|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32689312]ja pierdziele
dobrze że zostaliście przy swoim bo w przeciwnym wypadku znaleźlibyście się z ręką w nocnikumy z tżtem jesteśmy w bardzo ciężkiej sytuacji niestety nie mogę powiedziec czemu bo tż sobie tego nie życzy, nasza sytuacja finansowa jest bardzo ciężka a teściowie nam taką "niespodziankę" zrobili.... nic tylko siąśc i płakac...
|
#662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wiecie o co chodzi :P Szkoda nerwow i takie tam. Mi juz to zwissa czy beda czy nie beda. MY NIE MAMY NA TO KASY! po prostu! ciagle mam te sytuacje jak powiedzielismy o zarecznach to jego mama odrazu z takim tekstem wyskoczyla.. bardzo niemilo mi sie zrobilo i az uwierzylam ze to Nasz obowiazek.. pffffff... Bede caly dzien na wykladach kombinowac jak to zrobic. A jak cos przyzekam ze karze jej za nich zaplacic. ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
I nie wiem, chyba niektorzy sobie mysla ze wesele to jakas impreza dla znajomych, nieznajomych i kogo popadnie. kretynizm.. podziwiam Cie ze sie postawilas... Tylko ze Twoj TZ rozumiał sytuacje. A moj chyba nie ogarnia i wspolczuje ze was tak wyrolowali.. okropne zachowanie
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2012-03-03 o 11:23 |
||
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
aha zapomniałam dodac że teściowie sobie kupili meble do kuchni i pokoju za łączną kwotę 8 tys
kupili samochód za 10tys a teraz nam mówią że pieniędzy nie mają, a mają dwa samochody teraz nie wspomne o drogich panelach no bo oni nie będą kłaśc takich tanich tylko muszą byc krono Oridżinal no i wiedząc że mamy taką ciężką sytuację pieniądze rozszastali na prawo i lewo... moi rodzice pomagają nam jak moga a tamci mają w doopie wszystko
|
#664 | ||||
|
Zadomowienie
|
Prosze bardzo, przynajmniej moje wczorajsze poszukiwania do 2 w nocy nie poszly na marne
![]() Cytat:
Szkoda ze mnie nie bedzie...buuu...caluski wam przesylam i czekam na fotki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://www.ebay.com/itm/550-new-TANI...item5ae554f19a Niech ci Bog w dzieciach wynagrodzi ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego mówiłam wam że mi sie odechciało tego wesela
|
|
#666 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32689531]jakbym miała takich rodziców to bym im powiedziała co o nich myśle
właśnie dlatego że ja mam bardzo opiekuńczych i pomocnych rodziców kompletnie nie rozumiem zachowania rodziców tżta ![]() a tak nam mówili dzieci pobierzcie się my mamy pieniądze na wesele dołożymy wam 50tys do mieszkania.. i co z tego wyszło.... teraz niczego juz od nich nie chcemy
11.10.2005-RAZEM 10.10.2009r-ZARĘCZENI ![]() JAKO ŻONA ![]() 27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem Edytowane przez madzia2306 Czas edycji: 2012-03-03 o 11:37 |
|
|
|
#668 |
|
Zadomowienie
|
O nie!!!!!!!!!
Nie maja tych butow w moim rozmiarze....szlak by to trafil!!!!!!!! A juz sie ucieszylam ze znalazlam idealne....buuuuuu...... |
|
|
|
#669 |
|
Konto usunięte
|
wiesz ja z kolei mam mamę ok ale z ojcem od 3lat nie rozmawiam, nawet nie wiem czy go zaproszę na ślub....................
|
|
|
|
#670 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w nowym wątku
Wieczorem Was nadrobię, a teraz do pracy rodacy
|
|
#671 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam prosbe...co powiecie na taki tekst zaproszen...bo jak mi ich ich dzisiaj TZ nie skonczymy projektowac to jutro zamawiam pierwsze lepsze i koncze zabawe z nimi...
"Sprawa ma się tak..... Poznali się w Egipcie, spotykali w Pradze, Paryzu, Brukselli i dobrze im było ale....! Zachciało im się jeszcze lepiej i głusi na przestrogi życzliwych, a i całkiem nieżle doświadczonych przyjaciół i znajomych Anna Nowak i Jan Kowalski powzięli jednoznaczną a ważką w skutkach decyzję połączenia się dozgonnym węzłem udręki małżeńskiej. Owe kajdany skuwać zamierzają w kościele........... w dniu.......... o godz........ Na ową ceremonię zapraszają państwa ......................... ............ wyżej opisani winowajcy wraz z całkowicie niewinnymi rodzicami" Znalazlam przypadkiem w necie i jakos tak mi spasowaly do naszej znajomosci...co myslicie? |
|
|
|
#672 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zielone butki, znalezione to wklejam http://www.bialebuty.com.pl/index.ht...d_name=zielony ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#674 |
|
Zadomowienie
|
melod_y - ja rozumiem, że nie chcesz psuć kontaktów z teściową bo w końcu to będzie najbliższa rodzina, więc warto o nią dbać, ale może zrób własnie tak jak pisałaś, listę osób Tobie najbliższych, z których zrezygnowalaś z zaproszenia, pokaż tżtowi, a teściowej powiedzcie, że nie macie pieniędzy, na zaproszenie kolejnych 3 par, bo gdybyście mieli to zaprosilibyście Twoich bliskich. Kurcze to ma być wasze wesele, a nie jakiś tłum ludzi, których nie znasz
![]() Moi rodzice zapraszają swoich bliskich znajomych, ale po pierwsze znam ich, po drugie mamy dużą salę i potrzebujemy dużo gości, a po trzecie rodzice sami płacą za nich Trzymam kciuki za rozwiązanie sytuacji
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tu są jedne trochę podobne ale 37 http://moda.allegro.pl/czolenka-wrzo...174158077.html |
|
|
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej dziewczynki
Nadrobię później co tam naskrobałyście a tymczasem muszę się pochwalić, że właśnie wypisałam 4 zaproszeniaA moja maminka kupiła dzisiaj kostium i butki na ślub |
|
|
|
#677 |
|
Wtajemniczenie
|
melod_y, tak sobie myślę, czy nie możesz po prostu powiedzieć teściowej, że dodatkowe osoby OK, ale jeśli ona za nie zapłaci? Skoro to nie są Twoi znajomi ani rodzina ani nawet rodzina TŻta tylko jakieś znajomki teściowej, no to kurde... Moja też zaprasza sąsiadów, ale to są jej przyjaciele, wydaje mi się nawet, że bliżsi niż rodzina dla niej, więc OK, ale ona płaci za ich talerzyk
A tak w ogóle to hello wpadłam do Was w przerwie pracy. Chyba zaczynam się u mnie kolejny gorący sezon po małym zimowym zastoju (który, nie powiem, dla podgonienia przygotowań ślubnych okazał się zbawienny).Ciekawe jak tam się dziewczyny w Kato bawią
|
#678 |
|
Zadomowienie
|
U mnie jest podobnie,moi rodzice interesują się ślubem/weselem pomagają jak mogą,a mama tż kompletnie nic....zero chęci,tylko głupote dogadywanie...
|
#679 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas dzisiaj 140 dni do
![]() Marylko, dla mnie z niezłym jajem ten tekst, jeśli do Was pasuje to czemu nie, chociaż bardziej mi się podoba początek o miastach niż ta dalsza część z "udręką małżeńską". To podobnie jak np. "połączyć dozgonnym węzłem", co też się często widzi w tych gotowych tekstach Niby zaproszenie na radosną uroczystość, a tu już o zgonie. Wiem, że w przysiędze też jest o śmierci, ale to ma jednak inny wymiar niż na zaproszeniu według mnie A może dla znajomych zaproszenia z takim tekstem, a dla osób troszkę starszych z jakimś poważniejszym? Bo niektórym czasami brak poczucia humoru i nie każdy zrozumie, że to taka konwencja
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wrocilam z zakupow ![]() kupilam czerwone rurki
|
|
#682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem ciekawa
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
nie chce mi sie teraz fotki robic
![]() pozniej pokaze jak bedziesz chciala ![]() teraz rozwiesze zaraz pranie i siadam do obiadu z tz
|
#684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#685 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kolor taki jak szukam, tylko ten obcas...wolalabym raczej w kolorze butow, myslisz ze taki pasuje do slubu? hmmm...i ten napis na obcasie...troche to kiczem zalatuje... Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#686 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja powiedziałabym jej, że: 1) już nie ma miejsca na sali i musiałaś zrezygnować z części swojej rodziny z tego powodu 2) nie macie kasy, nie wiecie skąd w ogóle uzbieracie na to wszystko, więc dodatkowe osoby (w dodatku obce) już w ogóle nie wchodzą w grę 3) pogadałabym poważnie z Tż, żeby zrobił porządek z mamusią nie ważne, że ma taki czy inny charakter, musi w końcu się jej postawić, bo inaczej całe życie kobieta będzie wam włazić na głowę.W ogóle co to ma być ? Ja tego nie rozumiem. Z tego co wiem, ona do wesela się nie dokłada, tak ? Z jakiej więc racji, wpycha wam gości na wesele, którzy nie są waszymi znajomymi ? I co to za argument, że ona była u kogoś na weselu ? No sorry, nie kapuję w ogóle. Jak była u kogoś na weselu, to z jakiej racji wy macie tego kogoś zapraszać ? Przecież wy nie byliście U mnie teściowa z Tż zapraszają takich bardziej znajomych mamy, czy kilku sąsiadów, ale Tż się na to w pełni zgadza, zna te osoby i lubi, a poza tym wiemy, że z ich strony będzie mniej rodziny niż z mojej. Gdyby było inaczej, pewnie też bym się tym wkurzała.
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam
![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- a tu nikogo nie ma to idę wszamać jakieś ciacho
|
|
#688 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hi girls! ![]() Dzisiaj ktoś mi podmienił TZ ![]() bylam w pracy dzisiaj i TZ 3 razy mi powtarzal, ze mam mu dać znać wczesniej o ktorej bede. Jak przyszlam czekal na mnie obiad spaghetti hih wiem, ze dla Was moze sie to wydawac oczywste, ale moj TZ to "noga" jeśli chodzi o gotowanie, myslalm, ze On nawet nie rozróżnia mięsa mielonego od piersi z kurczaka, a tutaj takie pyszne spaghetti - serio nawet lepsze niż ja robie:P hehe ładnie Go pochawalilam Bo moj TZ to zawsze czeka na mnie jak pfzyjde z pracy i razem coś robimy, jak jakaś potrawa wymaga wiekszych umiejetnosci, albo robi mi kanapeczki, zebym cos od razu zjadla, a potem coś ugotujemy, wiec dzisiaj SZOK a teraz kazal mi odpoczywać, a On poszedl cos robić przy samochodzie![]() Cytat:
nie no 3 tysie na reke na polskie realia to swietna płaca, zawsze mi się wydawało, ze nauczyciele, mimo, ze naprawde dlugo muszą sie uczyć i posiadać duzą wiedze i jeszcze użerać sie z dzieciakami , a zarabiają marnie.. a tu mila niespodzianka ![]() Cytat:
ale normalna osoba jak widzi kogoś atrakcyjnego, a jest w związku nie zacznie sobie wyobrażac jak to by bylo z nim w łózku itp. Cytat:
to wlasnie super połącznie TY+ON+wolna sobota![]() Cytat:
niepotrzebnie sie martwilas ale tez by mi cisnienei podroslo![]() Cytat:
ah znowu te teściowe.... nie wiem co poradzic... dziewczyny uz chyba wszystko napisaly. Skoro nie macie kasy na wiecej osob i ona o tym wie, to czemu ona sama nie pomysli, ze to glupi pomysl? albo niech wpadnie na to, zeby sama za nich zaplacic. A TZ to niedobrze robi, ze sie z nią zgadza i robi tak jak mamusia mówi...pogadaj z nim.. nich On coś powie swojej mamie.. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Tż. Co do pogrubionego, tyle to pewnie maja te osoby z długim stażem i odpowiednim stopniem zawodowym, no ja nawet 2 tys nie mam. .Zrobiłam 2 ciasta i wyszła totalna katastrofa, nie nadaje się do pieczenia
|
|
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
O masakra... chyba wybraliśmy fotografa
Już myslałam, że się nad tymi portfolio różnymi zapłaczę... ale chyba się udało ![]() http://www.piotrczechowski.pl/
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

dobrze że zostaliście przy swoim bo w przeciwnym wypadku znaleźlibyście się z ręką w nocniku

Pozniej wkleje fotorelacje na poczcie
milego dnia

wpadłam do Was w przerwie pracy. Chyba zaczynam się u mnie kolejny gorący sezon po małym zimowym zastoju (który, nie powiem, dla podgonienia przygotowań ślubnych okazał się zbawienny).

dla Tż. Co do pogrubionego, tyle to pewnie maja te osoby z długim stażem i odpowiednim stopniem zawodowym, no ja nawet 2 tys nie mam. .