|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
kciuki za dzisiejsze wizyty
Ja dziś też nie za dobrze sie czuje boli mnie dolny odcinek kregosłupa i rozciąga się aż po biodra
|
#932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#934 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() mój mały ma czkawke dwa razy dziennie , mój połykacz wód ![]() wczoraj sie wkurzylam na TZ, bo siedzi sobie przed tv i oglada vive i tam jakas paniusia mówi ze ona 11 dni po porodzie nagrywala jakis tam teledysk, a ten do mnie ze poród to zaden wyczyn, nic strasznego.... mówie tak? to mam nadzieje ze bedzie nam dane byc razem i zobaczy czy to takie nicMegMakeUp miejmy nadzieje ze maluszek poczeka jeszcze troszke, lez kochana i wypoczywaj Aguśka to gratuluje czopa o ile to czop, ja podejrzewam ze mojego nie zauwaze bo czesto mam tyle wydzieliny takiej glutowatej ze juz kilka razy sie bałam ze mi odszedl ![]() W ogole jak w nocy przetrzymam siku, bo mi sie nie chce wstac to nie moge dojsc do toalety i mi sie samo popuszcza, masakra
|
#935 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Mnie po tygodniu nic juz nie bolalo,nie mialam sladu po brzuchu,wchodzilam we wszystkie obcisle ciuchy sprzed ciazy.No i odkad mialam przec to wydanie na swiat dziecka trwalo 20 min. Wiec ja nie mam zlych doswiadczen.Ale nie powiedziane,ze tym razem bedzie tak samo
|
|
#936 |
|
Zadomowienie
|
gosia dobrze ze sa osoby takie jak ty, które tak pozytywnie wypowiadaja sie o porodzie
mam nadzieje ze po fakcie , tez powiem ze spodziewalam sie czegos gorszego
|
#937 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nawet w TV reklamuja Cytat:
Dziala, nie dziala, wazne ze choc na chwile odtluszcza klaczki polecam w awaryjnych sytuacjach Cytat:
Cytat:
Rety jak mi sie dzisiaj nic nie chce.... mam ochote na paczki ale obiecalam sobie ze ich juz nie tkne, bo mi tylko d.upsko rosnie ubzduralam sobie jakos w glowie, ze jak zrobie sobie manicure to urodze
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||||
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja nadal bez kompa padł calkiem... więc czeka nas kolejny duży wydatek Podczytuje Was cały czas ale pisanie z tel jest ciężkie więc robię to rzadko ![]() Ja ciagle wypatruje czy coś sie u mnie nie dzieje dodatkowo ale na razie bez zmian...jutro kończę 37t. I odstawiam fenoterol!!! boję sie troszkę... No i jutro ok 12:00 mam Ktg u mojego gina... popytam go jeszcze co i jak tam ze mną będzie Skurcze są coraz mocniejsze i co raz ich więcej... do tego dziwny ból w kroczu takie jakby partie ucisk... no i wszystko na raz w ogóle... więc czekam grzecznie... Dziewczyny trzymam kciuki za Nas...za wszystko!!! Bo teraz to juz naprawdę zacznie sie rozpakowywanko... marzec prawie za pasem...
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki a ja mam pytanie - gdzie montujecie fotelik w samochodzie - za siedzeniem kierowcy czy pasażera?
|
|
|
|
#940 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Poki moge to korzystam.Potem moze nie byc czasu na jedzenie i tez pewnie jakos slodyczami nie bede sie opychac. Tez nic mi sie nie chce,ale musze sie ruszyc i wziac za sprzatanie.
|
|
#941 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
u mnie pogoda fatalna, pada i zimno, a nocka nawet w miarę, muszę przyznać że po tych ćwiczeniach w sr zawsze we wtorki się lepiej czuje Aguśkaa83 jeśli to był czop to super to uważaj jak urodzisz w okolicach tej pełni księżyca wczoraj nam położna znowu mówiła na sr, że mamy sie przygotować tak 2 dni przed i 2 dni po pełni bo wtedy jest oblężenie porodówki ![]() desia dużo zdrówka dla synka!!!
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak będę jechała sama to fotelik obok kierowcy (nie mam poduszki powietrznej więc nie widzę problemu). Jak z mężem, to z tyłu - jeśli ja będę prowadziła, to za siedzeniem pasażera, jeśli on będzie prowadził - za fotelem kierowcy ![]() Nie rozumiem tych drętwień rąk :/ pół nocy było ok, a drugie pół to jakiś koszmar. Mrówki mam od łokci w dół. Mam takie wrażenie, jakby rozluźniły mi się stawy łokciowe i podrażniały mi właśnie te cholerne nerwy. Bo do tego mam ból stóp, jakby miały się rozpłaszczyć...
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-02-28 o 11:24 |
|
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam do gina. Ja to mam pecha
|
|
|
|
#944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) i brakuje mi moze kilograma do 100 kg wiec wole sobie odmowic, poza tym przyzwyczaic sie do mysli o innym jedzeniu i braku slodyczy, bo inaczej nigdy nie schudne o kurcze ... a moze do szpitala niech Cie skieruje na ktg? Albo poleci jakis gabinet gdzie mozesz zrobic?
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#945 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. też dziś dzwonię do położnej, ale pierwszy raz... bo to chyba już najwyższa pora jest. mam nadzieję, że będzie wolna w okolicy mojego terminu jeszcze... a jak nie to mam jeszcze jeden typ ![]() 3. wczoraj na ich stronce obczaiłam sobie filmiki o ciąży i w sumie fajne niektóre, bo ja jakoś nie siedzę tak rano przed tv i zawsze najfajniejsze materiały o ciąży i dzieciach mi uciekają Ja montuje bazę za siedzeniem pasażera i raczej nie będę go przemieszczać z związku z tym. u mnie w aucie z przodu się nie da, bo nie ma dezaktywacji poduszek. Ale mąż kupuje takie lusterko, w którym dziecko można podglądać, jak się jedzie samemu. W ostateczności jak będzie ciężko jeżdzić autkiem samej z dzieckiem z tyłu to będę brała drugie auto, bo tam jest wyłączanie poduszki. Tylko wtedy z kolei bez Isofixa, bo z przodu się go nie montuje.
|
|
#946 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Lenka kurcze ja juz nie wiem;/ Bo niby to takie galaretkowate bylo ale nie bylo tego duzo. W necie czop wyglada inaczej, jest tego sporo, ale wlasnie pomyslalam, ze krazek zatrzymal reszte czopa
![]() Nie lubie takiej niepewnosci ale jutro mam wizyte u gina wiec dowiem sie co i jak. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja jutro mam wizyte. Szkoda ze komp Ci nie dziala. U mnie jesli chodzi o skurcze, to jakos sie ostatnio uspokoily podejrzanie...sa ale mimo iz zadnych lekow juz nie biore to nie jest ich tak bardzo duzo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ciekawe ze takie obserwacje polozne maja nt tej pełni
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny mam pytanie ile z Was będzie rodziło z TŻ-tami?? ;> Mój się cały czas zastanawia czy być przy porodzie czy nie... a ja nie naciskam bo chcę aby to była jego decyzja. |
|
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka no-spe wczoraj dostałam w zadek, bo chyba od tego siedzenia brzuch zaczął mnie ostro boleć jak na @ i lekarz tak zaordynował, jakby mi nie przeszło to na oddział by mnie wzięli sprawdzać dlaczego, ale, że się polepszyło to wypuścili mnie do domu z nakazem leżenia i odpoczywania
a dziś mnie ten pośladek na..pierdziela Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-02-28 o 11:48 |
|
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ucho mnie nie boli tylko zatkane jest ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Ja będę sama niestety |
|
|
|
|
#950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
MegMakeUp a ja też w 32 tyg jestem i też wolę jak najdłużej poczekać, co by Malutkabyła bezpieczna |
|
|
|
|
#951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a i już mu powiedziałam że w ostatecznym momencie jak nie da rady to może przecież zawsze wyjść, ważne że choć na początku ze mną będzie, a jak już będą skurcze parte to wydaje mi się że na nic już uwagi nie będe zwracała
|
|
#952 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
Zawsze krzyczę, że chce być sama :P Więc pewnie i tym razem go to czeka No ale nigdy nie rodziłam, więc kto wie co się wydarzy Ale podziwiam facetów, którzy wytrwali do końca ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
o towarzyszeniu mojego męża pisałam już kilka razy.
Szczerze powiem, to nie wiem jak on to wszystko zniesie, bo już teraz czuje "panikę", że będzie mnie bolało i będzie musiał zawieźć mnie do szpitala W każdym razie powiedziała, że jak trafię na jakaś wredną, to ona ją przywróci do porządku i nie da zrobić mi krzywdy.
|
#954 | ||
|
Gang Iren
|
Chyba bede sobie tak z doskoku robic z przerwami.
Jak na razie to zrobilam reczna przepierke,zmylam i powycieralam naczynia i zdjelam pranie z suszarki.No i przerwa ![]() Cytat:
Wiec zobaczysz jak to ladnie pojdzie ze zrzucaniem wagi Ja sie te ostatnie tygodnie dopieszcze jedzeniowo No i postaram sie poleniuchowac,wiec bede robic minimum co jest konieczne.Trzeba zbierac sily.Sprzatam tez tyle o ile.I tak jest cudownie czysto wspominajac to jak bylo jak sie wprowadzilismy.A nasprzatam sie jak sie przeprowadzac bedziemy ![]() Cytat:
W sumie to nawet nie spytalam mu sie jaka jest jego decyzja. Wzielam to za pewnik,ze bedzie ze mna.Ale zazalen nie zglaszal ![]() Byloby mi przykro gdyby nie chcial byc ze mna,bo ja nie chce byc sama. W koncu dziecko jest wspolne.I tak ja odwalam cala robote,wiec on moze chociaz mnie wspierac wtedy.
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
wszamałam śniadanko i no właśnie co tu robić obiad za wcześnie bo TŻ za nim wstanie po nocce to oj...pranie wstawione, sprzątać nie ma co bo posprzątane. A na torby nie mam ochoty ! - zrobię to jak TŻ pojedzie sobie.Cytat:
|
|
|
|
|
#956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Od razu mniejszy stres mam
|
|
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
a co do reguły fotelika na miejscu pasażera to jak ma być ułożony dziecko twarzą do szyby normalnie czy do fotela?
|
|
|
|
#958 |
|
Zadomowienie
|
my bedziemy rodzic razem jesli tylko porodowka rodzinna bedzie wolna, ale nie wiem jak sie zachowam jak mnie bedzie bardzo bolec jedna opcja jest taka ze nie bede chciala zeby ze mna byl, zeby do mnie cokolwiek mówił( czesto mam tak ze jak cos bardzo mnie boli to zamykam sie w sobie i tak sobie sama w sobie staram z tym radzic a obecnosc innych mnie tylko rozprasza) a druga opcja jest taka ze porodowka rodzinna bedzie zajeta, albo powiedza ze Tz nie moze byc ze mna i w tedy wpadne w szał i bede plakac zeby jednak byl ze mna
![]() gotuje dzis fasole po bretońsku z mięskiem wędzonym, oby wyszla ,bo tak mialabym spokoj z gotowaniem na minimum 2 dni
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-02-28 o 12:11 |
|
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja od kilku dni mam ochotę na nią, ale niestety już takich potraw nie mogę jeść. Idę się zdrzemnąć, więc może mi się przyśni chociaż, że ją jem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

kupilam sobie ostatnio suchy szampon syoss'a z mysla jakby mi sie w szpitalu nie chcialo myc wlosow
bo z malych pojemnosci nie udalo mi sie mojego szamponu dostac i kupilam gliss kur'a czerwonego. No nic zobaczymy jak wyjdzie

mówie tak? to mam nadzieje ze bedzie nam dane byc razem i zobaczy czy to takie nic
ale obiecalam sobie ze ich juz nie tkne, bo mi tylko d.upsko rosnie 

to uważaj jak urodzisz w okolicach tej pełni księżyca