|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#58051 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Cytat:
Ostatnio w wiadomościach pokazywali jakieś zawody snowboardowe, od razu pomyślałam o Tobie. Mimo wszystko, zimowe sporty nie dla mnie, a szkoda, bo to musi być niezła adrenalina. Właściwie, Ty chyba nie potrzebujesz wspomagaczy, a ja może z czasem ogarnę. ![]() Haha, dziękuję. ![]() Oficjalnie oświadczam, iż zdiagnozowałam u Ciebie włosomaniactwo! Jak ja je lubię. nez123 - chciałabym takie. ![]() Jaka zmiana! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
pati_bc Ale fajne! Miałaś kiedyś dłuższe włosy? ![]() Ale mam fajny puch po kokosie, a wcześniej mi służył. Kolega, patrząc na szkolne zdjęcie, powiedział, że mam najładniejsze włosy. Sam z siebie, a ja się wzruszyłam. |
|||
|
|
|
#58052 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#58053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jest mi smutno, bo nadal wlosy mi leca... Nie jakos strasznie duzo, zapewne w granicach normy, ale az mnie to boli jak widze ze sporo ich na grzebieniu i na rekach mi zostaje ;/ A lykam juz dlugo doppelherz na wlosy i paznokcie ze skrzypem i wcieram praktycznie od poczatku cg seboradin ![]() Mam do Was wielka prosbe, czy moglybyscie tak przy okazji napisac co u Was powoduje najwiekszy wysyp babyhair i najbardziej redukuje wypadanie (zarowno wszelkie rzeczy wcierane, jak i wszystko to, co przyjmowane wewnetrznie)? ![]() ![]() :pro si: Wiem, ze sa o tym inne watki, ale interesuje mnie Wasza opinia i doswiadczenia. Ciekawi mnie wlasnie ten aspekt zageszczenia czupryny i zapobiegania wypadaniu, przyrost zdecydowanie mniej ![]() Dla zainteresowanych cysteina melduje, ze po 3 myciu smrodku nie czuc juz wcale ![]() Dobranoc
![]() Edytowane przez claudiiin Czas edycji: 2012-02-27 o 22:28 |
|
|
|
|
#58054 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#58055 |
|
Raczkowanie
|
Helołsik Lokaski
Witam się z gilem do pasa i uprzejmie donoszę, że NIE OGARNIAM nie tylko forum, ale domu, pracy i życia też Warunki na stoku dobre (poza stokiem brudna pośniegowa breja) - nawet jak na moje średnie umiejętności narciarskie Czwartek miałam koszmarny, ale śnieg był, temp w sam raz, więc okejowo. W piątek już ciutkę padał deszcz, ale jeździliśmy do końca.Jak sobotnia impreza? Super, wielkie dzięki W Czarnej Górze - rozmawiałyśmy o tym - Twoja glowa rozgrzeszona, bo pełna najcenniejszych włosowych informacji i o agatronie w Czarnej Górze pamiętać nie musi ![]() Kochane Zakręcone i Zafalowane, ponownie błagam o Wasze głosy na utwór de.pl w konkursie na Piosenkę EURO 2012. Tak mi na tym zależy, że agituje gdzie mogę i juz pół nocy zarywam dzień w dzień (czy noc w noc?). Skopiujcie adres ręcznie (inaczej wizaż go zablokuje): http://apps. facebook. com/megafonikonkurs/630/?id=12105 , wklejcie w przeglądarkę, usuńcie spacje po kropkach i kliknijcie GŁOSUJ, bo czas się kończy (głosowanie do 29 lutego). Jest nas tutaj tyle, że mogłybyśmy góry przenosić, a co dopiero pomóc zaistnieć jednemu zespołowi. Dzięki serdeczne
Edytowane przez agatron77 Czas edycji: 2012-02-27 o 22:36 |
|
|
|
#58056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kurcze moze za dlugo, zawsze olejuje na noc, na wlosach mam max 15 h, najpierw sprobuje nie olejowac skalpu, moze pomoze
|
|
#58057 |
|
Raczkowanie
|
Fajne włoski tutaj ostatnio widziałam, ale wybaczcie, że nie skomentuję każdych z osobna, bo ledwo widze na oczy przez ten katar. No i chciałam serdecznie powitać wszystkie nowe walczące o zdrowe i fajne włosy/loki/fale Głowy. Do mnie własnie dotarło, że miła rok od czasu jak zmieniłam pielęgnację na mniej lub bardziej CG
![]() A, i jeszcze napiszę, że w górach włosy świetnie sobie poradziły w warkoczu pod czapką. Po olejowaniu rycynką właściwie bardzo mało się spuszyły jak na dosyć mało sprzyjające warunki
|
#58058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tego Fa chyba nigdy na oczy nie widziałam.. ![]() yym...albo mi się wydaje,albo widzę je za każdym razem jak jestem w Ross? chyba, że jest jakieś w podobnym opakowaniu
|
|
|
#58059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak brzmiało pytanie? ![]() haha kupiłam dzisiaj to maselko orzechowe w Ross własnie miałam pisać że skład zaczyna się jak w kremie do rąk z biedry
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-02-27 o 22:51 |
|
|
|
|
#58060 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Dla mnie super, nie mam wrażliwej skóry. Pottersami myję od sierpnia 2010 (zużyłam w tym czasie 3 hegrony, poza tym potters). |
|
|
|
|
#58061 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wcześniej się zastanawiałam nad kupnem, ale jak limitowana to muszę mieć ![]() Jeszcze nie miałam styczności z Pottersami. Nikt mnie nie rozumie Tata stwierdził, że ostatnio mam hopla na temat włosów, a koleżanka napisała mi, cytuję:"kto stoi w rossmanie i ogląda przez 10 minut szampony i odżywki? Kto nieustannie sprawdzą wizaz i nie kupuje nic innego niż rzeczy do włosów? Kto codziennie robi sobie jakieś odżywki kurację czy inne takie i kto chodzi po mieście, przegląda gazety, neta, chodzi po sklepach i mówi o zniszczonych włosach każdego? Ty! Tak właśnie." Jak się cieszę, że mam Was
Pielęgnacja fal od 01.02.2012. Edytowane przez Martek_ Czas edycji: 2012-02-27 o 23:21 |
|
|
|
|
#58062 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chodź, utulimy, zrozumiemy. Mnie najbardziej mój TŻ denerwuje, jak innym opowiada, co ja z włoasami robię. Sam nie ma nic przeciwko(tylko o wizaż marudzi), podoba mu się- jak mówi, że dbam o siebie. Ale po co innym klepać, że oleje na noc nakładam albo pieluchą wygniatam fale??? Wiadomo, ze nie zrozumieją...
|
|
#58063 | ||||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#58064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz sobie gadają, potem jeszcze będą prosić o przepis na przepiękne i zdrowe włoski ![]() A to przepraszam ![]() Też słyszałam, że limitka i mi smutno bardzo bo jestem ogromnie zadowolona ![]() Umyłam kubeczkowo BD z kapką Isany, potem Isana i Garnier d/s i jeszcze kapka Isany na ociekające, b/s balsam Joanny miód i mleko i woda brzozowa w skalp Dużo Isany dzisiaj Włoski odżyły, o wiele szybciej schną, lśnią. Mimo że bez gniecenia i stylizatorów to i tak się jakoś skręciły. Może było im za ciężko? Nie chcę wsuwać wniosków jeszcze, zobaczymy co będzie rano
Pielęgnacja fal od 01.02.2012. Edytowane przez Martek_ Czas edycji: 2012-02-27 o 23:40 |
|
|
|
|
#58065 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja mam tylko: "jeszcze uzywasz tego lnu?" "ano, juz zawsze "i mina numer 8 pt.: "zego Ty nie nawymyslasz" ale jak jej powiedziałam, że to naturaln rzeczy i te tańsze, polskie - to się zainteresowała i skomentowała: "zawsze mówiłam, że te reklamowane to g***a" I jednak miała trochę racji. Jej się o tyle podoba (iTZ też), bo wolą mnie w lokach a ja do tej pory zazwyczaj prostowałam. Np. w pracy większość ludzi mylała, że prost to naturalne a jak nie zdążyłam wysuszyć i wyprostować to uważali, że sobie "fryzure zrobiłam'
|
|
|
|
|
#58066 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A poza tym jestem okaz zdrowia, zadne wyciagi roslinne, IP, nic jest w stanie mnie uczulic. Cytat:
Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2012-02-27 o 23:53 |
|||
|
|
|
#58067 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. U mnie powoli zaczyna sprawdzać się zasada "tanie=dobre".Cytat:
Pielęgnacja fal od 01.02.2012. Edytowane przez Martek_ Czas edycji: 2012-02-27 o 23:55 |
||
|
|
|
#58068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#58069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za to koleżanka dziwna jakaś. 10 minut ją dziwi? ![]() przypomniała mi się jedna sytuacja z Rossmana, wchodzą dwie koleżanki, jedna zaczyna przeglądać półkę z produktami włosowymi (ale nie nasza,oj nie), druga stoi i czeka. po chwili pierwsza: -eeee..a ty masz...cooś...do kupienia? -hmmm..nie. -....wytrzymasz? -<wzdech>ymhyymm<wzdech>mm mm... ![]() poruszały się przy tych półkach z moją prędkością, a więc koleżanka cierpliwa była bardzo
|
|
|
#58070 |
|
Wtajemniczenie
|
Podcielam wierzchnia warstwe i chyba zaczyna podchodzic wyzej skret
Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2012-02-28 o 01:07 |
|
|
|
#58071 |
|
Zakorzenienie
|
Ja oczywiście nie wyrabiam, ale poczytałam Was... tylko nie cytuję, bo większośc się zdązyła przeterminować
![]() A teraz chyba się kladę bo wstaje o 6...
|
#58072 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak babassu się spisuje?
|
|
#58073 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje
Poki co 1 raz uzylam, ale wrazenia pozytywne
|
#58074 |
|
Zakorzenienie
|
To ja o tym. Użyłam już drugi raz (wieczorem i teraz rano) i na razie nie gryzie. Nie umiem do tej konsystencji podejsc :P i na sucho i na mokro się maże
ale przyjemnetest na włosy będzie jak mi się znudzi to co mam ;p Skład zaczyna sie: aqua, cetearyl alcohol, shea i kokos Oddałam Isane babassu i dwa inne uczulacze kolezance ktora bedzie sie trwalowac w marcu ;] jestem z siebie dumna jeszcze żel Artiste jej opchne. i zaczne czytac o cienkich i porowatych wlosach. ale jeszcze teraz mi sie nie chce :P
|
|
|
|
#58075 |
|
Zadomowienie
|
Ajrisz myślisz, że to masełko byłoby dobre używane w taki sposób jak krem z biedry? Może i ja na włosy spróbuje, ciałko jest bardzo zadowolone, portfel też
|
#58076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczekam do wiosny bo moje teraz nie kochają shea aż tak (porowatość spadła mi do zera? ) Albo do impulsu ![]() Cena jest zaiste piękna
|
|
|
|
|
#58077 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez już takich nie mam
Ja już popadam w paranoje z powodu tych włosów
|
#58078 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie się zrobil ciut wiekszy pierdzielnik po żelu mrożącym Joanny (dzięki, Demciu, za możliwosć wypróbowania, teraz wiem, ze mogę kupić i mieć jako alternatywę dla lnianego), w ogóle mi to nie przeszkadza. Wrzuciłam też do codziennika, tyle że ciemnica u mnei i kiepska jakosć zdjec.
|
|
#58079 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak naturalny, dziękuję
Ja jakoś nigdy się nim nie zachwycałam ![]() Cytat:
Moje chyba łapią przesusz po Radicalu bo już trzeci dzień bez mycia. No ale dzisiaj wieczorem olejowanie tak czy siak
|
|
|
#58080 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie cierpię jak ktokolwiek gmera mi we włosach, bo większość robi to bez poszanowania dla loka niestety. Małemu też nie pozwalam, no chyba, że nie jest to pierwszy dzień po myciu ![]() de.pl w tej chwili na 26 miejscu, a 20 zespołów przechodzi do 2 etapu (niestety spadli z 24). O zwycięstwie nie marzą (trudno wygrać z Krajewskim, Rodowicz, itp, którzy swoje utwory nagrali w profesjonalnym studio za nieograniczone pieniądze), ale już ten 2 etap byłby dla nich pomocny. dmka, zdjęcia są, ale nie włosowe
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.

Mimo wszystko, zimowe sporty nie dla mnie, a szkoda, bo to musi być niezła adrenalina. 

Kusi mnie, żeby znów je pociąć u fryzjera ale wiem, że im są dłuższe i cięższe, tym skręt będzie mniejszy. Chyba jeszcze je trochę zniosę tak bez skrętu i skupię się na pielęgnacji a fryzjer tak ok kwietnia będzie.

Chodź, utulimy, zrozumiemy. Mnie najbardziej mój TŻ denerwuje, jak innym opowiada, co ja z włoasami robię. Sam nie ma nic przeciwko(tylko o wizaż marudzi), podoba mu się- jak mówi, że dbam o siebie. Ale po co innym klepać, że oleje na noc nakładam albo pieluchą wygniatam fale??? Wiadomo, ze nie zrozumieją...