Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 12:08   #4231
Michalowa79
Raczkowanie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
u nas to się nazywa Baby Shower i w zależności jakich masz znajomych - przychodzą przynoszą pieniądze, albo ubranka, albo jakieś rzeczy dla dziecka.... ja tego nie robię, przede wszystkim dlatego że moim znajomym musiałabym zagwarantować spanie - 10 osób w moim domu? nie dałoby rady, z resztą każdy wie że będę miala dziecko wiec jak chcą to mogą mnie pojedyńczo odwiedzić, a szykowanie jedzenia napojów i innych - to już nie ten etap ciąży. Ja wolę teraz spokój i ewentualnie dwie osoby na kawie, jakoś tłok mnie irytuje. Ale to moje zdanie .... a przy okazji - ja wywodzę sie z Polskiej tradycji gdzie jest Pępkowe po urodzeniu dziecka, a nie świętowanie przed;')

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

wychodź tylko się nie przejmuj co msza na sobie jak się nie mogę zapiąc zakładam szalik i już na szczęście u nas coraz cieplej to mam nadzieję że będę zamiast kurtki mogła nosić mój ulubiony długi sweter ala płaszczyk

fajnie mieć kogoś - o tym ciągle mówię, ja jestem tu jedna jak palec, nie mam ani bratowych, ani rodziców, ani przyjaciółek - wszyscy zostali w Polsce, a skoro nie mam to trzeba sobie jakoś radzić. Ja się nie przejmuję - zrobiłam wyprawkę na jaką było mnie satać, może nie było w tym tyle przyjemności ile miałabym gdyby z połową ktoś mnie odciążył a ja mogła przeznaczyć te pieniądze na coś innego - ale jestem z siebie dumna, że w tym wszystkim udało mi się kupić to co najważniejsze i mam już prawie gotowe
A pępkowe to nie impreza dla Tatusiów??
Zazdroszczę Ci że masz już wszystko gotowe - ja nawet listy nie mam doprecyzowanej
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 12:08   #4232
rinco
Wtajemniczenie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Zapomniałam załączyć zdjęcia
(może trochę ciemne, bo dziś kiepska pogoda na zdjęcia)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rincociuszki1.jpg (103,2 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rincociuszki2.jpg (108,6 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rincociuszki3.jpg (130,2 KB, 46 załadowań)
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 12:11   #4233
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
moim zdaniem jest bardzo ciepło na dworze

Mi to tak zwane "baby shower" chcą zorganizować koleżanki W ubiegłym roku byłam u jednej na czymś takim, z tym,że dla niej to była impreza niespodzianka. Sama z siebie raczej bym tego nie zrobila.
Jak mnie teściowa zobaczy bez czapki to będzie ona jest gorsza niż moja mama

Rinco śliczności

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 12:15   #4234
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ale ładne
Stary 2012-03-02, 12:16   #4235
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Wiesz co ja jak byłam mała to też cały czas miałam jak nie anginę to zapelenie oskrzeli albo krtani. Na szczeście nigdy nie miałam zapalenia płuc. Ale u mnie było to wywołane wiekszym niż u innych osób mianem gronkowca w jamie ustnej. Do dzisiejszego dnia mam tak, ze jakbym np. teraz poszła do lekarza to stwierdziłby zapalenie gardla, bo mam tego gronkowca. Może zrób Filipowi wymaz z gardła i spradź czy u niego nie ma tekigo problemu i można to antybiotykiem wyleczyć - ja tak miałam. I od długiego czasu już raczej nie choruję. Albo ewentualnie czasami przerośnięte migdałki lub krzywa przegroda nosowa powoduje czeste przeziębienia.
A więc tak migdałki ma powiększone ale nie do wycięcia.Ale migdałki chyba nie mają nic wspólnego z drogami oddechowymi Ma astmę co potęguję jego i tak chorowite ciałko.Leżał już tyle razy w szpitalu na oskrzela,płuca,krtań że nie jestem w stanie zliczyc.Ostatnio w lipcu na zapalenie krtani a w szpitalu dostał jeszcze zapalenia oskrzeli.Tego wymazu z gardła nie miał robionego.W sumie dlaczego żaden z lekarzy nigdy na to nie wpadł,żeby to zrobić
Cytat:
eee jak były 4 miesiące to ja dopiero zaczynałam chodzić po sklepach i szukać towarów w racjonalnych cenach.... masz czas
u mnie do porodu zostały niecałe dwa - i do tego jeszcze jestem tu sama jak palec, więc musiałam się zebrać, biorąc pod uwagę że jestem w 8 miesiącu - nie mam ochoty prasować, przekładać i pakować torby jak bedę ledwo się ruszać. Dlatego ja chciałam mieć to już gotowe i wyprasowane poskładane i posegregowane...

no to gratulację mamy - moja kiedyś powiedziała że dołoży się do wózka - nigdy to nie nastąpiło.... a raczej temat ucichł, a ja nie z tych którzy się upominają
co do elegancji - też miałam taką nadzieję, bycia elegancką - ale jak pomyślałam ile ciuchy w ciązy kosztują to kupiłam sobie jedne jeansy i jedne dresy dla mamusiek i najczęsciej można mnie w tym zobaczyć trudno, kasa się u mnie nie wylewa przez okno, zatem trzeba sobie radzić jakoś
Nasi rodzice też się zadeklarowali jak byłam w ciązy z Filipem że się złożą na wózek.Doszło do tego że sami go kupiliśmy 2 tyg przed terminem.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 12:16   #4236
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
a no to cofam idź koniecznie w czapce !! Albo chociaż kaptur załóż
Stary 2012-03-02, 12:17   #4237
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
moim zdaniem jest bardzo ciepło na dworze

Mi to tak zwane "baby shower" chcą zorganizować koleżanki W ubiegłym roku byłam u jednej na czymś takim, z tym,że dla niej to była impreza niespodzianka. Sama z siebie raczej bym tego nie zrobila.

Mi też to się wydaje niezbyt zręczne - ale zobaczę jak mocno będą naciskać i coś wymyślę
Stary 2012-03-02, 12:20   #4238
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:

no to gratulację mamy - moja kiedyś powiedziała że dołoży się do wózka - nigdy to nie nastąpiło.... a raczej temat ucichł, a ja nie z tych którzy się upominają
co do elegancji - też miałam taką nadzieję, bycia elegancką - ale jak pomyślałam ile ciuchy w ciązy kosztują to kupiłam sobie jedne jeansy i jedne dresy dla mamusiek i najczęsciej można mnie w tym zobaczyć trudno, kasa się u mnie nie wylewa przez okno, zatem trzeba sobie radzić jakoś
co do elegancji to po prostu jensy ciazowe, bluzka taka normalana ale żeby dłuższa była i jakiś sweterek , bluski koszulowe już dawno wyniosłam bo tylko guzik pod biustem zapinałam
najwazniejsze są i tak dodatki i makijaż , wyfarbowane włosy ,bo jakoś w pracy musze wyglądac na szczęście nie mamy dress kodu więc jest oki
ale nie powiem większośc tych ładniejszych sweterków mam od mamy
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 12:22   #4239
anulka4771
Wtajemniczenie

Rinco śliczności

Jak słyszę czapka zaraz przypomina mi się moja babcia.Zawsze jak do niej przychodze to od razu na wejściu Aniuś okryj się,gdzie masz czapkę,szalik.Szkoda jeszcze że nie zagląda mi pod spodnie żeby sprawdzić czy mam rajstopy ewentualnie kalesony

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 12:23   #4240
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Rinco śliczności

Jak słyszę czapka zaraz przypomina mi się moja babcia.Zawsze jak do niej przychodze to od razu na wejściu Aniuś okryj się,gdzie masz czapkę,szalik.Szkoda jeszcze że nie zagląda mi pod spodnie żeby sprawdzić czy mam rajstopy ewentualnie kalesony
Tak, tak, moja teściowa fakt, że nie zagląda mi pod spodnie, ale jak raz zobaczyła jak zakładam kozaki a miałam tylko skarpetki to miałam wykład gorszy niż w szkole

No to ja wychodzę. Piszę mojemu że idę na spacer a on mi odpisuje: "Nie wydaj za dużo" haha

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-03-02 o 12:25
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 12:25   #4241
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Ci że masz już wszystko gotowe - ja nawet listy nie mam doprecyzowanej
Pępkowe jest dla tatusiów i już jak dzidzia jest na świecie.
Cytat:
Ślicznościowe!
Stary 2012-03-02, 12:27   #4242
diablica071086
Zadomowienie

piękne te wasze zdobycze (ciuszki)
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 12:32   #4243
8ewus8
Zadomowienie

U mnie teść już w styczniu, jak dowiedział się, że jedziemy do dzieciowego sklepu, dał kasę na wózek, bo nie wyobrażam sobie, ze ktoś mi kupuje bez mojej wiedzy. Moja mama też ostatnio chciała dać na wózek, ale powiedzieliśmy, ze teść ją wyprzedził to dała kasę na pozostałą wyprawkę, tyle, ze już większość mamy kupione, więc wplacimy na konto
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 12:39   #4244
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
U mnie teść już w styczniu, jak dowiedział się, że jedziemy do dzieciowego sklepu, dał kasę na wózek, bo nie wyobrażam sobie, ze ktoś mi kupuje bez mojej wiedzy. Moja mama też ostatnio chciała dać na wózek, ale powiedzieliśmy, ze teść ją wyprzedził to dała kasę na pozostałą wyprawkę, tyle, ze już większość mamy kupione, więc wplacimy na konto
super
Moi rodzice też nam dokładają się do wózka, fotelik samochodowy kupił nam znajomy. Moi teściowie albowiem nie za bardzo dołożyli się nam do ślubu, tłumacząc, że nie mają pieniędzy i w ogóle (sratata), ale samochód 19-letniej siostrze mojego męża przedwczoraj kupili. Coraz bardziej jestem do nich zniechęcona....
Stary 2012-03-02, 12:41   #4245
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

tak to impreza dla Tatusiów....ale kto powiedział że mamusie sobie zrobić nie mogą?

mam gotowe - i jak już tysiąc razy podkreślałam, tyllko dlatego że jestem tutaj całkowicie sama, znajomi z IE są o jakieś 4 h drogi ode mnie, z resztą mają swoje życie, cała rodzina i przyjaciele są w POlsce, nie miałam innego wyjścia jak sobie samemu wszystko zorganizować, a skoro musiałam zrobić to sama - zrobiłam wcześniej, żeby potem nie płakać i nie narzekać, że przecież miałam tyle czasu i wszystko zostało mi na ostanią minutę.... z resztem jestem typem, który musi mieć wszyskto załatwione dużo przed

Cytat:
ciuszki bajeczne naprawdę wyprawka Ci się udaje!

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
A więc tak migdałki ma powiększone ale nie do wycięcia.Ale migdałki chyba nie mają nic wspólnego z drogami oddechowymi Ma astmę co potęguję jego i tak chorowite ciałko.Leżał już tyle razy w szpitalu na oskrzela,płuca,krtań że nie jestem w stanie zliczyc.Ostatnio w lipcu na zapalenie krtani a w szpitalu dostał jeszcze zapalenia oskrzeli.Tego wymazu z gardła nie miał robionego.W sumie dlaczego żaden z lekarzy nigdy na to nie wpadł,żeby to zrobić

Nasi rodzice też się zadeklarowali jak byłam w ciązy z Filipem że się złożą na wózek.Doszło do tego że sami go kupiliśmy 2 tyg przed terminem.
nie wiem czy migdały nie mają nic do rzeczy - moja koleżanka ciężko ostanio chorowała, poleciały jej kolana, była u kilku lekarzy, podejrzewano ją o reumatyzm - a okazało się że jej ciało choruje właśnie przez migdały - jak je usuną - w tym miesiącu Pani doktor powiedziała że obiawy się cofną!

no właśnie - ja nie chciałam być w takiej sytuacji - jeśli będą chcieli dać - to wezmę, bo pieniądze mi się przydadzą na pampersy i inne, ale jak nie, to trudno - wózek już mam i stres poszedł w niepamięć

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
no to gratulację teścia i rodziców.... tylko pozazdrościć. Ja teściów nie mam, jest tylko moja mama i tata. Tata się w nic nie miesza nieproszony a mama, cóż - ja nie umiem się prosić, nawet jesli propozycja była
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 12:46   #4246
Tacca
Zakorzenienie

Ja też nie mam teściów. Mały będzie miał niestety tylko dziadków z mojej strony.
Sama sobie wolę kupić co mi potrzeba, rodzice pewnie po urodzeniu dadzą nam pieniążki dla Piotrusia.
Ja też z tych nieproszących.
Stary 2012-03-02, 12:54   #4247
8ewus8
Zadomowienie

U mnie o ile dla teściów ten wydatek na wózek nie był pewnie w ogóle odczuwalny, tak dla moich rodziców pewnie był. Mówiłam nawet potem, ze mają teraz tyle wydatków, bo remontują łazienkę, że dalibyśmy sobie radę bez tej kasy, no ale wiecie jak to jest...pierwszy wnuk poza tym nie chciałam żeby poczuli się, ze nie doceniamy tego.

Ale ja generalnie też wychodzę z założenia, ze to moje dziecko i ja powinnam zapewnić mu wszystko co potrzebne.
Stary 2012-03-02, 12:54   #4248
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Tak mnie zastanawia ten nalot Zusu na chate
Poniewaz, ja nie wstaje do domofonu
Ci co roznosza ulotki, kiedys wyczaili,ze jestem, a co najgorsza wyczaili tez swiadkowie jechowy! W listopadzie spodziewalam sie kolegi, mial mi cos przywiezc za 5 min,no i za 5 min domofon, otowrzylam,potem drzwi i az mnie cofnelo, kiedy jakis dwoch facetow zapytalo mnie "Czy Bog jest ze mna w zyciu codziennym" Mysle sobie: jest - jak mowie np. "o moj Boze ale bałagan" itd splawilam ich,ze musze wracac do lozka,ale i tak uczepili sie mnie. Raz przez domofon powiedzialam im,ze ich nie wpuszcze,ze musze lezec. Potem jak ktos dzwonil to juz nie podchodzilam, nikt do mnie nie przychodzi,a jak juz przychodzi,to sie wczesniej zapowiada. A poza tym mam lezec,to dlaczego mam wstawac?
zawsze możesz pow że domofon nie działa, a sądzę że do listonosza z kasą z zusu byś wstała

Cytat:
Uffff myślałam ze to tylko ja jestem jakimś nadzwyczajnie przybierającym na wadze monstrum Chociaż jak się dzisiaj oglądałam w lustrze to nawet bardzo mi się podoba ten mój brzuszek

Ja póki co kupiłam tylko 1 szt. Ale na szczęscie znajomi zwariowali na tym punkcie i przy okazji shopingu kupują coś dla mojego Stasia
Tak wiec np. wczoraj przyszła paczka z Londynu z przepiękną bluzą z kapturem od 3 do 6 m-cy - dla prawdziwego rapera no i pierwsza biała koszula na święta - koleżanka nie mogła się powstrzymać przed zakupem.
A ja grzecznie wszystko zbieram - przebieram i dokupię co mi brakuje w maju
Ale wygląda na to ze nie wiele będę musiała. Moje nadgorliwe przyjaciółki które dopiero co urodziły na kupowały na zapas więc dostaję nowe sztuki

ja czekam na bratową z Anglii jak z ekwipunkiem przyleci w maju
Cytat:
Ja chyba pójdę na spacer. Fakt, że nie do końca się wyleczyłam, ale mnie już nosi. Już siedzę tydzień w domu

Myślicie że mam ubrać czapkę??Jest 7stopni...
Mam tylko wełniane
ja ubrałam czapkę i kaptur a też 7stopni u mnie a wieje

Cytat:
eee jak były 4 miesiące to ja dopiero zaczynałam chodzić po sklepach i szukać towarów w racjonalnych cenach.... masz czas
u mnie do porodu zostały niecałe dwa - i do tego jeszcze jestem tu sama jak palec, więc musiałam się zebrać, biorąc pod uwagę że jestem w 8 miesiącu - nie mam ochoty prasować, przekładać i pakować torby jak bedę ledwo się ruszać. Dlatego ja chciałam mieć to już gotowe i wyprasowane poskładane i posegregowane...

ja od początku jak się dowiedziałam a były promocje to kupowałam

Cytat:
No dopiero zaczęłam doceniać te moje psiapsiółki - na początku się stresowałam że jak to moje dziecko ma nosić coś po kimś?
Ale szybko się z tej durnej myśli wyleczyłam

A co myślicie o organizowaniu imprez przed porodem?
Nawet nie wiem jak to się nazywa - ale jedna znajoma poprosiła żeby koniecznie ją zaprosić jak będe organizować a ja wielkie oczy co to wogóle jest.

Słyszałyście coś o tym??
Jakie macie zdanie o takich imprezkach??

moim zdaniem głupota takie imprezy
Cytat:
wszystko fajne

Cytat:
Tak, tak, moja teściowa fakt, że nie zagląda mi pod spodnie, ale jak raz zobaczyła jak zakładam kozaki a miałam tylko skarpetki to miałam wykład gorszy niż w szkole

No to ja wychodzę. Piszę mojemu że idę na spacer a on mi odpisuje: "Nie wydaj za dużo" haha

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 12:56   #4249
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Ja też nie mam teściów. Mały będzie miał niestety tylko dziadków z mojej strony.
Sama sobie wolę kupić co mi potrzeba, rodzice pewnie po urodzeniu dadzą nam pieniążki dla Piotrusia.
Ja też z tych nieproszących.

moi rodzice jako dziadkowie są fantastyczni, chciałabym żeby moja mama potrafiła mnie kochać tak jak kocha swoje wnuczki.... Na szczęście jak coś się działo to zawsze miałam komitywę z tatą. Pewnie też będzie Adasia rozpieszczać i od tego są dziadkowie... ale wkurza mnie nie to że nie dali, tylko to że moja mama sama wyszła z tą propozycją a potem po prostu zamilkła.
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 13:00   #4250
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
agata super, że z pasożytem wszystko ok. A skąd masz tę miarę centylową??

Ja już po wizycie. I.... przeżyłam z M lekkie załamanie nerwowe. Lekarz powiedział, że dziewczynka. Więc generalnie zostaje dzidziuś i już nie będę sprawdzać, co tam sobie w brzuchu rośnie - tylko poczekamy na poród. Mamy na chwilę obecną remis w płci. Dzidziuś waży 1350g, obecnie to wg. OM 30/31 tc ,a wg. usg 29-30 tc. Termin porodu też mi się zmienił na 19 maja. Ogólnie pewne jest to, że jestem w ciąży - dobrze, że chociaż to się nie zmieniło.
A no i mam się zabrać do roboty jeżeli chodzi o morfologię, bo lekarz postraszył mnie transfuzją. Więc mam mocne postanowienie i będę się katowała sokiem z buraków.
Mam wykres na wydruku z USG.

I u Ciebie waga zacna Źle, że dziewczynka?

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
jak to? wymiotujesz w tak zaawansowanej ciazy? masakra.... odpoczywaj!!!

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

wczoraj rozmawialam z kolezanka.... robia chrzciny na 30 osob....
zalatwiaja sale, hotel itp.... ludzie nie maja co z pieniedzmi robic...
Są kobiety, które całą ciążę wymiotują

A co do chrzcin... jeśli kogoś stać to co nam do tego?

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 13:02   #4251
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
moi rodzice jako dziadkowie są fantastyczni, chciałabym żeby moja mama potrafiła mnie kochać tak jak kocha swoje wnuczki.... Na szczęście jak coś się działo to zawsze miałam komitywę z tatą. Pewnie też będzie Adasia rozpieszczać i od tego są dziadkowie... ale wkurza mnie nie to że nie dali, tylko to że moja mama sama wyszła z tą propozycją a potem po prostu zamilkła.
może, skoro sama zaproponowała, to da te pieniądze. Dawniej wózki kupowało się dopiero po narodzinach, więc może myśla, ze tez tak chcesz czekać.
Stary 2012-03-02, 13:04   #4252
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
nie wiem czy migdały nie mają nic do rzeczy - moja koleżanka ciężko ostanio chorowała, poleciały jej kolana, była u kilku lekarzy, podejrzewano ją o reumatyzm - a okazało się że jej ciało choruje właśnie przez migdały - jak je usuną - w tym miesiącu Pani doktor powiedziała że obiawy się cofną!
Bardzo interesująca teoria
Ja mam jeden migdał powiększony i oba do wycięcia od 3 roku życia.
Ale moi rodzice nigdy się nie odważyli na tą operację.
I jedno wiem napewno
dzięki temu że mam migdały infekcje jestem w stanie zachamować na etapie gardła - dzięki temu ominęły mnie zapalenia płuc , oskrzeli itd.
Kiedyś taki stary doktor to powiedział moim rodzicom i z doświadczenia widze że miał rację.
A w dodatku dodam że nie każdą anginę trzeba leczyć wyłącznie antybiotykiem - i ja jeśli już choruję to właśnie na anginę - antybiotyk ze względu na anginę brałam ostatnio z 10 lat temu.

A migdały przy każdej wizycie u laryngologa są do natychmiastowego usunięcia

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja czekam na bratową z Anglii jak z ekwipunkiem przyleci w maju
Przyznam szczerze że lubię jakość produktów z Angli
Stary 2012-03-02, 13:08   #4253
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze znowu przekroczyłam limit cytowania i mi obcieło połowę postów, zaraz się pogubię co komu chciałam napisać

Agata na zwolnieniu super - wczoraj o 9.00 rano miałam telefon z biura, bo czegoś tam nie mogli znaleść Poza tym budzę się przed 7.00 i nie chce mi się już spać, więc wstaję jak do pracy Plus jest taki, że więcej chodzę i się ruszam i nic mnie przez to nie boli Na razie mam co robić, więc się nie nudzę
Gdzie można sprawdzić tą siatkę centylową?
Jak nie chcesz żeby Ci cytaty uciekły, to na każdej stronie zaznacz to na co chcesz odpowiedzieć, i kliknij odpowiedz ale w nowym oknie. I w ten sposób odpowiesz na posty z tej jednej strony. I jak już odpowiesz to zaznacz sobie odpowiedzi na kolejnej stronie... i tak dalej

Ja chyba umrę na zwolnieniu ale fajnie, że Ci dobrze
Ja mam wykres na wydruku, ale tutaj coś jest http://forum.styl.fm/waga-plodu-w-ciazy.t80443.htm

Cytat:
Przepraszam, ale co ma teściowa do tego w czym chodzisz?

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 13:11   #4254
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo interesująca teoria
I jedno wiem napewno
dzięki temu że mam migdały infekcje jestem w stanie zachamować na etapie gardła - dzięki temu ominęły mnie zapalenia płuc , oskrzeli itd.
Kiedyś taki stary doktor to powiedział moim rodzicom i z doświadczenia widze że miał rację.
A w dodatku dodam że nie każdą anginę trzeba leczyć wyłącznie antybiotykiem - i ja jeśli już choruję to właśnie na anginę - antybiotyk ze względu na anginę brałam ostatnio z 10 lat temu.

Przyznam szczerze że lubię jakość produktów z Angli
ja też

co do wymiotów to mnie przestało mdlić grubo po 20t dopiero

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-03-02, 13:21   #4255
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
zawsze możesz pow że domofon nie działa, a sądzę że do listonosza z kasą z zusu byś wstała
na konto przelewają,na szczęscie

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
I jedno wiem napewno

u mnie to samo, za to uwielbiam moje migdaly W przedszkolu miałam tylko ospę, w podstawówce różyczkę i raz zapalenie gardła, w liceum nic,a na studiach- bo napiłam się z kufla kolezanki piwa- angine ropna- dwa razy się tak zarazilam
Jako dziecko czasem mnie to wkurzało, bo wszyscy chorowali i mieli wolne,a ja zawsze w szkole uciekac nie miałam smiałości
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 13:22   #4256
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
na konto przelewają,na szczęscie

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

u mnie to samo, za to uwielbiam moje migdaly W przedszkolu miałam tylko ospę, w podstawówce różyczkę i raz zapalenie gardła, w liceum nic,a na studiach- bo napiłam się z kufla kolezanki piwa- angine ropna- dwa razy się tak zarazilam
Jako dziecko czasem mnie to wkurzało, bo wszyscy chorowali i mieli wolne,a ja zawsze w szkole uciekac nie miałam smiałości
no jak da się im pismo z nr konta

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-03-02, 13:22   #4257
pamka
Raczkowanie

GG do pamka

Witam,
Dołączam do wątku. Mam termin porodu na 28 maja- choć po każdej wizycie u ginekologa się zmienia Pierwszy termin miałam na 5 czerwca
Stary 2012-03-02, 13:26   #4258
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:

co do wymiotów to mnie przestało mdlić grubo po 20t dopiero
no nie żartuj, ja bym chyba umarła, bo po 4 tygodniach miałam już serdecznie dość.

Z migdałkami to z tego co czytałam to raczej już się odchodzi od tego żeby je wycinać.
Stary 2012-03-02, 13:29   #4259
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
no jak da się im pismo z nr konta
jak komus nie chce sie bawic w pisma,to tez mozna do nich zadzwonic
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 13:29   #4260
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Jak nie chcesz żeby Ci cytaty uciekły, to na każdej stronie zaznacz to na co chcesz odpowiedzieć, i kliknij odpowiedz ale w nowym oknie. I w ten sposób odpowiesz na posty z tej jednej strony. I jak już odpowiesz to zaznacz sobie odpowiedzi na kolejnej stronie... i tak dalej

Ja chyba umrę na zwolnieniu ale fajnie, że Ci dobrze
Ja mam wykres na wydruku, ale tutaj coś jest http://forum.styl.fm/waga-plodu-w-ciazy.t80443.htm

Przepraszam, ale co ma teściowa do tego w czym chodzisz?
Ja na moich zdjęciach nie mam wagi... albo nie umiem jej znaleźć
A wiecie do którego tygodnia robi się 4 d?? Czy to nie ma znaczenia??
Mój mąż się obudził dzisiaj i mówi że koniecznie musi zrobić jak najszybciej bo on jest ciekawy - zaskakuje mnie dzisiaj wyjątkowo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości