|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#25171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mundial 2006 = Przystojniacy
Pomocnik Wisły, Jakub Błaszczykowski został uznany przez gości portalu Onet.pl, najlepszym piłkarzem rundy jesiennej Orange Ekstraklasy.
Błaszczykowski, który obchodził w czwartek 21 urodziny, zgromadził 40% wszystkich głosów. Tuż za nim uplasował się napastnik GKS Bełchatów, Radosław Matusiak, na którego oddano 36% głosów. Siódme miejsce z 3% głosów zajął Cleber, a pierwszą dziesiątkę zamknęli Emilian Dolha i Radosław Sobolewski. Najlepsi piłkarze rundy jesiennej wg internautów sport.onet.pl: 1. Jakub Błaszczykowski (Wisła Kraków) - 79 102 głosy (40%) 2. Radosław Matusiak (GKS Bełchatów) - 72 310 (36%) 3. Grzegorz Bronowicki (Legia Warszawa) - 12 284 (6%) 4. Paweł Golański (Korona Kielce) - 7391 (4%) 5. Dickson Choto (Legia Warszawa) - 7169 (4%) 6. Marcin Wasilewski (Lech Poznań) - 6392 (3%) 7. Cleber (Wisła Kraków) - 5243 (3%) 8. Łukasz Garguła (GKS Bełchatów) - 4618 (2%) 9. Emilian Dolha (Wisła Kraków) - 3046 (2%) 10. Radosław Sobolewski (Wisła Kraków) - 2197 (1%). jeaaaaaaa Kubuś wygrał i aż 6 moich ciastek walczyło ![]() aaaa kocham te jego gesty
|
|
#25172 |
|
Zakorzenienie
|
Po niemal miesięcznych urlopach wiślacy wrócą do klubu 11 stycznia 2007 r. Przez dwa następne dni będą przechodzić rutynowe badania lekarskie i testy wytrzymałościowe. Dopiero potem rozpoczną żmudne treningi przygotowujące do rundy wiosennej.
Pełny plan przygotowań: 14-16 stycznia - zajęcia w Krakowie 17-31 stycznia - zgrupowanie w Turcji (pięć sparingów) 1-5 lutego - treningi w Krakowie 6-20 lutego - zgrupowanie na Cyprze (pięć sparingów) 21 lutego - przygotowania na własnych obiektach ahhh żeby znaleźć sie na takim treningu
|
|
#25173 |
|
Zakorzenienie
|
podsumowanie tego roku :
Wyjazdową porażką z Feyenoordem Wisła zakończyła rok 2006. Może się w nim pochwalić co najwyżej... stuletnią tradycją. Sukcesami - już nie za bardzo. Utrata mistrzostwa, piąte miejsce w lidze po rundzie jesiennej, odpadnięcie z Pucharu Polski, przerwana piękna passa meczów bez porażki na własnym stadionie - to wydarzenia, które wstrząsnęły klubem. Szczęśliwy awans do fazy grupowej Pucharu UEFA trener Dragomir Okuka i jego piłkarze roztrwonili. Choć serbski szkoleniowiec czuje się niezagrożony, dziś zarząd w gronie Ludwik Miętta-Mikołajewicz, Adam Nawałka, Mirosław Senderski i Jerzy Jurczyński podejmie decyzję na jego temat. Nie wiadomo tylko, czy mocniejszej pozycji od całego zarządu u właściciela Bogusława Cupiała nie ma skaut Zdzisław Kapka. On był pomysłodawcą zatrudnienia Okuki i nie zmienia zdania tak łatwo. Możliwe więc, że Okuka pozostanie trenerem "Białej Gwiazdy". Sporządził listę transferową, a także plan przygotowań do drugiej fazy rozgrywek ligowych, czego zwykle nie wymaga się od człowieka, który ma za chwilę odejść. Oczywiście zdarzało się w przeszłości, że trenerzy Wisły w okamgnieniu tracili poparcie właściciela SSA Bogusława Cupiała, ale dziś ponoć nie ma w jego otoczeniu zbyt wielu osób wrogich Serbowi. W klubie zaczął dominować pogląd, że to kadra zawodnicza wymaga przewietrzenia. Jaki jest plan, gdyby zarząd jednak zwolnił Serba? W styczniu zespół przejąłby Nawałka, który chce wprowadzania młodzieży do pierwszego zespołu. On sprzeciwił się sprzedaniu do Zagłębia Lubin młodego stopera Adama Kokoszki, a do innego pierwszoligowego klubu 18-letniego napastnika Patryka Małeckiego. Nawałka zauważa: - Adam i Patryk mają realne szanse, by przebić się do składu. Nasze kłopoty kadrowe wynikają również z tego, że zostało zaniedbane wprowadzanie młodzieży do pierwszego zespołu. Wiceprezes i jedyny kandydat na nowego trenera podkreśla: - Gdy myślę o całej rundzie, to porażka z Feyenoordem nie jest najbardziej bolesna. Zajęliśmy bardzo słabe miejsce w lidze - najgorsze od ośmiu lat, odpadliśmy z Pucharu Polski. To wszystko powoduje, że nastroje w klubie nie są najlepsze. Czwartek był dla kilku piłkarzy dniem pożegnań z klubem. Po ogólnie udanym okresie czterech lat w Wiśle z klubem żegna się Maciej Stolarczyk, który najpewniej wróci do macierzystej Pogoni Szczecin.. - Usłyszałem właśnie od trenera, że nie ma dla mnie miejsca w Wiśle. Będę musiał znaleźć sobie nowego pracodawcę. Nieco inna wersję przedstwawia Dragomir Okuka, który najwyraźniej docenił pozytywną rolę Stolarczyka w kształtowaniu ducha zespołu, bo nie upiera się, że doświadczony obrońca powinien odejść. - Stolarczyk sam zgłaszał się do mnie i pytał o przyszłość. Wolałby zostać i powalczyć o miejsce w składzie. Dla mnie może zostać, ale będąc świadomym, że gdy wszyscy będą zdrowi, to on usiądzie na ławce. Nie mogę mu zagwarantować miejsca w składzie, a on chce sobie znaleźć nowy klub, w którym mógłby jeszcze pograć. Na wiosnę nie zobaczymy już przy Reymonta Pawła Kryszałowicza, który na koniec kariery przeniesie się do klubu z mniejszymi aspiracjami. Ma oferty z kraju i z zagranicy. Od dłuższego czasu Wisła chce się pozbyć Tomasza Dawidowskiego, Jacka Paszulewicza i Marcina Kuźby, ale każdy z nich miał poważną kontuzję, po której nie zdążył wrócić do wielkiej piłki. Zatem znalezienie dla nich pracodawcy może się okazać niewykonalne nawet dla najlepszych menedżerów. Żadnych problemów ze znalezieniem nowej pracy nie powinien mieć utalentowany pomocnik młodzieżowej reprezentacji Rumunii Hristu Chiacu. Piłkarze są gotowi na wszystko. Jeden z nich mówi anonimowo: - Nie wiadomo, co będzie jutro, gdy prezes Cupiał wstanie lewą nogą. Na zakończenie roku cała drużyna "Białej Gwiazdy" spotkała się wczoraj wieczorem w restauracji CK Browar na spotkaniu opłatkowym.
|
|
#25174 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra postawa Pawła Brożka w meczach o Puchar UEFA (4 gole) owocuje zainteresowaniami kolejnych klubów. - Mamy oficjalne pismo z Nancy, nieoficjalne zapytanie złożył jeden z klubów Premiership - mówi dyrektor sportowy Wisły Adam Nawałka.
Po meczu z Feyenoordem podjęto decyzję, że Wisła przystąpi do rozmów w sprawie każdej oferty. - Jeśli otrzymamy satysfakcjonującą nas ofertę, a Paweł będzie chciał zmienić klub, nie będziemy go zatrzymywać na siłę - mówi Nawałka. Podobne stanowisko dotyczy wszystkich pozostałych piłkarzy "Białej Gwiazdy". - Mam zielone światło jeśli chodzi o transfer - stwierdził w czwartek Marcin Baszczyński. Problem polega na tym, że tacy zawodnicy jak "Baszczu" czy Radosław Sobolewski mieli oferty zza granicy, ale kilkanaście miesięcy temu. Teraz obu trudniej będzie korzystnie sprzedać. A co gorsza, brak widocznych ruchów, by do drużyny trafili wartościowi następcy. Wygląda na to, że na największe gwiazdy rodzimej ligi, Wisły już nie stać. Bartłomiejowi Grzelakowi lepszą finansowo ofertę złożyła nie tylko Legia, ale i Zagłębie Lubin. Przebudowę drużyny powierzono Adamowi Nawałce i już od kilku tygodni w klubie głośno mówią, że to on ma decydujące słowo w sprawach transferowych. Niewykluczone, że już w piątek przestanie to dziwić, bo wszystkie znaki na ziemi i niebie przekonują, że były świetny pomocnik Wisły zastąpi Dragomira Okukę na ławce rezerwowych. byliby głupi sprzedając cennego Brożka chociaż z drugiej strony chłopak ma szanse sie rozwinąć pamiętam jak Baszczu dostał oferte za Bayerny Leverkusen
|
|
#25175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to nie wiedziałam, że Głowacki był wcześniej kapitanem ale Baszczu mi bardziej pasuje do tej roli rzeczywiście Paulista z Brazylii jest, ale ze mnie gapa od samego początku nie mogę się oprzeć wrażeniu, jakby Okuka nie wiedział jaką ma drużynę ma jakąś dziwną wizje moim zdaniem, która w ogóle nie pasuje do Wisły, tak jak mówisz, skoro przegrywają, to coś jest nie tak, więc powinno się coś zmienić, a on nic nie robi a prawda jest taka, że mają świetny zespół i spokojnie mgliby radzić sobie o wiele lepiej a Thweita mi było ostatnio strasznie szkoda, jak przeczytałam, że bardzo cieżko było mu się przystosować do druzyny i że strasznie tęskni za narzeczoną, która została w Australii, biedny, cieżko musi mu być
|
|
|
|
|
#25176 |
|
Zakorzenienie
|
Napastnik Widzewa Łódź i reprezentacji Polski, Bartłomiej Grzelak, który znajdował się w kręgu zainteresowań Wisły Kraków, od stycznia będzie zawodnikiem Legii Warszawa - poinformowała Polska Agencja Prasowa.
Jeszcze niedawno wydawało się, że Grzelak zasili szeregi Zagłębia Lubin. Do porozumienia nie doszły jednak kluby. W czwartek wieczorem działacze Widzewa ustalili warunki transferu z Legią. Sam zawodnik w przyszłym tygodniu ma podpisać 3,5-letni kontrakt. kurcze szkoda że nie wybrał Wisły a przecież Legia to chyba słabszy team niż Wisła
|
|
#25177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zdjecie super ![]() |
|
|
|
|
#25178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej nom ja nie wyobrażam sobie Wisły bez Baszcza jako kapitana wiesz, Dragomir troche sobie poeksperymentował ale szkoda że poświęcił na to puchar UEFA on próbuje stworzyć nowy wizerunek zespołu, nowe pozycje a tak naprawde spaprał kawał dobrej roboty Dana Petrescu Thwaite to dość dobry zawodnik ale trudno żeby był obrońcą podczas gdy sie do tego nie nadaje on powinien być na pozycji pomocnika to tak jak Ebi, czasem jest pomocnikiem czasem napastnikem a tu Leo wyjeżdza z pozycją obrońcy ( gdyby tak było) to chore ![]() nom i właśnie miał problemy z językiem, z klimatyzacją no i jeszcze narzeczoną zostawił
|
|
|
#25179 |
|
Zakorzenienie
|
to ma Kuba spóźniony prezent na urodzinki
![]() jedno z moich ulubionych a tu wywiad z Baszczem : Marcin Baszczyński obszernie komentował dziś mecz z Feyenoordem i przyczyny wczorajszej porażki w Rotterdamie. Przyznał także, że jest potrzeba przebudowy drużyny. Wyraził nadzieję, że ewentualne transfery w przerwie zimowej będą "prawdziwymi wzmocnieniami, a nie tylko uzupełnieniem składu". Ale czy czasem sam "Baszczu" nie przygotowuje się do zimowego transferu? Co Pana zdaniem zadecydowało o tym, że przegraliście ten mecz? Momentami w pierwszej połowie przecież Wisła miała przewagę. - Przegraliśmy dlatego, że w drugiej połowie, kiedy stwarzaliśmy sytuacje nie zamieniliśmy żadnej z tych sytuacji na bramkę i potem z nas powietrze niestety uszło. Pod koniec nie byliśmy w stanie już nic zrobić. Nie sądzisz, że zbyt łatwo traciliście gole? Pierwsza bramka była wręcz kuriozalna. - Dokładnie, tak się jakoś zdarzyło, że te bramki traciliśmy trochę za łatwo. Aczkolwiek, po pierwszej straconej bramce prowadziliśmy grę, wyrównaliśmy. Potem znowu straciliśmy dosyć głupiego gola. Staraliśmy się zremisować, odkryliśmy się, ale nic nam z tego nie wyszło. Nie uważasz, że te kłopoty defensywne zespołu to trochę głębszy problem? I to problem całego zespołu? - Trzeba zwrócić uwagę na to, że nasza obrona grała znów w „nowatorskim”, eksperymentalnym składzie, a to jak wiadomo nie wpływa dobrze na grę. Feyenoord to jednak drużyna grająca ofensywnie, to było widać na wszystkich ich meczach, które ostatnio analizowaliśmy. Tym razem nie stworzyli sobie wielu sytuacji, jednak je znakomicie wykorzystali. Jest ryzyko, że nie tylko nie zagracie w pucharach europejskich na wiosnę, ale nawet i w przyszłym sezonie… - Takiego czarnego scenariusza to raczej nie przewiduję. Na pewno myślałem, że jesteśmy w stanie awansować w tym roku do następnej rundy i naprawdę gorąco w to wierzyłem. Ja już jestem w takim wieku, że nie zbieram doświadczenia – dla mnie liczą się tylko zwycięstwa. No, niestety - została nam tylko liga. Cóż, będziemy musieli bardzo mocno powalczyć o odzyskanie tytułu. Drużyna zrobiła w ostatnich tygodniach jakiś krok to przodu, niestety to nie wystarczyło do awansu. Choć, jak mówię – wstydzić się nie musimy. Co dalej? Jak ma być teraz formuła zespołu? Jesteś za jakimiś gruntownymi zmianami? - Naturalne i chyba potrzebne są jakieś zmiany i roszady. Trzeba wprowadzić trochę świeżej krwi na pewno do drużyny. Oby to były naprawdę wzmocnienia, a nie uzupełnienia tylko. Zobaczymy czy klub stać na takie ruchy. A co z Tobą? Czy Ty się wyleczyłeś z marzeń o transferze zagranicznym? - Zostawiam to w rękach losu. Zobaczymy. Jadę odpocząć w gronie rodzinnym, co się ma wydarzyć to się wydarzy. Wiem, że stanowisko klubu w tym temacie już też jest troszeczkę inne. To znaczy, że co? Że jest bardziej zielone światło dla tego typu ruchów? - No, myślę, że tak. kurcze Wisła bez Baszcza to już nie Wisła nie chce żeby go sprzedali i chce go już zawsze widzieć z tą opaską
|
|
#25180 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaa sikam
|
|
#25181 |
|
Zakorzenienie
|
1 - Ema
2 - tyłeczek Darka i zasłonięty Brożka 3 - Kubuniu 4 - zbiorowa 5 - Hirstu Chiacu 6 - Leo na trybunach
|
|
#25182 |
|
Zakorzenienie
|
1 - Kubuś, Baszczu i Michael, po przegranym meczu tacy zadowoleni
![]() 2 - taki bardziej nieurodziwy Kuba 3 - faulujący Arek, i to ma być kapitan ?? 4 - moje słoneczko 5 - prosze jakie Brożek ma możliwości i ta mina Darka 6 - ale Sobol fajnie sie sciął
|
|
#25183 |
|
Zakorzenienie
|
1 - Zieniu
2 - po puszczonej bramce ![]() 3,4,5 - Michael, żółta kartka ![]() 6 - zbiorowe
|
|
#25184 |
|
Zakorzenienie
|
smutek po meczu
na 2 fotce Baszczu fajnie sobie koszulke założył, tak jak szalik a na 4 fotce ładny chłopak ten w jasnej a na 5 fotce Branko wchodzi za Brożka, Okuka w tym momencie był śmieszny ( doliczana 2 minuta a ten dopiero pozwala mu wejść )
|
|
#25185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo jeśli Ebi odejdzie z BVB, to będę musiała zmienić klub bo gneralnie większości zawodników BVB nie znoszę ![]() Cytat:
![]() za na zdjęciu z Leo nawet się Smolarek senior trafił ![]() tak golądam te zdjęcia i się śmieje po cichu, na co moja mama myjąca oknoo: Ty wiesz, że się głupio zachowujesz? |
||
|
|
|
#25186 |
|
Zakorzenienie
|
a ten gdzie sie pcha
tylko troche przyciasny taki do ciała przylegający
|
|
#25187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi to sie wogóle te transfery nie podobają bo ci zawodnicy to są jak kozy za przeproszeniem na targu sprzedawani a jak, pełna elita piłkarska ![]() hehe ja jestem sama to mi nikt nic nie mówi ale jak mecz oglądam sie ze mnie śmieją
|
|
|
#25188 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
No i dyrektorka się musi wstydzić za nas
Że.. uu zapomniałam o co chodziło Cytat:
Ale to fajnie, niech ma te swoje 5 minutCytat:
To masz niezły zbiór Bo to nie same foty, ale też mecze, wywiady, gify i takie różne duperele.Cytat:
Cytat:
Świetne po prostuCytat:
U mnie rzadko takie akcje się zdarzająCytat:
W 3ciej klasie Cytat:
Ja też w nich wierzę 3? W Twojej klasie? U mnie w klasie jeszcze żadna[chyba ]Ale w równoległej klasie też mają już 3. Jedna urodziła w pierwszej klasie, druga w drugiej, a trzecia niedługo urodzi ![]() Cytat:
No chyba, że to same wpadkiJaka obcisła bluzencja ![]() Hej Wszystkim Z matmy, eh.. 2+ Bo 5 godzin kułam i taki wynik Teraz muszę znaleźć w necie streszczenie Lalki, bo o 17 mam korki
|
||||||||
|
|
|
#25189 |
|
Zakorzenienie
|
no to teraz wrzucam te obiecane zdjęcia z meczu POLSKA- Portugalia
![]() nie żebym się chciała lansować, ale same się prosiłyście to macie JA we własnej osobie na 3 z siostrą, lowe Kass, że poszłaś ze mną Edytowane przez tricomi Czas edycji: 2007-01-06 o 22:44 |
|
|
|
#25190 |
|
Zakorzenienie
|
:d
Edytowane przez tricomi Czas edycji: 2007-01-06 o 22:45 |
|
|
|
#25191 |
|
Zakorzenienie
|
c.d
|
|
|
|
#25192 |
|
Zakorzenienie
|
to już ostatnie
|
|
|
|
#25193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nazwisko Emiliana pogrubiłaś ![]() ehh u mnie w klasie to były wpadki chociaż nie, ta co urodziła w sierpniu to sie miała pobrać z ojcem dziecka ja nie wiem po co im takie obcisłe ![]() ![]() Tri, a czemu są same krzyżyki
|
|
|
#25194 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#25195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#25196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fotki ekstra, widze że Smolarkowi ciągle robiłaś zdjęciaCytat:
u mnie to sie ciągle dziwią
|
|
|
#25197 | |
|
Zakorzenienie
|
ojj dziękuje bardzo
Cytat:
a oprócz tego całą rozgrzewkę i w trakcie meczu często ogladałam go przez lornetkę hihi ![]() |
|
|
|
|
#25198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bedzie ciekawie ![]() Witanko Po zajeciach do wtorku wolne ale i tak mase robaty mam
|
|
#25199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładny kolor, i fajnie sie układają skubana
|
|
|
#25200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale najważniejsze że weekend juz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

ma jakąś dziwną wizje moim zdaniem, która w ogóle nie pasuje do Wisły, tak jak mówisz, skoro przegrywają, to coś jest nie tak, więc powinno się coś zmienić, a on nic nie robi
a prawda jest taka, że mają świetny zespół i spokojnie mgliby radzić sobie o wiele lepiej

no i jeszcze narzeczoną zostawił

nizeły pogrom
zauwazylam, ze im wiecej ich mam tym bardziej ich nawet nie ogladam , bo juz szukam na biezaco... a kiedys to mialam czas...obejrzec sobie wszystkie fotki podo i schwajnisia przynajmniej ale jeszcze bylo ich skąpo w porownaniu do obecnych zbiorow.
]