|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
Zazdroszczę Ci że masz już wszystko gotowe - ja nawet listy nie mam doprecyzowanej |
|
|
|
|
#4232 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Zapomniałam załączyć zdjęcia
![]() (może trochę ciemne, bo dziś kiepska pogoda na zdjęcia) |
|
|
|
#4233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rinco śliczności
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#4234 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4235 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ma astmę co potęguję jego i tak chorowite ciałko.Leżał już tyle razy w szpitalu na oskrzela,płuca,krtań że nie jestem w stanie zliczyc.Ostatnio w lipcu na zapalenie krtani a w szpitalu dostał jeszcze zapalenia oskrzeli.Tego wymazu z gardła nie miał robionego.W sumie dlaczego żaden z lekarzy nigdy na to nie wpadł,żeby to zrobićCytat:
|
||
|
|
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idź koniecznie w czapce !! Albo chociaż kaptur załóż
|
|
#4237 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi też to się wydaje niezbyt zręczne - ale zobaczę jak mocno będą naciskać i coś wymyślę
|
|
|
|
|
#4238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najwazniejsze są i tak dodatki i makijaż , wyfarbowane włosy ,bo jakoś w pracy musze wyglądac na szczęście nie mamy dress kodu więc jest oki ale nie powiem większośc tych ładniejszych sweterków mam od mamy |
|
|
|
|
#4239 |
|
Wtajemniczenie
|
Rinco śliczności
Jak słyszę czapka zaraz przypomina mi się moja babcia.Zawsze jak do niej przychodze to od razu na wejściu Aniuś okryj się,gdzie masz czapkę,szalik.Szkoda jeszcze że nie zagląda mi pod spodnie żeby sprawdzić czy mam rajstopy ewentualnie kalesony |
|
|
|
#4240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No to ja wychodzę. Piszę mojemu że idę na spacer a on mi odpisuje: "Nie wydaj za dużo" haha
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-03-02 o 12:25 |
|
|
|
|
#4241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4242 |
|
Zadomowienie
|
piękne te wasze zdobycze (ciuszki)
|
|
|
|
#4243 |
|
Zadomowienie
|
U mnie teść już w styczniu, jak dowiedział się, że jedziemy do dzieciowego sklepu, dał kasę na wózek, bo nie wyobrażam sobie, ze ktoś mi kupuje bez mojej wiedzy. Moja mama też ostatnio chciała dać na wózek, ale powiedzieliśmy, ze teść ją wyprzedził to dała kasę na pozostałą wyprawkę, tyle, ze już większość mamy kupione, więc wplacimy na konto
|
|
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi rodzice też nam dokładają się do wózka, fotelik samochodowy kupił nam znajomy. Moi teściowie albowiem nie za bardzo dołożyli się nam do ślubu, tłumacząc, że nie mają pieniędzy i w ogóle (sratata), ale samochód 19-letniej siostrze mojego męża przedwczoraj kupili. Coraz bardziej jestem do nich zniechęcona....
|
|
#4245 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak to impreza dla Tatusiów....ale kto powiedział że mamusie sobie zrobić nie mogą? ![]() mam gotowe - i jak już tysiąc razy podkreślałam, tyllko dlatego że jestem tutaj całkowicie sama, znajomi z IE są o jakieś 4 h drogi ode mnie, z resztą mają swoje życie, cała rodzina i przyjaciele są w POlsce, nie miałam innego wyjścia jak sobie samemu wszystko zorganizować, a skoro musiałam zrobić to sama - zrobiłam wcześniej, żeby potem nie płakać i nie narzekać, że przecież miałam tyle czasu i wszystko zostało mi na ostanią minutę.... z resztem jestem typem, który musi mieć wszyskto załatwione dużo przed ![]() Cytat:
naprawdę wyprawka Ci się udaje!Cytat:
no właśnie - ja nie chciałam być w takiej sytuacji - jeśli będą chcieli dać - to wezmę, bo pieniądze mi się przydadzą na pampersy i inne, ale jak nie, to trudno - wózek już mam i stres poszedł w niepamięć ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie mam teściów. Mały będzie miał niestety tylko dziadków z mojej strony.
Sama sobie wolę kupić co mi potrzeba, rodzice pewnie po urodzeniu dadzą nam pieniążki dla Piotrusia. Ja też z tych nieproszących. |
|
|
|
#4247 |
|
Zadomowienie
|
U mnie o ile dla teściów ten wydatek na wózek nie był pewnie w ogóle odczuwalny, tak dla moich rodziców pewnie był. Mówiłam nawet potem, ze mają teraz tyle wydatków, bo remontują łazienkę, że dalibyśmy sobie radę bez tej kasy, no ale wiecie jak to jest...pierwszy wnuk
poza tym nie chciałam żeby poczuli się, ze nie doceniamy tego.Ale ja generalnie też wychodzę z założenia, ze to moje dziecko i ja powinnam zapewnić mu wszystko co potrzebne. |
|
|
|
#4248 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja czekam na bratową z Anglii jak z ekwipunkiem przyleci w maju ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
moim zdaniem głupota takie imprezy Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moi rodzice jako dziadkowie są fantastyczni, chciałabym żeby moja mama potrafiła mnie kochać tak jak kocha swoje wnuczki.... Na szczęście jak coś się działo to zawsze miałam komitywę z tatą. Pewnie też będzie Adasia rozpieszczać i od tego są dziadkowie... ale wkurza mnie nie to że nie dali, tylko to że moja mama sama wyszła z tą propozycją a potem po prostu zamilkła.
|
|
|
|
|
#4250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I u Ciebie waga zacna Źle, że dziewczynka?Cytat:
![]() A co do chrzcin... jeśli kogoś stać to co nam do tego?
|
|
|
#4251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam jeden migdał powiększony i oba do wycięcia od 3 roku życia. Ale moi rodzice nigdy się nie odważyli na tą operację. I jedno wiem napewno ![]() dzięki temu że mam migdały infekcje jestem w stanie zachamować na etapie gardła - dzięki temu ominęły mnie zapalenia płuc , oskrzeli itd. Kiedyś taki stary doktor to powiedział moim rodzicom i z doświadczenia widze że miał rację. A w dodatku dodam że nie każdą anginę trzeba leczyć wyłącznie antybiotykiem - i ja jeśli już choruję to właśnie na anginę - antybiotyk ze względu na anginę brałam ostatnio z 10 lat temu. A migdały przy każdej wizycie u laryngologa są do natychmiastowego usunięcia ![]() Przyznam szczerze że lubię jakość produktów z Angli
|
|
|
|
|
#4253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chyba umrę na zwolnieniu ![]() Ja mam wykres na wydruku, ale tutaj coś jest http://forum.styl.fm/waga-plodu-w-ciazy.t80443.htm Cytat:
|
|
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do wymiotów to mnie przestało mdlić grubo po 20t dopiero
|
|
#4255 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
u mnie to samo, za to uwielbiam moje migdaly W przedszkolu miałam tylko ospę, w podstawówce różyczkę i raz zapalenie gardła, w liceum nic,a na studiach- bo napiłam się z kufla kolezanki piwa- angine ropna- dwa razy się tak zarazilam![]() Jako dziecko czasem mnie to wkurzało, bo wszyscy chorowali i mieli wolne,a ja zawsze w szkole uciekac nie miałam smiałości
|
||
|
|
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4257 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Dołączam do wątku. Mam termin porodu na 28 maja- choć po każdej wizycie u ginekologa się zmienia Pierwszy termin miałam na 5 czerwca
|
#4258 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4259 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4260 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A wiecie do którego tygodnia robi się 4 d?? Czy to nie ma znaczenia?? Mój mąż się obudził dzisiaj i mówi że koniecznie musi zrobić jak najszybciej bo on jest ciekawy - zaskakuje mnie dzisiaj wyjątkowo |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

.... a przy okazji - ja wywodzę sie z Polskiej tradycji gdzie jest Pępkowe po urodzeniu dziecka, a nie świętowanie przed;')
jak się nie mogę zapiąc zakładam szalik i już

Ma astmę co potęguję jego i tak chorowite ciałko.Leżał już tyle razy w szpitalu na oskrzela,płuca,krtań że nie jestem w stanie zliczyc.Ostatnio w lipcu na zapalenie krtani a w szpitalu dostał jeszcze zapalenia oskrzeli.Tego wymazu z gardła nie miał robionego.W sumie dlaczego żaden z lekarzy nigdy na to nie wpadł,żeby to zrobić

robia chrzciny na 30 osob....
ludzie nie maja co z pieniedzmi robic...
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)