Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-29, 20:49   #3361
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

wiem wiem.. nie zbijam poniżej 38 st..

tak myslałam że sluzówka podrazniona.. ale zawsze wolę kilka mądrych głow zapytac... coby potwierdzic swoje domysły

spadam!!MECZ!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

POLSKA!!! POLSKA!!! POLSKA!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 20:55   #3362
evitka21
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
moja też woła wszystkich lub sobie wybiera kogoś z towarzystwa, gorzej jak np. przychodzą znajomi a ona sobie jakiegoś wujka zawoła, ten biedny idzie, a że dzieci nie ma to nawet nie wie jak się zachowywać
ostatnio wszystkie swoje miśki każe przynosić, wkłada je do miski i wiadra od mopa, bo one też chcą siku

a kiedyś oglądałam taką kreskówkę i był tekst: "biednemu to zawsze wiatr w ochy i ch...uj w dupę"
e, to my mamy malutki lalkowy nocniczek z lumpka i misie i s-ka też robią i jeszcze im pupę podciera

fajne kreskówki oglądasz

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
evi- Twoje posty zawsze poprawiaja mi humor Lenka jest nie do podrobienia No i Twój sposób pisania- masz talent marnujesz się
oj dziękuję, miło że lubisz czytać te moje opowieści dziwnej treści

Cytat:
Hmmm... tylko teraz budzi sie dwarazy w tym raz tylko płacze przez jakieś 2 minuty. To mnie niestety wybija ze snu i w efekcie jestem niewyspana ale najgorzej nie jest. A bez smoka to bedzie armagedon!! Wiem to!! Ona na co dzień w ogóle nie zwraca uwagi na smoki. Nawet jak czasem w wielkie mrozy chcialam jej wetknąc do buzi na spacerze zeby nie wdychala tego powietrza to krzyczała, ze nie chce i nim "ćpała". Ale jak tylko mowa o spaniu to wola i leci po "śmoka". A jak dziś spytalam czy musi byc smok to ospowiedziala, że tak. Mowie do niej, że smoczek jest dla malych dzieci, duze dzieci śpią bez smoczka, na co ona " smokiem, daj smoka "i zaczęla marudzić wiec odpuściłam... ona jak tylko wsadzi smoka do paszczy to ma odruch łapania się za włosy (tak zasypia nadal) i odpływają jej oczy. bez niego chyba nie da rady spać kurrrr... boje się!!
aśka, ty się nie certol, nie tłumacz, tylko zabierz już, miękka dupa jesteś.
Nic jej nie będzie, poryczy,poryczy i zapomni. A jak ci pasi że ma smoka, to się licz z tym ze będzie coraz gorzej z odstawieniem

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Lecę do znajomego kolegi-fryzjera obciąc te nieszczęsne koncówki.. bo dziś kolor rzuciłam.. może wstawie zdjecie jak za krótko nie obetne i bedzie ok
wstaw, wstaw

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Najlepiej dzisiaj czytamy ksiazeczke o swince pepie. To on mi ja pokazuje i tak smiesznie gada pinka pepa
a u nas jest pipi papa (tż jej najpier powiedział, że to świnka pipa, a ja ze pepa, więc pipi papą została)

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Ja mam PURELAN, też drogi jak diabli ale w aptece powinien być alantan czy podobny byle z lanoliną i zdecydowanie tańszy. Mi został jeszcze z karmienia i stwierdziłam że muszę spróbować
Libra, purelan drogi jest, ja polecam maść na sutki z rosmana z serii babydream dla mam (takie różowe opakowanie)-tam też jest sama lanolina z wit E zdaje się i cena dużo niższa (ja wiem? 9zl?)

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Michalina kaszle, pod pacha ma 35,5 st a w pupie 37,7.. i co ja mam teraz mysleć ;/
w dodatku ma katarek lekki i krewka z nosa jej idzie z tymi gilami??
jeśli masz taki elektroniczny termometr co niby mierzy w minutę czy jakoś tak, to one często pokazują takie temp jak 35 st. Te termometry trzeba trzymać dłużej wtedy dobrze pokażą.
Krewką się nie martw-to naczynka podrażnione, śluzówka znaczy.
Obserwuj, może to zwykłe przeziębienie
---
a ja wam chciałam napisać jaki u nas renesans przeżywają piankowe puzzle. Dużo fajnych rzeczy z nimi robimy:
-doczepiamy jedne do drugich-układamy matę
- na gotowej macie wyciągam jej "środki"-literki i cyferki i ona dopasowuje
-budujemy różne kostki, schodki itp
-szukamy tych samych kolorów
-robię jej różne kręte ścieżki i ona po nich chodzi lub skacze i się cieszy

u nas pogoda całkiem fajna też-z 10 stopni i całkiem przyjemnie-także wiosna idzie, panie sierżancie

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2012-02-29 o 20:57
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 20:59   #3363
mrowak
Zakorzenienie

Dziewczyny, potrzebuję porady, racjonalnego spojrzenia na kwestię wyboru przedszkola dla Gabrysi.Postanowiliśmy, że spróbujemy z przedszkolem prywatnym, w grę wchodzą dwie placówki, obie odwiedziliśmy, w obu Gabrysia czuła się wyśmienicie choć byly to krótki wizyty i wychodziła z nich z płaczem, tak bardzo chciała jeszcze pobyć. A dylemat polega na tym, że nie wiemy które przedszkole wybrać. Opiszę po krótce oba i może coś sensownego podpowiecie...

PRZEDSZKOLE nr 1 http://www.misiowakraina.edu.pl/
- bardzo spokojna okolica, praktycznie obrzeża miasta, z tyłu zaczyna się las, ruch samochodowy ograniczony praktycznie do minimum, dokłądnie na przeciwko przedszkola mamy znajomych (w razie czego)
- małe przedszkole zrobione w domu, w którym teraz już nikt nie mieszka-cały budynek przeznaczony na potrzeby przedszkola
- salki niewielkie, podział na grupy wiekowe, posiłki dzieci jedzą razem
- w razie problemów z samochodem latem i wiosną mogę tam dojść pieszo jak się uprę, ale to dobre pól godziny spaceru, a z Gabryśką spowrotem dużo dłużej- od biedy mogę podjechać autobusem, ale jedynie do pętli końcowej (to przedszkole naprawdę jest na końcu miasta)
- wyżywienie zamawiane jest ze szpitala (catering)-plus jest taki, że szpital raczej nie pozwoliłby sobie na nie zachowywanie norm higienicznych.

PRZEDSZKOLE nr 2 http://www.bajkolandiakonin.pl/info/rozklad-dnia
-usytuowane dość blisko ruchliwej ulicy, na której ruch trwa non stop, w takiej jakby "przemysłowej dzielnicy"-tzn. obok pralnia przemysłowa, jakiś mechanik samochodowy czy coś w tym stylu
- budynek przedszkola to długi, niski budynek ładnie odremontowany
-duże, przestronne sale, grupka najmłodszych dzieci (czyli ta dla Gabrysi) liczy max.10 dzieciaczków, którymi opiekują się dwie panie
- posiłki dzieci mają osobno (grupowo)
-przedszkole ma własną kuchnię-dopiero od niedawna, więc widać, że się starają-rozmawialiśmy nawet z kucharzem, który opowiadał jak to dziś własnoręcznie pierogi lepił i nie nadążał, bo dzieciaki chciały jeszcze
- wiemy, że przedszkole organizuje różne wyjścia, wyjazdy-kino, place zabaw, dzień misia, dzieństrażaka i inne takie
- w razie awarii auta mam do dyspozycji kilka autobusów, ale wracać musiałabym też autobusem z młodą-to przedszkole jest dużo dalej od nas

Jadąc dziś do tego drugiego miejsca myśleliśmy, że to tylko wizyta pro forma, bo już w głowach zdecydowaliśmy się na nr.1, ale teraz już szala nie jest po żadnej stronie-jedno w fajnej okolicy, a drugie ma większe sale, przestronniej jest, ale ruchliwa ulica dość blisko
Co radzicie? (kwestii finansowych tu nie poruszam-wychodzi podobnie)
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 21:04   #3364
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Może i miękka dupa ze mnie... ale raczej bardziej LENIUCH!!

dziś jak ja kładlam to to nie dałam smoka jak zwykle a ona leży na wznak (zawsze kladzie sie na bok) oczy otwarte szeroko i wola "mama , śmoka". Ja nie reaguje na co ona "mamaaaaaaa...no daj...". dałam...odwrócila się na bok i śpi. Ale to przez tż bo błagał mnie bym dziś tego nie robiła bo chce w spokoju mecz obejrzeć takze on oglada a ja siedzę z wami i piwkujemy desperadosy sie leja

a ja dziś dostalam piekny bukiet róż od tż... fakt, rano trochę przegiął, posprzeczaliśmy sie troszkę ale... kwiaty zadziałały- oczywiście słowa "przepraszam" tez były

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2012-02-29 o 21:05
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 21:10   #3365
libra777
Zakorzenienie

Evitka dzięki to zerknę w rosmanie
Asiulek ona sobie Ciebie w okół małego palca owinęła i dobrze o tym wie ,z tąd też te sceny
oj to chyba ostra kłótnia była

Nienawidzę meczy, piłki nożnej i w ogóle całej tej sraczki z euro

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2012-02-29 o 21:11
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 21:14   #3366
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Przed spaniem a po kąpieli mieliśmy 2 min wielkiego ryku/wrzasku za panem Titkiem . Matko moje uszy i mózg. Zasnęła przy mleku. Miała prawo bo w dzień nie spała ani minuty, tylko sbobie na leżąco oglądała bajki.

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
oj dziękuję, miło że lubisz czytać te moje opowieści dziwnej treści

aśka, ty się nie certol, nie tłumacz, tylko zabierz już, miękka dupa jesteś.
Nic jej nie będzie, poryczy,poryczy i zapomni. A jak ci pasi że ma smoka, to się licz z tym ze będzie coraz gorzej z odstawieniem

Libra, purelan drogi jest, ja polecam maść na sutki z rosmana z serii babydream dla mam (takie różowe opakowanie)-tam też jest sama lanolina z wit E zdaje się i cena dużo niższa (ja wiem? 9zl?)

a ja wam chciałam napisać jaki u nas renesans przeżywają piankowe puzzle. Dużo fajnych rzeczy z nimi robimy:
-doczepiamy jedne do drugich-układamy matę
- na gotowej macie wyciągam jej "środki"-literki i cyferki i ona dopasowuje
-budujemy różne kostki, schodki itp
-szukamy tych samych kolorów
-robię jej różne kręte ścieżki i ona po nich chodzi lub skacze i się cieszy

u nas pogoda całkiem fajna też-z 10 stopni i całkiem przyjemnie-także wiosna idzie, panie sierżancie
ja też lubię czytać opowieści dziwnej treści

Dlatego napisałam Librze ze jest drogi i lepiej coś w aptece. A jak piszesz że lanolina z wit.E to moze być jeszcze lepszy.

My mamy puzzle z nadrukiem miasteczka z drogami. Sa w piwnicy.

Najgorsze w tej pogodzie i zbliżającej się wiośnie jest to ze będzie wszędzie pełno infekcji

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2012-02-29 o 21:16
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 21:22   #3367
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Asiulek ona sobie Ciebie w okół małego palca owinęła i dobrze o tym wie ,z tąd też te sceny

ale jakie sceny?/ ja na razie nie podjęlam próby żadnej konkretnej. Tylko takie sprawdzanie jej... na ile jest do niego przyzwyczajona. Ona mi żadnych scen nie urządza nie spodziewałam sie, ze po prostu sobie odpuści na zasadzie- Nie dam smoka, spoko... nie ma takiej opcji... Ale mi scen nie urządza. ja jestem twarda na jej akcje, wymuszania... ja sama muszę do tego dojrzeć...
ja mam o tyle gorzej, że np. jutro usypia ją tż wiec juz sobie odpuszczam bo on jest za miękki... potem ja a potem znów on... i co z tego, że ja dam radę jak on wymięknie?/ a potem jeszcze niania dochodzi i dziadkowie (oni na pewno by nie dali rady). Także 4 rożne osoby ja usypiają. Co i nnego jakbym wiedziala, że tylko ja ja usypiam przez najbliższe kilka dni...

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Nasze puzzle piankowe wydaliśmy... a szkoda, bo mała uwielbia układać puzzle . zawsze przed pójściem spać uklada wszystkie jakie ma, nie pominie żadnych. Trzy drewniane z biedry, trzy 15-elementowe kartonowe i jedne 9 elementowe. Boba budowniczego (15 elementow) ma tak obcykanego, ze sama w 3 minuty układa

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Mrowak- skoro jedno i drugie jest ok to ja bym brała to bliższe to jednak wg mnie jest ważne...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-02-29, 21:25   #3368
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:

dziś jak ja kładlam to to nie dałam smoka jak zwykle a ona leży na wznak (zawsze kladzie sie na bok) oczy otwarte szeroko i wola "mama , śmoka". Ja nie reaguje na co ona "mamaaaaaaa...no daj...". dałam...odwrócila się na bok i śpi. Ale to przez tż bo błagał mnie bym dziś tego nie robiła bo chce w spokoju mecz obejrzeć takze on oglada a ja siedzę z wami i piwkujemy desperadosy sie leja
Cytat:

asia, też tak myślę jak libra-ale zrobisz jak będziesz chciała.
Albo rybki albo pipki

ja tez nie cierpię piłki nożnej

Stary 2012-02-29, 21:26   #3369
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witam,

Jaki dzisiaj osrany dzień na wizazu,

Byłam dzisaj w szpitalu u Nataszy. Zdecydowanie na zdjęciach wyglada lepiej niż na żywo. Ale radzi sobie niezle jak na razie. Oddycha juz dobę bez respiratora i zmniejszono jej ilośc oddechowych z 20 do 10. Dodatkowo zwiększono jej pokarm do 3 ml. Odstawiono jej jeden antybiotyk i zakończono naswietlanie.

Jutro jedziemy zarejestrować Natasze - czyli po akt urodzenia.
\\

super wieści a ja znowu ze dwa śliczne maluszki naszykowałam dla Nataszki więc rośnij mała w siłę , bo ciotka Ci tu pajacyki szykuje

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witam,

Sara - zapomniałam wczoraj napisać że cieszę sie ze wszystko OK z Twoimi cycami.

Machaj -Kalina wygląda jak laleczka i te jej loczki. Prześlicznie

Madzia i MAchaj - mi też brakuje towarzystwa do uprawiania sportu. Szkoda że tak daleko mieszkamy.

Madzia - ja Ciebie mogę przebić. Poszłam spać o 24 (o tej godzinie biorę tabletki) a o 2 TZ mnie budził na ściąganie mleka. i potem znowu o 6 musiałam wstać. Czyli jakbym tak zsumowała to może jakieś 4 godziny w sumie spałam.
Pop a jaj z mlekiem ?

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
czyli co? "HOPA, HOPA, KUPA!" ?

Historie o kupie....
Mój Tż raz miał też "przygodę" w której uczestniczyłam głównie jako widz na szczęście. Tutaj przypomnę, że wspomniałam, że tż bardzo łatwo się denerwował od jakiegoś czasu (pewnie przez to wyszkapienie swoje) i generalnie nerwy mu szybko puszczały, więc sporo krzyczał i był nawet taki moment że Michał zaczął się go bać, ale to już za nami na szczęście.
Pewnego pięknego dnia, Misio przybiegł do nas pędem mówiąc że chce mu się kupe i zaraz pobiegł do nocnika (co jest dość nietypowe, bo zazwyczaj na pełnym luzie i nigdzie mu się nie śpieszy). Tż poszedł z nim, ale zanim go rozebrał, ściągnął pieluszkę, to mały w trakcie siadania na nocnik już klocka uwalił, który delikatnie i z gracją opadł na podłogę - CIAP! Tż oczywiście już zły i krzyczy na bidoka, że miał zrobić na nocnik a nie przed nocnik i drze paszcze... . Młody się wystraszył i chciał chyba ukryć swoją winę, więc zaczął butami tą kupę rozdeptywać. Tż'owi para uszami poszła, zagotował się i znów się drze na małego "bla bla bla, teraz to gówno trzeba będzie wycierać!!! bla bla bla". Mały był już tak wystraszony, że w tym wszystkim złapał to co z tej kupy zostało w rączkę i wytarł ... .... ... o T-shirt tatusia. . Ja zaliczyłam rotfla, Tż mało nie wybuchł, a Misiek nie wiedział o co w końcu kaman. Generalnie tatusia wyprosiliśmy, a mamusia się uspakajaniem dziecka i zbieraniem kupki zajęła. I w ogóle... to co wy macie z tą kupą??? Mnie tam w ogóle nie przeszkadza... wręcz... czuję jakąś dziwną sympatię do kupek mojego dziecka Wcale mnie nie obrzydzają...
biedny Michałek , bo nie wiedział o co staremu chodzi a przecież chciał dobrze , pwoiedz TZ że ja zadzwonię do was i na niego nakrzyczę

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Najgorsze to czekanie...
A z apteką się wyjaśniło - bratowa tz odebrała przez pomyłkę... Tyle że ona miała jedno a my dwa zamówione, i co teraz mam iść zabrać dziecku autko? No powiedzcie czy my nie mamy pecha?
Kurde apteka powinna wam dać

Cytat:
U nas w aptece gdzie też mamy taki system punktowy i mozna później coś wybrać napisali jak byk że promocja jest wstrzymana bo w chwili obecnej jest niezgodna z prawem farmaceutycznym
:
U nas już to jakoś obeszli tylko karty są inne . i pod nazwą jakaś tam pomoc farmaceutyczna czy jakoś tak .
aptek do tych doz chyba należy

Cytat:

[/COLOR]właśnie znalazłam szukając parsolki dla Zosi
http://tablica.pl/oferta/wozek-stary...te-IDO4Hb.html
Kurna dlA MNIE to jak trumna wyglada
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Dziewczyny, potrzebuję porady, racjonalnego spojrzenia na kwestię wyboru przedszkola dla Gabrysi.Postanowiliśmy, że spróbujemy z przedszkolem prywatnym, w grę wchodzą dwie placówki, obie odwiedziliśmy, w obu Gabrysia czuła się wyśmienicie choć byly to krótki wizyty i wychodziła z nich z płaczem, tak bardzo chciała jeszcze pobyć. A dylemat polega na tym, że nie wiemy które przedszkole wybrać. Opiszę po krótce oba i może coś sensownego podpowiecie...

- bardzo spokojna okolica, praktycznie obrzeża miasta, z tyłu zaczyna się las, ruch samochodowy ograniczony praktycznie do minimum, dokłądnie na przeciwko przedszkola mamy znajomych (w razie czego)
- małe przedszkole zrobione w domu, w którym teraz już nikt nie mieszka-cały budynek przeznaczony na potrzeby przedszkola
- w razie problemów z samochodem latem i wiosną mogę tam dojść pieszo jak się uprę, ale to dobre pól godziny spaceru, a z Gabryśką spowrotem dużo dłużej- od biedy mogę podjechać autobusem, ale jedynie do pętli końcowej (to przedszkole naprawdę jest na końcu miasta)
- wyżywienie zamawiane jest ze szpitala (catering)-plus jest taki, że szpital raczej nie pozwoliłby sobie na nie zachowywanie norm higienicznych.

-usytuowane dość blisko ruchliwej ulicy, na której ruch trwa non stop, w takiej jakby "przemysłowej dzielnicy"-tzn. obok pralnia przemysłowa, jakiś mechanik samochodowy czy coś w tym stylu
-duże, przestronne sale, grupka najmłodszych dzieci (czyli ta dla Gabrysi) liczy max.10 dzieciaczków, którymi opiekują się dwie panie
-przedszkole ma własną kuchnię-dopiero od niedawna, więc widać, że się starają-rozmawialiśmy nawet z kucharzem, który opowiadał jak to dziś własnoręcznie pierogi lepił i nie nadążał, bo dzieciaki chciały jeszcze
- wiemy, że przedszkole organizuje różne wyjścia, wyjazdy-kino, place zabaw, dzień misia, dzieństrażaka i inne takie
- w razie awarii auta mam do dyspozycji kilka autobusów, ale wracać musiałabym też autobusem z młodą-to przedszkole jest dużo dalej od nas

Jadąc dziś do tego drugiego miejsca myśleliśmy, że to tylko wizyta pro forma, bo już w głowach zdecydowaliśmy się na nr.1, ale teraz już szala nie jest po żadnej stronie-jedno w fajnej okolicy, a drugie ma większe sale, przestronniej jest, ale ruchliwa ulica dość blisko
A jakie sa panie? jaki jest plan dnia , jak jest ze spaniem ? Ja tam bym wolała na zadupiu gdzie nic nie jeździ , zaraz lato dzieciaki długo na dworku będą .

Ola dziś kilka razy na nocnik zrobiła może coś dziad mały w końcu zakumał oby .
meczyk właśnie ogladamy , aż dziwne że jeszcze portugalczycy nic nie strzelili
Stary 2012-02-29, 21:27   #3370
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Albo rybki albo pipki

tzn?? że sobie mnie owinęła? ja tak nie uważam. A to, że się jeszcze nie zabralam za odsmoczkowanie to tylko moja wygoda i lenistwo. Moze strach...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-02-29, 21:28   #3371
libra777
Zakorzenienie

Aśka zrobisz jak zechcesz ,jednak jeśli nie będziecie wszyscy trzymać wspólnego frontu to nigdy nic wam się nie uda
Stary 2012-02-29, 21:30   #3372
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Może mój opis dzisiejszego usypiania nasuwa wam takie mysli. Tylko, ze ja nie zamierzałam dziś jej odzwyczajać. Chcialam zobaczyc (tak sama dla siebie- z czystej ciekawości0 jak zareaguje). I tyle... dałam smoka bo nie zamierzałam inaczej... ale jak już postanowię to będę twarda... tak jak z uczeniem zasypiania w samotności było.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-02-29, 21:32   #3373
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

mrowak - nie zaglądałam na strony, nie wiem jak to wszystko wygląda. Kieruję się wyłącznie Twoim opisem. Miałabym ciężki dylemat. U mnie szalę przeważa nr 1 głównie z powodu położenia. Nie wiem jaki to teren poprzemysłowy tego drugiego ale wygląda już nieciekawie. Nie wiem jak u Was ale u nas są takie miejscowości gdzie teoretycznie zakłady pracy już dawno zamknięte albo z ekstra zabezpieczeniami, filtrami i innymi dupsami. Niby w tej chwili nie ma żadnego pylenia czy zanieczyszczenia ale np. gleba jest skażona na kilkadziesiąt lat do przodu. Nic nie powinno tam stać ani rosnąć.
Macie dylemat

Cytat:

a ja dziś dostalam piekny bukiet róż od tż... fakt, rano trochę przegiął, posprzeczaliśmy sie troszkę ale... kwiaty zadziałały- oczywiście słowa "przepraszam" tez były
A już myślałam ze ja jestem miękka . U mnie jak coś postanowie w takim temacie to nie ma zmiłuj, nie ma że mecz, że choroba czy inne coś. O nie . Tż to właściwie bardziej przeżywa tego smoka niż Zosia. Stwierdził ze ona tak słodko z nim wyglada i ze to niesprawiedliwe bo nie jest aż taka duża .
Stary 2012-02-29, 21:33   #3374
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Aśka zrobisz jak zechcesz ,jednak jeśli nie będziecie wszyscy trzymać wspólnego frontu to nigdy nic wam się nie uda
Cięzko z tyloma osobami trzymać wspólny front. Szczególnie z teściami. Niania wiem, ze da radę, może bardziej niż ja ale teściowa- nigdy. Ona jak tylko Wercia płacze to ona też... bo przeciez "dziecko nie może płakać". Oni są kochani, do rany przyłóż ale w tej kwestii się ich nie zmieni

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-02-29, 21:35   #3375
libra777
Zakorzenienie

Ania dla Oli ,na pewno w końcu zakuma

Mój ostatnio ładnie woła (obym nie zapeszyła) dzisiaj na jednej nodze zakręt wyrabiał do łazienki juz robi na stojąco i sam sobie trzyma no gaci jeszcze nie założy z powrotem i ze zdejmowaniem też różnie ale pomału pomału jakoś idzie
Stary 2012-02-29, 21:35   #3376
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

A już myślałam ze ja jestem miękka . U mnie jak coś postanowie w takim temacie to nie ma zmiłuj, nie ma że mecz, że choroba czy inne coś. O nie . Tż to właściwie bardziej przeżywa tego smoka niż Zosia. Stwierdził ze ona tak słodko z nim wyglada i ze to niesprawiedliwe bo nie jest aż taka duża .
Ja jak postanowię to też ale na razie nie postanowiłam pomału się nastawiam...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2012-02-29 o 21:36
Stary 2012-02-29, 21:37   #3377
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Asia ja mysle ze albo dajesz smoka albo nie,mysle ze niepotrzebnie jej nie dalas wieczorem a jak zawolala to dostala,bo potem bedziesz miala cyrki,troche lipa ze za kazdym razem kto inny ja usypia.
Ja np mam nieraz inne poglady niz tz ale przy dzieciakach staramy sie jak najbardziej 1 front trzymac,ja Amelce smoka zabiore pewnie jak bedzie miala6-7 miesiecy chyba ze pojdzie w slady siostry i sama odda-daj Boziu:P

tapeta zamowiona

drcron napisze ci dokladnie kiedy bedziemy jechac do ikei zobaczymy jak kasowo wszystko bedzie w sobote nie ta tylko nastepna juz scianki maja stac otapetowane bo juz trzeba bedzie dzieciakom meble skladac

Szukam sywanu wlochatego w kolorze zielonym badz roz i zielen...
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 21:39   #3378
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
nareszcie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

ja za dużo nie pomogę, bo najpierw jak zobaczyłam to pierwsze to wpadło mi w oko, a potem jak zobaczyłam to drugie to też mi się spodobało. Pewnie miałabym taki sam problem jak ty. Ale może Asiulek ma racje, bierz to co bliżej bo jak będzie upał, czy zimno czy po prostu nie będzie ci się chciało, to lepiej mieć mniejszy dystans do pokonania. Swoją drogą fajne te przedszkola

Cytat:

też tak mam, ja to nawet nie wiedziałam, że dziś jakiś mecz już wolę boks oglądać, przynajmniej jest ciekawszy na szczęście mój tz też meczowy nie jest to nie musze się męczyć
Stary 2012-02-29, 21:39   #3379
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
niesprawiedliwe bo nie jest aż taka duża .
tatuś tak zawsze o córeczce będzie myślał
Cytat:
Cięzko z tyloma osobami trzymać wspólny front. Szczególnie z teściami. Niania wiem, ze da radę, może bardziej niż ja ale teściowa- nigdy. Ona jak tylko Wercia płacze to ona też... bo przeciez "dziecko nie może płakać". Oni są kochani, do rany przyłóż ale w tej kwestii się ich nie zmieni
to może być wam ciężko musiałabyś pozabierać ,od razu wyrzucić i najlepiej odizolować od babci na parę dni chociaż ,ja wiem że mojej teściowej też bym nie przetłumaczyła na szczęście nie bierze czynnego udziału w wychowaniu wnuka
Stary 2012-02-29, 21:40   #3380
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Ja jak postanowię to też ale na razie nie postanowiłam pomału się nastawiam...
Ja też nie postanowiłam a tu sruu. i po wszystkim. Schowałam i Tż nawet nie wie gdzie
Stary 2012-02-29, 21:42   #3381
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

też tak mam, ja to nawet nie wiedziałam, że dziś jakiś mecz już wolę boks oglądać, przynajmniej jest ciekawszy na szczęście mój tz też meczowy nie jest to nie musze się męczyć
o to tak jak mój ,też nie meczowy na szczęście ,ja to dziwny przypadek ,sama różne sporty uprawiam ale oglądać nie lubię
Stary 2012-02-29, 21:44   #3382
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

to może być wam ciężko musiałabyś pozabierać ,od razu wyrzucić i najlepiej odizolować od babci na parę dni chociaż ,ja wiem że mojej teściowej też bym nie przetłumaczyła na szczęście nie bierze czynnego udziału w wychowaniu wnuka
musiałabym wiedziec, że nie będzie tam spała, bo w dzien ona go w ogole nie używa. Ale w sobote planujemy wyjść na imprezę i małą odstawić do nich na noc więc może być ciężko. Wiec chyba odkladam to na poniedzialek- mam wtedy 3 wieczory gdzie ja ją usypiam... to przemawia na plus. dzis wam to obiecuję. jak nie dam rady- nie nazywam się tak jak się nazywam

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-02-29, 21:45   #3383
libra777
Zakorzenienie

Ja zabrałam smoczka ja kiedyś byliśmy u pediatry i powiedział żeby zabrać bo zęby się zaczynają cofać i już w drodze powrotnej nie dostał ,nie pamiętam ile on wtedy miał.
Dziecko z aparatem nic przyjemnego ,starszy nosił taki zdejmowany w dzień 5 godzin i na całą noc i tylko sobie mowę zniekształcił a zęby miały się przesunąć i nic z tego nie wyszło.
Stary 2012-02-29, 21:47   #3384
evitka21
Zakorzenienie

mrówcia, ja też nie pomogę, bo mi się oba podobają...

Stary 2012-02-29, 21:48   #3385
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Albo rybki albo pipki

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
\\

super wieści a ja znowu ze dwa śliczne maluszki Ola dziś kilka razy na nocnik zrobiła może coś dziad mały w końcu zakumał oby .
meczyk właśnie ogladamy , aż dziwne że jeszcze portugalczycy nic nie strzelili
Super.Brawa dla Oli
Cytat:
To Twoje dziecko,a nie teściowej.Ty decydujesz,a nie ona i to teściowa musi się dostosować do tego co aktualnie wy rodzice ustaliliście w sprawie dziecka.Nie ma,że boli

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 21:48   #3386
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Asia ja to jednak mam dobrze - matka mnie poparła, teściowa też .
Jak Libra mówi odizolować na troszkę od babci a niania da sobie radę lepiej niż mama .
Jutro mój Tż też zostaje z Zosią a w piątek idziemy do okulisty. Ale sobie wybrałam czas
Stary 2012-02-29, 21:48   #3387
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
ohhhh mój bardzo dłuuuugo tak myślał, dlatego się zgodzić nie mogliśmy

Cytat:
Ja też nie postanowiłam a tu sruu. i po wszystkim. Schowałam i Tż nawet nie wie gdzie
mój znalazł w chacie zaginionego smoczka jakoś w drugi dzień, bałam się, że zmięknie, ale sam powiedział, że ma, ale jej nie da, bo świetnie sobie radzi zresztą wie, że gdyby jej dał to sam by ją później odzwyczajał bałby się, bo jak powiedziałam że odsmoczkujemy małą, to kazał mi poczekać aż on gdzieś wyjedzie cwaniaczek

Cytat:
o to tak jak mój ,też nie meczowy na szczęście ,ja to dziwny przypadek ,sama różne sporty uprawiam ale oglądać nie lubię
ja nie uprawiam to może chociaż oglądać powinnam

Asiulek ja tam uważam, że zabierz jej jak będziesz gotowa, nic na siłę
Stary 2012-02-29, 21:49   #3388
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
musiałabym wiedziec, że nie będzie tam spała, bo w dzien ona go w ogole nie używa. Ale w sobote planujemy wyjść na imprezę i małą odstawić do nich na noc więc może być ciężko. Wiec chyba odkladam to na poniedzialek- mam wtedy 3 wieczory gdzie ja ją usypiam... to przemawia na plus. dzis wam to obiecuję. jak nie dam rady- nie nazywam się tak jak się nazywam
to może faktycznie odłóż do poniedziałku żeby babcia nie nawaliła ,z tego co pamiętam to u nas po 2 dniach był spokój najgorzej w pierwszą noc wiadomo a drugą trochę pojęczał ale już spokojniej i u nas tak jak Madziwnia pisała udawalismy głupa że nie wiemy o co chodzi jak pytał o smoka albo zmiana tematu ,żadnego tłumaczenia.
Stary 2012-02-29, 21:49   #3389
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
A jakie sa panie? jaki jest plan dnia , jak jest ze spaniem ? Ja tam bym wolała na zadupiu gdzie nic nie jeździ , zaraz lato dzieciaki długo na dworku będą .
panie w jednym i drugim wydają się w porządku, ale wiadomo, że się nie oceni przez jedną krótką wizytę-w tym nr.2 widziałam, że się dzieciaki przyklejały do jednej z nich, druga non stop uśmiechnięta, taka pozytywna chyba. W nr.1 jedna była z dziećmi na dworze jak tam byliśmy, a druga wszystko nam opowiadała-też były OK.
Plan dnia właściwie porównywalny.
Spanie-nr.1 dzieciaki się kładą, a te które nie chcą spać idą do salki obok, panie czytają im książki itd.
nr.2-wszystkie dzieciaki mają leżakowanie i nawet jeśli nie śpią to powinny przynajmniej odpoczywać

Cytat:
U mnie szalę przeważa nr 1 głównie z powodu położenia. Nie wiem jaki to teren poprzemysłowy tego drugiego ale wygląda już nieciekawie. Nie wiem jak u Was ale u nas są takie miejscowości gdzie teoretycznie zakłady pracy już dawno zamknięte albo z ekstra zabezpieczeniami, filtrami i innymi dupsami.
Nie wiem jak to opisać inaczej-tam swego czasu były w sumie same jakieś firmy, firemki itp, potem powstała droga, obecnie przy tej drodze sporo jest salonów samochodowych, jakieś sklepy meblowe-no takie miejsce, gdzie firmy potrzebujące dużych powierzchni się ulokowały. (fotki samego przedszkola http://www.bajkolandiakonin.pl/galle...-w-przedszkolu - sam bydynek wygląda na po-barakowy jakiś
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 21:51   #3390
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
ohhhh mój bardzo dłuuuugo tak myślał, dlatego się zgodzić nie mogliśmy

mój znalazł w chacie zaginionego smoczka jakoś w drugi dzień, bałam się, że zmięknie, ale sam powiedział, że ma, ale jej nie da, bo świetnie sobie radzi zresztą wie, że gdyby jej dał to sam by ją później odzwyczajał bałby się, bo jak powiedziałam że odsmoczkujemy małą, to kazał mi poczekać aż on gdzieś wyjedzie cwaniaczek

ja nie uprawiam to może chociaż oglądać powinnam

Asiulek ja tam uważam, że zabierz jej jak będziesz gotowa, nic na siłę
pewnie same przyjemności by chciał ,nie ma nie ma
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości