|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V
PRawda, że działa??
U nas jest wszystko super. TŻ tylko czasem nabroi - z tym rzucaniem palenia! Ale tak to bardzo kochany. Sprząta, robi mi śniadanko prawie codziennei i herbatkę wieczorem. Od obiadów jestem ja ttylko jeden zarzut mam: coraz barzdiej boi się sexu... A jak Wasi TŻ w tej kwestii??
|
|
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie wszystkie planuje kupic. Zwlaszcza, ze zaczely mu sie podobac tablety. Ja tlumacze - ale jest moj laptop, jest Twoj, jest komputer stacjonarny, ktorego prawie nie uzywamy. Co Ty jeszcze chcesz ![]() Ale nie. Tamte maja fajniejsze funkcje ![]() Z nowinek ja chce kupic tylko iPhone, tego najnowszego z Siri, ale ja uwielbiam apple (kiedys chcialam kupic stare macintoshe itd. i zrobic sobie kolekcje na polce ).Oczywiscie w tym wypadku tz mi tlumaczy, ze po co wydawac pieniadze Ale jak on cos chce to jest ok ![]() Fakt, ze na iPhone mnie nie stac i musialabym oszczedzac. Dluuuugo.
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak mu powiedzialam ostatnio ze szkoda mi tyle kasy wywalac na telewizor to on z tekstem: "nie rujnuj moich marzen" no i jak go tu nie czepnac?
|
|
|
|
|
#3184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas bez zmian. Ochota u obojga, dzien i noc . Chyba ze ktores mialo naprawde ciezki dzien.---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() Mowisz - ok, ale jak super wypasiony to taki NAPRAWDE super wypasiony. Tylko nie na raty. Niech oszczedza. Moj "oszczedza" na tv. Kiepsko mu to idzie i szybko go nie kupimy Zwlaszcza, ze jest mnostwo innych, wazniejszych wydatkow.
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za kciuki
żadnego rozszczepu wargi, mózg w porządku, serduszko też. Głową i miednicą wyprzedza termin o ponad tydzień, a brzuszek ma normalny jak na ten wiek ciąży - czyli figura po mamusi Skakała tak, że ginowi głowica od USG podskakiwała, ale ładnie ją pomierzył. Waży ok. 490g ![]() Ja od początku ciąży mam 2,1kg na plusie - nikogo to nie zmartwiło. W poczekalni leciała mi krew z nosa, ale też to nic takiego. Jedynie na te bóle nadal mam brać dwie no-spy dziennie i za dwa tygodnie przyjść na kontrolą - choć szyjka jest w porządku. Łożysko na tylnej ścianie Kupiłam mnóstwo używanych ciuszków Popstrykam później fotki i zrobię skan twarzyczki mojego maluszka - co prawda w 2D, ale coś tam widać |
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy Twoja dzidzia dlaje pozostala dziewczynka?
|
|
|
|
|
#3190 |
|
Zadomowienie
|
u nas było dokładnie tak samo... teraz już nie ma takich oporów, a nawet mu się spodobało bo mówi że odkąd jestem w ciąży to jest lepiej hehe. N razie mamy miesięczny post po tym moim szpitalu,.... zobaczymy co powie gin 22.03
|
|
|
|
#3191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3192 |
|
Zadomowienie
|
blueberry88 gratulacje
![]() |
|
|
|
#3193 |
|
Wtajemniczenie
|
wróciłam
![]() blue gratulacje !!! ![]() ale się uśmiałam z Waszych TŻtów, normalnie jakbym o moim czytała ![]() przyszły mi zamówione ubranka, na żywo przecudne ja już chcę niuniaaa żeby go w nie ubraćEdytowane przez ooolllccciiiaaa Czas edycji: 2012-03-07 o 13:33 |
|
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Hmm dziwne, moj sie zadnej pozycji nie boi, juz predzej ja cos powiem, a on mnie uspokaja, ze przeciez dziecko jest dobrze chronione
![]() Cytat:
|
|
#3195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od razu miał lepszy nastrój ![]() ale piękne ubranka i ta czapeczka z uszkami
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
blueberry
wspaniale! mam nadzieję, ze jutro u mnie tez będzie super .. (jutro mam połowkowe o 17) |
|
|
|
#3198 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() ja sie wykoncze dosc, ze pozno usnelam, obudzilam sie jak tz wychodzil do pracy zjadlam sniadanie i po 9 znowu zasnelam i obudzilam sie przed 13 jakas paranoja Cytat:
przykre, ze sie tak meczysz...ja co prawda mam ostatnie wieksze problemy ze spaniem, dretwieja mi rece i bola boki jak spia...chyba musze sobie kupic juz ta poduche do spania bo jak leze na boku to czuje jakbym brzuch uciskala i mala tez wtedy kopie...ehhhCytat:
to swietujemy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do tzow...moj w sumie tez nie jest taki zly troszczy się na swoj sposob zawsze dzwoni z pracy itp. jak tylko ma dzien wolnego pomaga mi w gotowaniu i sprzątaniu ..niestety nie jest to za czesto bo pracuje 6 dni w tyg po 12-14h, wiec jak wraca nie wymagam od niego za wiele. Poza tym on mysli bardziej praktycznie Tzn. ja zajmuje sie tworzeniem listy na zakupy, pilnuje oplat itp. a on nad budowa domu ptrzebnymi rzeczami do mieszkania, pokojem dla maluszka itp. O swietach tez zawsze pamieta , a ze mnie wkurza to inna sprawa. W koncu jest tylko facetem
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||||
|
|
|
#3199 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja przed chwila bylam w sklepie szukac jakiejs inspiracji na obiad...a ze obot charity shop to oczywiscie weszlam i kupilam 2 super body w rewelacyjnym stanie. Jedno zolte z krotkim rekawkiem i drugie biale z długim w takie delikatne paseczki kolorowe... pewnie TZ stwierdzi, ze to bardziej dziewczece kolory, ale on sie nie zna
|
|
#3200 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
sas może poprostu Twój organizm potrzebuje teraz tyle snu |
||
|
|
|
#3201 |
|
Wtajemniczenie
|
kathrina tak na all, u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user.php/r...us_id=11954125
|
|
|
|
#3202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ma małą głowę, pewnie po tatusiu, i jak to stwierdziłam - wcale mnie to nie martwi, a wręcz cieszy ![]() Cytat:
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnie usg miałam na początku stycznia więc milion lat temu..
![]() Nie mam żadnych podejrzeń co do płci, nic a nic, no poza własnymi przeczuciami (chlopiec) i kalendarzem chińskim ![]() Mam nadzieję że jutro dzidziuś będzie współpracował |
|
|
|
#3204 | |||||||
|
Branzoletka
|
Ja trzymam
Cześć dziewczyny Cytat:
Cytat:
Ja już chcem wiosnę ![]() Oglądałam i śmiałam się jak Kuba wystawiał Rutkowskeigo a on się dawał Co za koleś - normalnie męska wersja Dody Cytat:
ad1. Mój jakoś brzuszka nie tyka chyba się boi żeby go nie ugryzł Śmieszy mnie to bardziej niż wkurza, nie wiem czemu jest taki zachowawczy, bo normalnie, to szalony spontaniczny wariat a do ciąży podchodzi "nie rusz nie dotykaj, bo pognieciesz" ![]() Czekam sobie na ruszający się brzuszek jestem przekonana, że wtedy coś się zmieni a narazie to usłyszałam dwa dni temu:"ale ty wielka się robisz" a ja no cóż to JUŻ czwarty m-c Cytat:
![]() kathrinaaaaa Dobrze, ze ten twój chłop się ogarnął a kolorek masz super Cytat:
![]() Cytat:
Jak pali to może wypasioną zapalniczkę? Jak biznesmen, to elegancki długopis-coś na co z reguły szkoda kasy 40-ka, to czas kryzysu wieku średniego więc ja bym obstawiała szpanerski gadżet Cytat:
Można być wyrozumiałą, ustępować i rozpieszczać ale ostrożnie i nie zatracić przy tym swojego JA swojego EGO przecież nie jesteśmy gorsze Chłopów trzeba krótko, bo są jak dzieci, które łatwo rozpuścić To się rozpisałam-matka polka się we mnie odezwała
|
|
|
#3205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Poddałam się i nie nadrabiam. Miałam dziasiaj jechać na wizytę, byłam umówiona, ale nie pojechałam. Kręgosłup mnie strasznie bolał w nocy, dokładniej to w odcinku lędźwiowym, zasnęłam o 5 nad ranem a że musiałabym się tłuc autobusem to zrezygnowałam. TŻ dzisiaj wraca z Dublina, obiecał że mi wymasuje plecy. Narazie leże od rana, zobacze czy mi przejdzie do piątku, jak nie to ide po zwolnienie. Wolałabym żeby przeszło bo naprawdę boli, a kilka dni wolnego zaplanowałam na przyszły tydzień bo jest Patryka i nie chcę wtedy zawalać w pracy bo będzie sajgon, wieć chce wtedy iść na parę dni zwolnienia. Chciałam sobie dzisiaj zrobić zdjęcie brzuszka, bo nie mam żadnego zdjęcia w ciąży a tu już 22 tydzień leci, ale średnio mi wychodzi, muszę meża poprosić... Co do wózków ja myślę o Mutsy urban rider Next i na używane też patrzę bo kosztują sporo, jeszcze nie zdecydowałam czy chcę nowy czy nie...
|
|
#3206 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Uwielbiam tulipany. Dla mnie róże są jakieś takie oklepane. Mój w ogóle nie przepada za kwiatami ciętymi, więc pamiętam, ze raz dostałam krzak różyczek, a raz żonkile, które potem babcia zasadziła w ogródku. Taki z niego praktyczny człowiek. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój dokładnie odwrotnie. Pomijając fakt, że zwykle ma wyciszony telefon. A jak ktoś dzwoni, to się nawet nie ruszy. Co więcej, jak numer jest zastrzeżony, to NIGDY nie odbiera. |
||||
|
|
|
#3207 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, masz racje.
|
|
#3210 |
|
Rozeznanie
|
Ja też mam linka do tego sprzedawcy od Olllccci zapisanego, ale póki co plci nie znam....
W sumie to chyba dobrze bo bym już takie zakupy zrobiła że TŻ by padł na zawał a tak to sie wstrzymuje
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

A jak Wasi TŻ w tej kwestii??

tłumaczę to mojemu ale ...ech 

dosc, ze pozno usnelam, obudzilam sie jak tz wychodzil do pracy zjadlam sniadanie i po 9 znowu zasnelam i obudzilam sie przed 13
nigdy nie slyszałam zeby az tak ktos narzekał

Z czego musimy jeszcze zatankować samochód - 300 zł
za moje jutrzejsze połówkowe... Heh.
Jak pali to może wypasioną zapalniczkę? Jak biznesmen, to elegancki długopis-coś na co z reguły szkoda kasy