|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
Jednak owocow/warzyw i miesa nie kupuje w tesco ale glownie dlatego ze to kupujemy na biezaco, w zaleznosci od tego na co jest ochota.Cytat:
Cytat:
Grunt to wiedziec co nas czeka i sie przygotowac |
|||
|
|
|
#452 | ||||||
|
Gang Iren
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
Cytat:
Moglybysmy autobusem jezdzic,ale to troche kosztuje.Ale nie jest zle,ruch nikomu jeszcze nie zaszkodzil ![]() Cytat:
Wygladasz bardzo pozytywnie.Sliczny brzuszek i juz nizej Cytat:
Cytat:
O ile przed porodem zdaze,bo u mnie jest dosc niepewna sytuacja.Ale najprawdopodobniej przeprowadzka bedzie 25 marca,wiec czasem moge juz byc po porodzie,albo najpewniej w trakcie przeprowadzki zaczne rodzic ![]() [QUOTE=Jolkaaa;32549051] I jeżeli sala do porodów rodzinnych będzie wolna to mąż może być cały czas przy mnie, a jeżeli nie to niestety tylko i wyłącznie na korytarzu albo ma jechać sobie do domu SUPER !!! ![]() /QUOTE] Kiedys sprawdzalam jak to jest i podobno nie ma takiej opcji,zeby wyprosili partnera na czas porodu jesli chce sie,zeby byl!On ma do tego prawo,to wspolne dziecko! O tu masz napisane o tym lacznie z podaniem ustawy: http://parenting.pl/portal/maz-przy-porodzie Mi kazali placic za obecnosc meza przy porodzie.Dopiero jak narobilam wrzasku i powiedzialam,ze ide rodzic na ulice,to jakos okazalo sie,ze maz moze byc i to bezplatnie. Nie daj sie oszukac!Pokaz,ze znasz swoje prawa. Cytat:
![]() A maluszek pewnie sie ucieszyl,w koncu szczesliwi rodzice-to szczesliwe dziecko
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś weny dziś nie mam na pisanie ....
Zdjęcia na meilu śliczne, kumkura Agatka jest cudowna Miałam dziś odebrać zdjęcia z sesji i Wam się pochwalić ale nie chciało mi się jechać do kumpeli pojadę w poniedziałek rano bo i tak muszę przy okazji wstąpić do fotografa aby wywołać kilka na ten prezent. Więc musicie do poniedziałku uzbroić się w cierpliwośćTŻ patrzy na KSW , a ja się nudzę |
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
jestem za!
|
|
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#457 |
|
Gang Iren
|
Sliczne brzuszki na mailu:
ona no juz koncoweczka,fajny brzuszek! Mravka zdjecia super,a zalezy na ktorym zdjeciu-na jednym brzuszek mniejszy sie wydaje,na innym wiekszy. tynka fajowy brzus i jaki sympatyczny usmiech kumkura Agatka jest cudowna,no i synus tez.Super dzieciaczki!
|
#458 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór!
![]() My wieczorem wróciliśmy z wycieczki ![]() Było super... trochę sie bałam że się będziemy nudzić, bo jak ktoś nie jeździ na nartach to w Wiśle za dużo atrakcji nie ma, ale jestem bardzo zadowolona, że pojechaliśmy ![]() Po przyjeździe poszliśmy na obiadek do karczmy i najedliśmy się góralskiego jadła wzięliśmy korytko dla dwojga z różnym rodzajem mięs pieczonymi ziemniczkami i kapuchą zasmażaną ![]() poszwędaliśmy się po centrum i natknęliśmy się na rozpoczynający się akurat koncert brathanków ![]() resztę wieczoru już wylegiwaliśmy się w pokoju ![]() drugi dzień znowu objadanie się...tu ciasteczko, tu herbatka obiadek i do domku.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mój dokładnie to samo mówi...a też bym chiała za ok 2-3 lata kolejne dziecko
|
|
#459 |
|
Zadomowienie
|
Udało mi się w końcu nadrobić bo niby weekend a dziś byłyście wyjątkowo aktywne
![]() No i zajrzałam na maila Dziewczyny brzuszki piękne i spore Kumkura Maleńka jest bardzo ładna zresztą Adaś też Co do pomysłu na wątek dla mam rozpakowanych to myślę, że jest za wcześnie bo póki co sześć mam to mało a poza tym reszta czekających na pociechy z chęcią poczyta co u was Nie miałam dzisiaj czasu zbytnio bo od rana teść z TŻ wzięli się za wyklejanie sufitu kasetonami. Taki paskudny był sufit, że nie dało się patrzeć a ładne kasetony udało się nam znaleźć. I tak mój mały się wiercił i przeszkadzał, co go zdjęłam z jednej drabinki to zaraz z powrotem był na drugiej. W związku z tym zjedliśmy oboje śniadanie i uciekłam na cały dzień do mamy. W przyszłym tygodniu prawdopodobnie czeka nas malowanie tego pomieszczenia i malowanie naszego pokoju. Trzeba to zrobić bo poród tuż tuż a tu trzeba pokój przemeblować od razu i jeszcze poziom w łóżeczku podnieść. Muszę wygrzebać kocyki i beciki po synku, osłonkę na łóżeczko i to wszystko poprać jak to zrobię to dokupić resztę kosmetycznych rzeczy i pieluchy i spakować torbę do szpitala bo ja o dziwo jeszcze tego nie zrobiłam. A to już poleciał 37 tydz. Chyba się z tym pakowaniem tak ociągam bo ja niby, że rodząca po raz drugi to żadnych skurczy ani twardnień nie odczuwam. Pewnie znowu się przeterminuję chociaż bym nie chciała....
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
karo super, ze wyjazd sie udal
|
|
|
|
|
#461 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrej nocki życzymy!
|
||
|
|
|
#462 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Pytalam juz,ale pewnie nie widzialas,wiec sie powtorze: Jak sie czujesz?Nic o tym nie piszesz,wiec mam nadzieje,ze dobrze... Rana ladnie sie goi?
|
|
#463 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny. Ja tylko na chwile zeby pochwalic sie synem ur. Dzisiaj o 21.12. Adas ma 54 cm i wazy 2.9.porod sn. Straszny ale ponoc szybki. Napisze wiecej jutro
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#465 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Gratulcje !!! No szybko,bo przeciez jeszcze popoludniu pisalas i nic nie wspominalas,ze sie cos zaczyna!I wyczulas z tym zdjeciem,ze ostatnie w ciazy ![]() Trzymaj sie cieplo i wypoczywaj. A ja wlasnie sie wykapalam i pomyslalam,ze sprawdze jeszcze przed snem,czy ktoras nie rodzi ![]()
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ekspresowy czas |
|
|
|
|
#468 | ||||
|
Zakorzenienie
|
skręciliśmy łóżeczko
jest piękne a teraz padam totalnie padam i zaraz idę chyba lulu, ale jeszcze chwila na wizaz ![]() ---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ---------- Cytat:
A no dobre dawno nie jadłam smażonych więc może jutro albo po weekendzie sobie zjem ![]() Oj bardzo bym chciała aby była wolna ![]() Jak pójdę na porodówkę to nie mogę zostawić na położniczym bo ponoć na położniczym będę dopiero po porodzie wcześniej nie ma możliwości abym tam nawet zajrzała ani nawet TŻ tylko pielęgniarka zabiera moje rzeczy i tam zanosi - dziwne co.A czy boję się o to czy coś zginie...BAA ![]() ---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ---------- Cytat:
![]() Koleżanka mówiła, że ona brała tylko telefon,wodę i klapki pod prysznic ![]() no i przebrana już była w koszule + kapcie ---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Cytat:
Dziękuję za artykuł chyba go wydrukuje i zabiorę ze sobą ---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ---------- Cytat:
GRATULACJE !!! ---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ---------- cholera mam jakieś dziwne bóle brzucha jak by skurcze sama nie wiem Ale to napewno jeszcze nie czas - za wcześnie ! |
||||
|
|
|
#469 |
|
Rozeznanie
|
Ona GRATULUJE Malenstwa! Ale zaskoczylas nas! pozytywnie oczywiscie
w ktorym to tygodniu
|
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#471 |
|
Raczkowanie
|
Dokladnie to 39t 6d. Przespalam tylko pol godziny.strasznie mnie pupa boli. Zreszta emocje trzymaja i musze miec syna na oku. Opis porodu dam moze w domu bo ciezko pisac z telefonu. Jestem juz po i mam z glowy )
|
|
#472 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rzeczywiście ekspresowy poród |
|
|
|
|
#473 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
;-) no to ja sie ndz melduje. Juz nie wytrzymam w lozku,od 5 rano nie moge spac;/ .Ostatnie dni tak własnie wygladaja i zamiast wysypiac sie teraz to ja łaże po nocy jak zombie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ps.ten zestaw obiadowy jest czesto u mnie takim awaryjnym..plus zolty ser na gore,mniam Cytat:
potęga perspektywy...a mysle,ze jest z gat.średni. w sumie pewnie przy moim wzroście to też się inaczej "rozkłada";]Cytat:
warto sie oderwac od rzeczywistosci i milo spedzic czasCytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że czujesz sie dobrze i dyskomfort poporodowy minie. Buziaki dla Małego Adasia
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||||
|
|
|
#474 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po cesarce jest troszkę trudniej opiekować się maleństwem, a my z mężem nie chcemy pomocy naszych mam, więc lepiej żebym rodziła sn No ale co ma być to będzie, bo zawsze może w trakcie okazać się że będzie ta cesarka.---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
Jakoś mi się tak dłuży teraz ta ciąża
|
||
|
|
|
#475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
te "ostatnie zdjęcie" to było prorocze niespodziankę nam zrobiliście z Adasiem Zdrówka i szybkiego powrotu do domku Hej ![]() mam już klucze do nowego mieszkania, ale wprowadzać możemy się dopiero w czwartek z rana
|
|
#476 |
|
Rozeznanie
|
A czemu dopiero w czwartek?
|
|
|
|
#477 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo to 1 marca, a tamci lokatorzy mają czas do tego dnia się wyprowadzić i wcześniej tego nie zrobią, bo "coś tam, coś tam"
Jak tam minęła nocka? Mi bardzo szybko tylko raz siku ok. 4:30 a położyłam się już 22.30
|
#478 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#479 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mi nocka minęła w miarę ok. Siusiu i zgaga dokuczały ale jakoś czuję się w miarę wyspana Oglądałam z mężem KSW i przysnęłam przed końcową walką a właśnie na nią czekałam Mąż nie mógł sobie biletów załatwić bo wszystkie szybko się rozeszły, więc był skazany na oglądanie w tv
|
|
|
|
|
#480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- ja w weekend mało zaglądam, spędzam go z mężem i staram się ograniczyć kompa a dziś same koszmary mi sie śniły, Aguskaaa tez mi się śniłaś, a mianowicie śniło mi się że cię zabrali na cesarskę i to tak ekspresowo że nie zdążyłaś do nikogo smsa napisać ![]() Mravka, tynka świetne zdjęcia ![]() kumkura śliczne dzieciaczki, tylko pozazdrościć
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

Jednak owocow/warzyw i miesa nie kupuje w tesco ale glownie dlatego ze to kupujemy na biezaco, w zaleznosci od tego na co jest ochota.
. Położna też człowiek stwierdziła, ze skoro takie jest ich życzenie to przecież nie wyrwie dziecka i na siłe nie przystawi. A w myslach stwierdziła, że pewnie gdybysmy zyli w czasach prehistorycznych,a kobieta miałaby włosy na klacie to może i ten dzieciaczek wciągnąłby się po tych kłaczkach

trochę sie bałam że się będziemy nudzić, bo jak ktoś nie jeździ na nartach to w Wiśle za dużo atrakcji nie ma, ale jestem bardzo zadowolona, że pojechaliśmy
wzięliśmy korytko dla dwojga z różnym rodzajem mięs pieczonymi ziemniczkami i kapuchą zasmażaną
Wreszcie jakiś chłopak, bo tak to tylko jeden rodzynek był 
szkoda ze nie pod pachami i bikini
jak to zrobię to dokupić resztę kosmetycznych rzeczy i pieluchy i spakować torbę do szpitala bo ja o dziwo jeszcze tego nie zrobiłam. A to już poleciał 37 tydz.