Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-03, 11:19   #661
madzia2306
Zakorzenienie

Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32689312]ja pierdziele dobrze że zostaliście przy swoim bo w przeciwnym wypadku znaleźlibyście się z ręką w nocniku[/QUOTE]

my z tżtem jesteśmy w bardzo ciężkiej sytuacji niestety nie mogę powiedziec czemu bo tż sobie tego nie życzy, nasza sytuacja finansowa jest bardzo ciężka a teściowie nam taką "niespodziankę" zrobili.... nic tylko siąśc i płakac...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 11:21   #662
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
moi teściowie tez juz się zapędzali z zapraszaniem piątej wody po kisielu ale tż ich ostudził i powiedział że nie będzie zapraszał kogoś kogo od dobrych paru lat nie widział i nie ma z nim kontaktu, co więcej teściowie chcieli zrobic dwudniowe wesele i sprosic niewiadomo kogo i wicie co? dobrze że nie zgodziliśmy się na to bo na dwa miesiące przed weselem dowiedzielismy sie że oni nie mają pieniędzy żeby dac na wesele no może troszkę coś nam dołożą, gdybyśmy się zdecydowali na dwudniowe wesele to w kredycie byśmy się zatopili po same uszy... takich mam właśnie teściów, najpierw chcą robic wielkie dwudniowe wesele bo oni płacą a potem mówią że pieniędzy nie mają... fajnie co nie?
tylko ze moj TZ to czasami takie ciele bezkonfliktowe ze normalnie az mnie trafia. Bo On jest spokojny, nie chce sie klocic, nic mu nie przeszkadza, zycie jest piekne, wesele nasze, co nam przeszkadzaja jacys tam ludzie ktorych obecnosc uszczesliwi jego mame

no wiecie o co chodzi :P Szkoda nerwow i takie tam.
Mi juz to zwissa czy beda czy nie beda. MY NIE MAMY NA TO KASY! po prostu!
ciagle mam te sytuacje jak powiedzielismy o zarecznach to jego mama odrazu z takim tekstem wyskoczyla.. bardzo niemilo mi sie zrobilo i az uwierzylam ze to Nasz obowiazek..
pffffff...
Bede caly dzien na wykladach kombinowac jak to zrobic. A jak cos przyzekam ze karze jej za nich zaplacic.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
my z tżtem jesteśmy w bardzo ciężkiej sytuacji niestety nie mogę powiedziec czemu bo tż sobie tego nie życzy, nasza sytuacja finansowa jest bardzo ciężka a teściowie nam taką "niespodziankę" zrobili.... nic tylko siąśc i płakac...
no wlasnie to nie jest tak ze jak ktos robi wesele to go STAC! i co to za roznica zaprosic jeszcze jakies 10 osob... JEST ROZNICA!
I nie wiem, chyba niektorzy sobie mysla ze wesele to jakas impreza dla znajomych, nieznajomych i kogo popadnie.
kretynizm..

podziwiam Cie ze sie postawilas... Tylko ze Twoj TZ rozumiał sytuacje. A moj chyba nie ogarnia

i wspolczuje ze was tak wyrolowali.. okropne zachowanie

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2012-03-03 o 11:23
melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 11:23   #663
madzia2306
Zakorzenienie

aha zapomniałam dodac że teściowie sobie kupili meble do kuchni i pokoju za łączną kwotę 8 tys kupili samochód za 10tys a teraz nam mówią że pieniędzy nie mają, a mają dwa samochody teraz nie wspomne o drogich panelach no bo oni nie będą kłaśc takich tanich tylko muszą byc krono Oridżinal no i wiedząc że mamy taką ciężką sytuację pieniądze rozszastali na prawo i lewo... moi rodzice pomagają nam jak moga a tamci mają w doopie wszystko

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-03-03, 11:24   #664
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość

kocham Cię, jestes wspaniała
idealne są po prostu!!!

dzięki!
Prosze bardzo, przynajmniej moje wczorajsze poszukiwania do 2 w nocy nie poszly na marne

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny
Wpadlam tylko na chwilke, przywitac sie, bo zaniedlugo wychodze z domku na spotkanie w Katowicach Pmek 2012 Pozniej wkleje fotorelacje na poczcie milego dnia
Oj bawcie sie dobrze Szkoda ze mnie nie bedzie...buuu...caluski wam przesylam i czekam na fotki

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, na szczęście okazało się że w restauracji był mały remont

Uf, kamień z serca, ale co się nadenerwowałam to moje....

Znalazłam stronę z listą kosmetyków które zaburzają gospodarkę hormonalna organizmu.
Jestem w szoku bo do wielu firm miałam zaufanie (bambino, nivea, Vichy itp.) , a tutaj taki parszywy skład. Bardzo dużo kosmetyków dla niemowląt i dzieci ...

Nic, trzeba będzie wnikliwie czytać składy, a poniższych kosmetyków się wystrzegać.

http://www.pro-test.pl/article_suple...yk%C3%B3w.html
NO widzisz nie ma co sie martwic na zapas

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
hej w sobotę
co do wątpliwości przedślubnych, czy to ten?, czy będę z nim szczęśliwa? czy nic się nie zmieni?
Jako wizażanka z chyba najdłuższym stażem (10 lat świętowaliśmy w styczniu) powiem, że takie wątpliwości są naturalne. Ja przed Tżtem miałam kilku chłopaków, ale wtedy, kiedy to było miałam po 16,17 lat, więc to co innego. Poza tym Tż jest TYM PIERWSZYM, if U know what I mean Nie oznacza to oczywiście, że od momentu kiedy pierwszy raz go ujrzałam, byłam w niego ślepo zapatrzona jak w obrazek. No kaman, jestem dziewczyną, mam oczy i rozglądam się dookoła. Było 2 chłopaków, którzy poważnie zawrócili mi w głowie, jeden wyglądał jak kopia Ashtona Kutchera (zresztą będzie na naszym ślubie), ale nigdy do niczego nie doszło. Jeśli to prawdziwa miłość, a taka zdarza się tylko raz, to czujesz to podskórnie. To jest takie niewytłumaczalne, jak z wyborem sukni ślubnej, wiesz że to ta i już.

dziewczyny, widzę że część ma problemy z wyborem butów. Haha poczekajcie co będzie się działo z wyborem biżuterii (pamiętacie moje niemalże histerie na ten temat??). Dla tych, które nie boją się zamawiać z netu, polecam przeglądanie zagranicznych stron internetowych, jest tam o wiele więcej kolorów do wyboru niż u nas. Dla przykładu tylko te z ebaya wyszukane w 5 minut

http://www.ebay.com/sch/i.html?_dcat...rt=nc&LH_BIN=1 błękity i chabry
http://www.ebay.com/sch/i.html?_dcat...rt=nc&LH_BIN=1 - zielenie, limonki
http://www.ebay.com/sch/i.html?LH_BI...&Color=Oranges - pomarańcze, korale
http://www.ebay.com/sch/i.html?LH_BI...&Color=Purples fiolety, purpury, lawendy
http://www.ebay.com/sch/i.html?LH_BI...&Color=Ivories nudziaki
http://www.ebay.com/sch/i.html?LH_BI...93&Color=Pinks róże
http://www.ebay.com/sch/i.html?LH_BI...&Color=Yellows żółcie

a tu trochę na bogato:
http://www.ebay.com/itm/Unique-Champ...item3f148196c4
http://www.ebay.com/itm/BOGINNI-CO-C...item3a6aa46ead
http://www.ebay.com/itm/RT-110-Brida...item1c23dc5a40
http://www.ebay.com/itm/Nina-Urara-S...item336de5f359
http://www.ebay.com/itm/NEW-NIB-BADG...item4cfef0cf3d
Nena jestes wielka!!! Znalazlam buty
http://www.ebay.com/itm/550-new-TANI...item5ae554f19a
Niech ci Bog w dzieciach wynagrodzi

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Zaraz bede sie zbierac na wyklad...

dziewczyny pól nocy nie spalam tak mnie ta sprawa wkurza !
chodzi juz o te dawna sprawe :
http://www.smaczny.wizaz.pl/forum/sh...&postcount=168

Otoz juz strawiłam to ze tesciowa zaprosi na nasze wesele 3 kolezanki z pracy (lacznie 6 osob) Powiedzialam OK. nie bede jakas wredna @ i wole aby Nasze stosunki byly jakie sa... Juz nawet przyzwyczailam sie z ta mysla.. Wczoraj dostalam liste 12 osob (czyli 6 jej kolezanek plus osoby towarzyszace) myslalam ze mnie trafi ale przy TZ staralam sie opanowac...
na koncu szosta osoba byla sprzataczka (jest to tesciowa, corki jej siostry meza) czyli jest to tesciowa siostrzenicy mojego tescia...:bab a:

jestem tak wkurzona!!!! Przeciez to juz jest 2100 zlotych!!!!
To jest tak samo jakbym ja zaprosila sobie swoje kolezanki nie wiem, na jej rocznice slubu i kazala jeszcze jej za to placic kilka tysiecy
ja rozumiem ze w kopertach sie na cos dostanie ale ja ze swojej strony zapraszam 42 osoby plus 3 kolezanki - czyli 48 znajomych a TZ wraz z tymi babami ma juz liste chyba okolo 90 osob!

Dzwonie dzisiaj do niego rano, mowil ze cos tam z mama wlasnie o weselu pogadali i ze pasuje mu zaprosic jeszcze dwoch ssasiadow
(wole nie liczyc ile w tych rodzinach jest ludzi)

Dziewczyny nie chce byc kurde jakas wredna @ ale chole**nie mi sie to nie widzi, tym bardziej ze ja nawet czesci rodziny nie mam zamiaru zapraszac bo nie utrzymuje z nia kontaktow.. A tam zapraszaja sobie jak leci!!!!!!

Nie pozwole zaprosic tych sasiadow.. nie wiem co z tymi Paniami- kolezankami.
Wiem ze wiekszosc ma nastawienie- nie znam, nie zapraszam, ale tutaj chodzi o to ze Ona mi do konca zycia tego nie wybaczy serio... wiec wole nie robic sobie z nia zatargow
TZ tez bedzie zasmucony ze tak olewam te baby, skoro matka jego do niczego nam sie nie wtroaca i jej zalezy na tym aby byly.

wesele sponsorujemy sami * a raczej bardziej TZ niz ja.

Serio nie wiem co mam zrobic.. tak zle i tak niedobrze...
Hmmm..ciezka sprawa...rozumiem ze macie jakas tam okreslona liczbe gosci...a nie mozesz tego rozegrac w ten sposob zeby jej powiedziec ze liste masz juz zamknieta, ze policzylas te 3 kolezanki z os towarz tak jak sie umawialayscie i ze juz nikt wiecej sie nie zmiesci? Sala ma swoj limit czy nie?
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 11:27   #665
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
tylko ze moj TZ to czasami takie ciele bezkonfliktowe ze normalnie az mnie trafia. Bo On jest spokojny, nie chce sie klocic, nic mu nie przeszkadza, zycie jest piekne, wesele nasze, co nam przeszkadzaja jacys tam ludzie ktorych obecnosc uszczesliwi jego mame

no wiecie o co chodzi :P Szkoda nerwow i takie tam.
Mi juz to zwissa czy beda czy nie beda. MY NIE MAMY NA TO KASY! po prostu!
ciagle mam te sytuacje jak powiedzielismy o zarecznach to jego mama odrazu z takim tekstem wyskoczyla.. bardzo niemilo mi sie zrobilo i az uwierzylam ze to Nasz obowiazek..
pffffff...
Bede caly dzien na wykladach kombinowac jak to zrobic. A jak cos przyzekam ze karze jej za nich zaplacic.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

no wlasnie to nie jest tak ze jak ktos robi wesele to go STAC! i co to za roznica zaprosic jeszcze jakies 10 osob... JEST ROZNICA!
I nie wiem, chyba niektorzy sobie mysla ze wesele to jakas impreza dla znajomych, nieznajomych i kogo popadnie.
kretynizm..

podziwiam Cie ze sie postawilas... Tylko ze Twoj TZ rozumiał sytuacje. A moj chyba nie ogarnia

i wspolczuje ze was tak wyrolowali.. okropne zachowanie
a no wyrolowali nie da sie ukryc.... jak sie o tym dowiedziałam to poprostu siadłam i zaczęłam płakac
dlatego mówiłam wam że mi sie odechciało tego wesela

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-03-03, 11:30   #666
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Cytat:
aha zapomniałam dodac że teściowie sobie kupili meble do kuchni i pokoju za łączną kwotę 8 tys kupili samochód za 10tys a teraz nam mówią że pieniędzy nie mają, a mają dwa samochody teraz nie wspomne o drogich panelach no bo oni nie będą kłaśc takich tanich tylko muszą byc krono Oridżinal no i wiedząc że mamy taką ciężką sytuację pieniądze rozszastali na prawo i lewo... moi rodzice pomagają nam jak moga a tamci mają w doopie wszystko
jakbym miała takich rodziców to bym im powiedziała co o nich myśle
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 11:33   #667
madzia2306
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32689531]jakbym miała takich rodziców to bym im powiedziała co o nich myśle [/QUOTE]

właśnie dlatego że ja mam bardzo opiekuńczych i pomocnych rodziców kompletnie nie rozumiem zachowania rodziców tżta
a tak nam mówili dzieci pobierzcie się my mamy pieniądze na wesele dołożymy wam 50tys do mieszkania.. i co z tego wyszło.... teraz niczego juz od nich nie chcemy

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Edytowane przez madzia2306
Czas edycji: 2012-03-03 o 11:37
Stary 2012-03-03, 11:34   #668
marylka80
Zadomowienie

O nie!!!!!!!!!
Nie maja tych butow w moim rozmiarze....szlak by to trafil!!!!!!!!
A juz sie ucieszylam ze znalazlam idealne....buuuuuu......
Stary 2012-03-03, 11:35   #669
Konto usunięte

Cytat:
właśnie dlatego że ja mam bardzo opiekuńczych i pomocnych rodziców kompletnie nie rozumiem zachowania rodziców tżta
a tak nam mówili dzieci pobierzcie się my mamy pieniądze na wesele dołożymy wam 50tys do mieszkania.. i co z tego wyszło....
wiesz ja z kolei mam mamę ok ale z ojcem od 3lat nie rozmawiam, nawet nie wiem czy go zaproszę na ślub....................
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 11:42   #670
Cierpliwosc
Zadomowienie

Witam się w nowym wątku
Wieczorem Was nadrobię, a teraz do pracy rodacy
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 12:06   #671
marylka80
Zadomowienie

Dziewczyny, mam prosbe...co powiecie na taki tekst zaproszen...bo jak mi ich ich dzisiaj TZ nie skonczymy projektowac to jutro zamawiam pierwsze lepsze i koncze zabawe z nimi...

"Sprawa ma się tak.....
Poznali się w Egipcie, spotykali w Pradze, Paryzu, Brukselli i dobrze im było ale....!
Zachciało im się jeszcze lepiej i głusi na przestrogi życzliwych,
a i całkiem nieżle doświadczonych przyjaciół i znajomych
Anna Nowak i Jan Kowalski
powzięli jednoznaczną a ważką w skutkach decyzję połączenia się
dozgonnym węzłem udręki małżeńskiej.
Owe kajdany skuwać zamierzają
w kościele...........
w dniu.......... o godz........
Na ową ceremonię zapraszają państwa
......................... ............
wyżej opisani winowajcy wraz z całkowicie niewinnymi rodzicami"

Znalazlam przypadkiem w necie i jakos tak mi spasowaly do naszej znajomosci...co myslicie?
Stary 2012-03-03, 12:07   #672
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam prosbe...co powiecie na taki tekst zaproszen...bo jak mi ich ich dzisiaj TZ nie skonczymy projektowac to jutro zamawiam pierwsze lepsze i koncze zabawe z nimi...

"Sprawa ma się tak.....
Poznali się w Egipcie, spotykali w Pradze, Paryzu, Brukselli i dobrze im było ale....!
w kościele...........

Znalazlam przypadkiem w necie i jakos tak mi spasowaly do naszej znajomosci...co myslicie?
jestem na
Stary 2012-03-03, 12:16   #673
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuje zaistniałej sytuacji Dobrze, że macie chociaż Twoich rodziców, który Was wspierają i że Tż jest po Twojej stronie , zawsze to lżej.

Zielone butki, znalezione to wklejam
http://www.bialebuty.com.pl/index.ht...d_name=zielony

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:

"Sprawa ma się tak.....
w kościele...........

Bardzo fajne

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 13:05   #674
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

melod_y - ja rozumiem, że nie chcesz psuć kontaktów z teściową bo w końcu to będzie najbliższa rodzina, więc warto o nią dbać, ale może zrób własnie tak jak pisałaś, listę osób Tobie najbliższych, z których zrezygnowalaś z zaproszenia, pokaż tżtowi, a teściowej powiedzcie, że nie macie pieniędzy, na zaproszenie kolejnych 3 par, bo gdybyście mieli to zaprosilibyście Twoich bliskich. Kurcze to ma być wasze wesele, a nie jakiś tłum ludzi, których nie znasz

Moi rodzice zapraszają swoich bliskich znajomych, ale po pierwsze znam ich, po drugie mamy dużą salę i potrzebujemy dużo gości, a po trzecie rodzice sami płacą za nich

Trzymam kciuki za rozwiązanie sytuacji
Stary 2012-03-03, 13:39   #675
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
O nie!!!!!!!!!
Nie maja tych butow w moim rozmiarze....szlak by to trafil!!!!!!!!
A juz sie ucieszylam ze znalazlam idealne....buuuuuu......
a jaki masz rozmiar?
bo tu są jedne trochę podobne ale 37 http://moda.allegro.pl/czolenka-wrzo...174158077.html

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 13:39   #676
Jamee
Zakorzenienie

Hej hej dziewczynki

Nadrobię później co tam naskrobałyście a tymczasem muszę się pochwalić, że właśnie wypisałam 4 zaproszenia i w poniedziałek wysyłam
A moja maminka kupiła dzisiaj kostium i butki na ślub

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 13:41   #677
tenebrosa
Wtajemniczenie

melod_y, tak sobie myślę, czy nie możesz po prostu powiedzieć teściowej, że dodatkowe osoby OK, ale jeśli ona za nie zapłaci? Skoro to nie są Twoi znajomi ani rodzina ani nawet rodzina TŻta tylko jakieś znajomki teściowej, no to kurde... Moja też zaprasza sąsiadów, ale to są jej przyjaciele, wydaje mi się nawet, że bliżsi niż rodzina dla niej, więc OK, ale ona płaci za ich talerzyk

A tak w ogóle to hello wpadłam do Was w przerwie pracy. Chyba zaczynam się u mnie kolejny gorący sezon po małym zimowym zastoju (który, nie powiem, dla podgonienia przygotowań ślubnych okazał się zbawienny).

Ciekawe jak tam się dziewczyny w Kato bawią
Stary 2012-03-03, 13:50   #678
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

U mnie jest podobnie,moi rodzice interesują się ślubem/weselem pomagają jak mogą,a mama tż kompletnie nic....zero chęci,tylko głupote dogadywanie...

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 13:52   #679
tenebrosa
Wtajemniczenie

U nas dzisiaj 140 dni do

Marylko, dla mnie z niezłym jajem ten tekst, jeśli do Was pasuje to czemu nie, chociaż bardziej mi się podoba początek o miastach niż ta dalsza część z "udręką małżeńską". To podobnie jak np. "połączyć dozgonnym węzłem", co też się często widzi w tych gotowych tekstach Niby zaproszenie na radosną uroczystość, a tu już o zgonie. Wiem, że w przysiędze też jest o śmierci, ale to ma jednak inny wymiar niż na zaproszeniu według mnie A może dla znajomych zaproszenia z takim tekstem, a dla osób troszkę starszych z jakimś poważniejszym? Bo niektórym czasami brak poczucia humoru i nie każdy zrozumie, że to taka konwencja
Stary 2012-03-03, 13:54   #680
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:

"Sprawa ma się tak.....
w kościele...........

Jestem jak najbardziej na TAK Moim zdaniem idealnie do Was pasuje
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 14:45   #681
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
U mnie jest podobnie,moi rodzice interesują się ślubem/weselem pomagają jak mogą,a mama tż kompletnie nic....zero chęci,tylko głupote dogadywanie...
to u mnie odwrotnie, moi mnie do szału doprowadzaja a tz sa kochani i wszystko na tak sa

wrocilam z zakupow

kupilam czerwone rurki

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 14:55   #682
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
to u mnie odwrotnie, moi mnie do szału doprowadzaja a tz sa kochani i wszystko na tak sa

wrocilam z zakupow

kupilam czerwone rurki
Pochwal się Jestem ciekawa

14.07.2012

Stary 2012-03-03, 14:59   #683
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

nie chce mi sie teraz fotki robic
pozniej pokaze jak bedziesz chciala

teraz rozwiesze zaraz pranie i siadam do obiadu z tz

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 15:04   #684
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
nie chce mi sie teraz fotki robic
pozniej pokaze jak bedziesz chciala

teraz rozwiesze zaraz pranie i siadam do obiadu z tz
Ok,poczekam

14.07.2012

Stary 2012-03-03, 15:50   #685
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
a jaki masz rozmiar?
bo tu są jedne trochę podobne ale 37 http://moda.allegro.pl/czolenka-wrzo...174158077.html
No wlasnie 37
Kolor taki jak szukam, tylko ten obcas...wolalabym raczej w kolorze butow, myslisz ze taki pasuje do slubu? hmmm...i ten napis na obcasie...troche to kiczem zalatuje...

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj 140 dni do

Marylko, dla mnie z niezłym jajem ten tekst, jeśli do Was pasuje to czemu nie, chociaż bardziej mi się podoba początek o miastach niż ta dalsza część z "udręką małżeńską". To podobnie jak np. "połączyć dozgonnym węzłem", co też się często widzi w tych gotowych tekstach Niby zaproszenie na radosną uroczystość, a tu już o zgonie. Wiem, że w przysiędze też jest o śmierci, ale to ma jednak inny wymiar niż na zaproszeniu według mnie A może dla znajomych zaproszenia z takim tekstem, a dla osób troszkę starszych z jakimś poważniejszym? Bo niektórym czasami brak poczucia humoru i nie każdy zrozumie, że to taka konwencja
No wlasnie mi tez sie podoba poczatek a pozniej juz mniej...nie jestem przekonana do konca, zastanawiam sie jeszcze nad tym tekstem z teatrem i przedstwaieniem, ale on juz chyba troche oklepany jest....

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Jestem jak najbardziej na TAK Moim zdaniem idealnie do Was pasuje
Dzieki
Stary 2012-03-03, 15:59   #686
Dancing_Lady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
Ale powiedzcie mi moje drogie, czy też tak macie, że trochę boicie się, że kiedyś na swojej drodze spotkacie kogoś kto mimo, że Kochacie swojego tż/męża, zawróci wam w głowie ?
Nie, nie mam tak i nie miałam. Jakby mi coś takiego przeszło przez myśl, to nie widziałabym sensu naszego ślubu.

Cytat:

Otoz juz strawiłam to ze tesciowa zaprosi na nasze wesele 3 kolezanki z pracy (lacznie 6 osob) Powiedzialam OK. nie bede jakas wredna @ i wole aby Nasze stosunki byly jakie sa... Juz nawet przyzwyczailam sie z ta mysla.. Wczoraj dostalam liste 12 osob (czyli 6 jej kolezanek plus osoby towarzyszace) myslalam ze mnie trafi ale przy TZ staralam sie opanowac...
na koncu szosta osoba byla sprzataczka (jest to tesciowa, corki jej siostry meza) czyli jest to tesciowa siostrzenicy mojego tescia...:bab a:

To jest tak samo jakbym ja zaprosila sobie swoje kolezanki nie wiem, na jej rocznice slubu i kazala jeszcze jej za to placic kilka tysiecy
ja rozumiem ze w kopertach sie na cos dostanie ale ja ze swojej strony zapraszam 42 osoby plus 3 kolezanki - czyli 48 znajomych a TZ wraz z tymi babami ma juz liste chyba okolo 90 osob!

Dzwonie dzisiaj do niego rano, mowil ze cos tam z mama wlasnie o weselu pogadali i ze pasuje mu zaprosic jeszcze dwoch ssasiadow

Dziewczyny nie chce byc kurde jakas wredna @ ale chole**nie mi sie to nie widzi, tym bardziej ze ja nawet czesci rodziny nie mam zamiaru zapraszac bo nie utrzymuje z nia kontaktow.. A tam zapraszaja sobie jak leci!!!!!!

Wiem ze wiekszosc ma nastawienie- nie znam, nie zapraszam, ale tutaj chodzi o to ze Ona mi do konca zycia tego nie wybaczy serio... wiec wole nie robic sobie z nia zatargow
TZ tez bedzie zasmucony ze tak olewam te baby, skoro matka jego do niczego nam sie nie wtroaca i jej zalezy na tym aby byly.

Oja Ja powiedziałabym jej, że:
1) już nie ma miejsca na sali i musiałaś zrezygnować z części swojej rodziny z tego powodu
2) nie macie kasy, nie wiecie skąd w ogóle uzbieracie na to wszystko, więc dodatkowe osoby (w dodatku obce) już w ogóle nie wchodzą w grę
3) pogadałabym poważnie z Tż, żeby zrobił porządek z mamusią nie ważne, że ma taki czy inny charakter, musi w końcu się jej postawić, bo inaczej całe życie kobieta będzie wam włazić na głowę.

W ogóle co to ma być ? Ja tego nie rozumiem. Z tego co wiem, ona do wesela się nie dokłada, tak ? Z jakiej więc racji, wpycha wam gości na wesele, którzy nie są waszymi znajomymi ? I co to za argument, że ona była u kogoś na weselu ? No sorry, nie kapuję w ogóle. Jak była u kogoś na weselu, to z jakiej racji wy macie tego kogoś zapraszać ? Przecież wy nie byliście Jeszcze rozumiem jakby dokładała się do kosztów wesela, albo jakby zamierzała zapłacić za te "swoje osoby", ale tak ? No way !

U mnie teściowa z Tż zapraszają takich bardziej znajomych mamy, czy kilku sąsiadów, ale Tż się na to w pełni zgadza, zna te osoby i lubi, a poza tym wiemy, że z ich strony będzie mniej rodziny niż z mojej. Gdyby było inaczej, pewnie też bym się tym wkurzała.

I think I wanna marry you...

Dancing_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 16:30   #687
niut0
Zakorzenienie

wróciłam

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

a tu nikogo nie ma to idę wszamać jakieś ciacho
Stary 2012-03-03, 16:31   #688
__Paulinka__
Zakorzenienie

Hi girls!

Dzisiaj ktoś mi podmienił TZ

bylam w pracy dzisiaj i TZ 3 razy mi powtarzal, ze mam mu dać znać wczesniej o ktorej bede. Jak przyszlam czekal na mnie obiad spaghetti hih wiem, ze dla Was moze sie to wydawac oczywste, ale moj TZ to "noga" jeśli chodzi o gotowanie, myslalm, ze On nawet nie rozróżnia mięsa mielonego od piersi z kurczaka, a tutaj takie pyszne spaghetti - serio nawet lepsze niż ja robie:P hehe ładnie Go pochawalilam Bo moj TZ to zawsze czeka na mnie jak pfzyjde z pracy i razem coś robimy, jak jakaś potrawa wymaga wiekszych umiejetnosci, albo robi mi kanapeczki, zebym cos od razu zjadla, a potem coś ugotujemy, wiec dzisiaj SZOK a teraz kazal mi odpoczywać, a On poszedl cos robić przy samochodzie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Moja mama jako nauczyciel nauczania początkowego zaraabia ponad 3 tysiące na rękę. Na polskie realia czy ja wiem czy to mało?
Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Oczywiście do tego trzeba uzyskac wszystkie stopnie, ale przynajmniej ma umowę o pracę no i będzie robił to co go cieszy.

nie no 3 tysie na reke na polskie realia to swietna płaca, zawsze mi się wydawało, ze nauczyciele, mimo, ze naprawde dlugo muszą sie uczyć i posiadać duzą wiedze i jeszcze użerać sie z dzieciakami , a zarabiają marnie.. a tu mila niespodzianka

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
Ale powiedzcie mi moje drogie, czy też tak macie, że trochę boicie się, że kiedyś na swojej drodze spotkacie kogoś kto mimo, że Kochacie swojego tż/męża, zawróci wam w głowie ?
ja czasami zawiesze oko jak idzie jakieś ciacho, ale to chyba każda z nas ma ale normalna osoba jak widzi kogoś atrakcyjnego, a jest w związku nie zacznie sobie wyobrażac jak to by bylo z nim w łózku itp.

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Witam

Jak tu pusto dzisiaj - wszystkie się pewno TŻciukują, studiują, gotują, sprzątają, a ja w pracy i mi się mega nudzi... Do tego TŻ mnie wkurza i się martwię, bo On i wolna sobota to bardzo złe i niebezpieczne połączenie

I jeszcze raz Wam wszystkim dziękuję za kciuki
czemu? to wlasnie super połącznie TY+ON+wolna sobota

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, na szczęście okazało się że w restauracji był mały remont

Uf, kamień z serca, ale co się nadenerwowałam to moje....

Znalazłam stronę z listą kosmetyków które zaburzają gospodarkę hormonalna organizmu.
Jestem w szoku bo do wielu firm miałam zaufanie (bambino, nivea, Vichy itp.) , a tutaj taki parszywy skład. Bardzo dużo kosmetyków dla niemowląt i dzieci ...

Nic, trzeba będzie wnikliwie czytać składy, a poniższych kosmetyków się wystrzegać.

http://www.pro-test.pl/article_suple...yk%C3%B3w.html
no widzisz niepotrzebnie sie martwilas ale tez by mi cisnienei podroslo

Cytat:

ah znowu te teściowe.... nie wiem co poradzic... dziewczyny uz chyba wszystko napisaly. Skoro nie macie kasy na wiecej osob i ona o tym wie, to czemu ona sama nie pomysli, ze to glupi pomysl? albo niech wpadnie na to, zeby sama za nich zaplacic.
A TZ to niedobrze robi, ze sie z nią zgadza i robi tak jak mamusia mówi...pogadaj z nim.. nich On coś powie swojej mamie..

Cytat:

"Sprawa ma się tak.....
w kościele...........

ja nie przepadam z takimi tekstami, wolętradycyjne, ale jest do Was pasuje i takowe sie Wam podobają to czemu nie
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 16:55   #689
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
[LEFT]Hi girls!

Dzisiaj ktoś mi podmienił TZ

bylam w pracy dzisiaj i TZ 3 razy mi powtarzal, ze mam mu dać znać wczesniej o ktorej bede. Jak przyszlam czekal na mnie obiad spaghetti hih wiem, ze dla Was moze sie to wydawac oczywste, ale moj TZ to "noga" jeśli chodzi o gotowanie, myslalm, ze On nawet nie rozróżnia mięsa mielonego od piersi z kurczaka, a tutaj takie pyszne spaghetti - serio nawet lepsze niż ja robie:P hehe ładnie Go pochawalilam Bo moj TZ to zawsze czeka na mnie jak pfzyjde z pracy i razem coś robimy, jak jakaś potrawa wymaga wiekszych umiejetnosci, albo robi mi kanapeczki, zebym cos od razu zjadla, a potem coś ugotujemy, wiec dzisiaj SZOK a teraz kazal mi odpoczywać, a On poszedl cos robić przy samochodzie

nie no 3 tysie na reke na polskie realia to swietna płaca, zawsze mi się wydawało, ze nauczyciele, mimo, ze naprawde dlugo muszą sie uczyć i posiadać duzą wiedze i jeszcze użerać sie z dzieciakami , a zarabiają marnie.. a tu mila niespodzianka

ja czasami zawiesze oko jak idzie jakieś ciacho, ale to chyba każda z nas ma ale normalna osoba jak widzi kogoś atrakcyjnego, a jest w związku nie zacznie sobie wyobrażac jak to by bylo z nim w łózku itp.

ah znowu te teściowe.... nie wiem co poradzic... dziewczyny uz chyba wszystko napisaly. Skoro nie macie kasy na wiecej osob i ona o tym wie, to czemu ona sama nie pomysli, ze to glupi pomysl? albo niech wpadnie na to, zeby sama za nich zaplacic.
A TZ to niedobrze robi, ze sie z nią zgadza i robi tak jak mamusia mówi...pogadaj z nim.. nich On coś powie swojej mamie..

ja nie przepadam z takimi tekstami, wolętradycyjne, ale jest do Was pasuje i takowe sie Wam podobają to czemu nie
dla Tż. Co do pogrubionego, tyle to pewnie maja te osoby z długim stażem i odpowiednim stopniem zawodowym, no ja nawet 2 tys nie mam. .

Zrobiłam 2 ciasta i wyszła totalna katastrofa, nie nadaje się do pieczenia choć Tż twierdzi, że są pyszne

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 16:56   #690
klempaa
Zakorzenienie

O masakra... chyba wybraliśmy fotografa
Już myslałam, że się nad tymi portfolio różnymi zapłaczę... ale chyba się udało

http://www.piotrczechowski.pl/

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości