|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3962 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
To super!Cytat:
![]() A tak odnośnie moczu już nie raz miałam Wam pisać. Czy mocz do badania oddajecie po podmyciu się i z tzw. środkowego strumienia? Ja dawniej nigdy tak nie robiłam, w ciąży z Maksem też nie. Nie miałam na szczęście żadnych z tym problemów, a od dziecka robiłam tak, że jak trzeba było dać mocz do badania, to mama stawiała pojemniczek w ubikacji, rano pierwszy raz jak szłam, to do pojemniczka... i było, więc i potem nigdy mi się nie chciało "bawić z tym środkowym strumieniem" A teraz jakoś tak wyszło, że przy pierwszym skierowaniu na badania gin mi tak wyraźnie zaznaczył, jak mocz ma być zebrany, opisał dokładnie to pomyślałam "a dobra, zrobię tak jak chciał..." I tak jak wcześniej zawsze choć ogólnie wyniki miałam dobre, tak jednak zawsze jakieś tam coś "pojedyncze w polu widzenia" się pojawiało, a odkąd robię tak jak należy, to mam wyniki moczu idealne...Wybaczcie, że tak dokładnie opisuję, ale może komuś się przyda, komu tak jak mi nie chciało się wcześniej tak robić... ![]() Cytat:
Tak się cieszę, że Maksia rodziłam w takim, gdzie była maniera bycia miłym i pomocnym ![]() Udanego remontu w takim razie ![]() Cytat:
A Ty nie daj się temu złemu humorowi, dasz radę z dietą, odpoczywaj tak jak gin kazał i będzie dobrze! ![]() A co tż na takie Twoje ukrywanie sie? Jednak wydaje mi się, że duże znaczenie dla faktu, jak kobieta myśli o sobie w ciąży, ma sposób w jaki traktuje ją partner... choć oczywiście nie ma tu też reguły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Już sobie notuję Coraz więcej mamy wierszokletów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma się czego wstydzić, różnie się w życiu układa... Trzymaj się |
||||||||
|
|
|
#3963 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mysle ze to dobrze.Cytat:
Gaabi - co sie stalo? mam nadzieje ze jeszcze wszystko sie pouklada... |
|||
|
|
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje
|
|
|
#3965 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry!
moj maz mnie obudzil, bo wyszedl dzis wczesnie do pracy i juz nie spie ---------- Dopisano o 05:26 ---------- Poprzedni post napisano o 05:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 05:28 ---------- Poprzedni post napisano o 05:26 ---------- Cytat:
![]() pokazesz jak przywioza? ![]() ---------- Dopisano o 05:29 ---------- Poprzedni post napisano o 05:28 ---------- Cytat:
świetnie, ale troche malo marketingowe |
|||
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
pokażę
![]() całą kuchnię pokażę jak już będzie gotowa. zimno mi. cholera wczoraj było pięknie a dzisiaj od rana deszcz. na dodatek zakręciłam kaloryfer wczoraj i teraz się trzęsę z zimna. brrrr mąż dzisiaj zaspał. obudził się 2 min przed rozpoczęciem pracy. 2 po 7 już dzwonili do niego co musi zrobić :/ osioł wyłączył budzik. a gdy jest włączony to wstaje przed budzikiem |
|
|
|
#3967 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja byłam wczoraj w sr. Moje największe zdziwienie - poród naturallny to nie to co myslałam. Okazuje się, że poród naturalny jest wtedy, kiedy nie korzysta się z żadnych znieczuleń.. W przypadku użycia jakiegokolwiek znieczulenia jest to już poród zabiegowy. Ja chcę mieć gaz rozweselający a jak nie będę wytrzymywać to zewnątrz-oponowe. Pytałam o znieczulenie gazem rozweselający. Nasza babeczka jest zdania, że jest to jeden z lepszych środków, jest też mało inwazyjny, ale z racji, że jest to forma wziewna (szybko przedostaje się do krwi) i dzidziuś może mieć przez to mniej punktów w skali Apgar. Momentami byłam zła na tę położoną, bo bardzo mocno stawia na sn i na poród rodzinny. My z M jeszcze nie podjęliśmy decyzji odnośnie tego czy taką formę wybierzemy, no ale nic to.Na brochowie taka sala kosztuje chyba 100/dobę.
|
|
#3968 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, że tutaj się uzewnętrzniłam...niepotrz ebnie
![]() Mam taką naturę, że wszystkim bardzo się przejmuję i często mnie to przerasta. Natomiast P ma zupełnie odwrotne podejście do życia i męczy mnie to strasznie. Troszkę zaniedbaliśmy nasz związek wcześniej, a teraz chyba nie jest czas na naprawianie P mówi, że SIĘ ułoży, że będzie się starał itd. ale ja jakoś tracę nadzieję... samo SIĘ nie zrobi A wydaje mi się, że to co najważniejsze w związku nam uciekło. Pozostała "tylko" miłość...Poza tym, ja czuję się w życiu bardzo samotna i chyba to mnie najbardziej boli. Mam poczucie, że moje życie nie jest moje, bo nie tak miało być... Co jakiś czas dostaję mocno młotkiem w łeb i trudno jest mi się otrząsnąć. Szkoda mi dziecka, bo na pewno cierpi razem ze mną. Dzisiaj Hania tylko rano leciutko mnie szturchnęła i zamilkła...tak jest do tej pory ![]() Podejrzewam, że będę się teraz mniej udzielała na forum. Muszę zająć się swoją psychiką. Czytać będę na bieżąco. Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego dobrego. Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-03-01 o 09:01 |
|
|
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam doły ale to wszystko widzę że przez hormony na mózg mi ciśnie
|
|
#3970 |
|
Zadomowienie
|
Gaabbi będzie dobrze
|
|
|
|
#3971 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to pewnie odradzasz cc??Cytat:
kochana ułoży się, teraz nam hormony szaleją, a dziecko zbliża i zcala związek
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|||||
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
zabrałam się za ćwiczenia, ale za długa przerwa dała mi się we znaki.
w planach były 4 zestawy 10 minutowe. zrobiłam 2. idę zrobić sobie drugie śniadanie i zabieram się za sprzątanie. |
|
|
|
#3973 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Witam
Ale poleciałyście wczoraj z tymi postami Ja ostatnio staram się ograniczać siedzenie przed komputerem bo jak już zasiądę to koniec ![]() Cytat:
Myślę, że z tymi numerami to dobry pomysł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi osobiście podoba się ten pierwszy Cytat:
Cytat:
Mnie też teraz czeka badanie poziomu cukru aż się boję Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki i mam nadzieję, że wszystko Ci się poukłada ![]() Szalejące hormony też wszystko utrudniają i wyolbrzymiają nieraz wiem sama po sobie ![]() A ja dziś się lenię na obiad zrobię tylko zupę ogórkową i naleśniki Złapały mnie rano skurcze no i trochę się wystraszyłam, ale na szczęście to tylko te przedpowiadające
|
|||||||
|
|
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Ja ostatnio mam jakąś taką tkliwość dla mojego męża, nie przejdę obok, żeby się nie przytulić, cmoknąć albo po głowie pogłaskać... |
|
|
|
|
#3975 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej
Cytat:
![]() Moim zdaniem, chrzest "dla papierka" trąca hipokryzją! Cytat:
Kism - no niestety szpital w którym teraz prawdopodobnie będę rodzic, to z tego co slyszałam taki zmanierowany własnie w złą stronę no ale mam tam "moją" położną więc mam nadzieję, że jakoś dam radę ![]() Gabi - trzymaj się Ania_85 - Twoje historie sa niesamowite, jestes bardzo dzielna ![]() Izotopia - w avatarku masz napisane, że mieszkasz w okolicach Pucka, moja koleżanka ostatnio pojechała tam (a od nas to ok 150 km) rodzić ze względu na możliwośc rodzenia w wodzie i do wody. Była zachwycona. Co Ty o tym myslisz, czy jest to u was popularne, jakie sa opinie lekarzy itd? Edytowane przez asiula_n Czas edycji: 2012-03-01 o 13:34 |
||
|
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Gaabbi, tulę mocno.
Cytat:
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Tak odnośnie jedzenia. Też jem wszystko na co mam ochotę, nie przejadam się. Zauważyłam, że trawienie mi się poprawiło. Przed ciążą miałam często zaparcia, a teraz regularnie codziennie odwiedzam toaletę. Być może to jest efekt bardzo zróżnicowanej diety.
|
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Tacca ładnie wyglądasz
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale przynajmniej niektórzy a w tym ja wiedzieliby o co chodzi
![]() Cytat:
Zdecydowałaś się już gdzie będziesz rodzić? |
|
|
|
|
#3980 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny myślałyście o zakupie żelu Dianatal do ochrony krocza?? Ja się zastanawiam dośc poważnie, ale jest on drogi no i szpital musi wyraziź zgodę na jego aplikację podczas porodu.
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3982 | ||
|
Wtajemniczenie
|
O jaaaa ale ze mnie nie wychowany człowiek
Nie przwywitałam się a więc:Dzień Dobry dziewczynki i "chłopcy" A ja mam męża w domu A to mój mężczyzna![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też skończyłam 30 tydzień, więc można powiedzieć, że jestem w połowie 7 miesiąca.Cytat:
Ale mój S. też jest dzielny, bo przyjmuje na klatę na prawdę dużo moich faz i całkiem dobrze sobie z nimi radzi. Bardzo mnie wspiera a ćwiczyłaś z jakąś płytką czy sama sobie ustaliłaś jakiś plan treningowy?
|
|
#3984 | ||
|
Rozeznanie
|
No chyba na żeromskiego, ale tylko ze wzgledu na "znajomosci", bo poza tym to słysze same nieciekawe opinie
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja siedze w pustym pokoju, wydałam stare meble, jutro przywożą nowe, wiec siedze na kartonach, a za tydzien mąż zabiera sie za malowanie. Tak dziwnie mi, bo miałam poukładane wszystko, a teraz to wszystko sie zmienia A to wszystko dla naszej Malutkiej |
|
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3987 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Problem IMO jest taki, że przede wszystkim szpital musi mieć odpowiednio przeszkolony personel do zastosowania tego produktu. Czy Twój szpital ma takie osoby? U mnie wszystkie położne mają wiedzę, ale ja się nie zdecyduję. Druga sprawa to to, że badania przeprowadzone były na grupie chyba 200 kobiet. Jak dla mnie nie jest to grupa reprezentatywna. ![]() ALe jeśli masz być spokojniejsza to dlaczego nie spróbować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3988 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie ja najbardziej obawiam sie tego, że szpital może nie wyrazić na to zgody, ale ogólnie kusi mnie to tak samo jak kusi mnie balonik epino. Ja chyba najbardziej boję się tego parcia i pęknięcia, więc szukam wszelkich sposobów, żeby tego uniknąć.
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooooo świetnie !!! Tylko powiedz, jakie ona ma tam ciężarki? Bo włączyłam bez głosu na razie i dopiero wieczorem będę mogła sprawdzić.
|
|
#3990 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
Nie pisałam kilka dni, mam nawał pracy ![]() Staram się Was teraz nadrobić, co jest raczej niemożliwe Wypowiem się póki co w temacie chrztu i objadania ![]() a więc chrzest - ja nie jestem wierząca (nie to, że tylko nie praktykuję, ale po prostu nie ma we mnie wiary, wychowałam się w rodzinie raczej niewierzącej i nie zakładam istnienia Boga), mój Mąż - sama nie wiem na pewnoe nei praktykujemy, w kwestii wiary nie mogę się za nikogo wypowiadać. Chrzest rozumiem jako, że tak to nazwę, "zapisanie" dziecka do Kościoła i podjęcie zobowiązania do wychowania go w wierze, której naucza Kościół. Ja z góry wiem, że dziecka w wierze katolickiej (ani innej) nie wychowam, nie jestem religijna i nie chcę niczego udawać. Mogę uczyć młodego o tradycji (Boże Narodzenie, Wielkanoc itd), ale to przecież nie to samo, co wychować dziecko w wierze. Nie widzę nas obojga w roli rodziców wychowujących dzieci w duchu wiary, zatem nie czuję potrzeby (i niestety sensu) chrzczenia dziecka. Skłaniam się raczej ku temu, aby mogło ono świadomie i samodzielnie podjąć kiedyś decyzję o przystąpieniu do jakiegokolwiek wyznania. Ochrzczenie niemowlęcia w KK jest w pewnym sensie narzuceniem mu tej konkretnej wiary, a to sprzeczne z moimi przekonaniami.Oczywiście jeszcze będziemy z Mężem o tym rozmawiać, na razie jakoś nas ominęło. Wiem, że moja rodzina raczej nie będzie się interesować chrztem i nie podejmie próby przymuszenia nas do tego (swoją drogą nienawidzę takiego zachowania, kiedy ktoś jest wierzący i on wie lepiej, kto potrzebuje ślubu kościelnego i innych sakramentów - i narzuca swoje zdanie). Obawiam się za to reakcji na ewentualny brak chrztu ze strony rodziny Męża, no ale nie uprzedzajmy faktów. Na pewno się wkurzę, jeśli ktokolwiek powie do mnie "musisz to zrobić". Bo ja wiem, co muszę, a czego nie. Podyskutuję chętnie, ale nie dam sobie niczego narzucić. Jeżeli Mąż uzna konieczność ochrzczenia dziecka i przedstawi mi ją w sensownych argumentach, prawdopodobnie się na to zgodzę. No, to tyle drażliwego tematu. Co do objadania - ja objadam się seriami tygodniowymi (oczywiście też w granicach rozsądku). W połowie lutego miałam szał pączkowy i codziennie jednego musiałam zjeść. Po kilku dniach przeszło na jabłka (to chyba dłuższe uzależnienie ), ostatnio na truskawki.Mam otóż w sklepie koło domu truskawki wyglądają jak woskowe, ale smakują naprawdę znakomicie, jak prawdziwe truskawki, są pachnące, słodkie i soczyste. No i smakują truskawkami Gabbi, trzymam kciuki za poprawę nastroju ![]() Nie chcę się mądrzyć, ale myślę sobie, że prawdopodobnie nie będąc pod takim wpływem hormonów, jak teraz, łagodniej spojrzałabyś na męża. Trzeba przeczekać Ja też mam swoją propozycję tytułu nowego wątku: Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem" Edytowane przez fonn Czas edycji: 2012-03-01 o 11:38 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

Wstyd...

Tak się cieszę, że Maksia rodziłam w takim, gdzie była maniera bycia miłym i pomocnym 

Jednak wydaje mi się, że duże znaczenie dla faktu, jak kobieta myśli o sobie w ciąży, ma sposób w jaki traktuje ją partner... choć oczywiście nie ma tu też reguły
i juz nie spie
Coś chyba pozmieniali i nie mogę teraz tego znaleźć...

A wydaje mi się, że to co najważniejsze w związku nam uciekło. Pozostała "tylko" miłość...
kochana ułoży się, teraz nam hormony szaleją, a dziecko zbliża i zcala związek 

Nie chciałabym, żeby w klasie moja córcia miała 5 koleżanek o tym samym imieniu