Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 14:18   #151
AgaMili
BAN stały

Unhappy Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Kasia bez recepty. Ja kupilam w Wilkinson'ie

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

W moim albumie dodalam nowe zdjecia ale jest tylko dla znajomych widoczny. Jak kogos nie mam to chetnie przyjme zaproszenie

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Paznokcie obcnam tylko u rak 1x w tygodniu.

Co do odbijania - nigdy nie biore do odbicie jak spi, tylko jak jest przytomny a potem klade normalnie na plecy bo polozna powiedziala ze na plecach dziecko jest bezpieczniejsze tylko zeby mialo glowe wyzej i nie lezalo na plasko czyli pod materacem ma cos podlozone.
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 14:21   #152
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Jeszcze z Lilą nie byłam na zakupach, bo nie bardzo wiem co zrobić z wózkiem. U nas wieś spokojna, ale i tak mam obawy by ją zostawiać przed sklepem. A pchać sie z wozkiem do sklepu skoro przyszłam tylko po jedną rzecz?

Ten album tez dostałam. Tz mama mi dała jak przyszła odwiedzić nas w szpitalu. Fajny jest. wszystko jest do opisania tam. Mozna zdjecia wklejac, jest miejsce na zdjecia usg, na rozne pamiatki, np. opaske ze szpitala. Ogrom rzeczy, które można wpisać. Podoba mi sie to bardzo
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 14:47   #153
klaurencja
Raczkowanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

dziewczyny, wasze dzieci tez sie tak slinią? bo właśnie zobaczyłam wielkąąąąą plamę na materacu pod buzią Filipka i już sama nie wiem
Stary 2012-03-07, 14:54   #154
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Co do odbijania - nigdy nie biore do odbicie jak spi, tylko jak jest przytomny a potem klade normalnie na plecy bo polozna powiedziala ze na plecach dziecko jest bezpieczniejsze tylko zeby mialo glowe wyzej i nie lezalo na plasko czyli pod materacem ma cos podlozone.
Mi tez tak polozna powiedziala
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Jeszcze z Lilą nie byłam na zakupach, bo nie bardzo wiem co zrobić z wózkiem. U nas wieś spokojna, ale i tak mam obawy by ją zostawiać przed sklepem. A pchać sie z wozkiem do sklepu skoro przyszłam tylko po jedną rzecz?

Ten album tez dostałam. Tz mama mi dała jak przyszła odwiedzić nas w szpitalu. Fajny jest. wszystko jest do opisania tam. Mozna zdjecia wklejac, jest miejsce na zdjecia usg, na rozne pamiatki, np. opaske ze szpitala. Ogrom rzeczy, które można wpisać. Podoba mi sie to bardzo
Zosia nawet gdybym poszła po jedna rzecz to nigdy przenigdy nie zostawilabym dziecka w wozku pod sklepem
Ojojoj widze mala ksiezniczke. W klubie znajdziemy wiecej zdjec oczywiscie
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 14:59   #155
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dodam zdjęcia do klubu jak dojdę do tego jak to się robi, bo juz zapomniałam.:P

Pytam o ten wózek, bo nie wiem co z nim zrobić, ale podjazd do wozkow tam jest , wiec chyba bede pchała go ze sobą, bo póki co jest za Mała żeby ją brać na ręce i wchodzić do sklepu tylko z nią bez wózka.
Stary 2012-03-07, 15:12   #156
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
A pchać sie z wozkiem do sklepu skoro przyszłam tylko po jedną rzecz?
a dlaczego nie?

melduje sie z moim 3 tygodniowym dzidziusiem mlecznym potworem.
Pisalam juz,ze przytyl 500g w tydzien?
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 15:15   #157
klaurencja
Raczkowanie

Katerina, albo nie pisałaś albo nie zauważyłam no, ale waga ładnaa!
Stary 2012-03-07, 15:19   #158
MMONIKA9
Wtajemniczenie

a my wróciliśmy niedawno ze spacerku troszku zimno ale przyjemnie się chodzi bo słoneczko świeci, mały wypił mleko .. i właśnie walnął kupala idę go przebrać
Stary 2012-03-07, 15:20   #159
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
pisalam chyba jeszcze na poczekalni,
maly wazyl 3020 3 tyg temu,pozniej 2890 pozniej 3200 i teraz 3700
Stary 2012-03-07, 15:40   #160
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak w temacie wysypek moze te zdjęcia wam cos pomogą. Pierwsze zdjęcie jest z przed ok 3 tg jak Mili była wysypana + ciemieniucha. Lekarz stwierdził trądzik, jadłam dalej nabiał Wysypka zniknęła, drugie zdjecie jest dowodem
dzieki u nas chyba wyglada to podobnie tylko nic do smarowania oprocz zalecenia uzywania emolientow nie dostalismy....
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ja u rąk co dwa dni mniej wiecej... a u nóg moze z raz dopiero obcinałam bo jakos krótkie ma... moze się kruszą o ubranko??

dziewczyny które karmią dzieci na śpiąco- nie boicie sie ze sie zachłysnie?? bierzecie do odbicia wtedy?? bo ja nigdy nie karmie małego jak lezy sobie sam.. zawsze go na rekach rtzymam bo sie boje ze sie zachłysie-jak mam na rekach to moge szybko podniesc...
z reszta moj Igulec na spiaco nie zje... musze obudzic...
ja musze co 2 dni u rak bo mu szybko rosna i sa dosc twarde, a u nog dopiero raz bo sa lamliwe i same sie krusza

ja na spiocha karmie na rekach i dla mnie znaczy to to ze maly spi podczas jedzenia, biore go jak jeszcze nie zaczal plakac i ma polprzymkniete oczy
Cytat:
musze cos podlozyc mojemu bo ma problem ze spaniem na boczkach
Cytat:
dziewczyny, wasze dzieci tez sie tak slinią? bo właśnie zobaczyłam wielkąąąąą plamę na materacu pod buzią Filipka i już sama nie wiem
od tygodnia tak, ale nie wycieka mu, raczej tak na ustach ma taka slinke i czasem lapki pcha do ust
Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
pisalam chyba jeszcze na poczekalni,
maly wazyl 3020 3 tyg temu,pozniej 2890 pozniej 3200 i teraz 3700
brawo, ale smoczurek ci rosnie
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
a my wróciliśmy niedawno ze spacerku troszku zimno ale przyjemnie się chodzi bo słoneczko świeci, mały wypił mleko .. i właśnie walnął kupala idę go przebrać
my tez wrocilismy, bylismy poltorej godz, maly spi po spacerze wiec zjadlam obiad, pije harbatke i nadrabiam wizaz ale czeka mnie jeszcze mycie lazienki i prasowanie jego ciuchow

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 15:48   #161
kasiahexe
Zadomowienie

MOja głodomora nie tyje tak duzo jak bym chiała i bede ja dokarmiac na noc jeszcze butla z mm mam nadziej ze bedzie spała dluzej
Ma tradzik niemowlecy :/

AgamIli
dziekuje własnie HV polecila mi ta sama masc

Cytat:
a dlaczego nie?

ojoj ja pieknie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
:
ja młodej zawsze podkładam kocyk lub poduszke miedzy nia a szczebeli zeby sie nie przewracala na plecy

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 15:53   #162
Haniula
Zakorzenienie

bambusiek kiecka ta którą pokazywalam z suwakiem A Ty na all zamawiałas ?

dzis jedziemy na bioderka na 17.30. Prosze o kciuki

U nas dzis cały dzien suszara gra na zmiane z okapem az mnie juz głowa boli od tych szumów,ale młoda grzeczna i troche drzema wiec miałam czas zrobic obiad i poprasować. Nawet wkoło siebie mogłam cos zrobic

Ahh i sie nie pochwaliłam ze w nocy poszła kupa ale wkoncu w miare rzadka jeszcze nie taka do konca jak powinna ale itak duuuuzo lepsza niz była. Oby juz tak zostało
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 15:59   #163
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki u nas chyba wyglada to podobnie tylko nic do smarowania oprocz zalecenia uzywania emolientow nie dostalismy....

ja musze co 2 dni u rak bo mu szybko rosna i sa dosc twarde, a u nog dopiero raz bo sa lamliwe i same sie krusza

ja na spiocha karmie na rekach i dla mnie znaczy to to ze maly spi podczas jedzenia, biore go jak jeszcze nie zaczal plakac i ma polprzymkniete oczy

od tygodnia tak, ale nie wycieka mu, raczej tak na ustach ma taka slinke i czasem lapki pcha do ust

brawo, ale smoczurek ci rosnie

my tez wrocilismy, bylismy poltorej godz, maly spi po spacerze wiec zjadlam obiad, pije harbatke i nadrabiam wizaz ale czeka mnie jeszcze mycie lazienki i prasowanie jego ciuchow
no mój już nie śpi fika teraz w leżaczku tż nim się zajmuje a ja na szybko obiad , sprzątanko jego rzeczy mi sie wyprały jak byliśmy na spacerku jak wróciliśmy rozwiesiłam więc prasowanie czeka mnie jutro

a powiedzcie mi dziewczyny czy wy pierzecie ciuszki w proszkach dla dzieci bo ja na początku tak a od ok miesiąca piore normalnie w proszku vizir i mam niemiecki płyn do płukania lenor i jak narazie mały żadnego uczulenia nie dostał ja wł pralke na podwójne płukanie żeby było dobrze wypłukane i stwierdziłam ze jak mały żadnego uczulenia nie ma yto nie ma sensu kupować tych proszków dziecięcych chyba ż eby sie coś zaczeło dziać to wtedy robię zmiane ale już ponad mc mały nosi ciuszki prane i płukane w normalnym płynie i proszku i jest ok

Edytowane przez MMONIKA9
Czas edycji: 2012-03-07 o 16:00
MMONIKA9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 16:00   #164
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
ja młodej zawsze podkładam kocyk lub poduszke miedzy nia a szczebeli zeby sie nie przewracala na plecy
gdyby to pomagalo, on ma dwa walki, jeden miedzy plecami a szczeblami i jeden przed nim na wysokosci brzuszka w dol i do szczebelkow a i tak sie przekreci na plecy albo wrzeszczy ze mu niewygodnie czy zle
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

U nas dzis cały dzien suszara gra na zmiane z okapem az mnie juz głowa boli od tych szumów,ale młoda grzeczna i troche drzema wiec miałam czas zrobic obiad i poprasować. Nawet wkoło siebie mogłam cos zrobic

Ahh i sie nie pochwaliłam ze w nocy poszła kupa ale wkoncu w miare rzadka jeszcze nie taka do konca jak powinna ale itak duuuuzo lepsza niz była. Oby juz tak zostało
kciuki

Stary 2012-03-07, 16:01   #165
MMONIKA9
Wtajemniczenie

a na obiad dziś szybkie danie pulpeciki z kaszą i ogórkiem kiszonym nie wiedziałam co dziś zrobić na obiad, jutro będą ziemniaczki z jeżykiem a w pt jakaś zupka może ogórkowa nie wiem jeszcze
Stary 2012-03-07, 16:26   #166
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:

Anulka ja Ci strasznie współczuję, to czekanie jest najgorsze !! Dziwi mnie strasznie, że nie dadzą Ci skierowania do szpitala. Jestes juz tydzien po terminie? Mi już wtedy próbowali wywoływać...

Jutro będzie tydzień po terminie.

A nękały Was jakieś delikatne skurcze przed terminem?
Ja wczoraj byłam ze znajomymi na spacerze- znowu ok.5 km. jak ktoś zna Poznań to dookoła Malty.... i potem poszłam do lekarza.
Poczułam pierwszy raz takie napinanie jak czekałam na poczekalni i potem na tym ktg z 2-3 razy i niby było widać ,że miałam 3 skurcze.
Tylko ,że to tak mocno wcale nie bolało i dzisiaj też z kilka razy czułam.
czy to mogą być te skurcze o które chodzi podczas porodu? tzn. wiem ze one będą się nasilać ale czy to to???

Agatek - Ty to umiesz od razu podnieść na duchu

Dzisiaj już mam lepszy humor, wczoraj trochę pomarudziłam meżowi przez telefon ze jestem tutaj sama i ze mam dosyć i że nie dostalam tego skierowania i że nie wiem czy z dzieckiem wszytsko ok. bo nie zrobilam mi wczoraj usg ...itp. poryczałam trochę i powiedział ze dzisiaj przyjedzie...
Cieszę się, bo jakoś pewniej się czuje jak on jest tutaj ze mną.
Mieszkam ze znajomymi ale oni od rana są w pracy a ja siedzę sama...spaceruje, chodzę na zakupy, sprzątam itp.
ale to nie wpływa na moja psychike mimo ze oni są.
Wolę męża mieć - czuję się bezpiecznie wtedy.
Dzisiaj przyjedzie, i jak nic przez noc nie wyjdzie to rano pojedzie do pracy.... ale wróci w piątek i już ze mną niby zostanie do czasu porodu- czy wywoływanego czy normalnego....

Wiem,że muszę mysleć pozytywnie i tak będzie ale każda matka martwi się o swojego szkraba.
A tyle czytalam ,że po terminie jak wywolują to okscytocyna mocniej działa, tzn mocniej boli i większe prawdopodobieństwo niedotlenienia dziecka itp.
to mi siedzi w głowie i przeraża.... Tyle na niego czekam i na koniec się denerwuje jak nie wiem co.
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 16:32   #167
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

za bioderka

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi dziewczyny czy wy pierzecie ciuszki w proszkach dla dzieci bo ja na początku tak a od ok miesiąca piore normalnie w proszku vizir i mam niemiecki płyn do płukania lenor i jak narazie mały żadnego uczulenia nie dostał ja wł pralke na podwójne płukanie żeby było dobrze wypłukane i stwierdziłam ze jak mały żadnego uczulenia nie ma yto nie ma sensu kupować tych proszków dziecięcych chyba ż eby sie coś zaczeło dziać to wtedy robię zmiane ale już ponad mc mały nosi ciuszki prane i płukane w normalnym płynie i proszku i jest ok
Ja piorę w dziecięcym, swoje ciuchy zresztą czasem tez

I ja mam pytanko. w CO UBIERACIE SWOJE POCIECHY W DOMU, TZN. W BODY+KAFTANIK/KOSZULKA+ ŚPIOCHY/PÓŁŚPIOCHY ? Teściowa mi truje dup.ę ze za cienko małą ubieram ale jak ma taki zestaw jak wyżej to dostaje potówek więc ograniczam się do body+śpiochy.... i jest ok.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Jutro będzie tydzień po terminie.

A nękały Was jakieś delikatne skurcze przed terminem?
Ja wczoraj byłam ze znajomymi na spacerze- znowu ok.5 km. jak ktoś zna Poznań to dookoła Malty.... i potem poszłam do lekarza.
Poczułam pierwszy raz takie napinanie jak czekałam na poczekalni i potem na tym ktg z 2-3 razy i niby było widać ,że miałam 3 skurcze.
Tylko ,że to tak mocno wcale nie bolało i dzisiaj też z kilka razy czułam.
czy to mogą być te skurcze o które chodzi podczas porodu? tzn. wiem ze one będą się nasilać ale czy to to???

Agatek - Ty to umiesz od razu podnieść na duchu

Dzisiaj już mam lepszy humor, wczoraj trochę pomarudziłam meżowi przez telefon ze jestem tutaj sama i ze mam dosyć i że nie dostalam tego skierowania i że nie wiem czy z dzieckiem wszytsko ok. bo nie zrobilam mi wczoraj usg ...itp. poryczałam trochę i powiedział ze dzisiaj przyjedzie...
Cieszę się, bo jakoś pewniej się czuje jak on jest tutaj ze mną.
Mieszkam ze znajomymi ale oni od rana są w pracy a ja siedzę sama...spaceruje, chodzę na zakupy, sprzątam itp.
ale to nie wpływa na moja psychike mimo ze oni są.
Wolę męża mieć - czuję się bezpiecznie wtedy.
Dzisiaj przyjedzie, i jak nic przez noc nie wyjdzie to rano pojedzie do pracy.... ale wróci w piątek i już ze mną niby zostanie do czasu porodu- czy wywoływanego czy normalnego....

Wiem,że muszę mysleć pozytywnie i tak będzie ale każda matka martwi się o swojego szkraba.
A tyle czytalam ,że po terminie jak wywolują to okscytocyna mocniej działa, tzn mocniej boli i większe prawdopodobieństwo niedotlenienia dziecka itp.
to mi siedzi w głowie i przeraża.... Tyle na niego czekam i na koniec się denerwuje jak nie wiem co.
Ja takie porządne napinanie brzuszka czułam tuż przed porodem, dwa dni wcześniej ciagły ból jak na okres...
Trzymam kciuki zeby było tak jak u mnie w niedziele miałam mieć podaną oksy koło 10 a samo sie rozkręciło nad ranem
Jeśli dzidzia kopie to nie masz o co sie martwić
OO i moja mała kilka dni przed porodem dostawała jakiegoś Adhd a na dzień przed zapadła totalna cisza

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 16:41   #168
Anulka_86
Raczkowanie

co do biżuterii i obrączki to ja noszę cały czas i zaręczynowy i obrączkę.
Mimo ,że jestem po terminie nic nie mam spuchnięte.
Ale wydaje mi się to kwestią kobiety. Każda z nas jest inna. Ja np. przytyłam 13 kg a kończę 41 tydzień. Mam dosłownie tylko brzuch- jakbym balona połknęła a nogi takie jak zawsze mam.; jedynie to mi się biodra rozeszły i tyle...
Nie narzekam na wygląd w ciąży.... wręcz przeciwnie, włosy mi się poprawiły, i myślałam ,że będę miała większy biust a tak naprawdę wystarczyło powyciągać wkładki push up w niektórych stanikach i wszystko gra.... może jak zacznę karmić to się coś zmieni. Na razie są pełniejsze i ładniejsze.

Dziękuję Wam za słowa otuchy, zawsze to pomaga....

pozdrawiam i do miłego

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

Ja takie porządne napinanie brzuszka czułam tuż przed porodem, dwa dni wcześniej ciagły ból jak na okres...
Trzymam kciuki zeby było tak jak u mnie w niedziele miałam mieć podaną oksy koło 10 a samo sie rozkręciło nad ranem
OO i moja mała kilka dni przed porodem dostawała jakiegoś Adhd a na dzień przed zapadła totalna cisza
Nasz mały ma ciągłę ADHD więc tym się nie martwię.
Czuję go bardzo dobrze, każdego dnia i nie miałam z tym nigdy problemów.
Bardziej przerazalo mnie wczoraj ze skąd gin. wiedziała ze wszytsko ok. jak usg mi nie robila , nie wiadomo jakie mam wody i łożysko teraz.

Ale już nie myślę o tym. Hubik jest cały i zdrowy w brzuszku i niebawem wyjdzie codziennie przecież mi daje znać o swoim istnieniu.
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 17:01   #169
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

ja nosze tylko obraczke a pierscionek mialam raz zalozony ale podrapalam malemu dupke i odwiesilam bo on dosc wypukly jest.

Anulka pociesze cie,ze wiecznie tam siedzial nie bedzie
Stary 2012-03-07, 17:15   #170
MissZuzia
Zadomowienie

MAMUSKI, KTORE URZADZALY CHRZCINY W RESTAURACJI

jakie mialyscie MENU
Mi zaproponowano nastepujace

.
Zupa: (do wyboru)
  • Rosół z kluseczkami drobiowymi i zieloną pietruszką
  • Zupa cebulowa zapiekana z grzanką serową
Danie główne: (do wyboru)
  • Roladki z indyka nadziewane suszonymi pomidorami i szpinakiem w sosie serowym, podane z puree ziemniaczanym i marynowanymi buraczkami

• Polędwiczki wieprzowe w sosie żurawinowym,(lub borowikowym, szpinakowym) podawane z ziemniakami opiekanymi i bukietem sałat.

Deser: (do wyboru)
· Biszkoptowy torcik pieczony z jabłkiem w karmelu pomarańczowym z lodami waniliowymi
· Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
Przekąski zimne:
  • Pieczeń z gęsi w cieście francuskim
  • · boczek rolowany z podgrzybkami
  • · Vitello tonato garnirowane kaparami
  • · Łosoś w sosie miodowo-musztardowym na chrupiącej sałacie
Sałatki:
· Sałatka z mozarellą, suszonymi pomidorami i prażonymi ziarnkami z dyni
· Sałatka ziemniaczana z boczkiem zasmażanym
Przekąska gorąca do wyboru)
· Żeberka w sosie BBQ z cebulką karmelizowaną
· Barszczyk czerwony z kołdunkami (lub kapuśniaczkiem drożdżowym)
· naleśniczki z bitą śmietaną (dla dzieci)

Napoje zimne:
Soki owocowe, woda mineralna, napoje Coca Coli ( bez ograniczeń)

Bufet deserowy:
Ciasta:
· Tradycyjny jabłecznik aromatyzowany cynamonem
· Sernik domowy
· Ciasto biszkoptowo-jogurtowe z galaretką

Kompozycja owocowa :
§ Mandarynka
§ Winogron b/cz
§ Banan
Napoje gorące:
Kawa, herbata (bez ograniczeń)

CENA 110/os - TO DUZO
No i menu musi ulec zmianie

Cytat:

I ja mam pytanko. w CO UBIERACIE SWOJE POCIECHY W DOMU, TZN. W BODY+KAFTANIK/KOSZULKA+ ŚPIOCHY/PÓŁŚPIOCHY ? Teściowa mi truje dup.ę ze za cienko małą ubieram ale jak ma taki zestaw jak wyżej to dostaje potówek więc ograniczam się do body+śpiochy.... i jest ok.
body plus spioch badz body plus pajac lub grubsze body plus polspioch
i wystraczy - w domu srednio 22 st mam

Stary 2012-03-07, 17:16   #171
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Po za tym nie zaszczepili mi jej wczoraj przez ta odparzona pupkę - dostałam jakąś robioną maść i Nystatynę. Zobaczymy
Mój smok - wiek 8 tygodni wazy 3550 kgmoże kiedyś dogoni towarzystwo .

Wczoraj poszłam jeszcze do gina, mial przyjmować od 13, byłam 12 20 i juz nie bylo kart, a wyciągają od 12. Masakra po co płacimy tak wysokie składki, nie mam szans iść państwowo, bo kto mi z dzieckiem zostanie od 5 rano co by karte wyciagnąć. Został w przychodni jeden lekarz, przyjmuje 3 dni w tygodniu i zadowoleni wrrrrr. Dziś do niego dzwonie i ide prywatnie.

No to lecę nadrabiać i konczę kawkę
Trzymam kciuki za dupkę małej A z wagą nadrobi maluszek
Co do nfz- masakra jakaś, jak zwykle
Cytat:
koper
i tak zapomniałam kupić...
Cytat:
Łącze sie w bolu. czasem myslę ze kości mi urosły
no to :piwko: chluśniej bo uśniem, za paluch coś zbyt grubaśne

Cytat:
No i mała dziś przeszła samą siebie.
Ogłasam wszem i wobec ze jest mistrzem kupsztalania sie
Osrała mi rękę. najpierw rozebrałam ja a ta siknęła do góry, tz sie pochichrał, potem wyjęłam pampersa, zesrała się na podkład (tz śmieje się w głoś) a nastepnie gdy tz wymieniał podkład a ja ją podniosłam narobiła mi na rękę i bluzkę (tz skapitulował, połozył się na łózku i wył)...
juhu!!!!!!! jest na prowadzeniu w naszym gangu!
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Hahaa, i o to chodziło. Widzisz sama, że to była tylko kwestia czasu
Braw nie będzie tylko cięgi co najwyżej za to wcześniejsze

Ale masz w domu pijaka

Superancko
Krzyś Kazika uwielbia
jak ja to zrobiłam??? 0 ml.. ale wtopa! oczywiście wypiła wtedy 40 ml herbatki koperkowej!

Ooo Kazika tez muszę jej zapodać! uwielbiam

Fakt, kwestia czasu

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 17:26   #172
zoskasamoska
Wtajemniczenie

MissZuzia wg mnie to dużo troche te 110 za osobę. Sama za niedługo bede szukała jakiejś restauracji , wiec tez nie do końca się orientuje jakie są ceny. No, ale potrawy jakie masz do wyboru też są niczego sobie , indyk, gęś , łosoś, żeberka, mozarella, same smaczne rzeczy
Ja tak porównam do ostatniego wesela na którym byłam. Było 200 za osobę, jedzenia było full, co 2 godziny cos nowego przynosili, a do tego były jeszcze poprawiny i alkoholu od groma, no, ale to nie ma co porównywać w mieście jest drożej,wiadomo.
Stary 2012-03-07, 17:30   #173
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Znów nocka przespana ładnie i wyspana w granicach możliwości T. spał 23-4:15, 4:40-8:30 ale w nocy nie ściągnęłam mleka i rano obudziłam się z bólem

Miała przyjść dzisiaj koleżanka na kawkę, ale rano napisała, że ma jakąś jelitówkę i nie chciałaby zarazić T. szkoda... nawet upiekłam na tę okazję ciasto, co ostatnio zrobiłam na Boże Narodzenie
współczuję bólu - pamiętam te czasy, wyłam

No, a ciachem możesz się podzielić czekam z talerzykiem pod usb
Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Co do biżuterii ja na mikołaja zażyczyłam sobie pierścionek ale taki nie za drogi bo nie wiedziałam co będzie po ciąży i wybralam sobie cudo w rossmanie na 20 zł i ten jest dobry. Normalnie szpan

Cytat:
Nasz raz jak wystrzelił kupona, to aż zasrał podłogę ja zdążyłam się odsunąć z linii ognia
padłam!!!!!!!!!!!
Cytat:
Co do herbatek: mamy z Hippa koperkową i ułatwiającą trawienie (super działa na wywołanie kupy) i chyba tą drugą chętniej pije

a muzykę T. lubi, już w brzuchu miał ulubione melodie: głównie Luxtorpeda, stary blues i niektóre co mocniejsze starocie.

Teraz słucha wszystkiego, ale najbardziej lubi jak mu tata na gitarze gra - nawija przy tym do rytmu
a po jakim czasie wali kupacza po herbatce? i ile wypija??

Zazdroszczę, że tż umie grać na gitarce...
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Agaton jestem z Ciebie dumna
ja też

A co do obrączki- mój też ma pretensje ale nie rozumie, że mnie boli jak założę
Cytat:

To się opiła:hah aha:
cicho!! się przyczepiły no!
Cytat:
w pt będą 2 miesiące i nadal nie moge wcisnąć, o pierśionku mogę zapomnieć a obrączka ledwo ledwo wejdzie mi ale na lewy paluch i ciśnie
też mnie wnerwiało ciągłe ściąganie mleka, wiem jak to męczy
z tego właśnie się cieszę, że mam z tym spokój... ale straciłam też wiele

Ciekawa jestem czy jeszcze nam paluchy wrócą do normy... tak mi się marzy... bo co ja zrobię?! Nie da rady powiększyć obrączki z grawerem przecież

Stary 2012-03-07, 17:41   #174
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Łoo matko moja Lila śpi juz 4 godziny !! Po tym spacerku tak ją zmorzyło
Stary 2012-03-07, 17:55   #175
*Agatek*
Zakorzenienie

Nie było mnie chwilę, a te już tyle nabazgrały

Cytat:
Mama byla, zostala z dziecmi a ja wyszlam sama na zakupy i do banku. Nie pamietam kiedynostatnio wyszlam z domu bez dzieci. Mama zrobila sniadanie Milence i nakarmila i przebrala Marcelka

Neskabtrzymam kciuki za kontrole
Snesha witaj z powrotem.

A ja pije druga kawke i jem mamina szarlotke
i co, humorek się poprawił??

Haniula :kciuki za bioderka i kupacza moja o dziwo też się dziś zesrutała- dziwne, bo w grafiku mam zapisane kupę na jutro robi co dwa dni

Anulka mówisz raczej o skurczach takich- 'stawianie się brzuszka' skoro widać - ja ich nie czułam a na ktg wykazywało... i odwrotnie- miałam skurcze jak na okres, na ktg nic, a ja czuję pod oksytocyną (ale potem przeszły). Widać, że coś zaczyna się dziać! Sprzątaj na czworaka, przysiady i chodzenie po schodkach zostało no i możesz umyć okna na święta! pamiętaj, że jak się denerwujesz porodem i często o nim myślisz, to hamujesz poród- adrenalina hamuje oksytocynę

Czubasek u mnie stały zestaw- body na krótkim rękawku + pajac

MissZuzia 110 zł to dla mnie za dużo- ja będę miała około 18 osób i szukam coś za 50 zł/osoba, ale to na wiosce raczej urządze, bo taniej Koleżanka właśnie tyle dawała i chwaliła sobie
Cytat:
ja u rąk co dwa dni mniej wiecej... a u nóg moze z raz dopiero obcinałam bo jakos krótkie ma... moze się kruszą o ubranko??

dziewczyny które karmią dzieci na śpiąco- nie boicie sie ze sie zachłysnie?? bierzecie do odbicia wtedy?? bo ja nigdy nie karmie małego jak lezy sobie sam.. zawsze go na rekach rtzymam bo sie boje ze sie zachłysie-jak mam na rekach to moge szybko podniesc...
z reszta moj Igulec na spiaco nie zje... musze obudzic...
też obcinam paznokcie u małej co 2 dni- masakra jakaś!!

A dziecia nie karmię na śpiocha, bo bawi się mlekiem wtedy i je chyba 15 -20 min budzę tak jak Ty przebieram, dam krople to się rozbudzi
Cytat:
heja to już odchowalnia? a dopiero chwaliłyśmy się wyprawką
Ty weź zmień avatar bo Cię nie poznaje
Cytat:

Obcinałyście juz maluchom pazurki u stopek? Bo ja tylko te dwa na duzych palcach. Reszta jest taka malenka ze nie wiem jak mam to zrobic
ja nie - boje sie tylko 'oderwałam' z dużych palców, bo same się złamały, takie mięciutkie były
Cytat:
a dlaczego nie?

pisałaś
Cytat:
no to się wydało... 'przelatujesz nas po łepkach' słaboooooooooo!

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Zośka piękny avek! Moja dostała żryć przed 16 i śpi ciekawe, co będzie w nocy robić łobuziara... ale zaraz kąpiel szykuję więc mam nadzieję, że pośpi

Stary 2012-03-07, 18:06   #176
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
za bioderka

Ja piorę w dziecięcym, swoje ciuchy zresztą czasem tez

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

ja ubieram tylko body , spodeneczki i skarpetki ale ja mam w domu + 23 stp. czasami na bodziaka zarzuce jakąś kamizelke a w nocy śpi w samym śpiochu

mi też się wydaje ze 110zł to dużo

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

ja chrzciny planuje w kwietniu zrobić jak siano becikowe dostane u mnie jakoś 12 osób będzie ale ja robię tylko kawe i słodkie chyba że z jakimś obiadem w miare tanio wyjdzie to się zdecyduję
Stary 2012-03-07, 18:29   #177
uska000
Zadomowienie

hej mamuski

wydaje mi sie ze duzo 110zl ja placilam 35zl za rosol na drugie kotlet schabowy z serkiem wiejskim i ananaesm i deser lodowy. a sama zrobilam 2 salatki i 2 ciasta i torta a i 2 polmiiski wedliny i prawie nic nie poszlo zjedli obiad zagryzli deserem i tortem kawa i tyle

moj cos dzis marudka;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 18:42   #178
MMONIKA9
Wtajemniczenie

czy was też często głowa boli bomnie tak jak prawie nigdy głowa nie bolała przeważnie na deszcz ale to też rzadkość to teraz prawie codziennie mnie głowa łupie
Stary 2012-03-07, 18:43   #179
raqla
Raczkowanie

Witam na odchowalni!
Ale mam do nadrobienia... I tak pewnie nie dam rady, bo mam w domu mamę.
Pozdrawiam wszystkie mamusie i ich dzieciaczki.
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 18:43   #180
klaurencja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Ty weź zmień avatar bo Cię nie poznaje
no to się wydało... 'przelatujesz nas po łepkach' słaboooooooooo!
nigdy!
ups...?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości