Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 21:23   #1801
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V

A to kolejna lista zawartości żelaza w niektórych produktach (w mg na 100 g produktu), pewnie coś się powtarza z tym co podała Linka:

płatki zbożowe - 2mg
pieczywo ciemnie - 2,5 mg
pieczywo graham - 2,3 mg
chleb żytni pełnoziarnisy - 3,3 mg
suszone śliwki - 2,9 mg
suszone figi - 3 mg
rodzynki - 2,2 mg
polędwica wołowa - 3,1
salami - 2,7 mg
kaszanka - 6,4 mg
małże - 24 mg
sardynki - 3,2 mg
łosoś - 3,8 mg
buraki - 3 mg
szpinak - 4 mg
pietruszka (korzeń) - 3,5 mg
kakao - 10,7 mg
migdały - 4,2 mg
orzechy pistacjowe - 7,3 mg
orzechy ziemne - 2 mg
Wchłanianie żelaza
ułatwi: witamina C, soki owocowe, obecność mięsa w posiłku
utrudnia: kawa, herbata, napoje typu cola, mleko, produkty bogate w błonnik

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Hejka
byłam dzis na usg połwkowym i wszytko jest dobrze, Dzidzia wazy ponad 400g ale ile ma dł to juz nei pamietam. Ma raczki i nóżki w których sa piekne kostki. Serce czterokomorowe, kręgosłup prawidłowy, i brzuszek też. Pępowina trójnaczyniowa. Łozysko na ścianie przedniej bez cech odklejania.
Maleństwo tak brykało że lekarz nie mogl go w spokoju pomierzyć. Jak chcial kośc nosowa zobaczyć to dziek na wszelkie sposoby sie bronil a to rączkami się zasłaniał, a to nogami albo zupelnie sie obracal albo uciekłą na drugą strone. Zupelnie nie chciał współpracować z lekarzem. Mam nadzieje że nei będzie takie złoścliwe jak sie urodzi. Zdjęc ładnych nei mam tylko pomiarowe i 26 znowu ide na nast wizyte i bede miała usg dopochwowe by zbadac ilośc płynu owodniowego i by zmierzyc szyjke.
Fantastyczne wiadomości

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość

Załączam kilka zdjęć z połówkowego - są wycięte z filmu, który dostaliśmy, więc mogą być trochę niewyraźne... ale i tak mnie rozczulają... szczególnie jak paluszkami przebierała lub próbowała kciukiem trafić do buzi
Super zdjęcia, bardzo dobrze widać
A niestety sposobu na katar nie znam

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej...
Umieram na ból zęba Jadłam hot doga i w pewnym momencie czułam jakby ząb mi pękał z tyłu i boli mnie tak, że po lekach nie przechodzi

Jestem już po wizycie, przytyłam 2 kg Słuchałam serduszka puls ma +140. Moje ciśnienie ok 120/70, wr i hbs wynik ujemny. Niestety coś jest nie tak z szyjką macicy Miałam robioną cytologię, krew się ze mnie polała jak z zarzynanego zwierzaka... Teraz ciągle leci... Lekarz idzie na urlop i zobaczę go dopiero pod koniec marca... Nie zlecił mi żadnych, ale to żadnych badań... Mam tylko brać magnez, leżeć i nic nie nosić... W sumie mówił, żebym jak najmniej chodziła
Ad 1. Dentysta Cie nie ominie, żeby tylko ból Ci przeszedł zanim do niego trafisz

Ad 2. Super, że nieco się spasłaś Krwią postaraj się nie martwić, do jutra powinno przejść. Niestety jest to dość częste po cytologii...

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 21:31   #1802
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Hej...
Umieram na ból zęba Jadłam hot doga i w pewnym momencie czułam jakby ząb mi pękał z tyłu i boli mnie tak, że po lekach nie przechodzi

Jestem już po wizycie, przytyłam 2 kg Słuchałam serduszka puls ma +140. Moje ciśnienie ok 120/70, wr i hbs wynik ujemny. Niestety coś jest nie tak z szyjką macicy Miałam robioną cytologię, krew się ze mnie polała jak z zarzynanego zwierzaka... Teraz ciągle leci... Lekarz idzie na urlop i zobaczę go dopiero pod koniec marca... Nie zlecił mi żadnych, ale to żadnych badań... Mam tylko brać magnez, leżeć i nic nie nosić... W sumie mówił, żebym jak najmniej chodziła

A z ciekawszych rzeczy, to mama kupiła mi kilka ubranek.

Dziękuję za wszystkie kciuki
Współczuję bólu zęba, dla mnie to byłby największy koszmar, bo nie dość, że boję się dentysty, to jeszcze w ciąży...Porażka. Trzymaj się !!!

A co do cytologii.... nie przejmuj się, to normalne!!!!!!! Czy jesteś w ciąży czy nie, krwawienie po cytologii może wystąpić. U mnie wystąpiło po zwykłym badaniu, wymazie jakimś. Wiem, jakie to okropne, ale bądź pewna, że dzidziusiowi nic nie jest, a krwawienie jutro minie

A niestety sposobu na katar nie znam

.[/QUOTE]

Odnośnie kataru - ja swój wyleczyłam kroplami z soli morskiej, byle które mogą być. Jadłam bardzo dużo czosnku i cebuli, a także robiłam sobie inhalacje z olejku majerankowego i herbacianego.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 21:37   #1803
Mandragorrka
Zakorzenienie

Muminek trzymam kciuki za badanie

Soleika ciuszki świetne Jak nic przydałby Wam się chłopak Chociaż z tego co pamiętam to dla dziewuszki też masz ładne

Stary 2012-03-02, 21:37   #1804
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Boję się iść do kibelka i oglądać tą krew Czuję się z tym okropnie, jakby coś się dzidzi stało

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 21:41   #1805
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
karolina
dziękuje. i super że wyniki dobre. świetnie że tsh spadło
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
za dobre wyniki!
Dzieki
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Chwila moment i ty też poczujesz
Taki mam zamiar, ale jeśli zdecyduję się odpocząć od komputera, to potem i tak będę musiała Was nadrabiać
Nastawiałam się na jeszcze miesiąc czekania, a jak Wy już poczułyście to będę bardziej niecierpliwa
Cytat:
Super wieści
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Przede wszystkim po wynikach, bardzo się ciesze, że wszystko w porządku i badania wyszły w normach
Na frytki ostatnio w pracy miałam ochotę...mają na prawdę pyszne, domowe, ahhh miodzio. Usmażyłam sobie chyba z 8 frytek, ale było mi po nich tak błogo i dobrze... także wiem co czujesz
I super, ze męzulek wraca, będziesz się w końcu mogła przytulić
A co do zakupów ja też mam podobnie, oglądam wszystko ale nie mam odwagi podejść tak na prawdę blisko, myślę, że mamy jeszcze troszke czasu będziemy szaleć zobaczysz

Dziewczyny a ja mam takie pytanie, pisałyście o żelazie...ja nie jestem w stanie jeść mięsa w ogóle... po prostu mi smierdzi i mam od razu odruchy wymiotne i tak mną czepie fee. Jem dużo jarzyn, sałatek, kiwi, jem owsiankę co rano...wiem, ze to wszystko nie zastapi żelaza i białka z mięsa ale czy póki co mogę to jeść bez szkody dla maluszka????
Dzięki
Nie wiem, czy się w końcu nie złamię i nie usmażę, zwykle robie takie z paczki w piekarniku, one tak nie dymią, ale to nie ten smak
Mam taką nadzieję, że mnie najdzie wena na zakupy, bo dzisiaj to mi się jakoś przykro zrobiło w tym sklepie, nie wiem czemu

Nie martw się odżywianiem, z tego co piszesz to jesz bardzo zdrowo.
Ja też praktycznie nie jem mięsa, kompletnie nie mam ochoty, ostatnio tylko na kaszankę mnie naszło, ale nie miałam w domu więc się obeszłam smakiem. Nie odżywiam się szczególnie zdrowo, ulegam zachciankom (słodycze, fast foody) a wyniki mam dobre, hemoglobina, hematokryt w normie
Cytat:
Hej...

Po pierwsze jak ból nie przejdzie to jedź na pogotowie stomatologiczne, ząb mógł się rzeczywiście złamać i jak się nic nie zrobi, ból nie da Ci spać.
Po drugie super, że przynosisz dobre wieści,świetnie, że udało się przytyć
Cytat:
Tak mi cytologię zrobili leje się ze mnie normalnie krew Niby mówił, że tak będzie, ale ja i tak się boję
Nie denerwuj się, tak sie zdarza, ja krwawiłam po zwykłym badaniu ginekologicznym. najlepiej leżeć z nogami uniesionymi, można wziąć rutinoscorbin
Cytat:
Przy okazji pokażę Wam co dostałam od mamy Nastawiła się już na chłopaka, skoro ostatnio gin stwierdził, że to bardziej chłopak niż dziewczynka. To niebiesko-białe z misiem to ochraniacz na łóżeczko
Śliczne rzeczy, zwłaszcza ochraniacz mi się podoba

Chyba za bardzo pochwaliłam moją cerę, że się uspokoiła, właśnie czuję, że mi wywala ogromną gulę, aż mam gorącą brodę
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 21:50   #1806
hanjah
Zakorzenienie

Pierwszy raz mam taką wyraźną ciążową zachciankę: tosta z szynką i ananasem Problem w tym, że nie mam ananasa... tż już wykąpany zbiera się do spania, a ja mam za daleko do sklepu żeby teraz iść A normalnie już czuję słodycz tego ananasa...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 22:06   #1807
chce_byc_mama
Zakorzenienie

a ja mam taka ochote na mus truskawkowy....

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 22:08   #1808
Mandragorrka
Zakorzenienie

A ja zżarłam pomarańcze Małż mi obrał i były pyszne.

Stary 2012-03-02, 22:10   #1809
hanjah
Zakorzenienie

Też mam pomarańcze, ale jakieś mało soczyste

No nic, chyba zjem śledzia
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 22:11   #1810
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Też mam pomarańcze, ale jakieś mało soczyste

No nic, chyba zjem śledzia
a ja wsunelam pół paczki paluszków cebulkowych lajkonika i zaraz pęknę. idę spac. ciao ladies!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 22:11   #1811
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
A to dobrze, że zrobił tą cytologię... moja mam też miała jakieś zmiany na szyjce macicy, ale moja szyjka wygląda podobno dobrze... a ostatnia cytologia była w porządku... ja się właśnie bałam takiej reakcji na cytologię, ale to podobno przechodzi - trzymam kciuki, żeby jutro już było ok.

Jakie słodkie ciuszki... i ten misiu też... jeszcze puchatek z osiołkiem a tekst na tej bluzce mnie zastrzelił
dziękuję

Właśnie mówiłam mamie, żeby mi nie wykrakała
Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Soleika cudne ubranka kurcze poważnie z tą szyjką tulę mocnooo
dziękuję
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Ad 1. Dentysta Cie nie ominie, żeby tylko ból Ci przeszedł zanim do niego trafisz

Ad 2. Super, że nieco się spasłaś Krwią postaraj się nie martwić, do jutra powinno przejść. Niestety jest to dość częste po cytologii...
A to wiem, ale wizytę mam ustaloną za miesiąc

chyba już zaczyna przechodzić, ale i tak krew + dzidziuś mnie stresuje samo w sobie
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Współczuję bólu zęba, dla mnie to byłby największy koszmar, bo nie dość, że boję się dentysty, to jeszcze w ciąży...Porażka. Trzymaj się !!!

A co do cytologii.... nie przejmuj się, to normalne!!!!!!! Czy jesteś w ciąży czy nie, krwawienie po cytologii może wystąpić. U mnie wystąpiło po zwykłym badaniu, wymazie jakimś. Wiem, jakie to okropne, ale bądź pewna, że dzidziusiowi nic nie jest, a krwawienie jutro minie
No właśnie, dentysta + ciąża przeraża mnie to

dziękuję pocieszyłyście mnie trochę
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Soleika ciuszki świetne Jak nic przydałby Wam się chłopak Chociaż z tego co pamiętam to dla dziewuszki też masz ładne
dziękuję Niby ma być chłopak, ale nie wiadomo czy to co mówił gin jest pewne
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Po pierwsze jak ból nie przejdzie to jedź na pogotowie stomatologiczne, ząb mógł się rzeczywiście złamać i jak się nic nie zrobi, ból nie da Ci spać.
Po drugie super, że przynosisz dobre wieści,świetnie, że udało się przytyć

Nie denerwuj się, tak sie zdarza, ja krwawiłam po zwykłym badaniu ginekologicznym. najlepiej leżeć z nogami uniesionymi, można wziąć rutinoscorbin

Śliczne rzeczy, zwłaszcza ochraniacz mi się podoba
Ja się ich boję wzięłam 2 tabletki paracetamolu i ból zelżał, ale dalej czuję pulsowanie, lewa górna 7, promieniuje mi aż do 1

Dziękuję

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 22:12   #1812
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ja chce mus truskawkowy....

Amelcia
Stary 2012-03-02, 22:13   #1813
pumas
Zakorzenienie

Ja własnie zjadłam ananasa, aż 4 plastry. mniam A stał i patrzył na mnie chyba tydzień, dopiero dzisiaj przyszła mi na niego ochota. W ogóle ja mam tak, że jak owoce są w temperaturze pokojowej, to się ich nie chwyce. Muszą być prosto z lodówki, takie zimne i twarde, mniam!
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 22:22   #1814
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Jak jutro ma lecieć tak samo, to mam się na IP zgłosić, oby przeszło w nocy...

Położna mówiła, że mam tak dobre wyniki krwi, że jak przytyję 8-10 kg, to będzie super Aktualnie jestem +2,5 kg
Hmm.. zaciekawiło mnie to co powiedziała ta położna.. Ktos wie, o co chodzi? Soleilka wiesz o co jej chodziło?
Ja po cytologii miałam plamienie, ale nie wiem czy Cię to pocieszy.

ewurka myślę, ze dieta bezmięsna bogata w żelazo jest jak najbardziej możliwa czytałam w necie wypowiedzi wegetarianek, które zelazo maja jak najbardziej w normie
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 22:25   #1815
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Hmm.. zaciekawiło mnie to co powiedziała ta położna.. Ktos wie, o co chodzi? Soleilka wiesz o co jej chodziło?
Ja po cytologii miałam plamienie, ale nie wiem czy Cię to pocieszy.
Przy mojej niedowadze istnieje ryzyko anemii, wcześniejszego porodu etc. wg niej prawidłowe wyniki morfologii pozwalają mi przytyć jedynie 8-10 kg, chociaż powinnam przytyć co najmniej 15-17

Bloguję
Stary 2012-03-02, 22:26   #1816
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:

Położna mówiła, że mam tak dobre wyniki krwi, że jak przytyję 8-10 kg, to będzie super Aktualnie jestem +2,5 kg
żeby przeszło!
Cytat:
Dziękuję

Szyjka "bardzo brzydko wygląda", nie wiem o co chodzi, ale ja jestem w grupie podwyższonego ryzyka, bo mama chorowała na raka szyjki właśnie...

Przy okazji pokażę Wam co dostałam od mamy Nastawiła się już na chłopaka, skoro ostatnio gin stwierdził, że to bardziej chłopak niż dziewczynka. To niebiesko-białe z misiem to ochraniacz na łóżeczko
ale fajneochraniacz super!
Cytat:
Muminek trzymam kciuki za badanie

dziekuje
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 22:28   #1817
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
żeby przeszło!

ale fajneochraniacz super!
dziękuję

Bloguję
Stary 2012-03-02, 22:29   #1818
Mandragorrka
Zakorzenienie

No masakra jak mi się chce jeść i spać Najchętniej to bym się obżarła czegoś dobrego i poszła spać Póki co pójdę pod prysznic a potem zobaczę
Do jutra Dziewczynki

Stary 2012-03-02, 22:31   #1819
Soleilka
Zakorzenienie

Muminku, zbliża Ci się rocznica, będę pamiętać, żebyś postawiła jakieś ciacho

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

O, małe się rozpycha łokciami tak, że mi brzuch lekko faluje

Bloguję
Stary 2012-03-02, 22:35   #1820
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Przy mojej niedowadze istnieje ryzyko anemii, wcześniejszego porodu etc. wg niej prawidłowe wyniki morfologii pozwalają mi przytyć jedynie 8-10 kg, chociaż powinnam przytyć co najmniej 15-17
rozumiem

dobranoc
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 22:36   #1821
chce_byc_mama
Zakorzenienie

moja mala tez tanczy w brzuszku

Amelcia
Stary 2012-03-02, 22:38   #1822
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
moja mala tez tanczy w brzuszku
Pewnie woła o ten mus

Ja to zauważyłam, że moje harcuje jak coś zjem, później się uspokaja i tak znowu do czasu kiedy zjem ale (odpukać) póki co jest bardzo spokojne

Bloguję
Stary 2012-03-02, 23:16   #1823
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie woła o ten mus

Ja to zauważyłam, że moje harcuje jak coś zjem, później się uspokaja i tak znowu do czasu kiedy zjem ale (odpukać) póki co jest bardzo spokojne
napewno chce mus :P

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

bujam jutro na garazowke

Amelcia
Stary 2012-03-02, 23:18   #1824
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
I bardzo dobrze. Niech myśli
Czekaj spokojnie. Myślę, że wszystko się jeszcze ułoży. Tylko nie okazuj swojej słabości. Musisz być silna. Niech on to zobaczy.

p.s. jak nie jest głupi to nie będzie chciał Was stracić.
Postaram się być silna. Cierpliwie poczekam na dalszy rozwój wydarzeń.

Cytat:
Ja dziś odebrałam wyniki, właściwie wszystko w normie, trochę podwyższone krwinki białe, ale to ponoć normalne w ciąży, najbardziej cieszę się, że udało się zbić TSH tą końską dawką euthyroxu, teraz jest 1,01 Dawno nie miałam takiego wyniku.
Świetna wiadomość I to TSH Tez mi się takie marzy W poniedziałek idę na badania i mam nadzieję, że będzie ok

Cytat:
ja jutro zobacze mojego Maluszka,mam nadzieje że wszystko będzie dobrze ,to kontrolne usg po tym połówkowym,lekarz sprawdzi co z torbielą,proszę o kciuki bo wiem że na Was zawsze można liczyć
Trzymam kciuki

Cytat:
Hej...

Współczuję bólu zęba
Cieszę się, że udało Ci się przytyć Oby tak dalej
Mam nadzieję, że to krwawienie szybciutko Ci przejdzie Ja też ostatnio miałam ale nie po cytologii tylko po zwykłym badaniu.
Śliczne ubranka
Stary 2012-03-02, 23:22   #1825
chce_byc_mama
Zakorzenienie

jem pizze :P
musialam czyms zapchac moje truskawki.
ale jutro kupie tooone truskawek tone.
w lidlu widzialam mrozeone wiec napewno tez kupie he he

Amelcia
Stary 2012-03-03, 00:30   #1826
blueberry88
Zakorzenienie

Luby, super, że wyniki dobre! Dzidzia poczeka na tatę
Alexandraa, to na pewno nie to, czego kobieta w ciąży mogłaby sobie życzyć, ale teraz pozostaje dać mu czas. Kto wie, może jak wróci, to będzie naprawdę dobrze Bądź silna.

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Cytat:
Hej...

Bardzo współczuję tego zęba.
Mam nadzieję, że krwawienie ustanie, ale na pewno się martwisz
ubranka są śliczne
Super, że udało się przytyć! To bardzo ładny wynik! To znaczy, że nie musisz iść do szpitala?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 01:03   #1827
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki wielkie w weekend się wybiorę -muszę kupić spodnie a przez neta boję się, że nie będą pasowały, w końcu nigdy nie kupowałam nic ciążowego
Dzisiaj dostałam zamówione przez allegro:
http://moda.allegro.pl/spodnie-ciazowe-jeans-rurki-2-kol-rozm-m-i2173482087.html
http://moda.allegro.pl/spodnie-ciazowe-classic-rozm-m-i2180799327.html
Jak już pisałam zgodnie z tabelami rozmiarów powinnam zamówić rozmiar S, ale wybrałam classic - S i rurki - M. Te z mieszanki wiskozy i lycry leżą tak, jak na modelce z tej aukcji i gdybym jeansy zamówiła w rozmiarze S, to pewnie też by tak było. Wybrałam o rozmiar większe i dobrze, ale za to mam trochę luzu na całej długości. W obu nie podoba mi się to, co widać na zdjęciach, czyli układanie się spodni pomiędzy bawełnianym pasem, a krokiem. Trudno mi powiedzieć, czy to wada kroju, czy kwestia dopasowania do figury. Reasumując - nie potrafię jednoznacznie ich ocenić.
Jak przybędzie mi centymetrów nie tylko w brzuszku, ale również w biodrach, to S-ki będą za małe. Uznałam jednak, że przez najbliższy miesiąc też muszę w czymś chodzić i najwyżej przydadzą się też za kilka miesięcy - zanim wrócę do dawnych proporcji (bo z dawną figurą to może być różnie )

Alexandraaa88 - źle, że Twój tż Cię okłamuje. Może powinnaś się trochę wycofać? Jak straci pewność, że na niego czekasz, to chociaż przez chwilę powinien się zastanowić nad przyczyną.

W naszym związku z czasem dla mnie też jest różnie, ale zakładam, że tż mówi prawdę. Wcześniej się złościłam i nie dowierzałam, a teraz widzę, że faktycznie jest przemęczony (wyłączając wyjazdy na podyplomówkę, bo tam nagle przybywa mu sił witalnych i może chodzić na imprezy). Oczywiście nie chce zrobić żadnych badań, chociaż wie, że okresowe nie wypadły rewelacyjnie i pewnie należałoby zacząć leczenie. Może to jego ucieczka przed słabością, ale moim zdaniem przede wszystkim brak odpowiedzialności za siebie i innych.
Oczywiście moja wyrozumiałość, to najgorsze, co mogę SOBIE zrobić, więc na razie znów mu uświadamiam, że nie interesują mnie spotkania wyłącznie wieczorami. Nie mieszkamy razem i ostatnio chyba pojął, że poważnie rozważam pozostanie właśnie w takim układzie, bo co prawda chcę mieć pełną rodzinę, ale nie za wszelką cenę. Trochę zmienił sposób rozmowy, ale czy myślenie również?
Pewnie zachowywałby się naczej, gdyby nie czuł się tak pewnie, ale ja po pierwsze nawet przed ciążą nie prowadziłam bujnego życia towarzyskiego, a po drugie teraz jestem za słaba nawet na utrzymanie tego, co było.

Wyniki moich porannych badań tj. morfologii krwi, moczu i poziom elektrolitów mieszczą sie w normach.

Przeszłam się dzisiaj do CH, weszłam do dwóch sklepów obuwniczych, C&A i znów pobolewa mnie brzuch, więc odpuszczam siedzenie przed kompem.

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Ja mam 24, on 30.

Chciałam z nim teraz porozmawiać ale nie odbiera telefonu... i w ogóle gdzieś zniknął bo nawet jego kumple nie wiedzą gdzie jest Albo go kryją... Zaczynam rozważać różne możliwości... Nawet oddanie dziecka do adopcji... Jeżeli zostane sama to nie będę miała innego wyjścia Wsparcia ze strony rodziny nie mam żadnego zresztą już zostało mi zapowiedziane, że nie mam nawet co liczyć na pomoc... Strasznie źle się z tym wszystkim czuję... Jednak ciągle gdzieś tam we mnie żyje ta nadzieja...
Aleksandro - przede wszystkim nawet, jeśli nie będziecie razem, to będą Ci się należały alimenty i ewentualnie pomoc MOPS, więc się nie załamuj.

Teraz doczytałam, ile macie lat i nie napiszę Ci, że na pewno się ułoży, bo u mnie było inaczej - jak skończyłam studia, to się rozsypało i to po 8 latach. Później były dwie próby powrotu, ale po drugiej na długo wolałam pozostać sama. Można to zinterpretować tak, że jak nadszedł czas na wspólne życie, to się wystraszył, że straci "wolność", bo w związku na odległość chyba przyzwyczaił się do życia kawalerskiego.

Życzę Ci, aby przyszły tatuś dojrzał do roli ojca i stał się lepszym partnerem.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-03-03 o 00:41
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 07:17   #1828
modnisia86
Zadomowienie

Hey ja już wstałam :0
Cytat:
Hej...

tak się cieszę że udało ci się przytyć
Cytat:

Cytat:
Dziękuję

Szyjka "bardzo brzydko wygląda", nie wiem o co chodzi, ale ja jestem w grupie podwyższonego ryzyka, bo mama chorowała na raka szyjki właśnie...

śliczne zakupy
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
napewno chce mus :P

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

bujam jutro na garazowke
udanych łowów
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 07:41   #1829
prince_polo
Zakorzenienie

Hej ja własnie wypiłam kawe i zjadłam jabłko tak mi sie chciało!
oglądam bajki z moim psiurkiem

tz pojechal do pracy, tak mnie wpieniał wczoraj ze cos okropnego. masakra czasami sie zastanawiam czy to przypadkiem nie jest duże dziecko bo trzeba mu wszystko jasno wytlumaczyc i itak jest niekumaty

ja wstałam z katarem.W nocy mnie smaliło przez te jego chisburgery ze wypiłam pol butli wody

Cytat:
Biedna..leż leż! Niech Tż ci usługuje
tz to mnie wyprowadza czasem z równowagi
Iza cudne dzieciatko

Cytat:
no to pijemy! ja wznoszę toast soczkiem pomarańczowym! calym kartonem, a co?! Jak szalec, to szalec!
ja sie nawaliłam wczoraj woda
Cytat:
Hej...

kochana nie zazdroszcze bólu zeba. Wiem jak to jest...... no i tej krwi
Cytat:
@prince
ja nie wiem czy mężowie to bardziej wkurzają wraz z rosnącą ciążą.... wczoraj u nas był mały wybuch - z mojej strony rzecz jasna i TŻ był cichuteńki jak myszka
ja czesto sie nie odzywam teraz w ciązy wole sie przymknąc jesli daje rade bo jak zaczne to go zakrzycze na smierc a dla malca to nie dobrze bo teraz juz słyszy nas i nie chce jej wystraszyc.
Po co ma słuchac jak tyram tatusia
Cytat:
Boję się iść do kibelka i oglądać tą krew Czuję się z tym okropnie, jakby coś się dzidzi stało
Cytat:
Ze mnie wręcz ta krew tam trysnęła, ledwo wróciłam do domu... Nie dość, że mnie od tego brzuch boli, to mnie tam ciągnie jak na okres
I jeszcze do tego zęby mnie bolą
kochana po nocy bedzie dobrze zobaczysz. Moj gin mi nie zrobil cytologi. Bo miałam aktualna z przed ciązy (zrbiona w tamtej) i powiedzial ze wystarczy..
Cytat:
A ja zżarłam pomarańcze Małż mi obrał i były pyszne.
ja pomarancze kocham, ale mam po nich takie kolki ze unikam teraz i soków i tych owocow

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 07:53   #1830
mrowka88
Raczkowanie

cześć Dziewczyny

Jestem tylko na chwilę, żeby się przywitać, bo zaraz muszę uciekać do pracy. Chciałam się też pochwalić, że dzisiaj zaczynamy 16 tydzień No i z niecierpliwością czekam na pierwsze ruchy, skoro u sierpnióweczek już się zaczynają

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości