Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-05, 18:18   #1201
kasia_kuku
Zakorzenienie

Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX

Cytat:
Napisane przez patollek Pokaż wiadomość
proszę bardzo moje kolczyki będą miały długość ok 8 cm

http://www.facebook.com/home.php#!/MoniaArtBizuteria
katosu sister

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 18:26   #1202
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
katosu sister
ja też u niej zamówiłam mają być pod koniec tyg

LadyStar mam 2 druhny i świadkową i dla wszystkich mam bukiety
Stary 2012-03-05, 18:34   #1203
marylka80
Zadomowienie

Hellol dziewczynki,

Ja dopiero w drodze do domku...ech...
Nena dzieki za linka do butkow, widzialam je juz wczesniej, sa zarabiste, ale cena nie do przeskoczenia bywam moze i szalona ale nie az tak!!!
Sliczny torcik zamowilas, my podajemy cos kolo 22 jak dobrze pamietam.

Kocuuuurku kiepska sprawa z tym weselem, a nie mozecie tego pieska u jakichs dobrych znajomych zostawic? Albo u tesciowej? Czy ona tez sie wybiera na wesele? Przykro mi z powodu siostry...

Tenebroska ja tez mysle ze ludzie juz sie przyzwyczaili do tego typu wierszykow, wiec nie masz co sie martwic. Zreszta kto jak nie ty zna swoich gosci najlepiej. Jesli masz kogos na mysli komu moze taki wierszyk sie nie spodobac to po prostu wydrukuj dla tych osob zaproszenie bez niego. I bedzie po problemie
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 18:37   #1204
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Ja będę miała bukiet mieszany - bordowe peonie i bordowe róże (same peonie mają dosyć wiotkie łodyżki). Więc do butenierki idzie bordowa róża. Ale można chyba dać taki pączek peonii - mały i nierozwinięty w razie czego.

Napomknęłam nieśmiało świadkowej, że nie chcę dla niej zamawiać bukietu - nie była zachwycona. Po przemyśleniu wydaje mi się bez sensu bukiet świadkowej - po co jej? U nas się nic nie zostawia przy ołtarzu, a ona przecież cały czas ręce będzie musiała mieć wolne - do prezentów, welonu, trenu czy innych rzeczy. Nie wiem jak to delikatnie rozegrać, ale bardzo nie chcę kupować drugiego bukietu. Bez sensu wydana kasa i do tego kłopot. Co z nim potem zrobić? Ma w wazonie stać koło mojego? Bez sensu.
ile kosztowały zaproszenia ? jeśli mogę wiedzieć ?
dasz linka ?

co do bukietu dla świadkowej, ja swojej kupuje taką bransoletkę na ręke z kwiatów - ręce ma wolne i napewno jest tańsze od bukietu, no i świadkowa nie będzie zupełnie bez żadnego kwiatka
korsarz się to chyba nazywa
także może pomyśl nad czymś takim
CbdEVOaYHUwFk9roCB.jpg

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 18:40   #1205
Agis88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zakrzewianka Pokaż wiadomość
Pięknie . Super ten prosty welon wygląda... A masz może zdjęcie z upiętym nieco wyżej?
Tylko coś takiego w tym jedno nie wyraźne....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0401.jpg (51,6 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0414.jpg (56,2 KB, 39 załadowań)

Edytowane przez Agis88
Czas edycji: 2012-03-05 o 18:42
Agis88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 18:45   #1206
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
u mnie pogoda jak na wiosnę gdyby nie ta temperatura (0 stopni) to byloby super
Przez okno pięknie wygląda, tylko zimno.

A mój TŻ-cik wyciągnął rowerek i rozpoczął sezon

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
w piątek jadę do salonu umówić się na przymiarkę i zgarnąć kawałek materiału by dobrać buty i koszulę dla TŻ

a w sobotę jedziemy z zaproszeniami do Olsztyna do mojego chrzestnego
w maju masz ślub, to już tuż tuż, mi w grudniu po świętach mówili w salonach, że późno już jest
jak jest na Mazurach zimą?
Cytat:
Dzień Teściowej – coroczne święto, obchodzone w Polsce 5 marca.

Moja koleżanka ma taki opis: Dzień Teściowej. Moja teściowa na ten dzień zasługuje

Dzień Teściowej. Moja teściowa na ten dzień zasługuje
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 18:56   #1207
tildi
Raczkowanie

Cytat:
zdecydowanie wczesniej!! sama zaobserwowalam ten pomysl na kilku weselach i radosc z torta o wczesniejszej porze jest wieksza niz o polnocy gdy nikt nie ma na niego ochoty, dodatkowo wlascicielka sali utwierdzila nas w tym pomysle wiec tort bedzie jako deser po obiedzie, do kawki a deser, ktory serwuje nam lokal bedzie ok. 20
O właśnie ostatnio się nad tym zastanawiałam i sama chciałabym tak zrobić ale z kolei wlascicielka sali odradza... Ale chyba zostanę przy swoim, skoro to nie tylko mój wymysł
tildi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 18:59   #1208
iceflower
Przyjaciółka KWC

Co do tortu - ja planowałam ok. 22, DJ doradza po 23, przed oczepinami, ale to raczej już za późno. Jeszcze w hotelu zapytam co oni myślą, ale po obiedzie chyba nie chcę, jakoś za wcześnie mi się wydaje.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 19:08   #1209
tildi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agis88 Pokaż wiadomość
Welon zostawiłam w domu ale mam wiecej zdjęć z przymiarki. Ja ogólnie byłam zadowolona bo chciałam prosty bez obszycia i ozdob bo taki tylko pasuje do mojej sukni. Jakość tez w miare ok jest to pewnie najtańszy tiul ale wcale ta taniością nie trąca i jakby pasował to napewno bym go założyła do ślubu. Ładnie sie układał, obcięty byl równo nie był postrzępiony itp. Zdjęcia:
Bardzo dobrze moim zdaniem pasuje! Rewelacyjnie się układa

I jeszcze podziękuję za opinie o fotografach i poooomóżcie mi jeszcze zdecydować o ostatecznej całkowicie absolutnie końcowej rozgrywce - przysięgam (musiałam TŻ przysiąc, że już się zdecyduję i żadnego innego nie wyszukuję)!!
http://blog.krzysztofkisala.com/
http://www.treephoto.pl/category/blog/
Tak na marginesie, to myślałam, że tylko sala to taka dla mnie zagwozdka będzie ale z każdym kolejnym krokiem wcale mi nie jest łatwiej

Edytowane przez tildi
Czas edycji: 2012-03-05 o 19:12
tildi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 19:09   #1210
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
ile kosztowały zaproszenia ? jeśli mogę wiedzieć ?
dasz linka ?

co do bukietu dla świadkowej, ja swojej kupuje taką bransoletkę na ręke z kwiatów - ręce ma wolne i napewno jest tańsze od bukietu, no i świadkowa nie będzie zupełnie bez żadnego kwiatka
korsarz się to chyba nazywa
także może pomyśl nad czymś takim
Załącznik 4541583
Moja florystka powiedziała mi że te "bransoletki" są nietrwałe i odradza coś takie, zwłaszcza jak chciałoby się jechać w dniu wesela na sesję, bo kwiatów może już nie być, nie wiem ile w tym prawdy.
Ja pokazałam zdjęcie bukietu z załącznika i takie mają być, czyli krem przepleciony kilkoma bladziuteńkimi różowymi peoniami.
Druhny i świadkowa będą mieć też takie tylko małe.
Wiotkość gałązek chyba nie ma znaczenia bo można to spokojnie wzmocnić.
Do butonierki TŻtowi drużbom i świadkowi florystka ma zrobić właśnie te "bukieciki" z pączkami peonii.

Dodatkowo ta florystka ma podpisaną umowe z Naszą salą na dekoracje. Więc od razu powiedziałam jej że chce kwiaty z peonii i powiedziałam że może połączyć je z eustomami. Zaznaczyłam że nie chcę takiego czegoś zielonego jakby miniigiełki na gałązkach, dodawane do bukietów, bo widziałam że takie coś tez tworzyła.

W ogóle tutaj macie galerię, można obejrzeć:
http://www.dekoracjeismena.pl/DOM-WESELNY-euforia.php akurat link do dekoracji w Naszej sali. Zaznaczyłam że chciałabym minimalistycznie i z klasą. Powiedziała że peonie bardzo pachną więc na sali pomiesza je z innymi kwiatami, żeby nie było zbyt intensywnego zapachu i żeby goście nie padli

Zastanowiłyście mnie z tym tortem, bo powiem szczerze ja rzadko kiedy go jadam i północy już jakoś nie mam smaku na słodkości, więc można by to podac wcześniej faktycznie, zobaczę co na to Nasz kucharz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mpsar2.jpg (42,5 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez a u d r e y
Czas edycji: 2012-03-05 o 19:11
a u d r e y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 19:17   #1211
Cierpliwosc
Zadomowienie

a u d r e y śliczny ten Twój bukiecik, taki delikatny
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 19:28   #1212
magdalennne
Wtajemniczenie

Witajcie ponownie

Nena też będziemy mieli taki tort ( w sensie tak warstwowo ułożony), ale nie wiedziałam, że do niego trzeba jakiś stelaż. Pani powiedziała tylko, że 2 miesiące wcześnie trzeba zamówić. Już kiedyś go wstawiałam, ale wstawię jeszcze raz. Kolor ma być z tego drugiego

Co do wierszyka ja nie mam nic przeciwko i jak komuś nie odpowiada to może przecież nic nie kupować.

I na razie chyba tyle
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg t_tort_687_1_.jpg (13,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tort.jpg (17,6 KB, 12 załadowań)
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 19:32   #1213
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Dodatkowo ta florystka ma podpisaną umowe z Naszą salą na dekoracje. Więc od razu powiedziałam jej że chce kwiaty z peonii i powiedziałam że może połączyć je z eustomami. Zaznaczyłam że nie chcę takiego czegoś zielonego jakby miniigiełki na gałązkach, dodawane do bukietów, bo widziałam że takie coś tez tworzyła.

W ogóle tutaj macie galerię, można obejrzeć:
http://www.dekoracjeismena.pl/DOM-WESELNY-euforia.php akurat link do dekoracji w Naszej sali. Zaznaczyłam że chciałabym minimalistycznie i z klasą. Powiedziała że peonie bardzo pachną więc na sali pomiesza je z innymi kwiatami, żeby nie było zbyt intensywnego zapachu i żeby goście nie padli
Te bukieciki na stołach są śliczne po prostu Właśnie coś takiego bym chciała Ale te duże skojarzyły mi się z kwiatami sprzed ołtarza w kościołach
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 19:34   #1214
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Cześć!

Dziewczyny, ile z Was miało na zaproszeniach wierszyk lub prośbę o coś zamiast kwiatów? I jeśli już rozdawałyście zaproszenia to jak na to reagowała rodzina, znajomi?

Bo już się tyle naczytałam, że to takie nieeleganckie, że jak się nie chce kwiatów, to żeby tylko to napisać, a nie prosić o coś w zamian, no bo jak to Młodzi mają czelność prosić gości lub wręcz im nakazywać na co mają wydać pieniądze, że Młodzi nie powinni mieć takich wymagań itd. No ogólnie jestem teraz w kropce, chcieliśmy wino zamiast kwiatów, ale zaczynam się zastanawiać czy to dobry pomysł, nie wiem jak to będzie odebrane, czy ktoś w kościele nie zbije jakiejś flaszki przez przypadek, czy to nie będzie niewygodne dla gości i w ogóle... Już chciałam drukować zaproszenia, ale dopóki nie ustalimy tej kwestii, to nie mam co zaczynać.
W ogóle wszystko zaczęło się od tego, że chciałam zmienić wierszyk na prośbę prozą, żeby dopisać jakie wina chcemy (smak) i trafiłam na takie wypowiedzi na forach, że mnie zdołowały jak ludzie (jako goście) postrzegają takie prośby. Dlatego Drogie PMki: !
Dałam wierszyk, by był totolotek zamiast kwiatów. O pieniążkach nic nie pisałam, choć pierwotnie chiałam, argument który mnie przekonał: "A jak ktoś będzie chciał Wam dać kluczyki do Mercedesa?"
Co do totolotka nikt nie był oburzony, u mnie tego nie znali, ostatni ślub ze strony mamy był 5 lat temu, a od strony taty, to z 15 lat temu, nie znali tego i bardzo im się to podobało.
Cieszą mnie kwiatki, ale jak mam jeden bukiet, może dwa, a nie 40 bukietów...
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Lasencję..nade mna krąży jakieś fatum ostatnio.

Nie dość, że mam mase problemów to jeszcze tesciowa sie uparła, że mamy jechac do rodziny Tż na ślub jego kuzyna. Tak jak my nie pojedziemy to oni wszyscy do nas nie przyjadą....

Problem jest jeden...mamy tam 450 km....a ślub jest 8 kwietnia....

W sobote byśmy musieli jechać 7.04 do moich rodziców 200 km aby zostawic psa (będzie dramat bo moja siostra tego nie przezyje, ze pies bez opieki została oni na świeta jada tam-on jest duzy i szalony co ja wkurza!)
Pożniej chyba zjemy o 8 rano sniadanie świateczne i w droge na slub 400 km. Ślub jest jakoś na 15 wiec bedziemy pedzic co sił. Póxniej w lany poniedziałek trzeba sie ogarnac i do rodziców bo po psa trzeba wrócić. wiec 400 km powrotnych. Po czym 200 km do domu.....jak to zgrać???

Załamka..kto ślubuje w świeta??
Gosza, ale po świętach Wielkanocnych.
Gdzie Ty mieszkasz, gdzie ten ślub?
Stary 2012-03-05, 19:36   #1215
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Te bukieciki na stołach są śliczne po prostu Właśnie coś takiego bym chciała Ale te duże skojarzyły mi się z kwiatami sprzed ołtarza w kościołach
No właśnie, te duże rozłożyste mi się w ogóle nie widzą, dlatego zaznaczyłam że ma być minimalistycznie, na Naszym stole mają być peonie i eustomy z łodyżkami żeby zieleni trochę było i one bedą prawdopodobnie w 3 wazonach a pomiędzy nimi będą rozsypane gdzieniegdzie płatki peonii. Więc mam nadzieję że będzie ładno

Muszę przedzwonić w końcu zamówić tort, skoro mówicie że stelaże trzeba zamawiać
Stary 2012-03-05, 19:40   #1216
niusia_87
Zakorzenienie

Tak się miałam z Waszych TŻ, więc zrobiłam test mojemu
Patrzę jest piękny rudy dom
-co to za kolor
-morelowy
-morelowy to masz przedpokój u siebie
-to w takim razie zgniły morelowy
-a ten następny dom? tylko nie mów mi, ze zielony
-turkusowy to nie jest...
-co Ci przypomina ten kolor
-takie małe cooś <myśli>
-pistacja

Stary 2012-03-05, 19:47   #1217
tusia_m
Zakorzenienie

Cześć

Ja tylko na chwilkę (tradycyjnie... :/ ), wpadłam się zameldować.
Wczoraj byłam na urodzinach, cały czas przechodziły mnie dreszcze, głowa mnie napier.dzielała jak oszalała. przyszłam do domu, mierzę temperaturę ... a tu 39*C Całą noc coś majaczyłam.... dziś przy 38*C szłam do pracy po pracy jechałam zaraz do lekarza, ale już się skończyła rejestracja powiedziałam w pracy, że mnie jutro nie będzie, więc jadę po L4.
Więc za bardzo nawet nie mam siły siedzieć na kompie (ahh... a takich chwilach podwójnie żałuję, że nie mam laptopa ).

Buziaki

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 19:49   #1218
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Hejka

Czaszka mi dymi. Jestem ostatnio zjechana jak koń po dzikim westernie.
Uskuteczniamy poszukiwania mieszkania. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam nadzieję, że uda się coś wyhaczyć w gąszczu kosmicznych cen
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Bo co tu opowiadać..jak sie dowiedziała, że chce poszerzyć działalność i zaczać działac w innym kierunki (sprzedaz allegro), to dostała szału. Powiedziała, że mam dołozyć połowę kasy do wszystkich wydatków! Do ksiegowej (mimo, ze tyle samo będziemy płacić), do lokalu (tam jest adres biura wiec musze mieg go na fakturach ), mam płacic za telefon i Zus swoj.

Dodam, ze działalnośc jest jednoosobowa i jest na mnie (my tylko wirtualnie jesteśmy współwłascicielkami biura).

Dodała, że zabrania mi pracowac w czasie pracy bura i że ogolnie to ona sobie tego nie wyobraża.

Przemyślałam, to bo zrobiła mi najgorsze świństwo jakie mogła tymi slowami i stwierdziłam, że od dziś pracujemy osobno (jedna w domu, jedna siedz w biurze.)Ja sobie nie wyobrażam po tym wszystkim siedziec i udawać, że jest dobrze, skoro Ona taka zazdrosna i takie świństwa gada.

Zadzwoniła do mnie po jakimś czasie, ze swiadkowa nie bedzie. Po 2 minutach zadzwonił jej mąz do mojego Tż, że nie bedzie świadkiem!

Szkoda chyba wiecj juz słow.

Moj Tz wyjasnił sobie to ze świadkiem i ten zmienił zdnaie..ale ja z siostra nie gadam...nie chce jej widziec na oczy...
Ot to w mega wielkim skrócie!
No jacież pierdykam. Żal jej doopę ścika, czy jak Normalnie ubić taką to mało
Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
dokładnie - paranoja
nawet wczoraj o tym pisałam, że my na gości nie będziemy patrzeć czy im się coś podoba czy nie
W końcu się jeszcze taki nie urodził, coby wszystkim dogodził. W nosie mam, co sobie człowieki pomyślą
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
jak mi ktoś coś skomentuje wprost na weselu to nieomieszkam poinformować gdzie są drzwi bo nie będę sobie nerwów szarpać że komuś coś nie pasuje (np na jednym weselu u TŻ w rodzinie goscie narzekali że noclegi były za daleko np my spaliśmy jakies 10 km do sali zamiast się cieszyc że w ogóle maja gdzie spać )
Zrobię to samo. Więc lepiej niech nikt nie artykułuje na głos swoich dzinych uwag bo zrobię sajgonek
Cytat:
jeaaa ten ciul szef ze sklepu przysłał mi PITa więc nie muszę tam do tego zakichanego sklepu jechac
Właśnie... już się sotatnio miałam zabrać za piciory... i do tej pory leż i czekają na lepsze dni.
Cytat:
ja swojego avka nie zmienie bo by mnie dziewczyny prześwięciły
Ma się rozumieć. Skaczący bimbał rządzi na wizażu
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 19:50   #1219
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
Cześć

Ja tylko na chwilkę (tradycyjnie... :/ ), wpadłam się zameldować.
Wczoraj byłam na urodzinach, cały czas przechodziły mnie dreszcze, głowa mnie napier.dzielała jak oszalała. przyszłam do domu, mierzę temperaturę ... a tu 39*C Całą noc coś majaczyłam.... dziś przy 38*C szłam do pracy po pracy jechałam zaraz do lekarza, ale już się skończyła rejestracja powiedziałam w pracy, że mnie jutro nie będzie, więc jadę po L4.
Więc za bardzo nawet nie mam siły siedzieć na kompie (ahh... a takich chwilach podwójnie żałuję, że nie mam laptopa ).

Buziaki
Do łóżka, herbata cytrynowa, kocyk i leżymy!

MAŁOPOLANKI/KRAKOWIANKI
skąd zamawiacie torty? Zeby nie były tylko piękne ale i pyszne
Stary 2012-03-05, 20:00   #1220
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:

MAŁOPOLANKI/KRAKOWIANKI
skąd zamawiacie torty? Zeby nie były tylko piękne ale i pyszne
My zamawiamy w Cukierni RED - sprawdziliśmy o tyle, że pojechaliśmy tam, kupiliśmy kilka kawałków ciasta i były pyszne.

Nasz hotel zaproponował nam tort, ciasta i paczki w korzystnym pakiecie, właśnie z tej cukierni, więc po przetestowaniu się zdecydowaliśmy.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-03-05, 20:16   #1221
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Hellol dziewczynki,

Ja dopiero w drodze do domku...ech...
Nena dzieki za linka do butkow, widzialam je juz wczesniej, sa zarabiste, ale cena nie do przeskoczenia bywam moze i szalona ale nie az tak!!!
Sliczny torcik zamowilas, my podajemy cos kolo 22 jak dobrze pamietam.

Kocuuuurku kiepska sprawa z tym weselem, a nie mozecie tego pieska u jakichs dobrych znajomych zostawic? Albo u tesciowej? Czy ona tez sie wybiera na wesele? Przykro mi z powodu siostry...

Tenebroska ja tez mysle ze ludzie juz sie przyzwyczaili do tego typu wierszykow, wiec nie masz co sie martwic. Zreszta kto jak nie ty zna swoich gosci najlepiej. Jesli masz kogos na mysli komu moze taki wierszyk sie nie spodobac to po prostu wydrukuj dla tych osob zaproszenie bez niego. I bedzie po problemie
Just postanowoliśmy, że nie jedziemy..nie ma fizycznie mozliwości...

Psa chieliśmy zabrać, ale hotel jest daleko od sali wiec nie bedzie miał kto z nim wyjsc...

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Hejka

Czaszka mi dymi. Jestem ostatnio zjechana jak koń po dzikim westernie.
Uskuteczniamy poszukiwania mieszkania. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam nadzieję, że uda się coś wyhaczyć w gąszczu kosmicznych cen

No jacież pierdykam. Żal jej doopę ścika, czy jak Normalnie ubić taką to mało

W końcu się jeszcze taki nie urodził, coby wszystkim dogodził. W nosie mam, co sobie człowieki pomyślą

Zrobię to samo. Więc lepiej niech nikt nie artykułuje na głos swoich dzinych uwag bo zrobię sajgonek

Właśnie... już się sotatnio miałam zabrać za piciory... i do tej pory leż i czekają na lepsze dni.

Ma się rozumieć. Skaczący bimbał rządzi na wizażu
Ubić..siostrę..eh..szkoda gadać

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 20:19   #1222
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
My zamawiamy w Cukierni RED - sprawdziliśmy o tyle, że pojechaliśmy tam, kupiliśmy kilka kawałków ciasta i były pyszne.

Nasz hotel zaproponował nam tort, ciasta i paczki w korzystnym pakiecie, właśnie z tej cukierni, więc po przetestowaniu się zdecydowaliśmy.
oj nie... RED u mnie odpada..
Stary 2012-03-05, 20:19   #1223
(kicia)
Zakorzenienie

właśnie na profilu katosu na fb znalazłam makijaż dla siebie na ślub
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 426807_331938486852876_193356810711045_899013_1861071403_n.jpg (85,2 KB, 53 załadowań)
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 20:21   #1224
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
oj nie... RED u mnie odpada..
Masz jakieś złe doświadczenia?
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-03-05, 20:23   #1225
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

hej
kocurku zawsze możesz psa zostawić u opiekuna

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
właśnie na profilu katosu na fb znalazłam makijaż dla siebie na ślub
zapisze sobie, może z niego skorzystam
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 20:27   #1226
kooocur
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32738538]hej
kocurku zawsze możesz psa zostawić u opiekuna

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

zapisze sobie, może z niego skorzystam[/QUOTE]

Jakiego opiekuna?

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 20:29   #1227
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tildi Pokaż wiadomość
Bardzo dobrze moim zdaniem pasuje! Rewelacyjnie się układa

I jeszcze podziękuję za opinie o fotografach i poooomóżcie mi jeszcze zdecydować o ostatecznej całkowicie absolutnie końcowej rozgrywce - przysięgam (musiałam TŻ przysiąc, że już się zdecyduję i żadnego innego nie wyszukuję)!!
http://blog.krzysztofkisala.com/
http://www.treephoto.pl/category/blog/
Tak na marginesie, to myślałam, że tylko sala to taka dla mnie zagwozdka będzie ale z każdym kolejnym krokiem wcale mi nie jest łatwiej
Jak dla mnie nadal 1

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Dałam wierszyk, by był totolotek zamiast kwiatów. O pieniążkach nic nie pisałam, choć pierwotnie chiałam, argument który mnie przekonał: "A jak ktoś będzie chciał Wam dać kluczyki do Mercedesa?"
Co do totolotka nikt nie był oburzony, u mnie tego nie znali, ostatni ślub ze strony mamy był 5 lat temu, a od strony taty, to z 15 lat temu, nie znali tego i bardzo im się to podobało.
Cieszą mnie kwiatki, ale jak mam jeden bukiet, może dwa, a nie 40 bukietów...
Gosza, ale po świętach Wielkanocnych.
Gdzie Ty mieszkasz, gdzie ten ślub?
To wtedy dadza wam jego rownowartosc i kupicie sobie BMW.
Sorki ale jak dla mnie troche bezsensowny ten argument. Juz nie wspomne o minimalnosci szansy ze ktos bedzie chcial dac samochod w prezencie....

Audrey- jak mieszkalam w krakowie to zawsze bylam zachwycona wypiekami od Sliwy z Krolweskiej, ale jak z tortami to nie wiem, bo ja za nimi nie przepadam i nigdy tam nie kupowalam. Ale na pewno jest to jedna z lepszych cukierni w Kraku.
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 20:30   #1228
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Masz jakieś złe doświadczenia?
Wiesz co, pracowałam w jednym hotelu z właścicielem, wtedy był cukiernikiem właśnie w owym hotelu, wszyscy bardzo zachwalali itp. Jak juz otworzył ową cukiernię zamówiłam u niego tort na rocznicę ślubu rodzicow czarny las... cóż, nikogo nie powalił na kolana, bita śmietana była mdła, ogólnie był strasznie mulący. Rok temu na weselu kumpeli też był od niego tort i to samo, strasznie mdły był, nie tyle słodki co po prostu kilka kęsów i cofka bo mulił, no i jakoś z wyglądu nie powalał mimo że widziałam zdjęcie o co Pani Młodej chodziło.. I ostatnio na 2 latka mojej chrześnicy zamówiła moja przyjaciółka jej tort z hello kitty z masą marcepanową, tort był niechlujnie zrobiony, na odczep się, napis był krzywy, miało pisać 2 latka Hani, pisało 2 lata i tyle... i co najgorsze.. biszkopt nie wyrosnął i był piękny zakalec...
Wydaje mi się że gość wyrobił sobie markę i teraz jedzie na fali pochwał, bo te 3 torty ktore miałam okazdję spróbować to była masakra.
Stary 2012-03-05, 20:35   #1229
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Widziałam zdjęcie tortu - wygląda szałowo. Będzie miał takie wstążki z marcepanu?

z czarnego

Cytat:
wiecie co dziewczyny mam problem, próbowałam drukowac na kalce imiona i nazwiska gości i kurde tusz sie rozmazuje na tej kalce no i teraz nie wiem co z tym fantem zrobic :/
masz atramentówkę czy laserówkę?? Na atramentówce będzie się rozmazywać niestety

Cytat:
Jakby każda real foto wstawiła to by było śmiesznie
ja kiedyś miałam real foto, ale nie powiem które

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Nena też będziemy mieli taki tort ( w sensie tak warstwowo ułożony), ale nie wiedziałam, że do niego trzeba jakiś stelaż.
hehe, wiesz jak to śmiesznie jest rozwiązane. To jest jakiś stelaż szpilkowy, bo inaczej jest ryzyko zwłaszcza przy 5 warstwach, że tort mógłby się rozlecieć. Każda warstwa jest na takim cieniutkim metalowym stelażyku, który oczywiście jest ukryty, dlatego wygląda to jak jedna całość, ale tak nie jest.

padam po aerobiku. Eh babki chcą mieć figurę do lata i dzisiaj był dziki tłum. Masakra zapisały się jakieś nastolatki, które ubierają się jak teledysku Erica Prydza:

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 20:36   #1230
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Wiesz co, pracowałam w jednym hotelu z właścicielem, wtedy był cukiernikiem właśnie w owym hotelu, wszyscy bardzo zachwalali itp. Jak juz otworzył ową cukiernię zamówiłam u niego tort na rocznicę ślubu rodzicow czarny las... cóż, nikogo nie powalił na kolana, bita śmietana była mdła, ogólnie był strasznie mulący. Rok temu na weselu kumpeli też był od niego tort i to samo, strasznie mdły był, nie tyle słodki co po prostu kilka kęsów i cofka bo mulił, no i jakoś z wyglądu nie powalał mimo że widziałam zdjęcie o co Pani Młodej chodziło.. I ostatnio na 2 latka mojej chrześnicy zamówiła moja przyjaciółka jej tort z hello kitty z masą marcepanową, tort był niechlujnie zrobiony, na odczep się, napis był krzywy, miało pisać 2 latka Hani, pisało 2 lata i tyle... i co najgorsze.. biszkopt nie wyrosnął i był piękny zakalec...
Wydaje mi się że gość wyrobił sobie markę i teraz jedzie na fali pochwał, bo te 3 torty ktore miałam okazdję spróbować to była masakra.
Hmm, no to trochę mnie zmartwiłaś, ale mam nadzieję, że może nie będzie tak źle jak mówisz. My po ciastach byliśmy zachwyceni, poza tym dla mnie to duża wygoda mieć to ciasto i tort w pakiecie a nie samemu to załatwiać, więc już raczej nie zmienię cukierni. Czytałam też dużo pozytywnych opinii, raczej świeżych, oby było dobrze.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości