|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
a może faktycznie po prostu ma taki okres niejedzenia, pewnie jak zgłodnieje to da znać. Nic na siłe bo więcej nerwów Was to kosztuje niż daje pożytku.
|
|
|
|
#2552 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Dzisiaj sukces - zjadła ze smakiem moją zupkę ![]() Ma któraś wózek Quinny speedy? Z gondoli byłam bardzo zadowolona, a teraz spacerówka to porażka ![]() Nie da rady ustawić oparcia do siedzenia i mała jest na pół leżąco i się denerwuje bo musi zadzierać głowę, żeby sobie świat pooglądać. No chyba że jakoś można podwyższyć sensownie to oparcie??? |
|||
|
|
|
#2553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Najlepszego dla Łobuziaka
Cytat:
2. No właśnie, to jest spacerówka z siedzeniem kubełkowym, nie? Ja mam inny wózek i też siedzenie kubełkowe i dla mnie to jest porażka, Kuba nie znosił w niej jeździć. Na wiosnę kupiłam druga spacerówkę, taką żeby mógł usiąść normalnie, oprzeć się o barierkę (albo oprzeć normalnie plecy) i wtedy spacery stały się przyjemnością .I muszę, po prostu MUSZĘ się pochwalić: Zuza ZJADŁA pomidorówkę, którą jej ugotowałam ! Co się od baaardzo dawna nie zdarzało.
|
|
|
#2554 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i gratuluję zjedzonej zupki To chyba dzień zjadania maminych wyrobów
|
|
|
|
|
#2555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
):http://allegro.pl/wozek-sprint-wozki...152667555.html I jest fajna, jak ją prowadzisz, to nie czuć że masz wózek, jest szeroka, rozkładana na płasko, jak Kuba miał 2 lata, to i on i córka koleżanki razem jeździli w tym wózku, tak szerokie ma siedzenie(razem siedzieli na siedzeniu, bez zapiętych pasów). Kuba jest drobny, ma prawie 4 lata a jeszcze wchodzi do tej spacerówki (czasami jak idziemy na długi spacer, to jego biorę w ten wózek a Zuz w kubełkową). Tylko to jest taka raczej masywna spacerówka. Lekka w prowadzeniu, ale jak chodzi o jej ciężar, to raczej z tych cięższych.
|
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie zmieniamy, tylko kupujemy drugie
Cytat:
|
|
|
|
|
#2557 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo mamusie
nie bijcie mnie juz jestem organizacyjnie jestem do wiec wybaczcie ![]() nadrabiam po kawałeczku, bo Jaś ostatnio mi nie śpi w dzien teraz pozwilam mu pobawic sie kabelkiem od telefonu zeby cokolwiek napisac wiez zaległe zyczenia i te aktualne Emi Zuzia Denis Asieńka wieeeeeelki buziaczek dla was maluszki Brumeczku brawa dla Tymka za marchewke obiecuje pozniej lub jutro wiecej napisac idziemy budowac domek z koca i poduch z Johnym
|
#2558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze jest to, że ona otwiera buzię na obiadek na łyżeczkę, ale jak jej coś nie zasmakuje (większości rzeczy) to koniec jedzenia, za ok godzinę podam to samo, budzie otwiera ale zaraz zamyka bo jej nie podchodzi.Dzisiaj nawet ugotowałam brokuł kalafior i marchew żeby miała w całości, wzięła do rączki ( siedziałam przy niej taka zestresowana, że głowa boli) ale rozgniotła tylko i koniec, nie wzięła do buzi,potem te warzywa rozgniotłam widelcem i coś tam pociumkała... Nie siedzę nad nią że ma jeść i koniec.Podaję nie chce odkładam i dziękuje, nie raz robię takie 3 podchody bo często zdarzało się tak, że za 2 czy 3 razem przekonywała się do smaku i je. Cytat:
A MA KTÓRAS WÓZEK ESPIRO MAGIC ?! |
||
|
|
|
#2559 |
|
Zadomowienie
|
Pierwszy spacerówkowy spacer zaliczony
bylo milo Igi rozgladal sie na poczatku ale potem jak to w jego zwyczaju usnal ![]() Bardzo bardzo dziekujemy za gratulacje wczoraj siadłam ale dzis juz mu sie nie chce jak sie go posadzi to siedzi ale sam sie nei dzwignie
|
|
|
|
#2560 |
|
Rozeznanie
|
my z Fifim po spacerku,aahhh przyjemnie
gdyby jeszcze tak nie wialo to w ogole bajka a potem z tz odebralismy wozek. w koncu -po dlugich rozwazaniach-zdecydowalismy sie na sprinta. zobaczymy jak bedzie sie sprawować![]() a rozwazalismy i cybexy, i inglesine (ceny troszke przerażały ), i walkera którego ma dziubek.. (też b. fajny,i tu był dylemat ) iustyna noo,widze ze tez korzystasz ze sprinta, i ze jestes zadowolona z niego, fajnie mam nadzieje ze to dobry zakup dla Zuziaka za zjedzona zupke!!zanetaa widzialam na żywo ten espiro magic. podobał mi sie, fajny, leciutki. ale znajoma mi go odradziła, ze względu na ten rozstaw kółek i coś tam jeszcze.poczytaj w necie-ma średnie opinie brumku za marcheweczke! ![]() AgaG ja teraz wychodze jak mi pasuje, ale kiedyś to własnie tylko w porach spania młodego |
|
|
|
#2561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. A sprintem dzisiaj byłam z małą na spacerze. Po lesie śmiga aż miło ). Ale jestem zadowolona Jaki macie kolor?
|
|
|
#2562 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję A ja się muszę też pochwalić.. Hania ma taką grzechotkę, że jest naokoło jakby ramka a w środku krówka, jak się ją popchnie ręką to ona się obraca.. i Hania dzisiaj sama jedną rączką trzymała grzechotkę a drugą kręciła tą krówkę A poza tym drze się wniebogłosy.. uszy więdną.. dopiero jak się na nią spojrzy to przestaje.. czego to uczą w tym żłobku
|
||
|
|
|
#2563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2564 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale youyou pisała, że ma cybexa (parasolkę) i że dziewczyny na mamusiowym chwalą, więc nie wiem, może wart tej ceny ale mi było szkoda...nooo, to fajnie że tak lekko sie prowadzi. bo ja nie mieszkam w mieście i spacery to głównie lasy, piaszczysta i wyboista droga i inne wertepy ![]() kolor wzielismy czerwony, myślałam, że bedzie ładny i intensywny, ale jakis taki blady jest Cytat:
![]() ad 2 |
||
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
elika jest jakiś sposób na to oparcie.Poszukaj w necie.Kiedyś na jakimś forum mamuśki pisały.
My jeździmy kubełkową spacerówką i jestem b.zadowolona.Mały w niej śmiga od listopada prawie cały czas( 2 tyg była w serwisie). Jak się trochę jeszcze ociepli to uruchamiam lekka spacerówkę. Nataszko a mała chodzi do tego żłoba w naszej dzielnicy? czy do prywatnego ją wozicie? Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-03-02 o 17:58 |
|
|
|
#2566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To i ja się pochwalę. Patryk od niedzieli robi "kosi-kosi" i jak sobie przypomni to "kosia". Wczoraj zaczął mlaskać. Dziś zostawiłąm go na godzinę. Wracam i babcia mi oznajmiłą, że dziecko jest bardzo głodne i aż mlaska Ostrzegłam ją, że jeszcze umie kasłać i żeby się nie bała, że chory
|
|
|
|
|
#2567 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2568 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba Natka ma ![]() Cytat:
Dziękuje Kochane za oamięc juz jestem ![]() Cytat:
zaraz jak wracam z pracy Marinko ale się wycierpiałaś a zazłe odżywianie masz ode mnie baty ![]() i to porządne u nas wczoraj intensywny dzien-ale nie narzekam bo Jasiu jest ostatnio taki pogodny i fajnie nam się razem bawi Janek uwielbia akuku, chowanie się do domku z koca, samoloty z lądowaniem na poduchach od kiedy pracuje staram się po powrocie z pracy maksymalnie wykorzystać czas z Jasiem byliśmy wczoraj na szcepieniu (ostatnie w tym roku życia Jasia) Jaś waży prawie 9 kg i rozwija sie świetnie doktor zamast kłaść to posadził moje dziecko na wagę
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
elika jak nie znajdziesz to daj znać podeslę ci link do forum o wozkach tam powinny mamuski pomoc
|
|
|
|
#2570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Blondynka coś znalazłam, dzieki, jutro tż przy nim pomajstruje
|
|
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie poczułam ząbka, górna jedynka już kłuje
![]() nie poszłam dziś na aero gardło mnie boli ![]() ide zaraz kąpać i uypiać Agate i sama ide spać |
|
|
|
#2572 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
My już po zakupkach.
Domkowe dzisiejsze drzemki: 9:40 wstał 11 -drzemka (20 min) 14 -drzemka (10 min) 17- drzemka (30 min) Cytat:
2. ![]() Cytat:
![]() SZYMONKU ZA 8 MIESIĘCYCytat:
13-14 obiadek (teraz zaledwie kilka łyżeczek )16-17 mleko (max 140 ml) 20-21 kaszka na mleku i jak nie zaśnie to po 23 dostaje jeszcze z 90 ml mleka... Jak nie zje obiadku to robię mleko, jeżeli nawet mleka nie tknie to nie daję nic i czekam aż sam zawoła o jedzienie ![]() Narazie jeszcze mnie to nie martwii, że nie je ale zaczyna mnie już to troszkę denerwować, bo nie wiem o co kaman ![]() [QUOTE=Naataaszkaa;3267328 8]Odebrałam Hanię ze żłobka.. \QUOTE] Z tą przepomną to okropne Dobrze, że się skończyło jak skończyło!A Hania dzielka kobita ![]() Cytat:
![]() Moja fantacja poszła nie w tę stronę, w którą powinna ![]() A tak serio to pewnie dlatego się rzuca, bo mamuśka męczy go jakimś dziadowstwem kiedy on ma ochotę na swoje najukochańsze mleczko. O! ![]() Sweet dla IgorkaCytat:
![]() A sztormiak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2.Ja nie mam, ale znjoma miała i właśnie z powodu tej spacerówki przedała komplet i kupiła jakąś inną spacerówkę. Ale znowu moja sąsiadka go ma już przy drugim dziecku i jest zadowolona, fakt że mała się jej gubiła w tej spacerówce, ale jak juz pasowała to była zadowolona. Cytat:
![]() |
||||||||
|
|
|
#2573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
sto lat!!!!
Cytat:
![]() Witajcie!!! Nie moge sie cos dzis wkomponowac w pisanie Dla wszystkich wczorajszych i dzisiejszych solenizantow sto lat!!!!
Od rana latam jak kot z pecherzem, ogarnelam o 8 dom. O 10 przyjechal tata, o 11 ciotka. Zdazylam wstawic ciasto marchewkowe do piekarnika. Senna caly dzien bylam. O 12 marys padla a ja wzielam ojca i ciotke i pojechalismy ojcu po okulary i do taniej odziezy - tata kupil sobie wiatrowke i polar na wiosne za 10 zl myslalam ze znowu Marys cos uda mi sie zlapac, ale wszystko przebrane. Na tyg musze isc Pozniej ciotke odstawilam, z ojcem na zakupy i zawiozlam go do domu. Po tej chemii i naswietlaniu zeby zaczynaja mu wypadac Wrocilam do domu i wpadla psiapsiola z mezem na chwilke, ale szybko pojechali. Marys nie miala drugiej drzemki wiec wykapana juz spi. A ja z wami przed kompem, czekam az kolezanki przyjada, bo mamy jednej z nich wyslac zdjecia przez neta bo kupilysmy kupony na citeam i ja swoj wykorzystalam juz, a ona ma problem z programem. Co do grupera, grouponu czy citeam, korzystalam z kazdej z tych stron i poki co odpukac puk puk wszystko ok. W grudniu bylismy w szczawnicy z grupera - swietnie bylo. Ogolem to parowar nabylam i maszynki TZ i zabieg na wlosy i zdjecia do wywolania za 30 gr. szwagierka z ciotka byly teraz na fitness z grupera![]() Dola mam nadal przed tym poniedzialkowym dniem ostatecznym. |
|
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna , Natkaa, Telik
Justynka za zupkę i dla Zuzy za zjedzenie ![]() my poszliśmy dziś na spacerek po tż do pracy -wozimy się w walkerze i jestem zadowolona póki co . Mały walczy w łózeczku a ja zaraz wsiadam na rowerek
|
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Monia a do jakiego żłoba chozi teraz Kinga? bliżej Twojej pracy czy jak? czego nic się nie chwaliłaś?
Nataszka mamie tej dziewczynki pewnie tez się serce kroiło że niunia tak płacze.. Widzisz Hania już z dnia na dzień oswaja się z ciociami i dziećmi. Zaczęłam się zastanawiać jak by się Sara zaklimatyzowała, (dobrze ze nie musi..)ją wzrusza płacz innych dzieci i wyje razem z nimi...ostatnio w restauracji usłyszała w oddali płacz dziecka i sama w ryk... Natka co kupiłaś? Przyszedł mi dzisiaj wózek spacerówka coneco traper. Pisałam, że kupiłam używaną. Jest w super stanie, i miła niespodzianka. Gratis 3xbody, pajac i czapeczka. Miło tak.. Byłam dzisiaj w gina. Wkurzam się, mam wrażenie że mnie naciąga na kasę... Od porodu byłam już chyba 4 razy ( każda wizyta 100 i jeszcze leki). Ciągle stany zapalne i nadżerka. ![]() Dzisiaj pobrałą cyto, wynik pokaże czy teraz wymrażamy. Jak wyjdzie II grupa to nie ruszamy i kontrola za 3 miechy. IMO po połogu jak byłam powinna mi z tym g***zrobić porządek a nie taka zabawa... Byliśmy też na basenie. Ale tylko z 10 minut, na oswojenie się. ( I tż sraczka jak zwykle- pominę ...) Sara nie płakała, ale marudziła, taka oszołomiona była. Za glośno, i woda chyba jej nie pasowała, za zimna. Dopiero w jacuzzi temp jej odpowiadała. Może w niedzielę kolejne podejście zrobimy. Ah.
|
#2578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiem tego wstrzymywania się przed przejściem do spacerówki ? (jeśli się rozkłada na płasko ofc) Cytat:
brawoooo brawissimoooo no widzisz po prostu wcześniej gotowałaś mało smaczne zupki ![]() u nas tez pomidorówka jest hitem
|
|
#2579 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My się uczymy robić brawo i już Tymcio co nieco kuma ![]() A babci fajnie odpowiedziałaś ![]() Cytat:
A te lądowania to im gwałtowniejsze i bardziej "bum" tym fajniejsze ![]() 2. I o kciuki nawet nie prosiłaś Nieładnie Czyżbyś nie wierzyła w naszą moc? No ale widzę że Jasio i bez tego pięknie sobie poradził ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Skrzep? Brrr, brzmi strasznie A tam jest jakiś szef, jakaś blizna, Aniu? Cytat:
A tak sie ładnie zapowiadało...Cytat:
Cytat:
Ale jak to teraz wygląda? Ona się zrosła? Bo przecież bez przepony nie da się oddychać ![]() 2. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie całe lepkie i mokre od soku z owoców ![]() Cytat:
![]() Fajnie ![]() Cytat:
![]() A darcie się i od nas od trzech dni króluje Uszy puchną! A Tymek tak krzyczy i krzyczy, i wyraźnie delektuje się odgłosami, które z niego wychodzą Aż sam czasem chyba jest zdziwiony siłą swoich płuc
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

)

! Co się od baaardzo dawna nie zdarzało.

), i walkera którego ma dziubek.. (też b. fajny,i tu był dylemat

ale mi było szkoda...

Ale jak to teraz wygląda? Ona się zrosła? Bo przecież bez przepony nie da się oddychać
Uszy puchną! A Tymek tak krzyczy i krzyczy, i wyraźnie delektuje się odgłosami, które z niego wychodzą