Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-06, 07:03   #2941
karolinee1983
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Dzień dobry jesteśmy pierwsze nie było nas w weekend z racji wizyty moich rodziców u nas... No, ale teraz trzeba się pokazać i ponadrabiać troszkę

Wiadomość dnia (dla nas oczywiście ):

Moja gwiazda kończy dziś 7 miesięcy!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 07:31   #2942
mamad1
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

za ząbki Jasia i Wiki!

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
przyszłam tylko prosić o Wasze kciuki, jutro jedziemy na kontrolę pożółtaczkową, pobieranie krwi u niemiłych pań, mam nadzieję że pozwolą mi wejść z dzieckiem, a nie zabiorą jak zawsze i po 10 minutach oddadzą zanoszące się od płaczu

A co to za praktyki?

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Jestesmy w Białystoku u jego mamusi. Przyjechal z(a) nami. I jest gorzej niz bylo. traktuje mnie jak kukle na ktorej mozna sie wyżywać. nie pracuje i zeby n ie to ze mam troszczke swoich odłozonych pieniedzy, to bym nie miala za co dziecka nakarmic. a Dzisiaj sie dowiedzialam, ze ma na mnie wy☠☠☠ane i mogesi juz dzisiaj wyprowadzac. ale bez dziecka. taki chuj , dziecka nie dostanie. A mam zamiar jutro isc do babci pogadac, czy nas nie przygarnie (mnie i Zuzki) na jakis czas. Albo traz, albo nigdy sie nie uwolnie.
To sie uzewnetrznilam

Podziwiam Cię! żeby rozmowa z babcią poszła dobrze.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
My też mamy drugiego ząbka, ale może już o tym pisałam

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Moja panna też w dzien czasem usypia na rękach, ale jej nie lulam i nie chodzę z nią po pokoju, bo zwyczajnie wtedy się wierci, wygina, zaczyna rozglądać itd tylko siadam z nią na łóżku, przytulam do piersi, śpiewam, lekko kołyszę się z nią i tak się wycisza i uspokaja.
Mój Mały też na rękach zasypia, ale z głową na moim ramieniu. Zostało z czasów ulewania. Jeśli jest bardzo zmęczony, to nawet nosić go nie trzeba - przytula się i zasypia. Natomiast wieczorem trzeba go chwilę ponosić, a potem sam się tak przekręcać zaczyna, że odkładam go do łóżeczka na boczku i on sobie zasypia. Zawsze mu nucę przy zasypianiu.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 07:31   #2943
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
my po wizycie....doła mam jak stąd na madagaskar... niby z serduszkiem nie jest ani lepiej ani gorzej, ale pani doktor boi się o Haniową zastawkę (pisałam kiedys, że ubytek jest pod nią umiejscowiony i istnieje ryzyko, że whłonie zastawkę) i za dwa tygodnie idziemy na nagranie badania i pani doktor jedzie je skonsultować z profesorem do Poznania, żeby ocenił czy należy juz zoperować małe serduszko moje ja niby wiem od Hani urodzenia, że to jest nieuniknione, ale teraz zaczynam sie bać i mi smutno i mam pretensje do wszystkich i wszystkiego, czemu akurat moje dziecko to spotkało itp... a do tego mamy zrobić usg nerek czy z nimi wszystko w porządku, bo często są różne "powikłania" nerkowe przy wadach....
trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku!!!
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Dziewczyny malo dzis na zawal nie padlam jak zobaczylam pieczatke z kupy na scianie obok wlacznika swiatla do lazienki. A bylo to tak. Ja robilam cos w kuchni, a maz poszedl przewinac Kropke. W pieluszcze byla WIELKA praka. Tak wielka, ze maz postanowil zabrac mala do lazienki i umyc ja w wannie. Wzial Ide na rece z gola brudna pupa i jak probowal zapalic swiatlo w lazience to odbil przypadkiem jej posladki na scianie Zmyc to sie zmylo ladnie nawet sama woda, ale zapach pozostal. Musielismy to trosze wypachnic chemia

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A i chwale się - mój mąż siedzi na tacierzyńskim. I jest niesamowity. Chaupka ogarnięta, obiadek dla Agatki ugotowany, a on z Agatką po mnie wyszli w ramach spacerku
super! dla męża!
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
przyszłam tylko prosić o Wasze kciuki, jutro jedziemy na kontrolę pożółtaczkową, pobieranie krwi u niemiłych pań, mam nadzieję że pozwolą mi wejść z dzieckiem, a nie zabiorą jak zawsze i po 10 minutach oddadzą zanoszące się od płaczu

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
2. Zaczniecie z Tymkiem dzień o 7-8 rano (), nie będzie opcji, żeby nie padł w dzień .
popieram, u nas się sprawdza
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dzisiaj jak powiedziałam koleżance (ma 3 dzieci), że Domek nie je to wiecie co mi kazała zrobić? Wsypać kucharka, soli i pieprzu A jak nie chce otwierać buzi to palcami przycisnąć policzki Ona tak robiła przy całej trójce. Tylko pytam czy to coś pomogło, a ona mi mówi, że do dzisiaj takie niejadki. Skoro tak je "maltretowała" to się nie dziwię, że maja taką traumę z jedzenia...
litości
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Brumek, fajny mąż Ja też źle początkowo zrozumiałam, przepraszam

TŻ do pracy pojechał niestety, a tak fajnie było przez te dni..rozleniwiłam się

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 07:47   #2944
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

my po wizycie....doła mam jak stąd na madagaskar... niby z serduszkiem nie jest ani lepiej ani gorzej, ale pani doktor boi się o Haniową zastawkę (pisałam kiedys, że ubytek jest pod nią umiejscowiony i istnieje ryzyko, że whłonie zastawkę) i za dwa tygodnie idziemy na nagranie badania i pani doktor jedzie je skonsultować z profesorem do Poznania, żeby ocenił czy należy juz zoperować małe serduszko moje ja niby wiem od Hani urodzenia, że to jest nieuniknione, ale teraz zaczynam sie bać i mi smutno i mam pretensje do wszystkich i wszystkiego, czemu akurat moje dziecko to spotkało itp... a do tego mamy zrobić usg nerek czy z nimi wszystko w porządku, bo często są różne "powikłania" nerkowe przy wadach....
Wiem co czujesz. Strasznie mi przykro Ale na pewno wszystko będzie z Hanią w porządku

Cytat:

Dziewczyny malo dzis na zawal nie padlam jak zobaczylam pieczatke z kupy na scianie obok wlacznika swiatla do lazienki. A bylo to tak. Ja robilam cos w kuchni, a maz poszedl przewinac Kropke. W pieluszcze byla WIELKA praka. Tak wielka, ze maz postanowil zabrac mala do lazienki i umyc ja w wannie. Wzial Ide na rece z gola brudna pupa i jak probowal zapalic swiatlo w lazience to odbil przypadkiem jej posladki na scianie Zmyc to sie zmylo ladnie nawet sama woda, ale zapach pozostal. Musielismy to trosze wypachnic chemia
Kurcze trzeba było tą pieczątkę zostawić. Byłaby na pamiątkę Potem jakby kawalerzy zaczęli Kropkę nachodzić, tatuś zaprowadzał by ich do niej i pokazywał "A tu Nasza Ida odbiła zakupaną pupę" Rezultat murowany.

Cytat:

A i chwale się - mój mąż siedzi na tacierzyńskim. I jest niesamowity. Chaupka ogarnięta, obiadek dla Agatki ugotowany, a on z Agatką po mnie wyszli w ramach spacerku
U Nas było podobnie. Może tylko z tą chaupką średnio, ale reszta -

Cytat:
Natko a jakby założyć na "otwór gębowy" () taki przyrząd, co dentyści mają? Ten, co nie pozwala na zamknięcie ust. Nie wiem jak to się nazywa. To nie musiałabyś ściskać policzków . Przez dziurę byś tylko ładowała. No i chyba trzeba wtedy dziecko przywiązać do fotelika, żeby nie przeszkadzało w karmieniu .

Ale mi odbija .
Myślę, że masz sporo racji

Cytat:

i i

Dzień dobry.
Dobra, idę do pracy

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 08:11   #2945
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Matko kochana, na śmierć zapomniałam!
Tymuś pełza! I to już tak szybko, sprawnie i nie tylko w kółko, ale i do przodu i do tyłu ciutkę
I pupę unosi, opierając się na dłoniach tak, że prawie jak na czworakach to wygląda. Prz czym PRAWIE jest tu dość istotnym słowem, bo pewnie do tego jeszcze trochę czasu minie, ale dla mnie jest to coś nowego no i PRAWIE własnie
Maja też zaczęła pełzać właściwie jest to pełzanie połączone z raczkowaniem zależy jak jej się chce bo widzę, że leniuszek z niej i czasami woli się rzucić za przedmiotem jak bramkarz za piłką niż ruszyć pupkę , ale jak już ruszy... To to jest już co raz lepsze w jej wykonaniu

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Mam jeszcze pytanie: po jakim czasie od wprowadzenia jedzonka, dodalyscie mieso?
Ja jakoś po 3 tygodniach, ale specjalnie się nie szczypałam z tym

Cytat:

Cytat:
Radziu, Sophie, Ala za miesięcznice!!!!
gratuluję wszystkim dzieciaczkom ich ząbków!!!!

Będzie dobrze! Musi! Trzymam mocno kciuki

Zaległe życzenia dla naszych wspaniałych solenizantów

Radziu, Sophie, Ala

rośnijcie zdrowo maluszki!

aania_20, jacieee - dziękuję

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Cytat:
Jestesmy w Białystoku u jego mamusi. Przyjechal z(a) nami. I jest gorzej niz bylo. traktuje mnie jak kukle na ktorej mozna sie wyżywać. nie pracuje i zeby n ie to ze mam troszczke swoich odłozonych pieniedzy, to bym nie miala za co dziecka nakarmic. a Dzisiaj sie dowiedzialam, ze ma na mnie wy☠☠☠ane i mogesi juz dzisiaj wyprowadzac. ale bez dziecka. taki chuj , dziecka nie dostanie. A mam zamiar jutro isc do babci pogadac, czy nas nie przygarnie (mnie i Zuzki) na jakis czas. Albo traz, albo nigdy sie nie uwolnie.
To sie uzewnetrznilam
Cookie uciekaj stamtąd jak najszybciej! Ten facet to jakiś wampir energetyczny

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Wyszły nam podwyższone limfocyty w rozmazie.
Znowu.
6 tygodnia temu 71%, dzis 80%

Skąd to się może brać?

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

No to napiszę oficjalnie: Mamy pierwszego ząbka!
Mąż przyszedł z pracy, pomacał, obejrzał i mnie w tym upewnił
Gratuluję! I wszystkich innych ząbków, które pominęłam również (nadrabiam po łebkach niestety ) Ooo! Pamiętam jeszcze kolejny ząbek u Telikowego Jasia!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Rozmawiałam z Babonikiem! Bardzo przeprasza że nie ma czasu na wizaż, dzieciaczki zajmują, teraz chorowali oboje. A myślę że mogę w imieniu Babonika napisać - mają niebawem wreszcie wizytę u alergologa więc... wiecie co

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2012-03-06 o 08:00
Stary 2012-03-06, 08:19   #2946
mamad1
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:

Rozmawiałam z Babonikiem! Bardzo przeprasza że nie ma czasu na wizaż, dzieciaczki zajmują, teraz chorowali oboje. A myślę że mogę w imieniu Babonika napisać - mają niebawem wreszcie wizytę u alergologa więc... wiecie co

Cytat:
Aż tak okropna nie jestem

Cytat:

Na pewno wszystko będzie dobrze!
(Mojej mamie wykryli wrodzoną wadę serca, gdy była po 30. i operowali w wieku 34 lat)
Stary 2012-03-06, 08:19   #2947
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Od 22 do 24 wycie Chaciała spac wszedzie tylko nie u siebie w łóżeczku, ale nie dawalismy za wygrana i wreszcie usneła. Oczywiście z TZ w tym czasie sie porzarlismy i spał w salonie

Cytat:
a pytałaś jakiegoś lekarza? Bo to nie tak wiele... my przed zabiegiem robiliśmy morfologię, było 73% i lekarz nic nie mówił. A wcześniej powiedział że jakakolwiek infekcja - choćby katar- dyskwalifikuje.
Na normach z lab. miałam dla maluchów 20-70%.
Właśnie nic jej nie było. U nas z lab. norma 40-60%. Do lekarza pójde sie dzis zarejestrować, bo wcześniej bardziej skupił sie na tym niskim żelazie (teraz jest OK).

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 08:21   #2948
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

Moja córka kończy dzisiaj 8mcy!!!!!!

klask i:

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a może z nowym wątkiem by dopisać Naataaszkę, Adrij, Alibany i Rysiki (mam nadzieję, że żadnej nie pominęłam ) do listy mamusiek na pierwszej stronie? Są z nami już jakiś czas
Jestem za

Natko - będzie tu smutno bez Ciebie, wracaj szybko do nas!

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-03-06, 08:36   #2949
alibany
Rozeznanie

dzień dobryy!!

Jak to człowiek się, szybko przyzwyczaja do dobrego...jedna, niestandardowa pobudka przed 2gą i prawie godzina usypiania, do tego pobudka na całego o 5.20 i ledwo żyję. pomyśleć, że 2mce temu co dwie godziny wstawałam i dawałam radę

dziękuje za jeszcze wieczorne życzonka dla Ali!
marzenka chyba komentowała jeszcze nasze zdjęcia w K.

pieleszka będzie wszystko dobrze!! Zrozumiałe, że się martwisz, ale trzeba myśleć tylko pozytywnie a my będziemy trzymac mocno kciuki i wszystko będzie dobrze z serduszkiem Hani!
agadus mi w czasie szkoły też ten wzrost doskwierał, zwłaszcza w relacjach damsko-męskich. Zawsze jak ktoś mi się spodobał to był niższy albo co najwyżej o cm wyższy ale z czasem zaczęłam widzieć pozytywy i teraz jak najbardziej akceptuje swoje cm

babonik kciuki za wizytę u alergologa.

Dziekuję w swoim imieniu, za aprobatę dopisania "nowych" do listy mamuś to niczym przejść pierwszy stopień wtajemniczenia
wraz z nowym wątkiem, napisze Ci Stronczku swoje dane

Jutro wraca tż, aż na całe dwa i pół dnia

Póki co reanimuję się kawka, a Wam życze udanego dnia!!!

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
klask i:

Jestem za
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 08:49   #2950
Lili 83
Zakorzenienie

pieleszka współczuję Wam bardzo. Nie wyobrażam sobie nawet co przeżywacie. Może będzie w porządku i obędzie się bez operacji? Tule Cię mocno

Cześć!
Ważyłam się dzisiaj... kilo do przodu. Załamałam się. Nosz kurde!
A po pół roku miała waga lecieć i co? Karmię już 7 miesięcy i zamiast spadać do rośnie... Nawet nie chcę myśleć co będzie jak przestanę karmić...

eveewe może Tż zachwalał brzuszek swojej eks bo by już chciał żebyś Ty też taki miała

Mój Tż swego czasu chodził z moją dobrą koleżanką, sama ich zeswatałam. Czasem się z nią spotykam/my i nie jestem o nią zazdrosna. Śmieje się w duchu z niej bo wiem co mogła mieć z straciła
O inne pewnie bym była zazdrosna ale ich nie spotykamy

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Mam jeszcze pytanie: po jakim czasie od wprowadzenia jedzonka, dodalyscie mieso?
Po około miesiącu.

Cytat:
dla ślicznej i cudownej Gwiazdki

Cytat:
Ja jakoś po 3 tygodniach, ale specjalnie się nie szczypałam z tym
Ile tego mięska dawałaś do obiadku?

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-03-06 o 08:50
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 08:54   #2951
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, normalnie czasem to sobie myślę, że sobie znajdę jakiegoś chłopa na boku, który mnie doceni, po adoruje, zasadzi czasem jakis komplement... Cholera brakuje mi tego. Mam już czasem takie myśli, serio...
Mam nadzieję, że mnie nikt nie szpieguje czasem z wesołej familii
wiesz co ja pomyślałam że jakie słowo przeczytam po tym pogrubionym ?
torba.
Marinka tak na serio, to mi też trochę brakuje takiej adoracji...
Mój tż ma przebłyski czasami

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Musze swojej tesciowej w prezencie zakupic
ja też. NAJLEPIEJ cały wagon.

Cytat:
witam kochane
marinko, cookie, kolinko u mnie z TŻ też kicha...rozmawiamy ze sobą niby i staramy się NIE KLÓCIĆ i NIE WRZESZCZEĆ na siebie cały czas...ale marnie nam to wychodzi..już nawet przy Hani ciężko nam sie powstrzymać... nie wiem co sę z nami dzieje, ale nie jest to nic dobrego...

Radziu, Sophie, Ala za miesięcznice!!!!
gratuluję wszystkim dzieciaczkom ich ząbków!!!!

scio kciuki za jutro!

pieleszka współczuję Ci tego stresu, nerwów i strachu o zdrowie własnego dziecka
Wiem co czujesz, miałam namiastkę tego..
Musi być dobrze, nie myśl inaczej.
Młody organizm poradzi sobie.

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość

Poszła dzisiaj znowu na 4 godziny do żłobka.. jak ją odbierałam to taka radosna jakaś była, nie płakała przy ubieraniu nawet Pani powiedziała, że trochę marudziła, ale wszystkie dzieci w poniedziałki marudzą poza tym ładnie tam spała i zjadła.. jestem z niej dumna.. wracając zaliczyłyśmy długi spacer po parku.. potem całe popołudnie miałam w domu najkochańsze dziecko na świecie.. gadała, chichrała się.. mmm miodzio

Poza tym jakaś taka fajna się robi po tym żłobku.. tak mi się wydaje, że już się trochę przyzwyczaiła, że rano tam jedzie.. jeszcze do środy ją będę odbierać koło 12, potem dłużej a od poniedziałku bedzie tam do 14..
no widzisz, przyzwyczaja się dziewczyna, niedługo nie zechce do domu wracać

Cytat:
leżę i kwiczę,

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

a dziękuję dobrze, jedyne co zrobiłam to umyłam samochód, ( wybieram się do brunetki, więc muszę się jakos pokazac )ale to i tak w myjni, okna sobie darowałam, byliśmy jeszcze u dziadków ( moich rodziców), i jakos tak dzień zleciał
ale Tobie też bardzo fajnie dzień zleciał, tak rodzinnie i spokojnie, fajnie tak od czasu do czasu się odstresować i nie myśleć o problemach dnia codziennego
czy ja o czymś nie wiem? nie jestem zaproszona.....

Cookie uciekaj od niego, sama widzisz że toksyczne masz towarzystwo. A on co, zwolnił sie z tamtej pracy czy go wywalili? co on teraz myśli?

Carmela ja też miałam wczoraj spięcie z tż w związku z usypianiem Sary.

Karolineee dla Gwiazdy

Hej. Dzisiaj w nocy dwie pobudki Wyspałam się.
Stary 2012-03-06, 08:55   #2952
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Natko a jakby założyć na "otwór gębowy" () taki przyrząd, co dentyści mają? Ten, co nie pozwala na zamknięcie ust. Nie wiem jak to się nazywa. To nie musiałabyś ściskać policzków . Przez dziurę byś tylko ładowała. No i chyba trzeba wtedy dziecko przywiązać do fotelika, żeby nie przeszkadzało w karmieniu .

Ale mi odbija .
jak ją spotkam to chyba jej sprzedam Twój patent

Cytat:
dla Karolinki

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Kurcze trzeba było tą pieczątkę zostawić. Byłaby na pamiątkę Potem jakby kawalerzy zaczęli Kropkę nachodzić, tatuś zaprowadzał by ich do niej i pokazywał "A tu Nasza Ida odbiła zakupaną pupę" Rezultat murowany.

Cytat:
Maja też zaczęła pełzać właściwie jest to pełzanie połączone z raczkowaniem zależy jak jej się chce bo widzę, że leniuszek z niej i czasami woli się rzucić za przedmiotem jak bramkarz za piłką niż ruszyć pupkę , ale jak już ruszy... To to jest już co raz lepsze w jej wykonaniu

Natko - będzie tu smutno bez Ciebie, wracaj szybko do nas!
dla Mai za pełzaka

A mnie jeszcze będziecie musiały gościc do 25 marca

Domek obudził sie o 2 z wielkim płaczem, ale przytuliłam go i zasnął
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:04   #2953
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość

Alibany a oto moje damy
Jak zawsze boskie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Ja właśnie dodałam parę zdjęć w klubie, więc dodam i tu cosik
Jakie całuśne usteczka

Cytat:
Dziś pierwzy spacerek w spacerówce, no i musze się przestawić, bo inaczej się prowadzi niż gondolke.
No i sezon na plc zabaw dziś otworzyłyśmy:
Super fotki! Muszę i ja małą na jakiś plac zabaw w końcu zabrać

Cytat:

Przepraszam, ze tak tylko o nas...

Wow! Ale tort! klask i:

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
alibany to poznaj moją damę Emilie.
Zdjęcie robione miesiąc temu,
w sumie się nic nie zmieniła
Emi jaka duża już

Cytat:
Alibany, to i ja Tymcia pokażę (bez tej komiksowej wersji )
No i Tymek czaruś

Cytat:

I chciałam się pochwalić że dziś usłyszałam piękne MA-MA

Cytat:
A poniżej my z dzisiejszego spacerku.....

Wiecie, że w nocy te szczekania psów to nie były bez powodu!! Sąsiadom furtki pokradli, pewnie na złom.....kurcze a miałam przeczucia, że ktoś się kręci...dzisiaj na pewno nie zasnę!!
Śliczne jesteście!

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
to ktos ci robi a kuku na dole :P

twoje dziecko rozwija sie jak rakieta. brawa dla niego!!!

i wszystkim solenizantom cmokasy
Szymuś

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Alibany moja Wiki specjalnie dla Ciebie
I Wiki

Ale wysyp dzieci

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-03-06, 09:11   #2954
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Dzisiejsza noc boska ale nic a nic nie chwalę Hania dostała mleko o 5 i rano trzeba było ją budzić do żłobka bo spała jak zabita..

Poszła dzisiaj znowu na 4 godziny do żłobka.. jak ją odbierałam to taka radosna jakaś była, nie płakała przy ubieraniu nawet Pani powiedziała, że trochę marudziła, ale wszystkie dzieci w poniedziałki marudzą poza tym ładnie tam spała i zjadła.. jestem z niej dumna.. wracając zaliczyłyśmy długi spacer po parku.. potem całe popołudnie miałam w domu najkochańsze dziecko na świecie.. gadała, chichrała się.. mmm miodzio

Poza tym jakaś taka fajna się robi po tym żłobku.. tak mi się wydaje, że już się trochę przyzwyczaiła, że rano tam jedzie.. jeszcze do środy ją będę odbierać koło 12, potem dłużej a od poniedziałku bedzie tam do 14..

Poza tym mam mega ochotę na placki po węgiersku.. boooże jakby mi ktoś teraz taki jeden przyniósł - kochałabym do grobowej deski

Cytat:

Ale męża masz odważnego

Cytat:
Prawdziwy tata
Mój podrzuciłby dziecko babci

Cytat:
1. Wiem, co czujesz... u mnie to samo, tyle, ze moje juz duze, wiec przynajmniej nie trzeba je nosic. Poszly spac juz 2 godz. temu, a jeszcze nie spia twardo, bo caly czas katar i kaszel je wybudza. Staram sie Antka izolowac, ale nie jest latwo, bo jestem z nimi sama. I oczywiscie musze odroczyc szczepienie...
Pochlastam sie zaraz.

2. Mam jeszcze pytanie: po jakim czasie od wprowadzenia jedzonka, dodalyscie mieso?
1. Dużo zdrówka!
2. Mi lekarka kazała po miesiącu, ale zaczęłam wprowadzać pokarmy stałe trochę wcześniej.

Cytat:
1. Dzisiaj powiedziałam mężowi o tej bliskości, czy on sądzi że jestem mogłabym Tymciowi okazywać jeszcze więcej bliskości. A on odpowiedziała, że musiałabym go chyba zjeść

2. Tzn nie chodzi o obiadki, bo my dopiero zaczynamy, ale jak Tmuś miał takie strasznie niejedzeniowe dwa tygodnie niedawno, to się na męża złościłam. Im bardziej Tymuś nie chciał jeść, tym większa irytacja na męża we mnie rosła. A sobie i dziecku tylko współczułam
1.
2. I tak podziwiam, że tylko mężowi się obrywa... Ja zwykle stłumię w sobie złość, ale dziecko i tak wyczuwa W ogóle moja teraźniejsza sytuacja mnie przerasta...

Cytat:
A u nas dziś w ramach nowy pokarmów była marchweka z jabłkiem i (prawie) wchodziła Buzi nie otwierał po jeszcze, ale jak już miał ją w tej buzi, to łykał i tak sobie śmiesznie mlaskał, a nie jak dotąd miał ten odruch wymiotno-wykrztuśny

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Tymuś pełza! I to już tak szybko, sprawnie i nie tylko w kółko, ale i do przodu i do tyłu ciutkę
I pupę unosi, opierając się na dłoniach tak, że prawie jak na czworakach to wygląda. Prz czym PRAWIE jest tu dość istotnym słowem, bo pewnie do tego jeszcze trochę czasu minie, ale dla mnie jest to coś nowego no i PRAWIE własnie
Podwójne brawa!

Cytat:
Domek wczoraj marudził, marudził, marudził... Sam nie wiedział czego chce. Zostawiałm go na puzzlach na podłodze i zajęłam się sobą. On cos dalej marudził, bawił się, marudził i tak w kółko. Nagle cisz, podchodzę a on siedząc, oparł się głową o fotel i zasnął
To musiał być rozkoszny widok

Cytat:
Dzisiaj jak powiedziałam koleżance (ma 3 dzieci), że Domek nie je to wiecie co mi kazała zrobić? Wsypać kucharka, soli i pieprzu A jak nie chce otwierać buzi to palcami przycisnąć policzki Ona tak robiła przy całej trójce. Tylko pytam czy to coś pomogło, a ona mi mówi, że do dzisiaj takie niejadki. Skoro tak je "maltretowała" to się nie dziwię, że maja taką traumę z jedzenia...
Nie wyobrażam sobie tego
My z mężem postanowiliśmy, że będziemy dziecka zmuszać do zjedzenia czegokolwiek - żadnym przymusem, podstępem (chyba, że lekarstwo, bo to inna sprawa). Sami jeszcze pamiętamy, jak my musieliśmy zjeść coś, czego nie lubiliśmy (te kluchy w ustach, które nie chciały przejść przez gardło...)
Jestem przekonana, że dziecko zagłodzić się nie da, a jak trochę zgłodnieje, to nic mu się nie stanie.

Cytat:

Ale mi odbija .
Mi zaraz przychodzi na myśl tuczenie gęsi. Kiedyś oglądałąm albo czytałam o tym, jak się im (gęsiom) wkłada rurki do gardłą i wsypuje paszę...
Stary 2012-03-06, 09:11   #2955
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

no i spóźnione ale szczere zyczenia dla : Maksa i Lili

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

Moje duże dziecę skoczyło dziś 7 miesiąc swojego życia
Sto lat dla Zosi!

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-03-06, 09:14   #2956
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
A może jednak dzisiaj coś napisz
no a jednak sie nie zdecydowalam
szczerze, to wieczorami, po calym dniu z moimi dziewczynami (a zaczynamy dzien 6.30 grrr) mam papke zamiast mozgu

na dzis:
- gorace gratulacje dla wczorajszych i dzisiejszych solenizantow!
- gratulacje rowniez dla dzielnych zlobkowych dziewczyn!
- zdrowka chorowitkom zycze!
- trzymam takze kciuki za Haniowe zdrowko pieleszko i Wasz spokoj domowy
- brawa takze za zabki - te pierwsze i drugie, trzecie.. ( u nas jeszcze sie niec nie wyklulo)
- kciuki dla dziewczyn za pierwsze dni/tygodnie pracy - wiem jak ciezko sie jest zorganizowac
Scio
- moj maz taki sam, radzi sobie ze wszystkim swietnie i nawet nie uwaza tego za cos wyjatkowego
Kolina - i o by ciche dni minely...
youyou - za piekne slowo MAMA

widze, ze duzo maluszkow marudzi przy jedzieniu - nie bojcie sie Mamusie, dzieci nie dadza sie zaglodzic to sa tylko takie okresy/dni, nie musza byc spowodowane zabkami, to moze byc takze skok rozwojowy, jakies zewnetrzne powody, zwyczajny brak apetyt jaki i u nas doroslych sie zdarza...

usypianie na rekach - uwielbiam usypiac moja kruszynke na rekach! Wieczorem zasypia przy cycku, ale w dzien ja nosze i kolysze. Wiem, ze juz niedlugo nie bedzie chciala "na raczki" wiec wykorzystuje ten dany nam na krotko czas na maksa

My dzis mamy szczepienie, pewnie bedzie wrzask jak zwykle..
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:16   #2957
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Wiadomość dnia (dla nas oczywiście ):

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
torba.
Marinka tak na serio, to mi też trochę brakuje takiej adoracji...
Mój tż ma przebłyski czasami

Heh Patik nie jestes sama, też o tym pomyślałam
Głodnemu chleb na myśli na szczęście tż jutro wraca

Super, że kolejna noc przespana. A jeszcze tydzien temu, pisałaś, że nie wyrabiasz itp. Brawa dla Sary, że tak ładnie sypia i daje mamusi odpocząc!!

Cytat:

Śliczne jesteście!
Stary 2012-03-06, 09:21   #2958
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

dla ślicznej i cudownej Gwiazdki

Ile tego mięska dawałaś do obiadku?
Dziękuję w imieniu Mai

Ja nie dodawałam mięsa, bo na gotowcach jedziemy tak dwa razy w tygodniu dostaje na razie jakiś słoiczek z mięsem

Cytat:

Karolineee dla Gwiazdy

Kurcze, dziewczyny co Wy tak się wszystkie wysypiać zaczęłyście?!?! Nie zostawiajcie nas bo u nas pobudki co godzinę

Cytat:

dla Karolinki
Dziękujemy pięknie

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość

alibany dziękujemy z Mają (która właśnie zesrała się w leżaczku )

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-03-06, 09:23   #2959
mamad1
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Jak to człowiek się, szybko przyzwyczaja do dobrego...jedna, niestandardowa pobudka przed 2gą i prawie godzina usypiania, do tego pobudka na całego o 5.20 i ledwo żyję. pomyśleć, że 2mce temu co dwie godziny wstawałam i dawałam radę
Jak to szybko człowiek przyzwyczaja się do dobrego
My dziś jesteśmy na nogach od 6:30 (poszedł spać przed 21). Znowu koopa go obudziła A teraz wstał ze swojej półgodzinnej drzemki
Stary 2012-03-06, 09:32   #2960
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
torba.
Ja sobie pomyślałam o tym samym - o zmienili emiotka! Zamiast śmiejącego jest baba
A wracając do Marniy to, to co sobie pomyślałam wydało mi się tak niesamowicie nieprawdopodobne, że się nie zagłębiałam w temat

Cytat:
Ja nie dodawałam mięsa, bo na gotowcach jedziemy tak dwa razy w tygodniu dostaje na razie jakiś słoiczek z mięsem

Kurcze, dziewczyny co Wy tak się wszystkie wysypiać zaczęłyście?!?! Nie zostawiajcie nas bo u nas pobudki co godzinę
Ja gotuję R warzywka a obiadki z mięsem to też słoiczkowe póki co Też tak dwa razy w tygodniu podaję.

Co gotujecie/podajecie dzisiaj na obiad maluszkom?
U nas kalafior z koperkiem i kluseczkami

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
alibany dziękujemy z Mają (która właśnie zesrała się w leżaczku )
O widzisz.. Radek też zesrany w łóżeczku leży. Idę bo już marudzi...
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:32   #2961
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
widze, ze duzo maluszkow marudzi przy jedzieniu - nie bojcie sie Mamusie, dzieci nie dadza sie zaglodzic to sa tylko takie okresy/dni, nie musza byc spowodowane zabkami, to moze byc takze skok rozwojowy, jakies zewnetrzne powody, zwyczajny brak apetyt jaki i u nas doroslych sie zdarza...

usypianie na rekach - uwielbiam usypiac moja kruszynke na rekach! Wieczorem zasypia przy cycku, ale w dzien ja nosze i kolysze. Wiem, ze juz niedlugo nie bedzie chciala "na raczki" wiec wykorzystuje ten dany nam na krotko czas na maksa

Podoba mi się takie myślenie Ja czasem się złoszczę, że tak nauczyłam Małego z tym usypianiem, ale z drugiej strony kiedyś to minie...
za szczepienie!
Stary 2012-03-06, 09:33   #2962
pieleszka
Wtajemniczenie

zrobiłam sobie przerwę w pracy i poczytuję tak dyskretnie

dziękuję za wszystkie dobre, ciepłe słowa i przytulasy!!! kochane jesteście!!! mam nadzieje, że stres mnie nie zeżre przez ten miesiąc aż pani doktor nam przekaże co zdecydowano na konsultacji.... jakoś muszę to udźwignąć i znieść i być "dzielna" dla Hani
wczoraj zapomniałam napisać, że jeszcze pani doktor bardzo sceptycznie podeszła do tego, że Hania jest w żłobku..i że jak tylko nam zacznie chorować i łapać infekcje to musimy ją stamtąd zabrać.. i to samo z basenem. chciałam zacząć ją zabierac na basen bo ona bardzo lubi wodę, ale nie możemy bo w taką pogodę jest za duże ryzyko, że złapie jakieś grypsko i pani doktor powiedziała, żeby nie ryzykować i poczekać, aż różnica temperatur nie będzie taka drastyczna...

i dla Majki!!!!

a my dzisiaj szczepienie...ech znowu będą ryki...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2012-03-06 o 09:38
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:39   #2963
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
A pierzesz syna w pralce czy recznie, lepsze to od kapieli ??
a piorę czym popadnie! ale ewidetnie kąpiel lubi bardziej, bo jak wyżymam to piszczy

kinga dzis mi spadła, a raczej zsunęla sie po mojej nodze, na podłogę. troche plakala (3 sekundy) wiec raczej nic jej nie bolało tylko sie wystraszyla. na chwilke zwyczajnie sie odwrocilam do artura, a ona w tym czasie fik i na brzuch, a tam łóżka nie ma (ubieralam ja do wyjscia do zlobka, wiec jeszcze w kombinezon sie zawinęła )

no i nie moge do zlobka przynosiz swojego zarcia (mleko moge) bo sanepid moze sie przychrzanic. kurcze, a ja jeszcze np. zółtka nie wprowadzalam...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-03-06 o 09:41
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:40   #2964
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

ja się jeszcze nie cieszę, może chwilowo daje mi odetchnąć coby matka nie padła któregoś dnia

Cytat:
zrobiłam sobie przerwę w pracy i poczytuję tak dyskretnie

dziękuję za wszystkie dobre, ciepłe słowa i przytulasy!!! kochane jesteście!!! mam nadzieje, że stres mnie nie zeżre przez ten miesiąc aż pani doktor nam przekaże co zdecydowano na konsultacji.... jakoś muszę to udźwignąć i znieść i być "dzielna" dla Hani
wczoraj zapomniałam napisać, że jeszcze pani doktor bardzo sceptycznie podeszła do tego, że Hania jest w żłobku..i że jak tylko nam zacznie chorować i łapać infekcje to musimy ją stamtąd zabrać.. i to samo z basenem. chciałam zacząć ją zabierac na basen bo ona bardzo lubi wodę, ale nie możemy bo w taką pogodę jest za duże ryzyko, że złapie jakieś grypsko i pani doktor powiedziała, żeby nie ryzykować i poczekać, aż różnica temperatur nie będzie taka drastyczna...

i dla Majki!!!!
kurcze zabiłaś mi klina tym basenem...
Stary 2012-03-06, 09:45   #2965
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Podoba mi się takie myślenie Ja czasem się złoszczę, że tak nauczyłam Małego z tym usypianiem, ale z drugiej strony kiedyś to minie...
za szczepienie!
Ja z jednej strony uważam usypianie małej za porażkę, bo długii czas potrafiła zasnąc sama w łóżeczku. Z drugiej strony uwielbiam kiedy zapada w błogi sen w moich ramionach, choć nie powiem o 5tej rano, gdy licze, że jeszcze uda się dospac, ten sposób usypiania bardzo mi doskwiera, bo nie mam sił zwyczajnie jej tak lulać!!
Ale mało tego, wiecie, że u nas to lulanie to nie tylko tulenie na siedząco, czy lekkie kołysanie
Jakby mnie nagrać ukryta kamerą to kabaret jakich mało
Moje ciało giba się we wszystkie możliwe strony JEDNOCZEŚNIE!!!!
Jednoczesnie chodze przód-tył, kołyszę się góra-dół, prawo-lewo, a czasami jeszcze w tym samym momencie robię takie ala kręcenia hula-hop nie wiem jak to opisać!!! Jak widzę czasami swój cień na ścianie alob na podłodze, to sama jestem pod wielkim wrażeniem, tego co ja wyprawiam
Stary 2012-03-06, 09:46   #2966
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

Ale mi odbija .
eee tam, od razu rurka w tchawice i jak tuczone gęsi!!! ciurkiem i niech rpzełyka!!!

Stary 2012-03-06, 09:49   #2967
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
witam kochane
marinko, cookie, kolinko u mnie z TŻ też kicha...rozmawiamy ze sobą niby i staramy się NIE KLÓCIĆ i NIE WRZESZCZEĆ na siebie cały czas...ale marnie nam to wychodzi..już nawet przy Hani ciężko nam sie powstrzymać... nie wiem co sę z nami dzieje, ale nie jest to nic dobrego...

biedactwo .....
Cytat:

po miesiącu podałam mięsko, i już dałam słoik z rybą nawet raz
Cytat:

klask i:
Cytat:

Kolinko kciuki zaciśnięte. U mnie też nie ma skowronków z tżtem. Jakoś tak bez rewelacji. I mimo, że tyle się nie widzieliśmy, on był daleko itp, i tak nie było bzyk bzyk, to już prawie pół roku
wow ... a myślałam że tylko u mnie jest lipa .... poważnie sami mieszkacie i nic a nic ?
Cytat:
Dzisiaj sie dowiedzialam, ze ma na mnie wy☠☠☠ane i mogesi juz dzisiaj wyprowadzac. ale bez dziecka. taki chuj , dziecka nie dostanie. A mam zamiar jutro isc do babci pogadac, czy nas nie przygarnie (mnie i Zuzki) na jakis czas. Albo traz, albo nigdy sie nie uwolnie.
To sie uzewnetrznilam

Cytat:
Dziewczyny, normalnie czasem to sobie myślę, że sobie znajdę jakiegoś chłopa na boku, który mnie doceni, po adoruje, zasadzi czasem jakis komplement... Cholera brakuje mi tego. Mam już czasem takie myśli, serio...
Mam nadzieję, że mnie nikt nie szpieguje czasem z wesołej familii
hehehhe no laska jesteś to pewno długo byś nie szukała hehehehe
Cytat:

klask i:

mój synek ma dziś marudny dzień .... a ja padam na pyszczek a to dopiero 10 przed południem

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:54   #2968
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

to jak duze masz dzieci, bo moj prawie 4 latek z checia by na rękach usnął

Stary 2012-03-06, 09:55   #2969
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

dla Majusi za 7 miesięcy

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:57   #2970
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Moja panna też w dzien czasem usypia na rękach, ale jej nie lulam i nie chodzę z nią po pokoju, bo zwyczajnie wtedy się wierci, wygina, zaczyna rozglądać itd tylko siadam z nią na łóżku, przytulam do piersi, śpiewam, lekko kołyszę się z nią i tak się wycisza i uspokaja.

a niby nie może? pytam bo nie przyszłyby mi do głowy jest coś na nie...

Lila już parę razy była w jacuzzi, w niedzielę tż sobie z nią poszedł i dosyć długo się tam moczyli.
A potem po raz pierwszy zjechali razem ze zjeżdżalni z wysokości IIp.
Ja nigdy z tej zjeżdżalni nie zjeżdzałam bo się bję takich rzeczy ale mnie Filip ciągnął bo on uwielbia i w końcu z nim zjeżdżałam.
Im bardziej ja piszczałam ze strachu to tym bardziej Filip się śmiał

Ja identycznie robię, ostatnio nawet włączam jej "Aaa kotka dwa" z youtube ona się tuli do mamusi a mamusia seriale ogląda

W sumie nie wiem,wydawało mi się że w jacuzzi bąbelki mogą jakoś zaszkodzić ale wychodzi, że nie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Zanetko
Na kiedy masz uzupełnić druk rg1?
Bo z chęcią jutro mogę Ci pomoc

Dobrze by było gdybym go wypełniła do końca tygodnia,
bo mąż musi papierki wysłać dalej.

Edit: W sumie, jeżeli do jutra nie da mi się go wypełnić to musiałabym poszukać jakiejś księgowej która mi to zrobi..

Cytat:

Będzie wszystko dobrze !
Hania się wzorowo rozwija
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Ha ha, świetnie musiała wyglądać ta ich rozmowa.
Co do wózka, to tak- oprócz nuny mam jeszcze spacerówkę Mutsy z zestawu. Jak do tej pory ani razu jej nie użyłam i jeśli tak dalej będzie to w momencie kiedy Hania wyrośnie z fotelika samochodowego sprzedamy cały zestaw. Ja na razie cały czas z niej jestem bardzo zadowolona. Moi rodzice odwiedzili nas w weekend i ku mojemu zdziwieniu wózek się im spodobał i mówili, że super się prowadzi- myślałam, że będą marudzić, że taki udziwniony, a tu miła niespodzianka.
No właśnie, a Ja nie mam spacerówki z gondolki. W Tako ją miałam ale sprzedałam,bo nie podobała mi się zwyczajnie i wydawała mi się toporna, gdybym ją zostawiła pewnie NUNE kupiłabym bez zastanowienia,ale teraz mam małe wątpliwości co do Nuny, strasznie mnie martwi że nie ma regulacji podnóżka i nie mogę jej znaleźć nigdzie żebym mogła zobaczyć ją na żywo

Cytat:

Dzisiaj jestem nie wyspana.
Dama już sama nie wie czy chce jeść czy nie.
Przebudza się i trze oczka i się wybudza,
mimo że dostaje jedzenie
Dzisiaj wstała sobie o 3 i buszowała do 4
Czuje się zmęczona, mimo że dzień dopiero się zaczął

Męczą mnie już jej te zęby, marudna jest i ma potrzebę bycia na rękach.Męczą mnie że nie je ładnie obiadków, a kaszki i deserki tak.

Mam ochotę na fryzjera, żeby mi zafarbował włosy,
a szkodami na niego pieniędzy.

Nie ma to jak pomarudzić z rana nie ?

Muszę kupić makaron i damie podać,
żółtko też muszę podać, w ogóle najlepiej niech już sama sobie robię jeść i niech je sama..chandrę chyba mam.

Aaa i jeszcze dama nie chce siedzieć w gondolce
marudzi jak stara baba ! a spacerówka dopiero po wypłacie będzie.

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2012-03-06 o 10:00
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości