Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1941 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-29, 11:55   #58201
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Ayrine Pokaż wiadomość
u mnie chyba już są efekty po CP, ale nie wiem sama - niby widzę że włosy mi urosły, ale jakoś TŻ nie umie ich zmierzyć - po obcięciu niby było 50,5 cm, a jak mierzył mi tydzień temu, to wyszło mu 49 cm dzisiaj jak zmierzył, to 50 cm. no i co mam o tym myśleć?
ze nie umiecie zmierzyc :P
czy to wazne? byleby byly zdrowe ;D

gohs - no niezła szopa na szczęście wiadomo że to chwilowe bo kondycja jest dobra

3ci dzien, dalej spiete, dalej maja sie dobrze (lepiej niz ja, spie na stojąco ;] )

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:04   #58202
Ayrine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
ze nie umiecie zmierzyc :P
czy to wazne? byleby byly zdrowe ;D
no właśnie chyba nie umiemy xD
no ważna ta długość trochę, jak się upitoliło 12 (albo i więcej) cm, a chciało się mieć do lata włosy do talii... wiem że od ciągłego patrzenia i mierzenia mi nie urosną, hah ale miło tak widzieć na miarce, że coś drgnęło
Ayrine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:29   #58203
Ariada
Wtajemniczenie

Jestem po pierwszym użyciu stylizatora użyłam żelu Bielendy z czarną rzepą i taki mam efekt na włosach. Chyba nie jest źle jak na pierwszy raz, mam nadzieję, że z czasem będzie coraz lepiej, bo podobają mi się takie bardziej falowane włosy Ciekawe jak długo wytrzymają.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fale.jpg (100,0 KB, 50 załadowań)
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:39   #58204
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Czy którąś z was swędział skalp po Bingo z shea? nie mam wrażliwej skóry głowy-nigdy nie miałam, a po tej masce jedynie lekko mnie swędzi skóra...chyba AjriszMarta wspominała że jej ona służy a przecież jest wrażliwcem więc nie wiem co mi może aż tak nie służyć...
Shandusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:53   #58205
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shandusia Pokaż wiadomość
Czy którąś z was swędział skalp po Bingo z shea? nie mam wrażliwej skóry głowy-nigdy nie miałam, a po tej masce jedynie lekko mnie swędzi skóra...chyba AjriszMarta wspominała że jej ona służy a przecież jest wrażliwcem więc nie wiem co mi może aż tak nie służyć...
Swędzieć Cię może chociażby:
  • z niedopłukania, albo
  • niektóre skalpy nie lubią antystatyków
  • konserwanty, niby takie nienajgorsze ale jednak są
  • mało humektantów. Ostatnio widzę potrzebę dodawania: żelu aloesowego, lnianego, miodu, cytryny, soczków, mleka kokosowego - co mi do głowy przyjdzie :P

wrażliwość jest sprawą bardzo indywidualną

Stary 2012-02-29, 13:11   #58206
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Cytat:
Swędzieć Cię może chociażby:
  • z niedopłukania, albo
  • niektóre skalpy nie lubią antystatyków
  • konserwanty, niby takie nienajgorsze ale jednak są
  • mało humektantów. Ostatnio widzę potrzebę dodawania: żelu aloesowego, lnianego, miodu, cytryny, soczków, mleka kokosowego - co mi do głowy przyjdzie :P

wrażliwość jest sprawą bardzo indywidualną
Dziękuję wciąż uczę się czegoś nowego co do humektanów- czy są odżywki które mają ich sporo? miodu i cytryny nie chcę używać ze wzlędu na rozjaśnianie, nie zawsze też chce mi się zrobić żel lniany, ale postaram się zmobilizować bardziej
Shandusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:12   #58207
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Miły jak zawsze :P Uczy się od najlepszych (mówiąc to spojrzała w lustro)

A wypadaja od wielu lat niestety. Głównie od czasu, kiedy je przerzedzałam, rozjaśniałam i prostowałam - a samego prostowania na rozjaśnionych pasemkach było z 8 lat Jakies 3, 4 lata temu przefarbowałam się i mam tylko kilka jasnych pasemek, no ale do końca roku nadal wciąż prostowałam. No i wydawało mi się, że dbałam o włosy...

Dawaj jakąś fajna recepturkę, to będe testować
U mnie też włosy ciągle leciały, niby pielęgnowałam, ale jednak nie przykładałam się należycie, no i jednak brak wiedzy robił swoje.

A może pogorszenie kondycji włosów po rozjaśnianiu zbiegło się z jakimiś brakami w organizmie? Myślałaś o wzmocnieniu od wewnątrz, ale nie typowymi tabletkami na włosy, tylko np. kwasami omega?
Ja od dłuższego czasu suplementuję magnez - pijam bardzo dużo kawy, która ponoć go wypłukuje, a jego niedobór prowadzi do wypadania włosów. To działa, bo przy okazji wyleczyłam uporczywy ból kostki

Wychodzę z podobnego założenia, co Pati - trzeba dopieścić cały organizm, bo włosy dostają jeść na samym końcu i nie dostaną nic, póki ważniejsze narządy wewnętrzne się nie najedzą.
Tylko to długo trwa - u mnie mija pół roku kuracji. Ale warto.

Najnowsza wciereczka wisi na wątku o półproduktach Fajna jest, po nałożeniu daje efekt podobny do Jantaru - włosy podniesione, odświeżone.

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
W sumie niekoniecznie do osobnego wątku, ale jakby wszytskie były albo w receptariuszu, albo na półproduktowym , to byśmy wiedziały, gdzie szukac i odsyłać inne zainteresowane. Wiem, ze kilka na półproduktach już jest, ale nie wiem, czy z Jantarem.
Z Jantarem nie dawałam, bo wydawało mi się, że to mało odkrywcze Ale napiszę. Wszystkie sprawdzone receptury będę od dziś wpisywać do półproduktów
Cytat:
Napisane przez YouStynka88 Pokaż wiadomość
No i się zamotałam. Eiri przepraszam a tajemnicę wcierek muszę przeanalizować, w sobotę siadam i czytam info. z wizażu
Nie no, nie masz za co przepraszać Ja na punkcie wypadania włosów i ich zagęszczania mam konkretnego świra, cała moja rodzina potwierdzi Zaczęłam robić wcierki, bo to był o wiele tańszy sposób, żeby wypróbować pewne substancje, np kofeinę.
Zdecydowanie większą wagę przykładam do zdrowia włosów niż do loków...

A propos wcierek - w Aptece Słonik upolowałam lotion Prolab - wyprzedają go za mniej niż połowa ceny, bo data ważności do czerwca.
W składzie acetylowana cysteina i metionina mam fazę eksperymentów z aminokwasami siarkowymi, więc po prostu musiałam kupić.

A tak w ogóle, to kocham pomysły Ajrish na mycie włosów!!! Kupiłam w zeszłym tygodniu płyn do higieny intymnej Facelle Sensitiv - miałam go używać zgodnie z etykietą, ale hmm... użyłam do włosów - jest fantastyczny! Zmywa wszystko, nie podrażnia i pieni się jak szalony.
Gorąco polecam
Na marginesie, Ajrish, jesteś winna załamania nerwowego mojego małżonka - to twardy gość, zniósł serwatkę na głowie, ale Facelle go pokonało. Prawie zemdlał, jak usłyszał moje zachwyty, po czym zapytał, czy myślałam już o myciu włosów Domestosem
Stary 2012-02-29, 13:19   #58208
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję wciąż uczę się czegoś nowego co do humektanów- czy są odżywki które mają ich sporo? miodu i cytryny nie chcę używać ze wzlędu na rozjaśnianie, nie zawsze też chce mi się zrobić żel lniany, ale postaram się zmobilizować bardziej
Aloesowe, z wyciągami ziołowymi, np pottersy? w sumie nie wiem, dodaje sama ;p
Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
A tak w ogóle, to kocham pomysły Ajrish na mycie włosów!!!

o właśnie - przypomniałaś mi mam maseczkę z glinką do użycia na łeb
Cytat:
Na marginesie, Ajrish, jesteś winna załamania nerwowego mojego małżonka - to twardy gość, zniósł serwatkę na głowie, ale Facelle go pokonało. Prawie zemdlał, jak usłyszał moje zachwyty, po czym zapytał, czy myślałam już o myciu włosów Domestosem
W te strone nie ale każ mu umyć gary szamponem będzie mój na wieki

zaczęłam porónywać sklepy i kusi mnie L-arginina z e-naturalne (ta co jest składnikiem aktywnym w środkach na potencję ;P )

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2012-02-29 o 13:20
Stary 2012-02-29, 14:30   #58209
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość
Jestem po pierwszym użyciu stylizatora użyłam żelu Bielendy z czarną rzepą i taki mam efekt na włosach. Chyba nie jest źle jak na pierwszy raz, mam nadzieję, że z czasem będzie coraz lepiej, bo podobają mi się takie bardziej falowane włosy Ciekawe jak długo wytrzymają.
Bardzo ładne falki , aż zatęskniłam za tym bielendowym żelem, mam go blisko w spożywczaku, to kupię

Cytat:
Ja bardzo lubię bingo z shea i mnie nie swędziało po niej, ale mnie mało po czym swędzi Ale Ajrisz na pewno pomoże

Cytat:
A tak w ogóle, to kocham pomysły Ajrish na mycie włosów!!! Kupiłam w zeszłym tygodniu płyn do higieny intymnej Facelle Sensitiv - miałam go używać zgodnie z etykietą, ale hmm... użyłam do włosów - jest fantastyczny! Zmywa wszystko, nie podrażnia i pieni się jak szalony.
Gorąco polecam

Cytat:

zaczęłam porónywać sklepy i kusi mnie L-arginina z e-naturalne (ta co jest składnikiem aktywnym w środkach na potencję ;P )

Tęskniłyście troszkę co?
Wracam do żywych i do Was, Mały ma już miesiąc, ja już nie trzęsę się nad nim tak, nie patrzę już w nocy czy oddycha i potrafię zostawić go samego w pokoju i iść zrobić obiad - brawo dla mnie

Chyba mam już zdrowe podejście, hormony wracają mi do normy, czas zająć się włosami i wrócić do olejowania, jak mi tego brakuje. Ostatnio dużo z włosami nie robiłam, a i tak same mi na końcach falują, bez ugniatania i stylizowania, bardzo mi się taki stan podoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0033.jpg (36,0 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0030.jpg (41,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01072.jpg (28,8 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01076.jpg (50,3 KB, 27 załadowań)
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:46   #58210
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Chyba mam już zdrowe podejście, hormony wracają mi do normy, czas zająć się włosami i wrócić do olejowania, jak mi tego brakuje. Ostatnio dużo z włosami nie robiłam, a i tak same mi na końcach falują, bez ugniatania i stylizowania, bardzo mi się taki stan podoba
Fajnie że jesteś
Mały jest przesłodki, gratuluje jeszcze raz.

Testowałam to masełko z Isany na włoski. Konsystencja w nakładaniu okropna. Trzymałam ok 5 godzin. Zmywa się bardzo fajnie. Chyba włosy lubią dimethicone w maskach.. Skręciły się dziś ładnie i puchu praktycznie nie ma . Fakt, wgniotłam jeszcze trochę kremu z biedry, ale myślę że i bez niego efekt by był bardzo zadawalający.
Wklejam zdjęcia.
Ostatnie bez lampy, ale wcale nie mam takiego koloru

Patrzcie jaka jestem łysa na czubku głowy!
Na każdym zdjeciu tak jest. Okropieństwo. Na żywo tego tak nie widać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2190253.jpg (100,1 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2190261.jpg (153,7 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2190256.jpg (71,8 KB, 37 załadowań)
Stary 2012-02-29, 14:47   #58211
christiee06
Zadomowienie

dziewczyny, co polecacie do stylizacji loków? dużo z was używa żelu z isany, ale moje włosy po żelu są posklejane i wyglądają jak mokre - może zle go aplikuje? kremy zazwyczaj bardzo obciążają moje włosy a spray jest potwornie nie wydajny.. obecnie najlepiej sprawdza się u mnie pianka fructis curl control ( KWC: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...o-extract.html ) ale podejrzewam że jej skład nie jest przyjazny dla włosów.. znacie może lepsze składowo fajne pianki?
napiszcie mi coś proszę bo muszę się wybrać do rossmanna i zglupieje przy nadmiarze kosmetyków.
christiee06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:51   #58212
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Suple działają kompleksowo(dodatkowo KAŻDY na włosy na całym ciele) na gęstość też. Odsyłam Cię do mojego bloga, tam jest wsio - link w podpisie-bo za 10 min muszę lecieć na zajęcia
Ok, smigam poczytac bo akurat mam jeszcze godzinke przerwy w zajeciach, w sam raz na obiad&wizaż i tym podobne

Cytat:
Napisane przez Ayrine Pokaż wiadomość
u mnie chyba już są efekty po CP, ale nie wiem sama - niby widzę że włosy mi urosły, ale jakoś TŻ nie umie ich zmierzyć - po obcięciu niby było 50,5 cm, a jak mierzył mi tydzień temu, to wyszło mu 49 cm dzisiaj jak zmierzył, to 50 cm. no i co mam o tym myśleć?
Skurczyly sie w "praniu"

Cytat:
Ja od dłuższego czasu suplementuję magnez - pijam bardzo dużo kawy, która ponoć go wypłukuje, a jego niedobór prowadzi do wypadania włosów. To działa, bo przy okazji wyleczyłam uporczywy ból kostki
prawda... ja w tym roku akademickim mam czesto zajecia na 8, a ze kawy nie lubie to ratuje sie plussszem z kofeina, zwykle 2x dziennie i po paru miesiacach nabawilam sie drgania miesni, skurczow w nocy i drżącej lewej powieki. takze suplementuje od 2 tygodni Mg+B6 i poki co tylko powieka zostala (strasznie wnerwiająca baj de łej)

Cytat:
Nie no, nie masz za co przepraszać Ja na punkcie wypadania włosów i ich zagęszczania mam konkretnego świra, cała moja rodzina potwierdzi Zaczęłam robić wcierki, bo to był o wiele tańszy sposób, żeby wypróbować pewne substancje, np kofeinę.
Ojj ja tez! Przede wszystkim nawilzenie i gestosc, objetosc, a skręt na drugim miejscu Zreszta nawet podoba mi sie jak "tylko" falują, jak jest przy tym objetosc i odbicie od nasady to mi to pasuje Ale oczywiscie fajnymi lokami, takimi od nasady, bym nie pogardzila absolutnie

Cytat:
A propos wcierek - w Aptece Słonik upolowałam lotion Prolab - wyprzedają go za mniej niż połowa ceny, bo data ważności do czerwca.
W składzie acetylowana cysteina i metionina mam fazę eksperymentów z aminokwasami siarkowymi, więc po prostu musiałam kupić.
Fajnie wyglada, chyba cos podobnego na aminokwasach siarkowych widzialam na BU

Cytat:

Swoja droga magia etykiety i tego co pisze producent jest niesamowita - wszystkim sie przez to wydaje, ze jak cos jest zelem pod prysznic to sluzyc moze tylko do tego, a jak kremem do rak to tez absolutnie nie nadaje sie do niczego innego. A przeciez idzie tylko o sklad

Myszko, cudowny ten Twoj synus! Szczesciara z Ciebie

Dziewczyny kochane, ponawiam pytanie... Czy mix Jantar+ekstrakt AKK+L-cysteina moze stac (w lodowce lub tez nie) jakis czas czy sie szybciutko zepsuje? O ile o AKK sie specjalnie nie boje, to ta L-cysteina mnie zastanawia

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:29   #58213
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Tęskniłyście troszkę co?
Wracam do żywych i do Was, Mały ma już miesiąc, ja już nie trzęsę się nad nim tak, nie patrzę już w nocy czy oddycha i potrafię zostawić go samego w pokoju i iść zrobić obiad - brawo dla mnie

Piękny jest Poka włoski
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 16:35   #58214
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Ewcia[/B] ja też za bardzo starałam się być cg i nie jestem w pełni zadowolona właśnie ze skrętu. Zacznę używać jakiś silikonowych odżywek i zobaczymy co wtedy będzie. Cg spowodowało u mnie mniejszy puch, więc całkowicie nie zrezygnuję na pewno. Zacznę myć włosy dość często szamponem ze SLS bo po nim mam uniesione włosy od nasady
Ja też na pewno do końca nie zrezygnuję z CG. A olejowanie to rytuał niezmienny
Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Jakie śliczne są tutaj
Też uważam, że powinnaś potestować sylikony, tylko teraz będą to testy świadome :ehem

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
oczyyyyy!

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Jakie eksperymenty czy jakie odzywki?
Zartuje. Odzywki sa ladne. Ta pierwsza to maska, firma Matas Natur, wysoko aloes i maslo shea w skladzie plus ekstrakt z jagod goji. Wyglada na calkiem CG.
Ta druga to odzywka nawilzajaca Sanex - z aminokwasami pszenicy, panthenolem, rumiankiem, ma amodimethicone ale po zapachu, nie bedzie problemu. Ja ortodoksyjna w 100% nie jestem.
Eksperymentu beda obejmowac wyprobowanie obu a takze krotsze trzymanie oleju z jojoby. To dlatego, ze zawsze kladlam oleje na noc - przekonana ze im dluzej tym bedzie lepiej. Nie przyszlo mi do glowy ze zawsze mozna przedobrzyc, niestety. Dlatego chce poobserwowac co da trzymanie 3-4 godziny.

Popieram. Zebym ja tak miala trzymac sie CG w 100 procentach, tobym musiala wyrzucic kilka moich odzywek. A przeciez mi sluza pomimo silikonu i polyquaternium tu i owdzie.

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
To może myj SLeS-em sam skalp? Daj na długość jakąś odżywkę i dopiero umyj skalp
Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Używam nie wzmacniającej, tylko czysty blask czy coś w ten deseń. Składy wydają mi się podobne. Lubię ją Jest raczej lekka, średnio wydajna, ale i tak fajna
Właśnie widziałam skład tej nutri-gładki i wydaje mi się bardziej bogata niż z karite, więc przetestuję
Cytat:
Kobieto, tyle czasu myłaś SLSem i włosy Ci nie wypadły Chatul czy Ewalucja też jadą SLSem i mają piękne włosy.
Za dużo myślisz o włosach, za dużo...
Taka moja paranoja

Po długich przemyśleniach, doszłam do wniosku, że zrobię tak:
-Na początek będę myć częściej włosy delikatnym szamponem, tak co 2-3 mycia, szampon z SLS raz na 1/2 tygodnie
-później, jeśli nie będzie spektakularnych efektów, dołączę jakąś odżywkę b/s z silikonami cyklicznymi, zmywalnymi wodą, ostatecznie zmywalne delikatnym szamponem
-po każdym myciu i tak odżywka zgodna z CG.
-olejowanie, raz na tydzień, to bez zmian.
-żel lniany też pozostanie

Włosy chyba wczoraj się wystraszyły, bo dziś fajnie wyglądają Nawet piękna objętość jest od głowy

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com

Edytowane przez ewcia1807
Czas edycji: 2012-02-29 o 16:36
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 16:36   #58215
vyenna
Zadomowienie

Zauważyłam, że strasznie mi włosy lecą podczas mycia, już od kilku myć tak mam. Nie zmieniałam nic w pielęgnacji, trochę pochorowałam, ale chyba nie powinny aż tak gwałtownie zareagować ?
Zaraz wszystkie znikną ;(

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 16:40   #58216
iga_s
Raczkowanie

Kochane przepraszam, że was teraz nie nadrobię, ale mam tylko chwilkę czasu Cały tydzień zawalony testami, dziś miałam trzy i w tym jeden z lektury, którą wczoraj musiałam przeczytać, na szczęście ze wszystkim zdążyłam Tęsknię w tym tygodniu z wizażem, ale tak po cichu zaglądam i mignęły mi piękne falki Miśki, które piękne są zawsze i chyba nie muszę tego mówić Bardzo mądry post do Ewci, Ewciu tak jak mówiły Agrafka z Basią musisz znaleźć złoty środek, ale czytałam coś, że zaczynasz szukać Myszko cudny synuś Dobrze, że wracasz, chociaż my się chyba tu jeszcze nie spotkałyśmy to i tak jestem fanką twoich fal i bloga
Dziewczyny moje włosy oficjalnie pokochały jantara, są po nim mięciutkie jak kaczuszka! Bejbików do tego się więcej pojawia, niestety moja mama nie znalazła żelu mrożącego, więc kupiłam pomarańczową Isanę, dziś wypróbowałam i to jest to! Włosy naprawdę wyglądały dobrze, byłam dziś strasznie zadowolona! W poniedziałek niestety sytuacja była odwrotna, a wczoraj nie chciałam ich męczyć i zrobiłam luźnego koczka Znalazłam też najlepszy sposób dla mnie na ochronę włosów w nocy, robię ślimaczka na czubku głowy i spinam klamrą, rano końce są jeszcze mokre, ale do wyjścia z domu już dawno wysychają Dziś nałożę Bingo, bo jeszcze nie wypróbowałam Dodaję zdjęcia, bo dawno moich kłaczków nie było
A bym jeszcze zapomniała Martek cudne są! One chyba z dnia na dzień wyglądają lepiej!
Pierwsze zdjęcie to poniedziałek, a reszta dziś. A i jeszcze mam takie pytanie co do ostatniego zdjęcia, myślicie, że mogę spinać tak grzywkę do góry? Zapuszczam ją i często mi przeszkadza, a kiedyś usłyszałam, że mam wysokie czoło i broń Boże nie powinnam tak spinać, jak myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 65o9le.jpg (77,0 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg x60iae.jpg (61,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2wf6cgh.jpg (73,4 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1mavk.jpg (68,8 KB, 63 załadowań)
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 16:41   #58217
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość

Piękny jest Poka włoski
Dziś 3 dzień bez reanimacji to nie ma się czym chwalić, w piątek pokażę

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość

Po długich przemyśleniach, doszłam do wniosku, że zrobię tak:
-Na początek będę myć częściej włosy delikatnym szamponem, tak co 2-3 mycia, szampon z SLS raz na 1/2 tygodnie
-później, jeśli nie będzie spektakularnych efektów, dołączę jakąś odżywkę b/s z silikonami cyklicznymi, zmywalnymi wodą, ostatecznie zmywalne delikatnym szamponem
-po każdym myciu i tak odżywka zgodna z CG.
-olejowanie, raz na tydzień, to bez zmian.
-żel lniany też pozostanie

Włosy chyba wczoraj się wystraszyły, bo dziś fajnie wyglądają Nawet piękna objętość jest od głowy
Pokaż włoski pokaż

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
Zauważyłam, że strasznie mi włosy lecą podczas mycia, już od kilku myć tak mam. Nie zmieniałam nic w pielęgnacji, trochę pochorowałam, ale chyba nie powinny aż tak gwałtownie zareagować ?
Nie będzie na pewno tak źle, może więcej stresu ostatnio co?

iga_s -
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 16:49   #58218
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo fajnie wyglądają!
Cytat:
Tęskniłyście troszkę co?

No pewnie! Nareszcie jesteś Królowo Olejów!
Poka włosy! Maluszek -słodzinka
Cytat:
Mi się nieraz tak włosy układają, że łysa jestem w jednym miejscu po lewej stronie
To dobrze, że na żywo jest cacy

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

myszka2020 wieczorem wstawię Póki co obowiązki wzywają, ale będę teraz tu do Was zerkać na bieżąco

Stary 2012-02-29, 16:53   #58219
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość
Zapuszczam ją i często mi przeszkadza, a kiedyś usłyszałam, że mam wysokie czoło i broń Boże nie powinnam tak spinać, jak myślicie?
Nie masz wysokiego czoła podpinaj, jeśli lepiej się tak czujesz
Ładne włoski

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 17:32   #58220
tiniaczek
Zakorzenienie

Iga nie masz wysokiego czoła Ktoś chyba chciał Tobie przykrość sprawić Śliczne masz falki
Myszko czekamy zatem do piątku.
Oj Loczki do 2.30 w nocy Was nadrabiałam, może teraz dam radę na bieżąco

Edytowane przez tiniaczek
Czas edycji: 2012-02-29 o 18:16
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 17:35   #58221
ewcia1807
Zakorzenienie

Uprzejmie donoszę, że od dziś są na przecenie odżywki z Garniera w Rossmannie-4,99

Stary 2012-02-29, 18:01   #58222
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Suple działają kompleksowo(dodatkowo KAŻDY na włosy na całym ciele) na gęstość też. Odsyłam Cię do mojego bloga, tam jest wsio - link w podpisie-bo za 10 min muszę lecieć na zajęcia

Wyskrobałam najbardziej bezczelnego maila w życiu do ecosreco, jak mi się kasa na koncie niedługo nie pojawi to
tez skocze na bloga poczytać

Co im napisałaś? Pochwal się, może skopiuję

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Jak ktoś chce zobaczyć jak źle mogą wyglądać włosy w generalnie niezłej kondycji to zapraszam do codziennika
O żesz, rzeczywiście żeś się napuszyła Dla pocieszenia: ja dziś po powrocie do domu mam podobnie niestety - mimo, że rano myte, to już spięte, bo czuję się jak "An Angel" K.F. (to taki mój przydomek wymyślony przez moją siostrę w reakcji na moje włosy rozczesane na sucho przed myciem)

Cytat:
U mnie też włosy ciągle leciały, niby pielęgnowałam, ale jednak nie przykładałam się należycie, no i jednak brak wiedzy robił swoje.

A może pogorszenie kondycji włosów po rozjaśnianiu zbiegło się z jakimiś brakami w organizmie? Myślałaś o wzmocnieniu od wewnątrz, ale nie typowymi tabletkami na włosy, tylko np. kwasami omega?

Wychodzę z podobnego założenia, co Pati - trzeba dopieścić cały organizm, bo włosy dostają jeść na samym końcu i nie dostaną nic, póki ważniejsze narządy wewnętrzne się nie najedzą.
Tylko to długo trwa - u mnie mija pół roku kuracji. Ale warto.

Najnowsza wciereczka wisi na wątku o półproduktach Fajna jest, po nałożeniu daje efekt podobny do Jantaru - włosy podniesione, odświeżone.

Z Jantarem nie dawałam, bo wydawało mi się, że to mało odkrywcze Ale napiszę. Wszystkie sprawdzone receptury będę od dziś wpisywać do półproduktów

Masz zrację z tym odzywianiem i suplementami. Teraz łykam witaminy na zasadzie akcji denko trochę: czyszczę stara apteczkę. Biorę CP 2 x dziennie i drożdże piwne 3 x dziennie a z akcjii denko: 2 x dziennie beta-karoten NaturKaps i HydroBelissę. Odżywiam się niestety średnio, jak to bezrobotna. No ale zawsze lepiej robić coś niz nic - mam nadzieję...
Twoje wciereczki zaraz pośledzę, jak nadrobię Mam czas testować, to czemu tego nie wykorzystać. szczególnie, że wiesz co robisz
Świetny pomysł z ta lista mieszanek!

Cytat:
Gorąco polecam
Hehe Mój TZ wykańcza moje stare szampony On nawet nie ograrnia tego, żeby ręce smarować więc moich wyczynów nie pojmuje i omija dalekim łukiem

Cytat:
Aloesowe, z wyciągami ziołowymi, np pottersy? w sumie nie wiem, dodaje sama ;p

o właśnie - przypomniałaś mi mam maseczkę z glinką do użycia na łeb

Ajrisz, własnie miałam Cię pytać. mam stężony aloes - czy dodawać go do odzywki bs czy lepiej zrobić sok i w takiej postaci stosować np. pod olej czy do odzywek?
Dobrze kojarzę, żeby jeszcze nie używać do bs, że może puszyć?

Cytat:

Tęskniłyście troszkę co?

Witaj ponownie
Maleńki super! Na razie jest irokez a my tu czekamy na rozwój Jego loczków

Ja dzisiaj miałam całkiem dobre myśli po myciu. Niestety musiałam wygnieść jeszcze nie do końca suche Nie było źle - puchu niewiele, trochę połysku. No ale dłuższy spacer po świeżym powietrzu zrobił swoje i niestety jest puch, włosy już spięte i chyba jeszcze dziś z powrotem zaaplikuję oliwkę...
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 18:11   #58223
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Nie masz wysokiego czoła podpinaj, jeśli lepiej się tak czujesz
Ładne włoski
Dziękuje Grzywka nie zawsze mi się układa, nie zawsze taż mam czas ją rano moczyć, więc będę podpinać

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
Iga nie masz wysokiego czoła Ktoś chyba chciał Tobie przykrość sprawić Śliczne masz falki
Myszko czekamy zatem do piątku.
Oj Loczki do 2.30 w nocy Was nadrabiałam, może teraz dam radę na bieżąco, jak Demka
Dziękuje, bardzo mi miłoWłaśnie coś tak myślałam, że z tym czołem to nieprawda, ale wiadomo jak to jest jak ktoś na coś zwróci uwagę to często się to wyolbrzymia

Cytat:
Uprzejmie donoszę, że od dziś są na przecenie odżywki z Garniera w Rossmannie-4,99
Oj nie kuś Ja muszę skończyć moją alterkę granat i aloes(właściwie to bardzo ją lubię ) i wypróbuję morelę i pszenicę.
Stary 2012-02-29, 18:14   #58224
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Znów to napiszę
Mi też włosy strasznie lecą, ale myślę, że to wina przedwiośnia. Może i u Ciebie tak jest? Mam nadzieję, że się nam unormuje jak już przyjdzie prawdziwa Pani Wiosna

Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość
A bym jeszcze zapomniała Martek cudne są! One chyba z dnia na dzień wyglądają lepiej!
Pierwsze zdjęcie to poniedziałek, a reszta dziś. A i jeszcze mam takie pytanie co do ostatniego zdjęcia, myślicie, że mogę spinać tak grzywkę do góry? Zapuszczam ją i często mi przeszkadza, a kiedyś usłyszałam, że mam wysokie czoło i broń Boże nie powinnam tak spinać, jak myślicie?
O jaki mi miło
Ty też włoski śliczne masz I również uważam, że jak najbardziej czoło możesz odsłaniać
Stary 2012-02-29, 18:28   #58225
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Też mam ten balsam, niezły jest
Moja koleżanka, która ma bardzo kręcone włosy (i niestety bardzo zniszczone farbowaniem i prostownicą) też ma po nim ładniejsze włosy.
No fakt, włosy są po nim ładniejsze. Dzisiaj były takie gładziutkie... Ale o wiele mniej falowane niż zwykle

Cytat:
Dobrze jest Mnie się podoba

Cytat:
Napisane przez christiee06 Pokaż wiadomość
dziewczyny, co polecacie do stylizacji loków?
Żel mrożący Joanny
Stary 2012-02-29, 18:40   #58226
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
W te strone nie ale każ mu umyć gary szamponem będzie mój na wieki

L-arginina jest chyba w Naturalisie?
Też ją chcę.
Cytat:
Tęskniłyście troszkę co?
Miesiąc? To już duży chłop, niedługo będzie chodził na piwo z kumplami
Cytat:
Bo aparat niestety zawsze podkreśla prześwity.
Cytat:
Napisane przez christiee06 Pokaż wiadomość
dziewczyny, co polecacie do stylizacji loków? dużo z was używa żelu z isany, ale moje włosy po żelu są posklejane i wyglądają jak mokre - może zle go aplikuje? kremy zazwyczaj bardzo obciążają moje włosy a spray jest potwornie nie wydajny.. obecnie najlepiej sprawdza się u mnie pianka fructis curl control ( KWC: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...o-extract.html ) ale podejrzewam że jej skład nie jest przyjazny dla włosów.. znacie może lepsze składowo fajne pianki?
napiszcie mi coś proszę bo muszę się wybrać do rossmanna i zglupieje przy nadmiarze kosmetyków.
Ja polecam Farouka Hard Rock Gelee
Żel w spray Marca Anthony'ego też niezły (wypróbowałam go w końcu solo).
Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Ojj ja tez! Przede wszystkim nawilzenie i gestosc, objetosc, a skręt na drugim miejscu Zreszta nawet podoba mi sie jak "tylko" falują, jak jest przy tym objetosc i odbicie od nasady to mi to pasuje Ale oczywiscie fajnymi lokami, takimi od nasady, bym nie pogardzila absolutnie
Ty masz takie, że jak ostatnio wstawiłaś zdjęcie, to zawału dostałam. Przepiękne.
No właśnie, odbicie od nasady i objętość To jest to
Cytat:
Fajnie wyglada, chyba cos podobnego na aminokwasach siarkowych widzialam na BU
Widziałam, chodzi o płyn wzmacniający O jest fajny, bo prócz aminokwasów siarkowych ma ecliptę w płynie. Moja proszkowa eclipta jednak nie nadaje się zbytnio do wcierek - proszek osadza się na włosach A działanie ma świetne. Zaczęłam dosypywać ją do masek, łatwo się spłukuje wodą i wyraźnie wzmacnia włosy.
Cytat:

Swoja droga magia etykiety i tego co pisze producent jest niesamowita - wszystkim sie przez to wydaje, ze jak cos jest zelem pod prysznic to sluzyc moze tylko do tego, a jak kremem do rak to tez absolutnie nie nadaje sie do niczego innego. A przeciez idzie tylko o sklad
Przyznam, że nie spodziewałam się po małżonku takiego osłabienia Ale za to było trochę śmiechu On nie jest betonem kosmetycznym, pozwala eksperymentować na własnej głowie, podtyka w sklepie składy do czytania i sam byle czego nie chce używać - ma własny żel, własny szampon, krem do rąk, akceptuje masaże olejkiem i olejki w kąpieli, ufa moim wcierkom Stopy ma bardziej zadbane niż ja
Cytat:
Dziewczyny kochane, ponawiam pytanie... Czy mix Jantar+ekstrakt AKK+L-cysteina moze stac (w lodowce lub tez nie) jakis czas czy sie szybciutko zepsuje? O ile o AKK sie specjalnie nie boje, to ta L-cysteina mnie zastanawia
A ile tego masz? Ja wzbogacony Jantar trzymałam na parapecie przez dwa tygodnie i było ok. Robię sobie porcje 50-60ml.
Cytat:
Od choroby włosy niestety lubią wypadać.
Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Masz zrację z tym odzywianiem i suplementami. Teraz łykam witaminy na zasadzie akcji denko trochę: czyszczę stara apteczkę. Biorę CP 2 x dziennie i drożdże piwne 3 x dziennie a z akcjii denko: 2 x dziennie beta-karoten NaturKaps i HydroBelissę. Odżywiam się niestety średnio, jak to bezrobotna. No ale zawsze lepiej robić coś niz nic - mam nadzieję...
No pewnie, skoro masz te witaminy to łykaj
Cytat:
Twoje wciereczki zaraz pośledzę, jak nadrobię Mam czas testować, to czemu tego nie wykorzystać. szczególnie, że wiesz co robisz
Świetny pomysł z ta lista mieszanek!
Jeszcze podopisuję coś do półproduktowego wątku, tylko znów mnie czas goni i przeszkadza w aktywnym pisaniu
Cytat:
Hehe Mój TZ wykańcza moje stare szampony On nawet nie ograrnia tego, żeby ręce smarować więc moich wyczynów nie pojmuje i omija dalekim łukiem
Mój musi wszystko pojmować, takie mam wymagania Jeszcze mu wytłumaczę, czemu Facelle jest dobre do włosów
Stary 2012-02-29, 19:08   #58227
Karen15
Zakorzenienie

Hej
ja kompletnie nie wiem co robić z grzywką
prostować nie będę, a tak ciągle spinać to nie widzi mi się, bo nie wyglądam twarzowo
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 19:11   #58228
ewcia1807
Zakorzenienie

Basia, vidia9 ale pięknie w dzienniku!

Stary 2012-02-29, 19:38   #58229
vidia9
Zadomowienie

Witajcie pierwszy raz olejowałam wczoraj na noc, podoba mi się, jednak moje są tak wredne i wybredne, że 3-4 h to dla nich za mało. Więc nie będę zniechęcac się do tego 'zabiegu', za 2 tyg kupuję nowy olej Tu wpis z codziennika klik.

Myszko Kubuś jest prześliczny uwielbiam takie dzieci

Basiu masz idealne włosy

Ewciu dziękuję fajne są zawsze wtedy kiedy nie zamierzam wyjść z domu za to Twoje piękne były już wtedy kiedy stosowałaś silikony, teraz kiedy stosujesz CG są nie tylko piękne ale i zdrowe

Iga_s, Martek świetne o masełku z Isany czytam po raz pierwszy, gratuluję pozytywnych efektów
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 19:43   #58230
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
Basia, vidia9 ale pięknie w dzienniku!
Zgadzam się, cuda!

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Witajcie pierwszy raz olejowałam wczoraj na noc, podoba mi się, jednak moje są tak wredne i wybredne, że 3-4 h to dla nich za mało. Więc nie będę zniechęcac się do tego 'zabiegu', za 2 tyg kupuję nowy olej Tu wpis z codziennika klik.

Myszko Kubuś jest prześliczny uwielbiam takie dzieci

Basiu masz idealne włosy

Ewciu dziękuję fajne są zawsze wtedy kiedy nie zamierzam wyjść z domu za to Twoje piękne były już wtedy kiedy stosowałaś silikony, teraz kiedy stosujesz CG są nie tylko piękne ale i zdrowe

Iga_s, Martek świetne o masełku z Isany czytam po raz pierwszy, gratuluję pozytywnych efektów
Moje też bardzo lubią olejowanie na noc Dziękuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości)

Zasady wysyłania wiadomości