|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Nie chce wam mieszać w głowie
ale pokazać co może być zbędnym wydatkiem albo co się też może przydać.
|
|
|
|
#3392 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
Cytat:
Poza tym są też takie niskie ochraniacze, że dziecko główką czy rączkami nie będzie uderzać, ale nie będzie takie szczelnie obudowane - ja myślałam właśnie o czymś takim
|
||
|
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ze wszystko wporzadku !! ![]() ![]() Dziewczyny dostalismy zaproszenie na chrzciny blizniaczek do kuzynki meza tydzien po swietach. No i teraz problem co ja zaloze Wiem ze impreza bedzie w lokalu wiec chyba pasuje sukienke nie? Czy spodnie i jakas bluzke? Te dwie kiecki mi wpadly w oko jak myslicie?1- http://us.asos.com/ASOS-CURVE-Exclus...Zyb250L1Byb2Qv 2- http://us.asos.com/ASOS-Maternity-Mi...dGFpbC9Qcm9kLw..
|
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaabcia ta pierwsza sukienka z asosa ladna tez zamawiam z tej firmy sporo rzeczy, ale raczej dodatkow i butow ogolnie duzo rzeczy z asosa ciazowych ladnych, ale te ceny ... :P
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-02-27 o 21:34 |
|
|
|
|
#3395 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na początek mydełko, jakaś oliwka, chusteczki... i to chyba tyle. W tym wypadku im mniej tym lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
130/80 to jest moja norma ![]() Cytat:
Oby nam zdrowie pozwalało jak najdłużej
|
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jest na liście wyprawkowej, kto będzie chciał to z tego skorzysta. Ja osobiście nie lubię niepotrzebnych wydatków.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się podoba bardziej 2
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3399 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie wiem czy to będzie już ta część![]() Oj tam, nudzą się, w domach siedzą. U nas za to sama esencja ![]() Cytat:
Niekoniecznie chciałabym w takim hotelu spędzać czas przed porodem, ale jeśli już, to takie podejście do sprawy jest rewelacyjne.![]() Cytat:
Często mamy boją się, że dziecko włoży rączkę czy nóżkę między szczebelki, że od razu sobie coś złamie czy ukręci, ale o to przecież nie tak łatwo
|
|
|
#3400 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||
|
|
|
#3401 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mi się wydaje, że jednak jest lepiej kiedy dziecko przez szczebelki leżąc może obserwować otoczenie a nie materiał ochraniacza zwłaszcze że ochraniacz jest od str główki najczęściej zakładany,a jak już kiedyś wpsominałam o profilaktyce SIDS, dziecko powinno kłaść się tak, by nóżkami było blisko szczebelek,a nie głowka ![]() Cytat:
Jedyne co mi teraz przychodzi na myśl jako rzecz niezbędna,to podgrzewacz do butelek Przydaje się i przy karmieniu piersią i przy butelką Przy piersią pokarm można odciągać zostawiać w lodówce lub zamrażać i po rozmorżeniu ugrzać w podgrzewaczu,a przy sztucznym można podgrzać jeśli nie stoi dłużej niż godzinkę. Ale jeśli macie ochote to zrobię swoją listę wyprawkową jak będę miała troche czasu
|
|||
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
dobra...mam dzisiaj dzień wnerwa, jeszcze siedzę w pracy i najchętniej od jutra poszłabym na zwolnienie
|
|
|
|
#3403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla mnie ciśnienie rzędu 128/70 tak jak miałam dzisiaj jest za wysokie-bo się zle czuje,właśnie przy takim ciśnieniu schodzę![]() Dasti za usg.Tak w ogóle od kiedy do kiedy robi się to ostatnie usg?Bo chciałabym jak najpózniej je zrobić. |
|
|
|
|
#3404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A większość mam, które znam, wyprowadziła mnie z tego toru myślenia. Bo doskonale radziły sobie wstawiając butelkę do garnuszka z gorącą wodą na kilka chwil ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my chyba zamiast podgrzewaczy będziemy stosowali mikrofalę i na pewno nie będę kupowała sterylizatorów |
|
|
|
|
#3406 |
|
Wtajemniczenie
|
Złapałam na wieczór doła
Tak mi się płakać chce Jakieś durne myśli mnie dopadają. Dasti, super że z dzidziusiem wszystko ok. Teraz jesteś już na ostatniej prostej ![]() zaaabcia, druga sukienka podoba mi się dużo bardziej Jeśli chodzi o ochraniacze, to kiedyś oglądałam program w tv, gdzie wypowiadała się położna w sprawie śmierci łóżeczkowej. Mówiła m.in. o tym, żeby właśnie darować sobie wszelkiego rodzaju pościel i ochraniacz na łóżeczko (dokładnie z tych powodów co pisała wcześniej missmalezji). Była mowa również o tym, żeby kłaść dziecko jak najczęściej na brzuszku. Ja z pościeli rezygnuję na pewno, a ochraniacze są mi niepotrzebne, bo będę miała kołyskę, a nie łóżeczko
|
|
|
|
#3407 |
|
Wtajemniczenie
|
A propos rożków w lecie
Moja bratanica urodziła się pod koniec lipca. W pierwszą noc w domu wsadzili ją w rożek, ale mała nie chciała spać, tylko cały czas płakała. W końcu wpadli na to, że może ma za luźno i przewiązali rożek dodatkowo wstążką, żeby był ciaśniejszy. Od razu zasnęła
|
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
Persephone, może nas czytasz?
Co u Ciebie?
|
|
#3409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W każdym razie ja swojemu nie będę kupować bo wolę żeby przy obracaniu uderzył się w szczebelki niż wpadł w ochraniacz twarzyczką lub między ochraniacz a szczebelki i się podduszał |
|
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie! ja już jestem umówiona na nastepne USG na 23 marca - pierwszy dzień 28 tc...no i teraz się zastanawiam czy nie przełożyć na tydzień wcześniej a ostatnie zrobić ok 34 tc...
zgłupiałam już...
|
|
|
|
#3411 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiesz co, mikrofala to chyba niezbyt zdrowa...tym bardziej dla takiego maluszka...
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#3412 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale do snu tylko i wyłącznie na pleckach! Zadna inna pozycja nie wchodzi w grę u niemowlęcia do snu ![]() Cytat:
bo pamiętają to z brzuszka mamy Ale można zrobić tak,że przewiązać tą wstążeczką na wysokości tułowia,a nóżki pozostawić niespętane (chodzi tu głównie o nieprzymusowe ułożenie nóżek)
|
||
|
|
|
#3413 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3415 |
|
Wtajemniczenie
|
Niekoniecznie. Można użyć kocyka
wtedy kładziesz maluszka na kocyk ( kocyk ułożony jak kwadrat nie jak romb z rogiem pod głową ), dwa górne rogi owijasz dookoła tułowia i ramion, przewiązujesz lub podkładasz pod spód,a dolne rogi układasz luźno na nóżkach żeby poprostu nie zmarzły
|
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
_agata dziękuję
Ale wierz mi, że w ubraniu wyglądam lepiej niż bez Na udach i tyłku zrobił mi się taki cellulit, że masakra strasznie też ramiona mi się zrobiły otłuszczone. No i po twarzy widać, że rosnę w siłę W końcu to jest jednak prawie 9 kg ![]() Ostatnie usg do 32 tygodnia? To jest tak, jeśli chodzi się państwowo do ginekologa, tak? Bo mój mi nie mówił nic, że teraz będę miała ostatnie. Wręcz przeciwnie.
|
#3417 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też podgrzewacza nie planuję, ale w mikrofali nie podgrzałabym dziecku niczego!! Można przecież z powodzeniem w kąpieli wodnej.
|
|
|
#3418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie, że napisz swoją listę wyprawkową. Każda informacja jest cenna
|
|
|
|
|
#3419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie, że można - ja nie napisałam, że nie. Czas pokaże co będziemy stosowali.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

ale pokazać co może być zbędnym wydatkiem
albo co się też może przydać.

To ochraniacze sa wogole zbedne
Poza tym są też takie niskie ochraniacze, że dziecko główką czy rączkami nie będzie uderzać, ale nie będzie takie szczelnie obudowane - ja myślałam właśnie o czymś takim 

a jest na liście wyprawkowej, kto będzie chciał to z tego skorzysta. Ja osobiście nie lubię niepotrzebnych wydatków.