Bioderma, Sebium H2O (Płyn micelarny do oczyszczania twarzy i zmywania makijażu, do cery mieszanej, tłustej i trądzikowej)
123 HIT!
67 % kupi ponownie
Zgłoś do moderacjiPłyn micelarny o działaniu antybakteryjnym do oczyszczania twarzy.
- Mieszanej i tłustej
- Trądzikowej
- Trądzikowej poddanej kuracji wysuszającej
- Podrażnionej wskutek nadmiernego rogowacenia naskórka, zwłaszcza przy ujściach mieszków włosowych
DZIAŁANIE I WŁAŚCIWOŚCI:
- Reguluje pracę gruczołów łojowych
- Posiada właściwości kojące i łagodzące
- Nie narusza hydrolipidowej warstwy ochronnej skóry
- Bardzo dobrze tolerowany
- Nie wysusza skóry
Może być używany jako preparat do demakijażu.
Cechy produktu
- Cera
- mieszana, trądzikowa, tłusta
- Właściwości
- antybakteryjne, nawilżające, oczyszczające, odświeżające, łagodzące
- w butelce
- Konsystencja
- płyn
- Pojemność
- >100ml
- Rodzaj
- demakijaż oczu i ust, demakijaż twarzy
- Aqua,
Recenzje 389
15 stycznia 2021, o 14:53
Wykorzystała: jedno opakowanie
Świetny, skuteczny klasyk.
Kosmetyk ten opiera swoje działanie myjące, jak sama nazwa wskazuje, na micelach. Są to kuliste pęcherzyki, zbudowane z preferującej wodę „głowy” oraz „ogona”, który posiada powinowactwo do tłuszczu. W tego typu produkcie, detergentu, który został użyty i tworzy micele, może być od 0,5 do 7%. To tak naprawdę niewiele, biorąc pod uwagę, że inne formuły myjące np. żele, zwykle mają go o wiele więcej. Płyn micelarny Biodermy jest jednocześnie silny, jeśli mowa o jego walorach oczyszczających, a przy tym bardzo delikatny dla skóry. Spokojnie radzi sobie ze zmyciem makijażu, bez efektu podrażnienia. Nie pozostawia lepkiej warstwy i wręcz koi skórę, co zostało nawet poparte badaniami klinicznymi. Dlaczego? Swoją skuteczność zawdzięcza idealnie wyważonej kompozycji, zdolnej do łączenia się zarówno z zanieczyszczeniami wodnymi, jak i tłuszczowymi. Niejonowy detergent, który został użyty, czyli PEG-6 caprylic/capric glycerides, pozwala zachować integralność naskórka, ponieważ nie wykazuje wobec niego agresywności, tak jak zwykle robią to jonowe, do których należą anionowe np. SLS. Dodatkowym atutem, są łańcuchy PEG, owinięte wokół miceli. Wykazano, że modyfikują je w ten sposób i tworzą detergenty, z mniejszą agresywnością wobec bariery skórnej. Oprócz tego, są one z nią wysoce biokompatybilne. Woda, na jakiej została oparta formuła, jest wykorzystywana m.in. do iniekcji, ze względu na swoją wysoką czystość mikrobiologiczną. pH kosmetyku posiada wartość fizjologiczną, która wynosi 5,5. Dlatego właśnie, w wyjątkowych sytuacjach, np. podczas pobytu szpitalu, zmycie płynu micelarnego tej marki nie jest konieczne. Na codzień, należy jednak o tym pamiętać. Kosmetyk ma sporą wydajność. Posiada w składzie zapach, co niekoniecznie może odpowiadać cerze alergicznej.
8 stycznia 2021, o 18:26
Wykorzystała: kilka opakowań
Numer jeden dla cery mieszanej i tłustej
Moim zdaniem najlepszy płyn micelarny do cery tłustej i mieszanej. Bardzo dobrze usuwa makijaż z twarzy i oczu, można zapomnieć o tzw. "efekcie pandy". Nie podrażnia skóry ani nie powoduje zaczrwienień. Używam go naprzemiennie z Sensibio H2O.
ZALETY: - wydajny
- idealnie usuwa makijaż
- nie podrażnia
WADY: - trochę za wysoka cena
4 /5
28 grudnia 2020, o 15:19
Nie wie, czy kupi ponownie
Świetny dla cery mieszanej
Świetny płyn dla cery trądzikowej mieszanej. Ładnie usuwa makijaż zostawiając buzie w dobrej kondycji. Nic nie szczypie czy nie podrażnia a mam skórę wrażliwą. Jest też wydajny choć cena mogłaby być nieco niższa.
ZALETY: - super usuwa makijaż,
-wydajny,
-opakowanie,
-nie podrażnia,
-ładnie pachnie
WADY: -cena
17 grudnia 2020, o 15:05
9 listopada 2020, o 22:56
8 listopada 2020, o 16:59
Nie podrażnia oczu
Wydajny, o delikatnym zapachu. Bardzo dobry do demakijażu, nie podrażnia oczu, według mnie delikatny dla skóry, nie zaostrza stanu skóry trądzikowej. Od ponad roku używany przez nastolatki i mamę 40+. Po przetestowaniu różnych produktów tego typu- zostajemy przy Biodermie.
ZALETY: delikatny, nie podrażnia oczu
dobrze oczyszcza
delikatny zapach
8 listopada 2020, o 13:45
Ulubieniec
Płyn zakupiłam w promocji w Superpharm. Posiadam cerę trądzikową z pojedyńczymi wypryskami i potrzebowałam delikatnego produktu do oczyszczania twarzy. Płyn okazał się strzałem w 10, skutecznie oczyszcza skórę nie podrażniając jej, nie ma mowy o zaczerwienieniu. Nie pozostawia na twarzy tłustego filmu za co również wielki plus. U mnie się sprawdza świetnie i myśle że na stałe zostanie w mojej kosmetyczce :)
ZALETY: Skuteczne domywanie makijażu
Oczyszczona cera
Brak podrażnień
Wydajność
Delikatny, przyjemny zapach
WADY: Być może cena, ale często bywa na promocjach
31 października 2020, o 09:59
21 października 2020, o 08:13
Wykorzystała: jedna próbka
Bioderma sebium h2o
Idealnie oczyszcza, nawilża i matuje cerę dzięki czemu zawsze moja twarz wygląda bardzo swierzo. Jest wydajny i delikatnie pachnie.
Sébium H2O to wyjątkowy płyn micelarny do oczyszczania skóry tłustej i mieszanej, w pełni kompatybilny ze skórą. Dzięki temu idealnie usuwa makijaż nawet z bardzo wrażliwej skóry, nie zaburzając jej naturalnej równowagi. Sébium H2O reguluje wydzielanie sebum, oczyszcza skórę i działa przeciwbakteryjnie, dzięki zawartości glukonianu cynku i siarczanu miedzi.
13 października 2020, o 21:35
Skuteczny i wydajny
Bardzo dobry płyn do oczyszczania przetłuszczającej się cery. Używam go w strefie T, gdy mam pogorszenie stanu skóry i zwiększone wydzielanie sebum. Natomiast do zmywania makijażu oczu używam płynu Sensibio H2O i to już od ok. 15 lat.
Sebium H2O jest delikatny lecz skuteczny, ściąga pory – co dla mnie jest zaletą, mojej skóry nie wysusza. Nie pozostawia lepkiej warstwy na skórze, w przeciwieństwie do tańszych płynów z drogerii.
1 października 2020, o 14:58
Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania
Idealny dla mojej skóry
Płyn micelarny w prostej i poręcznej buteleczce. Wystarczy nanieść odrobinę na wacik aby zmyć cały makijaż. Idealny dla mojej skóry, nie wysusza ale też sprawia że skóra jest nawilżona. Stosuję odrobinę i jedno opakowanie starcza mi na ok. 2 miesiące czyli jest bardzo wydajny. Dobra jakość i w dobrej cenie. Myślę że kupuje ponownie.
ZALETY: Delikatny zapach
Doskonałe działanie
WADY: Nie zauważyłam
25 września 2020, o 10:17
Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania
Bioderma, Sebium H2O
Sébium H2O to jak dla mnie wyjątkowy płyn micelarny do oczyszczania skóry tłustej i mieszanej, w pełni kompatybilny ze skórą. Dzięki temu idealnie usuwa makijaż nawet z bardzo wrażliwej skóry, nie zaburzając jej naturalnej równowagi. Sébium H2O reguluje wydzielanie sebum, oczyszcza skórę i działa przeciwbakteryjnie, dzięki zawartości glukonianu cynku i siarczanu miedzi.
To dane ze strony producenta - ale zgadzam się z nimi w 100%! Każdy kto ma cerę trądzikową - wie, że z czasem kosmetyki wysuszające, regulujące wydzielanie sebum - mogą zacząć podrażniać (i tak już przemęczoną cerę). A czasem prowadzą do nadmiernego wysuszenia cery! Bioderma Sebium H2O - idealnie usuwa mój makijaż, jak i wszystkie zabrudzenia - pozostawiając cerę świeżą, a co najważniejsze nie podrażnioną.
Idealnie przygotowuje cerę do kolejnych kroków pielęgnacyjnych.
ZALETY: - idealnie oczyszcza cerę
- dokładnie zmywa makijaż