|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
A swoją drogą to ciekawe przeżycie,boli jak diabli a ty się śmiejesz,chyba tylko dlatego,by nie krzyczeć na służbę zdrowia ![]() Może się zdecyduję??? Mam jeszcze takie pytanko Konczi:co to jest ten test podwójny i czemu robiłaś prenatalne?Myślałam,że te drugie robią kobiety po 35 roku?
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Test podwójny – badanie przesiewowe, pomocne we wczesnym wykrywaniu wad rozwojowych płodu w I trymestrze ciąży. Wykonany został przy badaniu prenatalnym .... My zdecydowaliśmy się dlatego że o ciąże długo się staraliśmy jestem po lipcowej stracie aniołeczków ... i chcielibyśmy zrobić wszystko by spokojnie przeżywać ciążę ... ale badania wyszły dobrze znaczy usg teraz czekamy na wyniki .... ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Mamusie ja uciekam w poduchy ... jutro pewnie z rana (5:00 - 7:00) mnie nie będzie ... bo będę odsypiać moją posiadówkę przed kompem ... ![]() kolorowych - dobranoc
|
|
#1233 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczynki wpadłam tylko napisać że usg genetyczne wykazało że wszystko jest ok,przeziernosc,nereczki, główka,żoładek ,paluszki wszystko jest na swoim miejsciu i jak byc powinno.Trwało to u mnie 1,5h, robiliśmy dwie przerwy bo dzidek nie chciał sie ułożyc tak jak chciał doktorek i moje podskakiwania i zjedzenie całej tabliczki czekolady nie bardzo pomagało ale w końcu troszke się ruszył.Ciągle się bawił pępowina i rączkami a nóżki sobie dał jedna na drugą.Słodziak
Jestem strasznie padnięta bo jeszcze poźniej poszliśmy z Tżetem na zakupy więc ide lulu.Dobranoc Konczi kochany bobasek A i jeszcze doktorek powiedział że coś tam wystaje między nóżkami ale że nie powie bo to moze być tez nabrzmiała łechtaczka bo mówił że w ciąży nasz organizm wytwarza jakiś hormon i dlatego tak wię bede wiedziec za miesiąc chyba że dzidek będzie tak uparty jak dziś że nie bedze chciał nic pokazać ![]() Skusiłam sie jeszcze Was nadrobić dziewczyny bo wkleiłyście fajne bobasy ![]() Jescze chciałam dopisac że to usg miałam przez brzuch i wszystko było dobrze widać.Tż odetchnął jak lekarz powiedział że przez brzuch.Ja nie wiem co on taki delikatny ![]() Co to będzie przy porodzie to ja nie wiem ![]() Dobra teraz naprawde ide już spać bo rano musze siuśki oddać do labolatorium Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-03-07 o 23:03 |
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza!!!!!
![]() Cześć mamcie Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobitek Moj chłop pewnie zapomni nawet zyczeń zlożyć - chyba że najpierw włączy tv i tam usłyszy ![]() Co ja mam z tym wstawaniem wczesnym. Ostatnio 6 godzin mi starczy zeby spać. Słonko ładnie świeci, zimno jak piernik a w ogóle miał deszcz padać - hmmmm. A se pogram w simsy bo tu wszyscy spią jeszcze
|
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Moje dziecko mnie osłabia. Daje jej rajstopy do ubrania w auta ( ona to totalna chłopczyca ), oburzona na mnie - mama to przecież chłopakowe, daj mi ze Spidermanem. No i masz dziewczęce ubrała
|
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki.
Ja wyprawiłam TŻ do pracy a za chwile sama. idę do pracy, tylko jakaś taka padnięta jestem. Wszystkiego Najlepszego z okazji Dnia Kobiet i miłego dnia
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wszystkiego co Najlepsze w Dniu Kobiet I romantycznych życzeń
|
|
|
|
#1238 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to z moją mam inny problem, ta to dama pełna parą jak sie na mnie obraża jak jej spodnie daje do założenia, normalnie to rajtki, spódnice, sukienki i najlepiej zeby we włosach rozpuszczonych chodzić co niestety robi w weekendy a mnie trafia jak widze jedzenie w jej włosach. Malować już też się chce, błyszczyki idą w ruch perfumy dziecięce odpadam przy niej ![]() Nam tatinek z rana złożył życzenia, obdarował tulipanami córka tak przeżywała, że jak ją odprowadził do przedszkola to rozstać się z nim nie potrafiła ![]()
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dwóch facetów w domu,to dostałam dwie różyczki i knopersy dla Karinki
|
|
|
|
#1240 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry kobitki
wiec zycze WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO WAM WSZYSTKIMCytat:
ale to moze dlatego ze bylam bardziej zmeczona praca a teraz sie obijam w domu wiec i snu mniej potrzebujeChoco Mademoiselle za udana wizyte, ciesze sie ze wszystko dobrze i byc moze nasteony chlopak brawo ciekawe czy jak ja pojde za tydzien to sie cos dowiem![]() tymczasem ja dzis jade sobie do Pleszewa, bo moja mamcia ubzdurala sobie ze bedzie kreacje szyla sobie na moj slub, a z ta kobieta chodzenia po sklepach mnie przeraza wiec moze to i dobry pomysl zeby jej na wymiar uszyli ja to z kiecka czekam do kwietnia bo wiadomo to jak przytyje?
|
|
|
|
|
#1241 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Helooouł! Co tam lasencje słychać?? mam zgagę potworną od wczoraj... masakra ! Nie zrobiłam oczywiście placka. Zjadłam za to arbuza CAŁEGO z biedrony oraz z kilogram sliwek pysznych z biedrony i 4 banany... taaaaa ja tez sie owocowa zrobiłam jak nigdy
Cytat:
Jajecznice taką jesz powiadasz?? bosze ja bedę ją jadła też sniły mi sie jajka w nocy jak ony se robił jajecznice własnie i zjadł wszystkie jajka jakie były Cytat:
![]() Cytat:
do ciebie podobny z twarzy mówie ci toi bedzie dziewczynka a ten gaz to on niby uśmieżać ma ból a nie działąć rozweselająco ale ja z moją nerwica lękową to bym sie nim bała zaciągnąć Cytat:
skłądam ci ukłony Cytat:
dzieci jednak są cudowne
|
|||||
|
|
|
#1242 |
|
Rozeznanie
|
Witam kochane kobietki!
Drugi dzień nie mam humoru. Zła jestem i płaczliwa. Dziś nasze święto a ja zupełnie się nie ciesze. Dostałam bukiecik tulipanów - nawet nie podziękowałam. Jędza ze mnie straszna. Czuje jak we mnie hormony buzują, jak wulkan normalnie jestem ![]() No niegrzeczna kiedy ten Twój ślub? Ja jak kupowałam sukienkę to pani pytała, czy zamierzam przytyć Ciesze się, że wczorajsze wizyty Wam się udały
|
#1243 |
|
Wtajemniczenie
|
witam!
wszystkiego najlepszego kobietki Paulinka ile ma latek, bo taki "łobuz" jak moja córka też takimi pociągami do pracy jeżdżę
|
|
#1244 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja nie chce nic mówić ale ja chyba bede miała jakies opóźnione objawy ciążowe bo juz w sumie 11 tydzień a mnie dopiero zaczyna rano mulić troszke i taki posmak w ustach dziwny mam i cycki mnie znowu zaczynają boleć i zawroty głowy mam i sie czuje wykończona... boosze a miało mnie nie dopaść
eehh... ale moze jak zwykle dramatyzuje
|
|
|
|
#1245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tata mi przyniosl jogurta i jablko i mowi masz na dzien kobiet ode mnie sie postaral co nie? wolalabym jakies slodkosci :P i mowi nie zapomnij ze 10 marca dzien mezczyzny |
|
|
|
|
#1246 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hahaha w sumie to sie nie dziwie Lukrecko nasza! Witam Was ![]() Wczoraj dostalam wyniki i zdalam ostatni egzamin (poprawke ) z wnioskowanie statystycznego w tej sesji to byl mega wysilek mega stres i jestem szczeeeesliwa ![]() Konczitko nie wiem czy juz pisalam urocze dzieciątko
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-03-08 o 08:46 |
|
|
|
|
#1247 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj po powrocie z roboty czekałam aż przyjedzie, żebyśmy sobie wszystko wyjaśnili i pogodzili, a on pojechał do brata i wrócił o 3 w nocy. Jestem przybita i niewyspana. ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
będzie się śmiała jak jej to kiedyś opowiesz.
|
||
|
|
|
#1248 | |||
|
Zakorzenienie
|
Haj ! wstałam i poszłam spać ... mój małż zapomniał o mnie w dzień kobiet ! dziad jeden gdzie mój prezent ?
zostawił na stole w kuchni tylko czekoladkę jedną i karteczkę do później kobitko ja mu dam do później ! łajza jedna już mi humor popsuł ... ... Cytat:
Cytat:
Jejku ale mieszanina hehehe ja tyż owocowa ale śliwki mi już przeszły Hanuś no popatrz sobie na fote mego męża i na dzidka to cały jego nos! Cytat:
to ja dostałam jeno czekoladkę i liścik na karteczce samoprzylepnej !![]() dziękuję dziewczynki za milusie słówka o naszym dzidziolku
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Dziołszki, które boja sie bólu porodwego - przynosze wam dobre wieści
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pięknie oby tylko zdążyło wejść w życie do września
|
|
#1251 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Konczita;32787924]
Test podwójny – badanie przesiewowe, pomocne we wczesnym wykrywaniu wad rozwojowych płodu w I trymestrze ciąży. Wykonany został przy badaniu prenatalnym .... My zdecydowaliśmy się dlatego że o ciąże długo się staraliśmy jestem po lipcowej stracie aniołeczków ... i chcielibyśmy zrobić wszystko by spokojnie przeżywać ciążę ... ale badania wyszły dobrze znaczy usg teraz czekamy na wyniki .... ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Przepraszam,nie wiedziałam.... Cieszę się,że jest wszystko dobrze i oby tak było przez całą ciąże tamlin111 Twoja córa ma charakterek Miłego Dnia Kobiet
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-03-08 o 09:41 |
|
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamuśki.
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet! ![]() Cytat:
![]() Dziękuję. Od dziś staram się dzielnie znosić tę rozłąkę, bo smutki i stresy nie służą naszemu Maleństwu. ![]() Ja też zaraz uciekam do pracy. Gdyby tak mi się chciało, jak bardzo mi się nie chce. Poza tym odliczam już dni do poniedziałkowej wizyty. Już nie mogę się doczekać, w końcu poznam naszą fasolkę, bo przy poprzedniej wizycie jeszcze widoczny był jedynie pęcherzyk, nie było jeszcze zarodka. Wiele bym dała, żeby był już poniedziałek.
|
|
#1253 |
|
Wtajemniczenie
|
no dla mnie tez najgorsze było czekanie az zobacze wreszcie dzidziola
bo co to jest jakiś tam pęcherzyck co nie? a teraz jak wiem ze dzidek jest w brzuchu to juz sobie na luze czekam inie stresuje sie
|
|
|
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noż kurrrrrrr!!!!!!! 10 lat z nim jestem i co rok to samo - no idzie kurrrr...cy dostać!!!! A co do znieczulenia przy porodzie to u mnie w szpitalu jest tez (oprócz tego rozweselającego gazu) znieczulenie zewnątrzoponowe które refunduje nfz ![]() Nie czytałam jak to sie robi czy to zastrzyk czy coś ale ważne że jest i zapewne skorzystam byle nie bolało
|
|
|
|
|
#1255 |
|
Zadomowienie
|
lukrecjo ja chyba pękne ze śmiechu przez Ciebie
![]() Humor mi się poprawia jak czytam Wasze ciekawe opowieści. I dobrze,tego tu trzeba!Fajnie,że jesteście ![]() Enigmama gratuluję zdania egzaminu.Brawo! A swoją drogą,nie wiedziałam,że 10 marca to Dzień Mężczyzny...
|
#1256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja na bank znieczulenie bede miała na bank odrazu kiedy to tylko bedzie możliwe ja najchetniej rodziła bym w znieczuleniu ogólnym ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- ej wam tez allegro nie działa?????? |
|
|
|
|
#1257 |
|
Wtajemniczenie
|
lukrecja - przede wszystkim po cesarce jesteś na dobę (lub dłużej) uziemiona pod kroplówką i cewnikiem , a po porodzie naturalnym mimo, że obolała to jesteś sprawna (widziałam jak na sali babki działały po porodzie) - wiem, bo mój poprzedni poród po trzech dniach wywoływania, kroplówek i innych tego typu rozrywek skończył się właśnie cesarką
|
|
#1258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może to nie pocieszenie,ale moja mama nigdy nie dostała od taty kwiatka,dobrze,że mój mężuś jest inny Znieczulenie zewnątrzoponowe-dobra sprawa. Ja życzyłam sobie,tylko zapłaciłam 5lat temu 500zł! I mi naprawdę pomogło,choć pod koniec już nie działało i anestezjolog już nie mógł dopuścić kolejnej dawki. Wbijają igłę w kręgosłup,ale to tak nie boli jak skurcze,i masz ją przyklejoną do pleców razem z rureczką,by w trakcie,móc wstrzyknąć.Ja miałam 2x.Czułam skurcze,ale nie były już takie bolesne.Choć jedną dziewczynę znieczuliło tak,że nie czuła skurczy i położna mówiła jej kiedy ma przeć.Potem nie mogłam domyć tego kleju z pleców po taśmie
|
|
#1259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a mi się humor poprawił gdyż ponieważ mój tatuś przybył do mnie z kwiatami i dla dzidzila z upominkiem bo to przecież nie jest wiadomo czy tam nie ma kobitki nie ? a mój mąż niech się wypcha z tą czekoladką jedną skromną jak ja nie mogę na czekoladę patrzeć !
|
|
#1260 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj dzień kobiet więc cycki w górę
i odrzućcie z twarzy gradową chmurę, niech żyje cellulit i kurze łapki, bo i tak jesteśmy fajowe babki no to dla nas kobitki życzenia na dzien kobiet a co! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

hehehe jakoś mnie ten gaz nie przekonywuje on chyba już wszędzie kumpela mówiła że miała ten gaz i jakoś do śmiechu jej nie było

ale to moze dlatego ze bylam bardziej zmeczona praca a teraz sie obijam w domu wiec i snu mniej potrzebuje
za udana wizyte, ciesze sie ze wszystko dobrze i byc moze nasteony chlopak brawo

ale z udogodnień żadnych nieskorzystam:brzydal:

Jednak radziłabym podnieść uszka do góry