|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Władca Wizażu
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Treść usunięta
|
|
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ktos jest dla mnie miły to ja też. Ogolnie staram sie byc miła w Urzędach, i innych roznych sklepach itd. Wtedy widze ze i osoba z ktora mam do czynienia tez jest miła i uprzejma i wiecej załatwie Jakbym przyszla nadęta i burcząca że ja to MUSZE miec albo maja mi to dać to zapewne bylyby problemy. A tak zalawtiam wszystkie sprawy w tempie ekspresowym i kazdy sie dziwi jak ja to robie - Po prostu jestem nadzwyczajnie miła
|
|
#1623 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Czasem naprawdę warto po prostu zapytać, według mnie nie możesz mieć do nikogo pretensji.
|
|
|
#1624 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1625 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
|
|
#1626 |
|
maszyna, nie człowiek
|
No ale zapominacie o jednej rzeczy - przecież się należy. Jeśli mam do skasowania dwie rzeczy a za mną jest pani w ciąży, z mężem pod rękę i pełnym wózkiem, to ich nie przepuszczę. Przecież ani ona nie dźwiga tego, czas skasowania moich dwóch produktów jej nie zbawi, a fakt, ze jest w ciąży... Jest, i co? U ginekologa tez nie widzę sensu, aby przepuszczać, do pobrania krwi zwykle w przychodniach są wywieszone informacje kto ma pierwszeństwo.
mm444, nie spotkałam się z czymś takim... ja do USG właśnie zawsze miałam (czy ja w jednej przychodni, w drugiej czy mama w szpitalu) wyznaczoną konkretną godzinę (+10 minut opóźnienia w świadomości, na wszelki przypadek), żeby nie musieć czekać właśnie z pełnym pęcherzem. Renatka_2108, wróć na poprzednią stronę, są rzeczy, których nie widać, mam chore serce i problemy z ciśnieniem - prawdopodobnie możesz psioczyć na osobę taką jak ja, która w takim upale również -przepraszam za wyrażenie - zdycha, ciśnienie leci jej na łeb na szyję i tez nie jest w stanie czekać, ale najpewniej nikt jej nie przepuści, Ty - mając wyraźny dowód w postaci brzucha - możesz po prostu poprosić. Takim osobom nie potrzeba nawet ciąży ani upału, żeby zasłabnąć. No ale to Tobie się należy, bo to Ty jesteś w ciąży, a tamten wygląda normalnie, ma w końcu dwie nogi i normalną posturę. Trochę empatii.
|
#1627 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2012-02-26 o 15:38 |
|
|
|
#1628 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam takie samo podejście do bycia miłą jak Ty. Uśmiech nic nie kosztuje a potrafi zdziałac cuda ![]() Ale to już moja wizja lepszego świata się kłania
|
|
#1629 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ja nie rozumiem ludzi, którzy myślą, że jak jestem młoda, to na 100% jestem zdrowa, czuję się dobrze i bez problemu mogę sobie postać w autobusie. Oczywiście, umierająca nie jestem i zazwyczaj mogę stać w autobusie, ale są dni, że np. jestem od 16 godzin na nogach i naprawdę wolę sobie usiąść niż zemdleć po środu autobusu. Są też dni, kiedy moje plecy tak dają o sobie znać, że padam z bólu jak siedzę, a co tu mówić o staniu w autobusie, który co chwilę gwałtownie hamuje...
Nie rozumiem też ludzi, którzy siadają na zewnętrznym siedzeniu w autobusie, a potem robią mi łaskę podczas przepuszczania mnie, gdy chcę wysiąść. Są tacy, co tylko nóżki przesuną i liczą, że się przecisnę No cóż, nie zawsze mi się udawało ![]() A jeszcze bardziej dziwią mnie osoby, które mają do mnie pretensje(!) o to jaki system operacyjny czy jakie ustawienia mam na swoim(!) komputerze ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Na to się można naciąć. W PKP kupuje się bilet na trasę, a nie na pociąg/linię Bywa, że na rozkładzie w internecie jest informacja, że pociąg rusza ze stacji w mieście X, a potem się okazuje, że w mieście X pociąg jest już zapchany po brzegi, bo kilka linii zostało połączonych. I tak naprawdę pociąg już jechał przez pół Polski. Miałam taką sytuację kilka razy
|
#1630 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1631 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam swojego laptopka ( ), jest ustawiony tak, żeby to mnie się z niego wygodnie korzystało. Wpadł kiedyś do nas znajomy TŻ, zapytał czy może skorzystac na minutkę z komputera- jasne, nie ma problemu. Za chwilę zaczął mówic, że zainstalował mi coś, ustawił to jako domyślne bo lepsze. Dostałam szału. Opierdzieliłam chłopa z góry na dół, teraz chocby błagał i klękał- nie pozwalam mu nawet dotknąc mojego laptopa. Ogólnie od niedawna, mój laptop jest dla mnie, żadnych znajomych do niego nie dopuszczam.
|
|
#1632 |
|
Konto usunięte
|
Jak ja was rozumiem.
Mój tata ma manię ulepszania. Mogę się drzeć prosić i roztrzaskać laptopa, to go nie powstrzyma. "Outlook, jak możesz z niego nie korzystać?! skonfiguruję go. czemu masz tlen? a dlaczego nie korzystać ze skype? msn to dużo lepszy program..."
|
|
|
|
#1633 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Jak można komuś coś instalować na komputerze bez pytania Zatłukłabym za coś takiego. Jak można komuś tak bezczelnie grzebać w komputerze ![]() Cytat:
Od razu trzeba założyć hasło na swojego użytkownika oraz dodatkowo ustawić żeby komputer prosił o hasło, gdy się chce coś zainstalować.
|
|
#1634 |
|
Rozeznanie
|
Mnie dziwią i śmieszą "znawcy muzyki". Piszą na forach albo fb i wykłócają się bo oni wiedzą lepiej jak to powinno być zaśpiewane, jaka muzyka powinna być itp. Widziałam również jak właśnie na facebooku niektóre osoby specjalnie wchodzą na konta jakiś zespołów, aby napisać, że oni wcale nie grają takiej muzyki do jakiej np. są nominowani w jakimś konkursie, tak jakby to zespół sobie wybierał jaką chce nagrodę i w jakiej dziedzinie.
|
|
|
|
#1635 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1636 |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie dziwi i denerwuje obarczanie innych swoimi problemami. I pół biedy jeśli chodzi o kogoś bliskiego, ale co np interesują mnie łóżkowe problemy koleżanki z pracy? Nigdy nie zrozumiem takiej wylewności, naprawdę czuję się zażenowana słysząc różne intymne szczegóły od osoby, z którą rozmowa zazwyczaj polega na "cześć, pa"
|
|
|
|
#1637 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I pretensji nie mam, grzecznie mysle/mowie ze ktos mogl byc mily i mnie przepuścić ![]() Cytat:
Cytat:
Ja to ROZUMIEM ze ktos jest chory, zle sie czuje, itd. Nigdzie nie napisałam ze kazdy ma ustepowac kobiecie w ciazy. Ale z kilkudziesieciu osob jedna osoba chyba moglaby ustapic tak ? A tym bardziej ze sie nie narzucam, nie marudze, nie rzucam oczami na prawo i lewo, nie patrze zabojczym wzrokiem. A pozatym skoro tak sie zle czujesz to dlaczego Ty kogos nie poprosisz aby Cie wpuscil ? Tylko kobieta w ciazy moze prosic, blagac o miejsce? To dziła w kazda stronę. Cytat:
Do Urzedu Pracy np lubie chodzic bo sobie pogadam chwilę w milej atmosferze a nie "babka patrzy na mnie jak na darmozjada" ![]() Cytat:
Ale same zobaczycie jak to miło jest siedziec 2-3 godziny z ogromnym brzuchem w upale Aa i codziennie ja po lekarzach nie chodzilam wiec byloby mi milo jakby ktos jednak ustepował tym ciezarnym - o ile sie nie narzucaja ani nie domagaja sie niczego krzykiem.To tyle ode mnie
|
|
#1638 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Różnie bywa. Nie trzeba być w ciaży żeby umierać podczas upałów.Ja się czuję tragicznie nawet jak jest tylko 20°C. Cytat:
![]() A jak nie, to trudno. Ludzie też mają swoje schorzenia (niekoniecznie widoczne na pierwszy rzut oka), też mają swoją pracę itd. Nie można od nich wymagać, by ustępowali kobietom w ciąży (w miejscach, w których kobiety ciężarne nie mają pierwszeństwa). Cytat:
A w upale to ja się i bez ciążowego brzucha męczę. Cytat:
Niemniej obowiązku ustępowania nie mam. I nie mam obowiązku patrzenia wszystkim kobietom na brzuchy, więc jakąś ciężarną przeoczyć mogę. No i zdarza się też pomylić brzuch ciążowy z nadwagą
|
|
#1639 |
|
Konto usunięte
|
Też mam problemy z upałem natomiast przychodnie są albo klimatyzowane albo chociaż zacienione, w zaciszu, w pomieszczeniach i korytarzach szpitalnych raczej 30 stopni nie mamy
zawsze znajdzie się coś. Bo za zimno dla ciężarnej, bo za ciepło, bo za mocny wiatr albo deszcz bo rano mają mdłości a wieczorem są śpiące... Luuuuudzie
|
|
|
|
#1640 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. Trudno, ale decydując się na dziecko, musimy się liczyć z ciążowymi trudnościami.
|
|
#1641 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1642 |
|
Zadomowienie
|
a propos lekarzy, bylam niedawno w przychodni, i jakas kobitka w srednim wieku stwierdzila na temat dziewczyny ok. 20 lat, ktora rowniez czekala w kolejce- o, mloda to zdrowa. jak mnie to wkurza... jakby byla zdrowa, to co by robila u lekarza? jej, obloznie chorej, zlosliwie kolejke zajmowala?
litosci...
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
To jest wkurzające! Albo jak pożyczysz komuś notatki, a ta osoba ma pretensje jak piszesz, jakich skrótów używasz i tak dalej. Nie pasuje to nie. A co do komputera, to jest jak telefon. Każdy powinien mieć tylko do niego dostęp.
|
|
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A lekarz nie zmieniał Ci szkieł i nie pytał, w których lepiej widzisz? |
|
|
|
|
#1646 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy był pouszany taki temat, ponieważ nie śledzę na bierząco wątku, wiec jak coś to proszę mi wybaczyć
a więc: irytuje mnie jeśli osoba z którą rozmawiam mlaska, je podczas rozmowy takie same mam odczucia gdy rozmawiamy, rozmowa dobiega końca chce tam powiedzieć no to pa itp, a rozmówca bezczelnie się wyłacza ehh noo skandal!
Edytowane przez sensualangel Czas edycji: 2012-02-28 o 20:36 |
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak ostatnio mialam "Rezonans magnetyczny? To termin na kwiecien" "A prywatnie?" "A to w sobotę zapraszam"
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
już mnie nic nie zdziwi odnośnie pkp
![]() idę rano na dworzec w Krakowie, kupuję bilet. Mówię pani w okienku, ze poproszę bilet na pierwszy pociąg do X, który będzie jechał po 17. Dostaję. Po południu wracam, czekam jak matoł, latam po peronach, żaden pociąg nie odjeżdża o tej godzinie, którą mam na bilecie. Idę znów do kas, tam dowiaduję się od innej pani w innym okienku, że taki pociąg w tygodniu nie istnieje, jeździ tylko w soboty i niedziele. Więc proszę o zwrot pieniędzy, bo to chyba nie moja wina, że sprzedano mi bilet na coś czego nie ma.... I czego się dowiaduję, że jak chcę zwrotu całej kasy, to muszę iść do tej pani, która mi bilet sprzedała. Na to ja, że średnio pamiętam jak ta pani wygląda, a zdjęcia niestety nie zrobiłam No więc po dwóch westchnieniach pani spojrzała znów na ten mój bilet, odczytała tajemny szyfr, rozgryzła z jakiego okienka sprzedano mi bilet i oświadczyła, że ta pracownica już skończyła pracę na dziś. I lipa proszę państwa. I albo odchodzę z niczym albo wymieniam bilet na normalnych zasadach, czyli potrącają mi z niego 15%... Nosz kuffa No, nie ogarniam po prostu.
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2012-02-28 o 22:39 |
|
|
|
#1649 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Tylko PKP to potrafi. PKP i ich badziewny system Jak można stworzyć system, który pozwala wydrukować bilet na pociąg, który nie istnieje
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
Wspolczuje Ci takiej sytuacji z PKP, no idiotyczna
Skoro ten pociag nie istnial, jeszcze rozumiem na zly pociag, ale na nieistniejacy? Co to za system maja, skoro moga sami tworzyc polaczenia?A regulamin, hm... kazdy przed odejsciem od kasy ma obowiazek sprawdzic czy zostal mu wydany dobry bilet. Tylko jak osoba ktora prosi o bilet na najblizszy pociag, ma sprawdzic czy taki w ogole istnieje?
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

- Po prostu jestem nadzwyczajnie miła 
Czasem naprawdę warto po prostu zapytać, według mnie nie możesz mieć do nikogo pretensji.
ale dlaczego?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Bywa, że na rozkładzie w internecie jest informacja, że pociąg rusza ze stacji w mieście X, a potem się okazuje, że w mieście X pociąg jest już zapchany po brzegi, bo kilka linii zostało połączonych. I tak naprawdę pociąg już jechał przez pół Polski. Miałam taką sytuację kilka razy 

Zatłukłabym za coś takiego. Jak można komuś tak bezczelnie grzebać w komputerze
No więc po dwóch westchnieniach pani spojrzała znów na ten mój bilet, odczytała tajemny szyfr, rozgryzła z jakiego okienka sprzedano mi bilet i oświadczyła, że ta pracownica już skończyła pracę na dziś. I lipa proszę państwa. I albo odchodzę z niczym albo wymieniam bilet na normalnych zasadach, czyli potrącają mi z niego 15%... Nosz kuffa
Skoro ten pociag nie istnial, jeszcze rozumiem na zly pociag, ale na nieistniejacy? Co to za system maja, skoro moga sami tworzyc polaczenia?