|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#452 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudowne wieści.![]() Ja idę prasować.
|
|
#454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
żeby potem nie było na mnie że Was zniechęciłam do truskawek
|
|
#455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mmmmmmmmmmmmmmmmm
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#456 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wreszcie słoneczko wyszło Cytat:
![]() Cytat:
dziś pracowity dzień. obiad się gotuje - kapuśniaczek, fryteczki czekają na smażenie, kurczaczek w piekarniku, pranie nastawione.. wreszcie można odpocząć...
|
|
|
#457 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wstaw sobie do lodówki połówke wydrążonej cytrynki do której wsyp sodę oczyszczoną (pięknie pochlania zapachy i naprawde działa) moze to coś da. Pracuś z ciebie mi się nie chce nawet kurczaka wstawić do piekarnika, Mężus ma mi dziś w końcu frytownice kupić bo do tej pory w głębokiem patelni robiłam a z tym bałagan i więcej zachodu niż jedzenia
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#458 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=aga_ton;32626849][/B]
Enigmama, niestety ale ludziom nigdy nie dogodzisz albo jak juz sie dzidzius urodzi to patrza i porownuja do kogo podobny..jak do tatusia nie podobny to juz mysla ze matka moze skok w bok miala.u mnie tak bylo ze wszyscy gadali,jak synek byl maly,ze po kim on jasne wlosy ma, jak ojciec i ja ciemne.ale nikt mnie nie widzial jak ja bylam mala i mialam wlosy jasniutkie.teraz mu juz sciemnialy....
|
#459 |
|
Rozeznanie
|
Karolluki, a masz już projekt domku kupiony? Bo jakbyś chciała projekt załatwić taniej to mogę pomóc
. Dam ci dobrą cenę |
|
|
|
#460 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#461 | ||
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=sandra23s;32628469]
Cytat:
![]() Może do dziadka Władka albo innego szanownego seniora rodu Najlepsza była akcja jak bratu mojego męża urodziła się córka a moja teściowa na chrzcinach stwierdziła że ona jest podobna do mojego męża ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
![]() Pracujesz w firmie projektowej?? Póki co na razie nie mamy wybranego jeszcze projektu, ale najbardziej przypadł nam do gustu Leo II http://www.wybieramydom.pl/projekty_...33-leo_ii.html |
||
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie na obiadekbyła dzisiaj karkówka,ziemniaczki i surówki albo sos i ziemniaczki bo ja mięsa nie lubie,to sos zrobiłam,a mąż mięso miał
. Synuś śpi to mam chwilke dla siebie.Zazdroszcze Wam kochane tych własnych domków i mieszkań. Ja chciałabym mieć własne choć najmniejsze ale własne. Ale u Nas to chyba nie realne,bo mąż zdolności kredytowej nie ma i to nie ze względu na zarobki tylko spapraną za młodego historie kredytową i już Nam nikt nic nie da. A za swoje nie kupimy bo skąd ich tyle ehh,zawsze jak o tym mysle to mi smutno,ale staram sie o tym nie myślec. I tak sobie wynajmujemy niestety. Teraz mamy dwa pokoiki,ale szukamy trzech bo mąż stwierdził,że z dwójeczką będzie nie wygodnie ,a ja nienawidze przeprowadzek,już ja w ciąży z synkiem chodziłam to akurat też sie wtedy przeprowadzalismy i to nie było fajneA co do rodzeństwa,to Nas w domu piatka była i bez luksusów,ale fajnie było i przynajmniej teraz jest ktoś bliski jak trzeba. Teraz będziemy mieli drugie dzieciątko czyli 2+2 i odstęp 2,5 roku także myśle,że dam rade . I jeśli Nam sie kiedyś poprawi sytuacja mieszkaniowa to ok 30 może zdecydujemy sie na trzecie. Bom ja młoda to mam czasSąsiad u góry wierci wiertarą futryne jakąs akurat jak mały śpi,no i to są uroki mieszkania w bloku nie ma co . Tu w ogóle dziwni ludzie sa,jak nie młodzi co żygają na klatki to pijaczki smierdzące albo smród mysz na klatkach .Ale sie rozpisałam ![]() My mmay frytkownice,ale szczerze jej nie uzywam bo mi z niej fryty nie smakują,wole takie z garczka własnie bo frytkownica strasznie paruje a my nie mmay okapu w kuchni i smród niemiłosnierny,ale może to moja tylko taka,bo to prezent od szwagra może dlategoA co do podobieństwa to synek to cały tatus(ciągle to słysze)także nie mam z tym problemu,ciekawe jak będzie z córką(mam nadzieje,tak czuje ) no i jak sie postronne osoby dowiedzą,że drugie będzie to dopiero będzie szok,bo drugie już w tych czasach hehehehheh---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- co do włosów,to mój brat jest blądynem,jego żona ciemną blodynką a pierwsze dziecko jest bląd,drugie ciemny bląd a trzecie rude jak miedź |
|
|
|
#463 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest nieporozumienie jakieś .... gdzie człowiek ma napisane ile ma mieć dzieciaczków? Ja rozumiem, że kiedy się już ma 5 to faktycznie duża rodzina i finansowo trzeba pewnie stać ale trójka to fajna gromadka która w przyszłości zaowocuje Cytat:
Cytat:
![]() gratuluję ... dbaj o Was Cytat:
Cytat:
co za pierony .... no nie pierwszy raz o takim numerze słyszę ... dziady niemyte na biednych ludziach żerują .. tu 10 zł ... tu 15 .... i niech będzie takich 2000 klientów - no premia ładna będzie ![]()
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy liczysz od OM czy wg. USG bo ja wedlug OM mam termin na 17 września, a wg. USG na 19 września. Lekarz mówił że on liczy z usg i najczesciej sie to sprawdza no to też sie tym sugeruje,ale to taki mały ten rozstaw ![]() Kurde jak ja sie ciesze że żaden remont mnie nie czeka i żadna przeprowadzka. Ostatnio we wrześniu miałam ostatni remont w domu i mam spokój na dłuuugo ![]() Mam po wszystkie dziurki przeprowadzek itp. Był moment że w ciągu roku 2x zmieniałam mieszkanie i remontowałam i już mi styka no chyba że wygram w totka w którego nie gram bo strzeliłam na niego focha.Zawsze obstrzelam te liczby i dupa jaś. No a tak ładnie słonko świeci a ja w domu |
|
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg USG ... i tego się trzymam ale fajnie na porodówce się spotkamy no to co spacerek po zabrzu urządzasz? zapraszam na soczek
|
|
#466 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi za to rano w szpitalu podnieśli ciśnienie. W poniedziałek byłam oddać siury na posiew to pytałam o ceny innych badań które muszę zrobić. I dziś pojechałam je robić. Ja do kasy, a tam pani mnie informuje że na Hiv nie robią. Myślałam że wyjdę z siebie, bo w poniedziałek inna baba twierdziła że robią. Pojechałam do innego laboratorium. Ja to w ogóle nie przepadam za jazdą samochodem, no chyba że gdzieś w trasę ale tak po mieście, a już szczególnie moim to nie znoszę, a tu musiałam się kręcić jak smród po gaciach. Poza tym ten "parking", strach jechać że się czegoś nie urwie. A parkowanie masakra. Mało miejsca a ludzi tłum. To się wyżaliłam ![]() [QUOTE=karolluki;32628654] Cytat:
A Leo - super Cytat:
Dziś przyszła do pracy taka znajoma i rodzice w zeszłym miesiącu kupili im nowego Passata, a na dniach mieszkanie dwupoziomowe za 350000zł. Niektórzy to mają dobrze... |
|||
|
|
|
#467 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A moja teściowa ma szczęście że ja nie jestem osobą która strasznie się przejmuje i puszczam jej słowa mimo uszu, bo inaczej już dawno byśmy darły koty Też mam znajomych którym wszystko przychodzi z łatwością głównie przez bogatych rodziców, ale z drugiej strony my przynajmniej będziemy mieć tą satysfakcję że co prawda powoli ale wszystkiego dorobiliśmy się sami |
|
|
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się w 100%,przynajmniej mamy tą satysfakcję że wszystko zawdzięczamy sobie i swojej pracy. My zaczynaliśmy od zera,nie zapomnę jak kupiliśmy mieszkanie naszymi meblami przez długi czas był materac do spania z biedronki za 15 zł,dwa leżaki i biurko i powoli małymi kroczkami urządziliśmy się.
|
|
#469 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=tamlin111;32629259]Nie denerwuj się kochana.
Mi za to rano w szpitalu podnieśli ciśnienie. W poniedziałek byłam oddać siury na posiew to pytałam o ceny innych badań które muszę zrobić. I dziś pojechałam je robić. Ja do kasy, a tam pani mnie informuje że na Hiv nie robią. Myślałam że wyjdę z siebie, bo w poniedziałek inna baba twierdziła że robią. Pojechałam do innego laboratorium. Ja to w ogóle nie przepadam za jazdą samochodem, no chyba że gdzieś w trasę ale tak po mieście, a już szczególnie moim to nie znoszę, a tu musiałam się kręcić jak smród po gaciach. Poza tym ten "parking", strach jechać że się czegoś nie urwie. A parkowanie masakra. Mało miejsca a ludzi tłum. To się wyżaliłam ![]() Cytat:
Co się dzieje na tym świecie, nie da się pojąć.Ja z badaniami to też maskara. Panie w laboratorium nie mogły pojąć o co mam do nich pretensje, nie zrobiły mi atygenu żółtaczki, potem wyszukały mi w wynikach niby coś podobnego, poszłam do lekarza, ten się śmiał, oszukały mnie bo nie chciały przyznać się do błędu. Zmieniłam już przychodnie w której robie te badania.
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do dochodzenia samemu do wszystkiego, wiadomo fajnie zawdzięczać tylko sobie to co się ma, ale trochę zazdroszczę rodzinom, które mają tak ułatwiony start. |
|
|
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już mam wrażenie że całą ciąże chyba przeleże. Już mi sie znowu wszystkiego odechciało ![]() Niech już będzie ten poniedziałek bo wtedy mam badania prenatalne i wreszcie znowu zobacze malucha. Szlag jasny z tymi plamieniami mnie trafia!! |
|
|
|
|
#472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie,że nas coraz więcej.Ja też mam podobny termin
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-02-29 o 17:01 |
|
|
|
|
#473 |
|
Wtajemniczenie
|
witam ponownie
![]() zniknęłam na chwilę bo poleciałam do przychodni odebrać wyniki. i tak morfologia w miarę, nawet lepsza niż przed zajściem w ciążę, cukier w porządku, siuśki też, żadnych bakterii, leukocytów, książkowo wręcz za to nastraszyła mnie porządnie tarczyca. dwa tygodnie temu robiłam tsh i było w normie, blisko granicy ale w normie. wczoraj powtórzyłam badanie, bo dodatkowo chciałam oznaczenie ft3 i tf4 i...masakra jakaś. tsh spadło na łep na szyję 0,049 przy normie 0,35 - 5,0 ale ft3 i ft4 jest w normie. może któraś z dziewczyny zna się na tym, bo zaczynam się martwić a wizytę mam dopiero we wtorek. czy powinnam może umówić się do endokrynologa? |
|
|
|
#474 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Konczita no widzisz ludzie są rozni... jedni się ucieszą a inni dogryzą po swojemu kalkulując.
|
|
|
|
#475 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#477 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#479 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- [QUOTE=karolluki;32628654] Cytat:
---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
|
|
#480 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!
przyłaczyc się chciałam bo chyba grupy wspacia potrzebuje ![]() termin mam na 15 października, a od poltora tygodnia leże i wstawać mogę tylko do łazienki i to też tylko jak już bardzo musze. dzisiaj byłam na kontroli, jest juz lepiej ale kolejne półtora tygodnia lezenia przede mną... ech... ale najważniejsze żeby Tyciek zdrowo rósł. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

i kupiłam dziś już chyba 15 żel pod prysznic 

.
cudowne wieści.

bo frytkownica strasznie paruje a my nie mmay okapu w kuchni i smród niemiłosnierny,ale może to moja tylko taka,bo to prezent od szwagra może dlatego
Co się dzieje na tym świecie, nie da się pojąć.