Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-28, 11:17   #3481
andzya
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Dzisiaj M. ma wolne i się lenimy póki co w łóżku . Naczynia myję codziennie, więc M. uznał, że skoro ma wolne to dziś myje za mnie. Na obiad sobie zrobimy pizzę, bo mamy potrzebne składniki, tylko ciasto z sosem trzeba kupić (bo robić nam się nie chce, a tutaj są sprzedawane ciasta w takich tubach z dołączonym sosem w słoiczku).
ja mam przepis na ciasto, którego zrobienie zajmuje mi 10 minut Zawsze z niego korzystam i jeszcze nigdy mi się nie nie udało
Stary 2012-02-28, 11:23   #3482
_agata
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Dzisiaj M. ma wolne i się lenimy póki co w łóżku . Naczynia myję codziennie, więc M. uznał, że skoro ma wolne to dziś myje za mnie. Na obiad sobie zrobimy pizzę, bo mamy potrzebne składniki, tylko ciasto z sosem trzeba kupić (bo robić nam się nie chce, a tutaj są sprzedawane ciasta w takich tubach z dołączonym sosem w słoiczku).
O jeżu kolczasty, ciasto na pizzę w tubce?
Toż to nie ma nic prostszego i szybszego niż zrobienie ciasta na pizzę.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:24   #3483
diablica071086
Zadomowienie

poproszę o przepis to moze jutro zrobie pizze
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:26   #3484
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
ja mam przepis na ciasto, którego zrobienie zajmuje mi 10 minut Zawsze z niego korzystam i jeszcze nigdy mi się nie nie udało
To wrzucaj, może się przyda.

Zapisałam się do SR zaczynamy za 2 tygodnie, więc skończę przed samym porodem. Albo i urodzę zanim skończę

a co do prasowania, to ja jestem chyba Twoim przeciwieństwem kapukat bo jak wyjeżdżamy i samolot jest w nocy to ja się pakuję w dzień wyjazdu rano _agata z tym bałaganem to u mnie chyba na tej samej zasadzie działa, ale boję się, żebym się za bardzo nie przyzwyczaiła.

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:33   #3485
andzya
Zakorzenienie

3 szklanki mąki przesiać do miski, dodać łyżeczkę soli i szczyptę cukru. Ja do tego dodaje jeszcze różne rzeczy, trochę otrębów i różne przyprawy wedle uznania
Do szklanki skruszyć 50 gramów drożdży, dodać 3 łyżki oleju i szczyptę cukru - zalać bardzo ciepłą wodą z kranu, dokładnie wymieszać i odstawić na chwilę.
Po chwili dodać to do mąki i początkowo mieszać np łyżką, a potem wyrobić ciasto ręką.

Jak to zrobię, to przykrywam ciasto ściereczką, odstawiam i robię sobie w tym czasie sos, kroje warzywka itd. Jak to zrobię, to dzielę sobie ciasto na dwie kulki i rękami rozciągam je na blaszce do pożądanej wielkości i kształtu no i tyle.
Pizzę piekęw 220 stopniach przez około 15 minut.

Zawsze robię w ten sam sposób, nigdy go jeszcze nie schrzaniłam A pisałam już, że w gotowaniu jestem słaba
Stary 2012-02-28, 11:41   #3486
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Ja idę 15.03. Jak się kiepsko czuję to leżę, ale staram ogólnie się nie męczyć bo też mam twardnienia... Gdzie do SR chodzisz?
na lubartowską. tam mam lekarkę prowadzącą (i jeszcze jedną znajoma lekarke) i tam zamierzam rodzić

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
moja mama przepchnęła - 5.5 kg żywej wagi i 62 cm i nie pękła

co do męża tylko pozazdrościć, nie wiem jak mój by reagował, bo do syfu nie doprowadzam ewentualnie ostanio nie chce mi się zmywać naczyń dwa dni z rzędu, ale to jeszcze można prezboleć
łohohoho, szacun dla Twojej mamy!!

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Dzisiaj rano stwierdziłam, ze od dłuższego czasu mamy w domu jako taki porządek. Na co mój małżonek odparł, że nie mamy porządku, tylko już się przyzwyczailiśmy do tego bałaganu.
hihihi, i to też jest jakieś wyjście

Kurna, nie wiem, czy sobie jakiejś kawki nie strzelę... moja standardowe ciśnienie to 90/60 a dzisiaj jest chyba jeszcze mniej, bo mi słabo ciągle...

W ogóle to pomyślałam sobie że chyba spakuję taką wstępną torbę szpitalną - jeszcze nie na poród, ale w razie czego... np muszę się zaopatrzyć w jakąś koszulę nocną, bo nie posiadam...
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:42   #3487
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
3 szklanki mąki przesiać do miski, dodać łyżeczkę soli i szczyptę cukru. Ja do tego dodaje jeszcze różne rzeczy, trochę otrębów i różne przyprawy wedle uznania
Do szklanki skruszyć 50 gramów drożdży, dodać 3 łyżki oleju i szczyptę cukru - zalać bardzo ciepłą wodą z kranu, dokładnie wymieszać i odstawić na chwilę.
Po chwili dodać to do mąki i początkowo mieszać np łyżką, a potem wyrobić ciasto ręką.

Jak to zrobię, to przykrywam ciasto ściereczką, odstawiam i robię sobie w tym czasie sos, kroje warzywka itd. Jak to zrobię, to dzielę sobie ciasto na dwie kulki i rękami rozciągam je na blaszce do pożądanej wielkości i kształtu no i tyle.
Pizzę piekęw 220 stopniach przez około 15 minut.

Zawsze robię w ten sam sposób, nigdy go jeszcze nie schrzaniłam A pisałam już, że w gotowaniu jestem słaba

ja robię bardzo podobnie, tylko olej dodaję do wyrabianego ciasta.

narobiłyście mi smaka na pizzę i na obiad zrobię.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:45   #3488
Ewunia_1984
Zadomowienie

Ale mnie dzisiaj nerwica złapała. W sumie bez powodu, chyba hormony zaczęły szaleć. I tak dobrze, że dopiero teraz. Jestem wściekła i płakać mi się chce

Miałam wyjść na jakieś zakupy, dla poprawy humoru, ale pewnie mąż nakrzyczy, że lekarz kazał leżeć i niepotrzebnie nie łazić. Ach, sama już nie wiem czy chce mi się wychodzić.

Mimo, że lekarz zabronił zapisałam się do SR. To tylko 4 zajęcia po 3 godziny, a piąte zajęcia mam sam na sam z położną, która odpowie mi na wszystkie pytania i nauczy kąpać dziecko. Zaczynam za tydzień.
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:46   #3489
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Nie w tubce, tylko tubie. Jest zrolowane jak np. ciasto francuskie. Tu ciężko dostać zwykłe drożdże .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:59   #3490
diablica071086
Zadomowienie

czy któraś z wrocławianek wybiera się na brochów do SR na 14.03??
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 12:05   #3491
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
na lubartowską. tam mam lekarkę prowadzącą (i jeszcze jedną znajoma lekarke) i tam zamierzam rodzić

W ogóle to pomyślałam sobie że chyba spakuję taką wstępną torbę szpitalną - jeszcze nie na poród, ale w razie czego... np muszę się zaopatrzyć w jakąś koszulę nocną, bo nie posiadam...
Nawet nie wiedziałam, że tam jest szkoła... Na Jaczewskiego 500zł ta przyjemność kosztuje i doszliśmy z mężem do wniosku, że się nie zapisujemy.

Też zaczęłam powoli swoje rzeczy kompletować... Tak na wszelki wypadek... Kupiłam na all szlafroczek bawełniany i 2 koszule...W niedzielę byliśmy w Olimpie za tymi sprawami, ale sam szlafrok kosztował średnio 150zł, więc doszłam do wniosku, że na all kliknę. Nie ma sensu inwestować w coś co może mi się podczas pobytu w szpitalu nieodwracalnie zeszmacić, a ładne szlafroczki w normalnym rozmiarze mam.
Stary 2012-02-28, 12:06   #3492
Gaabbi
Wtajemniczenie

To moje najnowsze zdobycze.
Część dostaliśmy w prezencie.

Kurteczka jest w pięknym,seledynowym kolorze. Tego nie widać na zdjęciu

Śpiworek kupiłam raczej za ciepły i chyba się nie przyda, ale 10zł to nie majątek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03433.jpg (95,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03434.jpg (140,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03436.jpg (278,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03437.jpg (115,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03439.jpg (193,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03440.jpg (132,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03441.jpg (125,5 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03442.jpg (139,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03444.jpg (107,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03445.jpg (100,4 KB, 19 załadowań)
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 12:09   #3493
kapukat
Zakorzenienie

Gaabi - śliczne, a co do śpiworka, to nie wiem musiałoby być chyba w nocy 30 stopni żeby się nie przydał ja mam taki 2.5 tong - cokolwiek to znaczy, czyli bardzo podobny grubością do Twojego i uważam że noce nie są aż tak gorące - zawsze mam kocyk jak będzie aż tak parno
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 12:12   #3494
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Ale mnie dzisiaj nerwica złapała. W sumie bez powodu, chyba hormony zaczęły szaleć. I tak dobrze, że dopiero teraz. Jestem wściekła i płakać mi się chce

Miałam wyjść na jakieś zakupy, dla poprawy humoru, ale pewnie mąż nakrzyczy, że lekarz kazał leżeć i niepotrzebnie nie łazić. Ach, sama już nie wiem czy chce mi się wychodzić.

Mimo, że lekarz zabronił zapisałam się do SR. To tylko 4 zajęcia po 3 godziny, a piąte zajęcia mam sam na sam z położną, która odpowie mi na wszystkie pytania i nauczy kąpać dziecko. Zaczynam za tydzień.
To odważna jesteś... Bo skoro lekarz wyraźnie zabronił to ja bym nie ryzykowała. A zaświadczenie masz zamiar podrobić?
Ja zaczynam 13 marca kism, rinco będziecie??

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-02-28, 12:14   #3495
Ewunia_1984
Zadomowienie

Gabbi, sliczne ubranka. Jejku, jak ja bym chciała już tą moją myszkę ubrac w te wszystkie sukienieczki jakie dla niej mam
Stary 2012-02-28, 12:16   #3496
mar2sia
Raczkowanie

Ewunia skoro lekarz zabronił to dlaczego idziesz?
Ja bym nie ryzykowała... "tylko" 4 razy po 3 godziny jak masz leżeć...
mar2sia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 12:20   #3497
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
To odważna jesteś... Bo skoro lekarz wyraźnie zabronił to ja bym nie ryzykowała. A zaświadczenie masz zamiar podrobić?
Ja zaczynam 13 marca kism, rinco będziecie??
Nie potrzebuje zaświadczenia, a poza tym to mój lekarz myślał chyba, że chcę iść do szkoły gdzie zajęcia są 2 razy w tygodniu i gdzie wykonuje się ćwiczenia np. na piłkach, na bóle kręgosłupa itp. A ja będę miała sama teorie. Poza tym co to za wysiłek wysiąść z taxówki, wejść do budynku i znowu siedzieć. Na tej samej zasadzie mam zezwolenie chodzic do kina czy restauracji więc dlaczego nie do SR?

Edytowane przez Ewunia_1984
Czas edycji: 2012-02-28 o 12:23
Stary 2012-02-28, 12:26   #3498
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Nawet nie wiedziałam, że tam jest szkoła... Na Jaczewskiego 500zł ta przyjemność kosztuje i doszliśmy z mężem do wniosku, że się nie zapisujemy.

Też zaczęłam powoli swoje rzeczy kompletować... Tak na wszelki wypadek... Kupiłam na all szlafroczek bawełniany i 2 koszule...W niedzielę byliśmy w Olimpie za tymi sprawami, ale sam szlafrok kosztował średnio 150zł, więc doszłam do wniosku, że na all kliknę. Nie ma sensu inwestować w coś co może mi się podczas pobytu w szpitalu nieodwracalnie zeszmacić, a ładne szlafroczki w normalnym rozmiarze mam.
o kurczę, to sporo. na lubartowskiej 250. masz jeszcze linka do tych szlafroczków?
Stary 2012-02-28, 12:28   #3499
onething
Zadomowienie

Wróciłam od gin. Bakterie w moczu są nadal, więc tym razem zamiast tabletek na Furaginum mam brać Monural (30 zł) i zobaczymy co nam z tego wyjdzie. Szyjka "piękna" jak to określiła pani doktor, serducho małego bije jak dzwon i następna wizyta za 2 tygodnie.
Pytałam co mogę brać na przeziębienie i powiedziała, że Aspirynę najlepiej, więc dziś przed snem aspirynka i mam nadzieję, że choróbsko sobie pójdzie papa.

I dostałam od położnej próbki z Nivea (krem przeciw odparzeniom i płyn do kąpieli), książeczkę "Położna-poradnik dla rodziców, naklejkę do auta "Uwaga dziecko" i coś co najbardziej spodobało się mężusiowi "Kalendarz twojego maluszka-pierwszy roczek".

I chyba dziś też się przejdę i zobaczę czy u mnie funkcjonuje jakaś szkoła rodzenia i jak to wygląda.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 12:29   #3500
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

Śpiworek kupiłam raczej za ciepły i chyba się nie przyda, ale 10zł to nie majątek
zwłaszcza ta bluza z uszkami na kapturze szkoda, że Filipka nie ubiorę w takie cuś
Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Nie potrzebuje zaświadczenia, a poza tym to mój lekarz myślał chyba, że chcę iść do szkoły gdzie zajęcia są 2 razy w tygodniu i gdzie wykonuje się ćwiczenia np. na piłkach, na bóle kręgosłupa itp. A ja będę miała sama teorie. Poza tym co to za wysiłek wysiąść z taxówki, wejść do budynku i znowu siedzieć. Na tej samej zasadzie mam zezwolenie chodzic do kina czy restauracji więc dlaczego nie do SR?
Zrobisz jak uważasz za słuszne

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-02-28, 12:30   #3501
pola_m
Wtajemniczenie

a, jeszcze mam takie przemyślenie odnośnie tych nieszczęsnych koszul nocnych. Są to niby "koszule do karmienia" - a praktycznie wszystkie mają miejsce na wielki ciążowy brzuch. No to chyba albo ciąża, albo karmienie?
Stary 2012-02-28, 12:33   #3502
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
a, jeszcze mam takie przemyślenie odnośnie tych nieszczęsnych koszul nocnych. Są to niby "koszule do karmienia" - a praktycznie wszystkie mają miejsce na wielki ciążowy brzuch. No to chyba albo ciąża, albo karmienie?
a Ty myslisz ze po porodzie to brzuch znika jak kamfora od razu? no niestety zostaje - i to jeszcze przez jakiś czas
Stary 2012-02-28, 12:35   #3503
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry ... ale czy dobry?? Dalej dziwnie się czuję, w sumie to chyba tylko katar mam, ale rano też bolało mnie gardło

kapukat i missmalezji wielkie dzięki za Wasze listy wyprawkowe. Mam tylko ubranka, i na tym koniec...miałam od wczoraj zacząć wyprawy po sklepach, ale mnie grypsko rozłożyło

diablica071086 maj, właśnie...my mamy komunię chrześniaka mojego męża...a ja o tym zapomniałam...i co my mamy mu kupić??

Gaabbi fajne zdobycze

Póki co sobie tu posiedzę obiadu dziś też nie gotuje, zjemy to co zalega w lodówce tylko podgrzać i już. A jutro chyba będą placki po węgiersku, aż mi ślinka cieknie

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 12:36   #3504
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość

Ale jeśli macie ochote to zrobię swoją listę wyprawkową jak będę miała troche czasu
Dzięki

Cytat:
_agata dziękuję Ale wierz mi, że w ubraniu wyglądam lepiej niż bez Na udach i tyłku zrobił mi się taki cellulit, że masakra strasznie też ramiona mi się zrobiły otłuszczone. No i po twarzy widać, że rosnę w siłę W końcu to jest jednak prawie 9 kg

Ostatnie usg do 32 tygodnia? To jest tak, jeśli chodzi się państwowo do ginekologa, tak? Bo mój mi nie mówił nic, że teraz będę miała ostatnie. Wręcz przeciwnie.
Też mam cellulit i to masakryczny
A z tym usg to chodzi o to że to jest ostatnie usg genetyczne, a nie ostatnie w ciąży, takie zwykłe jeszcze będą robione.
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Super!!!! Gratki
Mnie też to jutro czeka, o 17:45
Chyba dość wcześnie mam to usg - 30 tc, bo połówkowe pamiętam dużo dziewczyn zdążyło przede mną zrobić, choć ja z moim tp też raczej byłam w tych początkowych, ale teraz nie przypominam sobie, czy ktoś oprócz Ciebie był już na tym usg?
Dzięki
Śliweńka ostatnio była, tylko nie wiem czy to było genetyczne ale chyba tak.
za dzisiejszą wizytę.
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Dzisiaj rano stwierdziłam, ze od dłuższego czasu mamy w domu jako taki porządek. Na co mój małżonek odparł, że nie mamy porządku, tylko już się przyzwyczailiśmy do tego bałaganu.
u mnie jest podobnie
Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

Śliczne

Kapukat za wózek i torbę

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-02-28 o 12:38
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 12:39   #3505
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
diablica071086 maj, właśnie...my mamy komunię chrześniaka mojego męża...a ja o tym zapomniałam...i co my mamy mu kupić??
w tradycji chrzestny zazwyczaj kupuje rower - ale zawsze możecie zapytać, jak ja miałam w zeszłym roku komunię chrześniaczki to dostałam liste i miałam sobie wybrac co chcę kupić
Stary 2012-02-28, 12:42   #3506
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
w tradycji chrzestny zazwyczaj kupuje rower - ale zawsze możecie zapytać, jak ja miałam w zeszłym roku komunię chrześniaczki to dostałam liste i miałam sobie wybrac co chcę kupić
Właśnie fajnie było dostać taką listę jak na wesele No właśnie rower odpada, bo ma fajny, i po co mu drugi. Szczerze, to wolałabym dać kasę, tylko nie mam pojęcia ile. Teraz na komunię daje się prezenty jak na wesele

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 12:42   #3507
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Wróciłam od gin. Bakterie w moczu są nadal, więc tym razem zamiast tabletek na Furaginum mam brać Monural (30 zł) i zobaczymy co nam z tego wyjdzie. Szyjka "piękna" jak to określiła pani doktor, serducho małego bije jak dzwon i następna wizyta za 2 tygodnie.
za szyjkę i serducho

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 12:44   #3508
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
o kurczę, to sporo. na lubartowskiej 250. masz jeszcze linka do tych szlafroczków?
No 250 to znośnie.
Wzięłam L na wszelki wypadek. U mnie była inna koszula. Ale szlafrok ten i u tego sprzedawcy: http://allegro.pl/komplet-koszula-sz...152208515.html
Cytat:
Różnie z tym brzuszkiem bywa, jednym spada po urodzeniu, a inne jeszcze mają... Miss o tym kiedyś też pisała...
Stary 2012-02-28, 12:44   #3509
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Kurde ale od rana lecicie z postami....
Kapukat ja musze miec tak jak Ty.... na wyjazd wyszykowana 2 tyg wczesniej i teraz tez juz chce miec wsyztko dopiete na ostatni guzik bo pozniej sie boje, ze nie bede miala sily i czasu latac za wszytskim
obecnie czekam na komody z ikea no i mam nadzieje, ze powoli zaczne conieco prac.<tzn tak koncem marca>
a takie dzieciece rzeczy to trzeba w rekach prac, nie :P ? nie kupowalam proszkow tylko 2 plyny dzidzius- do bialego i kolorowego... zobaczymy....

agata z brzuszkami to wlansie roznie, w spzitalu jak lezalam to niektore kobietki ja myslalam, ze one juz ida rodzic,,, jka sie pozniej okazywalo byly w podpobnych tygoodniach co my ;]

ja dzis bede dzwonila sie umowic prywatnie na to ostatnie usg,,, wczoraj sie nie dodzwonilam
to bedzie moje 3cie i ostatnie usg, w spzitalu u nas nie robia raczej bo wypytywalam takze jak mi urosnie do 4-5 kilo to juz ja sie dowiem tylko o tym jak go urodze. Poza tym nie ma w moim szpitalu do normalnego porodu znieczulenia, tylko gaz... hardcor

jak ktos powiedzial o ochraniaczu, ze kupuje go wlasnie zeby upiekszyc tez swoje uzywane lozeczko... rowniez i mi w tym celu sie przyda :P choc mysle go troszke odmalowac <tzn tz ma takie zadanie >

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-02-28 o 12:49
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 12:48   #3510
anulka4771
Wtajemniczenie

Nigdy nie zrozumiem pogody Rano nawaliło śniegu teraz deszcz pada
Z dwojga złego wole deszcz-lepiej jezdzi się samochodem

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości