|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Ja to robię z własnej wygody... po prostu M. wtedy nie tłucze się po kuchni i mnie nie budzi. Nie rozpieszczam go, bo nie czaję za bardzo, co to miałoby znaczyć. Robię to, bo lubię, tak samo, jak lubię gotować, piec, robić M. herbatę itd. Jeśli ja nie będę mieć siły to robić, to M. nie umrze z głodu, tylko się o mnie zatroszczy. Wydaje mi się, że to normalne.
|
|
|
|
#3272 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Pływa. Ogólnie super fotki. Podrzucam linka http://littlefriendsphoto.com/index2.php#/gallery1/1/
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Piotruś mi dziś od rana szaleństwa w brzuchu wyprawia... ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Idę coś podziałać, korzystając z tego, że dziś jakaś energetycznie pozytywna jestem.. |
|
|
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
cześć wszystkim
Mnie dzisiaj mama obudziła z awanturą i krzykiem, że zniszczyłam jej odkurzacz Trochę pobolewa mnie brzuch jak na okres Co się dzieje? Brzuch też mi twardnieje, ale Antoś rusza się cały czas. Nie wiem czy dzwonić do gina, czy nie, bo nie chcę panikować.
|
#3275 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Młody w przedszkolu ale dzisiaj nie chciał iść,płakał i mówił że wszyscy w przedszkolu myślą,że on jest nie grzeczny.Szkoda mi sie go zrobiło ![]() Jeśli chodzi o kanapki męża to jak on wstawał sam,ssam je robił ale bywało tak że razem do pracy wstawaliśmy to robiłam dla nas kanapacze i kawusie i go budziłam.Teraz sam musi sobie radzić ![]() Czy ten swędzący brzuch kiedyś się uspokoi Cały czas mnie swędzi![]() Znowu dzisiaj się zle czuje,zreszta w tej ciązy cały czas się zle czuję.jak nie skurcze,ból brzucha,zawroty głowy mnie dopadły i przeczyściło mnie już dzisaj.Ogólnie jestem strasznie słaba i mam mdłości |
|
|
|
#3276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najważniejsze to wiedzieć o swoich potrzebach i się uzupełniać jedne dziewczyny jak mąż wstaje do pracy odwracają się na drugi bok i dalej smacznie śpią (ja tak mam czasami ) a inne wstają i robią śniadanko (zdarzyło mi się kilka razy) i jedno i drugie wyjście jest ok ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
co się ocierpiałam to moje bo przecież przy ludziach w sklepie nie bedę sie drapała - myślałam, że się wścieknę. Najczęściej pomaga mi krem na brzucholu i drapanko ![]() co do dolegliwości to współczuję mi wczoraj szwagierka powiedziała, że w szoku jest, że tak jak ja można ciąże przechodzić - nic na ciele nie przytyłam, żadnych mdłości, dalej śmigam po mieście no i całkiem ok wyglądam (przynajmniej tak ludzie mówią ściema? )
|
||
|
|
|
#3277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robię M. śniadanie wieczorem, zanim pójdę spać. Kanapki chowam do szczelnych pojemników, więc są tak samo świeże, jakbym zrobiła je rano. Za to mogę sobie pospać. Chociaż dziś mnie obudził, bo sobie przypomniał, że musi wydrukować formularz dla biura pracy, ,żeby mu oddali kasę za dojazdy i przy okazji podwożenie kolegi do pracy i z pracy. Potem zaczął robić sobie śniadanie, więc też ciężko było zasnąć. Jak już przysnęłam, to się obudziłam o 7:30 Wczoraj zadaliśmy sobie pytanie, czy jesteśmy dziwni, bo jeszcze nie mamy kompletnie nic dla dziecka, nie mamy jakiegoś szaleństwa w oczach i nie nakręcamy się . Moi rodzice powiedzieli, że jeszcze się zdąży wszystko kupić i relax... poza tym tato mówi, że lepiej nie kusić złego losu. No i ja jakoś osobiście sama w sobie nie rozpływam się nie wiadomo jak nad ciuszkami itp. Owszem wywołują we mnie uśmiech i taką fajną świadomość, że i tak je kupię, ale nie mam czegoś takiego, że MUSZĘ już to kupić. Póki co gromadzimy kapitał . Na wózek rodzice nam się zrzucą w ramach prezentu, no i focha by strzelili, jakbyśmy kupili go bez ich udziału. Nawet moja mama już się rozgląda.Póki co chyba bardziej skupiłam się na własnym zdrowiu i wyglądzie (cera mi zaczyna się psuć grrr )... czy to źle ![]() edit. A co do tycia... M. mi ostatnio powiedział, że mi tyłek spadł i jest z tego powodu niepocieszony... za to jara się piłeczką , z cyckami się oswoił.
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-02-27 o 10:35 |
|
|
|
|
#3279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam inne podejście do domowych obowiązków i tyle. Każdy robi tak, żeby było dobrze...cokolwiek to oznacza ![]() Słoneczko zaszło za chmury, z których teraz prószy śnieg Chyba się wybiorę gdzieś do sklepu zaspokoić swoją ciekawość ![]() Wczoraj przestałam brać furaginum, bo za tydzień muszę zrobić ponowne badanie moczu. Ciekawe co mi tam wyjdzie. Tacca, czy zasilasz kwiatki przy każdym podlewaniu? Jakiego preparatu używasz? |
|
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko, że Wy macie terminy trochę za mną
![]() Wczoraj tak siedziałam i rozmyślałam na temat zwolnienia. I jak pomyślałam o tym, że mam siedzieć i gnuśnieć w domu, to wolę się rano zebrać i iść do roboty ![]() I ja widzę jak wiele ciąż jest z komplikacjami, to bardzo, bardzo się cieszę, że MOGĘ chodzić do pracy. ![]() A Ty do kiedy planujesz pracować? Do kiedy planujesz?
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tradycyjnego podlewania można florovit z powodzeniem stosować (zgodnie z opisem na opakowaniu, nie pamiętam czy co każde podlewanie w okresie wzrostu) albo Biohumus - naturalny nawóz z dżdżownicowych kupek, bez żadnej chemii, co każde podlewanie. Dobry jest jeszcze granulowany obornik, ja mam krowieniec, ale nie mogę go używać, bo mi zapach przeszkadza. Krowieniec daję przy przesadzaniu do ziemi i mam jakiś czas spokój z nawożeniem świeżo przesadzonych.
|
|
|
|
|
#3282 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A co do skupiania się na sobie, to moim zdaniem zadbana i szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko. Zresztą później może nie być czasu na myślenie tyle o sobie, więc korzystajmy póki się da
|
|
#3283 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi o to by przygotować je do karmienia, nie że hartować! poza tym jak się ma idealny biust do karmienia to i tak dziecko może źle łapać albo źle język ustawiać zamiast w kształcie lejka to w kształcie serca, i trzeba patrzeć na to bo wtedy język podetną od razu w szpitalu, położna mówiła by uwagę zwrócić, bo po wyjściu ze szpitala to trzeba będzie iść do pediatry potem do chirurga Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajne to rozwiązanie z dodawaniem Krowieńca do ziemi przy przesadzaniu. Mam zamiar eraz przesadzić kilka kwiatków więc może skorzystam z tego pomysłu. |
|
|
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o krowieniec do ziemi to też fajny, bo uwalnia się stopniowo. |
|
|
|
|
#3286 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się co do tego oby nam się udało trzymać się tej teorii... ps chyba napiszę sobie ją wielkimi literami na bloku i powieszę w kuchni na ścianie, albo w sypialni co bym ją dobrze pamiętała![]() Cytat:
czasami jak napad jakiś dostanę, albo mi się R szkoda zrobi, że tak długo pracuje to coś zrobię sama...ale bywa to z rzadka zatem na pewno Ci się udaCytat:
![]() czy Ty kupowałaś przewijak ten stojący czy na łóżeczko? bo ja złożyłam u nich zamówienie mailowe, gdyż nie mieli koloru wózka który chciałam i poprosiłam o ten przewijak stojący i jestem ciekawa czy nie będę żałować. Z resztą teraz siedzę jak na gwoździach, bo na razie nie przysłali mi ani wyceny produktów które zamówiłam, ani terminu zapłaty, co prawda powiedziałam Panu że max do 30 marca, ale i tak wkurza mnie to. Co do biegania - toś się rozbiegała dziewczyno i jak idzie na nowym miejscu? jak tam sąsiad? i jak wyprawka?Cytat:
Ja nie mam ochoty zwlekać się o 5 rano, a prasuję wtedy kiedy mi się zachce....![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co zrobiłaś z odkurzaczem jeśli mogę zapytać? Cytat:
![]() też bym chciała mieć rodziców blisko którzy by to za mnie załatwili i powiedzieli ża mam czas, ale jak sama tego nie zorganizuję to zostanę z ręką w nocniku i dopiero wtedy zamiast cieszyć się porodem i tym co po, bym się wkurzała że nie zorganizowałam czasu wtedy kiedy jeszcze mogłam się ruszać
|
|||||||
|
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Rodziców mam 1000km od siebie, ale i tak to pewnie bliżej, niż w Twoim wypadku .
|
|
|
|
|
#3288 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Heh hej!
Cichutko tu wczoraj było, cieszę się, że nie mam dużo zaległości Ja wczoraj bardzo miło dzień spędziłam i nawet nie siadałam do kompa. Rano korzystając z tego, że Maksia nie było, nie spieszyliśmy się z tż ze wstawaniem ![]() Kajetanek miał dziś kolejny bardzo ruchliwy dzień, oj nie oszczędzi zapewne moich żeber Już coraz częsciej zdarza mu się znienacka taki kopniak, że aż podskakuję z okrzykiem Co do sutków to ja też uważam, że nie ma co przy nich majstrować za bardzo, jeszcze można sprowokować skurcze... W pierwszych dniach karmienia mogą jak najbardziej pojawić się jakieś pęknięcia i strupeczki, ale na to od pierwszego karmienia smarować Bepanthenem czy Maltanem, jak już nieraz z Kotkiem pisałyśmy i to dużo złagodzi i ochroni andzya, jak dziś z Twoim śluzem? ![]() anulka, organizm ewidentnie daje znać, że teraz potrzebuje więcej odpoczynku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie kupuję takiego specjalnego cuda do karmienia piersią, to nie pomogę... Na moje ciążowe B/C spokojnie wystarczą sportowe biustonosze, a przy tym wiem, że będą wygodne, bo miękkie i nigdzie nie będą gnieść pierść. To ważne, żeby nie powstawały zapalenia ani zastoje w piersiach... Cytat:
a dziecko pijąc z piersi masuje językiem kanaliki mleczne, które są pod sutkiem.Cytat:
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-02-27 o 11:45 |
||||||
|
|
|
#3289 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A jeszcze tak odnośnie imion to wczoraj krążyło nam po głowie imię Antonina ( Tosia) ale zastanawiam się teraz jak będą do niej mówić w przyszłości- pani Antonina, pani Tosia....? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama nie wiem, biję się z myślami co do zwolnienia, bo z jednej strony pędzę do pracy zasapana jak lokomotywa i ledwo daję radę wysiedzieć 8 godzin, ale z drugiej str to jednak motywacja do wskoczenia w "normalne" spodnie i bluzkę a nie sexi dresik i rozciągniętą koszulkę (o nie! przepraszam wszystkie ciuchy wywaliłam do wora i nie mam się w co ubrać "po domu" pracę mam zmianową, więc też różnie to bywa u mnie z powrotami do domu (raz jestem o 21 a raz o 22:30) i z czasem "wolnym" też kiepściutko. zakupów nie robię, bo nie mam kiedy nie gotuję za dużo bo nie mam kiedy, sprzątanie czasami też wzywa a ja padam na pyszczek - dobrze, że mam męża Anioła, który po 8 godzinach pracy wstawia pranie, wiesza je i później składa/prasuje, bosko gotuje, robi szybkie zakupy, odkurza itp. itd... |
|
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie nic ! Rzekomo przy rurze była jakaś kulka dzięki której można było rurę wyciągnąć i kulki nie ma. Ja nic nie wyrwałam, bo o to podejrzewa mnie moja mama.
śluz nomalny, taki ciążowy jak zwykle. Tylko to pobolewanie brzucha jak na okres... Już niby mniejsze ale coś tam jednak jest. A poza tym brzusio twardnieje od wczoraj intensywnie. Cytat:
Mój wujek ma córkę Tosię Ma chyba 5 lat teraz, ale nie ukrywam,że to imię podoba mi się bardziej w wydaniu męskim.
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jakieś kolejne 2500 i wielką wodę.... z resztą inaczej jest jak ktoś może wsiąść w samochód i dojechać a inaczej jest jak trzeba lecieć samolotem do którego tak naprawdę nic nie weźmiesz
|
|
|
|
|
#3293 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jakoś jak już się zna jakaś p. Asię czy Kasię, to się tak do niej po prostu mówi i nie zastanawia nad tym, więc i w p. Tosi nie ma dla mnie nic dziwnego Fajne sa jeszcze np. zdrobnienia Tonia i Tonka, malutka Tonusia, można wymyślać dowoli ![]() Cytat:
Ja nie mam z tym problemu ![]() Cytat:
A ja właśnie o wiele bardziej lubię formę żeńską... Hehe, o gustach się nie dyskutuje
|
|||
|
|
|
#3294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie rozumiem czasem ich toku myślenia. Karta to karta, co za różnica, na jaki samochód wydana? Ważne, że się płaci. Ale czego mogę wymagać po kraju, który nie toleruje innych kart płatniczych, tylko własne, przez co byłam zmuszona założyć tu konto w banku . Nawet jakbym miała konto w polskim Nationale Nederlanden, to nie ważne... musiałabym i tak zakładać w holenderskim banku.Cytat:
Idę sobie zrobić kisiel ![]() A poza tym zegar na dole mi powiedział dziś... za 100 dni zobaczysz Majeczkę Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-02-27 o 12:10 |
||
|
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cóż ja miałam eurokonto a i tak musiałam zakładać tutaj... nie poradzisz![]() co do samolotów - tylko sprawdź linie lotnicze, bo niektóre linie nie wpuszczają kobiet w ciąży po 28 tygodniu, inne do 30 życzą sobie zgodę lekarza, zeby nie było że bilet kupisz i nie będziesz mogła lecieć! |
|
|
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tata właśnie zmierzył mi ciśnienie - 105/60, trochę niskie, dlatego pewnie się tak czuje. Brzuch już nie boli praktycznie, ale muli mnie trochę i głowa mnie boli. Wszystko przez tą pogodęA taka piękna pogoda dzisiaj, chciałam pójść na spacer i trochę lipa. Dokładnie, każdy ma inny gust Mi co prawda Antoni jak na razie kojarzy się z moim dziekanem, ale imię mi się podoba
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Ale cichutko. ![]() Jakiegoś swędzącego uczulenia dostałam na ręce... Muszę wapno łyknąć. Pewnie jakiś detergent, musiałam zrobić dziurkę w rękawiczce.
|
|
|
|
|
#3298 | |||
|
Rozeznanie
|
ups, to przepraszam ze zapomnialam o Tobie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jesli chodzi o Twoje zamowienie to napisz moze do nich jeszcze raz. powiem ci ze moje odczucia sa takie ze strona jest o wiele bardziej profesjonalna niz sam sklep. jest tam po prostu jeden gosc, ma dosc spory balagan, ciuszki wszystkie na hurra rzucone i samo pomieszczenie tez pozostawia troche do zyczenia - cos jakby garaz maja tam tez wykladzine, jak kleklam bo cos ogladalam to spodnie mialam cale mokre wiec cala ta podloga jest chyba mocno naciagnieta jakas wilgocia! w zwiazku z tym balabym sie od nich kupic materaca, nie wiadomo w jakich warunkach oni to przechowuja... gosc niby mial wlaczone tam ferelki i probowal to jakos ratowac ale skutki oplakane. pozostawilam to bez komentarza. wozek owszem stal, ale tylko jeden. reszte maja gdzies na jakims magazynie chyba, mowil ze to 10km od niego i ze nie zawsze moze tam pojechac. wygladalo to troche na taki maly prywatny biznes niz na profesjonalny sklep. nowy dom fajny, dzieki ze pytasz sasiada narazie omijam szerokim lukiem i jest ok zobaczymy co bedzie dalej...wyprawka - hmmm - opornie, ale lozeczko, wozek - (bez gondoli!!) i przewijak juz mam. pora na nast rzeczy. kolezanka co ma termin na maj wczoraj pakowala torbe, wszystko juz ma popakowane, poprane i poprasowane! jestem w szoku. niezle mnie przestraszyla! ok spadam do gina |
|||
|
|
|
#3299 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, weekend sobie przedłużają czy co?
![]() Ja zaraz zbieram się po Maksia do przedszkola, w międzyczasie czytam sobie jeszcze różne rzeczy na necie i co chwilę jeszcze odświeżam wizaż, a tu nic, nic i dalej nic... ![]() Idę, może wieczorkiem dziewczyny się rozkręcą ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- O, jest jeszcze Timii ![]() A może coś nie za bardzo z działaniem wizażu? Strasznie wolno mi teraz działa...I jeszcze jedno! Już jesteśmy dobrze za połową wątku... Może teraz coś takiego bardziej o nas? Bo na razie to jedziemy ciągle z tymi porami roku...
|
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Oglądam tvn style i nadają "Sekrety mądrej niani" czy coś takiego... warto o niektórych rzeczach wiedzieć na przyszłość. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

Cały czas mnie swędzi
) a inne wstają i robią śniadanko (zdarzyło mi się kilka razy)
)

. Moi rodzice powiedzieli, że jeszcze się zdąży wszystko kupić i relax... poza tym tato mówi, że lepiej nie kusić złego losu. No i ja jakoś osobiście sama w sobie nie rozpływam się nie wiadomo jak nad ciuszkami itp. Owszem wywołują we mnie uśmiech i taką fajną świadomość, że i tak je kupię, ale nie mam czegoś takiego, że MUSZĘ już to kupić. Póki co gromadzimy kapitał
)... czy to źle 

zgadzam się co do tego