Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kcal cz.5 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-08, 10:22   #1981
_domii_
Przyczajenie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Mam 25 lat, obecnie ważę 55kg (zawsze ważyłam 47-48kg) także nie jest mi dobrze z tą wagą.. Pracuję w klinice medycznej,mam więc siedzącą pracę co sprzyja podjadaniu :/ Odkąd przeczytałam wątek liczę kalorie każdego posiłku. Tylko największym chyba problemem są ćwiczenia- wieczorem po pracy mi się kompletnie nie chce bo wracam zmęczona,a jak mam na 1zmianę to zawsze popołudniu coś się znajdzie innego do roboty... I tak mijają dni a do wakacji coraz bliżej.. Lubię biegać i jak ktoś mi da kopa w cztery litery to w końcu zacznę to robić...
_domii_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:24   #1982
monika01011986
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

hej dziewuszki moje

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet

Ja dziś wstałam o 10:30 i super się czuję !!!! mam siłę i nie jestem taka przybita
A na wadze znowu mniej i już jest 58,7 codziennie tak o 0,2 mniej to przez tydzień kilogram wyjdzie czyli książkowo! no oby ta waga tak cały czas spadała
W ogóle to ja tylko na chwilę bo z synkiem do lekarza jadę. Ucho go boli i dzisiaj w nocy też nie spał, dopiero jak mu czopka dałam to zasnął i nie płakał. Przy okazji kupię sobie Lactulosum w aptece
( Maminka on nie jest na receptę )
No to lecę!!! Niedługo będę z powrotem to Wam po odpisuję

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:46   #1983
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
No jedzone prze 1,5 tyg to mogły się znudzić

Następna kusicielka a z czym? z jabłkami?
Myślałam o czyms bardziej dietetycznym, jak nutella Nie no, żartuję^^ Naleśniczki bez tłuszczu, pół na pół wody i mleka, smażone na teflonie Z serkiem homo posypanym naturalnym kakao
A teraz wcinam sobie bułkę razowa ze słonecznikiem, z serkiem, pomidorem, sałata i przyprawami

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez _domii_ Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Tak czytam Wasze forum i szukam motywacji dla siebie-od początku roku staram się zdrowo odżywiać,stosować jakąś dietę,ćwiczyć...Przez niecałe pół roku przytyłam 7kg.. Czy mogę się przyłączyć do Was? Będzie mi łatwiej się zmotywować i trzymać postanowień... Domi
Witamy!
Powiedz jaki masz plan diety

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
hej dziewuszki moje

Ja dziś wstałam o 10:30 i super się czuję !!!! mam siłę i nie jestem taka przybita
A na wadze znowu mniej i już jest 58,7 codziennie tak o 0,2 mniej to przez tydzień kilogram wyjdzie czyli książkowo! no oby ta waga tak cały czas spadała
W ogóle to ja tylko na chwilę bo z synkiem do lekarza jadę. Ucho go boli i dzisiaj w nocy też nie spał, dopiero jak mu czopka dałam to zasnął i nie płakał. Przy okazji kupię sobie Lactulosum w aptece
( Maminka on nie jest na receptę )
No to lecę!!! Niedługo będę z powrotem to Wam po odpisuję
No to miłego dnia Ty to jednak mistrz w tym odchudzaniu jesteś

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Aj, aj. Miałam sie uczyć, ale właśnie zauważyłam, że nowy odcinek Skins wyszedł z pl napisami... 40minut i do książek! xD

68kg->63kg -> 61kg->60kg ->59kg->...->58kg->57kg
zooska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:53   #1984
_domii_
Przyczajenie

Hmm jak narazie śniadania to jajka sadzone,jajecznica z jakimś warzywem, na 2 śniadanie owsianka z jabłkiem lub serek wiejski z warzywkiem. Gorzej z obiadami- sałatki z kurczakiem jak dotąd, muszę wymyślić coś innego bo ten kurczak mi się przejje niedługo.. W międzyczasie w pracy podjadam suszone owoce jak naprawdę zgłodnieje.. Muszę zacząć brać jakieś tabletki na przyśpieszenie spalania tłuszczu. Znasz jakieś godne polecenia?
Jest taka piękna pogoda więc lecę zaraz z pieskami na spacer do lasku Chociaż trochę ruchu będę miała

Edytowane przez _domii_
Czas edycji: 2012-03-08 o 10:55
Stary 2012-03-08, 11:07   #1985
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Mam 25 lat, obecnie ważę 55kg (zawsze ważyłam 47-48kg) także nie jest mi dobrze z tą wagą.. Pracuję w klinice medycznej,mam więc siedzącą pracę co sprzyja podjadaniu :/ Odkąd przeczytałam wątek liczę kalorie każdego posiłku. Tylko największym chyba problemem są ćwiczenia- wieczorem po pracy mi się kompletnie nie chce bo wracam zmęczona,a jak mam na 1zmianę to zawsze popołudniu coś się znajdzie innego do roboty... I tak mijają dni a do wakacji coraz bliżej.. Lubię biegać i jak ktoś mi da kopa w cztery litery to w końcu zacznę to robić...
Witaj raz jeszcze no to jesteś mojego wzrostu i też zawsze ważyłam 46-47 kg, a teraz ok 52-53 i źle mi strasznie
Ćwiczenia dużo dają, więc zmobilizuj się przynajmniej do kilku ćwiczeń w domu jakaś skakanka, hula hop? Brzuszki? Cokolwiek Powodzenia

Cytat:
hej dziewuszki moje

Hej

No brawo za spadek Kochana ja nie wiem jak Ty to robisz

Uła, niedobrze ucho to poważna sprawa... może lekarz coś przepisze

papa

Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość
Myślałam o czyms bardziej dietetycznym, jak nutella Nie no, żartuję^^ Naleśniczki bez tłuszczu, pół na pół wody i mleka, smażone na teflonie Z serkiem homo posypanym naturalnym kakao
A teraz wcinam sobie bułkę razowa ze słonecznikiem, z serkiem, pomidorem, sałata i przyprawami
Haha mniam!

Cytat:
Muszę zacząć brać jakieś tabletki na przyśpieszenie spalania tłuszczu. Znasz jakieś godne polecenia?
Jest taka piękna pogoda więc lecę zaraz z pieskami na spacer do lasku Chociaż trochę ruchu będę miała
Te wszystkie tabletki to o kant potłuc wywalanie pieniędzy i nic więcej ja nie polecam same tabletki nic nie pomogą... no chyba, że takie polecane przy ćwiczeniach, jakaś L-karnityna czy cuś
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 11:30   #1986
_domii_
Przyczajenie

Cytat:
Witaj raz jeszcze no to jesteś mojego wzrostu i też zawsze ważyłam 46-47 kg, a teraz ok 52-53 i źle mi strasznie
Ćwiczenia dużo dają, więc zmobilizuj się przynajmniej do kilku ćwiczeń w domu jakaś skakanka, hula hop? Brzuszki? Cokolwiek Powodzenia

Hej

papa

Haha mniam!

Te wszystkie tabletki to o kant potłuc wywalanie pieniędzy i nic więcej ja nie polecam same tabletki nic nie pomogą... no chyba, że takie polecane przy ćwiczeniach, jakaś L-karnityna czy cuś
Szybki spacer zaliczony więc jakiś ruch dziś był
Jak kupię jakąś L-karnitynę to już będę musiała ćwiczyć,nie ma zmiłuj.. Zjem coś jeszcze w domu i powoli idę się szykować do pracy. Tak więc do usłyszenia późnym wieczorem
Stary 2012-03-08, 11:35   #1987
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Szybki spacer zaliczony więc jakiś ruch dziś był
Jak kupię jakąś L-karnitynę to już będę musiała ćwiczyć,nie ma zmiłuj.. Zjem coś jeszcze w domu i powoli idę się szykować do pracy. Tak więc do usłyszenia późnym wieczorem
No to miłego dnia
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-08, 11:53   #1988
zelka9o
Zadomowienie

Cześć Dziewuszki !! wogole to Wszystkim z Okazji tak Pięknego Naszego święta Wszystkiego Najlepszego !!
W sumie wpadłam tu tylko na chwile podczytać Was bo ostatnie dni jestem zalatana ! i nie mam czasu na wizaż
Heroine nie zapomnij wyczarować mi weekendu słonecznego ! bo jutro wracam na 3 dni !!
zelka9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 12:06   #1989
monika01011986
Zakorzenienie

jestem już
Byłam z synkiem u lekarza, przepisał mu krople do uszka i dał skierowanie do laryngologa. Oczywiście żeby się dostać do tego laryngologa to trzeba miesiąc czekać więc zadzwoniłam i umówiłam się prywatnie - na dzisiaj ! o 15:30 muszę być w Sztumie ( 20 km od mojego miasta) tam przyjmuje taka świetna Pani laryngolog do której zawsze jeździłam ze starszym synkiem. I na prawdę jest bardzo dobrym lekarzem - jest nawet ordynatorem na oddziale laryngologii w szpitalu. Świetna babeczka Także na pewno mojemu synkowi pomoże
JA wypiłam własnie kawkę i zjadłam pół jabłka. Dziś jak wrócę od lekarza to od razu na tą sesje do siostry idę.... Aaaa i kupiłam Lactulosum 9 zł kosztował także ciutek podrożał (jak wszystko zresztą) ale taka butelka na długo starczy. Teraz nie będę tego piła jak mam jechać do lekarza z dzieckiem. Ale jak wrócę z tej sesji to łyknę sobie może w końcu się porządnie załatwię!
U mnie pogoda śliczna i nie jest mocno zimno ten wiatr taki chłodny ale da się przeżyć

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-03-08, 12:12   #1990
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zelka9o Pokaż wiadomość
Cześć Dziewuszki !! wogole to Wszystkim z Okazji tak Pięknego Naszego święta Wszystkiego Najlepszego !!
W sumie wpadłam tu tylko na chwile podczytać Was bo ostatnie dni jestem zalatana ! i nie mam czasu na wizaż
Heroine nie zapomnij wyczarować mi weekendu słonecznego ! bo jutro wracam na 3 dni !!
Cześć Kochana! no rzadko tu bywasz ostatnio pracuś mój

Pamiętam!!! już czaruję!

Monia, oby mu pomogła ta pani laryngolog bo uszy to poważna sprawa często zastrzyki są koniecznością... ale oby nie!
Stary 2012-03-08, 12:26   #1991
zelka9o
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Kochana! no rzadko tu bywasz ostatnio pracuś mój

Pamiętam!!! już czaruję!
Kotku nie bój żaby nie długo już wracam ! Teraz na wek wracam do PL a od Poniedziałku jedziemy z TŻ na krótki ulop do Zakopanego !
a TY czaruj czaruj ma byc słoneczny weekend
Aaaaaa i wiecie co okresu jak nie było tak ni ma !!! ale test nic nie wykazał także nie wiem o co chodzi !!
zelka9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 12:30   #1992
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Kotku nie bój żaby nie długo już wracam ! Teraz na wek wracam do PL a od Poniedziałku jedziemy z TŻ na krótki ulop do Zakopanego !
a TY czaruj czaruj ma byc słoneczny weekend
Aaaaaa i wiecie co okresu jak nie było tak ni ma !!! ale test nic nie wykazał także nie wiem o co chodzi !!
To szykują się super dni będę się starać z tą pogodą! póki co, ładnie dziś u mnie słoneczko świeci

a może to od diety? może za mało jesz?

Ja mimo, że jestem pociągająca (nosem ) to chyba pójdę do sklepu mam ochotę na jakąś sałatkę lekką z jogurtem tylko właśnie muszę zakupić składniki
Stary 2012-03-08, 12:48   #1993
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
No jak synuś prosi to nie ma wyjścia ucałuj Go od cioci Heroinki
wycałowałam synusia od cioci Heroinki bardzo się ucieszył

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez maminka83 Pokaż wiadomość
Dzień dobry kobietki : roza:
Z okazji naszego dnia Życzę Wam wszystkim i sobie żebyśmy duuuuuużo schudły

Ja dzisiaj wlazłam na wagę a tam 75,2 kg ! Znowu spadek o 0,3 kg Czyli w ciągu paru dni 2kg mniej. Aż się boję pomyśleć jaki zastój będę miała
oooo dziękujemy i Tobie również tego życzymy

Super, że ta waga tak ładnie spada Ja Ci powiem, że przy większej ilości tych dodatkowych kilogramów to waga na prawdę może szybko spaść jeśli ładnie trzymamy się dietki Gorzej jest gdy jest mało kg do zrzucenia - wtedy jest ciężko. Mi na początku momentalnie waga spadała a teraz.... cięzko jak cholera! No i pamiętaj, że Ty nie dawno dziecko urodziłaś więc to tez inna sprawa zobaczysz że zanim się obejrzysz a będziesz jak modelka Zastojami się nie przejmuj!!! Jak będziesz dietki się trzymała to zastojów nie będzie albo będą bardzo krótkie

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez maminka83 Pokaż wiadomość

Moniś a ta Lactulose to nie jest na receptę bo mój synuś jak miał parę miesięcy i zaparcia to mi lekarz kazał podawać żeby się skupształ częściej ?? Ja kupowałam ją na receptę ?? A jeśli chodzi o wypróżnianie to znam ten ból. Teraz się troszkę ruszyło ale od końca stycznia przez cały luty to normalnie byłam 4 razy w toalecie z czego 3 razy po czopku i nic nie pomagało a nie mogłam zaszaleć bo jeszcze karmiłam a niestety nie pomyślałam o tej Lactulose Teraz mogę zaszaleć z jakimiś wspomagaczami chociaż jak wprowadziłam troszkę więcej błonnika to jest lepiej
Nie jest na receptę Ale lekarze często go przepisują bo to świetny syrop i bezpieczny bez żadnej chemii itp. Nawet niemowlaki mogą go stosować Ja jak karmiłam cyckiem synka to piłam Lactulosum - ginekolog mi przepisał i powiedział że jedynie co może dziecku się przytrafić to jedynie delikatne przeczyszczenie bo do mleka syrop może też przeniknąć. Ale oczywiście synkowi w ogóle nic nie było a jeśli nawet to by sobie porządnie kupke tylko zrobił

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-03-08, 12:59   #1994
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry wszystkim : roza:Z okazji naszego dnia życzę samych spadków na wadzę, jedzenia ile wlezie bez przytycia, a jak już to tylko w cycki. Jędrnych dup**k moje kochane
monika01011986 też masz bzika na punkcie włosów
Osobiście nie cierpię linii Pantin^^Mam wrażenie, że zostawia siano, nie włosy. A na Fructisa reagowały cudnie, butelka się skończyła, kupiłam nową, a na nową nic już Przyzwyczaiły się i koniec Kuruj sie tam! Masz się nie dać chorobie!

Juuuuupi dzisiaj w nocy do Szwecji Popołudniu w piątek zwiedzanie Gdyni, a noc na promie
Nooo zyczenia świetne!!!! Dziękujemy!!! Oby się spełniły i nawzajem oczywiście

Ja używałam syossa i mi nie podpasował - włosy mi sie po nim masakrycznie przetłuszczały i ogólnie żadnej poprawy nie widziałam. Odkąd używam Pantene jestem zachwycona! Mam dużo grubsze włosy i pięknie mi rosną! A jak się błyszczą! Wczoraj spryskałam tą odżywką w sprayu Pantene i dziś napatrzeć się na włosy nie mogę.... są tak piękne jak z reklamy Po Fructisie aż takiego rezultatu nie miałam. A jak pachną!!! Mmmmmm cudo Nigdy tak pięknych włosów nie miałam
Dzięki wykurowałam się bo póki co czuję się lepiej
A Tobie życzę cudownego wyjazdu do Szwecji Gdynie akurat znam całą na pamięć i jedynie godne uwagi moim zdaniem jest Oceanarium a reszta taka sobie ale Szwecja na pewno jest piękna także porób zdjęcia i nam powrzucaj tutaj

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-03-08, 13:01   #1995
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj dzień kobiet więc cycki w górę
i odrzuć z twarzy gradową chmurę,
niech żyje cellulit i kurze łapki,
bo i tak jesteśmy fajowe babki!

Kochane wszystkiego najlepszego z okazji Naszego Święta!!!!!
hahahahah dobre te życzenia! A się uśmiałam
Dziękujemy i nawzajem oczywiście Ty fajna babko

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Hej laseczki
Wpadam na chwilkę, żeby się przywitać i życzyć Wam wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta

Później wpadnę, bo teraz idę z mamą pierożki lepić
Dziękujemy i nawzajem Madziu
Znowu pierożki Ty nie masz za dobrze???? ahhh zazdroszczę!!!

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez bialaczekoladka Pokaż wiadomość
Dziekuje kochane jestescie !!!!!

JA rowniez Wam kochane Zycze Wszytskiego Co NAJLEPSZE !!!!

Zmykam..
I nawzajem Daj znac jak Ci poszło

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-08, 13:15   #1996
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny! Tak czytam Wasze forum i szukam motywacji dla siebie-od początku roku staram się zdrowo odżywiać,stosować jakąś dietę,ćwiczyć...Przez niecałe pół roku przytyłam 7kg.. Czy mogę się przyłączyć do Was? Będzie mi łatwiej się zmotywować i trzymać postanowień... Domi
Witam miło Cie poznać
Jak to się stało że 7 kg przytyłaś przez pół roku? Pocieszę Cie tym, że jak szybko się przytyje to również szybko mozna to zrzucić także głowa do góry! będzie dobrze!

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Myślałam o czyms bardziej dietetycznym, jak nutella Nie no, żartuję^^
No to miłego dnia Ty to jednak mistrz w tym odchudzaniu jesteś

Aj, aj. Miałam sie uczyć, ale właśnie zauważyłam, że nowy odcinek Skins wyszedł z pl napisami... 40minut i do książek! xD
A ja mam Nutelle w domu tą dużą kupiłam dzieciakom za 12,99 bo promocja w Carrefourze była i wiecie co... w 15 g jest tylko 81 kcal!!!! Więc to wcale nie tak dużo, jedną kanapke można sobie czasami zjeść na np. 2 śniadanie

Dziękuję Tobie równiez miłego dnia zyczę
Gdzie ja tam mistrz na razie zrzucam tylko to co przez Święta i zime przytyłam bo przed Świętami 57,5 kg ważyłam...... Jak ujrzę 56 a potem 55 to wtedy możecie mnie mistrzem nazywać

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-03-08, 13:25   #1997
beciunia7
Przyczajenie

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet dziewczynki : roza::r oza::ro za::roz a:,zdrówka ,dużo miłości i sukcesów w życiu i w pracy .Abyśmy osiągnęły nasz wspólny cel-odchudzanie.No wy to już macie się czymś pochwalić a ja .Przeczytałam wszystko co pisałyście,już wiem co jeść .Dzisiaj rano po 7 zjadłam razowy chlebek -Just Fit dwa kawałeczki z chudą szyneczką i herbatkę niesłodzoną .Potem kawę wypiłam bez cukru i mleka .O 12 jogurt naturalny mały z jedną kromką chlebka razowego .A teraz ugotuję płatki jęczmienne na wodzie ,troszeczkę posolę i przyprawię ,dosypię koperku i zjem .Zaś o 17 wciągnę płatki fitella z pełnego ziarna pszenicy z szklanką mleka ,może tak być?. Mam pytanie czy jabłka można jeść wieczorem ? pozdrawiam
Stary 2012-03-08, 13:30   #1998
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:

Hej

nie dziękuję - żeby nie zapeszyć bo boję się że waga stanie w miejscu
Jak spadnie więcej to będe dziekować podwójnie nawet
Narazie taki spadek to nie spadek więc nic wielkiego nie zrobiłam - pewnie tylko to że w kibleku wczoraj byłam troche i waga ciut spadła
Masakra z tym uchem... czopek przestał działać i mały chodzi po domu i płacze ma aż całe białka w oczach czerwone bo spać nie może i tak go boli.... ciągle płacze i przytula się do mnie teraz się położył jakoś i bajkę ogląda ale pewnie to tylko chwilowe. Tak mi go szkoda
On juz kiedyś miał zapalenie ucha środkowego... leki w kroplówkach dostawał i w szpitalu leżał w Gdańsku na zakaźnym bo miał ospę do tego bardzo poważną zagrażającą życiu. A miał wtedy 9 miesięcy tylko. Wycierpiał się niesamowicie. Z ucha to mu zielona ropa strumieniem leciała....po szyi aż na ręce.... specjalnie profesora jakiegoś tam wzywali z Akademii medycznej bo nie wiedzieli co mają robić i jakie leki dawać. 11 dni tam leżał i 3 razy dziennie kroplówki dostawał. Mam nadzieję że teraz nie wróci to cholerstwo....
O 15stej wyjeżdżam do laryngologa więc będę wiedziała co i jak.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:

Monia, oby mu pomogła ta pani laryngolog bo uszy to poważna sprawa często zastrzyki są koniecznością... ale oby nie!
No oby nie zastrzyki ale jesli mają pomóc to niech będą! Byleby przestało go boleć Pani laryngolog jest świetna więc na pewno mu pomoże

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:

Ja mimo, że jestem pociągająca (nosem ) to chyba pójdę do sklepu mam ochotę na jakąś sałatkę lekką z jogurtem tylko właśnie muszę zakupić składniki
Mnie też coś ostatnio na sałatki wzięło wiosna idzie to się chce warzyw Ja na obiad mam śledzie w śmietanie postaram się śmietany nie zjeść całej oczywiście, tylko śledzie same :P

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:

Noo to miłego urlopu Porób jakies foteczki ładne i nam pokaż w górach są takie piękne widoki!!!

Okres pewnie się spóźnia przez te twoje problemy z brzuchem może do lekarza powinnas pójść?

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-03-08, 13:37   #1999
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beciunia7 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet dziewczynki : roza::r oza::ro za::roz a:,zdrówka ,dużo miłości i sukcesów w życiu i w pracy .Abyśmy osiągnęły nasz wspólny cel-odchudzanie.No wy to już macie się czymś pochwalić a ja .Przeczytałam wszystko co pisałyście,już wiem co jeść .Dzisiaj rano po 7 zjadłam razowy chlebek -Just Fit dwa kawałeczki z chudą szyneczką i herbatkę niesłodzoną .Potem kawę wypiłam bez cukru i mleka .O 12 jogurt naturalny mały z jedną kromką chlebka razowego .A teraz ugotuję płatki jęczmienne na wodzie ,troszeczkę posolę i przyprawię ,dosypię koperku i zjem .Zaś o 17 wciągnę płatki fitella z pełnego ziarna pszenicy z szklanką mleka ,może tak być?. Mam pytanie czy jabłka można jeść wieczorem ? pozdrawiam

Dziękujemy za życzonka i nawzajem
Lada dzień też będziesz miała się czym chwalić cierpliwości

Co do jedzenia to:
płatki jemy tylko rano !!!! Także o godzinie 17stej odpadają.
Ja proponuję takie menu dla ciebie:
śniadanie: płatki z mlekiem
lub płatki jęczmienne na wodzie choć z mlekiem pewnie lepsze by były
2 śniadanie - chlebek razowy z czymś tam chudym, jakiś owoc
obiad - to na pewno wiesz nic smażonego - wszystko gotowane
podwieczorek - jakiś jogurt czy serek, warzywa
kolacja - np.2 gotowane jajka + 3 plastry chudej szynki

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Edytowane przez monika01011986
Czas edycji: 2012-03-08 o 13:39
Stary 2012-03-08, 13:45   #2000
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Hej laseczki
Wpadam na chwilkę, żeby się przywitać i życzyć Wam wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta

Później wpadnę, bo teraz idę z mamą pierożki lepić
mmm ja też dzisiaj lepiłam pierogi z Babcia pycha były

Cytat:
Narazie taki spadek to nie spadek więc nic wielkiego nie zrobiłam - pewnie tylko to że w kibleku wczoraj byłam troche i waga ciut spadła
Masakra z tym uchem... czopek przestał działać i mały chodzi po domu i płacze ma aż całe białka w oczach czerwone bo spać nie może i tak go boli.... ciągle płacze i przytula się do mnie teraz się położył jakoś i bajkę ogląda ale pewnie to tylko chwilowe. Tak mi go szkoda
On juz kiedyś miał zapalenie ucha środkowego... leki w kroplówkach dostawał i w szpitalu leżał w Gdańsku na zakaźnym bo miał ospę do tego bardzo poważną zagrażającą życiu. A miał wtedy 9 miesięcy tylko. Wycierpiał się niesamowicie. Z ucha to mu zielona ropa strumieniem leciała....po szyi aż na ręce.... specjalnie profesora jakiegoś tam wzywali z Akademii medycznej bo nie wiedzieli co mają robić i jakie leki dawać. 11 dni tam leżał i 3 razy dziennie kroplówki dostawał. Mam nadzieję że teraz nie wróci to cholerstwo....

---
Biedny synek , jak nie choroba to uszko niech się trzyma dzielnie ucałuj go mocno mam nadzieje że laryngolog Wam pomoże

Wszystkiego Najlepszego kobietki z okazji naszego święta
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 13:49   #2001
monika01011986
Zakorzenienie

Zjadłam śledzie w śmietanie no tak mi się ich chciało że masakra!!!! nie mogłam sie powstrzymać :P nie powinnam ich może i jeść ale na obiad raz w miesiącu nie zaszkodzą :P wazne że nie były w oleju No i ogólnie mało ich było bo 170 g. Na miesiąc mi starczy
Lecę się szykować z synkiem do lekarza.... najlepsze jest to że on zasnął..... musze go obudzić
Do wieczorka laseczki!!!! Wróce po sesji buziaki

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-03-08, 14:14   #2002
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
wycałowałam synusia od cioci Heroinki bardzo się ucieszył

Cytat:
Napisane przez beciunia7 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet dziewczynki zdrówka ,dużo miłości i sukcesów w życiu i w pracy .Abyśmy osiągnęły nasz wspólny cel-odchudzanie.No wy to już macie się czymś pochwalić a ja nie. Przeczytałam wszystko co pisałyście,już wiem co jeść .Dzisiaj rano po 7 zjadłam razowy chlebek -Just Fit dwa kawałeczki z chudą szyneczką i herbatkę niesłodzoną. Potem kawę wypiłam bez cukru i mleka. O 12 jogurt naturalny mały z jedną kromką chlebka razowego. A teraz ugotuję płatki jęczmienne na wodzie ,troszeczkę posolę i przyprawię ,dosypię koperku i zjem . Zaś o 17 wciągnę płatki fitella z pełnego ziarna pszenicy z szklanką mleka ,może tak być?. Mam pytanie czy jabłka można jeść wieczorem ? pozdrawiam
Dziękujemy i wzajemnie

Płatki na wieczór nie bardzo, owoce też... chociaż co do owoców to ja się nie trzymam tej zasady ale na wieczór powinno być białko np. serek wiejski czy twaróg

Cytat:
Masakra z tym uchem... czopek przestał działać i mały chodzi po domu i płacze ma aż całe białka w oczach czerwone bo spać nie może i tak go boli.... ciągle płacze i przytula się do mnie. teraz się położył jakoś i bajkę ogląda ale pewnie to tylko chwilowe. Tak mi go szkoda
Znając Ciebie i Twój organizm to będzie spadać jak szalona

O kurcze... przykra sprawa Oby nie było tego nawrotu... biedny ten Twój synek trzeba działać od razu mam nadzieję, że pani doktor pomoże zdróweczka dużo mu życzę!

Cytat:
Zjadłam śledzie w śmietanie :P no tak mi się ich chciało że masakra!!!! nie mogłam sie powstrzymać :P nie powinnam ich może i jeść ale na obiad raz w miesiącu nie zaszkodzą :P wazne że nie były w oleju No i ogólnie mało ich było bo 170 g. Na miesiąc mi starczy
Lecę się szykować z synkiem do lekarza.... najlepsze jest to że on zasnął..... musze go obudzić
Do wieczorka laseczki!!!! Wróce po sesji buziaki
A ja robię sałateczkę z kurczakiem może całkiem dietetyczna ona nie jest, ale na obiad zaszaleję

Monia, trzymam za synka
Udanej sesji!!! Do później, paaaa
Stary 2012-03-08, 14:29   #2003
meeedzik
Zakorzenienie

Dziękuję za życzenia

Heroine tak ruskie pierożki objadłam się jak bąk zjadłam 8 a mama powiedziała, że już więcej nie zrobi, bo za dużo roboty jest przy pierogach, od rana to ziemniaki gotować na farsz to ciasto to cebulkę podsmażyć itp. A w lecie to już wcale nie zrobi, bo mówi że nie będzie przy garach stać

Monia zdrówka dla syneczka mam nadzieję, że pani laryngolog mu pomoże a Tobie gratuluję spadku jak tylko wrócisz z sesji to napisz nam jak było i pokaż zdjęcia jak najszybciej

Cocktail moje też były pyszne mam jeszcze na jutro a tak mi się nie chciało lepić jak nie wiem
Stary 2012-03-08, 14:45   #2004
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Heroine tak ruskie pierożki objadłam się jak bąk zjadłam 8 a mama powiedziała, że już więcej nie zrobi, bo za dużo roboty jest przy pierogach, od rana to ziemniaki gotować na farsz to ciasto to cebulkę podsmażyć itp. A w lecie to już wcale nie zrobi, bo mówi że nie będzie przy garach stać
no to mama Ci nie dała nadziei ale może jeszcze się jej odmieni fakt, roboty z ruskim jest od pieruna
Stary 2012-03-08, 15:45   #2005
murka04
Zadomowienie

Hej kochane jestem na chwilkę bo zaraz biorę się za WOS i historię Dziś nasz dzień więc życzę sobie i Wam jak największych sukcesów w dietce
Dostałam od Tż bukiet tulipanów, moich ulubionych i balsam do ciała. Jeju śliczne są te kwiatki i jak pachną Poza tym kupiłam sobie botki na wiosnę, w sobotę je założę to zrobię zdjęcie Wam ale bardzo mi się podobają, no i mam nadzieję że nie będą moich kostek obcierać Aaa i jeszcze chciałam kupić sobie żakiet taki zielony jakby, ale był tylko S trochę za mały no i pani w sklepie powiedziała że będzie jeszcze dostawa to M weźmie więc poczekam do czwartku bo powinny już być, mam nadzieje że dowiozą bo strasznie mi się spodobał
No to lecę, trzymajcie się

Nie rezygnuj z czegoś tylko dlatego, że wymaga to czasu. Czas i tak upłynie.
murka04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 15:49   #2006
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez murka04 Pokaż wiadomość
Hej kochane jestem na chwilkę bo zaraz biorę się za WOS i historię Dziś nasz dzień więc życzę sobie i Wam jak największych sukcesów w dietce
Dostałam od Tż bukiet tulipanów, moich ulubionych i balsam do ciała. Jeju śliczne są te kwiatki i jak pachną Poza tym kupiłam sobie botki na wiosnę, w sobotę je założę to zrobię zdjęcie Wam ale bardzo mi się podobają, no i mam nadzieję że nie będą moich kostek obcierać Aaa i jeszcze chciałam kupić sobie żakiet taki zielony jakby, ale był tylko S trochę za mały no i pani w sklepie powiedziała że będzie jeszcze dostawa to M weźmie więc poczekam do czwartku bo powinny już być, mam nadzieje że dowiozą bo strasznie mi się spodobał
No to lecę, trzymajcie się
dziękujemy i wzajemnie

też uwielbiam tulipanki w ogóle wszystkie kwiaty kocham

Oooo zakupki! Też by mi się przydały

Buuuziaczki! miłej i owocnej nauki

Wiecie co się właśnie dowiedziałam... ludzie byłam dzisiaj w Rossmanie, to dosłownie 7 min drogi ode mnie... no i jak szłam to dosłownie parę kroków za moim blokiem widziałam karetkę i jakieś żółte taśmy ale nic, nie ruszyło mnie to, bo nic nie było dookoła... a teraz weszłam na stronę mojego miasta i patrzę: 20-latek popełnił samobójstwo wyskoczył z 10 piętra dosłownie kilkadziesiąt metrów od mojego bloku...
Stary 2012-03-08, 15:56   #2007
zooska
Zakorzenienie

To nieciekawa wiadomość,rzeczywiście

Ech, a u mnie zbliża się @ i tak się złożylo, że zamiast pięknego naleśniczka z chudym serkiem pochłonęłam pół paczki czipsów w biedronki:brzyda l: teraz wcinam budyń slodką chwile czeeeeekoladowy!!!

ale wieczorem fitness,obiecuje

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

http://kwejk.pl/obrazek/1003133/schudn%C4%85%C4%87.html

:P

68kg->63kg -> 61kg->60kg ->59kg->...->58kg->57kg
zooska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 15:58   #2008
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Ech, a u mnie zbliża się @ i tak się złożylo, że zamiast pięknego naleśniczka z chudym serkiem pochłonęłam pół paczki czipsów w biedronki:brzyda l: teraz wcinam budyń slodką chwile czeeeeekoladowy!!!

No to pięknie masz szczęście, że dziś Dzień Kobiet więc rozgrzeszam no i jeszcze śmigasz na fitness

Racja
Stary 2012-03-08, 16:00   #2009
Milena001
Zadomowienie

Cytat:
Jakie to jest cudne uczucie jak tak wszyscy mówią - Ale Ty schudłaś!!! Ja rok temu to przechodziłam w lutym ważyłam 70 kg a na święta w kwietniu 60 i było to bardzo widać więc każdemu gały wychodziły odwaliłam się jeszcze w białe spodnie i białe szpilki to już w ogóle szwagierki myślałam, że sobie palce z zazdrości pozjadają. Ale było bosko!!!!!! no i dalej tak mam oczywiście, bo one grube maciory są i wiem, że mi zazdroszczą bo to nawet ślepy i głupi by zauważył. Te ich teksty typu " ale ty na twarzy brzydko juz wyglądasz! policzki masz zapadnięte" albo "nie długo anoreksje będziesz miała" to mnie rozśmieszają na maksa
Jestem wczoraj nie miałam kiedy wejść trochę musiałam nadrobić zaległości z uczelni. Powoli staram się was nadrobić
Monia na pewno fajne uczucie już mi mówią że schudłam dużo No prawie 10 kg więc widać muszę sobie coś kupić na święta co będzie podkreślać moje nowe kształty
Skalpel 60x
Turbo wyzwanie 57,5x
Killer 14,5x
Model look 4x, Detocell, Secret 2x
6- minotowki 6x, Ekstra figura 3x
Turbo spalanie, Skalpel wyzwanie 1x
Milena001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 16:01   #2010
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
dziękujemy i wzajemnie

też uwielbiam tulipanki w ogóle wszystkie kwiaty kocham

Oooo zakupki! Też by mi się przydały

Buuuziaczki! miłej i owocnej nauki

Wiecie co się właśnie dowiedziałam... ludzie byłam dzisiaj w Rossmanie, to dosłownie 7 min drogi ode mnie... no i jak szłam to dosłownie parę kroków za moim blokiem widziałam karetkę i jakieś żółte taśmy ale nic, nie ruszyło mnie to, bo nic nie było dookoła... a teraz weszłam na stronę mojego miasta i patrzę: 20-latek popełnił samobójstwo wyskoczył z 10 piętra dosłownie kilkadziesiąt metrów od mojego bloku...
ojej to jest straszne tacy młodzi ludzie popełniają samobójstwo
Cytat:
To nieciekawa wiadomość,rzeczywiście

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

http://kwejk.pl/obrazek/1003133/schudn%C4%85%C4%87.html

:P
No nie chipsy zamiast obiadu ?
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości