Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-29, 11:22   #2191
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
pochwale sie i ja moja mala
jaka ona fajna

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Mamy za sobą półgodzinną histerię nie wiem, co jej było... Widziałam, że była już zmęczona bo od rana nie spala, więc wzięłam ją jak zwykle na ręce i się zaczęło na początku myślałam, że nie chce, żebym ją usypiała i się denerwuje, ale jak przestałam to też nie pomogło... Skończyło się na przeciwbólowym i cycku w celu uspokojenia. Teraz śpi...

biedactwo

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Agadus, niech Twój tż lepiej przemyśli sprawę i przeprosi, bo inaczej dopadnie go banda wściekłych wizażanek i przemówi do rozsądku.

Dzisiaj jak tż wchodził do mieszkania, Hania się na niego spojrzała, uśmiechnęła i powiedziała TATA. Aż się wzruszyliśmy... Bo po raz pierwszy tak ewidentnie połączyła słowo z osobą.
kochana jesteś , a co do slowa to , ale tatus dumny był,

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Agadus :przytul:
a proszę bardzo , a tak na marginesię dziękuję

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Witam z nad kubka kawy. Nie spimy od 5tej, Ala teraz dosypia.
Samopoczucie nadal do duszy, jakoś tak trzyma mnie od wczoraj, bolą mnie wszystkie mięśnie, jakbym co najmniej maraton przebiegła. Wyładowałam się przez tel. na tż i teraz mi jeszcze gorzej, bo się finalnie pokłóciliśmy. No nic nie smęcę, miłego dzionka życzę!!!

A i dla Antosia i Jasia spóźnione życzonka

wodaqua trzymam za szczepienie

Cytat:
wodaqu my tez dzis mamy szczepienie. Trzymam i za was kciuki
Ja w pon do pracy - masakra
za szczepienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Gadus

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Agadusmam nadzieje, że jednak się dogadacie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Agadusmam nadzieje, że jednak się dogadacie
kochana jesteś ,ale mi do J.LO duuuuzo brakuje

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Ojej, biedna
Ty rzadko w ogóle piszesz o mężu... A ja jakieś takie przeświadczenie mam w głowie, że on musi być w Tobie po uszy zakochany
dziękuję i mam nadzieje,Że jest tak jak piszesz

witam
u nas nocka ok, ale i tak rano pobudka, moje samopoczucie tak jak wczoraj chociaż odstresowałam sie na chwilkę wieczorem na FB, super się z Wami pisze

i ten filmik "idę nie idę " super, zapisałam sobie go

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:30   #2192
Kajool
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Hallo

Dziękuję Wam kochane, jesteście wspaniałe, ale to pewnie już wiecie

Niestety ja też myślałam, że się uporałam z alergią, ale nie.
Uczulenie mam na roztocza, ostre przyprawy, niektóre cytrusy, jajko, kiszone... Wszystko ograniczam jak mogę, ale jak widać bez skutku, roztocza najbardziej mnie alergizują a ich przecież się pozbyć jest trudno. Pościel zmieniam co drugi dzień, ręczniki itp.
Już byłam u 4 alergologów. Umówiłam się jeszcze do innego, do Zabrza, może on mi pomoże. owoli tracę nadzieję, ale na wiosnę będzie lepiej, najgorszy jest okres grzewczy.

Wczoraj podałam pierwszy raz Domkowi Zyrtec i więcej tego nie zrobię. Dzisiaj był taaaki marudny, niewyraźny. Tak jak opisywała lekarka, że może być i wtedy należy odstawić. Biedulek mój mały.

Alibany ale miałas dzień...

Adasiu byłeś dzielny! żeby nie było powikłań

dla półrocznego Jaśka

i dla Antosia również

Liczę się z tym, ale myślałam że chociaż te papierkowe sprawy nam szybciej pójdą...

i to jeszcze karmiącej

zdolniacha
a nie myslalas o odczulaniu??

Cytat:
Witam
Marina, Nataszka, Brumek - dzieki za pamiec o Marysi. Juz jest OK.(tyle wylapalam, a tych ktorych nie wylapalam przepraszam i wielki calus )
dziubek, brumek i iustyna wasze maluszki piekne, a iustyny jak ladnie mala je
Zaczelam Was nadrabiac, ale musze znikac zaraz, wiec tylko ten post zdarzylam zacytowac

My jak wychodzimy wspolnie TZ szykuje torbe, wozek, ja ubieram Marys i mu ja podaje, on ja zapina w wozek, lub jak jedziemy gdzies zabiera wszystkie potrzebne jej rzeczy i zanosi do auta a ja ubieram sie na koncu i zerkam czy aby nie zapomnielismy nic.

Kochane Marys juz prawie dobrze, przedwczoraj jeszcze zwymiotowala, ale to byl jednorazowy wyskok. Od poniedzialku do pracy dol za dolem mam. W domu OK. TZ sie poprawilWiecej nowego nie ma - nie siedzi sama, nie ma zabkow.
dobrze, ze z Marysia juz lepiej. Adlaczego dol za dolem??

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
dzień dobry znad kubka kawy
nei wyspałam się

witam się bo pewnie powisze na pasku zanim nadrobię, bo co minutę wstaję poprawiać dziecko na macie, tak się kręci, wywala na brzuszek

wczoraj oficjalnie przeszliśmy na pampki nr 4

aniaa_20, mam nadzieję że spokojna noc za wami
gratulacje dla duzego chlopaka.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Jak jestem z M. to tak samo.
A jak sama to pierw wózek na dół, potem ja, dzieciak i schodzimy.

Hejo!
Muszę pisać pracę, nie zabawię dziś długo.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

http://www.rossnet.pl/imagesrossnet/...1-rossmann.pdf nowa, nie patrzyłam jeszcze, może jest coś dzieciowego
jest jest, promocja na Hippa i Gerbera obiadki i deserki

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a mnie o dziwo nie kusi by w nocy MM podawac. normalnie nie chce mi sie isc tego calego ustrojstwa przygotowywać. wiecej! nie chce mi sie w weekend niczym innym niz UU karmic, nawet obiadki ostatnio odpadly (tez w zwiazku z katarem, w raach zdrowotnosci ). jakos tak mi fajnie jak w nocy sie przysysa (zwykle karmie po północy i czasem ok 4 - i wtedy dopiero ok 7:30 - a czasem dopiero o 6). do zlobka daje moje mleko wiec nawet nie jestem pewna czy mala dostaje chocby 1 butle MM...
mnie tez nie kuci, nie chce mi sie wstawac i robic MM. Jedziemy na cycu.

wodaqua wspolczuje ci pluga :*

My po lekarzu, maly mial badania, chociaz powiem, ze dzisiaj sie smial i wyglupial. Nawet pielegniarka powiedziala, ze wyglada ok, wiec moze to taki wyskok, a moze niania chciala wyjsc wczesniej wiec mnie nabierala na chorobe Szymka :P
Stary 2012-02-29, 11:33   #2193
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dominik - najlepszego!!!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Noc nie taka zła, nastawiłam się że będę mieć spanie z głowy, a tymczasem Adaś obudził sie o północy i teraz po 5.00 Ale za to niestety pobudki z rykiem, musiało go znów boleć...podaję syropy, płacz trwał po kilka minut tylko, jakoś musimy dać radę
Cześć Aniu
A powiedz jak cewnik Adaś znosi? Przeszkadza mu czy go nie zauważa?

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Witam po mojej dość dlugiej nieobecności na wizazu
Bartessa
Ale masz nam do opowiadania, co?

Cytat:
Mamy za sobą półgodzinną histerię nie wiem, co jej było... Widziałam, że była już zmęczona bo od rana nie spala, więc wzięłam ją jak zwykle na ręce i się zaczęło na początku myślałam, że nie chce, żebym ją usypiała i się denerwuje, ale jak przestałam to też nie pomogło... Skończyło się na przeciwbólowym i cycku w celu uspokojenia. Teraz śpi...
Ojoj

Cytat:
Brumku chyba się wybiorę do tego lekarza, bo też mi to nie daje spokoju. Mężowi najwyżej nic nie powiem
I dobrze

Cytat:
Kochane Marys juz prawie dobrze, przedwczoraj jeszcze zwymiotowala, ale to byl jednorazowy wyskok. Od poniedzialku do pracy dol za dolem mam. W domu OK. TZ sie poprawilWiecej nowego nie ma - nie siedzi sama, nie ma zabkow.
O, znalazłaś się
Fajnie że Marysia wraca do formy.
I kciuki za szczepienie A myślisz że zaszczepią, mimo tej choroby?

A pracy współczuję

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Dziś się szczepimy, wiecie o co proszę? adzieję, że jakoś zrzucę, na
Czyżbym zgadła?

Wierzę że a mężem się na nowo ładnie dogracie

Cytat:
Hej dzięki za niektóre gratulacje z okazji mojego okresu (Brumek ). Tak, wygląda na to, że jestem jednak kobietą (Shira) oczywiście tym, które mi współczują również dziękuję
A ja wciąż nie ma pewności co do siebie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
No i chyba mamy pierwszy wyraz - Karolcia mówi "pupa"
Ale sobie słówko wybrała
Ja mówiłam "buty"

Cytat:
wczoraj oficjalnie przeszliśmy na pampki nr 4
To chyba jako ostatni na forum

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
I pochwale sie (ale tffu tfffuu żeby nie zapeszyć) Sarenka chyba ogarneła sztuke jedzenia łyżeczka NARESZCIE

Cytat:
Stary 2012-02-29, 11:37   #2194
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
My po lekarzu, maly mial badania, chociaz powiem, ze dzisiaj sie smial i wyglupial. Nawet pielegniarka powiedziala, ze wyglada ok, wiec moze to taki wyskok, a moze niania chciala wyjsc wczesniej wiec mnie nabierala na chorobe Szymka :P
to dobrze ,że lepiej, a ja w nocy sie obudziłam i myslałam o Szymku

Jaś , Antoś, Dominik,

Stary 2012-02-29, 11:45   #2195
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
1.a nie myslalas o odczulaniu??

2.My po lekarzu, maly mial badania, chociaz powiem, ze dzisiaj sie smial i wyglupial. Nawet pielegniarka powiedziala, ze wyglada ok, wiec moze to taki wyskok, a moze niania chciala wyjsc wczesniej wiec mnie nabierala na chorobe Szymka :P
1.Myslałam, myślałam na roztocza jest się bardzo trudno odczulić, ale chyb a spróbuję
2. Zdrowy chłopak, coś niania ściemnia
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:09   #2196
Naataaszkaa
Raczkowanie

Dzień doobry

U nas noc tragiczna.. od 23 do 5 rano co chwila był ryk.. o 5 wzięłam ją do siebie i dospałyśmy niecałe 3 godzinki.. obstawiam tego zęba bo i apetyt znowu mniejszy..

Wyskoczyłyśmy załatwić jedną rzecz na mieście i tak oto zaliczyłyśmy 2-godzinny spacer.. pogoda jest przepiękna.. tak ciepło, że aż żal było wracać do domu.. ale kupa w pieluszce wzywała no i nie poszłam do kina

Cytat:
Dziewczyny, jak dzieci już siądą to polecam takie coś do kąpieli, rewelacja!
Ale super sprawa.. właśnie szukam na allegro

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
A tak a propos krzaków - jak byłam w listopadzie u rodziców to pewnego dnia wyskoczyłam sobie do sklepu (rodzice mieszkają na osiedlu domków jednorodzinnych i sklep też jest w takim domu), naprzeciwko którego jest zachaszczone pole. Wychodzę z tego sklepu i słyszę nagle - "Hej ty!" rozglądam się a naprzeciwko tego sklepu, zza krzakiem stoi jakiś facet i się gapi na mnie i dalej wola "chciałbym się z tobą kochać, Ty taka czarna, ja czarny, byłoby nam dobrze ze sobą, co?"

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Dzisiaj jak tż wchodził do mieszkania, Hania się na niego spojrzała, uśmiechnęła i powiedziała TATA. Aż się wzruszyliśmy... Bo po raz pierwszy tak ewidentnie połączyła słowo z osobą.
nie dziwię się, że sie wzruszyliście..

A z tym kręceniem główką to też mi wczoraj pediatra powiedziała, że to nic niepokojącego..

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
A ja zastanawiając się komu dziś złożyć życzenia, przypomniałam sobie, że Dominik kończy dziś 7 miesięcy

Cytat:
Dziś się szczepimy, wiecie o co proszę?

Cytat:

A ja wzięłam jeszcze 5 dni urlopu, żeby zobaczyć jak Hania będzie sobie w żłobku radzić i w razie co do niej lecieć

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
I pochwale sie (ale tffu tfffuu żeby nie zapeszyć) Sarenka chyba ogarneła sztuke jedzenia łyżeczka NARESZCIE

Cytat:
piękna..

Pobieżnie nadrobiłam bo dużo piszecie.. ja mam dzisiaj niezłego stresa przed tym jutrzejszym żłobkiem.. powiedzcie, że będzie doobrze
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:18   #2197
zanetaa88
Zakorzenienie

Kajool cieszę się że dzisiaj Szymuś już pełen energii

Natka koniecznie napisz swoją recenzję związaną z NUNĄ jaki kolor wybrałaś? wzięłaś 2011 czy 2012 ? odczuwasz brak pałąka ? kupiłaś u siebie w mieście czy przez stronę internetową? milion pytań "do" przepraszam
Niech już jest wiosna i alergia niech znika na wieczność !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:19   #2198
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Dzień doobry

U nas noc tragiczna.. od 23 do 5 rano co chwila był ryk.. o 5 wzięłam ją do siebie i dospałyśmy niecałe 3 godzinki.. obstawiam tego zęba bo i apetyt znowu mniejszy..

Pobieżnie nadrobiłam bo dużo piszecie.. ja mam dzisiaj niezłego stresa przed tym jutrzejszym żłobkiem.. powiedzcie, że będzie doobrze
oooo, może w dzień sobie odeśpij trszkę
i trzymam za żłobek, mam nadzieję,że dobrze będzie

Stary 2012-02-29, 12:26   #2199
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Mi to zajmuje chwilkę Wcześniej mam już przygotowaną przegotowaną wodę wstawioną w podgrzewacz ustawiony na minimum żeby utrzymał tylko ciepło, a w pojemniczku do mrożenia pokarmu mam odmierzoną odpowiednią ilość mleka. Odkręcam tylko butelkę, wsypuję mleko i w drodze do pokoju małego mieszam

edit.: Buziaki dla naszego dzisiejszego solenizanta - Dominika.
no ja wiem ze to kwestia minuty ale mi sie zwyczajnie d.py ruszyc nie chce łóżeczko mam przy łóżku i nawet nie wstajac z niego moge mala wyciagnac i zaraz karmić...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:35   #2200
adrji
Raczkowanie

witam!

już myslałam ze się z rana nie rusze ale zebrałam wkońcu moje cztery pogrubine litery na basen (sama).
Wymasowalam się na wszystkie strony no i jest energia

zycze wszystkim ciotką milego dnia,
mamy dziś gości na mecz wiec oddaje się dziś sprzątaniu

Dominik sto lat!

Marysia gwiazda jak pozuje do zdjęcia!
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:38   #2201
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
PRzestrzegam też bardzo wieczornych rytuałów, kąpanie itd, jak ją ubiorę w piżamkę, to gaszę światło, zostaje tylko taka przyciemniona lampka i tak pije MM.
My też mamy rytuały wieczorne-uwielbiam je
Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Dziewczyny a banana można dawać tak skrobiąc na łyżeczce? Czy też za ciężki?
można.
Ja ostatnio Julce zblenderowałam połówkę banana z ćwiartką jabłka i trochę wody-ale pychota wyszła
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
U mnie mega beznadziejny dzień! Na rehabilitacji mega ryk, na usg główki mega ryk ( lekarz nie miał zastrzeżeń, badanie wyszło ok). Miałam wrażenie, że niepotrzebnie narażam małą na stres, bo jest zdrowym dzieckiem....ale to chyba normalne, że chciałam się upewnić, że wszystko ok. Rehabilitantka w tym całym ryku, pokazała jakieś dwa ćwiczenia na te nóżki....ale bardziej byłam przejęta histerią małej, niż tym co ona do mnie mówi......

Poza tym miałam dwie kolizje, jedna na parkingu, gość przytarł mi bok, druga już wracając do domu. Koleś wjechał mi w tył, nie wyhamował....nic się nie stało poważnego....ale co się strachu najadłam!!!! Jestem wykończona.....
Co za dzień
Cytat:
Bo piszesz "nic nie mogłaś zrobić poza trzymaniem go", a ja myślę, że to najlepsze co można zrobić dla takiego niemowlaczka i to wszystko o czym Adaś wtedy marzył
Święta prawda-maluszek nawet jak płacze na rękach u mamy, to nie oznacza, że nie chce być przytulony bliskość pomaga w uspokojeniu.

Cytat:
Dziewczyny, jak dzieci już siądą to polecam takie coś do kąpieli, rewelacja!
ale fajne
Cytat:
Hej!
Witam w ostatnim dniu mej wolności, jutro zasiadam do pługa
Dasz radę już coraz więcej mamuś pracujących.jest raźniej
za szczepienie
Cytat:
kciuki za szczepienie, a z pracą-niestety-ale trzeba- czym się zajmujesz?

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
O proszę, znalazłam Brumkowe brwi
Gdzie?

Cytat:

Aania
życze zdrówka Adasiowi i szybkiego zdjęcia cewnika
A u nas szczepienia(dziękuję za pamięć) ok- miała na żółtaczkę. Troszkę popłakała, ale ogólnie była BARDZO dzielna.
Waży 8500, mierzy-68cm.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:39   #2202
kalinkap13
Rozeznanie

bry,

wiosnaaa jest taaak pieknie na dworzu ze az w domu sie nie chce siedziec przed chwila wrocilismy, Fifi zje i wracamy spowrotem na dwor

wiec na szybciutko,co pamietam:

Natka wspolczuje alergii. chol.erstwo jedno
swietny Domek w kapieli! i chyba to cudo tez bede musiala nabyc

marzena_S to musialo brzmiec cudownie!! tz pewnie chodzil dumny jak paw

aania_20 dobrze ze noc nie taka zla.Adaś to jednak dzielny chłopak

eveewe sliczna!!!

no i tyle bo Fifcio wola

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:42   #2203
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
to dobrze ,że lepiej, a ja w nocy sie obudziłam i myslałam o Szymku

Jaś , Antoś, Dominik,
kochana jestes Aga

Cytat:
1.Myslałam, myślałam na roztocza jest się bardzo trudno odczulić, ale chyb a spróbuję
2. Zdrowy chłopak, coś niania ściemnia
oj sciemnia, sciemnia

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Kajool cieszę się że dzisiaj Szymuś już pełen energii

Natka koniecznie napisz swoją recenzję związaną z NUNĄ jaki kolor wybrałaś? wzięłaś 2011 czy 2012 ? odczuwasz brak pałąka ? kupiłaś u siebie w mieście czy przez stronę internetową? milion pytań "do" przepraszam
Niech już jest wiosna i alergia niech znika na wieczność !

Gratulacje dla DOminika!!!

Dziewczyny opisze wam cos w klubie, bo mna az trzesie normalnie.
Stary 2012-02-29, 13:00   #2204
Bartessa
BAN stały

Cytat:

Bartessa
Ale masz nam do opowiadania, co?
Oj Brumek, Ty to zawsze się cieszysz jak się pokazuje

No mój mały ząbkuje chyba znów, bo kupska sadzi kilka razy dziennie, musze mu wlasnie marchew ugotowac, moze troche sie zaklei.

A ja postanowilam sobie ze w koncu wezme sie za siebie i schudne.
i mam juz jakies 4 kg mniej
dlatego tak rzadko teraz jestem.
kiedy maly spi, to chce jak najwiecej w domu zrobic, w ten sposób gubie.
Tż sie smieje ze ze pedantka sie zrobilam. codziennie myje wszysciutkie podlogi w domu. nawet kiedy tego nie wymagają. A muszę tu napisac ze mamy dom duzy, 8 poki 2 lazienki i korytarze i kuchnia. no i ogolnie ogarniam chalupe pędem blyskawicy. Ale polubilam to. A kiedys to przymus byl :/
Duzo pije, i jem polowe mniej. bez jakichs agresywnych diet

Mam 5 miesiecy zeby dojsc do normalnej wagi. chce jeszcze 15 kg. wiec sie uda. tylko zebym sie nie poddala

Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2012-02-29 o 13:02
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:22   #2205
zanetaa88
Zakorzenienie

Scio możesz napisać mi co jadłaś na śniadanie i kolację przez pierwszy tydzień w diecie telikowej ?

Stary 2012-02-29, 13:22   #2206
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
bry,

wiosnaaa jest taaak pieknie na dworzu ze az w domu sie nie chce siedziec przed chwila wrocilismy, Fifi zje i wracamy spowrotem na dwor
ale super
Cytat:
. A muszę tu napisac ze mamy dom duzy, 8 poki 2 lazienki i korytarze i kuchnia. no i ogolnie ogarniam chalupe pędem blyskawicy. Ale polubilam to. A kiedys to przymus byl :/

Mam 5 miesiecy zeby dojsc do normalnej wagi. chce jeszcze 15 kg. wiec sie uda. tylko zebym sie nie poddala
O matko, ale masz wielki dom.
A do czego Ci zostało 5 miesięcy?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-02-29, 13:25   #2207
83monia
Zakorzenienie

http://www.patajo.pl/fakty/chor-psow...sz-imperialny/ dla fanow gwiezdnych wojen

kurcze, ja we wrzesniu ide na wesele, chcialabym tez ekstra wygladac a tu jeszcze 6 kg i waga magicznie stoi w miejscu... najgorsze ze licze ze schudne (w biuscie) bo sukienke sobie juz kupila na wyprzedarzy, ale nie dopinam sie w UU

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-02-29 o 13:27
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:32   #2208
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
ale super

O matko, ale masz wielki dom.
A do czego Ci zostało 5 miesięcy?
do slubu szwagra.

Dom narazie jeszcze tesciów.
Niedlugo przenosimy sie na "swoje" i bedziemy dzielic do z moimi rodzicami. A to oznacza, ze powierchnia pokoi zmiejszy sie o polowe, bo my na górze bedziemymiec tylko 3, a oni na dole razem z siostrą nie mają problemu ze sprzataniem po sobie, takze sporo spadnie zajęc. ale znow bede miec swoj ogród, ale juz nie moge sie doczekac koszenia trawniczków, uwielbiam to

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

A i z nowosci, ( te co są na fb to wiedzą)
moj mąż kupil mi autko
mam wlasne 4 kółka, wlasnie rejesrujemy, nie moge sie doczekac. Scenika juz potłukłam
co prawda nie groznie, (chyba). Bo puka cos w kole i mozliwe ze zawszieszenie uszkodzilam, ale rozwalilam zdrzak. popękal. i jedną strona wyskoczyl z zawiasów. wpadlam w taką dziure na drodze gruntowej ze masakra. a kaluze staly, ciemno bylo i nie widac bylo ze to az tragiczne miejsce.

Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2012-02-29 o 13:34
Stary 2012-02-29, 13:37   #2209
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

moj mąż kupil mi autko
mam wlasne 4 kółka, wlasnie rejesrujemy, nie moge sie doczekac. Scenika juz potłukłam
co prawda nie groznie, (chyba). Bo puka cos w kole i mozliwe ze zawszieszenie uszkodzilam, ale rozwalilam zdrzak. popękal. i jedną strona wyskoczyl z zawiasów. wpadlam w taką dziure na drodze gruntowej ze masakra. a kaluze staly, ciemno bylo i nie widac bylo ze to az tragiczne miejsce.
no to gratulacje

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-02-29, 14:35   #2210
zanetaa88
Zakorzenienie

Znalazłam nowe cuda

klik

klik

CZY NUNA 2012 ma regulację podnóżka ?!

ale bajer KLIK Kto mi kupi abym schudła i miała Emi obok

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2012-02-29 o 14:36
Stary 2012-02-29, 14:40   #2211
karolinee1983
Zadomowienie

Pogoda rzeczywiście piękna. Spacer zaliczony. Maja na szczęście żadnych scen mi nie urządziła na dworze, teraz dosypia jeszcze w wozie więc jestem

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
takie histerie są straszne ja też jak już mi się kończą pomysły, albo cierpliwość to daję cycka i przeważnie działa
a dołować wcale nie chciałam tak tylko podzieliłam się spostrzeżeniami odnośnie mojej M.
Wiem, wiem

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Ja wczoraj o 20 podałam UU i już o 22 Szymon obudził się z wielkim płaczem na jedzenie. Wypił 150 ml MM i obudził się o 6 jak Tż-towi dzwonił budzik do pracy. Dostał ponownie 150 ml MM i dospał do 8
O 9 zrobiłam mu kaszkę bezmleczną na moim mleku ( ściągnęłam z piersi do poczucia ulgi ) i dopiero ok. południa podam obiadek.
Ładnie Ci śpi po tym MM

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
j

1. biedactwo

2. i ten filmik "idę nie idę " super, zapisałam sobie go
1.
2. A co to za filmik? bo niektórych na FB nie ma i nie wiedzą, o co chodzi ...

Cytat:
Dzień doobry

Współczuję takiej nocki a w żłobku będzie dobrze! Musi!

Cytat:

dlatego tak rzadko teraz jestem.
kiedy maly spi, to chce jak najwiecej w domu zrobic, w ten sposób gubie.
Tż sie smieje ze ze pedantka sie zrobilam. codziennie myje wszysciutkie podlogi w domu. nawet kiedy tego nie wymagają. A muszę tu napisac ze mamy dom duzy, 8 poki 2 lazienki i korytarze i kuchnia. no i ogolnie ogarniam chalupe pędem blyskawicy. Ale polubilam to. A kiedys to przymus byl :/

Gratuluję samozaparcia mnie jego brakuje niestety

Cytat:

moj mąż kupil mi autko
Super!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:45   #2212
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Znalazłam nowe cuda

klik

klik

CZY NUNA 2012 ma regulację podnóżka ?!

ale bajer KLIK Kto mi kupi abym schudła i miała Emi obok
te hauki tez mi sie podobaly ale przewertowalam niemieckie forum i nie maja dobrych opinii

Cytat:
Pogoda rzeczywiście piękna. Spacer zaliczony. Maja na szczęście żadnych scen mi nie urządziła na dworze, teraz dosypia jeszcze w wozie więc jestem

Wiem, wiem

Ładnie Ci śpi po tym MM

1.
2. A co to za filmik? bo niektórych na FB nie ma i nie wiedzą, o co chodzi ...

Współczuję takiej nocki a w żłobku będzie dobrze! Musi!

Gratuluję samozaparcia mnie jego brakuje niestety

Super!
wklep na youtube ide czy nie ide
Stary 2012-02-29, 14:51   #2213
Bartessa
BAN stały

dziewczyny, co do spacerówek, to my mamy taka zielona: http://allegro.pl/lekka-obszerna-spa...168211103.html

nie jest droga w porównaniu do innych, a jakoscia nie ustepuje. latwo sie czysci, jest lekka, pozwala na to aby jedna reka kierowac a druga np. trzymac za reke drugie gziecko. rozklada sie na lezaco i ogolnie ladna
Stary 2012-02-29, 14:54   #2214
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
wklep na youtube ide czy nie ide
Wpisałam...

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:14   #2215
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
SweetAngel1984 - jak Igor? Zaczął już jeść?
Je niby wiecej ale mleczka dalje nie ee

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
A to 2 razy zupkę itd to jest harmonogram na dzień czy na tydzień

Żółtko (pół) wg Bobovity co 2 dzień
na dzień teżsie dziwiłam ale to harmonogram dzienny

Cytat:
Ale gigant Ci rośnie
kalski: za dzielne zniesienie szczepionki .
po tatusiu 50 cm w łapie i 100 cm w klacie

Cytat:

no to jak? pampek puścił?
Byłaś już u lekarza z niejadkiem?
Tak pampek PAMPERSY SLEEP &PLAY odradzam zenada i beznadzieja

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
ooo! jest co nosić i już wkrótce magiczne 10kg przekroczy
brawo dla dzielnego Igiego
noooo.....moj chory kregosłup i juz dawno wola o pomste do nieba
ale jak tu nie nosic takiego skarba

Cytat:
Czy powinna mnie martwić zielona koopa mimo, ze nie podałam nic zielonego np szpinaku?
mysle ze nie Igi tez robi zeilone kopsony i przy okazji szczepienia spytalam o nie wiec uslyszalam zeby sie nie przejmowac ze to z czasem minie i swiadczy o niedojrzalym ukladzie pokarmowym

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
u nas na obiadek łosoś sloiczkowy
zapach podgrzanej papki zwala z nóg

no ale grunt ze dziecko je ze smakiem
wiem...jak rzygi cuchnie

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Czesc.....

ja znow dzi tylko na chwile....
nadrobiłam odpisalam troszke i znikam.....

Igi na balkonie weranduje
dzisna obiadek jadł zupkę kalafiorek,ziemniaczek,pi etrucha,seler,marchewa,in dyczek i kasza jaglana ah noi koperek

obiad jak sie patrzy
poniewaz marudzi z jedzeniem
chcialam zeby zjadl
chociaz raz w ciagu dnia cos tresciwego

Pozatym doszlam do wniosku ze i tak dobrze wyglada wiec jak nie chche jesc to znaczy ze nie potrzebuje i jak zglodnieje to sam zaplacze
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:34   #2216
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam
My juz po szczepieniu - dzieki za kciuki. Marys tylko zaplakala i zaraz ja zabawil TZ i sie uspokoila. Ale za to waga sie pochwale 9470 g
Dziekuje za mile slowa o Marysipani dr powiedziala, ze waga zacna a ona fajna i pogodna dziewczynka, bo caly czas jej sluchawki chciala wyrwac i sie smiala do niej. Takze moja panna mega duza. Od tyg juz jezdzimy w foteliku, bo w nosidlo ledwo sie wciskala.
brumku zaszczepili bez problemu.
dostalam nawet zaswiadczenie o karmeniu piersia wiec godzinke wczesniej bede konczyc lub godzine pozniej zaczynac prace.
Kajool ty chyba pytalas = pracuje na poczcie. System dwuzmianowy 7-15 ( wtym wypadku 14) lub 13-21 ( w tym wypadku 14)
Dola mam o powrot do pracy bo mi sie nie chce.
Nie bylo mnie z Wami od niedzieli bo kupilismy towar w niedziele i wystawialam aukcje i dopiero wczoraj w nocy sie z tym uporalam (sprzedaje ciuszki dzieciece na allegro - jakby kto pytal)
wodaqu jak szczepienie
zaneta jak dla mnie ten pierwszy wozek fajniejszy
bartessa za autko. Ja mam swojego fordzika, maz sobie szuka czegos

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2012-02-29 o 15:36
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:42   #2217
aania_20
Zakorzenienie

Dominik, wszystkiego najlepszego!
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Aania dobrze, że noc w miarę w porządku
jacieeee, wodaqua, karolinee1983, ellika, brumek, Oliweczka, kalinkap13 dla Was!
Cytat:
Hej!
Witam w ostatnim dniu mej wolności, jutro zasiadam do pługa
Pogoda u nas piękna, więc nastawiam się pozytywnie.
Dziś się szczepimy, wiecie o co proszę?

No i za powrót do pracy!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
No i chyba mamy pierwszy wyraz - Karolcia mówi "pupa"
oryginalna dziewczyna
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
bry u nas piękna pogoda , a mnie znowu coś bierze no i szczepionka łobuza pod znakiem zapytania jak nie urok to ... przemarsz wojsk !!
ojj...zdrówka!
Cytat:
Cześć Aniu
A powiedz jak cewnik Adaś znosi? Przeszkadza mu czy go nie zauważa?

no właśnie zauważa
dziś już przynajmniej nie płacze przy siusianiu, ale jak tylko cewnik zauważy to usiłuje go rozbroić, przed chwilą odwróciłam się na kilka sekund a on już koniec cewnika do buzi wpakował
Cytat:

Aania
życze zdrówka Adasiowi i szybkiego zdjęcia cewnika
A u nas szczepienia(dziękuję za pamięć) ok- miała na żółtaczkę. Troszkę popłakała, ale ogólnie była BARDZO dzielna.
Waży 8500, mierzy-68cm.
no to pięknie!

Cytat:
gratulacje! Fajny sposób wybrałaś

Pojechałam z TŻem wreszcie pit złożyć, ciekawe ile na zwrot kasy poczekamy mały dzielnie został w domu, spał długo bo 3 godziny! Zwykle po południu pół to max. A teraz jadę do dentystki...
TŻ mi kazał test kupić bo od trzech dni marudzę że mnie mdli cały dzień.... i tak nic nie będzie ale dla świętego spokoju kupię

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Witam
My juz po szczepieniu - dzieki za kciuki. Marys tylko zaplakala i zaraz ja zabawil TZ i sie uspokoila. Ale za to waga sie pochwale 9470 g

no to jest się czym pochwalić!

Jakie ciuszki sprzedajesz po Marysi czy handlujesz? Daj linka

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:46   #2218
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie?
Teraz to nie wiem gdzie kilka stron wcześniej.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:53   #2219
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Nataszka dobrze bedzie w zlobku - zobaczysz.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 16:36   #2220
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze, nie doczytałam wcześniej, mam nadzieję że szczepienie poszło jak po maśle
Jutro zdam sprawozdanie jak u mnie było, Ty też na pewno dasz radę!

Sto lat dla Dominika!!!!

Dziękujemy wszystkim za kciuki!!! Płacz był krótki ale bardzo żalący
Zosia waży 8300 i wg pani dr jest na 6+ (pękamy z dumy). W ogóle ta nasza dr jest cudna, już na korytarzu jak nas zobaczyła to krzyczy "dzień dobry Zosieńko!" Pamięta wszystkich swoich pacjentów, pamięta o czym rozmawialiśmy kilka wizyt temu, wszystko super! Dostałam zaświadczenie do pracy, że karmię - sama wolę im dać, żeby nie było, że ich naciągam na tą godzinkę

Looknę co tam naskrobałyście!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości