|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
![]() dziewczyny pytanie mam - szczególnie do doświadczonych mam - jakich termometrów urzywałyście dla swoich maluchów? i jeśli to były termometry do ucha - co myślicie o tym? http://www.tommeetippee.pl/product/t...frowy_do_ucha/ |
|
|
|
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
ja też bym tak chciała
a mam aktualnie 70g ale tylko pod warunkiem, że byłyby dokładnie takie same jak teraz A nie do pasa ![]() Cytat:
) , czy do Czech... Teraz nie będzie tak samo.A co do podróżowania, kolega mojego taty, lekarz pracujący i mieszkający w Anglii, przyjechał ze swoją 4 miesięczną córeczką i żoną do Polski autem Ja mam w planie pojechać z mężem i Tośkiem w sierpniu do rodziny na Mazury
|
|
#3123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3124 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co mogłabym ważyć normalnie tyle ile teraz w ciąży
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- znajomi sie zapowiedzieli na 21 godzine mnie odwiedzic... eh musze isc teraz spac, zeby do 21 dac rade posiedziec i pozniej jeszcze godzinke z nimi.
|
|
#3127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiec maz musi zrozumiec, no trudno ale lepiej wytrzymac niz urodzic takiego wczesniaka:/ co do wtrysku to juz w ogole jest zabroniony, wiec jezeli nie wytrzymacie to albo prezerwatywa albo na zew, dziwnie mi sie o takich rzeczach pisze na forum aha i bardzo wazne- Ty tez nie mozesz miec orgazmu...(tego wew i zew)tak nam wszystko ladnie Pani ginekolog wytlumaczyla
|
|
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc mamuski
Ja tylko na chwile bo zaraz zmykam na Baby Boot Camp ![]() Mam pytanko . Wy tez macie tak duzo sluzu w czasie ciazy? Bo u mnie bez wkladki ani rusz
|
|
#3129 |
|
Rozeznanie
|
tak, nawet Gabbi chyba pisala,ze cos wodnistego jej pocieklo. Dowiedzialam sie od mojej gin- bo tez bylam przerazona ze cos mi sie sączy, ze sluz moze byc rozny, bialy metny, bialy wodnisty lub wodnisty. A jakby saczyly sie wody plodowe to na pewno bym zauwazyla
|
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja korzystalam wczoraj na maxa i powiedzialam chlopowi, ze teraz to wlasnie mozna korzystac do porodu ;p? serio myslisz, ze od ,,przytulanek,, mozna szybciej urodzic ? czy chodzi Ci o to twardnienie brzucha? bo w sumie mi ciagle twardnieje, wiec sie przyzwyczailam... mi nic takiego gin nie mowil jakos kurde ....i na roznych stronkach tez czytalam, ze mozna korzystac poki to nie sprawia bolu i dyskomfortu .... takze rozwin temat o co dokladnie chodzi z tymi przytulankami ![]() ,,Istnieje opinia, że jeśli termin porodu już minął, a poród wciąż się nie zaczyna, seks może być sposobem jego wywołania. Zawarte w spermie prostaglandyny mogą zmiękczyć szyjkę macicy, inicjując przy tym akcję porodową. Może do tego dojść po 38.-39. tygodniu, gdyż dopiero wtedy szyjka macicy staje się wrażliwa na taką ilość hormonu, jaka jest w nasieniu.,, czyli w sumie teraz nie powinno nam ,,to,, zaszkodzic
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-02-25 o 15:40 |
|
|
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to musialam gdzies ominac. Dziekuje Wystraszylam sie ze to moze jakas infekcja mi sie zaczyna ale nic nie piecze nie swedzi wiec narazie zachwuje spokoj w czwartek mam wizyte to powiem lekarzowi niech sprawdi czy wszystko ok.
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
My narazie sie wstrzymalismy z seksem do wizyty, bo wtedy zapytam sie gina czy mozemy, bo jesli ma mi sie pogorszyc, to sprawa oczywista ze trzeba bedzie zrezygnowac. TZ narazie nie marudzi
Choc powiem Wam, ze czasami tak mi sie chce, ale cóz zrobic, dzidzia ważniejsza.
|
|
|
|
#3133 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dwa razy miałam taki wodnisty nawet i wszystko ok Cytat:
mi gin pow że w trzecim trymestrze seks jest najbezpieczniejszy
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
jest tu parę osób co ma coś z tarczycą prawda?
coś mnie tknęło i znów zrobiłam sobie tsh i nie podoba mi się wynik bo mi kurde skacze te tsh, nie wiem domagać się od gina leku? on może mi go przepisać? napiszę wyniki które robiłam będac już w ciąży może mi coś doradzicie ![]() 05.11.11 - tsh 2,22 21.12.11 - tsh 4,11 (byłam podziębiona więc mógł byc nie miarodajny) 27.12.11 - tsh 2,52, ft3 - 3,19 ft4- 1,24 dziś - tsh 4,25 normy tsh : 0,27-4,20 ft3 : 2,0 - 4,4 ft4 : 0,93- 1,70 aha jakoś w lipcu tamtego roku jeszcze przed ciążą robiłam komplet i przeciwiała anty-TPO mam ujemne
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-02-25 o 15:55 |
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
ok nie wiedzialam, serio;] bede sie oszczedzala
) w pn popytam mojego ginekologa o to )Alfaheisa, ja sie lecze na niedoczynnosc, tsh te zmi skacze jak szalone, ale podobno dwa wybiki te nizej sa wazniejsze ![]() Nie wiem jakie ja mam, podobno sa pod norma, Twoje sie wydaja byc w porzadku?! moze inne dziewcyznby sie wypowiedza ![]() mi gin powiedzial, ze musze chodzic do endokrynologa, takze chodze do niej po leki, on mi nie przepisal
|
#3136 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ja tylko te podwójnie tkane zamówię...Cytat:
![]() Cytat:
Nie zdał sprawdzianu u mnie zupełnie, choć miałam jakiś lepszy z Philipsa chyba, ze 150 zł kosztował i miał funkcję mierzenia w uchu i na czole... Ale pokazywał mi zawsze o wieeele niższą temp niż rtęciowy, więc po pierwszej chorobie Maksa, gdzie pokazał mi 37,5 a rtęciowy 39 przestałam mu ufać Próbowałam też różnych elektronicznych zwykłych (tzn. takich pod pachę, do buzi, do pupy) i też zawsze dziwactwa na nich wychodziły Ten do ucha sprawdzał mi się jedynie do mierzenia temp. wody w butelce i jako termometr pokojowy ![]() Cytat:
Jeszcze np. jedzenie w słoiczkach, a piersi mam zawsze przy sobie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Ja już zmykam odwieźć Maksia, potem sobotnie zakupy i robienie się na bóstwo ![]() Miłego wieczorku! |
|||||||
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Zmachałam się jakoś, a w sumie nic nie robiłam... Małż sprzątał, może zmęczyłam się patrzeniem...
|
|
|
|
#3138 |
|
Zadomowienie
|
Alfuś kochana koniecznie do endo...przy takim wyniku na pewno dostaniesz jakąś dawkę Euthyroxu... wynik TSH jest zdecydowanie za wysoki...
|
|
|
|
#3139 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Małżeńskie życie póki co jest super mój mąż razem ze mną gotuje sprząta pomaga we wszystkim chociaż pracuje.. no ale zobaczymy jak urodzę bo teraz to jestem "pod specjalną ochroną" no i odpukać były się juz nic od dłuzszego czasu nie odzywa..więc jest dobrze...Cytat:
Mam dużo i bez wkładki ani rusz .....
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
I ja z wkładką...
|
|
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwięcej wie Szmaragdowykotek - a tak przy okazji jak miałam 4.01 i domagałam się leku, jak się okazało po tygodniu używania go - moja waga nie tylko stanęła, ale też spadła - i nie odchudzam się, nie wypadają mi już włosy garściami, nie leci mi krew z dziąseł ani z nosa. Podobno z tego co Szmaragdowykotek pisał - TSH w ciąży nie powinno przekroczyć 2, a najlepsze jest 1.5 ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Kism - dzięki wielkie, bo właśnie te termometry są cholernie drogi i szkoda by wyrzucać pieniadze w bloto skoro działają jak chcą |
|
|
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepsze, że jak przed ciążą (w kwietniu '11) mi tsh wynik do 4,75 skoczył to zrobiłam komplet badań plus usg i wizyta u endo i wszystko mi wyszło w porządku a tsh 1,55 i endo nie widziała powodu do dalszych konsultacji, późnije zaszłam w ciąże którą straciłam i wtedy nie robiłam tsh, a dalsze wyniki w kolejnej napisałam akurat zawsze jak mi tsh wysokie wychodziło to nie robilam ft, a jak robię komplet to niby jest oki (choć tsh 2,55 nie jest może szczytem marzeń). Cóż ciąża wiele potrafi rozregulować... teraz nie odpuszczę tylko wolałabym, żeby mi gin lek dał bo nawet prywatnie termin do endo ostatnio tam gdzie byłam dopiero za 3-4 tygodnie (a to w ciąży dużo jest)
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nigdy nie miałam problemów z tarczycą, pierwsze badania - fantastyczne, drugie brak żelaza, przy trzecich tarczyca mi oszalała... i jedna mała tableteczka wystarczyła - szkoda że nie zrobili mi ich jak mówiłam Pani doktor że jem prawie same zdrowe rzeczy i tyję z powietrza i nie wiem dlaczego - zwalałam to na dietę wcześniejszą, ale jak się okazało przyczyna tycia też była inna. No cóż utyłam będę musiała to zrzucić. Ale już chociaz wiem co będę sprawdzać teraz
|
|
|
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak plus postoje na karmienie itd Razem z mężem kochamy góry, więc mały będzie dosyć szybko z nami jeździł oczywiście na początku w nosidełku
|
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłaś u niego przed ciążą, więc mieściłaś się w granicach normy i dlatego nie widział wskazań do leczenia, ale sprawa nabiera zupełnie innego obrotu jak zachodzi się w ciąże - wtedy tarczyca szaleje i trzeba ją trzymać ostro za rogi |
|
|
|
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale to tsh wlasnie mi mega skacze, 2 tyg temu mialam 2.99 w tym trygodniu jak mi zorbili bad w szpitalu juz 1.90 chyba bez zmiany dawki. Takze w sumie jak pojde do noiej dopiero za nmiesiac, znow moge miec ponad 4tsh. z moim utyciem ... juz sie nie rpzejmuje, tylko zeby dzidzi bylo silne i zdrowe, jakos bede musaiala sobie poradzic z kg po ciazy wyluzowalam, tyje i tak i tak, do 100 napewno dojde, trudno ... ![]() w sumie to dziwne, ale nie czuje sie jak slon,podoba sie mi moj brzusio
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-02-25 o 17:38 |
|
|
|
|
#3147 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najstarsza sis ma na imię Agnieszka, później była Sylwia, a na końcu ja - Klaudia oczywiście imiona wybierał tata. Ja długo nie lubiłam swojego imienia właśnie z tego powodu, że nie bardzo było je jak zdrabniać. Ale to raczej na etapie podstawówki, gdy większość koleżanek to były Asie, Gosie i Anie. Cytat:
![]() Obyśmy tylko mogły karmić. Bo mnie straszą, że mogę nie móc, a jako dziecko wychowane na cycu (dzisiaj mama mówiła, że nawet herbatki przez smoka nie piłam, od razu na kubeczek mnie musiała przerzucić), nie wyobrażam sobie żebym musiała Małemu mm dawać.
|
|
#3148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wczoraj kupiłam w Borku w kerfurze.
|
|
#3149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zdrowsze dla dziecka, duża oszczędność no i w ogóle. A z cycków już mi siara intensywnie wypływa, więc jest szansa, że się uda. Czemu straszą, że nie będziesz mogła? Cytat:
A piwka nie kupiłam, nie pojechałam na zakupy i mówi się trudno. Zjadłam za to na obiad zrobioną własnoręcznie paste z frutti di mare oraz zagryzłam dużą ilością orzechów laskowych w białej czekoladzie ![]() Dzisiaj ja mam dzień z intensywnym gastro
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Robiłyśmy zakupy w tym samym sklepie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

.
a mam aktualnie 70g
ale tylko pod warunkiem, że byłyby dokładnie takie same jak teraz 

coś mnie tknęło i znów zrobiłam sobie tsh
przestałam mu ufać