|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#58411 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Cytat:
(celowo stosuję formę jak dla dziecka, osoby, a nie rzeczy )Jak miał na imię? Ki-pei (skleroza,wybacz, jeśli przekręciłam)? Cytat:
Cytat:
Ja wypróbowałam serum biovax A+E-same silikony (także te cyclo-, o których nie wiadomo, czy się ulatniają czy co), chyba wszystkie zmywalne SLS. Ale danata brak ![]() Jako zabezpieczenie końcówek dla mnie ok. A raz w miesiącu przed henną i tak uzywam SLS.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-03-02 o 21:13 |
|||
|
|
|
#58412 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, wow
Dziś przy myciu wypadło mi dosłownie parę włosów - nie czeszę, więc to norma na 2 dni + pojedyncze sztuki zgubione gdzieś po drodze
|
#58413 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
BD tak się zaczyna co nie? Zobaczę jutro w rossie w Kozienicach czy jest ![]() mayletka nawet mi tu takich głupot nie gadaj! Naprawdę widać różnicę! Są zdrowiutkie, nie ma puchu, a wcześniej był, moim zdaniem teraz falują się o wiele lepiej i do tego ten rulon! |
|
|
|
|
#58414 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam zdjęcie składu i recenzję http://www.pinkmelon.de/test/hair/waschen/shampoo-2/alterra-farbschutz-shampoo-olive-lotusblute.html
Z opinii wynika, że szampon sprawia, że włosy błyszczą, ale nie oczyszcza zbyt mocno - dziewczyna musiała umyć włosy dwa razy, żeby poczuć, że są naprawdę czyste.. Edytowane przez martysek Czas edycji: 2012-03-02 o 21:20 |
|
|
|
#58415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Poszperałam i faktycznie jak widziałam włosy MgiełkiM to pomyślałam "podobne do moich"
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#58416 | ||
|
Zakorzenienie
|
ojj na pewno się znajdzie. Ja na swoją musiałam ponad pół roku poczekac
![]() noooooo bardzo podobny heheh też się cieszę ![]() na pewno trzymam kciuki za fryzjera! Sama się musze chyba wybrać....Cytat:
Cytat:
A u mnie dzisiaj b←lo tak sobie. Mokre były obiecujące a jak odgniotłam to - słaboooo... tak mi sie nie podobały a miałam juz wychodzić iiiii........... rozczesalam palcami Chyba musze do fryzjera... bo inaczej wygląda cos kiepsko...
|
|
#58417 |
|
Zakorzenienie
|
Krem po odlaniu wody wygląda jak piana z białek
![]() Ponoc przy ksantanie tak bywa ze sie pieni :p chciałam zrobić cywilizowany dla koleżanki trudno, dostanie mazidło do ust ![]() Aloes, Jantar, kokos i keratyna na noc ;] a co :P |
|
|
|
#58418 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, dzięki za cudowne słowa. To NAPRAWDĘ motywuje!
|
|
#58419 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie kręconowłose
![]() Mogę dołączyć? Od razu zaznaczam, że jestem "ciemna" jeśli chodzi o pielęgnację moich fal i mam nadzieję dowiedzieć się od Was cennych rzeczy ![]() Od kilku lat starałam się prostować włosy choć trochę, bo bardzo przeszkadzały mi moje fale. Kilka tygodni temu moja prostownica (na szczęście!) połamała się a ja nie chcę już niszczyć skrętów ![]() Przyjmiecie początkującą?
|
#58420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() sama widzę efekty a zaczęłam 2 tyg temu
|
|
#58421 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja maziałam się dzisiaj przy koleżance kremem zrobionym na bazie. Zapytała co to i czy dobre...uciekła z krzykiem ![]() hmmm...keratyna na całą noc to nie będzie za długo? Od jakiegoś czasu czuję rozmiękczenie, więc leję obficie do masek i odżywek, ale nie bardzo pomaga. Może też się skuszę na sen w oparach maggi....
|
|
|
#58422 |
|
Wtajemniczenie
|
Pokazuję moje włosiska.
Dwa tygodnie unikałam stylizacji i mam wrażenie, że ta chwila wolności od żeli i kremów stylizujących była moim włosom potrzebna, żeby mogły swobodnie ułożyć się po swojemu. Okazuje się, że moje kapryśne kłaczki zostawione same sobie potrafią sprawiać niespodzianki - one lubią, kiedy im zbytnio nie przeszkadzam, nie przekarmiam i nie nakładam tony żelu. Potrafią się zdefiniować i to w taki regularny sposób, że sama jestem zaskoczona. I całkiem akceptują dimethicone w odżywce b/s ![]() Dzisiaj zafundowałam im małe spa: -najpierw rycyna z olejem z orzechów włoskich na godzinę -mycie Bingo Hydrating -basma z amlą na 1,5 godziny -mycie maską Bingo shea -odżywka Ziaja z jojobą b/s -odrobina Rock Hard Gelee Farouka - i dyfuzor bo musiałam prędko wyjść Trochę brak objętości, ale żel gdzieniegdzie jeszcze się nie odgniótł A dopiero co płakałam, że mam proste włosy
|
#58423 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nawet kurna "prezent" przysłali - jakiś wisiorek made in china - ![]() Cytat:
Oby tak dalej!Cytat:
Pokaz włoski!Cytat:
A ja dziś pierwszy raz z cysteinką. No fakt, nie pachnie to w ogóle... A gości miałam, więc było dziwnie - olejki eteryczne poszły w ruch i trochę zabiły smród w domu... Ale efekt jest! Może to siła sugestii ale włosy jakies bardziej mięsiste i błyszczące. |
|||||||
|
|
|
#58424 |
|
Wtajemniczenie
|
Znaczy, jakie gładkie? Że nie spuszone? Puszka trochę jest, bo za szybko chciałam wysuszyć włosy
![]() No i jest troszkę żelu (Rock Hard Gelee) ale bardzo mało, wielkości fasolki.
|
#58425 |
|
Zakorzenienie
|
Myszko skręt rzeczywiście troszkę niżej, ale i tak są piękne
Eiri też tak chcem ![]() Moje się buntują, ale i tak jest git
|
|
|
|
#58426 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#58427 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki uprzejmości jednej dziewczyny mam skład maski z Avonu
teraz tyko muszę go przeanalizować |
|
|
|
#58428 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
jaki brak objętości
|
|
|
|
|
#58429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na noc olejowałam, zmyje po południu. Wynagrodze im posłuszeńśtwo, a co!
|
|
#58430 |
|
Rozeznanie
|
Witam nowe Lokaski
Nadrobiłam ale nie cytuje. Myszka, pewnie że tęskniłyśmy i cieszę się, że wróciłaś do nas ![]() Misska ja już nie podchodzę do kokosa bo wiem, że mi nie posłuży więc nawet nie próbuje. Ale u Ciebie nie jest tak źle. Ładnie Vidia pięknie w codzienniku Basiu w codzienniku bosko Ewciacieszę się, że włoski Ci się podobały śliczne są. I zgadzam się z Dziewczynami. Więcej luzu i mniej przejmowania sięYoanka śliczne Klarnecistka że niby one są tragiczne? są piękne Iwonsia świetne masz loczki ![]() Mayletka jest różnica i to spora. Głowa do góry i pielęgnuj dalej bo na prawdę jest coraz śliczniej ![]() Eiri cudowne A ja moim włosom zafundowałam.... henne ale nie czerwień a ciemny brąz i jestem ogromnie zadowolona ponieważ strasznie mi się podobają I jednak lepiej czuję się w takim kolorku. Ale etap czerwieni musiał być bo inaczej czułabym się niezaspokojona1 zdjęcie - z wczoraj, jakieś 4h po spłukaniu henny. Światło sztuczne ale bez lampy błyskowej; 2 zdjęcie - z dzisiaj rana, światło dzienne ale było ciemno w pokoju więc musiałam użyć lampy błyskowej aby w ogóle było coś widać. Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2012-03-03 o 09:25 |
|
|
|
#58431 |
|
Kazar Lady
|
Pati jaka zmiana
i te grubaśne lokasy
|
|
|
|
#58432 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jedna nawet jest króliczkiem doświadczalnym ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nasze włoski są spokrewnione, nie ma co :P szkoda że nie skrętem tylko fochami ![]() Cytat:
![]() ![]() w sensie kazdym ![]() Skład jak baza odżywkowa plu glikol. Ekstraktów za mało zeby miały znaczenie Pati - siostro moja! piękny pyszny kolor!! glutek przestygł, lecę myć dzisiaj jadę na Zawody ![]()
|
|||||
|
|
|
#58433 |
|
Zakorzenienie
|
AjriszMarta dzięki. W takim razie nie biorę ten maseczki.
Wiem, ze pisałyście o masce Kallos. I tak patrze po KWC i są dwie Latte https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...sow-latte.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-al-latte.html którą tak zachwalacie? Czy to obojętne? |
|
|
|
#58434 | |
|
Kazar Lady
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#58435 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tyle wiem, a teraz prosze jakąs bardziej doświadczoną analizatorkę o sprawdzenie, czy aby nie bredzę (moja pierwsza tak ładna analiza )... Cytat:
|
|||
|
|
|
#58436 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękne !Cytat:
![]() Cytat:
O Mamo, patrzę tak na te Wasze włosy i macie takie błyszczące, a moje to tak mniej niż średnio
|
|
#58437 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Powodzenia na zawodach, szkoda ze Ty tak daleko... Chciałabym zobaczyć...
|
|
#58438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale u mnie dzisiaj pogoda śliczna. Aż chce się gdzieś wyjść
|
|
#58439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może gdybym miała z rana czas, żeby dać im trochę opadnąć, ale niestety go nie było i tak samo nie miałam czasu na robienie zdjęc![]() W ogóle odkryłam, że po żelu bielendy mogą spuszyć mi się włosy, ale na szczęście nie jakoś bardzo ![]() Muszę też wykorzystać fakt, że TŻ ma zjazd na uczelni i zrobić płukankę l-cysteinową
|
|
|
|
|
#58440 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
Cytat:
![]() Cytat:
zobaczyć Ciebie w tańcu... bezcenne![]() Dziękuję Dzięki Cytat:
![]() Cytat:
Myślałam nad jasnym brązem ale wiedziałam, że zbytniej różnicy nie będzie bo już kiedyś miałam i takie nijakie trochę były. A ten mi się podoba
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.

(celowo stosuję formę jak dla dziecka, osoby, a nie rzeczy
)
Dziś przy myciu wypadło mi dosłownie parę włosów - nie czeszę, więc to norma na 2 dni + pojedyncze sztuki zgubione gdzieś po drodze
Naprawdę widać różnicę! Są zdrowiutkie, nie ma puchu, a wcześniej był, moim zdaniem teraz falują się o wiele lepiej i do tego ten rulon! 
ale uderzające podobieństwo. MAM SIOSTRĘ! 
trzymam kciuki za fryzjera! Sama się musze chyba wybrać....

jak je wysuszę, to wywijają się tylko końce, jak schną naturalnie to tworzą się fale. Chyba jednak wygrywa fala
Nawet kurna "prezent" przysłali - jakiś wisiorek made in china - 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)