|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#58021 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Cytat:
Wystarczy kilka razy, a potem myj na zmianę jak lubisz. |
|
|
|
|
#58022 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie jestem po aplikacji kremu z biedry
hmm mam mieszane uczucia... Włosy mięciutki ale sądzę, że jutro będą nadawały się do ponownego mycia, bo boje się przetłuszczenia. Czy wy je nakładacie na całe włosy tak jak Joanny bs? bo ja tak właśnie zrobiłam.
|
#58023 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
ja nakladam wielkość groszka i traktuje jak zabezpieczacz końcówek chyba ze chcesz na noc
|
|
|
|
|
#58024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz będę widzieć:P I tak jutro mnie czeka kolejne mycie także nie ma tego złego
|
|
#58025 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
ja zaraz sobie oliwę zapakuje na czerep
|
|
|
|
|
#58026 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś umyłam włosy SLSem, nałożyłam garniera, później bazę odżywkową, później joaśkę z rumiankiem i...mam falo-loki. Chyba zacznę się przyzwyczajać, że mam za ciężkie włosy na odbicie od skalpu
|
#58027 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#58028 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam czym zrobić zdjęcia
|
#58029 |
|
Zakorzenienie
|
Powinnam zapytać na hennowym, ale się boję
![]() Co myślicie o hennie cassia? Wiem, że może leciutko zmienić kolor - choć nie musi, a mam ochotę na jakiś eksperyment Jakieś doświadczenia?
|
#58030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hm...włosy suche jak po typowej hennie, żadnego rozjaśnienia ani refleksów nie zauważyłam.
|
|
#58031 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny zauwazylam cos niepokojacego
mam jakies syfki na glowie, duzo tego nie ma ale skad to? Nie mam wrazliwego skalpu, na nic nie jestem uczulona, nigdy tak nie mialam
|
#58032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też właśnie zaaplikowałam. Tylko na najpierw dałam Joannę b/s a na to ten krem |
|
|
|
|
#58033 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) ale drożdże sumiennie wypijam (mniam!). tobie też polecam dołączyć drożdże do pokrzywy - dostarczą wit. z gr. B które pokrzywa niestety może wypłukiwać.len już jest więc pozostaje tylko 'ugotować' żel ![]() dziś wyszłam z rossmanna z 2 szamponami i 3 odżywkami koleżanka trochę dziwnie na mnie popatrzyła zwłaszcza jak przeszukując półki co chwila sprawdzałam na karteczce czy to to |
|
|
|
|
#58034 |
|
Zadomowienie
|
Ag Rafka bardzo podobają mi się Twoje włosy
|
#58035 |
|
Raczkowanie
|
Używała któraś z Was tej odżywki?
Garnier Naturalna Pielęgnacja Włosów, Odżywka do włosów cienkich, Drożdże piwne i owoc granatu Aqua/Water, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alkohol, Distearoylethyl Hydroksyethylmonium Methosulfate, Alkohol Denat, Hydroksypropyl Guar, Hydroksycitronellal, Faex/Yeast Extract, Limonene, Benzoic Acid, Benzyl Salicylate, Linalool, Punica Granatum Extract, Caprylyl Glycol, Persea Gratissima Oil/Avocado Oil, Geraniol, Hexyl Cinammal, Glycerin, Parfum/Fragrance skład jest chyba zgodny z CG na moje oko. Tylko te ekstrakty trochę na końcu składu, co myślicie o niej? Wstawiłam ją już do analizy.
|
|
|
|
#58036 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
przynajmniej następnym razem będę mądrzejsza
|
|
#58037 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kręconowłose
jestem tu "dość" nowa (hm, to dobre słowo) i od pewnego czasu w miarę możliwości staram się regularnie śledzić Wasze wpisy i uczyć się od Was czegoś nowego - mianowicie dbania o loczki Tak by się rozkręcić postanowiłam się odezwać i napisać co nieco o swoich włosach. Przechodząc do rzeczy - od dziecka miałam dość mocno skręcone włosy, nie mogę powiedzieć, że ich nie lubiłam bo bym skłamała, ale zawsze w mojej głowie kłębiło się marzenie o zabójczych w sensie długości włosów lokach ...na marzeniu się skończyło, bo będąc małą dziewczynką rodzice raczej włosów nie dali mi zapuścić, obcinając moje loczki zawsze na krótko Od razu pochwalę się, że nie używałam NIGDY prostownicy, suszarka - w naprawdę nagłych wypadkach, jednak zafundowałam swoim włosom inny morderczy zabieg - rozjaśnianie i niestety, przyzwyczaiłam się do takiego też blond koloru, choć mój naturalny wcale brzydkim nie był, oscylował raczej w gamie kasztanu z rudymi refleksami. Jednak, chęć zmian i młodzieńcza wariacja przyczyniły się do zmiany koloru, pierw włoski były całe farbowane, teraz ograniczyłam się do balejażu. Pragnę zaznaczyć, że od momentu natrafienia na wizaż i to źródło informacji "dla zakręconych" ożyła moja nadzieja na wyhodowanie dłuższych włosków w chwili obecnej długość moich loczków to lekko za ramiona....I pragnę zaznaczyć, że poczęłam walkę o lepsze jutro dla moich włosów ;] i w chwili obecnej regularnie używam oleju kokosowego, używałam vatiki kokosowej oraz dabur jaśminu do włosów blond. Wcześniej piłam pokrzywę, taką ekspresową, jednak teraz zażywam Humavitu skrzypu i pokrzywy. Również od czasu do czasu funduję włosom zwykłą maseczkę z jajka, oliwy z oliwek, miodu, cytrynki i takich tam domowych cudów. B/s używam Joanny do włosów suchych i zniszczonych odżywki miód i mleko. Co więcej, regularnie wczytuję się w wątki o pielęgnacji i zastanawiam się którą, metodą zacząć traktować włosy. W chwili obecnej po olejowaniu moje włosy odzyskały pewną radość . Także, hm chcę podziękować, bo znów mam nadzieję, że kiedyś moje włosy staną się dłuższe ![]() Pozdrawiam. |
|
|
|
#58038 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#58039 |
|
Raczkowanie
|
youstynka aleeeez lokiii!
ejjj ogladam M jak milosc i tam gra taka dziewczyna Natalię, bożesz jakie ona ma straszne te wlosy, az wolaja do mnie przez ekran, a maja taki potencjal !!
|
#58040 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ma któraś z Was jakieś propozycje co do odżywki d/s na taką właśnie pogodę? Mam Garniera AiK, ale on chyba ciężki? Myślałam, że jak pogoda lepsza to i włoski dadzą radę, a tu się sianko robi ![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę ogromnie Cytat:
Albo oliwa zapchała? Tak tylko gdybam. Cytat:
. Zaraz uciekam na drożdżowy poczytać, może się przekonam.Na mnie też znajome dziwnie się patrzą Cytat:
Jaki skręt! ![]() Używała któraś? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...kolagenem.html Jako b/s czy do mycia nadałby się? W ogóle warty zakupu? Dzisiaj w markecie wyczaiłam, a na analizowym nie ma ![]() Wklejam skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Myristate, Dimethicone Copolyol, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Hydrolized Collagen, Propylene Glycol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Propylparaben, Potassium Sorbate, Parfum, Isopropyl Alcohol, Magnesium Nitrate, Magnesium Chloride, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Citric Acid.
|
|
#58041 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziekuję, kochana, Cytat:
Cytat:
![]() A moich spod czapki tam za wiele nie wystawało... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, ze to jest realne, abysmy i my mogły się kiedyś zobaczyć... Cytat:
![]() Osz, a już myśłałam,ze moja ciekawosc ewci w falolokach zostanie zaspokojona. Cytat:
Dziekuję bardzo Cytat:
Odżywek d/s mam nadzieję używasz po myciu, bo chyba przeoczyłam... Na porost polecamy także wcierki (najpopularniejszy na wątku jest Jantar, ale nie mgiełka, tylko odżywka-wcieramy ją w skalp, ja znów robię reklamę Eiri i jej wcierkom z półproduktów-jak skończę kurację Jantarem robię przerwę i jadę z eirową). Przy pokrzywie, dobrze jest uzupełniać wit. B Właśnie-czy wystarczy uzupełniać CP-em? (Miśka pisała,ze to wit. B5 chyba). Bo łykam CP i chciałabym dołączyć skrzypokrzywę. Czy konieczne dodatkowo łykanie jakiejś B? Idę spłukać Bingo spirulina&keratyna. Przed myciem poszła maska z zółtka, rycyny, nafty i Bingo 40 składników głownie w skalp, ale i po długości przeciągnęłam.. Nie miałam cytryny i miodu, więc eksperyment.
|
|
#58042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przyglądałam się włosom naprawdę dokładnie
|
|
|
#58043 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie, dziś szybko pochwalę się swoimi kudłami, zadowolona jestem, a co
W sobotę było OMO, O-jakaś odzywka z akcji denko, ładnie pachniała Z lenistwa przed targnieciem pod prysznic mokrymi dłońmi ugniatałam te kudły, aż były dośc wilgotne, pluking na noc, rano na zdj. 1 po nałożeniu zelu (mały wkład lokówki z przodu był, bo grzywka sterczała niemalże pionowo w górę wyprostowana po części...). 2 i 3 zdjęcie po całych 9 godzinach (po przebojach z czapką rano, upięciem na wfie i szybkim spacerku po mieście pod wiatr) Jutro też takie chcę Życzę wam zakręconych snów, idę walczyć z tasiemcami i innymi apetycznymi rzeczami a potem spać, bo autobus rano nie zaczeka... Edytowane przez aleksandra987x Czas edycji: 2012-02-27 o 21:33 |
|
|
|
#58044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miłych snów .
|
|
#58045 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jedna i druga! ładne loki mają ale się zamieniać by chciały..baby ![]() Cytat:
Cytat:
ja dałam 2 zł za 250gramów i myślałam, że to mało. ono było mielone czy w całości? ![]() uhuhu, nadrobiłam całość ale nie chcę się z cytowaniem bujać ![]() która to pianka Isany jest zgodna? mam ochotę na eksperymenty
|
|
|
#58046 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Kończę drugą albo trzecią butlę. Bardzo dobra do mycia jak wszystkie pottersy. Ale chyba Ajrisz (nie pamiętam) pisała, że jakiś Potters ze zmienionym składem ma alko (hmm, może Myszka?)Polecam |
|
|
|
|
#58047 |
|
Kazar Lady
|
nie chciało mi pozaznaczać cytowania
![]() Martek - najprawdopodobniej wysoką - Ajrisz mi kiedys z tym pomogła i tak sie tego trzymam - kokos z włosami sie nie lubi, robi mi sianowate szorstkie włosy. AgRafka wg mnie samo B5 to za mało, ja pokrzywę czy skrzyp uzupełniam drożdżami ( lub complexem) u mnie wypłukał sie też magnez na początku picia pokrzywy, zwróc uwagę na to to są typowie zielska moczopędne![]() ja sie tylko zastanawiam, czy pijąc pokrzywę czy skrzypopokrzywe i uzupelniając wit B czy jedno wchodzi w drugie, czy cos zostaje z tych witamin? Czy nie powinno sie w tych dniach dostarczac 2 razy wiecej witamin? na gdybanie mnie naszło |
|
|
|
#58048 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem skad to Tez mi sie wydaje ze chyba oliwa zapchala no bo co innego? Z twarza tez mam masakre jesli uzywam czegos nawilzajacego. Tak mam cere doslownie jak pupcia niemowlaczka a jak sie posmaruje kremem jakimkolwiek to zawsze mnie zapcha ;/ a latka leca trzeba cos stosowac
|
|
#58049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak dla mnie okropne, ale za to do ciała mogę polecić https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...i-i-mleko.html .Dziewczyny, macie gdzieś pod ręką link gdzie opisane jest mierzenie grubości włosów? Nie mogę znaleźć.
|
|
#58050 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z tym czochraniem to sa ogólnie jaja. Z jednej strony cieszymy się, że mamy zdrowe (jak na razie to Wy macie) i miękkie włoski, miłe z dotyku - a z drugiej nie pozwalamy ich dotykać - hmm... jakie to kobiece co? ![]() Mam nadzieję, że się kiedys spotkamy i poczochramy, hihi ![]() Własnie miałam pytać o t witamini i inne. ja piję tylko skrzyp polny - czy ma to sens bez pokrzywy? Bo jakos zapomniałam kupić i nadal zapominam... No i biorę CP - jak to ja; przeczytałam od madrzejszych, żeby brać, więc biorę - ale w ogóle się nie zainteresowałam co to... To i również czaję się na wcierkę Eiri - czekam niecierpliwie na jej recenzję ![]() Cytat:
Chcę nałożyć oliwę już! Ale rano jadę do lekarza, więc nie zdąrzyłabym wysuszyć włosów a z oliwą dolekarza nie zajadę, bo mnie jeszcze do psychiatry skieruje albo na myjkę |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:44.

hmm mam mieszane uczucia... Włosy mięciutki ale sądzę, że jutro będą nadawały się do ponownego mycia, bo boje się przetłuszczenia. Czy wy je nakładacie na całe włosy tak jak Joanny bs? bo ja tak właśnie zrobiłam.
ja nakladam wielkość groszka i traktuje jak zabezpieczacz końcówek

mam jakies syfki na glowie, duzo tego nie ma ale skad to? Nie mam wrazliwego skalpu, na nic nie jestem uczulona, nigdy tak nie mialam

ja dałam 2 zł za 250gramów i myślałam, że to mało. ono było mielone czy w całości? 

Tez mi sie wydaje ze chyba oliwa zapchala no bo co innego? Z twarza tez mam masakre jesli uzywam czegos nawilzajacego. Tak mam cere doslownie jak pupcia niemowlaczka a jak sie posmaruje kremem jakimkolwiek to zawsze mnie zapcha ;/ a latka leca trzeba cos stosowac