Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1947 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 14:26   #58381
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Edit: Eeeeeeeee no faktycznie, jakbym swoje widziała, tylko ja mam krótsze ale uderzające podobieństwo. MAM SIOSTRĘ!

Madia mam nadzieję, ze nie masz nic przeciwko małej włosowej rodzinie
Nawet kolor włosów macie podobny chyba
Fajosko

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 15:20   #58382
iwoona
Wtajemniczenie

Dzieczynki mam pytanie techniczne hmm jak to napisać... chodzi mi o to ile razy myjecie włosy podaczas jednego mycia??
bo ja wczoraj umyłam raz, na długośc isana skalp BD i czuję że środek głowy jakis taki niedomyty jest:/ zanim przeszłam na CG myłam 2-3 razy szamponem..

Spełnić marzenia . . .

iwoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 15:32   #58383
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez iwoona Pokaż wiadomość
Dzieczynki mam pytanie techniczne hmm jak to napisać... chodzi mi o to ile razy myjecie włosy podaczas jednego mycia??
bo ja wczoraj umyłam raz, na długośc isana skalp BD i czuję że środek głowy jakis taki niedomyty jest:/ zanim przeszłam na CG myłam 2-3 razy szamponem..
ja myję raz chyba, że zmywam olej to dwukrotnie
chyba niedokładnie umyłaś skoro masz niedomyty jakiś obszar, spróbuj kubeczkowo, łatwiej dociera w każde miejsce piana

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 15:54   #58384
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diamond queen Pokaż wiadomość
Dzisiaj 1 marca, więc mój dzień zdjęciowy. Za mną 8 tygodni pielęgnacji (w tym jakieś 4 tygodnie cg, w międzyczasie mocno wysuszająca henna ). Dla porównania wrzucam też od razu wcześniejsze zdjęcia. Myślę, że jest nie najgorzej, ale może być duuuużo lepiej W końcu się okazało, że moje włosy mają potencjał

Ostatnie 4 dni przeleżałam w sumie w łóżku, mocno osłabiona chorobą i włosy nawet to nieźle wytrzymały - normalnie w takich sytuacjach mi leciały garściami, a teraz to takie normalne codziennie ilości

Niestety prawie codziennie jestem zmuszona do podsuszania suszarką - po nocnym olejowaniu i porannym myciu nie zdążą mi wyschnąć przed pracą (ok.2,5 h schnięcia), dlatego już nie mogę doczekać się wiosny i ciepła na dworze...

zdjęcia:
1 - 01.01.
2 - 01.02.
3,4 - dzisiaj (01.03)
Cudowna przemiana!!! A jaka objętość
Cytat:
Napisane przez yoanka85 Pokaż wiadomość

W załączniku zdjęcia z pierwszego mycia CG i z dzisiaj
Kolejna magia! Piękne są teraz!!!
Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość

Jak wrócę do domu to mnie nie poznają, bo od świąt kiedy ostatni raz byłam tam zapuściłam paznokcie (wcześniej obgryzałam) no i wrócę jeszcze z odnowioną fryzurą
Brawo dla pazurków i włosków! Niech zadziwią wszystkich.
Cytat:
O losie, wstałam po nocy z kokiem na głowie i jak go rozplątałam to miałam więcej loków niż moja kręcona koleżanka szybko zmoczyłam włosy, nałożyłam odżywkę i je wysuszyłam, bo tak to by się mnie wszyscy wypytywali co mam na głowie (już mnie denerwują te pytania o fale, a co dopiero jakbym z lokami przyszła) przy okazji odkryłam, że moja suszarka nie rozdmuchuje bardzo fal i od wielkiego dzwonu starczy, a może kiedyś kupię taką z dyfuzorem.
Eeeej, szkoda, że nie dałaś pożyć dłużej lokom. A co tam, niech się inni gapią!
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
PR +1 w=100% ;] mży

A ja się cieszę chociaż niewprost :P

Po przedwczorajszym eksperymencie dostałam swędzącego łupieżu
Po powrocie do domu zrobiłam więc psikacz aloesowy i na skalp go!
swędzenie i susza minęły, ba! wstaję rano a to falki masa puchu ale falki
A puch że hej :P
Tym samym decyzja o trwałej poczeka jeszcze parę tygodni
Jasne, że poczekaj! Teraz wyglądają jak świeżo po trwałej, o ile pamiętam!
Cytat:
Napisane przez sophistgirl Pokaż wiadomość
A ja ogólnie mam dziś jakiś Good Looking Day i nie chodzi nawet tylko o włosy, w ogóle jestem jakaś taka rozpromieniona, chociaż spałam tylko 4 godziny XD
nie narzekam na swój wygląd - chyba świat na głowie stanął ;p
Oby więcej takich dni!
Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Obiecane zdjęcia

Na noc był orzech laskowy, potem mycie barwą z lnem (nie pamiętam, kiedy ostatnio był SLS), balsam seboradin z żeń szeniem+olej z pestek moreli, jako stylizator joanna lniana z kapką czarnej isany. Mniej ugniatania niż zwykle no i mniej stylizatora, bo Mały domagał się jedzenia, dlatego pokręcono trochę mniej i niżej niż zwykle, ale podoba mi się

Jestem strasznie niewyspana, więc wybaczcie za bladą i zmęczoną twarz
Myszko, kwitniesz, w oczkach leciutkie zmęczenie, ale i blask szczęścia! A włoski śliczne, skręt zszedł nieco nizej, lae to im wcale nie szkodzi.
Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Wybacz, ale muszę coś sprostować w Twoim wpisie do dziennika:
- parabeny nie mają wiele wspólnego z cg. To konserwanty, więc ewentualne reakcje mogą być widoczne na skórze (o tyle, o ile ).
Może coś innego miałaś na myśli?
A włosy masz wspaniałe!

Mnie też się podobają. Nie nawet. Bardzo!

Nie powinny, ale często odstające włoski, odrośnięte włosy uznaje się mylnie za puch.
Też mi się wydaje, że o co innego chodziło, może o polyquaternia?
Cytat:
Napisane przez Talka87 Pokaż wiadomość
Minęły 2 tygodnie wzmożonej pielęgnacji i zastanawiania się: proste czy fale jak je wysuszę, to wywijają się tylko końce, jak schną naturalnie to tworzą się fale. Chyba jednak wygrywa fala
Zdjęcia
1. po plukingu i ugniataniu (nie służy mi to, straszna szopa)
2. naturalnie wyschły (muszę kupić klamerkę do spinania, póki co to moja ulubiona fryzura z falowanych wlosów)
Ciekawa jestem jak sie te fale rozwiną wraz z długością
Fala jak nic! A próbowałaś ugniatania bez plunkingu? Mnie też plunking nie służy-zbyt duży bałagan robi.
Cytat:
Napisane przez iwoona Pokaż wiadomość
Ja myję zwykle raz, w trakcie dolewając rozcieńczonego szamponu (kubeczkowo, a dokładnie rozcieńczam w pustej butelce po BD, zamykam, robię shake'a i leję porcjami).
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 15:57   #58385
kascysko
Zakorzenienie

Bingospa dało mi gratis, i to spory, więc polecam z całego serca, potrafią wyjść z twarzą z błędów.

Ecosreco zadzwoniło, chyba po tym smrodzie na fb, że dziś wysyłają paczkę Kumulacja, a ja siedzę z Bingo shea i nałożonym na to olejem winogronowym me gusta
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 15:58   #58386
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
Lokówka?! Toś im dodała tylko cierpień
Jesli już musisz dokręcać, a jednoczesnie chcesz, by wkrótce tego nie potrzebowały, to użyj papilotów lub wałków - nakręcasz mokre i podsuszasz. Jak wyschną całkiem, rozwijasz. Dzięki temu nie szkodzisz włosom jak w przypadku gorącego żelaza - ręki tam nie przykładasz, a włosy tak? Fakt, palą się w temperaturze jakieś 30 stopni wyższej od skóry Ale lokówka nie kręci w 70 stopniach. Przemyśl to, proszę.

Pq dwa razy, copolymer oraz ten składnik: hydroxyisohexyl 3- carboxaldehyde, który znany jest tez jako Lyral - jeden z najbardziej uczulających zapachów.
pielęgnacja i zabezpieczanie = zdrowe włosy. Dzięki temu w taki dzień, jak wczoraj masz przyklap zamiast puchu
Lokówka to jedyny grzeszek włosowy, jaki czasem muszę popełnić... czasem mam wrażenie, ze moje włosy z wierzchu są dwa w jednymMuszę wymyslić coś innego, bo mając maks 15 minut na ogarnięcie włosów z papilotami może być problem. Chociaż wypróbuję jutro...

Użyłam pianki przed imprezą, nie ufam w pełni moim włosom, nie uczuliło mnie nic, na specjalne okazje zostawię, wydaje mi się że te pq i colpolymer nic dobrego nie robią, a niezbędne nie są moim włosom na codzień

Wolę przyklap niz puch, przynajmniej skręt jest, a nie szopa
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 16:21   #58387
Talka87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Fala jak nic! A próbowałaś ugniatania bez plunkingu? Mnie też plunking nie służy-zbyt duży bałagan robi.
Próbowałam, ale jak zaczynałam ugniatać to końca nie było. Ugniatałam i ugniatałam i wychodził bałagan. Na razie jestem w fazie prób i błędów. Następnym razem pougniatam, tylko nie tak intensywnie
Talka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 16:29   #58388
gohs
Zakorzenienie

Sorki dziewczyny, że nic nie piszę, ale nie nadążam

W codzienniku dzisiejsze. Tak jak przewidywałam sprawcą większego wypadania byl suchy szampon Isana - od poprzedniego mycia go nie używałam i dzisiaj naprawdę widać było różnicę
Stary 2012-03-02, 16:32   #58389
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
W hurtowni fryzjerskiej płaciłam ok 1zł za sztukę (takie małe płaskie, srebrne tukany, o długości ok 5cm jeśli o tych mowa)

Fajnie, że się odezwałaś no i najważniejsze, że pielęgnacja przynosi zamierzone efekty
Prawda, że to budujące kiedy ludzie, którzy znają nas długo pytają czy robiłyśmy trwałą?

Kupowałam Bingo w Tesco na Szymanowskiego (3 lata temu )

Ej ej, bo mi się wydaje, że mamy bardzo podobne włosy Moją siostrą bliźniaczką włosową jest Volyova, a Twoją?

W samą porę napisałaś o tym skręcie Dzisiaj po myciu mam burzę loków, do tego zrobiłam drugi raz w życiu żel lniany i jest super
Pierwszy się przypalił, drugi był za gęsty, ale rozcieńczyłam troszku no i sukces - glutek wzorcowy, włosy zadowolone Serio nie wiem co za wodzianka zamiast żelu wyszła mi rok temu

Pięknie
Widać zdecydowany postęp z miesiąca na miesiąc.
A ile Ty masz włosów

Uwaga, chwalę się:
dziś mija mi ROK z pielęgnacją CG i jestem z tego dumna
I bardzo dziękuję, że tu jesteście zakrętaski ze swoją wiedzą i zdjęciami, no i że trafiłam na ten wątek

Brawo! Włosy wyglądają teraz świetnie!
Cytat:
Dzisiaj 1 marca, więc mój dzień zdjęciowy. Za mną 8 tygodni pielęgnacji (w tym jakieś 4 tygodnie cg, w międzyczasie mocno wysuszająca henna ). Dla porównania wrzucam też od razu wcześniejsze zdjęcia. Myślę, że jest nie najgorzej, ale może być duuuużo lepiej W końcu się okazało, że moje włosy mają potencjał

Ostatnie 4 dni przeleżałam w sumie w łóżku, mocno osłabiona chorobą i włosy nawet to nieźle wytrzymały - normalnie w takich sytuacjach mi leciały garściami, a teraz to takie normalne codziennie ilości

Niestety prawie codziennie jestem zmuszona do podsuszania suszarką - po nocnym olejowaniu i porannym myciu nie zdążą mi wyschnąć przed pracą (ok.2,5 h schnięcia), dlatego już nie mogę doczekać się wiosny i ciepła na dworze...

zdjęcia:
1 - 01.01.
2 - 01.02.
3,4 - dzisiaj (01.03)
Śliczne są! Coraz lepiej jest

Cytat:
O losie, wstałam po nocy z kokiem na głowie i jak go rozplątałam to miałam więcej loków niż moja kręcona koleżanka szybko zmoczyłam włosy, nałożyłam odżywkę i je wysuszyłam, bo tak to by się mnie wszyscy wypytywali co mam na głowie (już mnie denerwują te pytania o fale, a co dopiero jakbym z lokami przyszła) przy okazji odkryłam, że moja suszarka nie rozdmuchuje bardzo fal i od wielkiego dzwonu starczy, a może kiedyś kupię taką z dyfuzorem.
Trzeba było zostawić loki

Cytat:
Obiecane zdjęcia

Na noc był orzech laskowy, potem mycie barwą z lnem (nie pamiętam, kiedy ostatnio był SLS), balsam seboradin z żeń szeniem+olej z pestek moreli, jako stylizator joanna lniana z kapką czarnej isany. Mniej ugniatania niż zwykle no i mniej stylizatora, bo Mały domagał się jedzenia, dlatego pokręcono trochę mniej i niżej niż zwykle, ale podoba mi się

Myszko mimo zmęczenia wyglądasz pięknie! Włosy cudne, takie zdrowiutkie i błyszczące

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Też chcę włosową siostrę
Ja też Może po dłuższej pielęgnacji jakaś się znajdzie

Aaa jutro fryzjer! Trochę się boję, ale w sumie to wiem, że ta fryzjerka mi nie zepsuje i zetnie tyle ile chcę, będzie mnie widziała drugi raz od rozpoczęcia pielęgnacji, ciekawe co powie, wie już, że olejuje
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:04   #58390
Klarnecistka
Przyczajenie

Cytat:

Wybacz, ale muszę coś sprostować w Twoim wpisie do dziennika:
- parabeny nie mają wiele wspólnego z cg. To konserwanty, więc ewentualne reakcje mogą być widoczne na skórze (o tyle, o ile ).
Może coś innego miałaś na myśli?
A włosy masz wspaniałe!
Tak, chodziło mi o polyquartenia, już poprawione Dziękuję za zwrócenie uwagi

Też mam chyba dzisiaj dobry włosowo dzień, minimalny puch przy takiej wilgotności i 9 h w szkole to dla mnie sukces

Chemik z zainteresowań, muzyk z pasji
Klarnecistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:10   #58391
styna15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kascysko
Ecosreco zadzwoniło, chyba po tym smrodzie na fb, że dziś wysyłają paczkę Kumulacja, a ja siedzę z Bingo shea i nałożonym na to olejem winogronowym me gusta
oo to ciekawa jestem co im tam napisałaś bo już chyba skasowali, bo niedawo sprawdzałam. Też mi mówili,że wyślą no ale narazie cisza
styna15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:12   #58392
mayletka
Rozeznanie

GG do mayletka

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze
Nie są idealne. Mi się baaardzo podobają
wcale nieidealne... Gdybym ja miała takie, ahh.

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
jasne
1.zdjęcie z wakacji, później było cięcie w listopadzie
2.dzisiejsze
jaka zmiana.

Cytat:
Napisane przez Madia Pokaż wiadomość
Kurczę dziewczyny podczytuję Was, zbieram informacje no i w końcu się za te włochy moje zabrałam. Na codzienniku wrzuciłam fotkę po odgnieceniu żelu lnianego.
Ale ładne!

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Witam i ja. Ja dziś tylko zestaw minimum tj. wymycie odżywką Pottersa do farbowanych, Joanna bs mak i bawełna , krem z biedronki i żel Isana i dyfuzor.Ostatnio znów przycinałam końcówki, znaczy bardziej to polega na równaniu warstw w środku, żeby były równe. Przyznam, że efekty są już okey, przy okazji pozbywam się systematycznie resztek rozjaśniacza z końcówek. Widać w środku zdecydowaną poprawę. Włosy są gładkie a nie takie szorstkie i porowate na całej długości Nie mogę się doczekać aż w całości będą doprowadzone do fajnego stanu Dziś nawet mi się podobały moje włosy ale ta grzywa to jakaś masakra;/ nie mam pomysłu co z nią zrobić. W pierwszej chwili plan był taki żeby część z niej zapuścić bo jest za gęsta, potem naszło mnie, żeby całą zapuścić...ale zanim to nastąpi;/ Sama już nie wiem. Mam ją od zawsze Dałam też fotkę z przodu bo zawsze daję tak z boku Jak widać nie na darmo narzekam na brak objętości;/
Brak objętości ? One są cudne, poważnie.

Cytat:
nie te same.
Cytat:
W hurtowni fryzjerskiej płaciłam ok 1zł za sztukę (takie małe płaskie, srebrne tukany, o długości ok 5cm jeśli o tych mowa)

Fajnie, że się odezwałaś no i najważniejsze, że pielęgnacja przynosi zamierzone efekty
Prawda, że to budujące kiedy ludzie, którzy znają nas długo pytają czy robiłyśmy trwałą?

Kupowałam Bingo w Tesco na Szymanowskiego (3 lata temu )

Ej ej, bo mi się wydaje, że mamy bardzo podobne włosy Moją siostrą bliźniaczką włosową jest Volyova, a Twoją?

W samą porę napisałaś o tym skręcie Dzisiaj po myciu mam burzę loków, do tego zrobiłam drugi raz w życiu żel lniany i jest super
Pierwszy się przypalił, drugi był za gęsty, ale rozcieńczyłam troszku no i sukces - glutek wzorcowy, włosy zadowolone Serio nie wiem co za wodzianka zamiast żelu wyszła mi rok temu

Pięknie
Widać zdecydowany postęp z miesiąca na miesiąc.
A ile Ty masz włosów

Uwaga, chwalę się:
dziś mija mi ROK z pielęgnacją CG i jestem z tego dumna
I bardzo dziękuję, że tu jesteście zakrętaski ze swoją wiedzą i zdjęciami, no i że trafiłam na ten wątek

Matko, u każdej z was takie niesamowite przemiany!

Cytat:
Mogłaś najpierw zrobić zdjęcie!

Cytat:
Obiecane zdjęcia

Myszko, ależ dawno Cię nie widziałam. Ładnie, ładnie. Pozdrów małego.

Wiecie, wydaje mi się, że to wszystko nie ma sensu. Widzę, u Was wszystkich takie niesamowite przemiany, jak z prawie prostych włosów są takie mocne fale i... Cieszę się z Wami, ale jednocześnie zazdroszczę. Wydawało mi się, że mam jakiś potencjał, a jedyne, co uzyskałam dzięki CG to blask. Skręt miałam lepszy kiedyś, chyba nigdy do niego nie wrócę i pora zaakceptować to, że nigdy nie będę mieć ładnych, regularnych fal, a co dopiero loków. Poza tym, strasznie wolno rosną. A wczoraj rozczesałam z b/s - jeszcze gorzej.Moje narzekanie jest uzasadnione poniższymi zdjęciami, przyznacie mi rację.
1. dawno temu, kiedy w ogóle nie przykładałam wagi do tego, co mam na głowię.
2. trochę później, rozczesane sianko, chociaż im nic nie zrobiłam.
3. ...przynajmniej się kręciły
4. wycieniowane już.
a potem zdałam sobie sprawę, że mam sianko, bo ich stan się pogorszył i zamarzyłam sobie loki, czyli zaczynam CG
5. stan wyjściowy
6.początku
7 i reszta - zdjęcia z ostatniego okresu czasu.
Dodam, że w między czasie ścięłam ogonki, chciałabym mieć już długie i niewycieniowane fale. A to, co mam, jest jedną wielką beznadzieją.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dawno temu 1.jpg (96,5 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg potem.jpg (140,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7010414.jpg (123,3 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wycieniowane już.jpg (91,3 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stan wyjociowy.jpg (72,7 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pocżątki cg.jpg (23,3 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kij.jpg (22,4 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kippei.jpg (31,6 KB, 50 załadowań)

Przeszła kurs przygotowawczy do bycia piękną suką i
wyszła z niego z wyróżnieniem, dyplomem z różową bransoletką jako prezentem dla prymuski.

instagram||blog

Edytowane przez mayletka
Czas edycji: 2012-03-02 o 17:13
mayletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:46   #58393
iwoona
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
ja myję raz chyba, że zmywam olej to dwukrotnie
chyba niedokładnie umyłaś skoro masz niedomyty jakiś obszar, spróbuj kubeczkowo, łatwiej dociera w każde miejsce piana
masz rację wyglada na to że się nie przyłożyłam bo tylko w jednym miejscu czuję niedomycie

Cytat:

Ja myję zwykle raz, w trakcie dolewając rozcieńczonego szamponu (kubeczkowo, a dokładnie rozcieńczam w pustej butelce po BD, zamykam, robię shake'a i leję porcjami).
wypróbuję

Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość

Wiecie, wydaje mi się, że to wszystko nie ma sensu. Widzę, u Was wszystkich takie niesamowite przemiany, jak z prawie prostych włosów są takie mocne fale i... Cieszę się z Wami, ale jednocześnie zazdroszczę. Wydawało mi się, że mam jakiś potencjał, a jedyne, co uzyskałam dzięki CG to blask. Skręt miałam lepszy kiedyś, chyba nigdy do niego nie wrócę i pora zaakceptować to, że nigdy nie będę mieć ładnych, regularnych fal, a co dopiero loków. Poza tym, strasznie wolno rosną. A wczoraj rozczesałam z b/s - jeszcze gorzej.Moje narzekanie jest uzasadnione poniższymi zdjęciami, przyznacie mi rację.
4. wycieniowane już.
a potem zdałam sobie sprawę, że mam sianko, bo ich stan się pogorszył i zamarzyłam sobie loki, czyli zaczynam CG
5. stan wyjściowy
6.początku
Dodam, że w między czasie ścięłam ogonki, chciałabym mieć już długie i niewycieniowane fale. A to, co mam, jest jedną wielką beznadzieją.
wiesz nie poradzę Ci nic sensownego bo dopiero sie uczę CG, ale uważam że niesprawiedliwie oceniasz swoje włoski, wyglądaja teraz o wiele ładniej niż przed CG, są zdrowsze, błyszczące nie puszą się i ja wiem czy ten skręt jest słabszy

Spełnić marzenia . . .

iwoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:51   #58394
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość

Przepraszam, ale przypomniała mi się moja 94 letnia ciotka która tak zawsze mówi
Spoko, bo to się właśnie stąd pewnie wzięło

Cytat:
Napisane przez sophistgirl Pokaż wiadomość
i nie tylko do CP, od dwóch tygodni suplementuję się Magnezem, Żelazem, skrzypem i pokrzywą. Efekt? Z pewnością bardziej gęste włosy. Szkoda tylko, że na rękach
Cytat:
Aaa i po namyśle radzę ostrożne podejście do CP - o ile głowa porasta tak znowu musiałam depilować łydki, po laserowej pach nie ma śladu, zgrubiały mi brwi! dobrze że nie wąsy brr
O-o, to ja muszę uważać na te wszystkie apteczne cuda na porost, bo na brak owłosienia, to NIESTETY nie mogę narzekać

Cytat:
Aaa...wrzucę te moje nieszczęsne wczorajsze też tutaj. Choć wczoraj nie były takie złe, nawet mi je dwóch panów kiboli pochwaliło
Ja z footballem mam niewiele wspólnego, ale Twoje włosy, to dla mnie ŚLICZNOŚCI

Cytat:
Napisane przez kamilon Pokaż wiadomość
A potrzebuje rano kropic sobie czyms wlosy bo wtedy ladniej sie ukladaja. Na wakacjach w Egipcie kupilam perfumy, konsystencja oleista bez grama alkoholu. Myslalam, zeby wylac tego Lotona i wlac do butelki troche tych perfum (z racji tego ze sa oleiste) zmieszanych z woda. Jak myslicie? One pieknie pachna a ja zawsze rano psikalam sobie troche perfum na wlosy, a teraz przestalam, bo alkohol je wysusza... I chcialabym jakis zamiennik
A może Jantar plus jakiś miłopachnący olejek eteryczny (bez alko).

Cytat:
W sensie wszystko odrosło nawet z nawiązką
U mnie ten sam problem, ale w moim przypadku, to chyba kwestia użytego lasera, bo wtedy nie używałam niczego na porost

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Ostatnio znów przycinałam końcówki, znaczy bardziej to polega na równaniu warstw w środku, żeby były równe. Przyznam, że efekty są już okey, przy okazji pozbywam się systematycznie resztek rozjaśniacza z końcówek. Widać w środku zdecydowaną poprawę. Włosy są gładkie a nie takie szorstkie i porowate na całej długości Nie mogę się doczekać aż w całości będą doprowadzone do fajnego stanu Dziś nawet mi się podobały moje włosy ale ta grzywa to jakaś masakra;/ nie mam pomysłu co z nią zrobić. W pierwszej chwili plan był taki żeby część z niej zapuścić bo jest za gęsta, potem naszło mnie, żeby całą zapuścić...ale zanim to nastąpi;/ Sama już nie wiem. Mam ją od zawsze Dałam też fotkę z przodu bo zawsze daję tak z boku Jak widać nie na darmo narzekam na brak objętości;/
Twoje włosy, to marzenie - cudny skręt (grube, fajne, błyszczące loki). Kolor ładny. Fryzura mi sie bardzo podoba - ja bym z ta grzywką nic nie robiła, bo jest urocza.
Sama sobie podcinasz?

Cytat:
mój dzisiejszy mega puchacz takiego jeszcze nie miałam
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1154
Cytat:
No jak? No jak? Aureolka jest Nie cierpię aureolki
Kobiety, jaki puchacz, jaka aureolka??? Taki puch, to moje włosy bez najmniejszego problemu wciągają nosem Uwierzcie mi, że to co na waszych zdjęciach, to NIE JEST nic strasznego

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
I kupiłam tylko Bingo kolagen i kaszmir, powiedzcie mi, że jesteście ze mnie dumne
BAAAARDZO DUMNE

ewcia, u Ciebie widziałam CUDA NA GŁOWIE kilka dni temu - co ja bym dała za taki stan loków....

Edytowane przez agatron77
Czas edycji: 2012-03-02 o 17:53
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 18:03   #58395
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, że poczekaj! Teraz wyglądają jak świeżo po trwałej, o ile pamiętam!
Miło mi
Wydaje mi się że po trwałej były lepsze, przede wszystkim bardziej równe

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 18:21   #58396
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez styna15 Pokaż wiadomość
oo to ciekawa jestem co im tam napisałaś bo już chyba skasowali, bo niedawo sprawdzałam. Też mi mówili,że wyślą no ale narazie cisza
Tylko tyle, że nie otrzymałam paczki, i że nie jestem jedyna i pewnie reszta też na fb się odezwie, bo nie odpisują na maile Chyba groźba zmasowanej akcji podziałała
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 18:22   #58397
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Obiecane zdjęcia
Jakie ładne! I zdrowe

Cytat:
Też chcę włosową siostrę
I ja też chcę

Cytat:
Nie zgadzam się! Masz włoski w o wiele lepszym stanie, nie puszą się, błyszczą. Skręt nie wiem czy jest mocniejszy, ale na pewno nie słabszy, a na ostatnim zdjęciu widać rulonik
Nie załamuj się Masz ładne, długie włoski. Przecież nie każdemu po przejściu na CG włosy zaczynają się mocniej kręcić. Liczy się zdrowie

Dzisiaj rano wiligotność 99%, teraz ok 92%. PR 4. Bez opadów.
Dziewczyny, puchu ZERO Jestem przeszczęśliwa.
I skręt ładny.

Wcześniej oliwka BD na 4 godziny, BD kubeczkowo, Isana z babassu i na to Garnier AiK b/s, balsam do ciała z Fa w ociekające, krem biedronkowy w mokre. Rano woda, żel lniany i żel z Isany. Jestem baardzo zadowolona
Stary 2012-03-02, 19:01   #58398
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Obiecane zdjęcia

Ślicznie
Cytat:
wcale nieidealne... Gdybym ja miała takie, ahh.

4. wycieniowane już.
5. stan wyjściowy
6.początku
Dziękuje

Piękne są! Wyglądają na takie zdrowe!
Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
ewcia, u Ciebie widziałam CUDA NA GŁOWIE kilka dni temu - co ja bym dała za taki stan loków....
Dziękuję
Widziałyście nowy (albo dopiero go zauważyłam ) szampon z Gliss Kura? Bez silikonów Dziś go kupiłam

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com

Edytowane przez ewcia1807
Czas edycji: 2012-03-02 o 19:03
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:01   #58399
Karen15
Zakorzenienie

Hej
polecacie słynne serum na zniszczone końcówki z Avonu?
jest teraz w promocji i mam dylemat: kupić/nie kupić
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:09   #58400
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Hej
polecacie słynne serum na zniszczone końcówki z Avonu?
jest teraz w promocji i mam dylemat: kupić/nie kupić

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...nds-serum.html to?
Silikony i denat. Silikony na końce mogą się sprawdzić, ale z głową - zmywanie ich SLS i odżywianie końców przede wszystkim, silikon to tylko zabezpieczenie. Nie wiem natomiast czy denat nie wysuszy zbytnio. No i nie wiem jak z innymi składnikami Czekaj na jakiegoś mądrzejszego loczka. Ja bym nie brała, ale ja się dopiero uczę.
Stary 2012-03-02, 19:16   #58401
Karen15
Zakorzenienie

a ma ktoś tą maskę?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ka-i-kiwi.html
lub taką zieloną rumianek i aloes?

bo się składu doszukac nie umiem
Stary 2012-03-02, 19:22   #58402
ewcia1807
Zakorzenienie

iwoona, gohs pięknie w dzienniku!!!

Stary 2012-03-02, 19:26   #58403
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
a ma ktoś tą maskę?

a nie lepiej poszukać w zanalizowanych kosmetykach?

ja nie mam nic z tej firmy, chyba nie udało im sie wyprodukowac czegokolwiek dla mnie

Stary 2012-03-02, 19:52   #58404
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
a ma ktoś tą maskę?

ja uważałabym na maski z Avonu... moja mama jest konsultantką i jak tak czasem czytam składy, to silikony wysoko w składzie, a jakiegoś dużego nawilżenia też nie dają. A seria Advance Techniqes to już wogóle okropieństwa...Sprawdzę czy czasem czegoś z tej serii nie ma w mamy pudle z kosmetykami, jak będzie podam skład na liscie zanalizowanych jej nie widzę.
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:58   #58405
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
ja uważałabym na maski z Avonu... moja mama jest konsultantką i jak tak czasem czytam składy, to silikony wysoko w składzie, a jakiegoś dużego nawilżenia też nie dają. A seria Advance Techniqes to już wogóle okropieństwa...Sprawdzę czy czasem czegoś z tej serii nie ma w mamy pudle z kosmetykami, jak będzie podam skład na liscie zanalizowanych jej nie widzę.
jeżeli o silikonach mowa to od czasu do czasu moje włosy ich potrzebują, więc to problem nie jest. Tylko pytanie jakie silikony
Stary 2012-03-02, 20:05   #58406
martysek
Zadomowienie

Widziałyście nowy szampon Alterra? KLIK Oglądałam, ale się nie skusiłam.

Iwoona, Gohs, właśnie zajrzałam do codziennika - pięknie.

Edytowane przez martysek
Czas edycji: 2012-03-02 o 20:10
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:12   #58407
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
ciekawe czy zgodny
opakowanie juz mi sie podoba

Stary 2012-03-02, 20:21   #58408
martysek
Zadomowienie

Z tego co pamiętam skład zaczynał się tak: Aqua, Lauryl Glucoside, cocamidopropyl Betaine
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:22   #58409
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Czy to oznacza, że i ja jestem z Wami spokrewniona
Mam kolejne SIS
Eeeee tam, Ty już masz włosy bardziej jak Demka, albo Benek
Cytat:
wczoraj zrobiłam najdziwniejszy krem jak do tej pory :P z pianką jest DZIWNY
jak to z pianką?
Cytat:
Włosy zdrowe, a poza tym nawet zmęczona wyglądasz jak nastolatka
Cytat:
Wiecie, wydaje mi się, że to wszystko nie ma sensu.
A może potrzeba więcej czasu...może jednak są zbyt zniszczone,żeby się tak mocno kręcić? Odrosną zdrowie i będzie lepiej.. A może to zima? Masz dłuugaśne włosy, a ja nawet po swoich widzę, że samo wymiętolenie ich przez kurtkę i szalik mocno rozwala skręt

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Widziałyście nowy (albo dopiero go zauważyłam ) szampon z Gliss Kura? Bez silikonów Dziś go kupiłam
Granatowy taki? Bo widziałam też z tej serii odżywkę, która ma potencjał, ale nie jestem pewna
Stary 2012-03-02, 20:23   #58410
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
ciekawe czy zgodny
opakowanie juz mi sie podoba
Mi też

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości