Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 10:32   #121
likas
Raczkowanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi śluz w kupce od czego może być ?? Bo ja już nie wiem. Jak mówiłam lekarce to kazała kupić Dicoflor, ale mała po nim miała zatwardzenia a śluz i tak był.
ja wczoraj pierwszy raz podałam Dicoflor ten w kropelkach, mam nadzieję, że kupki będa OK. Bo dziś już były dwie mistrzowskie z przodu i z tyłu po pachy
Co do śluzu to nie wiem u nas nie ma

A i bilans po porodowy:
- fałda brzuszna okropaśna wręcz zwis brzuszny
- boczki masakryczne
- (.)(.) były małe sa małe bez zmian
- strasznie sucha, szorstka skóra szczególnie na dłoniach
- obrączka i pierścionek się wciska, ale obrączkę to już później ciężko zdjęć (akcja mydło)

Co do biżuterii ja na mikołaja zażyczyłam sobie pierścionek ale taki nie za drogi bo nie wiedziałam co będzie po ciąży i wybralam sobie cudo w rossmanie na 20 zł i ten jest dobry. Normalnie szpan
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:34   #122
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

a Michaś uwielbia tą piosenkę na początku przy niej usypiał jak był bardzo marudny brałam go na rece kołysałam i momentalnie zamykał oczy chwila moment i spał a teraz mu wł i ogląda sobie teledysk siedzi w leżaczku wpatrzony w tv
Stary 2012-03-07, 10:34   #123
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Witam sie i ja
nie wiem czy doczytacie w starym wątku więc pytam tu czy z depresji może pojawić sie gorączka?
Nie mam pojęcia,ale az tak źle jest

Cytat:
Napisane przez ania_1988 Pokaż wiadomość
moja ma naczyniaki na czole na powiekach i malutki pod nocem. lekarz powiedział że do pół roku się wchłonie. podobno z twarzy szybciej znika
Dziewczyny zamężne albo neizamężne noszące bizuterie na palcach. Pewnie pod koniec ciąży chodziłyście już bez obroczęk i pierścionków a teraz dacie rady nałożyć. Bo ja wczoraj próbowałam i nie wcisnę obrączki na palec... a pierścionek zaręczynowy był lekko luźny to ledwo wchodzi teraz....
Moja ma naczyniaka pod lewym kącikiem ust i tak jak by na powiece lewej,ale to bardziej takie pasemka.W ogóle moje ślicznosci ma cały czas popękane naczynka na buźce tzn na policzkach,ma którejś mamy cudeńko tak?
Ja chwile przed porodem zdjełam ''pierździonki'' , a jak wróciłam do domu to je załoxyłam ,ale nie wszystkie ,zeby np ten z odstajacym oczkiem nie ,żeby malej nie zachaczyć

Wczoraj po szczepieniu po południu mała była bardzo marudna,płakała i nic nie pomagało,wieczorem podaliśmy jej czopek paracetamol bo chyba nóżka ją bolała bo trochę jej spuchła i zrobiłam jej okład z sody i po jakiejś godz przeszło i już było dobrze ,a tak mi jej szkoda było,a i miała 37stopni więc moze przez to tez się gorzej czuła.Całe szczęscie dziś super ,nocka zresztą tez ,a tak sie bałam jak to będzie.Chwalę się dzis udało mi sie ja uspać w łózeczku ze smoczkiem i właczoną karuzela,normalnie pierwszy raz chyba.Teraz odłozyłam do leżaczka i też śpi,normalnie szok,nie tak jak zawsze na rękach.Teraz mam czas na obiad ,ale nie wiem co zrobić,zwykle gotował maz ,a teraz przyszła kryska na matyska i trzeba by coś wykombinować
Aha co do bilansu ciazowego:
-pryszcze i sucha skóra na brodzie ,aż muszę smarować maścią alantan(podebrałam Nikolci)
-jeden (.) większy od drugiego,ale karmię wiec moze się jeszcze zmieni
-krecha na brzuchu,niby ma zniknąć
-ostatnio powiekszył mi sie brzuch,a już nie miałam go praktycznie wcale,ale to chyba od nie żałowania sobie drożdżówek
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2012-03-07 o 10:38
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:38   #124
MMONIKA9
Wtajemniczenie

no a ja wcoraj po 24 znowu micha wybudzałam na flache bo spał już 5 godzinek a ja chciałam iść spać a wiedziałąm ze jak sie położe to on pewnie niebawem sie obudzi więc w śpiku wypił 120ml i spał do 6 obudził sie z płaczem i nie mógł sie uspokoić więc go wziełam do siebie do łóżka polezeliśmy pół godzinki mały wpierw pomarudził potem zaczął gaworzyć i sie śmiać wkońcu naciągnął se pieluche na twarz i zasnął i spaliśmy do 8:30 heheh kochane dziecko ciekawe jak długo będzie tak ładnie spać
Stary 2012-03-07, 10:40   #125
likas
Raczkowanie

Cytat:
moja ma naczyniaki na czole na powiekach i malutki pod nocem. lekarz powiedział że do pół roku się wchłonie. podobno z twarzy szybciej znika
Natalia ma naczyniaki na obu powiekach, z tyłu głowy i największy i najbrzydszy pod nosem - no mam nadzieje, że się wchłoną
Położna powiedział, że wchłaniają się jak się skóra rozciąga
Ala miała na czole i nadal jest ale prawie niewidoczny i blady - ja widzę o wiem gdzie, ale ma grzywkę więc nie widać
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:43   #126
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
No i mała dziś przeszła samą siebie.
Ogłasam wszem i wobec ze jest mistrzem kupsztalania sie
Osrała mi rękę. najpierw rozebrałam ja a ta siknęła do góry, tz sie pochichrał, potem wyjęłam pampersa, zesrała się na podkład (tz śmieje się w głoś) a nastepnie gdy tz wymieniał podkład a ja ją podniosłam narobiła mi na rękę i bluzkę (tz skapitulował, połozył się na łózku i wył)...

Nasz raz jak wystrzelił kupona, to aż zasrał podłogę ja zdążyłam się odsunąć z linii ognia

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
musze sie Wam pochwalić własnie przyszla kurtka, którą kupiłam na all i jest rewelacyjna - stan idealny i juz sie pierze (rozmiar 62) i wiosna nam nie straszna
Śliczna

Co do herbatek: mamy z Hippa koperkową i ułatwiającą trawienie (super działa na wywołanie kupy) i chyba tą drugą chętniej pije

a muzykę T. lubi, już w brzuchu miał ulubione melodie: głównie Luxtorpeda, stary blues i niektóre co mocniejsze starocie.

Teraz słucha wszystkiego, ale najbardziej lubi jak mu tata na gitarze gra - nawija przy tym do rytmu
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:43   #127
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Fajny pomysł z albumem
T. dostał od mojego brata taki album książkowy, gdzie się wkleja różne zdjęcia, pamiątki itp. i opisuje różne wydarzenia itp.
My taki album dostaliśmy w szpitalu ,do tego hugissy pampki i chusteczki z okazji 100 lecia szpitala,nawet przyjechał z tej okazji Komorowski ale nas w sali nie odwiedził
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:48   #128
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamusie! Jaką miałam nockę fajną. Pierwszy raz od 9 tygodni jestem wyspana. Karmienie o 24tej, później o 4 Michaś zaczął się roić w łożeczku, ale, że oczka mial zamknięte to dałam mu smoka, włączyłam karuzele i spał do 6tej, nakarmiłam położyłam obok siebie i spaliśmy sobie do 9tej. Mogłoby tak być już zawsze
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Byliśmy u alergologa i... pani obejrzała Julka z każdej strony i stwierdziła, że na 100% to skaza (teraz się mówi AZS). Więc dieta, ale nie jakaś straszliwa, najgorsze jest białko jajka - bo dają je wszędzie. Napisała mi na kartce czego nie jeść. A resztę mogę. Kąpanie w Oilatum i smarowanie...
Od razu dała zaświadczenie do przychodni, że mały alergik i receptę na 3 opakowania Bebilon Pepti
Więc jednak skaza
Też gdzieś tam wyczytałam, że soja to silny alergen.
Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupiłam dziś album do zdjęć samoprzylepny i robię pamiątkę dla Alana. Na okładce przylepiłam te opaski z rączki ze szpitala a na pierwszych dwóch stronach są zdjęcia z USG z 7 (fasolka), 21 i 32 tyg (4 portreciki w 3D), oraz taka karteczka z "wózeczka mydelniczki" ze szpitala z moim nazwiskiem, że urodziłam syna, jego waga i wymiary. Dam jeszcze fotki do wywołania i będzie super albumik. Mam nadzieję, że mu się spodoba
Też się wkońcu muszę wziąć za wywoływanie zdjęć

Cytat:
O tym samym dzis myslalam robiac malej mleko ;/
Ze beda zabki , potem bedzie nauka kupy do nocnika itp
Wmawiam sobie "bedzie lepiej" "dziecko uczy cierpliwosci itp. Ale czasem to gow.no daje
Najgorsze jest to kiedy ja nie wiem czemu mala placze Ma sucho jest najedzona przytulam ja a ona i tak ryczy. Przez to zdarzylo mi sie kilka razy na nia nawrzeszczeć i jest mi z tym tak zle jakbym co najmniej popelnila przestepstwo

I przez to, ze czasami nie wiem czego chce , chodze nabuzowana i wyzywam sie na tzcie codziennie sie klocimy i jak tak dalej pojdzie to kto wie czy sie nie rozejdziemy
też sobie swoje na TZ odbijam
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Dzien dobry
W nocy wzielam Marcela do siebie do lozka i lepiej spalam. Do tej pory spal zawsze w lozeczku.
Spodobało się spanie z mamusią
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
dzisiaj jedziemy na kontrole do chirurga...
za kontrolę.
Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
a zapomniałam napisać, że bylismy wczoraj u neurologa z Fifim. Wszystko jest ok, nie ma żadnych uszkodzeń ukł nerwowego, tylko za bardzo preferuje prawą stronę. Mam go częściej kłaść na lewym boczku, zabawki mu dawać z lewej strony. Jest trochę słabszy fizycznie niż powinien być, ale to wina wcześniactwa i tego że tak dużo przytył w krótkim czasie.
Emocjonalnie rozwinięty nad poziom, czarował panią doktor uśmiechami i guganiem
i 120zł nie moje
kontrolnie mamy przyjść za 3 miesiace

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Oznajmiam, że jest mi lepiej w macierzyństwie, lepiej sobie radzę sama (!) bo teściówka już nie pomaga tak jak kiedyś widzi i cieszy się, że sobie zaczęłam radzić, ogarniać wszystko.
Rano 8-9 robię zabiegi pielęgnacyjne + witaminka D i z głowy jedno na caaały dzionek co mnie tak przerażało na początku... a to rachu ciachu i wysmarowany babulec
Agaton jestem z Ciebie dumna
Cytat:
Melduje się na odchowalni

U nas masakra - jestem przeziębiona i nie daje sobie rady z katarem buuu
likas zdrówka życzę
Cytat:

ja to szkołę życia w spzitalu przeszłam... 24h z małym sama (mama z tz przyjezdzali po południu, mama zostawała z małym na 2 h a ja do domku, kąpiel, obiad, zmiana obrania ), za długo nie mogli byc bo tam tylko jeden dorosły przy dziecku mogl byc wiec trzeba bylo sie zmieniac co chwila tak aby i tz mogl przy nim posiedziec). No ale większosć doby ja z nim sama... i ataki kolki sama musiałam przetrwać (jak ss nie dawałam), i sama kąpiel i pielęgnacja i karmienie i odbijanie i wszytsko....a wiadomo w szpitalu warunki średnie, mały sie wkurzał bo ciągle te same ściany widział i ten sam sufit... a on lubi wędrówki po mieszkaniu...
Dobrze, że to już za Wami, miejmy nadzieję, że kontrola wyjdzie dobrze.
Cytat:
Dziewczyny zamężne albo neizamężne noszące bizuterie na palcach. Pewnie pod koniec ciąży chodziłyście już bez obroczęk i pierścionków a teraz dacie rady nałożyć. Bo ja wczoraj próbowałam i nie wcisnę obrączki na palec... a pierścionek zaręczynowy był lekko luźny to ledwo wchodzi teraz....
Ja już nosze, założyłam jakieś dwa tygodnie po porodzie bo TZ spytal z pretensjami w głosie dlaczego nie noszę

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Właśnie weszłam na Waszą odchowalnie... bo niestety do Was nie przynależę. Nie mam co chować na razie.
Szkoda ,że już zaginęłam z pierwszej strony. Trudno. Nie urodziłam w lutym....

Byłam u lekarza... humor mi się nie poprawił. Nie dostałam skierowania na wywołanie. Powiedziała mi p. dr że jak nic się nie wydarzy to zaprasza w przyszły wtorek i dopiero wtedy dostanę na środę (14.03) do szpitala.
Super po prostu.... w środę będzie 41+6 dni.....
a mnie do psychiatryka odwiozą chyba bo moje nerwy nie wytrzymają tyle.... martwię się o synka i tyle. Trudno to zrozumieć ... chyba powinni to zrozumieć ,że się martwię.

Trudno.... kobieta musi wszystko znieść.
Anulka, a próbowałaś jakichś sposobow na "wykurzanie"???
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 11:09   #129
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie! Jaką miałam nockę fajną. Pierwszy raz od 9 tygodni jestem wyspana. Karmienie o 24tej, później o 4 Michaś zaczął się roić w łożeczku, ale, że oczka mial zamknięte to dałam mu smoka, włączyłam karuzele i spał do 6tej, nakarmiłam położyłam obok siebie i spaliśmy sobie do 9tej. Mogłoby tak być już zawsze
Więc jednak skaza
Też gdzieś tam wyczytałam, że soja to silny alergen.

Też się wkońcu muszę wziąć za wywoływanie zdjęć

też sobie swoje na TZ odbijam

Spodobało się spanie z mamusią

za kontrolę.

Agaton jestem z Ciebie dumna

likas zdrówka życzę

Dobrze, że to już za Wami, miejmy nadzieję, że kontrola wyjdzie dobrze.

Ja już nosze, założyłam jakieś dwa tygodnie po porodzie bo TZ spytal z pretensjami w głosie dlaczego nie noszę

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Anulka, a próbowałaś jakichś sposobow na "wykurzanie"???

te Michały tak chyba mają z tym spaniem hehe
Stary 2012-03-07, 11:13   #130
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Dzisiaj byliśmy na pierwszym spacerku. Na schodach spotkaliśmy sąsiada z góry - pytał co to za dziecko i nie wierzył że Nasze - przecież nie było widać że jestem w ciąży wg Niego.

Cytat:
moja wypiła teraz 0 ml ale z hippa koperkową. Oczywiście chodziłam z nią jak piła, żeby ją czymś zainteresować bo tak to by się pewnie rzucała aleierwszy raz tak zrobiłam, bo widzę, że stęka i coś jej nie pasi
To się opiła:hah aha:
Cytat:
mistrzem kupsztalania sie
Osrała mi rękę. najpierw rozebrałam ja a ta siknęła do góry, tz sie pochichrał, potem wyjęłam pampersa, zesrała się na podkład (tz śmieje się w głoś) a nastepnie gdy tz wymieniał podkład a ja ją podniosłam narobiła mi na rękę i bluzkę (tz skapitulował, połozył się na łózku i wył)...
Mój Michaś mnie tak zalatwił w szpitalu. Najpierw się zsikal jak zdjęłam pieluszkę tak, że mi po całej nodze spłynęlo, a później jak go kładłam gołego na wagę to mi zrobił kupę na rękę
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
moja po mamie lubi Guns N' Roses - Sweet Child O' Mine a szególnie w mamy i taty wykonaniu link : http://www.youtube.com/watch?v=5HwyybuTckQ Guns N' Roses - Sweet Child O' Mine
Kochana jestem fanką Twojego głosu
Cytat:
musze sie Wam pochwalić własnie przyszla kurtka, którą kupiłam na all i jest rewelacyjna - stan idealny i juz sie pierze (rozmiar 62) i wiosna nam nie straszna
Ładniusia.
Stary 2012-03-07, 11:16   #131
MissZuzia
Zadomowienie

dzień dobry
u nas nocka mogła być, o 22 zjadł i miał problem z zaśnięciem bo przecież na boczku miał leżeć i do 23 stękał stękał aż ułozyłam na płask i zasnął w 5min potem poszłam sie umyć i jak wróciłam przełożyłam go tak na półbok, oczywiście budząc się o 4 na jedzonko był już na plecach jak się patrzy.... tym razem zasnął szybciutko i na boczku bez krzyku i pretensji, i tak spał do 7, dałam mu jeść i potem wzięłam do siebie do łóżka bo miejsce się zwolniło i spaliśmy sobie do 10 tylko oczywiście jeszcze dwa razy musiałam ściągać mleko... jak ja nienawidze laktatora już, zaraz minął 2 miesiące jak codziennie po 6 razy siedze i ściągam

Cytat:
Witam, nadrobiłam 4 strony w poczekalni i jeszcze 3 tutaj

Byliśmy u alergologa i... pani obejrzała Julka z każdej strony i stwierdziła, że na 100% to skaza (teraz się mówi AZS). Więc dieta, ale nie jakaś straszliwa, najgorsze jest białko jajka - bo dają je wszędzie. Napisała mi na kartce czego nie jeść. A resztę mogę. Kąpanie w Oilatum i smarowanie...
Od razu dała zaświadczenie do przychodni, że mały alergik i receptę na 3 opakowania Bebilon Pepti

na razie podejmuję się diety. Zobaczymy jak mi o wyjdzie i czy przejdzie.
Żal mi Julka bo od jakiegoś czasu jest marudny, i doktorka powiedziała, że byłoby jeszcze gorzej, bo go swędzi i boli to
współczuję
Cytat:
Dzien dobry
W nocy wzielam Marcela do siebie do lozka i lepiej spalam. Do tej pory spal zawsze w lozeczku.
Pobudek bylo okolo 3 jesli dobrze pamietam bo polprzytomna bylam
A teraz budze sie kawka. Za pol godziny mama przyjezdza z szarlotka
ale ci dobrze
Cytat:
siemanko
my tradycyjnie spanko od 20 (tzn junior), pobudka o 3.30 na antybiotyk (musiałam go obudzic niestety), spanko dalej i pobudka o 6.30 , troszke spanka do 8 i po spanku teraz lezy na lezaczku i zaczepia zabawki i sie do nich smieje... ciekawe jak długo bo zazwyczaj z 5 minut wytrzymuje

dzisiaj jedziemy na kontrole do chirurga...
kciuki za kontrole

Cytat:

w pt będą 2 miesiące i nadal nie moge wcisnąć, o pierśionku mogę zapomnieć a obrączka ledwo ledwo wejdzie mi ale na lewy paluch i ciśnie
Cytat:
nie mogę obrączki ani pierścionka włożyć jak włożę to widać, że przyciasne i mnie boli 1,5 miesiąca po porodzie a tu nic bardzo mi źle i przykro z tego powodu- uwielbiam biżuterię bo dodaje uroku dłoniom... lipa, nie wiem czy to wróci, czy nie
łączę się w dłuższym bolu
Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Witajcie. Nawet nie zorientowałam się że mamy już odchowalnię - wklejam co pisałam w poczekalni.
Przed weekendem wróciłam ze szpitala i nastąpiło bolesne zderzenie z rzeczywistością. Mąż co prawda świetnie radził sobie z dzieckiem, ale z domem duużo gorzej. Przez weekend musiałam odgruzować dom, przerobić tonę prania i zrobić mega zakupy bo brakowało dosłownie wszystkiego. No i nie mogłam oderwać się od Olka. Nie widziałam go ponad tydzień, i byłam w szoku jak urósł - papmersy prawie się nie dopinają, a wszystkie ciuchy na 56 poszły w odstawkę - niektóre nie ubrane nawet raz. Ale nie narzekam - wszystko lepsze niż leżenie w szpitalu.
Dziękuję wszystkim za słowa pociechy i przepraszam, że nie będę cytować, ale nie nadrobię za nic na świecie. Gratuluję nowym mamusiom.
Dzisiaj byliśmy na pierwszym spacerku. Na schodach spotkaliśmy sąsiada z góry - pytał co to za dziecko i nie wierzył że Nasze - przecież nie było widać że jestem w ciąży wg Niego.
witaj
Cytat:

Okresy skoków rozwojowych

7-9 tygodni (wzory)

Dziecko w 8 tygodniu zaczyna rozróżniać wzory w dźwiękach, zapachach i smaku. Zauważa też, że jego dłonie należą do niego. Dziecko zaczyna mieć kontrolę nad swoimi ruchami, ale nadal są one nieskoordynowane.

Nowe umiejętności:
  • Podnosi głowę
  • Kopie nóżkami i macha raczkami
  • Dotyka przedmiotów
  • Próbuje złapać przedmiot
  • Trzyma przedmiot
  • Patrzy na ludzi wokół
  • Przygląda się twarzom
  • Patrzy na przedmioty, które sie świecą
  • Wydaje krótkie dźwięki i słucha siebie samego
  • Lubi słuchać piosenek"
mój jeszcze nic nie trzyma
Dotknie czasem ale jakby sie bał
kopie rączkami i nóżkami to od daaaawna

Cytat:
kupiłaś? bo widziałam w gazetce i się zastanawiam..
kupiłam ale nie widzę różnicy w moim brzuchu, widocznie muszę sprawić sobie żelazną obręcz żeby coś pomogło
a są bardzo fajne! Ja wzięłam cieliste M - pas plus rajtki

NO I W PASIE NIE MA STRINGOW W KOMPLECIE nie wiem jak ja to dojrzałam
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
\

hahaha ale ja jestem zakręcona a ja tego szukałam w biedronce bo w biedronce są fajne lampki do kontaktu z regulacją światła i byłam pewna ze bielizna też miała być w biedronce a to w lidlu bo ja ten stanik chciałam sobie kupić i ten pas właśnie - dzięki za info
U mnie te koszulki ludzie wymietli, zostały tylko białe S no więc wzięlam pozostałe dwie rzeczy w cielistym kolorze

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-07, 11:31   #132
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:
pediatra mi mówił, ze to zależy od tego co ja zjem a teściowa ma teorię że jen katar tak schodzi
Ale w tym rzecz, że ja nie karmie (.)(.)
Stary 2012-03-07, 11:31   #133
bambusiek
Zakorzenienie

Dobra, idę się jakoś ogarnąć, bo chodzę w dresach, najem T. i idziemy do Rossmana na zakupy, bo pilnie potrzebuję wkładek laktacyjnych zawsze mężowi zlecałam zakup, ale on ma teraz tak zawalone dni, że wolę sama podejść te 20 minut

papa
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 12:02   #134
AgaMili
BAN stały

Mama byla, zostala z dziecmi a ja wyszlam sama na zakupy i do banku. Nie pamietam kiedynostatnio wyszlam z domu bez dzieci. Mama zrobila sniadanie Milence i nakarmila i przebrala Marcelka

Neskabtrzymam kciuki za kontrole
Snesha witaj z powrotem.

A ja pije druga kawke i jem mamina szarlotke
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 12:04   #135
kasiahexe
Zadomowienie

Wiatam na odchowalni :0

My dzisiaj uciekamy do HV zwazyc malą i moze ona mi cos poradzi na wysypke na twarzy bo ja nie wiem czy to tradzik niemowcey czy moze skaza :///

Cytat:
Witamy się z Melą na odchowalni

Moja mała ma takie coś nad pupką Chyba zniknie

_________________________ __
kure moja młoda ma cos takiego z tyłu glowy mam nadziej ze to zejdzie :/

Cytat:
Moim zdaniem dziecko d 3 miesięcy karmi się na żądanie a jak chcesz sprawdzić czy jest głodna to pogłaskaj ją po policzku koło ust i zobacz czy "szuka cyca" , jak jest najedzona to nie ma tego odruchu

Skoro tak przeczytałaś to ok. Mi tylko chodziło że nie trzeba się śpieszyć bo na razie mleczko wystarczy a pamiętam jak sama nie mogłam sie doczekać "urozmaicania"

Co do smoczka to nam za 2 razem podpasował bo pierwszy typ wypluwał

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

A teraz mała tańczy a młody do niej guga
co do dopajania dziec to ja sie troszke nie zgadazam bo kazde dziecko jest inne moja mala potrafi intensywnie ssac cyca przez pol godziny do tego walnas 100 ml mm i jeszcze chetnie by wypiła gdybym jej tylko dawał to wszytko naraz :///
i gdybym jej nie dawala herbaty koperkowej to by sie biedulka meczyla cały czas ;/ czasami trzeba wybierać mniejsze zło:/
ale moja ma tez katar a wiec.....

moja młoda budzi sie co 3 godziny w nocy jak w zegarku chyba ze ja dopcham troche mm to pośpi ok 5 ale wyobrazcie sobie ze córka moich znajmomych o 3 strasza od LIVKI poterfi jej przesac 9 godzin po czym dostaje cyca i daje spi
Przybiera pieknie na wadza
Co ja bym dała zeby moje dziecko tez tak potrafiło :

AgaMIli co uzywalas na zaczerwieniona pupe?? bo pamietam ze na poczatku mialas cos mocniejszego niz sudocream

LIVKA jest juz z nami

Edytowane przez kasiahexe
Czas edycji: 2012-03-07 o 12:05
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 12:08   #136
anankee
Rozeznanie

ale porażka z tymi wysypkami, byłabym pewna że to trądzik, gdyby Fifi już go nie przechodził. I wyglądał inaczej niż te krostki. To jest suche i łuszczące. I utrzymuje się od jakichś 2 tygodni, czasem zblednie, trochę zejdzie, a za chwilę znowu jest.
I bądź tu człowieku mądry. Najgorsze jest to, ze nigdy nie można na 100% powiedzieć że to skaza, trądzik czy jakieś chwilowe uczulenie.

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 12:12   #137
AgaMili
BAN stały

Kasia - metanium, tylko bardzo cienko smarowalam bo trudno go zmyc jak jest za grubo rozsmarowany.
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 12:17   #138
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
ale porażka z tymi wysypkami, byłabym pewna że to trądzik, gdyby Fifi już go nie przechodził. I wyglądał inaczej niż te krostki. To jest suche i łuszczące. I utrzymuje się od jakichś 2 tygodni, czasem zblednie, trochę zejdzie, a za chwilę znowu jest.
I bądź tu człowieku mądry. Najgorsze jest to, ze nigdy nie można na 100% powiedzieć że to skaza, trądzik czy jakieś chwilowe uczulenie.
no dokładnie ://///

Cytat:
Kasia - metanium, tylko bardzo cienko smarowalam bo trudno go zmyc jak jest za grubo rozsmarowany.
dziekuje a to mozna kupic bez recepty?? czy trezba isc do GP ??

LIVKA jest juz z nami
Stary 2012-03-07, 12:27   #139
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:

No i mała dziś przeszła samą siebie.
Ogłasam wszem i wobec ze jest mistrzem kupsztalania sie

Cytat:
oo Natalia tez ją uwielbia - muszę jej wyrywać smoka bo wypiłaby całe 100 na raz

Bardzo ładna kurteczka. ja tez muszę jakąs kupić ale na teraz bo Mili miałą zdobyczne 3 i z wszystkich wyrosła teraz ją ubieram po Franku bo nie amm innej ale ona jest troche za duza i chłopięca
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-07, 12:37   #140
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
te Michały tak chyba mają z tym spaniem hehe
mój dziś pierwszy raz tak pospał.
Cytat:
Mama byla, zostala z dziecmi a ja wyszlam sama na zakupy i do banku. Nie pamietam kiedynostatnio wyszlam z domu bez dzieci. Mama zrobila sniadanie Milence i nakarmila i przebrala Marcelka
Kochane mamy

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Obcinałyście juz maluchom pazurki u stopek? Bo ja tylko te dwa na duzych palcach. Reszta jest taka malenka ze nie wiem jak mam to zrobic
Stary 2012-03-07, 12:39   #141
kasikzaki
Zadomowienie

Dziewczyny tak w temacie wysypek moze te zdjęcia wam cos pomogą. Pierwsze zdjęcie jest z przed ok 3 tg jak Mili była wysypana + ciemieniucha. Lekarz stwierdził trądzik, jadłam dalej nabiał Wysypka zniknęła, drugie zdjecie jest dowodem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01427.jpg (40,9 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01783.jpg (67,8 KB, 65 załadowań)
Stary 2012-03-07, 12:39   #142
Angelika_26
Raczkowanie

Dzień dobry!

My dziś byliśmy na wizycie kontrolnej w poradni. Pituś grzeczny. Wszystko z nim w porządku.

Pytanie do mamuś karmiących cysiem. Dziewczyny czy Wy też łykacie witamine D i DHA , żeby mleczko była lepsiejsze?? Dziś na kontroli lekarka kazała mi kupić i łykać.

My mamy taka karuzelkę.
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...163468266.html
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 12:43   #143
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:

Obcinałyście juz maluchom pazurki u stopek? Bo ja tylko te dwa na duzych palcach. Reszta jest taka malenka ze nie wiem jak mam to zrobic
Ja też tylko te duże

A u rąk to muszę 2 razy w tyg tak szybko rosną

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-07, 12:44   #144
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

My dziś byliśmy na wizycie kontrolnej w poradni. Pituś grzeczny. Wszystko z nim w porządku.

Pytanie do mamuś karmiących cysiem. Dziewczyny czy Wy też łykacie witamine D i DHA , żeby mleczko była lepsiejsze?? Dziś na kontroli lekarka kazała mi kupić i łykać.

My mamy taka karuzelkę.
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...163468266.html
pierwsze słyszę... musze się położnej zapytać...

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Nie... jeszcze jej nie urosły ale u rąk to tak jak Kasik, dwa razy w tyg.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 12:47   #145
Anabellita
Zadomowienie

o kurka blada... to już odchowalnia???

beybella Gratulacje

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 12:47   #146
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ja też tylko te duże

A u rąk to muszę 2 razy w tyg tak szybko rosną
ja u rąk co dwa dni mniej wiecej... a u nóg moze z raz dopiero obcinałam bo jakos krótkie ma... moze się kruszą o ubranko??

dziewczyny które karmią dzieci na śpiąco- nie boicie sie ze sie zachłysnie?? bierzecie do odbicia wtedy?? bo ja nigdy nie karmie małego jak lezy sobie sam.. zawsze go na rekach rtzymam bo sie boje ze sie zachłysie-jak mam na rekach to moge szybko podniesc...
z reszta moj Igulec na spiaco nie zje... musze obudzic...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 12:50   #147
Angelika_26
Raczkowanie

Kazała mi kupić:

http://oleofarm.eu/srodki-dietetyczn...tum-forte.html
i
http://www.tanie-leczenie.pl/apteka-...ulek-8121.html

To preparaty dla karmiących piersią. Mówiła, że moja dieta jest teraz uboga i muszę inaczej dostarczyć to co dobre dla dziecka.

Edytowane przez Angelika_26
Czas edycji: 2012-03-07 o 12:52
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 12:54   #148
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
ja u rąk co dwa dni mniej wiecej... a u nóg moze z raz dopiero obcinałam bo jakos krótkie ma... moze się kruszą o ubranko??
Ja te u nóg duże to też dopiero raz. Moja siostra ma synka 8 mmiesięcy i mi mówiął ze dopiero kilka razy obcinałą te u nóg. Największy hardkor to ten mały u nogi
Stary 2012-03-07, 13:04   #149
klaurencja
Raczkowanie

heja to już odchowalnia? a dopiero chwaliłyśmy się wyprawką
Cytat:
Pokazuje moją Haniutkę
cudo
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
witam w odchowalni widzę, że mój tytuł wygrał
nieźle nieźle, mój jeszcze nie wygrał nigdy

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Meldujemy się z Julką Upiekłam ciasto z okazji założenia nowego wątku : Fale Dunaju -
uwielbiam to ciasto, narobiłaś mi smaka

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Właśnie weszłam na Waszą odchowalnie... bo niestety do Was nie przynależę. Nie mam co chować na razie.
Szkoda ,że już zaginęłam z pierwszej strony. Trudno. Nie urodziłam w lutym....

Byłam u lekarza... humor mi się nie poprawił. Nie dostałam skierowania na wywołanie. Powiedziała mi p. dr że jak nic się nie wydarzy to zaprasza w przyszły wtorek i dopiero wtedy dostanę na środę (14.03) do szpitala.
Super po prostu.... w środę będzie 41+6 dni.....
a mnie do psychiatryka odwiozą chyba bo moje nerwy nie wytrzymają tyle.... martwię się o synka i tyle. Trudno to zrozumieć ... chyba powinni to zrozumieć ,że się martwię.

Trudno.... kobieta musi wszystko znieść.
Nie martw się tym wszystkim, już niedługo maluch wyjdzie... MUSI WYJŚĆ!

Cytat:
oo Natalia tez ją uwielbia - muszę jej wyrywać smoka bo wypiłaby całe 100 na raz

śliczna jest!

Cytat:
Dziewczyny tak w temacie wysypek moze te zdjęcia wam cos pomogą. Pierwsze zdjęcie jest z przed ok 3 tg jak Mili była wysypana + ciemieniucha. Lekarz stwierdził trądzik, jadłam dalej nabiał Wysypka zniknęła, drugie zdjecie jest dowodem
przy okazji powiem że masz śliczną córeczkę

to na tyle

Wieczorem Fifik usnął o 22 (oglądał z mamusią Przepis na Życie ), potem dopiero o 4 się obudził i rano o 8 czuję się jak nowonarodzona!

teraz lezy w łóżeczku i bawi się karuzelką

a widok z okna mam FENOMENALNY, widzę aż FOLIE i jakichś gości patrzących w okna
Stary 2012-03-07, 13:06   #150
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
kurde kasik dziekuje u nas jest takie podobne tylko o polowe mniej
mam nadzieje ze zniknie

Cytat:

dziewczyny które karmią dzieci na śpiąco- nie boicie sie ze sie zachłysnie?? bierzecie do odbicia wtedy?? bo ja nigdy nie karmie małego jak lezy sobie sam.. zawsze go na rekach rtzymam bo sie boje ze sie zachłysie-jak mam na rekach to moge szybko podniesc...
z reszta moj Igulec na spiaco nie zje... musze obudzic...
ja karmie normalnie potem kłade na boku i nie odbijam albo młoda zasypa na cycu i spi znami

LIVKA jest juz z nami

Edytowane przez kasiahexe
Czas edycji: 2012-03-07 o 13:10
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości