|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
desia ale słodka ta kołyska!!!
śliczna!karo_z ślicznie wyglądasz! evvcia piękny brzuszek, zgrabniutki! ![]() I karolci tez cudo! ![]() zdjęć ewelajny nie mogę zobaczyć
|
|
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
SUPER!
|
|
|
|
|
#2763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem jak to jest z niania elaktroniczna, na kazdy szmer leci czlowiek sprawdzac co sie dzieje, a tak bez sensu latac po schodach to sie wykoncze No i dziekuje, rowniez jestem w niej zakochana!
|
|
#2764 |
|
Wtajemniczenie
|
bo tam sa tak jakby dwie wiadomosci od ewelajny w jednym mailu i musisz kliknac w te pierwsza - tam gdzie jest zalacznik.
|
|
|
|
#2765 |
|
Rozeznanie
|
o.0
ooooooooooooooooooo. ja nie mogę! ale się sypnęło! dziewczyny, miałyśmy się dopiero rozkręcać w marcu, a tu już tyle rozpakowań ![]()
|
|
|
|
#2766 | |
|
Wtajemniczenie
|
desia sliczniuchna ta kolyska!!
evcia a jak Ci sie w ogole mieszka w nowym miejscu? ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
ja wlasnie w takim celu kupilam lozeczko turystyczne na dol do pokoju, bo z kolyska Ivorek nie mialby problemow aby tam zagladac co minute
|
|
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
karo89 nie martw sie, lekarz na pewno cos zaradzi na twoje dolegliwosci
![]() desia super kolyska cotton moze nie bedzie tak zle z tym swedzeniem... |
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Desia, jaka CUDOWNA ta kołyska
|
|
|
|
#2769 |
|
Rozeznanie
|
no w sumie już jest nieciekawie, nie mogę przez to spać, kostki i nadgarstki pokrwawione, w strupach, ciężko chodzić, pisać. nie wyobrażam sobie, że miałoby być gorzej. |
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
w Hiszpanii 19.03 jest Dzień Ojca
Oby Małej nie zachciało się robić Tatusiowi prezentu w postaci przyjścia na świat
|
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaHan dzięki, już mi się udalo
![]() ewelajna ale śliczna z Ciebie kobietka! no i te pyszności.. Poproszę to z truskawkami
|
|
|
|
#2772 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, u nas w szpitalu wywoływanie jest dopiero po 14 dniach |
|||
|
|
|
#2773 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro dla odmiany zrobie pierwsze KTG, jak mi starczy cierpliwosci na stanie w kolejce,bo ponoc to norma![]() Cytat:
). Widac, że z TZ swietnie sobie dajecie rade i racjonalnie podchodzicie do tematu. Mam nadzieje,ze tez bede takim zdroworozsadkowym rodzicemCytat:
sliczne sa te Twoje arcydzieła! zazdroszcze talentu, ja bym nie miała cierpliwosci. Synus bedzie mial sliczna pamiątkeSzybkiego powrotu do domu dla Cytrynki i Wiktorka ...stwierdzam, ze chyba stwierdzenie "masaz szyjki" powinni zmienić na "maltretowanie szyjki" bo z tego co slysze zadna kobieta nie wspomina tego milo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do klopotow zołądkowych itp to niestety tez znam ten bol i meczylam się z tym długo przed ciąża. Poki co..odpukac! poza 1,5mc okresem z głową w klozecie w pierwszym trymestrze teraz mam spokoj. Mam tylko nadzieje,ze wszystko nie wroci po porodzie. Tez juz probowałam roznych metod..masy leków i nic a nic nie pomagało ![]() Cytat:
no to czekamy na Twoją corcie Cytat:
![]() agnes no to delektuj sie nocka w domu,a nastepnym razem wrocisz do domu juz z Malenstwem ![]() Strasznie tu gwizdze wiatr...zdobylam sie na spacer po truskawki na koktajl
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski Edytowane przez Mravka Czas edycji: 2012-03-05 o 19:10 |
|||||||
|
|
|
#2774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem Ci ze fenistil i tak pomoglby Ci na 5 minut, musialabys sie w nim kapac chyba zeby dzialalo na taki swiad ze sobie rany robisz Z tego co ja czytalam i co moj lekarz mowil (bo mialam podejrzenie cholestazy) to wlasnie bez wzgledu na ile poziom jest przekroczony to kladli by mnie do szpitala i zbijali wartosci lekami az dojda do normy ![]() Wydaje mi sie to dziwne bo bedziesz sie meczyla! Dziewczyny, dziekuje! Mi tez kolyska bardzo sie podoba, fakt jest taka cukierkowa, ale jak juz wczesniej pisalam ja lubie roze, kwiatki itp Moze i nie na mnie w moim wieku
|
|
#2775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Puma
|
|
#2776 |
|
Wtajemniczenie
|
Rety cottonpuma biedaku ty nasz
![]() trzymaj się ![]() desia co za kołyska normalnie |
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja rezygnuję z różu (oczywiście jakies tam kilka rzeczy może być) bo moje 2 bratanice miały WSZYSTKO różowe i ja mam już dość .Andrea ma czkawkę...biedna ma czkawkę codziennie po jakieś 10 min . A dziś tak się przekręciła, że widziałam ją całą . To było straszne. Jakbym miała cieńszą skórę to normalnie by wyszła
|
|
|
|
|
#2778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze nie pralam, mysle ze gdzies kolo czwartku sie za to wezme, jutro wyjezdzam do mamy a w srode wizyta ![]() Ciekawe jak tam akcja Malej sie rozwija
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tym kręceniem to też nieraz mam takie obawy
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki temu kształtują sobie układ...(ale nie wiem jaki )No takie kręcenie jest przerażające. |
|
|
|
|
#2781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widzisz jak to jest, jakie my tu na forum rozne jestesmy Kwestia gustu, ja zawsze bardzo ubolewam ze tylu rzeczy nie bylo jak bylam mala i dlatego jak widze wszystkie zabawki i te slodkie rozowe ubranka to sie rozplywam Ty jestes Tikki taka drobniutka to nie dziwne ze tak dobrze mala widzisz, wierze ze widok mogl byc troche przerazajacy
|
|
#2782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przepraszam za pomylke... sliczne kroliczki my mamy owcee
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#2783 |
|
Gang Iren
|
Piekna!Super sprawa dla dziewczynki,na pewno bedzie zachwycona
Dzielna jestes kobieta,ze tyle znosisz Jeszcze troszke i bedzie dobrze.
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a miało być tak pięknie i miałyśmy najpóźniej w terminie urodzić ![]() nic to poczekamy |
|
|
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Auć...biedny
. Chociaż bratowa męża ubrała raz syna w sukienkę baletnicy Cytat:
. Widziałam już takie na 2-latkę - białą we fioletowe kropeczki Szkoda, że nie miałam wtedy przygotowanej kamery |
|
|
|
|
#2786 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Nie było mnie przez weekend, bo wiłam gniazdko
zmobilizowałam się po spotkaniu z położną w piątek, bo spotkałam w szpitalu parę z SR i dziewczyna urodziła miesiąc przed terminem więc w sobotę kupiliśmy szafę i przewijak, a w niedzielę mąż skręcał, a ja ogarniałam, prałam itd. Jak mi przyjdzie łóżeczko to wkleję fotkę.Oprócz tego kończę rzeczy do pracy i mam mało czasu na wizaż ![]() ale gratuluję serdecznie Natkulec, Mag_99, Joanaros, Gucia6, Kathi75 Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
na wyniki miałam czekać tydzień, a były w 5 dni po pobraniumój gin też tak mówił i nawet nie próbował w związku z tym...
|
|
#2787 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokrzywe w ciazy wolno gora 3 razy na tydzien no i ograniczenie, a najlepiej wyeliminowanie SOLI z diety ponoc duzo daje Cytat:
Cytat:
kochana mam nadzieje ze szybciej samo sie zacznie - nie wiem moze chodz na spacery, po schodach, pomyj okna, podlogi?? Cos musi pomoc! Cytat:
zeby sie w tym tygodniu malutka zdecydowala wyjsc Mezus wrocil, zjedlismy obiadek i lezalam sobie jakas wymeczona jestem dzisiaj a i kregoslup doskwiera jak siedze
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
|
|
|
#2788 |
|
Gang Iren
|
A wlasnie dziewczyny z UK !
Co z tym paciorkowcem,robicie badanie? Wiem,ze Monia chyba chciala zamawiac test? Bo ja szczerze to nie wiem co z tym fantem zrobic ![]()
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie zdrzemnelam 2 godzinki, nocka byla ciezka to musialam odespac
![]() cziqua zdolniacha jestes! Roksape trzymam kciuki za dobre wyniki badan! lenka kciuki za jutrzejsze Usg!!! Wspolczuje Ci ze tak puchniesz Ja owszem mam stopy i dlonie troche spuchniete ale nie jakos bardzo. Zobaczysz zejdzie Ci to wszystko po porodziekonia u Ciebie cesarka z wiadomych i oczywistych powodow! Tylko tak mi sie rzucilo w oczy, ze nawet sporo tych cc u nas ![]() Jestes super podwojna mamusia, ja ciagle obawiam sie jak to bedzie u nas, mam nadzieje, ze tez bede dawala jakos rade Ty pieknie sobie radzisz![]() ivonka oczywiscie nie ma co porownywac tych boli do porodowych ![]() Tylko mi sie dzis w nocy przypomnialo wszystko sprzed 3 laty ![]() Co do potowek, moj Filipek tez miewal, zawsze polozna mi powtarzala ze potowki sa z przegrzania i owszem przyznaje sie bez bicia ze czasem zbyt cieplo ubralam lub zbytnio okryłam malego. U nas super pomagal spirytus ten 70% co do przemywania pepuszka i robilismy z mezem tak, ze na kwaczyk troszke spirytusu i przykladalismy kwaczyk do potowki. Pieknie zasuszalo i szybko schodzilo. Owszem nie mial duzo tych potowek, ale miewal. Monia ciekawe co to za zwierzak na strychu Oby szybko stamtad sobie poszlo...Jolkaa moze dzidzia ucisnela na nerw kulszowy.. najwazniejsze ze przeszlo. ![]() karo_z sliczne lozeczko i super ten regal On jest na koleczkach?![]() aalegna oj bidulko pempek to razem idziemy w srode do szpitala. Bede z Toba myslami, mam nadzieje ze szybciutko zostaniemy mamusiami ![]() karolca ciekawe kto da rade tak ladnie prowadzic watek jak Ciebie "zabraknie" ![]() Karo89 gratuluje kolejnego zdanego egzaminu! Nie martw sie na zapas wynikami moczu, wszystko sie da wyleczyc, bedzie dobrze. Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte! Co do paciorka, ja czekalam tydzien czasu po oddaniu wymazowki. cottonpuma wspolczuje tego swedzenia, musi to byc uciazliwe desiu kolyska jest cudna!!!
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-03-05 o 19:54 |
|
|
|
#2790 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a swędzenie-no coż... i tak juz mam rostepy, s*al pies blizny po drapaniu ![]() dzięki za wsparcie i miłe słowa dziewczyny
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.

śliczna!

SUPER!

nie wiem jak zniose to 9 dni więcej
co się tu wyrabia

my mamy owcee