|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
ahhh wlacha bo sobie teraz przypomniałam jak zdjecia malego przegladalam bo pisałyscie cos niedawno o trzymaniu głoiwki tu mam foto małego w kąpieli wpierw kłade go na pleckach myje całego i obracam na brzuszek i na brzuszku czasami i 10min leży to przez cały ten czas trzyma głowke sztywno uniesioną na trzecim foto jest pokazane co jest tego przyczyną
)) hehe
|
#302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Ile miałam nadrabiania
dzień dobry!! Moja Emi dzisiaj przekręciła się z plecków na boczek!! Jestem w szoku... wrzesień, albo październik ![]() złobek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz zmykam, bo mężol wraca
![]() obiecał z okazji Dnia Kobiet obiado-kolację ciekawe co wymyślił
|
#304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o rany jak miło w takim razie trzymam kciuki by słowa dotrzymał ![]()
|
|
#305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nasz ma tak samo, tylko że my mu nakleiliśmy kubusia puchatka
|
|
#306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas to już było tak orginalnie bo jak by ni cnie było to nieiwem nawet czy bym wpadła na to żeby mu coś tam nakleić osttanio tż się śmiał i małemu opowiadał że jeszcze troche to albo mu tam mały telewizorek zamontuje albo dvd albo będzie trzeba tą naklejke zmienić bo się niebawem mu znudzi
|
|
#307 |
|
Rozeznanie
|
a mój mężulo mi dzisiaj zrobił niespodziankę. Dzwoni domofon a tam "Kwiaciarnia, kwiaty dla pani"
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
terrorysta spi mi na rekach... jak odkładam to ryk!!
help!! rozbestwił mi sie w tym szpitalu ![]() Cytat:
![]() Ania trzymam kciuki by sie ruszylo (mnie ruszył masaz (.)(.)) Zoska jakas walnieta ta polozna, faktycznie trzeba bylo ja w piwnicy zamknac i niech pieca pilnuje mialam wiecej odpisywac i zapomnialam co ;/ moj junior tez spi w aucie w trzy sekundy ale nie lubi sie ubierac ;/. to samo z kapiela. w wannie pełnia szczescia ale jak sie go wyciaga, wyciera i ubiera to ryk nie z tej ziemi. co do ubierania to -bodziak na krotki lub na ramiaczka plus pajac -bodziak dlugi rekaw plus spiochy -bodziak na ramiaczka plus bluzka plus spodnie i skarpetki mamy w domku jakies 24 st a jak sie go przebiera/przewija to mu broda lata (zmarzluch po mamusi)nie szczepie na rota i pneumo. chce szczepic refundowanymi. juz bysmy cyli po szczepieniach ale przez szpial przepadlo i musimy odczekac bo antybiotyk wczoraj skonczylismy.... |
|
|
|
|
#309 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moj pewnie zapomnni... (w robocie jest )na razie od taty dostalam kwiatka i od chrzesniaka czekoladki
|
||
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie, co do ubierania!
ja zakładam małej tylko bawełnianego pajaca. Albo body z dł. rękawem i półśpiochy. na spacery to samo+kombinezon, czapka i gruby koc. nie sugerujcie się rączkami - to nie jest miarodajne i nie jest wyznacznikiem, czy dziecku jest zimno/ciepło. Sprawdza się karczek i plecki |
|
|
|
#313 |
|
Zadomowienie
|
witam
ja ubieram mala tak samo jak Lucy ![]() a mamusia to zmarzluch ![]() jutro idziemy na wazenie.. czasem zaluje ze nie mam takiego ogrzewania jak w blokach w pl.. bo przez ogrzewanie gazow domq w uk mozna splajtowac a i tak nie jest cieplo :/ moj maz to nas wycalowal z okazji dnia kobiet pytanie.. ktore szczepionki sa obowiazkowe? ja nie chce mojej malej szczepic tymi 5 czy 6 w 1 ... |
|
|
|
#314 | |||||
|
Zadomowienie
|
Byśmy zawsze były górą
I jeździły dobrą furą Byśmy miały kasy w bród ![]() Przekroczyły sławy próg By faceci przy nas mdleli ![]() Nosić nas na rękach chcieli By nam dali coś w prezencie ![]() gdy dzień 8 marca będzie!! ;-)) Cytat:
no bo jak już lecieć do Azji to na 2-3tyg minimum Super sprawa, że masz Mamę na miejscu która może się zająć dzieckiem Cytat:
mi mój nigdy nie umówil do kosmetyczki, jak się upomnę że chcę iść w ramach prezentu to da mi kasę ile chcę ale sam nie pomyśli jutro idę więc na manicure hybrydowy i zażądam kaski ![]() Co do poleconych to to jest masakra jakaś z ta pocztą, jak ja nienawidzę tej instytucji - dziś odbierałam paczkę z Niemiec, cała poklejona ich nalepkami że uszkodzona a w niej kamera w prezencie wysłana przez mojego wuja dla Olka- na szczęście nic jej się nie stało ale było blisko co do laktacji to ci nie pomogę bo ja non stop ją rozkręcam laktatorem a nie synkiem więc nie umiem doradzić ale jeśli boisz się że ci zabraknie to ściągaj regularnie doczekasz się, tylko cierpliwości i jeszcze chwila i będziesz tulic swoje maleństwo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mój długo jej nie trzyma
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Miałam już gotową odpowiedź i lap mi się znów zawiesił
Klaurencja to nie było do Ciebie ![]() Magda cieszę się, że Lenka się przestawia powoli Bambusek mmm pyszne ciasto!! A co do karmienia piersią- wytrzymaj jak najdłużej, niby najlepiej do 6 miesiąca karmić, a jak nie dajesz rady to zaprzestań i tyle. Wkurzające jest to odciąganie co chwila, wiem, sama to robiłam, było męczące, dlatego się cieszę, że już nie karmię ![]() Lucy ja zauważyłam od 2-3 dni, że też Kingusek się przewraca z boczku na plecki skubane, co?? ![]() Boroo fajne prezenty ja mam matę edu canpol babies i ją wyciągam aby sobie gauganiara popatrzyła i poleżusiała Pearl może zanim dojdzie ss to podaj bobotic zastępczo?? ja w razie czego tak zrobię, bo mam jedną butlę otwartą i jedną w zapasie... i 1,5 butli bobotica ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Moja zołza leży na macie, zapodaję jej mjuzik i co chwilę szeleszczę jakąś zabawką, ale się patrzyyyy Neska ojj musisz Igorka oduczyć złych manier ![]() Czubasek za pępuszek!Mijus uuu ale komplet- ale będzie się działooo ![]() Zośka ss jak połowa leków działa po kilku razach użycia...
|
|
#316 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny natępnym razem ją zamknę :P
Któras z Was zrobiła mi jakis czas temu smaka na zupe koperkowa. Napaliłam się trasznie na to, ale koperku przywiozła mama mi tak mało, że to raczej jakaś ziemniaczana zupa jest... A taka miałam ochote na duuuuzo koperku ![]() Agatko dobrze wiedzieć, ale jak podam jej Delicol to nie płacze.. to ja juz sama nie wiem, a łączyć tych dwóch leków też niedobrze Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-03-08 o 16:20 |
|
|
|
#317 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co z Kamusią ???
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Mój Alex dzisiaj cały dzień śpi no masakra, chyba przez tą pogodę bo do nas juz nadszedl ten front z zachodu i jest szaro buro i ponuro, wczoraj bylo pieknie |
|
|
|
#319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
obudził się tylko na mleko i zasnął dalej identycznie jak u ciebie ciekawe co w nocy będzie robić??
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
to prawda z tm ogrzewaniem w uk my po sezonie grzewczym to bankruty jestesmy a ja i tak wiecznie chora sie budze bo najgorzej w nocy i teraz tez jesten juz po antybiotykach na pecherz.
Mamy w domu okolo 18-19 stopni i maly nosi w dzien body na krotki rekaw plus spodenki plus skarpetki plus bluzka na dlugi a w nocy body dlugi rekaw i pajac a i tak ma potowki. Polpolozna mi mowila,ze polskie matki przegrzewaja dzieci i mam go nie zawijac w kocyki bo mu cieplo srele morele dziecko pierwsxe dwie noce sie darlo z zimna az sama doszlam czemu. Juz nie wspomne o szkockich dzieciach bez czapek i czesto z golymi nogami biegaja w lutym po dworze, w koszulkach bez butow za to mamusie czesto w plaszczu i kozakach :/ Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2012-03-08 o 16:28 |
|
|
|
#321 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za odp. dot. wybudzania na karmienie
Widzę ze większość z Was nie budzi dzieciaczków i korzysta z każdej chwili kiedy Małe Miśki śpią ![]() Agatek ja do tej pory robiłam tak jak Ty - w dzień budziłam Asię co około 3godz. a w nocy nie i własnie dziś przeczytałam na jakimś innym forum, ze dzieci to nie świnki i nie trzeba ich regularnie tuczyć, a ich organizm sam wie kiedy budzić się na jedzonko... teraz to już zdurniałam Za tydzień mam wizytę położnej to podpytam
|
#322 | ||
|
Wtajemniczenie
|
no ale co zrobić jak dziecku się chce spać nie bede go przecież na siłe zmuszać do zabaw jak jest marudny i chce mu się spać niech se śpi nawet jak by w nocy miał się co 2h wybudzać to niech sie wybudza kilka dni dał mamie elegancko pospać to jedna nocka nie przespana to nic takiego
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
to chyba zależy od dziecka bo ja mam znajomą co musiała wybudzać ja tego robić w dzień nie musze bo Michał równiutko co 3 godziny się budzi na mleko ale w nocy często przesypia swoje pory karmienia więc tylko mu w śpiku daje flache czasami mu się odbije czasami nie wtedy go kłade w razie wu na boczku i idę spać no i budzi sie po 5godzinach na flache ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
ja jak pierwszy raz poleciałam do znajomych do IE to szok właśnie przezyłam jak te dzieciaszki zobaczyłam tak jak piszesz zimno wiatr pada a dziecko np krótki rękawek zwykłe cienkie spodnie i sandałki zero czapeczki na głowce by chociaz ochronić przed zimnem a matka w kurtce i kozakach
|
|
#323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja moja mala ubieram tylko w pajac i przykrywam kolderka do spania ale za to kolo nozek termofor ma Anabel ja mojej nie wybudzam bo i tak zadko sypia Monia, moze i racja z tym ze tak dzieci tu nie choruja ale to nie znaczy ze nie powinno sie ich ubierac.. mozna przeciez jakas cienka czapke wlozyc i skarpetki.. nie raz widzialam jakie mialy fioletowe nozki te dzieciaczki |
|
|
|
|
#324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w razie czegoCytat:
a odnośnie tych dzieciaczków w IE i Szkocji to szok, ja tam też bardziej za zimnym chowem ale bez przesady ![]() ostatnio tak obserwuje u mnie na osiedlu jak mamusie ubieraja dzieciaczki na spacery i jestem w szoku, bo temp. byla 10 stopni i słonce a dzieciaki w wełnianych grubych czapkach, kombinezon taki zimowy gruby i jeszcze śpiwór z kożuchem, a mój Alex kombinezon taki cieńszy niż zimowy, czapka welurowa i śpiworek taki z cieńszych a i tak jest czasem zgrzany jak go wyciągam
|
||
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
juz nie wspomne o hartowaniu ale tym dzieciakom jest zwyczajnie zimno a kto lubi marznac??
Tutaj spotkac nawet doroslego w koszulce i spodenkach w grudniu jak snieg na ulicach to nie klopot albo laski w japonkach ale dorosly to co innego dzieci by mogli cieplej ubierac.Jak widze dziecko w czapce i bucikach to na bank polskie raz widzialam dziecko, moze z poltora roku mialo, w spiochach na boso szlo z mama a to byl luty -5 az mialam wrazenie ze mu para spod tych stopek szla a mamusia? Plaszcz i kozaki az mi zal tego dzieciaczka bylo. Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2012-03-08 o 17:06 |
|
|
|
#326 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje Kochane za odpowiedzi w sprawie cycochow i laktacji !!!
Agatku, u nas bobotic nie dziala nic a nic, wiec bez sensu malego faszerowac. Eliza, gdyby ss nie doszedl, to ja na bank chetnie odkupie od Was !!!!! Prosze, nie pozbywaj sie go poki co Jestes moim kolem ratunkowym ![]() Kamciurka, no to super z ta *&^%$#@ poczta. Dzwonilam do siostry, wyslala mi numer przesylki, sprawdzilam i niby dzisiaj byl u nas listonosz,ale nikogo nie zastal. Dupa, bo bylam z rana caly dzien w domu, a wtedy niby chodzil. Juz ktorys raz jest awizo, a listonosz nie dzwoni Dobra, Jasiek sie budzi. Nie robi mi dzisiaj prezentu i nie da zjesc obiadu
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie... nawet w nocy nie wybudzam. No chyba że śpi dłużej niż 6h... co jej się zdarza np dziś spała od 12 do 17
|
|
|
|
|
#328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty jesteś normalna przynajmniej ![]() Kamciurka moja przed chwilą podczas jedzenia zasnęła zdążyła wypić tylko 70 ml mleka ![]() Anabellita wiesz co, mi mówiła sama położna, że w dzień wybudzać, a w nocy nie. Niech w końcu dzieciak wie, że w dzień ma jeść i szaleć, a noc służy do spania w końcu nie?? I co, jak padnie taki lelum polelum i prześpi 4h to byś nie wybudzała? A wtedy męczarnia w nocy, bo dzieciak się wyspał w dzień? ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
Odkup od dziewczyn w razie co
|
|
#329 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja Lilki nie wybudzam, ani w dzień ani w nocy. A niech śpi
Raz ją wybudziłam, bo spała przeszło 4 godziny, to było na początku jak wrocilismy ze szpitala i sie aż zdziwiłam, że nie chce jeść . Powiedziałam o tym położnej i mi powiedziała, żeby nie wybudzać.
|
|
|
|
#330 |
|
Rozeznanie
|
ja pier. ta znowu nie chce jesc!!!!!!!!!!!!!!
nawet przez sen juz nie ciagnie..
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.

)) hehe

Jestem w szoku... 

Pomocy!!! [/SIZE]
ciekawe co wymyślił

Mam miec robione paznokietki u rak i u nog, henne i jakis zabieg pod oczy, bo mu narzekalam, ze mam cienie i worki jak moszna...
Bransoletke pokaze, jak bede miala czas pstryknac fotke. Na razie aparat jest u tesciow, wiec nawet nie mam jak.
mi mój nigdy nie umówil do kosmetyczki, jak się upomnę że chcę iść w ramach prezentu to da mi kasę ile chcę ale sam nie pomyśli
Odkup od dziewczyn w razie co