|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
Zawsze z niego korzystam i jeszcze nigdy mi się nie nie udało
|
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
Toż to nie ma nic prostszego i szybszego niż zrobienie ciasta na pizzę.
|
|
|
#3483 |
|
Zadomowienie
|
poproszę o przepis to moze jutro zrobie pizze
|
|
|
|
#3484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zapisałam się do SR a co do prasowania, to ja jestem chyba Twoim przeciwieństwem kapukat bo jak wyjeżdżamy i samolot jest w nocy to ja się pakuję w dzień wyjazdu rano _agata z tym bałaganem to u mnie chyba na tej samej zasadzie działa, ale boję się, żebym się za bardzo nie przyzwyczaiła.
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
3 szklanki mąki przesiać do miski, dodać łyżeczkę soli i szczyptę cukru. Ja do tego dodaje jeszcze różne rzeczy, trochę otrębów i różne przyprawy wedle uznania
Do szklanki skruszyć 50 gramów drożdży, dodać 3 łyżki oleju i szczyptę cukru - zalać bardzo ciepłą wodą z kranu, dokładnie wymieszać i odstawić na chwilę. Po chwili dodać to do mąki i początkowo mieszać np łyżką, a potem wyrobić ciasto ręką. Jak to zrobię, to przykrywam ciasto ściereczką, odstawiam i robię sobie w tym czasie sos, kroje warzywka itd. Jak to zrobię, to dzielę sobie ciasto na dwie kulki i rękami rozciągam je na blaszce do pożądanej wielkości i kształtu no i tyle. Pizzę piekęw 220 stopniach przez około 15 minut. Zawsze robię w ten sam sposób, nigdy go jeszcze nie schrzaniłam A pisałam już, że w gotowaniu jestem słaba
|
#3486 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kurna, nie wiem, czy sobie jakiejś kawki nie strzelę... moja standardowe ciśnienie to 90/60 a dzisiaj jest chyba jeszcze mniej, bo mi słabo ciągle... W ogóle to pomyślałam sobie że chyba spakuję taką wstępną torbę szpitalną - jeszcze nie na poród, ale w razie czego... np muszę się zaopatrzyć w jakąś koszulę nocną, bo nie posiadam...
|
|||
|
|
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja robię bardzo podobnie, tylko olej dodaję do wyrabianego ciasta. narobiłyście mi smaka na pizzę i na obiad zrobię. |
|
|
|
|
#3488 |
|
Zadomowienie
|
Ale mnie dzisiaj nerwica złapała. W sumie bez powodu, chyba hormony zaczęły szaleć. I tak dobrze, że dopiero teraz. Jestem wściekła i płakać mi się chce
![]() Miałam wyjść na jakieś zakupy, dla poprawy humoru, ale pewnie mąż nakrzyczy, że lekarz kazał leżeć i niepotrzebnie nie łazić. Ach, sama już nie wiem czy chce mi się wychodzić. Mimo, że lekarz zabronił zapisałam się do SR. To tylko 4 zajęcia po 3 godziny, a piąte zajęcia mam sam na sam z położną, która odpowie mi na wszystkie pytania i nauczy kąpać dziecko. Zaczynam za tydzień. |
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
Nie w tubce, tylko tubie. Jest zrolowane jak np. ciasto francuskie. Tu ciężko dostać zwykłe drożdże
|
|
|
|
#3490 |
|
Zadomowienie
|
czy któraś z wrocławianek wybiera się na brochów do SR na 14.03??
|
|
|
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Jaczewskiego 500zł ta przyjemność kosztuje i doszliśmy z mężem do wniosku, że się nie zapisujemy. Też zaczęłam powoli swoje rzeczy kompletować... Tak na wszelki wypadek... Kupiłam na all szlafroczek bawełniany i 2 koszule...W niedzielę byliśmy w Olimpie za tymi sprawami, ale sam szlafrok kosztował średnio 150zł, więc doszłam do wniosku, że na all kliknę. Nie ma sensu inwestować w coś co może mi się podczas pobytu w szpitalu nieodwracalnie zeszmacić, a ładne szlafroczki w normalnym rozmiarze mam.
|
|
|
|
|
#3492 |
|
Wtajemniczenie
|
To moje najnowsze zdobycze.
Część dostaliśmy w prezencie. Kurteczka jest w pięknym,seledynowym kolorze. Tego nie widać na zdjęciu ![]() Śpiworek kupiłam raczej za ciepły i chyba się nie przyda, ale 10zł to nie majątek
|
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Gaabi - śliczne, a co do śpiworka, to nie wiem musiałoby być chyba w nocy 30 stopni żeby się nie przydał
ja mam taki 2.5 tong - cokolwiek to znaczy, czyli bardzo podobny grubością do Twojego i uważam że noce nie są aż tak gorące - zawsze mam kocyk jak będzie aż tak parno
|
|
|
|
#3494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja zaczynam 13 marca kism, rinco będziecie??
|
|
#3495 |
|
Zadomowienie
|
Gabbi, sliczne ubranka. Jejku, jak ja bym chciała już tą moją myszkę ubrac w te wszystkie sukienieczki jakie dla niej mam
|
|
|
|
#3496 |
|
Raczkowanie
|
Ewunia skoro lekarz zabronił to dlaczego idziesz?
Ja bym nie ryzykowała... "tylko" 4 razy po 3 godziny jak masz leżeć... |
|
|
|
#3497 |
|
Zadomowienie
|
Nie potrzebuje zaświadczenia, a poza tym to mój lekarz myślał chyba, że chcę iść do szkoły gdzie zajęcia są 2 razy w tygodniu i gdzie wykonuje się ćwiczenia np. na piłkach, na bóle kręgosłupa itp. A ja będę miała sama teorie. Poza tym co to za wysiłek wysiąść z taxówki, wejść do budynku i znowu siedzieć. Na tej samej zasadzie mam zezwolenie chodzic do kina czy restauracji więc dlaczego nie do SR?
Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-02-28 o 12:23 |
|
|
|
#3498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3499 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam od gin. Bakterie w moczu są nadal, więc tym razem zamiast tabletek na Furaginum mam brać Monural (30 zł
Pytałam co mogę brać na przeziębienie i powiedziała, że Aspirynę najlepiej, więc dziś przed snem aspirynka i mam nadzieję, że choróbsko sobie pójdzie papa. I dostałam od położnej próbki z Nivea (krem przeciw odparzeniom i płyn do kąpieli), książeczkę "Położna-poradnik dla rodziców, naklejkę do auta "Uwaga dziecko" i coś co najbardziej spodobało się mężusiowi "Kalendarz twojego maluszka-pierwszy roczek" .I chyba dziś też się przejdę i zobaczę czy u mnie funkcjonuje jakaś szkoła rodzenia i jak to wygląda. |
|
|
|
#3500 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3501 |
|
Wtajemniczenie
|
a, jeszcze mam takie przemyślenie odnośnie tych nieszczęsnych koszul nocnych. Są to niby "koszule do karmienia" - a praktycznie wszystkie mają miejsce na wielki ciążowy brzuch. No to chyba albo ciąża, albo karmienie?
|
|
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3503 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry ... ale czy dobry?? Dalej dziwnie się czuję, w sumie to chyba tylko katar mam, ale rano też bolało mnie gardło
kapukat i missmalezji wielkie dzięki za Wasze listy wyprawkowe. Mam tylko ubranka, i na tym koniec...miałam od wczoraj zacząć wyprawy po sklepach, ale mnie grypsko rozłożyło diablica071086 maj, właśnie...my mamy komunię chrześniaka mojego męża...a ja o tym zapomniałam...i co my mamy mu kupić?? Gaabbi fajne zdobycze Póki co sobie tu posiedzę obiadu dziś też nie gotuje, zjemy to co zalega w lodówce tylko podgrzać i już. A jutro chyba będą placki po węgiersku, aż mi ślinka cieknie
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#3504 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A z tym usg to chodzi o to że to jest ostatnie usg genetyczne, a nie ostatnie w ciąży, takie zwykłe jeszcze będą robione. Cytat:
Śliweńka ostatnio była, tylko nie wiem czy to było genetyczne ale chyba tak. za dzisiejszą wizytę.Cytat:
Cytat:
Kapukat za wózek i torbę
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-28 o 12:38 |
|||||
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak na wesele No właśnie rower odpada, bo ma fajny, i po co mu drugi. Szczerze, to wolałabym dać kasę, tylko nie mam pojęcia ile. Teraz na komunię daje się prezenty jak na wesele
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za szyjkę i serducho
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzięłam L na wszelki wypadek. U mnie była inna koszula. Ale szlafrok ten i u tego sprzedawcy: http://allegro.pl/komplet-koszula-sz...152208515.html Różnie z tym brzuszkiem bywa, jednym spada po urodzeniu, a inne jeszcze mają... Miss o tym kiedyś też pisała... |
|
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde ale od rana lecicie z postami....
Kapukat ja musze miec tak jak Ty.... na wyjazd wyszykowana 2 tyg wczesniej i teraz tez juz chce miec wsyztko dopiete na ostatni guzik bo pozniej sie boje, ze nie bede miala sily i czasu latac za wszytskim ![]() obecnie czekam na komody z ikea no i mam nadzieje, ze powoli zaczne conieco prac.<tzn tak koncem marca> a takie dzieciece rzeczy to trzeba w rekach prac, nie :P ? nie kupowalam proszkow tylko 2 plyny dzidzius- do bialego i kolorowego... zobaczymy.... agata z brzuszkami to wlansie roznie, w spzitalu jak lezalam to niektore kobietki ja myslalam, ze one juz ida rodzic,,, jka sie pozniej okazywalo byly w podpobnych tygoodniach co my ;] ja dzis bede dzwonila sie umowic prywatnie na to ostatnie usg,,, wczoraj sie nie dodzwonilam to bedzie moje 3cie i ostatnie usg, w spzitalu u nas nie robia raczej bo wypytywalam takze jak mi urosnie do 4-5 kilo to juz ja sie dowiem tylko o tym jak go urodze. Poza tym nie ma w moim szpitalu do normalnego porodu znieczulenia, tylko gaz... hardcor jak ktos powiedzial o ochraniaczu, ze kupuje go wlasnie zeby upiekszyc tez swoje uzywane lozeczko... rowniez i mi w tym celu sie przyda :P choc mysle go troszke odmalowac <tzn tz ma takie zadanie >
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-02-28 o 12:49 |
|
|
|
#3510 |
|
Wtajemniczenie
|
Nigdy nie zrozumiem pogody
Z dwojga złego wole deszcz-lepiej jezdzi się samochodem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

. Naczynia myję codziennie, więc M. uznał, że skoro ma wolne to dziś myje za mnie. Na obiad sobie zrobimy pizzę, bo mamy potrzebne składniki, tylko ciasto z sosem trzeba kupić (bo robić nam się nie chce, a tutaj są sprzedawane ciasta w takich tubach z dołączonym sosem w słoiczku).
Zawsze z niego korzystam i jeszcze nigdy mi się nie nie udało

_agata z tym bałaganem to u mnie chyba na tej samej zasadzie działa, ale boję się, żebym się za bardzo nie przyzwyczaiła.

za dzisiejszą wizytę.