Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1936 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-27, 22:17   #58051
mayletka
Rozeznanie

GG do mayletka
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

dziękuję.
Prawdę mówiąc nie mam za bardzo jak zrobić porządnych zdjęć. Rano są poklejone żelem - pod czapkę. Wieczorem i w pracy spód powyciągany od ubrań. I puch... szczególnie w dniach reanimacji. Ale co tam! niech sobie będzie
Ale kiedy jeździsz, nie jesteś w stanie zmarznąć. Do tego odpowiednie ciuchy, szybkoschnąca bielizna to podstawa, bo bawełniane koszulki mogą przynieśc głównie przeziebienie.
Została :kwasny; Choć TŻ chwali, ze przyspieszyłam po zmianie deski Ech, kocham ją
Nie Była mała górka i dołek za nią, większa górka i większy dołek i największa górka i... hops na lewo pod drzewo A pod drzewem puch. Było smiesznie, bo w puchu jest mięciusio.
Nie musisz od razu przykładać się do stylizacji. Łatwiej będzie, gdy włosy już odzyskają sprężystość, będa zdrowe.
Sama do dziś niespecjalnie przykładam sie do stylizacji. Nie dzielę na części, nie ugniatam wieloktornie. Ot, nakładam żel, ugniatam, suszę. I juz
Super! Zawsze możesz zrobić na imprezę
Ależ ty masz cudowne oczy!
Doczekałam się zdjęć! Ale cudne.
Ostatnio w wiadomościach pokazywali jakieś zawody snowboardowe, od razu pomyślałam o Tobie. Mimo wszystko, zimowe sporty nie dla mnie, a szkoda, bo to musi być niezła adrenalina. I te spotkania z puchem!
Właściwie, Ty chyba nie potrzebujesz wspomagaczy, a ja może z czasem ogarnę.
Haha, dziękuję.

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
Specjalnie wstałam dziś o 6:30 żeby przed wyjazdem poczytać o OMO
Oficjalnie oświadczam, iż zdiagnozowałam u Ciebie włosomaniactwo!

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Wrzucam moje krzywki:
Jak ja je lubię.

nez123
- chciałabym takie.

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Mija 25 dzień walki o ładne fale.
Jaka zmiana!

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Melduje się także dziś i Pudel
Dziś postanowiłam dać mniej żelu, bo wczoraj dałam za dużo Isany i ogólnie ten żel jest strasznie mocny i nie lubię mieć po nim takich zbitych, bez objętości włosów. Dziś postanowiłam dać mniej i jest trochę puchu ale taki efekt chyba bardziej mi się podoba, bo wydaje się, że mam więcej włosów przy moich wycieniowanych włosach. W dodatku zauważyłam, że moje kudły nie chcą się tak kręcić jak kiedyś Kusi mnie, żeby znów je pociąć u fryzjera ale wiem, że im są dłuższe i cięższe, tym skręt będzie mniejszy. Chyba jeszcze je trochę zniosę tak bez skrętu i skupię się na pielęgnacji a fryzjer tak ok kwietnia będzie.

Dziś umyłam sobie szamponem Dziekciowym z apteki bo czasem mam problemy z łupieżem i myje nim raz na jakiś czas. Wcześniej był 1 raz olej ze słonecznika (chyba polubię go bardziej za konsystencję lejącą i taką nawilżającą), d/s była odżywka Elseve czerwona (wyjątkowo bo jestem poza swoim miejscem zamieszkania)m potem b/s Joanna mak i na koniec mało żelu Isana
Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
łeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, oglądałam zdjęcia stare, jakie kiedyś miałam długie włosy ;( ja chce je z powrotem!
zdjęcie pierwsze, zerowa pielęgnacja, tylko trochę pianki do włosów po myciu, dobre pare lat temu
zdjęcie drugie, wakacje nad morzem włosy wymęczone ciągłym słońcem, wiatrem i kąpielami w słonej wodzie zero odżywki, pianki, niczego żyły własnym życiem, ale i tak były fajne
Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze
Dlaczego ja takich nie mam?!

pati_bc
Ale fajne! Miałaś kiedyś dłuższe włosy?

Ale mam fajny puch po kokosie, a wcześniej mi służył.
Kolega, patrząc na szkolne zdjęcie, powiedział, że mam najładniejsze włosy. Sam z siebie, a ja się wzruszyłam.

Przeszła kurs przygotowawczy do bycia piękną suką i
wyszła z niego z wyróżnieniem, dyplomem z różową bransoletką jako prezentem dla prymuski.

instagram||blog
mayletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 22:17   #58052
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zauwazylam cos niepokojacego mam jakies syfki na glowie, duzo tego nie ma ale skad to? Nie mam wrazliwego skalpu, na nic nie jestem uczulona, nigdy tak nie mialam Mozliwe ze to od oliwy? To jedyne co mi przychodzi do glowy. Jantar odpada bo zauwazylam to jeszcze przed stosowaniem go.
Możliwe, że to od oliwy. Mnie się robią takie gule na skalpie jak mam na nim za długo olej...
Stary 2012-02-27, 22:19   #58053
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...dy-lotion.html
Jak dla mnie okropne, ale za to do ciała mogę polecić
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...i-i-mleko.html .

Dziewczyny, macie gdzieś pod ręką link gdzie opisane jest mierzenie grubości włosów? Nie mogę znaleźć.
http://homepage.mac.com/annsofie.hen...ersonal27.html <-tu, na samym dole

Jest mi smutno, bo nadal wlosy mi leca... Nie jakos strasznie duzo, zapewne w granicach normy, ale az mnie to boli jak widze ze sporo ich na grzebieniu i na rekach mi zostaje ;/ A lykam juz dlugo doppelherz na wlosy i paznokcie ze skrzypem i wcieram praktycznie od poczatku cg seboradin

Mam do Was wielka prosbe, czy moglybyscie tak przy okazji napisac co u Was powoduje najwiekszy wysyp babyhair i najbardziej redukuje wypadanie (zarowno wszelkie rzeczy wcierane, jak i wszystko to, co przyjmowane wewnetrznie)? :pro si: Wiem, ze sa o tym inne watki, ale interesuje mnie Wasza opinia i doswiadczenia. Ciekawi mnie wlasnie ten aspekt zageszczenia czupryny i zapobiegania wypadaniu, przyrost zdecydowanie mniej

Dla zainteresowanych cysteina melduje, ze po 3 myciu smrodku nie czuc juz wcale
Dobranoc

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...

Edytowane przez claudiiin
Czas edycji: 2012-02-27 o 22:28
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 22:28   #58054
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Jak dla mnie okropne, ale za to do ciała mogę polecić
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...i-i-mleko.html .
Tej, to limitka ponoć ja je chcę

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 22:32   #58055
agatron77
Raczkowanie

Helołsik Lokaski
Witam się z gilem do pasa i uprzejmie donoszę, że NIE OGARNIAM nie tylko forum, ale domu, pracy i życia też

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Jak tam warunki na Czarnej?
Warunki na stoku dobre (poza stokiem brudna pośniegowa breja) - nawet jak na moje średnie umiejętności narciarskie Czwartek miałam koszmarny, ale śnieg był, temp w sam raz, więc okejowo. W piątek już ciutkę padał deszcz, ale jeździliśmy do końca.
Jak sobotnia impreza?

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Głosik poszedł
Super, wielkie dzięki

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Och! Gdzie, gdzie?
W Czarnej Górze - rozmawiałyśmy o tym - Twoja glowa rozgrzeszona, bo pełna najcenniejszych włosowych informacji i o agatronie w Czarnej Górze pamiętać nie musi

Kochane Zakręcone i Zafalowane, ponownie błagam o Wasze głosy na utwór de.pl w konkursie na Piosenkę EURO 2012. Tak mi na tym zależy, że agituje gdzie mogę i juz pół nocy zarywam dzień w dzień (czy noc w noc?). Skopiujcie adres ręcznie (inaczej wizaż go zablokuje): http://apps. facebook. com/megafonikonkurs/630/?id=12105 , wklejcie w przeglądarkę, usuńcie spacje po kropkach i kliknijcie GŁOSUJ, bo czas się kończy (głosowanie do 29 lutego). Jest nas tutaj tyle, że mogłybyśmy góry przenosić, a co dopiero pomóc zaistnieć jednemu zespołowi. Dzięki serdeczne

Edytowane przez agatron77
Czas edycji: 2012-02-27 o 22:36
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 22:35   #58056
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
To ta córka Hanki? Mówisz o tym rozczesanym sianku? Brrrr... masakra!
Tak one wolaja o pomoc!

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Możliwe, że to od oliwy. Mnie się robią takie gule na skalpie jak mam na nim za długo olej...
kurcze moze za dlugo, zawsze olejuje na noc, na wlosach mam max 15 h, najpierw sprobuje nie olejowac skalpu, moze pomoze

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 22:42   #58057
agatron77
Raczkowanie

Fajne włoski tutaj ostatnio widziałam, ale wybaczcie, że nie skomentuję każdych z osobna, bo ledwo widze na oczy przez ten katar. No i chciałam serdecznie powitać wszystkie nowe walczące o zdrowe i fajne włosy/loki/fale Głowy. Do mnie własnie dotarło, że miła rok od czasu jak zmieniłam pielęgnację na mniej lub bardziej CG . Warto było
A, i jeszcze napiszę, że w górach włosy świetnie sobie poradziły w warkoczu pod czapką. Po olejowaniu rycynką właściwie bardzo mało się spuszyły jak na dosyć mało sprzyjające warunki

Stary 2012-02-27, 22:46   #58058
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
o dzięki tego Fa chyba nigdy na oczy nie widziałam..

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
yym...albo mi się wydaje,albo widzę je za każdym razem jak jestem w Ross? chyba, że jest jakieś w podobnym opakowaniu
Stary 2012-02-27, 22:49   #58059
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Bardzo dobra do mycia jak wszystkie pottersy. Ale chyba Ajrisz (nie pamiętam) pisała, że jakiś Potters ze zmienionym składem ma alko (hmm, może Myszka?)
Ktoreś nowe ma denata (z kwiatkiem na butli?) a reszta nowych i starych maja Isopropyl alk - obydwu niewiele więc nie wysuszą ALE obydwa to paskudne konserwanty które mogą zrobić masakrę na wrażliwej skórze
A jak brzmiało pytanie?

haha kupiłam dzisiaj to maselko orzechowe w Ross własnie miałam pisać że skład zaczyna się jak w kremie do rąk z biedry

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2012-02-27 o 22:51
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 22:52   #58060
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Ktoreś nowe ma denata (z kwiatkiem na butli?) a reszta nowych i starych maja Isopropyl alk - obydwu niewiele więc nie wysuszą ALE obydwa to paskudne konserwanty które mogą zrobić masakrę na wrażliwej skórze
A jak brzmiało pytanie?
Czy dobre do mycia lub jako bs.

Dla mnie super, nie mam wrażliwej skóry. Pottersami myję od sierpnia 2010 (zużyłam w tym czasie 3 hegrony, poza tym potters).

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 23:10   #58061
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość
Jaka zmiana!
Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość

Cytat:
Wcześniej się zastanawiałam nad kupnem, ale jak limitowana to muszę mieć
Jeszcze nie miałam styczności z Pottersami.

Nikt mnie nie rozumie Tata stwierdził, że ostatnio mam hopla na temat włosów, a koleżanka napisała mi, cytuję:
"kto stoi w rossmanie i ogląda przez 10 minut szampony i odżywki? Kto nieustannie sprawdzą wizaz i nie kupuje nic innego niż rzeczy do włosów? Kto codziennie robi sobie jakieś odżywki kurację czy inne takie i kto chodzi po mieście, przegląda gazety, neta, chodzi po sklepach i mówi o zniszczonych włosach każdego? Ty! Tak właśnie."

Jak się cieszę, że mam Was

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2012-02-27 o 23:21
Martek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 23:27   #58062
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Z tym czochraniem to sa ogólnie jaja. Z jednej strony cieszymy się, że mamy zdrowe (jak na razie to Wy macie) i miękkie włoski, miłe z dotyku - a z drugiej nie pozwalamy ich dotykać - hmm... jakie to kobiece co?

Mam nadzieję, że się kiedys spotkamy i poczochramy, hihi

To i również czaję się na wcierkę Eiri - czekam niecierpliwie na jej recenzję

Ja tam pozwalam dotykać, czochrac gorzej, najtrudniej mi zacisnąć zęby, jak mały się ociera o mnie i włosy mechaci. Mamy np. malutki przedpokój i jak się schylam, by włożyć buty, a ten mi w kurtce po włosach daje, bo się kręci i np. czapki szuka, to sapię strasznie.
Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Helołsik Lokaski
Witam się z gilem do pasa i uprzejmie donoszę, że NIE OGARNIAM nie tylko forum, ale domu, pracy i życia też

Warunki na stoku dobre (poza stokiem brudna pośniegowa breja) - nawet jak na moje średnie umiejętności narciarskie Czwartek miałam koszmarny, ale śnieg był, temp w sam raz, więc okejowo. W piątek już ciutkę padał deszcz, ale jeździliśmy do końca.
Jak sobotnia impreza?

Super, wielkie dzięki

W Czarnej Górze - rozmawiałyśmy o tym - Twoja glowa rozgrzeszona, bo pełna najcenniejszych włosowych informacji i o agatronie w Czarnej Górze pamiętać nie musi

Kochane Zakręcone i Zafalowane, ponownie błagam o Wasze głosy na utwór de.pl w konkursie na Piosenkę EURO 2012. Tak mi na tym zależy, że agituje gdzie mogę i juz pół nocy zarywam dzień w dzień (czy noc w noc?). Skopiujcie adres ręcznie (inaczej wizaż go zablokuje): http://apps. facebook. com/megafonikonkurs/630/?id=12105 , wklejcie w przeglądarkę, usuńcie spacje po kropkach i kliknijcie GŁOSUJ, bo czas się kończy (głosowanie do 29 lutego). Jest nas tutaj tyle, że mogłybyśmy góry przenosić, a co dopiero pomóc zaistnieć jednemu zespołowi. Dzięki serdeczne
Kuruj się, bidoku, Głos oddany. A 279 to dużo? Inni ile maja?
Cytat:

Nikt mnie nie rozumie Tata stwierdził, że ostatnio mam hopla na temat włosów, a koleżanka napisała mi, cytuję:
kto stoi w rossmanie i ogląda przez 10 minut szampony i odżywki? Kto nieustannie sprawdzą wizaz i nie kupuje nic innego niż rzeczy do włosów? Kto codziennie robi sobie jakieś odżywki kurację czy inne takie i kto chodzi po mieście, przegląda gazety, neta, chodzi po sklepach i mówi o zniszczonych włosach każdego? Ty! Tak właśnie.

Chodź, utulimy, zrozumiemy. Mnie najbardziej mój TŻ denerwuje, jak innym opowiada, co ja z włoasami robię. Sam nie ma nic przeciwko(tylko o wizaż marudzi), podoba mu się- jak mówi, że dbam o siebie. Ale po co innym klepać, że oleje na noc nakładam albo pieluchą wygniatam fale??? Wiadomo, ze nie zrozumieją...
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 23:31   #58063
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
yym...albo mi się wydaje,albo widzę je za każdym razem jak jestem w Ross? chyba, że jest jakieś w podobnym opakowaniu
To ja nie wiem o co chodzi

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
A, i jeszcze napiszę, że w górach włosy świetnie sobie poradziły w warkoczu pod czapką. Po olejowaniu rycynką właściwie bardzo mało się spuszyły jak na dosyć mało sprzyjające warunki
A foty gdzie?

Cytat:
haha kupiłam dzisiaj to maselko orzechowe w Ross własnie miałam pisać że skład zaczyna się jak w kremie do rąk z biedry
Ejjj, też chcę

Cytat:
Ale ja pisałam o masełku do ciała Isany

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 23:37   #58064
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Chodź, utulimy, zrozumiemy. Mnie najbardziej mój TŻ denerwuje, jak innym opowiada, co ja z włoasami robię. Sam nie ma nic przeciwko(tylko o wizaż marudzi), podoba mu się- jak mówi, że dbam o siebie. Ale po co innym klepać, że oleje na noc nakładam albo pieluchą wygniatam fale??? Wiadomo, ze nie zrozumieją...

Teraz sobie gadają, potem jeszcze będą prosić o przepis na przepiękne i zdrowe włoski

Cytat:
A to przepraszam
Też słyszałam, że limitka i mi smutno bardzo bo jestem ogromnie zadowolona . Oby był to tylko chwyt marketingowy

Umyłam kubeczkowo BD z kapką Isany, potem Isana i Garnier d/s i jeszcze kapka Isany na ociekające, b/s balsam Joanny miód i mleko i woda brzozowa w skalp Dużo Isany dzisiaj
Włoski odżyły, o wiele szybciej schną, lśnią. Mimo że bez gniecenia i stylizatorów to i tak się jakoś skręciły. Może było im za ciężko? Nie chcę wsuwać wniosków jeszcze, zobaczymy co będzie rano

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2012-02-27 o 23:40
Stary 2012-02-27, 23:37   #58065
pussynka
Raczkowanie

Cytat:

"kto stoi w rossmanie i ogląda przez 10 minut szampony i odżywki? Kto nieustannie sprawdzą wizaz i nie kupuje nic innego niż rzeczy do włosów? Kto codziennie robi sobie jakieś odżywki kurację czy inne takie i kto chodzi po mieście, przegląda gazety, neta, chodzi po sklepach i mówi o zniszczonych włosach każdego? Ty! Tak właśnie."

Jak dobrze, że mamy tu siebie

Moja mam tylko: "jeszcze uzywasz tego lnu?"
"ano, juz zawsze "
i mina numer 8 pt.: "zego Ty nie nawymyslasz"
ale jak jej powiedziałam, że to naturaln rzeczy i te tańsze, polskie - to się zainteresowała i skomentowała: "zawsze mówiłam, że te reklamowane to g***a"
I jednak miała trochę racji.

Jej się o tyle podoba (iTZ też), bo wolą mnie w lokach a ja do tej pory zazwyczaj prostowałam. Np. w pracy większość ludzi mylała, że prost to naturalne a jak nie zdążyłam wysuszyć i wyprostować to uważali, że sobie "fryzure zrobiłam'
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 23:49   #58066
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Wrzuciłam dzisiejsze do codziennika Czy dobrze mi się wydaje, że włosy farbowane (te od kreski w dół) wyglądają gorzej niż te od skalpu? I czy to oznacza, że poprawia mi się stan włosów?
te od gory to Twoj naturalny kolor? sliczny

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zauwazylam cos niepokojacego mam jakies syfki na glowie, duzo tego nie ma ale skad to? Nie mam wrazliwego skalpu, na nic nie jestem uczulona, nigdy tak nie mialam Mozliwe ze to od oliwy? To jedyne co mi przychodzi do glowy. Jantar odpada bo zauwazylam to jeszcze przed stosowaniem go.
moze to podraznienie po farbie chemicznej? Moze jednak masz uczulenie na jakich konkretny skladnik, a nie wiesz? Swedzi Cie to, boli w dotyku? Mnie wyskakuje takie cos jak umyje glowe odzywka/szamponem, ktora ma konserwanty Diazolidynyl Urea / Imidiazolidynyl Urea.

A poza tym jestem okaz zdrowia, zadne wyciagi roslinne, IP, nic jest w stanie mnie uczulic.

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość

AgRafka wg mnie samo B5 to za mało, ja pokrzywę czy skrzyp uzupełniam drożdżami ( lub complexem) u mnie wypłukał sie też magnez na początku picia pokrzywy, zwróc uwagę na to to są typowie zielska moczopędne

ja sie tylko zastanawiam, czy pijąc pokrzywę czy skrzypopokrzywe i uzupelniając wit B czy jedno wchodzi w drugie, czy cos zostaje z tych witamin? Czy nie powinno sie w tych dniach dostarczac 2 razy wiecej witamin? na gdybanie mnie naszło
hmmm... zaczelam pic drozdze jakies 2 tygodnie temu na porost i niczym nie uzupelniam, ani magnezu, ani wit B

Edytowane przez stasiek
Czas edycji: 2012-02-27 o 23:53
stasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 23:53   #58067
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Jak dobrze, że mamy tu siebie

Moja mam tylko: "jeszcze uzywasz tego lnu?"
"ano, juz zawsze "
i mina numer 8 pt.: "zego Ty nie nawymyslasz"
ale jak jej powiedziałam, że to naturaln rzeczy i te tańsze, polskie - to się zainteresowała i skomentowała: "zawsze mówiłam, że te reklamowane to g***a"
I jednak miała trochę racji.
Miała, miała . U mnie powoli zaczyna sprawdzać się zasada "tanie=dobre".

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
hmmm... zaczelam pic drozdze jakies 2 tygodnie temu na porost i niczym nie uzupelniam, ani magnezu, ani wit B
Drożdże nie wypłukują, a uzupełniają witaminę B. Pokrzywa wypłukuje, dlatego w czasie jej picia dobrze też jest przyjmować drożdże.

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2012-02-27 o 23:55
Stary 2012-02-28, 00:01   #58068
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:

Drożdże nie wypłukują, a uzupełniają witaminę B. Pokrzywa wypłukuje, dlatego w czasie jej picia dobrze też jest przyjmować drożdże.
pije pokrzywe mialam na mysli, zakrecilam sie Czyli brakuje mi drozdzy teraz. dzieki
Stary 2012-02-28, 00:12   #58069
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
koleżanka napisała mi, cytuję:
oj normalnka
za to koleżanka dziwna jakaś. 10 minut ją dziwi?
przypomniała mi się jedna sytuacja z Rossmana, wchodzą dwie koleżanki, jedna zaczyna przeglądać półkę z produktami włosowymi (ale nie nasza,oj nie), druga stoi i czeka. po chwili pierwsza:
-eeee..a ty masz...cooś...do kupienia?
-hmmm..nie.
-....wytrzymasz?
-<wzdech>ymhyymm<wzdech>mm mm...
poruszały się przy tych półkach z moją prędkością, a więc koleżanka cierpliwa była bardzo
Stary 2012-02-28, 01:00   #58070
stasiek
Wtajemniczenie

Podcielam wierzchnia warstwe i chyba zaczyna podchodzic wyzej skret . Na zdjeciu jeszcze wilgotne z zelem lnianym, po prawie 24 godzinnym olejowaniu maslem babassu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2281889.jpg (137,5 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2281887.jpg (44,5 KB, 56 załadowań)

Edytowane przez stasiek
Czas edycji: 2012-02-28 o 01:07
stasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 02:05   #58071
MgielkaM
Zakorzenienie

Ja oczywiście nie wyrabiam, ale poczytałam Was... tylko nie cytuję, bo większośc się zdązyła przeterminować

A teraz chyba się kladę bo wstaje o 6...

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 07:45   #58072
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
oj normalnka
za to koleżanka dziwna jakaś. 10 minut ją dziwi?
przypomniała mi się jedna sytuacja z Rossmana, wchodzą dwie koleżanki, jedna zaczyna przeglądać półkę z produktami włosowymi (ale nie nasza,oj nie), druga stoi i czeka. po chwili pierwsza:
-eeee..a ty masz...cooś...do kupienia?
-hmmm..nie.
-....wytrzymasz?
-<wzdech>ymhyymm<wzdech>mm mm...
poruszały się przy tych półkach z moją prędkością, a więc koleżanka cierpliwa była bardzo

Cytat:
Podcielam wierzchnia warstwe i chyba zaczyna podchodzic wyzej skret . Na zdjeciu jeszcze wilgotne z zelem lnianym, po prawie 24 godzinnym olejowaniu maslem babassu.
Śliczniutkie Jak babassu się spisuje?
Stary 2012-02-28, 08:17   #58073
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Śliczniutkie Jak babassu się spisuje?
dziekuje

Poki co 1 raz uzylam, ale wrazenia pozytywne latwo daje sie zmyc odzywka, to na 100% moge powiedziec.
Stary 2012-02-28, 08:28   #58074
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
To ja o tym. Użyłam już drugi raz (wieczorem i teraz rano) i na razie nie gryzie. Nie umiem do tej konsystencji podejsc :P i na sucho i na mokro się maże ale przyjemne
test na włosy będzie jak mi się znudzi to co mam ;p
Skład zaczyna sie: aqua, cetearyl alcohol, shea i kokos

Oddałam Isane babassu i dwa inne uczulacze kolezance ktora bedzie sie trwalowac w marcu ;] jestem z siebie dumna jeszcze żel Artiste jej opchne. i zaczne czytac o cienkich i porowatych wlosach. ale jeszcze teraz mi sie nie chce :P

Stary 2012-02-28, 08:50   #58075
Martek_
Zadomowienie

Ajrisz myślisz, że to masełko byłoby dobre używane w taki sposób jak krem z biedry? Może i ja na włosy spróbuje, ciałko jest bardzo zadowolone, portfel też
Stary 2012-02-28, 08:53   #58076
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Ajrisz myślisz, że to masełko byłoby dobre używane w taki sposób jak krem z biedry? Może i ja na włosy spróbuje, ciałko jest bardzo zadowolone, portfel też
Myslę że wypróbuję w ramach maseczki przed myciem na bank. A czy do stylizacji jako b/s? Może być za ciężkie chociaż da się rozsmarować cieniej niż krem.
Poczekam do wiosny bo moje teraz nie kochają shea aż tak (porowatość spadła mi do zera? )
Albo do impulsu

Cena jest zaiste piękna

Stary 2012-02-28, 09:08   #58077
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość
Dlaczego ja takich nie mam?!
Ja tez już takich nie mam

Ja już popadam w paranoje z powodu tych włosów Potrafią mi popsuć humor na cały dzień jak nie i na dłużej

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 09:15   #58078
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Piękne są!!!
Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
AgRafka wg mnie samo B5 to za mało, ja pokrzywę czy skrzyp uzupełniam drożdżami ( lub complexem) u mnie wypłukał sie też magnez na początku picia pokrzywy, zwróc uwagę na to to są typowie zielska moczopędne

ja sie tylko zastanawiam, czy pijąc pokrzywę czy skrzypopokrzywe i uzupelniając wit B czy jedno wchodzi w drugie, czy cos zostaje z tych witamin? Czy nie powinno sie w tych dniach dostarczac 2 razy wiecej witamin? na gdybanie mnie naszło
Ok, będę uzupełniać. Wprawdzie ja nie piję, tyylko łykam pastylki, ale to pewnie na jedno wychodzi.
Cytat:

Mój poranny pierdzielnik jest w codzienniku - wrzuciłam dla potomnych
Przepiękny i nie taki pierdzielnik- widzę regularne fale.

Mnie się zrobil ciut wiekszy pierdzielnik po żelu mrożącym Joanny (dzięki, Demciu, za możliwosć wypróbowania, teraz wiem, ze mogę kupić i mieć jako alternatywę dla lnianego), w ogóle mi to nie przeszkadza. Wrzuciłam też do codziennika, tyle że ciemnica u mnei i kiepska jakosć zdjec.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 09:18   #58079
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
te od gory to Twoj naturalny kolor? sliczny
Tak naturalny, dziękuję Ja jakoś nigdy się nim nie zachwycałam

Cytat:
Ładne lokasy

Moje chyba łapią przesusz po Radicalu bo już trzeci dzień bez mycia. No ale dzisiaj wieczorem olejowanie tak czy siak Przypomniało mi się, że mam jojobę w szafce
Stary 2012-02-28, 09:34   #58080
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Ja tam pozwalam dotykać, czochrac gorzej, najtrudniej mi zacisnąć zęby, jak mały się ociera o mnie i włosy mechaci. Mamy np. malutki przedpokój i jak się schylam, by włożyć buty, a ten mi w kurtce po włosach daje, bo się kręci i np. czapki szuka, to sapię strasznie.

Kuruj się, bidoku, Głos oddany. A 279 to dużo? Inni ile maja?
Dzięki AgRafka .
Ja nie cierpię jak ktokolwiek gmera mi we włosach, bo większość robi to bez poszanowania dla loka niestety. Małemu też nie pozwalam, no chyba, że nie jest to pierwszy dzień po myciu

de.pl w tej chwili na 26 miejscu, a 20 zespołów przechodzi do 2 etapu (niestety spadli z 24). O zwycięstwie nie marzą (trudno wygrać z Krajewskim, Rodowicz, itp, którzy swoje utwory nagrali w profesjonalnym studio za nieograniczone pieniądze), ale już ten 2 etap byłby dla nich pomocny.

dmka, zdjęcia są, ale nie włosowe

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości