Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 18:29   #3331
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Smacznego
Ja sobie zaraz zrobię, bo mi się chce ziemniaka
dziękuje ja się mogę podzielić tz zrobił dużo

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 18:32   #3332
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość

Hm..muszę spróbować, bo brzmi nieskomplikowanie i smacznie Wiesz, ja też lubię mięsko, ale już się przejadłam konkretnie tą kiełbasą
No nie dziwne, skoro tyle jej masz
A ten sos jest dobry i szybki do zrobienia

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 18:32   #3333
depoison
Zadomowienie

o rany, komp włączony, ale odeszłam od niego na kilka godzin - a tu tyle nadrabiania!

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
mój ost. tekst że jeśli nie pojedziemy do znajomych to może oni przyjadą do nas - na to ja mu że ciągle oni są u nas a teraz ja chcę iśc na gotowe a nie znów się narobić przy szykowaniu a on mi tekst - a co tam będziesz szykować, chipsy się postawi i tyle : mur:
podkreślone - doskonałe
ale poważnie - ja już się powoli zastanawiam, czy takiej zasady nie zacząć wyznawać. Bo czegoś nie rozumiem: zawsze jak zapraszam kogoś na wieczór do siebie, to gotuję co najmniej jedną rzecz na ciepło (tarta albo coś w tym stylu), wystawiam kilka(naście) przystawek, robię coś na deser itd. My idziemy do kogoś - zastajemy 3 miseczki: w jednej chipsy, w drugiej krakersy, w trzeciej czekoladki. Potem znów rewizyta i my się z mężem pieprzymy pół dnia np. z gotowaniem pierogów i barszczu, nakrywaniem do stołu itd. Po tygodniu my idziemy do tych samych ludzi i znów na ławie stoją jakieś chipsy.
W pewnym momencie uznałam, że mam to gdzieś, chromolę, nie robię. Za to mąż - wciąż bardzo przejęty, wciąż wyskakuje z kolacją z trzech dań, podczas gdy my niezmiennie ugaszczani jesteśmy słodyczami w miseczkach

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
taaak, mój aż sam się tego dopomina i mi wypomina, że go nie pochwaliłam za coś tam. A ja się go wtedy pytam jak to jest, że jak on coś zrobi w domu, co normalnie robię ja, to mam za nim biegać i go wychwalać pod niebiosa, a jak robię to ja, to jest to "normalne" i nie ma czym się ekscytować. I go to sprowadza nieco na ziemię.
kiedyś mojemu zwróciłam na coś podobnego uwagę. Tylko wiecie, co zaczął robić? Chwalić i mnie za każdą pierdołę
I już się tak do tego przyzwyczaiłam, że gdyby np. wrócił do domu i nie skomentował, jak pięknie umyłam podłogę, to gotowa jestem strzelić focha

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
PRawda, że działa??

U nas jest wszystko super. TŻ tylko czasem nabroi - z tym rzucaniem palenia! Ale tak to bardzo kochany. Sprząta, robi mi śniadanko prawie codziennei i herbatkę wieczorem. Od obiadów jestem ja ttylko jeden zarzut mam: coraz barzdiej boi się sexu... a ja mam taką ochotę czasem i oczywiście go przekonam za każdym razem, tylko on potem się martwi czy dzidzi nic nie jest i mówi, że czuje się tak jakby uprawiał seks z naszą dwójką A jak Wasi TŻ w tej kwestii??
mój podobnie Niby wie, że nic się nie stanie, że normalna sprawa i w ogóle, a mimo to czuje się, jakby 'machał dziecku ..... przed nosem"

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki Przydały się, bo dziecinka zdrowiutka!
żadnego rozszczepu wargi, mózg w porządku, serduszko też. Głową i miednicą wyprzedza termin o ponad tydzień, a brzuszek ma normalny jak na ten wiek ciąży - czyli figura po mamusi
Skakała tak, że ginowi głowica od USG podskakiwała, ale ładnie ją pomierzył. Waży ok. 490g
Ja od początku ciąży mam 2,1kg na plusie - nikogo to nie zmartwiło.
W poczekalni leciała mi krew z nosa, ale też to nic takiego. Jedynie na te bóle nadal mam brać dwie no-spy dziennie i za dwa tygodnie przyjść na kontrolą - choć szyjka jest w porządku.
Łożysko na tylnej ścianie Kupiłam mnóstwo używanych ciuszków Popstrykam później fotki i zrobię skan twarzyczki mojego maluszka - co prawda w 2D, ale coś tam widać
super

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
przyszły mi zamówione ubranka, na żywo przecudne ja już chcę niuniaaa żeby go w nie ubrać
ale śliczne! w czapeczce z uszkami na pewno będzie do zjedzenia!
/mam śpiworek z tej samej serii (z krówkami) - to była pierwsza nie-ubrankowa rzecz, jaką kupiłam dziecięciu. Babaluno robi przecudne rzeczy/

No dobra, nadrabiam dalej

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 18:38   #3334
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Linka25
buena
ewka5891
ajka

Dziewczyny trzymam kciuki
Która jeszcze będzie miała badania?
Irmusia

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
zadzwon do niego i powiedz, ze sprawa jest pilna
chodzi o orgazm?

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Ja pierwsze smyrania (ok 4 dni tak miałam) miałam w 16 tygodniu, później cisza i pod koniec 20 tygodnia poczułam pierwsze kopniaczki
u mnie gdzieś od 17 tc. smyrania, i tak sobie są do tej pory - z czasem zaczęły się pojawiać takze w ciagu dnia., bo na poczatku tylko wieczorami
teraz juz 20 tc. więc mam nadzieje na coś wiecej wkrótce

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

oglądam chirurgów, jest tu takie dzieciątko, co musialo sie urodzic w 24 tc, wazy 405 gram, strasznie przykro sie patrzy na takie cos
wcześniaczki są biedne... lepiej o tym nie myśleć

Cytat:

Od 3 dni ciągnie mnie brzuch jak na @ i nie przechodzi od NoSpy
1) pogadaj z lekarzem by wskazał Ci cos mocniejszego, bo z tego co wiem Nospa jest najdelikatniejsza
2) druga sprawa to taka, że jest zasada ze jesli po lekach rozkurczowych nie przechodzi, to wtedy trzeba by sie skonsultować z lekarzem i przebadać

Cytat:
Słońce ja też bym dużo chciała Pójść na basen, poćwiczyć, pójść na basen, posprzątać itd a wolno mi... leżeć I się nie smutam, bo nie ma sensu
zresztą, pomyślmy sobie - kiedy jak nie teraz bedziemy mogły bezkarnie poleniuchować? teraz wręcz musimy leniuchować

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
a jednak wzielam sie w garsc i ide cwiczyc 3majcie kciuki zebym dala rade
tylko nie za ostro...
na dbanie o formę i super figurę masz jeszcze całe zycie

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

podkreślone - doskonałe
ale poważnie - ja już się powoli zastanawiam, czy takiej zasady nie zacząć wyznawać. Bo czegoś nie rozumiem: zawsze jak zapraszam kogoś na wieczór do siebie, to gotuję co najmniej jedną rzecz na ciepło (tarta albo coś w tym stylu), wystawiam kilka(naście) przystawek, robię coś na deser itd. My idziemy do kogoś - zastajemy 3 miseczki: w jednej chipsy, w drugiej krakersy, w trzeciej czekoladki. Potem znów rewizyta i my się z mężem pieprzymy pół dnia np. z gotowaniem pierogów i barszczu, nakrywaniem do stołu itd. Po tygodniu my idziemy do tych samych ludzi i znów na ławie stoją jakieś chipsy.
W pewnym momencie uznałam, że mam to gdzieś, chromolę, nie robię. Za to mąż - wciąż bardzo przejęty, wciąż wyskakuje z kolacją z trzech dań, podczas gdy my niezmiennie ugaszczani jesteśmy słodyczami w miseczkach
U nas to samo!
Ale niezmiennie gotujemy dla znajomych. Kurczę, fajnie coś dobrego zjeść razem

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-03-07 o 18:39
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 18:46   #3335
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Ze jak sie dzidzia urodzi to juz nie bedziemy tak wszedzie chodzic tylko wiecej czasu spedzac w domu i ze skoro bedziemy spedzac czas w dou to musimy miec super telewizor :P
I może kasa będzie potrzebna na inne wydatki związane z dzidzią-nie pomyślał o tym prawda? No tacy są faceci, nie potrafią myśleć perspektywicznie liczy się tu i teraz

Moja znajoma urodziła 2m-ce wcześniej i kasa im z tego powodu leciała jak głupia, bo mały alergia na większość mlek(zanim małego ze szpitala puścili ona pokarm straciła) a testowanie też kosztowało, trzeba było kupić drogie urządzenia monitorujące oddech, szczepionki w pierwszym roku kosztowały 2tyś. zł. bo maluch słabszy i lepiej nie ryzykować itd.itp.

Wiadomo nikt, nie myśli czarno i każda z nas ma nadzieje, ze wszystko będzie dobrze ale jeśli jest możliwość odłożenia kaski, to lepiej poczekać z jej wydawaniem na pierdoły, bo może tfu, tfu być bardziej potrzebna a wydać zawsze się zdąży

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
no wlasnie on jest cwany bo czekamy na odszkodowanie, tzn scislej, ja czekam :P wiec wie ze za duzo sie nie musi nameczyc jezeli chodzi o odkladanie itd, dlatego to do mnie pije o ten tv :P i ze to ja mam mu marzen nie rujnowac :P
Ej, to już jest szantaż emocjonalny
A może twoim marzeniem jest płaski brzuszek po porodzie i za tą kaskę chcesz sobie taki sprawić?

Cytat:
żadnego rozszczepu wargi, mózg w porządku, serduszko też. Głową i miednicą wyprzedza termin o ponad tydzień, a brzuszek ma normalny jak na ten wiek ciąży - czyli figura po mamusi
Skakała tak, że ginowi głowica od USG podskakiwała, ale ładnie ją pomierzył. Waży ok. 490g
W poczekalni leciała mi krew z nosa, ale też to nic takiego. Jedynie na te bóle nadal mam brać dwie no-spy dziennie i za dwa tygodnie przyjść na kontrolą - choć szyjka jest w porządku.
Łożysko na tylnej ścianie Kupiłam mnóstwo używanych ciuszków Popstrykam później fotki i zrobię skan twarzyczki mojego maluszka - co prawda w 2D, ale coś tam widać
Czytałam ze wzruszeniem jakby, to o moje chodziło Cieszę się, że mała zdrowa

Cytat:
hej dziewczyny
ja sie wykoncze dosc, ze pozno usnelam, obudzilam sie jak tz wychodzil do pracy zjadlam sniadanie i po 9 znowu zasnelam i obudzilam sie przed 13 jakas paranoja
Widać gorzej teraz znosisz przesilenie wiosenne Jeszcze trochę i ci przejdzie Ja co roku zasypiam niemal na stojąco o tej porze roku i jest, to strasznie uciążliwe Nawet jak z kimś rozmawiałam potrafiłam ziewnąć komuś prosto w twarz albo przejechać przystanek autobusowy, bo się zawiesiłam Masakra ale tak mam całe życie i jest, to nie do opanowania

Cytat:
Moja ma małą głowę, pewnie po tatusiu, i jak to stwierdziłam - wcale mnie to nie martwi, a wręcz cieszy
O kurcze muszę przyjrzeć się wymiarom główki mojego brzdąca, mam nadzieje, że nie będzie tak wielka jak mojej córci, bo wielką bliznę i supełek po nacięciu i pęknięciu czuje pod palcami do dziś jak się tam myje

karolka ta pościel jest tak śliczna, że sama bym nie wiedziała co wybrać

Odnośnie migren ja nie miałam i wiem, że człowiek leniwy często ale spróbujcie jak was tak złapie niech wasi chłopi wam zrobią akupunkturę dużego palca u stóp. Ja wiem, ze łatwiej połknąć tabl. ale piszecie, że one wam nie specjalnie pomagają.

Tą metodę uciskania kciukiem dużego palca zastosowałam u mojego eks męża i dawnej sąsiadki i mówię wam, ze ZAWSZE POMAGAŁO To nie jest trudne i wystarczy 5 min. takiego masażu-spróbujcie.

Seksik u nas jest czasami pełny ale ja nie mam coś ochoty więc częściej zaspokajam tż po francusku, żeby nie czuł się zaniedbywany Ale jak już, to pozycja różna w zależności od nastroju a na jeźdźca ostatnio się dowiedziałam, ze nawet nie widać, ze w ciąży jestem hehe

Btw jutro w RwT mężowie się będą żalić na swe żony, że odkąd są matkami seks w ich związku wymarł

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud

Edytowane przez branzoletka
Czas edycji: 2012-03-07 o 18:48
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 18:47   #3336
Mandragorrka
Zakorzenienie

Eh wysłałam małża na trening i mam teraz czas dla siebie
Miałam ambitny plan zrobić cokolwiek w mieszkaniu ale najchętniej poszłabym spać

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 18:52   #3337
Soleilka
Zakorzenienie

Właśnie sobie uświadomiłam, że jak rozpakują się mamusie marcowo-kwietniowe, to przyjdzie pora na mamusie majowo-czerwcowe i... MY

Bloguję
Stary 2012-03-07, 18:54   #3338
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
I
Odnośnie migren ja nie miałam i wiem, że człowiek leniwy często ale spróbujcie jak was tak złapie niech wasi chłopi wam zrobią akupunkturę dużego palca u stóp. Ja wiem, ze łatwiej połknąć tabl. ale piszecie, że one wam nie specjalnie pomagają.

Tą metodę uciskania kciukiem dużego palca zastosowałam u mojego eks męża i dawnej sąsiadki i mówię wam, ze ZAWSZE POMAGAŁO To nie jest trudne i wystarczy 5 min. takiego masażu-spróbujcie.
u mnie żadne naciski i akupunktury niestety nic nie dają Małż się trochę interesuje takimi rzeczami i próbowaliśmy różnych metod no i

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 18:54   #3339
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
1) pogadaj z lekarzem by wskazał Ci cos mocniejszego, bo z tego co wiem Nospa jest najdelikatniejsza
2) druga sprawa to taka, że jest zasada ze jesli po lekach rozkurczowych nie przechodzi, to wtedy trzeba by sie skonsultować z lekarzem i przebadać
Jak coś to wybiorę się na IP, bo mój gin na urlopie jest

Bloguję
Stary 2012-03-07, 18:56   #3340
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie sobie uświadomiłam, że jak rozpakują się mamusie marcowo-kwietniowe, to przyjdzie pora na mamusie majowo-czerwcowe i... MY
E tam do lipca czy sierpnia jeszcze daleko

Stary 2012-03-07, 19:00   #3341
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
E tam do lipca czy sierpnia jeszcze daleko
Taaa.... jak dopiero październik był

Bloguję
Stary 2012-03-07, 19:12   #3342
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
To jedziemy...
Mała w trzech wydaniach - na jednym sama rączka - gin stwierdził, że musi uwiecznić jak macha do mamusi
Cytat:
Kilka moich zdobyczy...
Cytat:
...i kilka babci
śliczny Maluszeksuper ciuszki i dla babci!!!
Cytat:
co dziś robicie na obiad?

ja nie miałam dziś weny i bedzie najzwyczajniej w świecie: ziemniaczki z koperkiem, mizeria (sałata, ogórek, rzodkiewka) i schab

za to jurto ... wspaniały włoski makaron, spróbuję powtórzyć to co ostatnio zmajstrował mój TŻ, to było mistrzostwo świata ... jęczałam z rozkoszy przy każdym kęsie hahaha
ja dzisiaj robiłam rybkę ziemniaki pieczonei kalafior,jutro pierogi ruskie z cebulką
Cytat:
a widziałaś ile marcowo-kwietniowych mam już rozpakowanych?nawet się nie obejrzymy a będzie nasza kolej

Linka25
buena
ewka5891
ajka

Irmusia trzymam mocno kciuki za Wasze jutrzejsze wizyty
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 19:15   #3343
phdwao
Zakorzenienie

zjadłam 1,5 bułeczki i jestem objedzona mam jakis ucisk na żołądek i mam wrażenie rozsadzania brzucha od piersi juz
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 19:20   #3344
KarolinaPW
Zadomowienie

Znów mi zeżarło cytaty
Pierwszy raz od długiego czasu mnie zmogło w ciągu dnia i ucięłam sobie 2,5 godzinną drzemkę
Cytat:
dzięki
ktoś mi napisał, ze kobietom w ciąży stomatolodzy czasem nie chcą usuwać kamienia, stad moje pytanie?
Pamiętam, to dentystka Izasz tak powiedziała, ale to wierutna bzdura
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
OMG
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Ja tez mam alergię na Pieńkowską. Dlaczego TVN jej jeszcze nie usunął za te teksty?? Jest okropna!!!!
Ma męża miliardera i chyba się jej boją w tej stacji, poza tym za teksty powinni wywalić też Węglarczyka i Kolendę a nie zrobili tego
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Wiem, ale mi się marzy tak posiedzieć na spokojnie w ciepły wieczór..chyba wiesz, co mam na myśli
A co do prowadzących, to mi jeszcze Pieńkowska ujdzie..ale ten facet co z nia prowadzi to mnie wkurza. Ma takie suche poczucie humoru. Nie ma to jak Prokop z Wellman swoją drogą oni mają jakieś ustalone dni na prowadzenie?
Wiem, na ciepłe wieczory jeszcze przyjdzie nam poczekać
Ten facet z Pieńkowską mi nie przeszkadza, jest jakiś taki niewidzialny, ale jej nie trawię, właściwie po co jej zaproszeni goście skoro sama zadaje pytania i sama na nie odpowiada. Parę W-P lubię, ale wydaje mi się, że nie mają ustalonych dni prowadzenia
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Najlepsze jest to, ze TZ do teraz nie wie o co mi wlasciwie chodzilo i uwaza ze to po prostu zazdrosc o to, ze dla NIEJ jechal po to piwo, bo kolega mogl pic inne, wiec kupilibysmy w tesco. Coz.

Ja niedlugo ide do dentystki-sadystki.
Bede ja musiala blagac o znieczulenie. Takie naprawde mocne.
Babka nigdy nie chce znieczulac (to prywatny gabinet), bo woli 'wiedziec kiedy boli'. I w ogole niby tak jest lepiej. A co ja mam zrobic jak panicznie boje sie dentystow
Moj mi zawsze daje takie zneiczulenie, ze nic nie czuje. Ani jezyka, ani podniebienia, kompletnie nic. Czasami (w zaleznosci od zeba) czuje jakbym miala az nos znieczulony
A teraz bede musiala sie meczyc Tylko tak mnie jezyk boli, krwawi.. Nie moge sliny przelykac, juz nie wspominajac o jedzeniu!
Faceci to proste stworzenia, nawet jak się im kawę na ławę wyłoży to czasem nie skumają
Trzymam kciuki za wizytę, nie bój się, jak ząb był leczony kanałowo to przypiłowanie go nie boli
Cytat:
Boze, dziewczyny, chyba muszę zacząć bardziej doceniać mojego TŻta.
Świetnie gotuje i robi świetne zakupy - dobre jakościowo, jednocześnie nie olewa cen, hehe - zna ceny w przeciwieństwie do mnie.
Jak jesteśmy razem na zakupach np. w mięsnym to on kupuje a ja słucham
On woli kupić coś do domu niż nową komórkę i jara go na przyklad kupno nowej fajnej patelni Nietypowy jak na faceta. Jednocześnie nie jest jakiś zniewieściały, oj nie, to typowy Lew, w pracy kierownicze stanowisko, zdecydowany, pewny siebie i mega wygadany...

I nawet moja mama mówi o nim że ma bardzo rozwinięty instynkt opiekuńczy. Nie wiem jaką ja będę matką, ale wszystkie kończyny dam sobie uciąć, ze on bedzie świetnym ojcem. Czasem sobie myślę, że to dziecko ma szczęście, że czeka na nie tak fajny człowiek, tak fajny tata...

Co do interesowania się ciążą to tak, oczywiście, bardzo przeżywa i jest dumny, że hej Brzuszek pogłaszcze, mnie przytuli, ale nie wymagam od niego by godzinami do niego gadał . Większe znaczenie ma dla mnie, że o mnie dba, dba i jeszcze raz dba, troszczy się i jest zwyczajnie miły.
Mój TŻ ma dobre wzorce z domu, jego ojciec jest identyczny i jest wspaniałym tatą.
Sorry że sie tak rozpisałam
Wow, ale masz skarb w domu to koniecznie trzeba go chwalić
Mój też robi lepsze zakupy w mięsnym niż ja, zwłaszcza na wędlinach sie zna
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
odważny mój by w życiu na to nie poszedł
Mojemu się to wydaje bardzo proste,myśli, że pójdzie i kupi i po sprawie, dlatego nie widzi żadnego problemu
Cytat:
taaak, mój aż sam się tego dopomina i mi wypomina, że go nie pochwaliłam za coś tam. A ja się go wtedy pytam jak to jest, że jak on coś zrobi w domu, co normalnie robię ja, to mam za nim biegać i go wychwalać pod niebiosa, a jak robię to ja, to jest to "normalne" i nie ma czym się ekscytować. I go to sprowadza nieco na ziemię. Owszem, staram się go chwalić, ale bez przesady, nie będę pisać peanów na jego cześć, bo on pranie nastawił
Dokładnie tak samo
Cytat:
Gratulacje!!! bardzo się cieszę!
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
przyszły mi zamówione ubranka, na żywo przecudne ja już chcę niuniaaa żeby go w nie ubrać
Śliczne, super kolorki
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 19:24   #3345
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Karolina mam pytanie - czy mogę usunąć sobie teraz kamień nazębny? Chciałabym..
Z dziąsłami nie mam problemów - nawet teraz w 5 m-cu nie krwawią, chociaż miewałam niemałe krwotoki z nosa, a z dziąseł nic.

Żadna siła by mnie nie zaciagnęła do pracy przy przeziębieniu w ciąży
Musisz porządnie się wyleczyć, przeziębienie teraz to jest najmniej potrzebne Przemyśl to...
Mnie jednak siła wyższa zaciągnęła do pracy, dzisiaj zdychałam, aż dyrektor dziwnie na mnie patrzył, zmartwiony trochę, że jest ze mną znowu gorzej. Ale boi się, że znów pójdę na zwolnienie, więc jakoś staram się trzymać.

Cytat:

Kiedyś była, ale teraz masz prawo odmowic!!! To samo z goleniem sie.
No ale lepiej się posrać? Bo ja myślę, że lepiej zrobić lewatywę i mieć spokojną głowę...

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Dziekuję

dzięki
Ja bardzo lubie kaszankę, a taką swojską to uwielbiam

DZiękuję
Też mi się tak robi, a dziś właśnie podczas pisania komputer się wyłączył bo instalował aktualizacje

Mnie się komputer włączył o 3 w nocy i zaczął szaleć, a wszystko z powodu aktualizacji.... Nie spałam do rana, jakoś mnie to wybiło.

Cytat:
dzięki
o tak, mój z tym "mamy jeszcze czas" jest identyczny. Jak mu powiedziałam, że wózek w kwietniu chcę kupić, to powiedział, że oszalałam i najwcześniej w maju jak coś. Nic, brzuch rośnie mi coraz bardziej, więc ciąża zaczyna być naprawdę widoczna (do tej pory to tak ledwo co było widać). Może to mu zacznie uświadamiać, że czas ucieka i że ta ciąża jednak jest bardzo realna a poród zbliża się wielkimi krokami.
A ja wyprawki nie mam zamiaru kompletować na ostatnią chwilę, bo co, jak coś się zacznie dziać i mnie przykuje do łóżka?
Ja też na razie twierdzę, że to za wcześnie, ale zdaję sobie powoli sprawę, że czas leci i trzeba myśleć o czymkolwiek, bo na razie prócz kilku ciuszków nie mamy nic !!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

a widziałaś ile marcowo-kwietniowych mam już rozpakowanych?nawet się nie obejrzymy a będzie nasza kolej

O matko, nawet nie mówcie, bo wizja porodu i tego całego zamieszania mnie przeraża!!!!!!!!

Dzisiaj bardziej się obijałam, po prostu nie miałam sił siedzieć 8h przed kompem i się wysilać. Zdycham chorobowo. Pół nocy nie spałam, wyglądam fatalnie. Znów pryszcze wyszły mi na szyi i żuchwie. W ogóle czuję się tak sobie, bo od dzisiaj jem te antybiotyki na bakterie w moczu.
Piszecie bardzo dużo, zacytowałam tylko pierwszą stronę od mojej nieobecności, bo 4 kolejnych nie dałam rady nawet przeczytać.
No nic, trzymajcie się, ja idę do łóżka
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 19:25   #3346
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Dzisiaj bardziej się obijałam, po prostu nie miałam sił siedzieć 8h przed kompem i się wysilać. Zdycham chorobowo. Pół nocy nie spałam, wyglądam fatalnie. Znów pryszcze wyszły mi na szyi i żuchwie. W ogóle czuję się tak sobie, bo od dzisiaj jem te antybiotyki na bakterie w moczu.
Piszecie bardzo dużo, zacytowałam tylko pierwszą stronę od mojej nieobecności, bo 4 kolejnych nie dałam rady nawet przeczytać.
wypoczywaj kochana
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 19:28   #3347
prince_polo
Zakorzenienie

Właśnie się wykapalam i głowę Umylam. już ciężko mi się zginac masakra .

objadlam się Frytkami

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-07, 19:30   #3348
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
kuruj się

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 19:32   #3349
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
No ja się nie waham Tylko się modlę, żeby wreszcie coś pomogło Gin mi powiedziała, że można brać taka dawkę jaka w ulotce jest podawana za dawkę maksymalną
Pomoże, no przecież musi

Cytat:
Smacznego
Ja sobie zaraz zrobię, bo mi się chce ziemniaka
No tak, a ja miałam mieć na obiadek mielone - i owszem, postawiłam na stole, do tego buraczki i ogóreczki, ale ja zjadłam ziemniaki z masłem i serem

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
super

Cytat:

Czytałam ze wzruszeniem jakby, to o moje chodziło Cieszę się, że mała zdrowa
To bardzo miłe

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Gratulacje!!! bardzo się cieszę!
Dziękuję
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 19:33   #3350
hanjah
Zakorzenienie

Upiekłam biszkopt a teraz czekam aż wystygnie i będę robić krem
A resztę jutro.

Dziś wykorzystaliśmy dzień i byliśmy na długim spacerze

Drugi dzień boli mnie głowa i nawet wyjście na dwór nie pomaga;(
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 19:37   #3351
dottta
Zakorzenienie

ile naprodukowałyście

blueberry
gratki

Edytowane przez dottta
Czas edycji: 2012-03-07 o 19:38
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 19:44   #3352
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
ile naprodukowałyście

blueberry
gratki
Fajnie, że mnie dostrzegłaś w tym ogromie słów, które tu produkujemy Dziękuję

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

No i nie dodałam, że zaraz jadę na gotowaną kukurydze Mam nadzieję, że będą mieli!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 19:45   #3353
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

Widziałam i się przeraziłam Tak samo jak fakt, że mamusie styczniowo-lutowe już na odchowalni, a dopiero pierwsze się rozpakowywały

Idę po fasolkę i na House'a

Bloguję
Stary 2012-03-07, 19:55   #3354
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Hmmm ja bym chciała mieć w ogóle ochotę na przytulanki...póki co to czekam na ten przełom
My swój pierwszy raz w ciaży mamy przed sobą kiedy mi moje libido wróci...
U nas jest tak samo
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Dziewuszki wklejam Wam linka do fajnej pościeli dla Dzidziolków
i jednocześnie proszę o Waszą opinię-które wzory najlepsze-dla dziewczynki dla chłopca, bo sama nie umiem podjąć decyzji
http://allegro.pl/ala-i-as-10el-serc...177192332.html
Mi się podobają beżowe/kremowe i w kolorowe paseczki, niezależnie od płci
Cytat:
Kilka moich zdobyczy...
Sliczne ciuszki i foteczki dzidziusia też
Cytat:
co dziś robicie na obiad?

ja nie miałam dziś weny i bedzie najzwyczajniej w świecie: ziemniaczki z koperkiem, mizeria (sałata, ogórek, rzodkiewka) i schab

za to jurto ... wspaniały włoski makaron, spróbuję powtórzyć to co ostatnio zmajstrował mój TŻ, to było mistrzostwo świata ... jęczałam z rozkoszy przy każdym kęsie hahaha
Spagetti carbonara
Cytat:
sałatka krabowa hmm...
podziwiam ludzi którzy lubią owoce morza, mają wg mnie wysublimowany smak, ja nie lubię niczego oprócz może krewetek, mój TŻ uwielbia - na wakacje zawsze jedziemy tam gdzie są wspaniałe owoce morza, żeby mógł poszaleć, bo wiadomo w Polsce to bida pod tym względem.
U nas jest podobnie Ja nie lubię żadnych owoców morza, z krewetkami włącznie a mąż uwielbia wszystkie mimo, że się 2 razy zatruł nieświeżymi ostrygami, nie zniechęciło go to
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 19:57   #3355
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Pasowałoby trochę posprzątać ale zostawię to dla TŻ, nic nie zamierzam robić póki mi ten ból nie przejdzie.
Bardzo słusznie czas się trochę pooszczędzać, bo ty i tak szalejesz za dużo

Cytat:
To jedziemy...
Mała w trzech wydaniach - na jednym sama rączka - gin stwierdził, że musi uwiecznić jak macha do mamusi
O matko!Fotka nr.3 straszy Hahaha! Cudna poprostu boska ta fotka, mam ją cay czas przed oczami

Cytat:
Kilka moich zdobyczy...
Śliczne a ten biały misiu na jaki rozmiar? Zdążysz ubrać?

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Wrocilam wlasnie od dentystki-sadystki
Kurcze współczuje, bo ja jestem taka jak ty do dentysty i powiem ci jakby mnie dalej po znieczuleniu bolało, to bym się uparła, żeby doznieczuliła mnie, bo wyjdę i nie zapłace Dobrze, że już masz to z głowy.

[QUOTE=Mandragorrka;3277
A mój małż mówi, że chłop jest bardzo prosty w obsłudze bo ma tylko jedną dźwignię
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Ja krewetki też kocham
a na obiad miałam dziś Goląbki
Ja kocham wszystkie owoce morza a kraby i ośmiornice wymiatają

Cytat:

swoją droga myslicię że orgazm też może zaszkodzić ?
Ee tam, dobry orgazm nigdy nie jest zły A tak poważnie ciastek naprawde nie wiem i ja bym się zapytała jednak o co chodzi z tą wstrzemięźliwością no bo jakiś to cel ma... Choć z drugiej str. przecież bywają orgazmy przez sen i co? Przecież tego nie da się kontrolować

Cytat:
grochówka jest przepyszna
ja to w ogóle kocham zupy

tajemnica tego makaronu tkwi chyba w dobrej jakości składnikach: dobry włoski makaron, dobre włoskie pomidory z puszki, chorizo, dobry parmezan, świeża bazylia, cukinia, bakłażan, papryczki chili, czosnek, chyba coś jeszcze ale nie pamiętam popytam dziś TZta
ad1. Grochówka Szkoda, że taka wybuchowa jest

ad2. Te składniki, to niebo w gębie i też bym"szczytowała" przy każdym kęsie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
To samo mu powiedziałam,ale powiedział mi że to ja będę korzystała z tych rzeczy : żelazko,tłuczek itd. Więc mogę to uznać za prezent

,bo w tym czasie mąż jest w mieszkaniu i robi coś innego : kładzie panele,maluje ściany itd.
On się orientuje tylko w cenach piwa i ulubionych chipsów
No, to następnym razem kup jemu na prezent zestaw gwoździ albo wierteł - ciekawe czy zrozumie

Cytat:
A wiecie... Ja ostatnio powiedziałam do TŻ, że moglibyśmy już zacząć robić zapasy dla maleństwa, czyli kupić kosmetyki, zacząć powoli kupować pampersy, bo później jak przyjdzie wydać na to 300 zł to będzie to dużo. A on "jeszcze mamy czas" On na wszystko ma czas...
Mój ma to samo dlatego narazie nawet nie poruszam tego tematu, bo szkoda moich nerwów ale podejrzewam, że jak będzie już widział jak się brzuch mi rusza, to spanikuje, że dziecko chce już wyjść i dostanie na przyśpieszenie

Była mowa o tulipanach Śliczne są w swej prostocie(i zwiastują wiosnę) pod warunkiem, że są w bukiecie a nie jeden w foli

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 20:03   #3356
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:

Ty się zajedzieszPumcia odpoczywaj i wracaj do zdrowia!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 20:08   #3357
Mandragorrka
Zakorzenienie

Pumas odpoczywaj i nabieraj sił

Cytat:
Widziałam i się przeraziłam Tak samo jak fakt, że mamusie styczniowo-lutowe już na odchowalni, a dopiero pierwsze się rozpakowywały
No jeszcze kilka części tutaj i też będziemy zakładać wątek na odchowalni
Ciekawa, która z nas pierwsza się rozpakuje

Stary 2012-03-07, 20:09   #3358
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Ee tam, dobry orgazm nigdy nie jest zły A tak poważnie ciastek naprawde nie wiem i ja bym się zapytała jednak o co chodzi z tą wstrzemięźliwością no bo jakiś to cel ma... Choć z drugiej str. przecież bywają orgazmy przez sen i co? Przecież tego nie da się kontrolować

:
a ja się ZASTANAWIAM ZAWSZE Czemu mam mokro i ślisko po nocy
to ładnie ktoś tam mi w snach daje czadu

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-07, 20:11   #3359
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:

ad1. Grochówka Szkoda, że taka wybuchowa jest

ad2. Te składniki, to niebo w gębie i też bym"szczytowała" przy każdym kęsie
Przy drugim się ubawiłam A swoją drogą moja teściowa robi pyszną grochówkę, trzeba by jej to zasugerować

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
a ja się ZASTANAWIAM ZAWSZE Czemu mam mokro i ślisko po nocy
to ładnie ktoś tam mi w snach daje czadu
Może Twój małż całą noc Cię dotyka

Stary 2012-03-07, 20:16   #3360
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
No jeszcze kilka części tutaj i też będziemy zakładać wątek na odchowalni
Ciekawa, która z nas pierwsza się rozpakuje
Też jestem ciekawa

Bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości