie pokazuje, że mamusia to nie wyrocznia i on swój rozum ma
|
|
#1451 |
|
Wtajemniczenie
|
Najlepszego dla Julki, Hani, Blanki i Tymka!!!! Buziaki maluszki
Scio zdrówka dla Agaty Aaniu, super że wyniki ok! Jacieńku, Meszsares zdrówka!
|
|
#1452 |
|
Wtajemniczenie
|
Sto lat dla dzieciaczkow swietujacych dzis miesiecznice!!!
Adrji my mamy szczeniaczka po dziewczynach. Na razie bez szalu... |
|
|
|
#1453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i z Tobą dziubku się zgadzam w 100 %. Gdybym się kierowała swoim smakiem przy wyborze słoiczków, to chyba każdy lądował by w koszu. I to nie MI ma smakować, a dziecku. Więc nie kieruję się swoim smakiem. Dla mnie słoiczki to wybawienie, bo moje dziecko nie chce w ogóle moich zup, a zmuszać go nie mam zamiaru. Chcę by jadł mi ze smakiem i przyjemnością, a nie na siłę. Pogrubione - u mnie identyko
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||
|
|
|
#1454 |
|
Rozeznanie
|
witam sie i znikam,bo padam dzis
![]() caly dzien w rozjazdach,potem angielski, kosciol.. ![]() sto lat dla Julki,Hanki,Tymusia i Blanki !! ![]() pisalyscie kiedys-jak usunac plamy z marchewki etc. ja od jakiegos czasu uzywam w sprayu Sil, sprowadzony z Niemiec i musze przyznac ze jest rewelacyjny! adrji my mamy szczeniaczka.i szczerze?bez szalu.jakos Filipa srednio interesuje..ale moze tylko jego ![]() brumek w 100% sie z Toba zgadzam jesli chodzi o smaki dzieciaczkow dziubek nam tez najbardziej odpowiada bobovita.chociaz ja b.czesto gotuje sama a sloiczki to okazyjnie. hipp srednio przypadl do gustu chociaz poczatkowo najbardziej jego obstawialam
|
|
|
|
#1455 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorową porą.
Do ![]() Dziękuję, za wszystkie miłe komentarze na temat Hani. Za wszystkie miesięcznice ogromne gratulacje : Hania, Julia, Blanka (Meszsares, gdzie Ty? ), Tymek!Natka, no pewnie, że będzie się Hani podobał... nie mówiąc już o teściowej. ![]() Nataszka, ale Ty poważnie robisz w domu czasem jakieś zabiegi? Bo ja naprawdę, bym z chęcią Cię odwiedziła.Patik, wózek nie ma przekładanej rączki, a kółka są piankowe. Jadąc po chodniku(niekoniecznie równym) nic nie słychać, dopiero na kostce jest lekki stukot, ale nie jest on taki głośny i "plastikowy" jak słyszę nieraz mijając inne wózki. Modele z zeszłego roku kosztują 499 zł, a z tego 679 zł. Można też szukać okazji na allegro. Żaneta pisała, że nowy wózek z licytacji poszedł bodajże za 400zł? Uff, chyba na wszystko odpowiedziałam. Cytat:
![]() Do którego koloru się przymierzasz? ![]() Cytat:
Nieźle musi ją kręgosłup boleć.Cytat:
![]() ![]() Może warto byłoby zamówić wózek w Polsce u sprzedawcy, który zgodziłby się na wysyłkę za granicę? ![]() za szczepienie!Co tam u Was i czemu tak mało Cię na forum?
|
|||
|
|
|
#1456 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mmmm, ale mi zrobiłaś smaka. Jutro też zrobię!Cytat:
2. Haha, to mogą sobie piątkę przybić. ![]() 3. To musi świetnie wyglądać, taki mały czołg. ![]() 4. Nie dość, że zjada to jeszcze sam się karmi- ideał! Cytat:
Mój brat też go przechodził i mama mówiła, że wszystko się szybko zagoiło. Mam nadzieję, że i u Was tak będzie. ![]() Wiecie co Wam powiem? Za 28 dni mamy kalendarzową WIOSNĘ! Można już odczuć, że dni są dłuższe. Moje dziecko zjadło dzisiaj 100ml marchewki z jabłkiem! , z siebie z resztą też. A mama mi cały czas truła, dosłódź, dosól to zje...a ja twardo, że musi polubić takie i koniec i wreszcie coś ruszyło.Dzisiaj wybraliśmy się na zakupy i powiem Wam, że w Mothercare mają jeszcze fajne promocje: Kupiłam 3-pak pajaców za 55zł i 5-pak skarpet za 15 zł. |
||||
|
|
|
#1457 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
i własnie szczegolnie bobovita ma na prawde duże grudki w jedzeniu więc z nauka gryzienia bardzo ok a ostatnio byłam w realu u mnie w mniejszym sklepie to takiego wyboru nie ma a tam to taki wybor smakow mniam podpatrzylam tez dzięki temu pomysły do własnego gotowania bo już mi się konczyły ![]() fajne są też takie to chyba nowość po 7 miesiącu dania hippa nie w słoiczkach a w pojemniczkach, fajnie można potem wykorzystać na podroż do włożenia jedzonka do wstawienia do lodówki mrozenia nice a drugiego pogrubionego pocichu pozazrościc :jupi :czyli nocki przespane?
|
||
|
|
|
#1458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1459 | ||
|
Zakorzenienie
|
spróbuję pozostałym namawiającym do powrotu też dziękuję Cytat:
Cytat:
![]() co do nocek to do dzisiaj zdarzała mu się jedna pobudka ok 3 czasem 5 ale wtedy lądował u nas i szybciutko zasypiał bez karmienia a ostatnią noc przespał od 19 do 6:55 dokładnie a jadł śniadanko o 9:30 więc luzik ALE NIE CHWALĘ |
||
|
|
|
#1460 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Patrząc na podsumowanie widzę, że Blaneczka pięknie się rozwija. Współczuję jelitówki, paskudztwo straszne- dobrze, że mama Ci pomogła z dziewczynami. Zdrówka! Cytat:
Też lubię Fisher Price- za huśtawkę mają ode mnie medal.Dziubek, wow nocki bez jedzenia to już niezły wyczyn- gratulacje dla Szymka.
|
||
|
|
|
#1461 |
|
Zadomowienie
|
CZeeesc.....
nadrobiłam ale cytowac nie bede bo za duzo u mnie pecha ciag dalszy do tego Igi mial wczoraj lekki strajk głodowy i załapał marudersa wiec mialam dzien przechlapany...... wpadam wiec na chwilke bo zmykam odsypiac ![]() a ja od jutra zaczynam dietowac... tzn. planuje ale jak wyjdzie niewiadomo
|
|
|
|
#1462 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wszystkimi obiadkami ze słoiczków pluje i płacze biedak, widać, że mu totalnie nie smakuje. Co mnie nie dziwi, bo dla mnie też to jedzenie jest paskudne ![]() Cytat:
2 dni temu wyczułam u maleńkiego mojego ząbka ! Czekam aż wyjdzie cały
|
|
#1463 |
|
Raczkowanie
|
Nadrobiłam
![]() Intensywny dzień za nami.. bratu się piec gazowy w mieszkaniu zepsuł więc przyjechał w odwiedziny się wykąpać.. zapowiedział się już na rano.. do tego dorzucił całą torbę ciuchów do prania.. przechlapane mieć brata studenta ![]() Zaliczyłyśmy z Hanią długi spacerek.. fajnie, że coraz później robi się ciemno.. na dodatek już tak cieplutko na dworze.. nie mogę się doczekać kiedy zrobi się ciepło i będzie można w sweterku śmigać po parku ![]() beata_1988 - gratuluję ząbka Scio - zdrówka dla Agaty sygine - brawo za umiejętności Natana.. naprawdę zdolny chłopak.. i super, że lubi chodzić do żłobka 83monia - po przeczytaniu historii z jeansami i dinozaurami autentycznie bym popuściła i brawo za przydatność do pracy![]() JustPi - dziękujemy za miłe słowa odnośnie Hani.. powoli zaczyna wprowadzać "ba-ba" ![]() agadus - ten horrot to Paranormal activity 2 Madziulka_17 - wiesz, czemu kosmetyczka kojarzy się z właśnie makijażem i tipsami? Bo coraz więcej salonów tylko na tym skupia swoją uwagę.. kończą szkoły dziewczyny, które nie mają pojęcia o kosmetyce ale właśnie kleją te tipsiory (swoją drogą jakim cudem one zdają?:/), zakładają salony i potem idziesz i spotykasz lalę.. weź się takiej zapytaj co to jest kwas hialuronowy to zrobi wielkie oczy.. oczywiście nie chcę nikogo urazić i uogólniać, ale niestety taka jest rzeczywistość ![]() aania_20 - gratuluję ząbka zanetaa88 - coś mi się wydaje, że Ci Emi lada dzień ruszy na kolankach ![]() alibany - wszystkiego najlepszego piwnooka77 - jak tam, obejrzałaś 3? Bo jestem ciekawa ![]() patik87 - też czekam na Przepis na życie! Buzia mi się cieszy jak widzę zapowiedzi i jak ten Andrzej się cieszy z tego maluchaNatka_ - trzymam kciuki za kontrolę jacieeeee - gratuluję ząbka telik - brawa dla próbującego raczkować Jasia.. i za marchewkę ![]() meszsares - brawa za umiejętności Blanki i kuruj się.. chyba jakiś wirus panuje bo i ja ostatnio miałam.. współczuję cholerstwabrumek - u Hani ziemniak z dynią to ulubiona potrawa wszystkie inne ładnie je ale to dosłownie pożera![]() marzena_S - poważnie poważnie robię.. tzn nie mam żadnej aparatury ale i bez tego można sobie poradzić tak więc zapraszam i gratulacje za piękne zjedzenie marcheweczki z jabłkiem![]() zapałeczka - gratuluję wychodzącego ząbka Ufff.. idę spać Kolorowych snów Wam |
|
|
|
#1464 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() agadus mam dwie male buteleczki jedna to amla, drugi olejek to, ten co zalinkowalam. obie niestety napoczete :/ tz zabral reszte wrrrr. nie wiem moge wysłac to co mam tylko jak was podzielic?? juz pisalam tz. zeby sie skontaktowal z rodzinka, to na pewno za jakis czas bede miala wiecej olejkow. tylko tez dobrze by bylo wiedziec jakie macie wlosy. bo wiem, ze ty, patik i marina czarne, wiec np. taka amla jest dla was ok ale do jasnych wlosow sie nie nadaje, bo je przyciemnia. a z szymkiem juz lepiej, dziekuje, ze pytasz. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dzisiejszy dzien to chyba dzien zabkow, nie zacytowalo mi polowy. gratuluje tez dzisiejszym solenizantom. ja jestem padnieta, w koncu przyjechala pralka i moge ruszyc z gora prania. Rozwinelam tez dywan i probowalam uczyc szymka czworakowana. na razie wyglada jak zolnierz cwiczacy pompki na poligonie. tylkiem ruszy i nozkami, raczki nadal w miejscu wiec jak nie wie co ma z nimi zrobic, rzuca sie na podloge jak do pompek i pelza. no ale zostalo nam jeszcze pare dni razem, wiec sie nauczymy. A przyszly tez puzzle i nie smierdza ![]() teliku jak tam utylizacja ciasta francuskiego?? ja zrobilam dzisiaj nalesniki amerykanskie, chcialam zrobic brumkowe z bananem ale niemialam maslanki. wyszly super tylko mam nadzieje, z epo takiej ilosci nabialu (wczoraj feta, dzisiaj mleko w nalesnikach) szymka nie wywali alergia. Dobra moje babolki spac ide. dobranoc
|
|
|
#1465 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. zgadzam sie w 100%
|
|
#1466 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mura jest fajna, ale te gabaryty... Ja chce taka spacerowke, jako dodatkowa, mury nie oddam ![]() dla Jaska, zdolny chlopak![]() Cytat:
Nie przekreslalabym sloiczkow tylko dlatego, ze smierdza. Ja i gotuje i podaje sloiczki. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. dla Haneczki i mamusi |
|||||||
|
|
|
#1467 |
|
Rozeznanie
|
Jednak zrezygnuję dziś z cytowania. Nie dam rady, idę spać.
Ograniczę się to życzeń i gratulacji dla naszych jubilatów: Dla: Tymcia Julki Blanki Hani Niech Wam się przyśni rzeka mleka
|
|
|
|
#1468 |
|
Zadomowienie
|
JustPi, adrji, brumek, aania_20, piwnooka77, patik87, marzena_S dziękuję Wam za kciuki
rozpłakał się owszem, ale bardziej na widok lekarki w słuchawkach, ja nie wiem dlaczego tak na nią zareagował ![]() jacieeeee, beatka_1988 za ząbki ![]() my jeszcze nie mamy, tzn są pochowane w dziąsełkach, widać je, ale się nie przedarły jeszcze meszsares, dziekuję kochana mało piszę bo mało teraz na forum bywam i ciężko mi jest wbić się w rozmowę, normalnie odstaję
|
#1469 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- oby się już nic nie przyplątało, dobrze że to jednak nie ukł. moczowy ![]() co do słoiczków też się zgadzam, dłuższy komentarz ominę bo piszę jedną ręką karmiąc smyka ![]() Cytat:
dziękuję też mam taką nadziejęwiosna niech szybko przychodzi!dziękujemy fajnie że z Szymkiem lepiej!!! ![]() Cytat:
generalnie dzieci tak jakoś na biały fartuch reagują... mój przed szczepieniem też płakał ja go lek. rodzinna badała, a u pediatry nie, a ona bez fartucha przyjmuje ![]() jednak pierwsza opcja uwzględniona przez panią doktor chyba się potwierdza bo jest lekka wysypka. Oby szybko sobie poszła ![]() lecę na uczelnię, miłego dnia!
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-02-23 o 07:21 |
||
|
|
|
#1470 |
|
Raczkowanie
|
Heloł
my na nogach ale wyspane.. padłam wczoraj jak kawka a i Hania spała calusieńką noc.. bez mleka, bez stękania![]() Teraz zobaczyłam, że w moim wczorajszym poście nie dołączyłam życzeń Tak więc Blanka, Julia, Hania i Tymek - stooo lat Możesz dać linka do puzzli? Lecimy niedługo do żłobka wywęszyć co tam się dzieje chociaż pogoda nie zaprasza na wyjście z domu.. coś czuję, że nas po drodze deszcz złapie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

)

podgrzałam - nadal to samo ! Nie umiałam podać Emi nawet 1 łyżeczki bo mnie na wymioty ciągnęło
to był jakiś łosoś,cukinia i ziemniak chyba... NIGDY więcej słoiczków nigdy, nie umie ich podawać...
Nie ma co generalizować.
małe moje lepiej, furczenie poszło... ale i tak boję się go wsiąść na pole, nie wiem, mam już taką mega blokadę, przez te choróbska ostatnie. Póki co nie będę go brała, nich miną te roztopy...
już mi się czytać nie chce tej wiązanki na Twoją rodzinę..

)

no i na razie mnie zakrywają więc luz 

), Tymek!
Bo ja naprawdę, bym z chęcią Cię odwiedziła.
za szczepienie!
Jutro też zrobię!
Można już odczuć, że dni są dłuższe.