|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
jaka ona fajna
Cytat:
Cytat:
, ale tatus dumny był,a proszę bardzo Cytat:
wodaqua trzymam za szczepienieCytat:
za szczepieniekochana jesteś ,ale mi do J.LO duuuuzo brakuje Cytat:
witam u nas nocka ok, ale i tak rano pobudka, moje samopoczucie tak jak wczoraj chociaż odstresowałam sie na chwilkę wieczorem na FB, super się z Wami pisze i ten filmik "idę nie idę " super, zapisałam sobie go
|
|||||
|
|
|
#2192 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wodaqua wspolczuje ci pluga :* My po lekarzu, maly mial badania, chociaz powiem, ze dzisiaj sie smial i wyglupial. Nawet pielegniarka powiedziala, ze wyglada ok, wiec moze to taki wyskok, a moze niania chciala wyjsc wczesniej wiec mnie nabierala na chorobe Szymka :P
|
|
|
#2193 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dominik - najlepszego!!! Cytat:
A powiedz jak cewnik Adaś znosi? Przeszkadza mu czy go nie zauważa? Bartessa Ale masz nam do opowiadania, co? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie że Marysia wraca do formy. I kciuki za szczepienie A myślisz że zaszczepią, mimo tej choroby?A pracy współczuję ![]() Czyżbym zgadła? ![]() ![]() Wierzę że a mężem się na nowo ładnie dogracie ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mówiłam "buty" ![]() To chyba jako ostatni na forum ![]() Cytat:
![]()
|
|
#2194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jaś , Antoś, Dominik, ![]() |
|
|
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Zdrowy chłopak, coś niania ściemnia |
|
|
|
|
#2196 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dzień doobry
U nas noc tragiczna.. od 23 do 5 rano co chwila był ryk.. o 5 wzięłam ją do siebie i dospałyśmy niecałe 3 godzinki.. obstawiam tego zęba bo i apetyt znowu mniejszy.. Wyskoczyłyśmy załatwić jedną rzecz na mieście i tak oto zaliczyłyśmy 2-godzinny spacer.. pogoda jest przepiękna.. tak ciepło, że aż żal było wracać do domu.. ale kupa w pieluszce wzywała no i nie poszłam do kinaCytat:
Cytat:
Cytat:
A z tym kręceniem główką to też mi wczoraj pediatra powiedziała, że to nic niepokojącego.. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja wzięłam jeszcze 5 dni urlopu, żeby zobaczyć jak Hania będzie sobie w żłobku radzić i w razie co do niej lecieć Cytat:
![]() Pobieżnie nadrobiłam bo dużo piszecie.. ja mam dzisiaj niezłego stresa przed tym jutrzejszym żłobkiem.. powiedzcie, że będzie doobrze
|
||||||
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool cieszę się że dzisiaj Szymuś już pełen energii
![]() Natka koniecznie napisz swoją recenzję związaną z NUNĄ przepraszam Niech już jest wiosna i alergia niech znika na wieczność ! |
|
|
|
#2198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i trzymam za żłobek, mam nadzieję,że dobrze będzie
|
|
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łóżeczko mam przy łóżku i nawet nie wstajac z niego moge mala wyciagnac i zaraz karmić...
|
|
|
|
|
#2200 |
|
Raczkowanie
|
witam!
już myslałam ze się z rana nie rusze ale zebrałam wkońcu moje cztery pogrubine litery na basen (sama). Wymasowalam się na wszystkie strony no i jest energia ![]() zycze wszystkim ciotką milego dnia, mamy dziś gości na mecz wiec oddaje się dziś sprzątaniu Dominik sto lat! ![]() Marysia gwiazda jak pozuje do zdjęcia!
|
|
|
|
#2201 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja ostatnio Julce zblenderowałam połówkę banana z ćwiartką jabłka i trochę wody-ale pychota wyszła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dasz radę jest raźniej![]() za szczepienieCytat:
Gdzie? ![]() Aania życze zdrówka Adasiowi i szybkiego zdjęcia cewnika A u nas szczepienia(dziękuję za pamięć Waży 8500, mierzy-68cm. |
||||||
|
|
|
#2202 |
|
Rozeznanie
|
bry,
wiosnaaa przed chwila wrocilismy, Fifi zje i wracamy spowrotem na dwor![]() wiec na szybciutko,co pamietam: Natka wspolczuje alergii. chol.erstwo jedno ![]() swietny Domek w kapieli! ![]() marzena_S to musialo brzmiec cudownie!! ![]() aania_20 dobrze ze noc nie taka zla.Adaś to jednak dzielny chłopak ![]() eveewe sliczna!!! no i tyle bo Fifcio wola
|
|
|
|
#2203 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje dla DOminika!!! Dziewczyny opisze wam cos w klubie, bo mna az trzesie normalnie.
|
|
|
#2204 |
|
BAN stały
|
Oj Brumek, Ty to zawsze się cieszysz jak się pokazuje
![]() No mój mały ząbkuje chyba znów, bo kupska sadzi kilka razy dziennie, musze mu wlasnie marchew ugotowac, moze troche sie zaklei. A ja postanowilam sobie ze w koncu wezme sie za siebie i schudne. i mam juz jakies 4 kg mniej dlatego tak rzadko teraz jestem. kiedy maly spi, to chce jak najwiecej w domu zrobic, w ten sposób gubie. Tż sie smieje ze ze pedantka sie zrobilam. codziennie myje wszysciutkie podlogi w domu. nawet kiedy tego nie wymagają. A muszę tu napisac ze mamy dom duzy, 8 poki 2 lazienki i korytarze i kuchnia. no i ogolnie ogarniam chalupe pędem blyskawicy. Ale polubilam to. A kiedys to przymus byl :/ Duzo pije, i jem polowe mniej. bez jakichs agresywnych diet ![]() Mam 5 miesiecy zeby dojsc do normalnej wagi. chce jeszcze 15 kg. wiec sie uda. tylko zebym sie nie poddala
Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2012-02-29 o 13:02 |
|
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
Scio możesz napisać mi co jadłaś na śniadanie i kolację przez pierwszy tydzień w diecie telikowej ?
|
|
|
|
#2206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A do czego Ci zostało 5 miesięcy? |
||
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.patajo.pl/fakty/chor-psow...sz-imperialny/ dla fanow gwiezdnych wojen
![]() kurcze, ja we wrzesniu ide na wesele, chcialabym tez ekstra wygladac a tu jeszcze 6 kg i waga magicznie stoi w miejscu... najgorsze ze licze ze schudne (w biuscie) bo sukienke sobie juz kupila na wyprzedarzy, ale nie dopinam sie w UU
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-02-29 o 13:27 |
|
|
|
#2208 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dom narazie jeszcze tesciów. Niedlugo przenosimy sie na "swoje" i bedziemy dzielic do z moimi rodzicami. A to oznacza, ze powierchnia pokoi zmiejszy sie o polowe, bo my na górze bedziemymiec tylko 3, a oni na dole razem z siostrą nie mają problemu ze sprzataniem po sobie, takze sporo spadnie zajęc. ale znow bede miec swoj ogród, ale juz nie moge sie doczekac koszenia trawniczków, uwielbiam to ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- A i z nowosci, ( te co są na fb to wiedzą) moj mąż kupil mi autko mam wlasne 4 kółka, wlasnie rejesrujemy, nie moge sie doczekac. Scenika juz potłukłam ![]() co prawda nie groznie, (chyba). Bo puka cos w kole i mozliwe ze zawszieszenie uszkodzilam, ale rozwalilam zdrzak. popękal. i jedną strona wyskoczyl z zawiasów. wpadlam w taką dziure na drodze gruntowej ze masakra. a kaluze staly, ciemno bylo i nie widac bylo ze to az tragiczne miejsce. Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2012-02-29 o 13:34 |
|
|
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam nowe cuda
klik klik CZY NUNA 2012 ma regulację podnóżka ?! ale bajer KLIK Kto mi kupi abym schudła i miała Emi obok
Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2012-02-29 o 14:36 |
|
|
|
#2211 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Pogoda rzeczywiście piękna. Spacer zaliczony. Maja na szczęście żadnych scen mi nie urządziła na dworze, teraz dosypia jeszcze w wozie więc jestem
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
2. A co to za filmik? bo niektórych na FB nie ma i nie wiedzą, o co chodzi ...![]() Cytat:
Cytat:
mnie jego brakuje niestety ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2212 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2213 |
|
BAN stały
|
dziewczyny, co do spacerówek, to my mamy taka zielona: http://allegro.pl/lekka-obszerna-spa...168211103.html
nie jest droga w porównaniu do innych, a jakoscia nie ustepuje. latwo sie czysci, jest lekka, pozwala na to aby jedna reka kierowac a druga np. trzymac za reke drugie gziecko. rozklada sie na lezaco i ogolnie ladna
|
|
|
|
#2215 | ||||
|
Zadomowienie
|
Je niby wiecej ale mleczka dalje nie ee
Cytat:
po tatusiu 50 cm w łapie i 100 cm w klacie ![]() Tak pampek PAMPERSY SLEEP &PLAY odradzam zenada i beznadzieja ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
ale jak tu nie nosic takiego skarba ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Czesc..... ja znow dzi tylko na chwile.... nadrobiłam odpisalam troszke i znikam..... Igi na balkonie weranduje dzisna obiadek jadł zupkę kalafiorek,ziemniaczek,pi etrucha,seler,marchewa,in dyczek i kasza jaglana ah noi koperek obiad jak sie patrzy poniewaz marudzi z jedzeniem chcialam zeby zjadl chociaz raz w ciagu dnia cos tresciwego ![]() Pozatym doszlam do wniosku ze i tak dobrze wyglada wiec jak nie chche jesc to znaczy ze nie potrzebuje i jak zglodnieje to sam zaplacze
|
||||
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
My juz po szczepieniu - dzieki za kciuki. Marys tylko zaplakala i zaraz ja zabawil TZ i sie uspokoila. Ale za to waga sie pochwale 9470 g ![]() Dziekuje za mile slowa o Marysi brumku zaszczepili bez problemu. dostalam nawet zaswiadczenie o karmeniu piersia Kajool ty chyba pytalas = pracuje na poczcie. System dwuzmianowy 7-15 ( wtym wypadku 14) lub 13-21 ( w tym wypadku 14) ![]() Dola mam o powrot do pracy bo mi sie nie chce. Nie bylo mnie z Wami od niedzieli bo kupilismy towar w niedziele i wystawialam aukcje i dopiero wczoraj w nocy sie z tym uporalam (sprzedaje ciuszki dzieciece na allegro - jakby kto pytal) wodaqu jak szczepienie ![]() zaneta jak dla mnie ten pierwszy wozek fajniejszy bartessa za autko. Ja mam swojego fordzika, maz sobie szuka czegos
Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-02-29 o 15:36 |
|
|
|
#2217 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dominik, wszystkiego najlepszego!
jacieeee, wodaqua, karolinee1983, ellika, brumek, Oliweczka, kalinkap13 ![]() Cytat:
![]() No i za powrót do pracy! ![]() Cytat:
![]() oryginalna dziewczyna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no właśnie zauważa dziś już przynajmniej nie płacze przy siusianiu, ale jak tylko cewnik zauważy to usiłuje go rozbroić, przed chwilą odwróciłam się na kilka sekund a on już koniec cewnika do buzi wpakował ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pojechałam z TŻem wreszcie pit złożyć, ciekawe ile na zwrot kasy poczekamy mały dzielnie został w domu, spał długo bo 3 godziny! Zwykle po południu pół to max. A teraz jadę do dentystki...TŻ mi kazał test kupić bo od trzech dni marudzę że mnie mdli cały dzień.... i tak nic nie będzie ale dla świętego spokoju kupię ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
no to jest się czym pochwalić! ![]() Jakie ciuszki sprzedajesz po Marysi czy handlujesz? Daj linka
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka dobrze bedzie w zlobku - zobaczysz.
|
|
|
|
#2220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro zdam sprawozdanie jak u mnie było, Ty też na pewno dasz radę! Sto lat dla Dominika!!!! Dziękujemy wszystkim za kciuki!!! Płacz był krótki ale bardzo żalący ![]() Zosia waży 8300 i wg pani dr jest na 6+ (pękamy z dumy). W ogóle ta nasza dr jest cudna, już na korytarzu jak nas zobaczyła to krzyczy "dzień dobry Zosieńko!" ![]() Looknę co tam naskrobałyście! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

)

nie wiem, co jej było... Widziałam, że była już zmęczona bo od rana nie spala, więc wzięłam ją jak zwykle na ręce i się zaczęło 
, ale tatus dumny był,
za szczepienie

ale miałas dzień...
dol za dolem mam. W domu OK. TZ sie poprawil
adzieję, że jakoś zrzucę, na

bo niektórych na FB nie ma i nie wiedzą, o co chodzi ...

kalski: za dzielne zniesienie szczepionki .