|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
Cześć Dziewczyny!
Wreszcie w domu ![]() Choć Kraków uwielbiam, do tego stopnia, że w niedzielę po spacerze znalazłam na rynku jedną jedyną restaurację z parasolami na zewnątrz (na szczęście podgrzewanymi) i zjadłam obiad na powietrzu zaklinając wiosnę i ciesząc się zwolnionym tempem Krakowa ![]() Asiuk, wszystkiego dobrego z okazji urodzin, szczęścia, miłości i realizacji wszystkich planów Haniu, dobrze że mąż podjął taką decyzję, jednak bardzo było prawdopodobne, że zostałabyś sama w najtrudniejszym czasie. Gosiu, jaki tusz wybrałaś? Ja właśnie mam długą listę zakupów kosmetyczno-pielęgnacyjnych do kupienia: tusz do rzęs, podkład, płyn micelarny, żel do mycia twarzy, krem matujący, odżywka do włosów ![]() Chyba zamówię to wszystko razem w jakimś sklepie internetowym... |
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć...
Haniu, fajnie, że TŻ wykombinował. Nie musisz się obawiać, że zostaniesz sama, jak Mania zacznie się cisnąć na świat. Ja miałam dziś mega realistyczny sen o ciąży...niesamowite... |
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
|
#3724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie że choć jedną taką restaurację udało Ci się znaleźć. Ja na bank kupiłabym to wszytsko na necie ![]() No, dla mnie to był jednak duży wewnętrzny stres ..do tego na 10 również brat z bratową mają ważny wyjazd, więc jak sobie to ostatnio uśwaidomiłam do ryczałam pół noc ![]() Cytat:
To przeze mnie te sny ![]() Już nic nie piszę o porodzie
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haniu, to nie przez Ciebie, nie martw się... jestem pewna, że to nie Twoja wina ![]() Sen był na prawdę niesamowity, czułam jak dzidziuś się rusza... |
|
|
|
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sie przebudziłaś to pewnie byłaś w lekkim szoku.
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż faktycznie jest to niesamowite...Zmieniając temat, muszę zacząć przygotowania do weekendowych imprez urodzinowych...jak zrobiłam listę zakupów - to wpadłam w przerażenie
|
|
|
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak zawsze szukam po omacku i nie chce mi się przeglądać dziesiątek stron... ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- A mi się dziś śniły wakacje nad ciepłym morzem z ogromną plażą... I śniło mi się, że miałam skakać z jakiejś wielkiej wieży - to była taka atrakcja... I skoczyłam - było super
|
|
|
|
|
#3729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Parę ładnych stówek fyfrunie z portfela. I jeszcze czasowo musisz to ogarnąć.---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
iperfumy.pl no i kilku sprzedawców z all mam sprawdzonych ![]() No ale jak chcesz wszytsko w jednym miejscu to lepszy wybór w sklepie. Chyba już myślisz o wakacjach ![]() Ja mam notorycznie sny erotyczne
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najwyżej na zakupach będę okrawać menu Jeszcze staram się stawać na uszach, żeby na jedną imprezę było jadalne wszystko dla ciężarnych, a na drugą imprezę, żeby była większość rzeczy bez mąki, ze wzgl. na mojego szwagra. |
|
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę o wakacjach. Na komodzie leży przewodnik po Włoszech, który mój mąż właśnie pochłania... choć te Włochy realne tak na 50% Ale co tam, trzeba sobie pomarzyć.Ja złapałam się na wizjach erotycznych podczas zapadania w sen w pociągach Ale Ty to musisz być wyposzczona Nic dziwnego, że masz takie sny
|
|
|
|
|
#3732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to masz ciężki orzech do zgryzienia- z tymi ciężarnymi przede wszytskim .---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
Marzyć trzeba nawet Lutowe wieczory nad przewodnikiem to dość przyjemna alternatywa spędzania wolego czasu![]() Mi też się marzą Wlochy we wrześniu No jestem na maksa - niestety. I przede mną jeszcze jakieś 2 miesiące abstynencji.
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haniu, prawdę powiedziawszy, łatwiej ugotować dla ciężarnych, niż zrobić ciasto bez mąki i cukru. ale co tam - wyzwanie ;-)
|
|
|
|
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robiłam zakupy w lidlu...pełny koszyk- najdroższa była cukinia właśnie 18 zeta z 4 sztuki ![]() Miło być tanie spaghetti, wyszło mega drogie ![]() Ciasto bez maki i cukru to faktycznie spore wyzwanie- trzeba zastosować jakieś substytuty .
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już wymyśliłam substytuty - zamiast mąki, mączka kukurydziana, zamiast cukru, melasa z daktyli... |
|
|
|
|
#3736 |
|
Zadomowienie
|
Cześć laseczki
![]() Piękny mamy dzionek prawda? U mnie słoneczko świeci, co prawda z domu nie wychodziłam i dziś raczej się nie wybieram, ale jakoś tak przyjemnie jak w domku ciepło, na zewnątrz piękne słoneczko to od razu człowiekowi jakos łatwiej żyć... A nie, wybieram się, do fryzjera na 17. Haniu, stresujesz się porodem? Wiesz co ja sobie powtarzałam? Nie ja pierwsza, nie ostatnia. Jak inne przeżyły to i ja dam radę. Było ciężko, ale rzeczywiście idzie przetrwać... ![]() Muszę się do czegoś przyznac. Nie wytrzymałam na diecie, wstyd mi. Już od dwóch tygodni wpie...przam straszliwie. Waga zastraszająco poszła do góry, ale........ wczoraj się dowiedziałam, że będę testowała dzięki wizażowi thermaline!!!! Ale się cieszę. Ciekawe czy coś mi to da, hmmmmmmm
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj Diana , ale Ty jesteś ciężkim przypadkiem dietowym Szczerze mówiąc wątpię u Ciebie w długotrwale efekty po dietach typu Ducan czy po wspomagaczach. Przydałaby Ci sie zmiana nastawienia. Może pomyślałabyś nad dietetykiem Pogoda faktycznie cudna Ledwo się dokulałam do domu a to raptem 200 m ![]() Powiem Ci że w ogóle się nie stresuję porodem- jedynie balam się że męża nie będzie. No ale to załatwione więc teraz tylko czekać. Mam tak dość tych skurczy, bóli, sikania i ociężałości ze po prostu chcę mieć to za sobą. O bólu porodowym i tym co będzie później w ogóle nie myślę
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2012-02-29 o 13:30 |
|
|
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przyznaj się, ile byś chciała schudnąć? Byłaś na Dukanie? Może faktycznie, wybierz się dietetyka, jak radzi Hania... Jedna sprawa schudnąć, a druga, że z tego co zawsze pisałaś, to bardzo niezdrowo się odżywiasz... Haniu, a skąd my będziemy wiedzieć, że Ty rodzisz??
|
|
|
|
|
#3739 |
|
Zadomowienie
|
Haniu, Butter, byłam kiedyś u dietetyka,no... tyczki, tylko wtedy ważyłam normalnie i stwierdziła, że nie widzi problemu u mnie pomimo, że żarłam jak zawsze.
Ostatnio odkryłam........ w szafie pas poporodowy. Przypomniałam sobie o nim, bo byłam na wyjeździe służbowym i musiałam wcisnąć się w bluzkę XL. Rozmiar mniej. W ten weekend mam kolejny wyjazd i już wiem, że pas jest moim przyjacielem A dlaczego zaglądam rzadko? Yyyyy podczytuję Was, czasami nie wiem co napisać, czasami zajrzę, przeczytam i już coś zaczynam robić. Edit. Ile chciałabym schudnąć? Aby wyglądać normalnie, nie jakoś mocno chudo, ale noralnie.... conajmniej 12kg
Edytowane przez DianaM Czas edycji: 2012-02-29 o 14:05 |
|
|
|
#3740 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
Nie kupiłam jeszcze nic,bo wypłata wpłynęła dopiero dzisiaj.Chyba zdecyduję się na 2000 calorie są fajne ceny na allegro, może zaryzykuję, choć nigdy tuszu nie kupowałam przez internet Jeżeli coś będzie nie tak (wyschnięty itp.) to kupię w sklepie ten co stokrotka wklejała maybelline niebieski Volum Express (bo jest tani) i nigdy już nie kupię mascary na allegro ![]() Jak już pisałam ostatnio Odzywkę polecam tą: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,24557,med-silk-conditioner.html Jak wynajdziesz jakiś ciekawy płyn micelarny to daj znać, bo też mi się kończy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co ty?Nawet nie zwróciłam uwagi.Rzadko kupuję cukinię, bo w sezonie mamy z ogródka (dość długo), a w zimę raz na jakiś czas ![]() Cytat:
|
|
#3741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jakiś ruch byś przydał! Diano, ale myślę, że dasz radę...tylko silna wola!!!! Cytat:
Ja od jakiegoś czasu używam tego niebieskiego z Zai i jestem bardzo zadowolona. Działa super, a cenowo jest bardzo przystępny! Polecam. Gosiu, cóż mogę powiedzieć... już od jakiegoś czasu dość zdecydowanie, mimo, że nie chcę tego na razie...a dopiero teraz widzę, jak to jest, kiedy na prawdę przychodzi faza na chęć na dziecko, mimo niesprzyjających warunków... |
||
|
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z płynów micelarnych miałam: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ebium-h2o.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-effaclar.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...emakijazu.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...swietlika.html Dwa pierwsze super - bardzo polecam Nie polecam trzech ostatnich. AA i Dax Cosmetics Perfecta - szczypią oczy, a skóra jest jakby klejąca. Yves Rocher - taka woda... nie czuję się po niej czysta, nie radzi sobie ze zmywaniem makijażu. Ten tusz Mayballine używałam kiedyś i faktycznie, jest ok. Sama jeszcze nie wybrałam tuszu dla siebie... Max Factor dla mnie jest fajny (w sensie efektu), ale niestety podrażnia mi oczy. |
|
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Diana może teraz warto powtórzyć wizytę u dietetyka. 12 kg to sporo..bez totalnej i długofalowej zmiany żywienia nie da rady.
Może jak wydasz kasę i dostaniesz dokładne wytyczne dopasowane do Ciebie to dasz radę ![]() Butter Mania dalej siedzi cicho- więc najprawdopodobniej 9 marca o 8 rano - napiszę Wam- "baj! jadę do szpitala na wywołanie". ![]() Butter masz instynkt!!- no ładnie Pewnie gdyby nie twój racjonalizm niebawem dołączyłabyś do grona mamuś
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej...
Cytat:
i za to trzymam kciuki ![]() Co do instynktu, to akurat racjonalizm się średnio tu przebija W pierwszej fali, jak zaczęłam myśleć o dziecku, ustaliliśmy z TŻ, że pod koniec 3 roku studiów zaczniemy się starać i obydwoje przystaliśmy na taki plan. Zgodnie z racjonalnym podejściem powinnam poczekać do końca studiów... ![]() Teraz już jesteśmy na etapie, że pod koniec 3 semestru zaczniemy sie starać, a ja i tak łażę po domu i marudzę TŻ, kiedy sobie zrobimy dziecko, oglądam ciuszki, które dostałam od Sis po dziewczynkach, ostatnio już nawet robiłam rekonensans wśród mamy i teściowej ile są w stanie zaangażować, czy będę w stanie pogodzić studia i dziecko. A plusem jest to, że jak nigdy, mam non stop akcję na mizianka
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-03-01 o 08:49 |
|
|
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
haniu, super, że mąż mógł przełożyć wyjazd, będziesz mogła w spokoju poczekać na Manię
ButterBear, tak już jest, że jeśli czegoś się bardzo pragnie, to umiemy zmodyfikować plany tak, aby to marzenie zrealizować. Studia nie zając, 3mam kciuki za bobasa! |
|
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już, to trzeba pogodzić wszystko ze sobą. Spoko...jakoś dam radę z wszystkimi planami
|
|
|
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
nie mam na nic czasu nawet na jedzenie....jeszcze zeby to sie przekladalo na spadek wagi to bylo by super ![]() Hania znasz taki fitness club Symetris? |
|
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Butter jest mnóstwo dziewczyn które godzą studia z dzieckiem
Ja na Waszym miejscu bym działała skoro masz aż tak. Ja nigdy takiej fazy nie miałam ![]() A teraz to już w ogóle w szoku jestem ze za tydzień będzę miała córkę ![]() Patrzyłam w nocy na łóżeczko i zastanawiałąm się czy jestem na pewno u siebie w domu ![]() Cytat:
![]() Nigdy nie byłam. Za daleko od domu mam. ------------------ Ja po całej nieprzespanej nocy Mam już bardzo bardzo dość. W życiu mnie tak podbrzusze nie bolało..promieniuje to na krzyż i wyć mi się chce. Kuźwa..ale nadal to nie są regularne skurcze- tylko cholera wie co!!!!!!!
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie z tym zającem trochę źle się wyraziłam, chodziło mi o to, że nie wszystko trzeba podporządkowywać studiom, można też studia podporządkować innym rzeczom haniu, jeszcze tylko kilka dni, dasz radę! |
|
|
|
|
#3750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się zawsze dziwiłam, jak ktoś mówił, że ma taką akcję na dziecko, że masakra, że aż nosi... a jednak się okazuje, że to występuje w przyrodzie Ale i tak nie ma co o tym gadać, na razie i tak nic z tego nie będzie. Dopiero podpisałam w pracy nową umowę, nie mogę zrobić akcji, że czekałam na umowę, żeby zajść w ciążę... no i studia...musimy jeszcze poczekać. Cytat:
I też ze względu na to, ile stresu kosztuje mnie sesja, egzaminy... to nie byłoby mądre... po 3 semestrze będzie już zdecydowanie luźniej.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

I przede mną jeszcze jakieś 2 miesiące abstynencji.
co ty?Nawet nie zwróciłam uwagi.Rzadko kupuję cukinię, bo w sezonie mamy z ogródka (dość długo), a w zimę raz na jakiś czas
nawet na jedzenie....jeszcze zeby to sie przekladalo na spadek wagi to bylo by super