Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-29, 23:40   #3961
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Super wygląda takie drzewo
Teraz już naprawdę idę się położyć, ja nie umiem się od Was oderwać
dzieki i milych snow

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
Zabciaa - jest super naprawdę - szczególnie te konary

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
My chcemy ochrzcić w miarę szybko nie ze względu na rodzinę, ale z własnego przekonania. I nie mamy poczucia, że to jest jakiś pęd do chrztu (przynajmniej w naszym przypadku). Poza tym akurat w lecie (czerwiec, lipiec, sierpień) kościoły są pootwierane, bo jest ciepło i mało kto ma katar, więc nie sądzę, żeby to było jakieś zagrożenie dla dziecka
Dobrze powiedziane

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
No to teraz to ja wiem co to za fryz.Człowiek jest taki nie doinformowany
Lepiej by było jakby to sie nazywało np.kontrolowane odrosty

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Zastanawiam się poważnie, czy nie zostać samotną matką z dzieckiem Wstyd...
Co sie dzieje?

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 23:48   #3962
kism
Wtajemniczenie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
no to tak jak ja się dzisiaj załatwiłam - Pan ze sklepu zadzwonił zapytać czy towar wysyłać - ja oczywiście tylko potrzebuję konta i sumy, a potem sobie zdałam sprawę że w tym tygodniu to ja mam tylko 1/5 tego co muszę zapłacić, bo dom trzeba najpierw i rachunki...ale co tam coś wymyślę
Czyli rozumiem, że przynajmniej masz już dobre nowiny o realizacji Twojego zamówienia To super!

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Mam takie pyt. odebrałam wyniki moczu i co oznacza skrót vc? bo nigdy tego nie miałam w moczu, a teraz mam vc +2 2,8 mmol/L.
Nie mam pojęcia
A tak odnośnie moczu już nie raz miałam Wam pisać. Czy mocz do badania oddajecie po podmyciu się i z tzw. środkowego strumienia? Ja dawniej nigdy tak nie robiłam, w ciąży z Maksem też nie. Nie miałam na szczęście żadnych z tym problemów, a od dziecka robiłam tak, że jak trzeba było dać mocz do badania, to mama stawiała pojemniczek w ubikacji, rano pierwszy raz jak szłam, to do pojemniczka... i było, więc i potem nigdy mi się nie chciało "bawić z tym środkowym strumieniem" A teraz jakoś tak wyszło, że przy pierwszym skierowaniu na badania gin mi tak wyraźnie zaznaczył, jak mocz ma być zebrany, opisał dokładnie to pomyślałam "a dobra, zrobię tak jak chciał..." I tak jak wcześniej zawsze choć ogólnie wyniki miałam dobre, tak jednak zawsze jakieś tam coś "pojedyncze w polu widzenia" się pojawiało, a odkąd robię tak jak należy, to mam wyniki moczu idealne...
Wybaczcie, że tak dokładnie opisuję, ale może komuś się przyda, komu tak jak mi nie chciało się wcześniej tak robić...

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
No ale niestety, nie każdy taki jest, poza tym (powtarzam jej słowa) wszystko zalezy od ogolnej atmosfery oddziału, jesli panuje taka maniera by pacjentki traktowac "z góry" i jako "zło konieczne" to każda, nawet najlepsza polożna traci zapał i chęć do przeciwstawiania sie rutynie.
Wogole to strasznie duzo stron dzisiaj
Czytam tak z doskoku, bo nareszcie zaczelismy remont łazienki ale przez to od rana nie mamy wody, ale coz wytrzymam do wieczora, a zawsze to troche do przodu.
Widzisz, to by pasowało do tego o czym już dziś pisałam, że w różnych szpitalach różny jest sposób podejścia do pacjentek... Tak się cieszę, że Maksia rodziłam w takim, gdzie była maniera bycia miłym i pomocnym
Udanego remontu w takim razie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, podczytuję Was dziś cały dzień, ale jakoś nie miałam weny pisać. My już po wizycie, mały waży 1480 g, jest ułożony główką w dół i wód ma pod dostatkiem. Ja nadal mam tę przebrzydłą glukozę w moczu, a co za tym idzie przechodzę na dietę - zero cukru, słodyczy, napojów i soków. Nawet chleb powinnam zamienić na chrupkie pieczywo, no i oczywiście powtórka badań. Na twardnienia brzucha dostałam no-spę 3xdziennie i przykazanie przynajmniej przez 3 godziny leżeć popołudniami.
Nie załapałam się na rozmowy w toku, może to i lepiej, bo ja na siebie chwilami nie mogę patrzeć... Od jakiegoś czasu nie pozwalam też mężowi, zaczęłam brać sama prysznic i spać w ubraniu. Tzn w piżamie. Ehh przesilenie wiosenne mnie chyba dopada
Brawo, że z synkiem wszystko dobrze! A Ty nie daj się temu złemu humorowi, dasz radę z dietą, odpoczywaj tak jak gin kazał i będzie dobrze!
A co tż na takie Twoje ukrywanie sie? Jednak wydaje mi się, że duże znaczenie dla faktu, jak kobieta myśli o sobie w ciąży, ma sposób w jaki traktuje ją partner... choć oczywiście nie ma tu też reguły

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Poznalam meza na tydzien przed wstawieniem zeba (koniec pazdziernika), poszedl ze mna, a lekarz, ktory byl ze mna od poczatku, powiedzial "prosze sie dobrze opiekowac" i tak jest do dzis. Boze ale ladna bajka mi wyszla
Fantastyczna historia i bardzo miło się czyta!

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Aha, jeśli chodzi o tytuły nowe, wczoraj w nocy gdy zasypiałam przyszło mi do głowy:
"Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów"
i "Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka"
Brawo! Już sobie notuję
Coraz więcej mamy wierszokletów

Cytat:
Dziewczyny, czy robiłyście już takie badanie: "wymaz z pochwy GBS"? To jest na paciorkowca. Bo mi wczoraj lekarz dał skierowanie na to, a teraz czytam w necie, że to się robi między 35-37 tyg., a ja na następnej wizycie będę miała dopiero 31 tydzień, więc nie wiem czy nie za wcześnie? Czy lepiej poczekać jak będzie po 35 tyg.? Kiedy Wy robicie?
Jak gin dał skierowanie teraz, to bym zrobiła dla samej siebie, żeby wiedzieć, co i jak, ale potem też zdecydowanie trzeba zrobić, więc jakby nie chciał dać drugiego skierowania, to ewentualnie musiałabyś prywatnie, ale to chyba nie jest drogie badanie...

Cytat:
po dobrym humorze...
wręcz przeciwnie.

Nie ma się czego wstydzić, różnie się w życiu układa... Trzymaj się
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 23:49   #3963
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Jak trafilam do szpitala to przeplakalam cala noc,bo...
W poniedzialek mialam wypadek, a w poprzedni piątek zdjeto mi gips....Bylam cala w gipsie (w sumie nie raz ). Na początku studiow (pazdziernik) wybil mi sie bark, wiec ownieta cala ciezkim gipsem lazilam na uczelnie przez 6 tygodni, w bluzie, taki niechluj To byla prawa reka, wiec mialam tyly,bo niektore kolokwia mialam zaliczyc po zdjeciu gipsu. Pacha jak zwykle mi sie zaparzała i walilo,cycki spłaszczone, nie malowalam sie, a jadac na studia chcialam poznac kolege Bylo takich paru fajnych u mnie na roku,ale kazdy traktowal mnie jak ofiare losu. Jaka ja bylam szczesliwa jak zdjeli mi ten gips. W poniedzialek po zajeciach juz mialam wypadek,wiec nawet nie dalam rady dojsc do siebie i nagle co najwazniejsze stracilam zeba-jedynke, a reszte mialam zdrutowane, znowu nie moglam nic zaliczyc,bo bylam w szpitalu, a jak wyszlam,to znowu wygladalam jak ofiara losu
No i jak juz sie wyplakalam, to zaczelam sie z tego wszystkiego smiac, mam czarny humor i zawsze jak cos mi sie wali,to zaczynam sie smiac jestem dziwna

A najlepsze jest to,ze moj maz studiowal razem ze mna i ja z tego wszystkiego nie patrzylam juz na facetow,a on mnie kojarzyl i mowil,ze ladna bylam i jak usmiechalam sie bez zeba,to wygladalam jak słodziak Ogolnie zeba nie mialam przez rok- taki akurat powazniejszy uraz mi sie trafil (bo wyrwal mi sie zab, z korzeniem i z koscia od nosa)

Minelo pare miesiecy i lekarze zaczeli naprawiac mi bark,zeby juz wiecej mi nie wyskoczyl. Zrobili mi zabieg zeby zobaczyc co i jak. Okazalo sie,ze przez pierwsze wybicie barku-inny wypadek, bo to na studiach byl juz 3 raz, nie mialam kawalka kosci i zaproponowali mi implant. "Ale musi Pani zaplacic i tylko dwa implanty dadza rade utrzymac bark" Zgodzilam sie i zaplacilam. Po operacji wladowali mnie w gips, tym razem taki twardy ale z materiału- jak na nogi ortezy. A ja mowie,ze o tym nie zostalam poinformowana,ze ja mam sesje letnia (maj) i lekarz do mnie "musi Pani, na 6 tyg" i poszedl. Spotkalam na korytarzu znajomego lekarza i powiedzial do mnie "nie martw sie tym, jak bark wyskoczy to wstawimy drugi implant" Zatkalo mnie, bo przeciez mialam miec dwa implanty. Okazalo sie,ze zamowili dwa,ale facet z firmy Jonhson@Johnson zobaczyl ze jest tylko jeden implant, to wyslal jeden nie mowiac nic....One sa jałowe i zapakowane w czarnym opakowaniu i nie widac ile jest sztuk,a wklada sie je w cialo podczas zabiegu jak sie jest rozcietym. I lekarze nic mi nie powiedzieli!!!!Masakra!!! Wiec chodzilam nastepne 6 tyg w gipsie i bez zeba Nadal bylam sierota.........
Poznalam meza na tydzien przed wstawieniem zeba (koniec pazdziernika), poszedl ze mna, a lekarz, ktory byl ze mna od poczatku, powiedzial "prosze sie dobrze opiekowac" i tak jest do dzis. Boze ale ladna bajka mi wyszla

Co do tego incydentu w szpitalu, to wyparli sie, bo chcialam ich pozwac. Powiedzieli ze czy z jednym czy z dwoma, nie mam gwarancji czy bark mi nie wyskoczy,wiec odpuscilam.

Moj maz przestraszyl sie,ze umre na kur...wice i zabiera mnie do kina
Ale jestem podniecona, ide sie szykowac

Milego wieczorku
Ania naprawde wspolczuje takich przezyc ale sposob w jaki Ty to opisujesz... nie moge sie powstrzymac przed smiechem

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

Ja w sobote bylam na tym Baby Boot Camp i dowiedzialam sie ze u nas w szpitalu dzieciakom daja szujniki takze nikt nie moze wyniesc malenstwa ze szpitala bo od razu wlacza sie alarm i wszystko w szpitalu sie blokuje Nie powiem bylam mile zaskoczona
tutaj tez przyczepiaja dzieciakom czujniki, cos na podobienstwo tagow w sklepach mysle ze to dobrze.

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Aaaa to juz kojarze pamietam jak wrzucalas zdjecie tego drzewka Mi sie podoba cos takiego jak w zalaczniku

farbowanie wlosow w ten sposob ze gore masz ciemniajesza a koncowki jasniejsze
to drzewo faktycznie sliczne

Gaabi - co sie stalo? mam nadzieje ze jeszcze wszystko sie pouklada...
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 23:50   #3964
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość

tutaj tez przyczepiaja dzieciakom czujniki, cos na podobienstwo tagow w sklepach mysle ze to dobrze.

to drzewo faktycznie sliczne
Napewno rodzice sa o wiele spokojniejsi gdy wiedza ze dziecko jest bezpieczne w szpitalu

dziekuje

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 05:29   #3965
moniczka1302
Wtajemniczenie

dzien dobry!

moj maz mnie obudzil, bo wyszedl dzis wczesnie do pracy i juz nie spie

---------- Dopisano o 05:26 ---------- Poprzedni post napisano o 05:26 ----------

Cytat:
po dobrym humorze...

wręcz przeciwnie.

ojoj to az tak zle?

---------- Dopisano o 05:28 ---------- Poprzedni post napisano o 05:26 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
co do kuchni to będzie klasyczna. między szafkami płytki 10x10 z dekorem w krowy o którym już pisałam.

umówiłam się z bratową na jutro. przywiozę ciuszki dla malinki :P
extra, lubie klasyczne meble
pokazesz jak przywioza?

---------- Dopisano o 05:29 ---------- Poprzedni post napisano o 05:28 ----------

Cytat:
No to teraz to ja wiem co to za fryz.Człowiek jest taki nie doinformowany
Lepiej by było jakby to sie nazywało np.kontrolowane odrosty

świetnie, ale troche malo marketingowe
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 07:20   #3966
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość

extra, lubie klasyczne meble
pokazesz jak przywioza?
pokażę

całą kuchnię pokażę jak już będzie gotowa.

zimno mi. cholera wczoraj było pięknie a dzisiaj od rana deszcz.
na dodatek zakręciłam kaloryfer wczoraj i teraz się trzęsę z zimna. brrrr

mąż dzisiaj zaspał. obudził się 2 min przed rozpoczęciem pracy. 2 po 7 już dzwonili do niego co musi zrobić :/ osioł wyłączył budzik. a gdy jest włączony to wstaje przed budzikiem

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 08:48   #3967
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Używałam, używałam, a jakże teraz jeszcze nie, bo za wcześnie, ale już powolutku wyciągam z szufladki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post20703558
Wkleiłam link, gdzie pisałam o nacinaniu tak w skrócie, był jeszcze cały długi wątek o nacinaniu krocza, gdzie się udzielałam, ale coś się stało z wyszukiwarką Coś chyba pozmieniali i nie mogę teraz tego znaleźć...
Piekne dzięki.

Cytat:
po dobrym humorze...

wręcz przeciwnie.

Oj kochana, głowa do góry. Może to tylko hormony szaleją i jakoś sobie poukładać wszystko.

Ja byłam wczoraj w sr. Moje największe zdziwienie - poród naturallny to nie to co myslałam. Okazuje się, że poród naturalny jest wtedy, kiedy nie korzysta się z żadnych znieczuleń.. W przypadku użycia jakiegokolwiek znieczulenia jest to już poród zabiegowy. Ja chcę mieć gaz rozweselający a jak nie będę wytrzymywać to zewnątrz-oponowe. Pytałam o znieczulenie gazem rozweselający. Nasza babeczka jest zdania, że jest to jeden z lepszych środków, jest też mało inwazyjny, ale z racji, że jest to forma wziewna (szybko przedostaje się do krwi) i dzidziuś może mieć przez to mniej punktów w skali Apgar. Momentami byłam zła na tę położoną, bo bardzo mocno stawia na sn i na poród rodzinny. My z M jeszcze nie podjęliśmy decyzji odnośnie tego czy taką formę wybierzemy, no ale nic to.

Na brochowie taka sala kosztuje chyba 100/dobę.
Stary 2012-03-01, 08:56   #3968
Gaabbi
Wtajemniczenie

Przepraszam, że tutaj się uzewnętrzniłam...niepotrz ebnie

Mam taką naturę, że wszystkim bardzo się przejmuję i często mnie to przerasta.
Natomiast P ma zupełnie odwrotne podejście do życia i męczy mnie to strasznie.
Troszkę zaniedbaliśmy nasz związek wcześniej, a teraz chyba nie jest czas na naprawianie
P mówi, że SIĘ ułoży, że będzie się starał itd. ale ja jakoś tracę nadzieję... samo SIĘ nie zrobi A wydaje mi się, że to co najważniejsze w związku nam uciekło. Pozostała "tylko" miłość...
Poza tym, ja czuję się w życiu bardzo samotna i chyba to mnie najbardziej boli.
Mam poczucie, że moje życie nie jest moje, bo nie tak miało być...
Co jakiś czas dostaję mocno młotkiem w łeb i trudno jest mi się otrząsnąć.

Szkoda mi dziecka, bo na pewno cierpi razem ze mną. Dzisiaj Hania tylko rano leciutko mnie szturchnęła i zamilkła...tak jest do tej pory

Podejrzewam, że będę się teraz mniej udzielała na forum. Muszę zająć się swoją psychiką.
Czytać będę na bieżąco.

Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego dobrego.

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-03-01 o 09:01
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 09:35   #3969
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

Troszkę zaniedbaliśmy nasz związek wcześniej, a teraz chyba nie jest czas na naprawianie
P mówi, że SIĘ ułoży, że będzie się starał itd. ale ja jakoś tracę nadzieję... samo SIĘ nie zrobi A wydaje mi się, że to co najważniejsze w związku nam uciekło. Pozostała "tylko" miłość...

Szkoda mi dziecka, bo na pewno cierpi razem ze mną. Dzisiaj Hania tylko rano leciutko mnie szturchnęła i zamilkła...tak jest do tej pory

Podejrzewam, że będę się teraz mniej udzielała na forum. Muszę zająć się swoją psychiką.
Czytać będę na bieżąco.

ułoży się jak urodzi się dziecko
ja też mam doły ale to wszystko widzę że przez hormony na mózg mi ciśnie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 09:45   #3970
onething
Zadomowienie

Gaabbi będzie dobrze Zajmij się teraz sobą i Hanią i poobserwuj swojego Tż, zobacz co jest nie tak między wami, a później z nim usiądź i porozmawiajcie. Nawet jeśli wiesz, że to nic nie da to zawsze warto spróbować, żeby później nie usłyszeć "a ty nic nie mówiłaś to skąd ja miałem wiedzieć". Myśl pozytywnie i nie daj się hormonom
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 10:22   #3971
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też oglądałam.Jedna mówi że nic nie robi żeby schudnąć No to jak przepraszam ona chce byc "jak modelka'.kilogramy same się nie zrzucą.

Ja w ciazy jem wszystko,przyznaję się bez bicia że nawet nie zdrowo,jem owoce,warzywa ale i frytki,które uwielbiam Ale żeby wrócić do formy sprzed ciązy będe sie odchudzać.Lub tak jak to było po Filipie w ogóle się nie odchudzałam ale karmiłam piersią.A wiadomo że jak się karmi wszystkiego jeść nie można,co też pomaga schudnąć.
Też jem wszystko bo nie mogę się powstrzymać a po ciąży mam zamiar wziąść się za siebie.
Cytat:
Cześć dziewczyny, podczytuję Was dziś cały dzień, ale jakoś nie miałam weny pisać. My już po wizycie, mały waży 1480 g, jest ułożony główką w dół i wód ma pod dostatkiem. Ja nadal mam tę przebrzydłą glukozę w moczu, a co za tym idzie przechodzę na dietę - zero cukru, słodyczy, napojów i soków. Nawet chleb powinnam zamienić na chrupkie pieczywo, no i oczywiście powtórka badań. Na twardnienia brzucha dostałam no-spę 3xdziennie i przykazanie przynajmniej przez 3 godziny leżeć popołudniami.

U mnie niby słoneczko i tak wiosennie cały dzień, ale jakiś taki depresyjny nastrój mam, nie wiem dlaczego.
Nie załapałam się na rozmowy w toku, może to i lepiej, bo ja na siebie chwilami nie mogę patrzeć... Od jakiegoś czasu nie pozwalam też mężowi, zaczęłam brać sama prysznic i spać w ubraniu. Tzn w piżamie. Ehh przesilenie wiosenne mnie chyba dopada
Super że z małym wszystko ok jak przejdziesz na dietę to mocz się poprawi
Cytat:
Mnie rosną włosy na głowie szybciej i też przestały się przetłuszczać Na nogach i na cytrynce rosną bez zmian
Mi tak samo rosną i przestały się przetłuszczać, skóra na twarzy też się nie przetłuszcza, nigdy nie miałam tak ładnej skóry na twarzy
Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Dasti,jeszcze nie,ale za 3 miesiące będę właśnie kończę studia położnicze
Ooo... to fajnie to pewnie odradzasz cc??
Cytat:

Czytać będę na bieżąco.

kochana ułoży się, teraz nam hormony szaleją, a dziecko zbliża i zcala związek

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 10:25   #3972
niunia32
Zakorzenienie

zabrałam się za ćwiczenia, ale za długa przerwa dała mi się we znaki.
w planach były 4 zestawy 10 minutowe. zrobiłam 2.

idę zrobić sobie drugie śniadanie i zabieram się za sprzątanie.

Malinka

Haniusia
Stary 2012-03-01, 10:30   #3973
karozka
Raczkowanie

Witam
Ale poleciałyście wczoraj z tymi postami
Ja ostatnio staram się ograniczać siedzenie przed komputerem bo jak już zasiądę to koniec

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Uff, przeczytałam!

Myślę dziewczynki, że to już powoli czas, żeby wymienić się numerami Może na poczcie założymy jeden taki wątek z numerami? Mogę zacząć na ochotnika i jak nam któraś znika z wątku, to poproszę o wiadomość, co byśmy się nie martwiły

Witaj Oby ta energia Ci została i wszystko się układało!
Dziękuję
Myślę, że z tymi numerami to dobry pomysł

Cytat:
Nawet nie strasz, że teraz będzie nawał Hani Nie chciałabym, żeby w klasie moja córcia miała 5 koleżanek o tym samym imieniu W moim otoczeniu sami chłopcy się rodzą, a jak już dziewczynka się trafi, to nie Hania.
Właśnie nie wiem jeszcze gdzie będę rodziła. Pierwszy zamysł był, żeby rodzić w Bytomiu na Batorego. Teraz zastanawiam się nad Sosnowcem na Zegadłowicza. A Ty gdzie masz zamiar rodzić?

Jestem jak najbardziej ZA Znamy się już troszkę, a na tym etapie ciąży może być już różnie

Wiecie co, przeglądam właśnie listę ze szpitala w Bytomiu, co trzeba przynieść do szpitala:
  • 2 koszule
  • termometr
  • podkłady flizelinowe
  • pieluchy jednorazowe Bella
  • Venflon różowy lub zielony + plasterek
  • maszynka do golenia
  • woda mineralna
dla dziecka mam m.in. oliwka bambino.
U Was też każą przynosić kosmetyki jakiś konkretnych firm??? Venflon??? Aż taka bida na oddziale
Porażka to na co my te składki płacimy ja się pytam?

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Moje tytuły

Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami - mamy V/VI 2012

Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy - mamy V/VI 2012

Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy - mamuśki V/VI 2012

Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami - mamuśki V/VI 2012
Bardzo fajne
Mi osobiście podoba się ten pierwszy

Cytat:
hehe nie ma tego w necie, a szkoda, bo posmialabym sie z siebie Co do tych dresow,to uciekli i niestety ich nie zlapali. Tzn robili łapankę i policja chciala,zebym rozpoznawala, zgodzilam sie,ale pod warunkiem, zema byc lustro weneckie. Tam gdzie mieszkalam nie mieli i powiedzialam im,ze na komisariacie w dzielnicy obok jest,zeby przeniesli sprawe. Sprawy nie przeniesli tzn tylko tego rozpoznawania i dostalam pismo o umozeniu sledztwa:/
Najsmieszniejsze jest to,ze nie dali rady wyrwac mi torebki i oddalam ja dopiero na rentgenie Tzn wszystko dzialo sie tak szybko i gdybym wiedziala,to od razu bym oddala,ale to byl szok i nagle lezalam juz na ulicy. Uratowala mnie kurtka zimowa,za ktora dalam z 500zl i bylam zla,ze taka droga,ale byla na prawde mocna-mam jedno zszycie na rekawie i teraz podczas ciazy ja nosze
Współczuje przejść

Cytat:

U mnie niby słoneczko i tak wiosennie cały dzień, ale jakiś taki depresyjny nastrój mam, nie wiem dlaczego.
Duży chłopak
Mnie też teraz czeka badanie poziomu cukru aż się boję

Cytat:
co do kuchni to będzie klasyczna. między szafkami płytki 10x10 z dekorem w krowy o którym już pisałam.

umówiłam się z bratową na jutro. przywiozę ciuszki dla malinki :P
Płytki z krówkami świetnie to musi wyglądać

Cytat:

Czytać będę na bieżąco.

To jesteśmy w całkiem podobnej sytuacji
Trzymam kciuki i mam nadzieję, że wszystko Ci się poukłada
Szalejące hormony też wszystko utrudniają i wyolbrzymiają nieraz wiem sama po sobie

A ja dziś się lenię na obiad zrobię tylko zupę ogórkową i naleśniki
Złapały mnie rano skurcze no i trochę się wystraszyłam, ale na szczęście to tylko te przedpowiadające
Stary 2012-03-01, 10:38   #3974
Tacca
Zakorzenienie

Witam!
Cytat:

Czytać będę na bieżąco.

Bądź dzielna, porozmawiajcie... Musi być dobrze!

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Ja ostatnio mam jakąś taką tkliwość dla mojego męża, nie przejdę obok, żeby się nie przytulić, cmoknąć albo po głowie pogłaskać...
Stary 2012-03-01, 10:38   #3975
asiula_n
Rozeznanie

Hej

Cytat:

Spoko, każdy może mieć swoje zdanie, chciałam tylko zasygnalizować, że nie każdy chrzci dla papierka

Moim zdaniem, chrzest "dla papierka" trąca hipokryzją!

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Mi tak samo rosną i przestały się przetłuszczać, skóra na twarzy też się nie przetłuszcza, nigdy nie miałam tak ładnej skóry na twarzy
Tylko pozazdrościć Moje włosy niestety są teraz mega suche i żadne odżywki nie pomagają, no ale najgorsze jest to że moje loki zaczeły sie prostować

Kism - no niestety szpital w którym teraz prawdopodobnie będę rodzic, to z tego co slyszałam taki zmanierowany własnie w złą stronę no ale mam tam "moją" położną więc mam nadzieję, że jakoś dam radę

Gabi - trzymaj się

Ania_85 - Twoje historie sa niesamowite, jestes bardzo dzielna

Izotopia - w avatarku masz napisane, że mieszkasz w okolicach Pucka, moja koleżanka ostatnio pojechała tam (a od nas to ok 150 km) rodzić ze względu na możliwośc rodzenia w wodzie i do wody. Była zachwycona. Co Ty o tym myslisz, czy jest to u was popularne, jakie sa opinie lekarzy itd?

Edytowane przez asiula_n
Czas edycji: 2012-03-01 o 13:34
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 10:42   #3976
_agata
Zakorzenienie

Gaabbi, tulę mocno.

Cytat:
Też jem wszystko bo nie mogę się powstrzymać a po ciąży mam zamiar wziąść się za siebie.
Ja też jem wszystko, ale w niewielkich ilościach. Lubię różne smaki, ale nie obżeram się. Dzięki temu jakoś się trzymam.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 10:48   #3977
Tacca
Zakorzenienie

Tak odnośnie jedzenia. Też jem wszystko na co mam ochotę, nie przejadam się. Zauważyłam, że trawienie mi się poprawiło. Przed ciążą miałam często zaparcia, a teraz regularnie codziennie odwiedzam toaletę. Być może to jest efekt bardzo zróżnicowanej diety.
Stary 2012-03-01, 10:58   #3978
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:

Tylko pozazdrościć Moje włosy niestety są teraz mega suche i żadne odżywki nie pomagają, no ale najgorsze jest to że moje loki zaczeły sie prostować
Tak niestety dzieje się przez hormony, na suche włosy polecam profejonalny balsam który jest rewelacyjny http://allegro.pl/403-matrix-biolage...149765274.html

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Tacca ładnie wyglądasz szkoda że brzuszka nie widać

Stary 2012-03-01, 10:59   #3979
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość

świetnie, ale troche malo marketingowe
Ale przynajmniej niektórzy a w tym ja wiedzieliby o co chodzi
Cytat:

Czytać będę na bieżąco.

Bądz dzielna.Pamiętaj że szczera rozmowa to podstawa.nie wiem co się dzieję pomiędzy wami ale szczerze porozmawiać i powiedzieć co Ci leży na serduchu.
Cytat:

Kism - no niestety szpital w którym teraz prawdopodobnie będę rodzic, to z tego co slyszałam taki zmanierowany własnie w złą stronę no ale mam tam "moją" położną więc mam nadzieję, że jakoś dam radę
Zdecydowałaś się już gdzie będziesz rodzić?

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 11:01   #3980
aga_bre
Rozeznanie

Dziewczyny myślałyście o zakupie żelu Dianatal do ochrony krocza?? Ja się zastanawiam dośc poważnie, ale jest on drogi no i szpital musi wyraziź zgodę na jego aplikację podczas porodu.
Stary 2012-03-01, 11:01   #3981
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Gaabbi, tulę mocno.

Ja też jem wszystko, ale w niewielkich ilościach. Lubię różne smaki, ale nie obżeram się. Dzięki temu jakoś się trzymam.
Też staram się jeść w niewielkich ilościach, ale jak się dorwę do czekolady to całą potrafię zjeść

Stary 2012-03-01, 11:04   #3982
anulka4771
Wtajemniczenie

O jaaaa ale ze mnie nie wychowany człowiekNie przwywitałam się a więc:
Dzień Dobry dziewczynki i "chłopcy"

A ja mam męża w domu Dzisiaj rano wpakował mi się ktoś do łóżka a ja nie wiedziałam o co chodzi A to mój mężczyzna

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Dziewczyny myślałyście o zakupie żelu Dianatal do ochrony krocza?? Ja się zastanawiam dośc poważnie, ale jest on drogi no i szpital musi wyraziź zgodę na jego aplikację podczas porodu.
Ja mam jakies dziwne przeczucie,że będę miała cc więc krocza ochraniać nie będe
Cytat:
Też staram się jeść w niewielkich ilościach, ale jak się dorwę do czekolady to całą potrafię zjeść
Ja jem raz dziennie.Rano zaczynam wieczorem kończę

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 11:08   #3983
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
ósmy jest od 32 tygodnia do 35, potem od 36 jest dziewiąty
więc masz końcówkę siódmego miesiąca
tak, dokładnie tak jest Ja też skończyłam 30 tydzień, więc można powiedzieć, że jestem w połowie 7 miesiąca.

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ułoży się jak urodzi się dziecko
ja też mam doły ale to wszystko widzę że przez hormony na mózg mi ciśnie
też mam straszne humory.... I fazy... Wczoraj do późnego popołudnia byłam nie do życia po prostu, chciało mi się płakać tylko i w ogóle beznadziejnie się czułam. Wrócił mąż z pracy, poszliśmy na spacer i już było lepiej

Ale mój S. też jest dzielny, bo przyjmuje na klatę na prawdę dużo moich faz i całkiem dobrze sobie z nimi radzi. Bardzo mnie wspiera

Cytat:
zabrałam się za ćwiczenia, ale za długa przerwa dała mi się we znaki.
w planach były 4 zestawy 10 minutowe. zrobiłam 2.
a ćwiczyłaś z jakąś płytką czy sama sobie ustaliłaś jakiś plan treningowy?
Stary 2012-03-01, 11:10   #3984
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:

Zdecydowałaś się już gdzie będziesz rodzić?
No chyba na żeromskiego, ale tylko ze wzgledu na "znajomosci", bo poza tym to słysze same nieciekawe opinie

Cytat:
Tak niestety dzieje się przez hormony, na suche włosy polecam profejonalny balsam który jest rewelacyjny http://allegro.pl/403-matrix-biolage...149765274.html
Dzięki za linka, jeśli ma byc skuteczny to napewno zakupię chociaz tani nie jest

Cytat:

Ja mam jakies dziwne przeczucie,że będę miała cc więc krocza ochraniać nie będe
A wiesz, że na żeromskiego po cc, podobno lezy się 10 dni, z cewnikiem
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 11:12   #3985
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość

"Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów"
i "Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka"
Tez fajne tytuły

Ja siedze w pustym pokoju, wydałam stare meble, jutro przywożą nowe, wiec siedze na kartonach, a za tydzien mąż zabiera sie za malowanie. Tak dziwnie mi, bo miałam poukładane wszystko, a teraz to wszystko sie zmienia A to wszystko dla naszej Malutkiej
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 11:12   #3986
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
a ćwiczyłaś z jakąś płytką czy sama sobie ustaliłaś jakiś plan treningowy?
ćwiczenia z internetu. http://www.youtube.com/watch?v=2qo_n...eature=related

Malinka

Haniusia
Stary 2012-03-01, 11:13   #3987
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Słyszałam i czytałam.
Problem IMO jest taki, że przede wszystkim szpital musi mieć odpowiednio przeszkolony personel do zastosowania tego produktu. Czy Twój szpital ma takie osoby? U mnie wszystkie położne mają wiedzę, ale ja się nie zdecyduję. Druga sprawa to to, że badania przeprowadzone były na grupie chyba 200 kobiet. Jak dla mnie nie jest to grupa reprezentatywna.
ALe jeśli masz być spokojniejsza to dlaczego nie spróbować

Cytat:
Oj tam, mnie też się zdarza. Ale nie zjadam całej tabliczki codziennie

Cytat:
A ja mam męża w domu Dzisiaj rano wpakował mi się ktoś do łóżka a ja nie wiedziałam o co chodzi A to mój mężczyzna
Uff...

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 11:24   #3988
aga_bre
Rozeznanie

Właśnie ja najbardziej obawiam sie tego, że szpital może nie wyrazić na to zgody, ale ogólnie kusi mnie to tak samo jak kusi mnie balonik epino. Ja chyba najbardziej boję się tego parcia i pęknięcia, więc szukam wszelkich sposobów, żeby tego uniknąć.
Stary 2012-03-01, 11:32   #3989
andzya
Zakorzenienie

Cytat:

ooooo świetnie !!! właśnie czegoś takiego poszukiwałam !!!
Tylko powiedz, jakie ona ma tam ciężarki? Bo włączyłam bez głosu na razie i dopiero wieczorem będę mogła sprawdzić.
Stary 2012-03-01, 11:34   #3990
fonn
Rozeznanie

Cześć!
Nie pisałam kilka dni, mam nawał pracy
Staram się Was teraz nadrobić, co jest raczej niemożliwe

Wypowiem się póki co w temacie chrztu i objadania
a więc chrzest - ja nie jestem wierząca (nie to, że tylko nie praktykuję, ale po prostu nie ma we mnie wiary, wychowałam się w rodzinie raczej niewierzącej i nie zakładam istnienia Boga), mój Mąż - sama nie wiem na pewnoe nei praktykujemy, w kwestii wiary nie mogę się za nikogo wypowiadać. Chrzest rozumiem jako, że tak to nazwę, "zapisanie" dziecka do Kościoła i podjęcie zobowiązania do wychowania go w wierze, której naucza Kościół. Ja z góry wiem, że dziecka w wierze katolickiej (ani innej) nie wychowam, nie jestem religijna i nie chcę niczego udawać. Mogę uczyć młodego o tradycji (Boże Narodzenie, Wielkanoc itd), ale to przecież nie to samo, co wychować dziecko w wierze. Nie widzę nas obojga w roli rodziców wychowujących dzieci w duchu wiary, zatem nie czuję potrzeby (i niestety sensu) chrzczenia dziecka. Skłaniam się raczej ku temu, aby mogło ono świadomie i samodzielnie podjąć kiedyś decyzję o przystąpieniu do jakiegokolwiek wyznania. Ochrzczenie niemowlęcia w KK jest w pewnym sensie narzuceniem mu tej konkretnej wiary, a to sprzeczne z moimi przekonaniami.
Oczywiście jeszcze będziemy z Mężem o tym rozmawiać, na razie jakoś nas ominęło.
Wiem, że moja rodzina raczej nie będzie się interesować chrztem i nie podejmie próby przymuszenia nas do tego (swoją drogą nienawidzę takiego zachowania, kiedy ktoś jest wierzący i on wie lepiej, kto potrzebuje ślubu kościelnego i innych sakramentów - i narzuca swoje zdanie). Obawiam się za to reakcji na ewentualny brak chrztu ze strony rodziny Męża, no ale nie uprzedzajmy faktów.
Na pewno się wkurzę, jeśli ktokolwiek powie do mnie "musisz to zrobić". Bo ja wiem, co muszę, a czego nie. Podyskutuję chętnie, ale nie dam sobie niczego narzucić.
Jeżeli Mąż uzna konieczność ochrzczenia dziecka i przedstawi mi ją w sensownych argumentach, prawdopodobnie się na to zgodzę.

No, to tyle drażliwego tematu.
Co do objadania - ja objadam się seriami tygodniowymi (oczywiście też w granicach rozsądku). W połowie lutego miałam szał pączkowy i codziennie jednego musiałam zjeść. Po kilku dniach przeszło na jabłka (to chyba dłuższe uzależnienie ), ostatnio na truskawki.
Mam otóż w sklepie koło domu truskawki wyglądają jak woskowe, ale smakują naprawdę znakomicie, jak prawdziwe truskawki, są pachnące, słodkie i soczyste. No i smakują truskawkami

Gabbi, trzymam kciuki za poprawę nastroju
Nie chcę się mądrzyć, ale myślę sobie, że prawdopodobnie nie będąc pod takim wpływem hormonów, jak teraz, łagodniej spojrzałabyś na męża. Trzeba przeczekać

Ja też mam swoją propozycję tytułu nowego wątku:
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem"

Edytowane przez fonn
Czas edycji: 2012-03-01 o 11:38
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości