Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-28, 18:33   #3601
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Czerwca ale którego roku
Heheh... Ubiegłego roku...
Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Fajnie że macie odłożoną kaskę na remont
Mąż trzyma żelazną ręką... Mi się pieniądze strasznie rozchodzą... Jak coś odłożę i wiem, że mam schowane w kopercie, to podbieram po troszku.. A jak przyjdzie odłożyć z powrotem, to jakoś nie działa w drugą stronę.
Stary 2012-02-28, 18:40   #3602
izabelakonto
Raczkowanie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Dziewczyny co myślicie o takim żelu Hyalobarrier Gel Endo,pomaga na zrosty po cesarskim cięciu?Tylko on jest taki bardzo drogi?
Sama zastanawiałam się nad nim ,ale cena mnie stanowczo odstraszyła
izabelakonto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 18:43   #3603
anulka4771
Wtajemniczenie

Filip dzisiaj kolejny raz przyszedł z przedszkola w założonych rajstopach na lewą strone chodzą na gimnastykę i muszą się przebrać.dobrze że koszulke ubierze dobrze a nie tył na przód.Jak to on powiedział najwazniejsze że ubrał się sam.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 18:52   #3604
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Jeżeli mogę się wtrącić jak zwykle To ochraniacze sa wogole zbedne Znów spróbuję zadziałać na wyobraźnię: Wyobraźcie sobie ciepłą czerwcową noc, śpicie w łóżku otulone rożkiem/ kocykiem/ kołderką a dookoła was ktoś dodatkowo porozstawiał poduszki i nawet nie dociera do was świeże powietrze
Poza tym jak maluszek powoli zaczyna się przewracać na brzuszek to zdarza się że twarzyczką wpadnie w ten ochraniacz i nie da sobie rady samemu się z tej pozycji uwolnić A tak to tylko rąbnie łepkiem w szczebelki,rozpłacze się, mama wstanie, przełoży i będzie git Tak naprawdę te ochraniacze to kupują mamy bo im się podobają lub są w zestawach. a warto pogadać ze sprzedawcą żeby obniżył nieco cenę i przysłał bez ochraniaczy. Lub znaleźć pościel bez tego elementu

Ja troszkę inaczej to widzę powietrze dociera ze wszystkich stron, zwłaszcza że niemowlę/noworodek jest nieproporcjonalnie malutkie w stosunku do całego łóżeczka. Ma bardzo dużo miejsca i powietrza po bokach i od góry. Ochraniacz jest bardzo cieniutki i przewiewny - przynajmniej ja mam taki, że spokojnie możesz przyłożyć i docisnąć tam nos i na 100% się nie zadusisz - sama testowałam , a miałam przyjemność spotkać 6-miesięczne dziecko z nogą w gipsie, bo włożyło nogę między niezabezpieczone szczeble. Straszny widok takiego zagipsowanego malucha walenie głową w szczeble, a przekręcające się dziecko robi to ciągle, też nie należy do przyjemności...myślę, że kompromisowo wystarczy tylko zadbać o to, żeby ochraniacz był cieniutki i przewiewny i będzie dobrze Ale zgadzam sie, ze czasem produkują takie ochraniacze, że bałabym się go kupić, żeby nie udusić dziecka - faktycznie wyglądają jak wielkie, grubaśne i nieprzewiewne poduszki, ja mam taki dosłownie z 1cm grubości, a w środku jest przewiewna gąbka i do tego on jest dość niski - nie zajmuje powierzchni całych szczebli, a wystarcza, żeby dziecko nie waliło głową ani nie wkręciło sobie nogi.

A ja np. mam taki podgrzewacz, że o ile podgrzewanie w gorącej wodzie zajmuje kilknanaście-kilkadziesiąt sekund, to w podgrzewaczu kilka minut. Więc nigdy go nie używałam. Na mleko wystarczy termos z gorącą wodą i zimna woda obok, żeby dolać, i w ogóle nic nie trzeba podgrzewać mleko robi się samo w kilka sekund

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-02-28 o 19:19
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 18:52   #3605
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Filip dzisiaj kolejny raz przyszedł z przedszkola w założonych rajstopach na lewą strone chodzą na gimnastykę i muszą się przebrać.dobrze że koszulke ubierze dobrze a nie tył na przód.Jak to on powiedział najwazniejsze że ubrał się sam.
i dobrze mowi najwazniejsze ze sam sie ubral

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Zrobilam sobie prezent na urodziny i zamówiłam ta sukienkę
jaki kolor wybralas?

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
jestem i ja, nadaje z domowego lozka (na szczescie nie ze szpitalnego!). pojechalam wczoraj do mojej gin bo brzuch bolal mnie coraz bardziej i cale szczescie ze nie czekalam az "mi przejdzie". gin mnie zbadala, zrobila szybkie usg, sprawdzila szyjke, lozysko, tetno dziecka, mocz i w stwierdzila ze wszystko jest ok ale brzuch faktycznie mialam bardzo twardy i troche sie tym zaniepokoila. dala mi recepty na leki rozkurczowe i nastepny antybiotyk na te bakterie, ktore mi wyszly przy ost wymazie i kazala jechac do szpitala. troche mnie wystraszyla bo stwierdzila ze to moga byc skurcze. pojechalam wiec do szpitala, podpieli mnie pod ktg zeby zobaczyc czy faktycznie sa te skurcze ale wszytsko bylo ok. na tym etapie bylam juz niezle zestresowana i az sie tam poplakalam. jak pomyslalam ze mialabym urodzic takiego maluszka to nie moglam sie powstrzymac...w tamtym tyg Mala wazyla dopiero 900g!! po ktg troche sie uspokoilam i musialam czekac na lekarza kolejnekilka godzin! zrobili mi szybkie usg i stwierdzili ze wszystko jest ok i w sumie nie wiedza czemu mnie ten brzuch tak boli. dostalam zwolnienie i mam lezec w domu i odpoczywac ciesze sie ze te wszystkie badania wyszly ok, szyjka, lozysko, tetno, skurczy brak, mocz ok tylko martwie sie bo ciagle mnie jednak boli... moze faktycznie przesadzilam w ten weekend biegajac jak szalona w domu w kuchni, sprzatajac a potem jeszcze na zakupach....
Kurcze to sie najadlas strachu ale najwazniejsze ze wszystko ok odpoczywaj teraz duzo i nie szalej z tym sprzataniem

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:03   #3606
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Mąż trzyma żelazną ręką... Mi się pieniądze strasznie rozchodzą... Jak coś odłożę i wiem, że mam schowane w kopercie, to podbieram po troszku.. A jak przyjdzie odłożyć z powrotem, to jakoś nie działa w drugą stronę.
He he to tak jak mój, dlatego jeszcze nic nie mam kupionego

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Timii dobrze że wszystko ok, już się nie stresuj tylko dbaj o siebie i odpoczywaj

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:19   #3607
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
He he to tak jak mój, dlatego jeszcze nic nie mam kupionego
Kupowałam ze swoich i dla dziecka już prawie wszystko mam, zostałam tylko ja i kosmetyki (i wózek, ale to szczegół, bo pewnie mój tata kupi).
Stary 2012-02-28, 19:31   #3608
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

jaki kolor wybralas?

Grafitowy
Wszystkie te wiosenne kolory są śliczne, ale ja nie umiem w takich jaskrawych chodzić, jestem zdecydowanie "ciemnolubna", wolę kolorowe dodatki
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:32   #3609
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Kupowałam ze swoich i dla dziecka już prawie wszystko mam, zostałam tylko ja i kosmetyki (i wózek, ale to szczegół, bo pewnie mój tata kupi).
Eeee.... to dużo już masz z wyprawki. My mamy wspólną kaskę, bez znaczenia czy moja czy jego wypłata razem planujemy wydatki, a że mój mężuś oszczędny i do tego styczeń/luty kiepskie wypłaty były (bo on ma % od obrotu) to na razie wstrzymałam się z wyprawką, ale w marcu poszaleję

Stary 2012-02-28, 19:39   #3610
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
to z tym chrzetm to ciekawe bardzo - u nas chrzci się dziecko które jeszcze nie biega, ale nie wcześniej niż jak ma 3 miesiące - bo kto by ogarnął to wszystko, z resztą jeszcze wtedy nawet laktacja się nie uspakaja to jak gonić matkę do kościoła
My będziemy chrzcić prawdopodobnie w połowie lipca, w okolicy naszej rocznicy ślubu. Młody będzie miał wtedy 1,5 miesiąca. Myślę, że do tego czasu dojdziemy do siebie

Cytat:
Napisane przez izabelakonto Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicie o takim żelu Hyalobarrier Gel Endo,pomaga na zrosty po cesarskim cięciu?Tylko on jest taki bardzo drogi?
Jeśli miałabym mieć CC to bym się nad nim zastanowiła. Wiem, że jest drogi, ale jeśli porobią się zrosty i trzeba będzie je potem usuwać operacyjnie, żeby zajść w kolejną ciążę to już chyba lepiej zainwestować teraz Ten żel polecał mi poprzedni gin (miałam mieć zabieg ułatwiający zajście w ciążę, który jednak nie doszedł do skutku, bo zaszłam )

Byłam dziś u gina, wszystko jest OK, Młody waży 1,1kg. No i dostałam zwolnienie ale jeszcze jutro się pojawię w biurze, bo muszę sobie posprzątać biurko i się pożegnać z szefem

Do dziewczyn na zwolnieniu: jaki macie kod choroby na zwolnieniu? Bo mi wpisał 1B - tzn. "chory ma leżeć" no i nie wiem czy to standard przy ciąży czy faktycznie muszę się maskować na mieście, żeby mnie ktoś nie zobaczył, że jestem na chodzie? Bo w domu nie zamierzam siedzieć, a już zwłaszcza leżeć, bo mnie wszystko wtedy boli, potrzebuję ruchu!!!

No i zapisałam się do szkoły rodzenia, zaczynam 13.03

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

A jeszcze pytanko: czy w szpitalu można być w koszulce na ramiączkach, ale nie takiej sexy, tylko takiej prostej bawełnianej (wyglądającej trochę jak wąska sukienka)? Czy nie pasuje w takim negliżu?
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:43   #3611
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość

Byłam dziś u gina, wszystko jest OK, Młody waży 1,1kg. No i dostałam zwolnienie ale jeszcze jutro się pojawię w biurze, bo muszę sobie posprzątać biurko i się pożegnać z szefem

Super gratulacje

Stary 2012-02-28, 19:47   #3612
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
My będziemy chrzcić prawdopodobnie w połowie lipca, w okolicy naszej rocznicy ślubu. Młody będzie miał wtedy 1,5 miesiąca. Myślę, że do tego czasu dojdziemy do siebie

Jeśli miałabym mieć CC to bym się nad nim zastanowiła. Wiem, że jest drogi, ale jeśli porobią się zrosty i trzeba będzie je potem usuwać operacyjnie, żeby zajść w kolejną ciążę to już chyba lepiej zainwestować teraz Ten żel polecał mi poprzedni gin (miałam mieć zabieg ułatwiający zajście w ciążę, który jednak nie doszedł do skutku, bo zaszłam )

Do dziewczyn na zwolnieniu: jaki macie kod choroby na zwolnieniu? Bo mi wpisał 1B - tzn. "chory ma leżeć" no i nie wiem czy to standard przy ciąży czy faktycznie muszę się maskować na mieście, żeby mnie ktoś nie zobaczył, że jestem na chodzie? Bo w domu nie zamierzam siedzieć, a już zwłaszcza leżeć, bo mnie wszystko wtedy boli, potrzebuję ruchu!!!

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

A jeszcze pytanko: czy w szpitalu można być w koszulce na ramiączkach, ale nie takiej sexy, tylko takiej prostej bawełnianej (wyglądającej trochę jak wąska sukienka)? Czy nie pasuje w takim negliżu?
Ja mam, że mogę chodzić.

Myślę, że taka koszulka może być. Sama też sobie jedną taką chcę sprawić.

A najważniejsze, że z synkiem wszystko dobrze!
Stary 2012-02-28, 19:52   #3613
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:

Ja wymysliłam sobie chrzest na 24 czerwca - w uroczystość św. Jana Chrzciciela wszystko zależy od tego czy Gabrysia urodzi się w terminie - 1.06. i nie będzie żadnych komplikacji. Jeśli tak, to będe bardzo zadowolona

A co do koszulek, to jak rodziłam Rafała - w lipcu to leżałam właśnie w takiej koszulce na cieniutkich ramiączkach z rozciagliwej bawełny, była super i nie wyobrażam sobie w innej sie latem męczyć.

Edytowane przez asiula_n
Czas edycji: 2012-02-28 o 20:08
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:58   #3614
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Na poczatku przeciez nie powinno sie przykrywac dziecka kocykiem czy kolderka wystarczy sam kaftanik tym bardziej ze rodzimy w cieple miesiace a nie w zimie. Ja jednak wole zeby uderzylo glowko w ocgraniacz niz w szczebelki
No niezupełnie jak masz 18 stopni w nocy w pokoju dajmy na to, też nie śpisz w samej piżamce różne są lata, wcale nie musi być ciepło. Dziecku ma być ciepło - nie zimno i nie gorąco, ale plecki i karczek musi mieć ciepłe. Uczulam na to, bo ja też taka byłam przekonana o słuszności tej teorii, ale nieprzegrzewanie a bycie zimnym to dwie różne rzeczy. Mój synek np. był dość ciepłolubny i jak przyszła pediatra, kazała go przykryć, bo po prostu był wyziębiony. Wtedy jeszcze nie patrzylam czy plecki są ciepłe, tylko robiłam tak, jak kazali w szpitalu, a dziecko marzło to jak z nami - jedne z nas lubia ciepło, inne wolą chłodniej. Wiadomo - nie przegrzewać, ale i nie wyziębiać
Stary 2012-02-28, 20:01   #3615
Tacca
Zakorzenienie

Załączamy z mężem filmik.
Stary 2012-02-28, 20:08   #3616
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Też muszę sobie coś na cieplejsze dni kupić, bo za chwilę nie będę miała w czym wyjść do ludzi

Musiała być dobra

Też bym robiła u siebie. Bez sensu tak jeździć z maleństwem.

Masz jakąś specjalną oliwkę?
Zwykła oliwka firmy Zwitsal... taka uniwersalna dla dzieciaczków. Produkują także kosmetyki dla mam, ale akurat, jak szukałam, to nie było, a nie chciało mi się latać po sklepach.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:16   #3617
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
No niezupełnie jak masz 18 stopni w nocy w pokoju dajmy na to, też nie śpisz w samej piżamce różne są lata, wcale nie musi być ciepło. Dziecku ma być ciepło - nie zimno i nie gorąco, ale plecki i karczek musi mieć ciepłe. Uczulam na to, bo ja też taka byłam przekonana o słuszności tej teorii, ale nieprzegrzewanie a bycie zimnym to dwie różne rzeczy. Mój synek np. był dość ciepłolubny i jak przyszła pediatra, kazała go przykryć, bo po prostu był wyziębiony. Wtedy jeszcze nie patrzylam czy plecki są ciepłe, tylko robiłam tak, jak kazali w szpitalu, a dziecko marzło to jak z nami - jedne z nas lubia ciepło, inne wolą chłodniej. Wiadomo - nie przegrzewać, ale i nie wyziębiać
Hehe to ciekawe jakie nasze będzie, bo ja jestem mega ciepłolubna, a mojemu mężowi jest wiecznie gorąco. Teraz w zimie jak siedzimy w domu i mamy 19-20 stopni to ja siedzę w 3 warstwach + polarek, a on w samej koszulce z krótkim rękawem
Stary 2012-02-28, 20:24   #3618
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
czy któraś z wrocławianek wybiera się na brochów do SR na 14.03??
Szcześciara. Mnie nie przyjęli, bo mam za późno termin porodu.

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
ja nie zapisalam sie do zadnej

dzidzia slodka nie mam zadnych zdjec z profilu, bo sobie mala zaba nie da zrobic

ostatnio przerasta mnie przesyt gęby Szyca, wszedzie jest Szyc

tak samo jak Dorota Czaja w reklamach, ehhhh

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

juz sobie wyobrazam, jak stoje w kosciele z powazna mina , dziecko na reku a tu takie 2 mokre placki

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

bardzo ladna, mam podobne, tylko ze nie ciazowe
a nie ma wiekszego rozmiaru jakby co?
Fakt, też tak mam.

Cytat:
Muszę brać się za obiad dzisiaj karkówka pieczona z ziemniakami i surówką jakoś ostatnio filety z kurczaka mi nie wchodzą
Ja też nie trawię ostatnio kurczak,a jakoś mi to mięso śmierdzi.

Cytat:
Mądry chłopiec.

Cytat:

Kurczę co do tego leżenia to zawsze możesz powiedzięć, że do apteki albo po chleb wyszłaś. Chyba bez przesady. Ja mam b2.

Ja szkołę rodzenia zaczynam jutro. W piątek mam kolejną wizytę gina. Dzisiaj mam dzień pod psem (zgodny z pogodą). Strasznie pokłóciłam się z rodzicami. Normalnie nie wiem jak ja wytrzymywałam z nimi przez tyle lat. Dobrze, że jesteśmy w osobnych miastach i się troszkę od nich uwolniłam.

Aaaaa właśnie. Oglądalyście dzisiejsze ddtvn o tej kobiecie co miała odroczony poród o 75 dni??? Niesamowite.
Stary 2012-02-28, 20:27   #3619
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe to ciekawe jakie nasze będzie, bo ja jestem mega ciepłolubna, a mojemu mężowi jest wiecznie gorąco. Teraz w zimie jak siedzimy w domu i mamy 19-20 stopni to ja siedzę w 3 warstwach + polarek, a on w samej koszulce z krótkim rękawem
No właśnie u nas dokładnie tak samo a dziecko pewnie będzie miało jeszcze inne upodobania i nie można że tak powiem ubierać malucha "pod siebie". Plecki i kark musi mieć ciepłe, nieważne, czy nam jest zimno czy ciepło A dziecko jest naprawdę bardzo wrażliwe na zmiany temp. - mój, mimo że juz ma 4 latka, to wystarczy jak go przebieram np. w piżamkę i przez moment jest rozebrany do połowy, to od razu dygocze i krzyczy, że mu zimno. A mój mąż chodzi w tym czasie np. po kąpieli w cienkiej koszulce albo czasem wyjdzie w samym ręczniku i w ogóle nie jest mu zimno. Takiego malucha tak samo łatwo przegrzać, jak wyziębić

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-02-28 o 20:31
Stary 2012-02-28, 20:32   #3620
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Mi podoba się pomysł książkowy, np była taka seria "polityki", cała Polska czyta dzieciom, kosztowała chyba 200-300zł
Ja właśnie tę serię kupiłam chrześniakowi na chrzest

Cytat:

Fajnie, że z małym wszystko ok.
Ja mam na zwolnieniu 2B, czyli chodząca ciężarówka

Napaliłam się dzisiaj na większe zakupy na all. Oglądałam aspiratory elektroniczne, podgrzewacze, laktatory i napatoczyła się koleżanka, która mi to wszystko wybiła z głowy A jest na bieżąco, bo ma 8 miesięcznego synka.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:38   #3621
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Dziewczyny .... :P ?

te siedzace na l4- i pracujace w firmie zatrudniajacej mniej niz 20 praownikow co sie z tym wiaze- dostajace pieniazki od zusu-
\czy czekalyscie te te pieniazki dlugo ??
czy zalozmy dostawalam ok 10 kase os pracodawcy, pozniej 33 dni on oplacal mi jeszcze, a teraz juz miesiac zus mnie przejal i tereotycznie powinnam dostac kase ok 15 marca- czy nie ma takich poslizgow np 2-3 miesiecznych? czy pieniazki dostajecie w terminie

ps, ja zwolnieu mam, ze moge chodzic bo ktos pytal ;] wiem, ze jak sie ma lezec wtedy jakby byla kontrola to tylko ta w domu... i wtedy gdyby Cie nie zastali trzeba do nich pisac stosowne pisma i sie wyjasniac.
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:44   #3622
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:

Ja mam od samego poczatku wpisany kod 2-ze moge chodzic, nawet na tym szpitalnym.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:45   #3623
Alfahelisa
Zakorzenienie

ja też mam 2 wpisaną czyli mogę chodzić

nie wiem co z tą szkołą rodzenia w sumie robić, Brochów i Kamieńskiego odpada bo spod Sky tower jechać i przebić sie przez miasto to kawałek i tż się raczej nie wyrobi
a znów na Borowskiej nikt nic nie wie, tzn telefon nie odbiera, a na miejscu nikt mi nic nie powiedział, niby mam podjechać o 8 rano gdzieś tam i sie spytać bo oni nie wiedzą...
a na płatną szkoda mi kasy... jak znam życie zostanę bez i już
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:45   #3624
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dzisiaj się w ogóle dowiedziałam, że mam dwa ubezpieczenia bo... ci z pierwszej ubezpieczalni, do której się zgłaszałam chyba w październiku, wpisali mnie do swojej ewidencji automatycznie odkąd mam meldunek w Rotterdamie, a ja głupia myśląc kategoriami z Polski, przezornie założyłam sobie ubezpieczenie w innej ubezpieczalni, co mi miesiąc temu kartę przysłali. Ci pierwsi pewnie też to zrobili, tyle, że my się przeprowadziliśmy i wysłali na stary adres do kuzynostwa. Szkoda, że żadne z nich wcześniej o tym nas nie poinformowało, tylko dopiero dziś się dowiedziałam. Skutek jest taki, że muszę jechać do Delft, do oddziału ubezpieczalni i to odkręcać . Przy okazji przypomniałam sobie, że pojutrze mam zrobić badanie TSH ... a jeszcze szpital z Delft ma źle zapisany mój kod pocztowy (co tutaj jest baaardzo ważne w korespondencji), więc i tak muszę jechać i też to zmieniać, przy okazji uświadomić ich o tym, że mam ubezpieczenie i żeby się wypchali rachunkami. Ogólnie jeszcze parę innych informacji dziś mnie wkurzyło i się popłakałam, potem dostałam twardnień brzucha . Skończyło się na tym, że M. zrobił mi tą pizzę i się przestraszył, że się tak przejęłam. Mam nadzieję, że szybko się nam problemy skończą. Bo co rusz jakieś rachunki nam przychodzą do płacenia. Plus jest taki, że czas ich zapłacenia wynosi max koniec kwietnia. Ja ciągle myślę kategoriami z PL, czyli - dostajesz rachunek to płać już teraz zaraz, bo jak nie to . Ufff, już mi lepiej. Za to teraz leżę i się nie ruszam, boję się o Malutką, która pewnie ucierpiała przez moją nerwicę

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-02-28 o 20:47
Stary 2012-02-28, 20:46   #3625
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Heheh... Ubiegłego roku...

Mam tak samo
Cytat:
Hmm, a masz zaleconą cesarkę?

Cytat:

Myślę że tak, przecież nie każdy leży w piżamie, jedni mają dresy, inni byle jaką koszulkę.
Ja mam takie L4 że mogę chodzić.
Cytat:
Haha, jak u nas, ja podkręcam kurek kaloryfera a on zakręca
[B]
[B]
Cytat:
Napisane przez aga_bre[/B

Aaaaa właśnie. Oglądalyście dzisiejsze ddtvn o tej kobiecie co miała odroczony poród o 75 dni??? Niesamowite.
Nie oglądałam, jak to możliwe?

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-02-28 o 20:51
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:46   #3626
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
jestem i ja, nadaje z domowego lozka (na szczescie nie ze szpitalnego!). pojechalam wczoraj do mojej gin bo brzuch bolal mnie coraz bardziej i cale szczescie ze nie czekalam az "mi przejdzie". gin mnie zbadala, zrobila szybkie usg, sprawdzila szyjke, lozysko, tetno dziecka, mocz i w stwierdzila ze wszystko jest ok ale brzuch faktycznie mialam bardzo twardy i troche sie tym zaniepokoila. dala mi recepty na leki rozkurczowe i nastepny antybiotyk na te bakterie, ktore mi wyszly przy ost wymazie i kazala jechac do szpitala. troche mnie wystraszyla bo stwierdzila ze to moga byc skurcze. pojechalam wiec do szpitala, podpieli mnie pod ktg zeby zobaczyc czy faktycznie sa te skurcze ale wszytsko bylo ok. na tym etapie bylam juz niezle zestresowana i az sie tam poplakalam. jak pomyslalam ze mialabym urodzic takiego maluszka to nie moglam sie powstrzymac...w tamtym tyg Mala wazyla dopiero 900g!! po ktg troche sie uspokoilam i musialam czekac na lekarza kolejnekilka godzin! zrobili mi szybkie usg i stwierdzili ze wszystko jest ok i w sumie nie wiedza czemu mnie ten brzuch tak boli. dostalam zwolnienie i mam lezec w domu i odpoczywac ciesze sie ze te wszystkie badania wyszly ok, szyjka, lozysko, tetno, skurczy brak, mocz ok tylko martwie sie bo ciagle mnie jednak boli... moze faktycznie przesadzilam w ten weekend biegajac jak szalona w domu w kuchni, sprzatajac a potem jeszcze na zakupach....

najważniejsze że wszytko w porządku i że masz zwolnienie i się trochę polenisz! zasłużyłaś sobie na długo dostałaś?

Cytat:
czytałam, ale nie jest do końca sprawdzone jego działenie więc nie wiem....

Cytat:

no to podziwiam - 20 dni po urodzeniu chcerz iść chrzcić - moje wielkie uznanie naprawdę oby Ci się udało

gratulacje za wizytę

co do zwolnienia to ostanio czytałam, że w przypadku kiedy robisz rzeczy potrzebne do życia - czyli zakupy jedzeniowe, apteka, lekarz - bo nikt inny nie może Ci tego załatwić to jesteś chroniona, w przypadku zakupów typu ciuchy, ubrania albo chodzenie po mieście, ktoś może Cię sprawdzić

a co do koszulki ja właśnie takiej szukam i nie uważam że to będzie negliż a wielka wygoda

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Napaliłam się dzisiaj na większe zakupy na all. Oglądałam aspiratory elektroniczne, podgrzewacze, laktatory i napatoczyła się koleżanka, która mi to wszystko wybiła z głowy A jest na bieżąco, bo ma 8 miesięcznego synka.

dobrze że masz blisko już doświadczoną mamusię, która chłodzi zapały
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:51   #3627
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Kurczę co do tego leżenia to zawsze możesz powiedzięć, że do apteki albo po chleb wyszłaś. Chyba bez przesady. Ja mam b2.
No zwłaszcza jak będę szła z siatami pełnymi rzeczy dla Młodego
Kurde to trochę głupio, że mi napisał 1B

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
ps, ja zwolnieu mam, ze moge chodzic bo ktos pytal ;] wiem, ze jak sie ma lezec wtedy jakby byla kontrola to tylko ta w domu... i wtedy gdyby Cie nie zastali trzeba do nich pisac stosowne pisma i sie wyjasniac.
To ZUS może zrobić nalot domowy? No jeszcze tego by brakowało. A najlepsze jest to, że razem ze zwolnieniem dostałam zaświadczenie do szkoły rodzenia, że nie ma przeciwskazań do ćwiczeń
Stary 2012-02-28, 20:52   #3628
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Dzisiaj się w ogóle dowiedziałam, że mam dwa ubezpieczenia bo... ci z pierwszej ubezpieczalni, do której się zgłaszałam chyba w październiku, wpisali mnie do swojej ewidencji automatycznie odkąd mam meldunek w Rotterdamie, a ja głupia myśląc kategoriami z Polski, przezornie założyłam sobie ubezpieczenie w innej ubezpieczalni, co mi miesiąc temu kartę przysłali. Ci pierwsi pewnie też to zrobili, tyle, że my się przeprowadziliśmy i wysłali na stary adres do kuzynostwa. Szkoda, że żadne z nich wcześniej o tym nas nie poinformowało, tylko dopiero dziś się dowiedziałam. Skutek jest taki, że muszę jechać do Delft, do oddziału ubezpieczalni i to odkręcać . Przy okazji przypomniałam sobie, że pojutrze mam zrobić badanie TSH ... a jeszcze szpital z Delft ma źle zapisany mój kod pocztowy (co tutaj jest baaardzo ważne w korespondencji), więc i tak muszę jechać i też to zmieniać, przy okazji uświadomić ich o tym, że mam ubezpieczenie i żeby się wypchali rachunkami. Ogólnie jeszcze parę innych informacji dziś mnie wkurzyło i się popłakałam, potem dostałam twardnień brzucha . Skończyło się na tym, że M. zrobił mi tą pizzę i się przestraszył, że się tak przejęłam. Mam nadzieję, że szybko się nam problemy skończą. Bo co rusz jakieś rachunki nam przychodzą do płacenia. Plus jest taki, że czas ich zapłacenia wynosi max koniec kwietnia. Ja ciągle myślę kategoriami z PL, czyli - dostajesz rachunek to płać już teraz zaraz, bo jak nie to . Ufff, już mi lepiej. Za to teraz leżę i się nie ruszam, boję się o Malutką, która pewnie ucierpiała przez moją nerwicę
nie uważam że to są kategorie z Polski bo w Polsce też rachunków nie trzeba płacić od razu - np za światło jest miesiąc do zapłaty, rachunki telefoniczne mają dwa tygodnie minimum, rachunek za internet jest raz na miesiąc w danym dniu jasno określonym.
Co do rachunków, uważam że płacenie od razu to odpowiedzialność po prostu, bo jak się wszystko odkłada nawet jak można, to potem się budzisz i zalewa Cię sterta niezapłaconych rachunków.

Nie denerwuj się tak - to szkodzi Tobie i Twojemu dziecku, ja mam ciągle pod górkę i jakoś daję radę to Tym bardziej Ty
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:52   #3629
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że teraz jest tak rozwinięta medycyna. Powodzenia i zdrowia im życzę. Jedynie co to szkoda jej pierwszego dziecka, że zmarło. No i ja jeszcze ją podziwiałam za wytrzymanie takiego czasu w jednej pozycji... jak na moją nadpobudliwość ruchową, to by było jakieś zło. Ale jakbym musiała, to bym leżała, w końcu robiłabym to dla dzidzi.

Cytat:
Dobrze, że teraz jest tak rozwinięta medycyna. Powodzenia i zdrowia im życzę. Jedynie co to szkoda jej pierwszego dziecka, że zmarło. No i ja jeszcze ją podziwiałam za wytrzymanie takiego czasu w jednej pozycji... jak na moją nadpobudliwość ruchową, to by było jakieś zło. Ale jakbym musiała, to bym leżała, w końcu robiłabym to dla dzidzi.
nie uważam że to są kategorie z Polski bo w Polsce też rachunków nie trzeba płacić od razu - np za światło jest miesiąc do zapłaty, rachunki telefoniczne mają dwa tygodnie minimum, rachunek za internet jest raz na miesiąc w danym dniu jasno określonym.
Co do rachunków, uważam że płacenie od razu to odpowiedzialność po prostu, bo jak się wszystko odkłada nawet jak można, to potem się budzisz i zalewa Cię sterta niezapłaconych rachunków.

Nie denerwuj się tak - to szkodzi Tobie i Twojemu dziecku, ja mam ciągle pod górkę i jakoś daję radę to Tym bardziej Ty
Masz rację, tylko ja miałam taka manierę płacenia od razu. Muszę nauczyć się jakiegoś dystansu do takich spraw. Ogólnie mam nieznośną tendencję do wyolbrzymiania problemów i przejmowania się.

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-02-28 o 20:57
Stary 2012-02-28, 20:54   #3630
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
no to podziwiam - 20 dni po urodzeniu chcerz iść chrzcić - moje wielkie uznanie naprawdę oby Ci się udało
Nie 20 dni tylko 1,5 miesiąca Chyba że to nie do mnie odpowiedź powinna być
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości